Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
M_AND_Ms
veterán
Van olyan aki Képeket úgy néz, hogy vannak köztük Videók is. Mátrix már gördülékenyen kezdi lejátszani a Videókat akkor is, amikor képnéző módban a soron következő fájl egy videó. Annyi a baj, hogy a videók ilyenkor mikrolaggolnak. Ha direktbe egy videót választok ki, akkor szépen, laggolásmentesen játsza le.
Anyit látok, hogy a képnéző módban más lejátszó indul el, mintha direktbe a videót indítom. Ez utóbbi esetben a szokásos videlólejátszó felület fut, a szokásos módon. Viszont a képnéz őmódban egy másik lejtszó indul, mindenféle videós vezérlési lehetőség (beletekerés, pillanatállj, stb) nélkül. Ilyenkor még a videós infók (bitráta, stb) se lekérhető.Van arra valami megoldás, hogy képnéző módban is ugyanolyan performanicával menjenek a videók?
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
KODI alól melyik YouTube az ajánlott?
Amit a repoban találtam, konfigoltam (API), az valamiért csak 360p-t tudMi lehet a gond?
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
blakey
titán
válasz axlfsi #86154 üzenetére
Csak egyféle van, Kodi repoból vagy a YT repoból, a kettő egy idő (néha van egy kis átfutási idő) után ua., beállítási hiba okozza, hogy csak 360p-ben megy, megy az 4K HDR-ben is. Nilam a legfrissebb repoból telepíthető van fent.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nerazim
őstag
Udv!
Van most vmi bestbuy box CE ala? Olyan kellene ami alatt tokeletesen fut a legujabb CE es problema nelkul megy a transmission mast nem kell tudnia.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz M_AND_Ms #86153 üzenetére
A Kodi hivatalos fórumán kellene erre rákérdezni, de amúgy a playercorefactory.xml file-ba (vagy ha van más ilyen formátum/viselkedés kezelő leíró file, akkor abba) is lehet, hogy be lehet írni/ki lehet cserélni valamit, ami ezt megváltoztatja. Vagy itt is van két (PC-s és Android-os, de ez szinte mind 1) Kodi Topic is a PH!-n.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz blakey #86155 üzenetére
Segíts kérlek, pontosan mégis melyik beállítás, ami releváns ebben a kérdésben?
Hiába állítom be a fullHD/720p-t, láthatóan nem azt hozza, sőt(!), amikor úgy van konfigurálva, hogy minden video előtt rákérdezzen, milyen felbontást szeretnék, hiába adott akár egy 4k-s videó, csak 360p-t lehet választani vagy pár audio formátumot˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
M_AND_Ms
veterán
válasz SunMount3r #86157 üzenetére
Köszi!
Amit igazán nem értek, hogy ugyanaz az anyag, ugyanazon a hardveren, ugyanabban a rendszerben miért játsziódik le egyszer jól, egyszer meg rosszul?Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok szakik Sony Tv tulajdonosokhoz fordulnék igazán. Van egy 55XH9096 Sony Tv-m tökéletesen működik a CEC amiben segítséget kérnék, hogy a Tv távirányítóján melyik gombbal lehet előhozni azt a lehetőséget ahol kitudom választani, hogy "megjelölés látottként" vagy "megjelölés nem látottként"
Két szobában van ilyen Amlogic X96max+ készülék és ha autmaikusan nem is megy de legalább kézzel párhuzamosan megtudom jelölni a látottakat Remélem nem volt bonyolult! -
SunMount3r
nagyúr
válasz vargalex #86160 üzenetére
Két belső video player-je is van a Kodi-nak, a "szokásos" és ez a másik, ami néha rejtélyes okokból előjön. Ez utóbbi amennyire tudom és tapasztaltam nem valami kraft-os, talán a DLNA-s lejátszásnál lenne szerepe, vagy tán akkor, mikor már eleve dekódolt stream-et kellene lejátszania. A playercorefactory.xml-ben kellene utána nézni, pontosan a nevét nem tudom, hogyan hivatkozik rá a Kodi rendszere, de fel fog tűnni a másik mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy hálózati körülmények között törölt fájlt, vissza lehet-e állítani? (A legújabb CE van az X96 Max+-on, ami a külső vinyóim vannak. Ez össze van kötve hálóban egy Win 8-as lapitoppal, onnan történt a törlés)
Thx -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #86163 üzenetére
Példa:
<!--network protocol rules-->
<rule protocols="http|https|rtmp|sop" player="VideoPlayer" /> <!--all http-->Ez a VideoPlayer a "szokásos" lejátszó és minden videó file-ra és formátumra vonatkozó bejegyzésnél ennek kellene lennie, ha valami más van, akkor át kell írni rá. Régen DVDPlayer volt a neve, most annak nem tudom van e valami szerepe.
<!--audio / music rules-->
<rule audio="true" player="PAplayer"/> <!--all audio to kodi internal music player-->
Ez pedig a PAPlayer, elvileg audio (zene) file-okhoz használja csak, de lehet ez is a ludas, ha rossz helyen van. -
axlfsi
veterán
-
-
axlfsi
veterán
Hm, rendben, köszönöm ... rákeresek KODI repoban majd estére (... de nem igazán értem; nem úgy szokott lenni, hogy a depencencies kiegészítőket hozza magával az adott modul és feltelepíti? Tehát önmagában a YT telepítéskor nem kellett volna, hogy feltelepüljön az említett inputstream-adaptive is?).
-
nfsu17
veterán
válasz axlfsi #86171 üzenetére
Minek települjön, ha 360p-ben megy? A feltétel teljesült, nem? Megy az addon.
Ha 360p-hez is kell, akkor majd függőség lesz az inputstream is.
Be kell állítani rendesen, ahogy már írták korábban.
Mpeg-dash
Ott meg célszerű vp9-re tenni, nem h264-re, mert a vp9 kevesebb erőforrást használ>>hűvösebb marad a box -
Joshi
titán
Üdv. Jelenleg egy Minix Neo U1 lejátszó van használatban és torrent letöltési funkciót is betölt. Ezen a lejátszón is megoldható a torrentletöltés?
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
CE vonalon S922x boxok tudják a 1080p-t...míg be nem keményít (jobban) google/netflix.
Hivatalos vonalon xiaomi mi box s, itt 4k is adott. USB-LAN adapterrel lehet vezetékes lan is.
Drágábban KM2
Fire tv sticket nem írtam, mert boxot kerestél...és LANja sincs -
interstate76
addikt
válasz SunMount3r #86180 üzenetére
Nekem A95X F4-en működik a gigabites LAN adapterem. Nem használom, mert bőven elég, amit wifin tud (300 Mb/s környéke), de kipróbáltam és működik.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
cof
veterán
Ezt nemigazán értem. Ha NAS is lenne akkor a folyamatos és stabil kapcsolat elengedhetetlen, ez WiFi-vel nem garantálható.
CoreELEC-el is lehet belőle jó NAS, mehet a torrent is alatta, és SMB-n tud közben kiszolgálni is. Android ezeken szerintem nagyon összetákolt, nem stabil és erőforrászabáló az optimalizálatlanság miatt.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Joshi
titán
Úgy értem hogy NAS, hogy a tartalom már eleve a lejátszón van, tehát a filmlejátszáshoz nincs szükség hálózati kapcsolatra. A net sebesség meg azt hiszem 300Mbps amit a wifi azért tudni szokott.
Ha viszont van gigabites ugyan ilyen lejátszó ami ajánlott, akkor linkelhetnéd. Jó lenne 16k körül megállni.
-
castiels
addikt
Belső tárhelyre történő telepítésben tud valaki segíteni? Droid van a belsőn, a pendrivon egy matrix rc2.
-
axlfsi
veterán
válasz nfsu17 #86174 üzenetére
"Minek települjön, ha 360p-ben megy? A feltétel teljesült, nem? Megy az addon.
Ha 360p-hez is kell, akkor majd függőség lesz az inputstream is."En kerek elnezest es nem vitanak szanom, de(!), mivel a modulon belul ott a beallitasi lehetoseg az 1080/720p-re es engedi is(!) kivalasztani (ld. lentebb a kepernyofotot), talan legyen mar olyan kedves es tajekoztasson, hogy amugy ehhez van egy fuggoseg es nem fog nelkule mukodni.
Ha nem hivja fel ra a figyelmem CoF kollega, akkor nem lesz egyertelmu es ebbol a szempontbol fogalmaztam azt meg, hogy ha mar adott a lehetoseg a fullHD-ra es azt engedi is beallitani, ugy lett volna korrekt, hogy lerantja a szukseges fuggosegi kiegeszitot vagy legalabb felhivja ra a figyelmet.
Szerk.: siman engedte kivalasztani a felbontast, amit aztan nem hoz es nem is tudni miert nem (vagyis igen, most mar tudom, de ha nem olvasok/kerdezek utana, nem jovok ra soha, telepiteskor nem emliti egy szoval sem);
Szerk.: abbol volt gyanus, hogy ha beallitom az alatte levo: "Always ask for the video quality", akkor a felkinalt felbontas mindig csak 360p vagy csak hangsavok.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Amiről lejátszod, arra is töltöd le, értem. Ebben az esetben sem árt a vezetékes kapcsolat, a WiFi-t kár ilyennel terhelni szerintem.
Sajnos most nem tudok, Tanix TX3-at vettünk páran itt 1000M LAN-al, de most nincsen raktáron. X96 MAX+ meg szerintem lutri, van rosszul sikerült széria belőle. Esetleg aki mostanában vett ilyesmit tud segíteni majd.
[ Szerkesztve ]
-
-
Csabi1984
addikt
-
Csabi1984
addikt
válasz DoItYourself #86164 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom
-
Beni2360
félisten
válasz DoItYourself #86194 üzenetére
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
castiels
addikt
9-es Droidhoz kellene működő hbo go app, tud esetleg valaki? Ami playen van azt írja csatlakozzon az internetre.
-
Beni2360
félisten
-
SunMount3r
nagyúr
válasz interstate76 #86181 üzenetére
No de Android alatt is működik?
Joshi: az ilyen olcsó kínai Box-ok Wi-Fi-jére meg pláne nem lehet alapozni. Vannak jobbak is köztük, de néha típuson belül is eltérhet, hogy mennyit bír és az általában nem túl sok.
-
cof
veterán
válasz DoItYourself #86194 üzenetére
Én mondtam annak idején, hogy jó lett volna egy új topik az NG-s BOX-oknak de hát le lett szavazva. Így is elég hosszú már ez az öf. inkább először gyomlálni kellene, vagy valahova feltenni archivba az S905-S912-re vonatkozó írásokat mert újonnan már úgysem vesz ilyet senki, és lassan már nem is tud. Bővíteni ezt az öf-ot addig szerintem nem érdemes, mert a 80%-a nem aktuális már.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest