Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
Engem meg pont a netflix app nem érdekel, mert az a tvn is van. Viszont nincs utólagos feliatletöltés, zoom, felirat pozíció mint a kodisban. A dv meg az tárgyalt boxok 99% nem megy amúgy engem meg nem izgat. A jó hang nekem ugyanannyira vagy jobban fontos mint a kép, a hdr pedig épp elég.
-
®abstract®
őstag
Na végre sikerült egy jól működő Kodi t telepíteni
Kodi Leia 18.4 armv7a.
most a processzor terhelés sd,hd 720p meg full HD tartalom nál is 15-30% körül ugrál az nagyon jó na így lesz ok hőfok is 60 -65 fok között.[ Szerkesztve ]
Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz ®abstract® #85753 üzenetére
ki kapcsolt hardveres gyorsítás esetén?
-
cof
veterán
válasz SunMount3r #85751 üzenetére
Kizárt. Akkor a CPU izomból dolgozik aminek semmi értelme, mert az eredménye a magasabb hőmérséklet lesz.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Suineg
senior tag
válasz ®abstract® #85753 üzenetére
4K-ban nem nézel filmet, max 1080P-ig?
Android ami fent van neked az végül is melyik akkor most? Slimbox vagy milyen pie? -
cof
veterán
válasz aprokaroka87 #85757 üzenetére
Akkor az kókány releaser munka.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz aprokaroka87 #85757 üzenetére
Csak akkor rossz hardveres gyorsítással, ha sz@r anyagról van szó, pl. packet bitstream esetében találkoztam ilyennel, de jó anyag esetében nem fordulhat elő és természetesen támogatott SoC esetében hibátlanul működik a hardveres gyorsítás. Androidnál viszont arra érdemes figyelni, hogy a Kodi csak egyes eszközökre, SoC-okra optimalizált, az Amlogic pl. nem tartozik közéjük.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
®abstract®
őstag
válasz aprokaroka87 #85754 üzenetére
Akkor visszatér a probléma. 2 perc elteltével máris 80 fokon van a processzor és 95% 100% on pörög!
Szóval a kétsoros hardver gyorsítást be kell kapcsolni akkor megnyugszik a proci
Meg ajánlottak az amlogic processzorhoz Kodi ban beállítást, kijelző szinkronizáció t kapcsoljuk be menüben.#85756 Suineg
Slimbox v12 pite verzió.
Atv is próbáltam de abban voltak hibák.Mivel A monitorom full HD s ezért semmi értelme nincs rajta 4ks tartalmat nézni, minek, még jobban le terheljem ezt a nem túl erős hardvert?
[ Szerkesztve ]
-
Suineg
senior tag
válasz ®abstract® #85761 üzenetére
Köszi.
-
®abstract®
őstag
válasz blakey #85759 üzenetére
Van abban valami amit írtál
Soha nem volt még semmilyen eszközömbe amlogic processor, de ha ezek ilyen melegedősek mondjuk az nem túl szimpatikus nekem.Mert nagyon furcsa volt az is számomra hogy a Kodi film lejátszás közben akadozik meg meg le terhelődik a processzor meg szokatlan rendellenes működés lépett fel,amit korábban soha nem tapasztaltam pedig több eszközön is évek óta használom.
De mondjuk ha megnézem ennek a hardvernek az amlogic s905x3 a teljesítményét a leggyengébb láncszem pont a gpu ami csak ugye kétmagos és nem túl erősSzavahihetőség manapság ritka kincs.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz ®abstract® #85763 üzenetére
A 4 magos cortex a 55 sem egy nagy eresztés.
Telefonokban is manapság már alap a 2x4 mag szinte.
-
vargalex
Topikgazda
Ahogy írta a kolléga, mindez Android alatt igaz. CE alatt futtatott Kodi esetén 1080p anyagoknál is (lehet, hogy 4K esetén is, ezt nem néztem), a CPU a hardware-os gyorsításnak köszönhetően alap órajelen üzemel.
Alex
-
blakey
titán
Nem véletlenül írjuk évek óta, ha Amlogic akkor LibreELEC, most meg CoreELEC. Oda bőven elég erős a SoC, kiválóan optimalizált. 2GB RAM is bőven sok, kiváló médialejátszók lesznek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
r859
csendes tag
Nagyjából 1,5 éve nem kellett hozzányúlnom az x96max+ -hoz, erre ma reggel azt mondta, hogy ennyi elég volt neki és újraindítási spirálba került. Megpróbáltam most egy szűz CE telepítést, de nem segített, bekapcsolás után jön a szokásos x96 felirat utána felvillan egy pillanatra a CE logó és aztán újra az x96 felirat és ez végtelenítve. Van esetleg ötletetek, mi lehet?
-
r859
csendes tag
Valószínű ez lesz a gond, most elővettem a régi x96-ot és azzal is hasonló a probléma, annyi, hogy ott eljutok a CE menüig és aztán kezdődik az újraindulás. Szerzek egy új tápot, mert már max+ is a ,,tartalékkal", a régi x96 gyárijával ment, mert a sajátja már korábban megadta magát. Ennyire nem tartósak a tápok vagy a max plus jobban eszi őket? Van a családban még 2-3 sima x96 és mindegyik még a sajátjával működik több éve, a max+ meg ezek szerint 1,5 év alatt megevett kettőt is.
(#85769) castiels: Sajnos azzal sem jó. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Gyors kérdésem lenne CE+ HDD mountolással kapcsolatban:
Adott egy 1TB-os HDD, ext4-re formázva, Khadas vim3L-re rádugtam, majd mountoltam, viszont a Win10-es gépen ugye a /media mappát nem látom.
tudtok segíteni abban mit kell tennem, hogy lássam?Hálózaton pár filmet akarok rámásolni, hogy nyaraláson ha untakoznánk akkor megnézzük.
Khadas VIM3L 19.3-as CE van, samba megosztás rendben mert látom a Win10-es gépen.
blkid-vel az ext4-es HDD-t lecsekkoltam:
/dev/CE_STORAGE: LABEL="CE_STORAGE" UUID="6a8aafdf-2f22-4fd0-85dc-2ac748c5108f" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4" PARTUUID="9b330e6b-02"Fel is mountoltam a /media alá: mount /dev/CE_STORAGE /media
Viszont hogy tudok a /media alá másolni, mert már ezer éve nem csináltam ilyet
Win10-es gépen az adott IP-vel a boxot elérve minden mappát látok (downloads, addon,update, stb) csak a media-t nem.
Ötletem még /etc/fstab volt de ahhoz még rootként sincs jogom....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
®abstract®
őstag
válasz aprokaroka87 #85764 üzenetére
Ja persze hát. Így van nekem is olyan eszközeim vannak amin használom a Kodi lejátszót amik nyolcmagosak.
Szerinted az miért lehet hogy direkt 32 bites módra van beállítva a 64 bites processzor?
Megnéztem az eredeti rendszerbe is így volt meg a slimbox ban is ugyanez van..#85766 blakey
Szerintem ezen lehet változtatni.mivel jó pár napja használom a SLIMBOX pite rendszert ezért bátran merem ajánlani mindenkinek mert szerintem elég jó több mint 40 fajta TV boxra fejlesztik, gondolom hogy minden fórumlakó találna magának valót.
A CE + az LE és biztos hogy jó médialejátszás ra de akkor gondolom csak arra az Android többi része meg pont elveszik.
így az SLIMBOX nevezetű Android rendszerrel meg kapunk egy teljes értékű felületet amin lehet élvezni az droid szolgáltatásokatSzavahihetőség manapság ritka kincs.
-
stigma
addikt
Hi, köszi, de lehet rosszul fogalmaztam
Kodi felismeri, látja a külső HDD-t.
De én hálózaton akarom úgy megosztani egy rövid időre hogy lássam, ami nem jött össze, mert a /media mappa nem látszik, de kipróbálom inkbámm más mappára, mint a /download például, ami alapban megosztott mappa hálózaton.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
blakey
titán
válasz ®abstract® #85776 üzenetére
Médialejátszó szempontjából semmi szükség az Androidra, ha megnézed, hogy mitől lesz egy lejátszó médialejátszó akkor rájössz, hogy az a Slimbox nem az. Értem, hogy neked megfelel, de a jóminőségű médialejátszótól elég messze van. Ha meg játékra kell akkor sem Amlogic a jó választás. a Slimbox azért "jött létre", hogy a pocsék droid helyett némileg egy használható box legyen. Játszd le rajta a tesztfájlokat (audió, videó) és látni/hallani fogod, hogy mi a gond, ha nem akkor neked való az OS. Ha nem médialejátszó kell, hanem egy okosító akkor jó OS.
-
Beni2360
félisten
válasz stigma #85774 üzenetére
Pedig ott van köztük, most rádugtam egy hdd-t ntfs formázott. Nevezd el a HDD-t és akkor könnyebben látja.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stigma
addikt
#85779 , #85780 :
Sziasztok.
User error volt mint mindig, most már másolok is. Hiba az volt, hogy nem ittam közben egy hideg sört - viccet félretéve - , SMB autentikációt kikapcsoltam + CE felállás után dugtam rá a HDD-t így már felismerte és máris tudok bármit másolni rá.Köszi mindkettötöknek.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Beni2360
félisten
válasz stigma #85781 üzenetére
Egészségedre.
Mi is megittunk múltkor egy 0.33 dobozost a feleségemmel.
Na én meg a CE felállása után dugtam rá a hdd-t és akkor is felismeri. Vagy félre értettem ezt a részt?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
®abstract®
őstag
válasz blakey #85778 üzenetére
Biztos igazad van, de számomra jelenlegi megoldás tökéletes
én örülök neki hogy a pocsék droid helyett van egy slim box ami remek.
ha csak médialejátszásra kellett volna eszköz akkor nem is vettem volna tv boxot mert van erre más készülékem.
Nekem az volt a célom hogy egy 24 colos monitort tudják használni külön és tudjak rá tükrözni más készülék képernyő tartalmát. Emiatt csak androidos felület jöhetett szóba.Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
stigma
addikt
válasz Beni2360 #85782 üzenetére
Igen az volt a gond + samba megosztásnál ne kérjen lejszót.
Amikor nem ment: kikapcsoláskor HDD rádug + samba megosztás engedélyezése + jelszó
Amikor ment: Samba jelszó kikapcsolás + boot/betöltés utáni rádugásEzek után, ahogy te is mutattad képpel sikeresen felcsatolta és másolni is tudtam hálózaton.
Szóval probléma megoldva, söröm elfogyott ,és köszi mindenkinek.[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
kokokka
őstag
válasz blakey #85778 üzenetére
Azt biztosan merem állítani, hogy ha nem lenne (lehet, csak nálam) ez a hangváltás mizéria, akkor SLIMBOX alatt is teljes értékű médialejátszás érhető el mind képileg, mind hangilag. Az már más kérdés, hogy ott is csak KODI-n. Ugyanis mindegy, hogy milyen androidos lejátszót próbáltam eddig, mindegyiknek volt valami kehéje ami miatt pillanatok alatt hanyagoltam is őket. Szóval sajnos alapjában véve igaz amit írsz: önmagában az android nem jó valódi médialejátszó rendszernek, de a feltelepített KODI-val olyan, mintha CE-t használnék. Tesztelem már pár napja, nincs olyan kép- és hangformátum, ami ne ugyan azt a szintet adná, mint a CE-n lévő KODI.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz kokokka #85785 üzenetére
Nekem van olyan, filmem, amit a Kodi nem tud jól lejátszani. VC-1-es kodeket használ a film, és Kodi alatt nézhetetlenül darabos, míg CE alatt semmi gond vele.
Nálam 99%-ban android megy SmartTube Next miatt, és filmekhez is."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
kokokka
őstag
válasz belashx #85787 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok, hogy én még nem találkoztam olyan formátummal, amit a Kodi a Slimbox alatt ne hibatlanul játszott volna le. SmartTube pedig valóban sokkal használhatóbb, mint a CE féle Youtube. Viszont az 5.1 kérdése itt sincs megoldva, míg CE alatt igen. Mondjuk ez érdekes, mert csak ott 5.1-es a YT, még a TV-m is csak max sztereóban játszik le mindent róla.
-
Compika
aktív tag
Sziasztok! Aki X96Max Plus Q2-esen slimbox v12 használ, annak átvált a youtube és a kodi hdr-be ha olyan a tartalom, mert nekem csak a v11.4-en megy normálisan.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz kokokka #85785 üzenetére
SLIMBOX alatt is teljes értékű médialejátszás érhető el mind képileg, mind hangilag.-> Ahhoz azért még rendesen megcsinált képminőség tesztek, HDMI capture-ök is kellenének, hogy ezt így ki lehessen jelenteni.
abstract: Akkor sikerült a mobil képernyőtükrözést megoldani? Mivel?
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz DoItYourself #85773 üzenetére
Nálam is a gyári táppal megy a box 3,5 éve, igaz, nem 0-24-ben.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
belashx
senior tag
válasz kokokka #85788 üzenetére
Hanghoz nem tudok hozzászólni, mert sztereó hifit használok.
Ha gondolod, a másikat kipróbálhatod. The Recruit filmről van szó. Virágos helyen a legfrisebb feltöltésű, ami VC-1 kodekes.(21 GB körüli méret) Nálam UGOOS AM6 pluson nem jó.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
®abstract®
őstag
válasz SunMount3r #85792 üzenetére
Slimbox rendszeren a rendszer könyvtárban benne van A miracast. 2db. De csak az egyik működik. Alapvetően a menüben nem volt elérhető,a system könyvtárból telepíteni kellett utána restart és már megjelent a menüben
-
Imi1981
veterán
válasz kokokka #85788 üzenetére
Én x96 max plus-on használtam android tv romot (nem slimbox de azt is próbáltam). Sötétebb jelenetekben észrevenni egy kis hátrányt képminőségben a coreelec-hez képest. Kicsit részlettelenebb. Nem óriási a különbség de észrevehető. Amúgy tényleg Jók ezek a slimbox romok de coreelec azért ha csak a kodit és képminőséget nézzük azért ha nem is sokkal de jobb szerintem.
-
belashx
senior tag
válasz kokokka #85798 üzenetére
Dehogynem! Ott rendben lejátszotta, ezért is mondtam, hogy nézz rá.
A Wandavision-t nézve megvan a feliratots akadás, ami szintén nincs jelen CE alatt.
Nagy százalékban frankó a Kodi, épp ezért idegesítő, hogy van, amikor nem, és emiatt vagy újraindítom CE-vel, vagy Plex, ami viszont hibátlan, igaz kevesebb beállítási lehetőség van. (Meglepett, hogy az is tud keresni/letölteni feliratot, mindenféle mókolás nélkül. )"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
starchild
tag
Hőproblémákhoz....
X96+-nál a passzív hűtés nálam nem hozott érdemi eredményt.
Viszont egy usb laptophűtő a box alatt elszívó üzemmódban, felpolcolva, hogy legyen hova elmenni a hőnek, csodákra képes. Így bármilyen prociigényes videó esetén max 50 fokig melegszik a box. Üresjáratban 37-40 fokot mutat a kijelző és az ssh.
Sajnos nagyon rámentek a passzív hűtésre, de ilyen teljesítmény mellett ennyire szűk házban ez szerintem megoldhatatlan magas hőtermelés nélkül (pláne most nyáron), így marad az aktív hűtés kisebb hőfokkal, vagy a passzív hűtés magasabb cpu hőmérséklettel. Ez mindenkinek a saját választása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- TCL LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Synology NAS
- 3070 -> 4070 Super
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 OC 8GB + Intel i5-12400 / B660 / 32GB DDR4 / ARCTIC
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Eladó i5 PC/ 4X3,3GHZ / 8GB RAM / Geforce GT 730 2GB/ 1000GB HDD / USB3
- AKCIÓ! Cooler Master PC konfiguráció - 4TB HDD + 8GB RAM, böngészéshez, tanuláshoz, szórakozáshoz!
- Gigabyte Z68AP-D3 (1155) - i5-2310 - 4GB RAM - Chieftec - DVD-RW - 320GB Samsung
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest