Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31951) Abu85 válasza Habugi (#31949) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Egy éve az AMD kiadott egy új API-t, amin keresztül ezek működnek. Na most a régi API-ra a támogatás megszűnt. Ezáltal a 3rd party programfejlesztőknek át kellene térni az új API-ra, mert a régi API bizonyos funkciói már nem találhatók meg a meghajtóban, vagy nem jól lesznek ezek lereagálva. A 3rd party programfejlesztők pedig sírnak, hogy ezekre áttérni nekik drága, mert az rendben van, hogy az új hardvereknél ezt muszáj, de a régieknél is újra kell írni mindent, ráadásul egyre kevesebb pénzt kapnak a gyártóktól is, hogy ezeket a programokat fejlesszék, mert egyre inkább gyári szintre emeli a felkínált szolgáltatásokat az AMD, ami a gyártóknak jobb, mert nem garázspista írja, hanem egy garanciát vállaló cég. Szóval itt ütköznek a dolgok. A gyártók nem adnak már elég pénzt a garázspistáknak, akik elég pénz nélkül nem akarnak dolgozni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31952) Habugi válasza Abu85 (#31951) üzenetére


Habugi
addikt

Unwinder bő ~háromnegyed évig próbálkozott az új API-val, a lehetőségekhez képest igyekeztem Guru3D-n követni a munkásságát (bárki megteheti utólag is) mivel "enyhén" érzékenyen érintett hogy hintaló üzemmódba ment át a 390X míg korábban lezongorázhattam a beállításain a négy évszakot..

Nem jutott shemmire, sokáig bugos volt az új API, reportolta tucatszor az AMD irányába aztán megunta a banánt és leállt. Cirka kéthavonta egyébként újra és újra neki esik/ránéz.., fenti beszámolómból könnyen leszűrhető mekkora sikerrel, megjegyzem respect h ennyi idő után egyáltalán még foglalkozik a dologgal.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31953) korcsi válasza Habugi (#31949) üzenetére


korcsi
veterán

290x-nél nekem a bios mókolás nagyon bevált.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#31954) Raggie válasza Habugi (#31945) üzenetére


Raggie
őstag

+1

Én is egy normális drivert várok a 290/390 szériához, ami műxik MSI Ab-vel.
Vagy ha nem, akkor legyen benne annak minden funkcionalitása megbízhatóan és bugmentesen.
Azaz részletes ventillátor szabályzás, alul- felül feszelés, OC, és mindezek profilokhoz való kötése, esetleg global hotkey-el való váltásuk.

Engem személy szerint a mostani dizájn nem vág földhöz, de nem is annyira rossz. Ha ugyanez maradna de ezek belekerülnének, az király volna. :K

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#31955) #85552128 válasza X Factor (#31948) üzenetére


#85552128
törölt tag

Furyn azért nem volt gondod, mert eleve nincs hivatalos memória OC, de még a 3rd party szoftvereket is letiltották /OC dream/ a relive driverekkel. A régebbi kártyákon az egyik "népszerű" bug az volt, hogy a memória órajel a 150 MHz-es állapoton ragadt, na erre kellett vagy 4 hónap mire reagáltak - hogy mennyire lett hatékony azt nem tudom, de továbbra is vannak panaszok a Relive driverekre a régebbi kártya tulajoktól.
Vega kártyákon meg ha jól tudom eleinte még a tesztekben is panaszkodtak, hogy bugos a Wattman, nem enged minden state-et módosítani vagy nem alkalmazza, idővel ezeket biztos javították, de nem is a legújabb szériáról volt szó.
Nagy általánosságban igaz, hogy a Polaris óta az újabb "funkciók" inkább csak bajt hoznak a régebbi kártya tulajokra.

[ Szerkesztve ]

(#31956) Abu85 válasza Habugi (#31952) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Szegény kicsi Unwinder, csak neki nem sikerült megoldania, a Sapphire az ASUS, az XFX, mindenki sikeresen átállt. :U Elmorzsoltam egy könnycseppet a hatalmas erőfeszítéseiért. :K Respect neki, hogy néha ránéz, ha már a többiek támogatják. :D

Az egészhez biztos nem volt semmi köze annak, hogy az MSI másik tuningappot fejlesztett az Afterburner mellé (amiben meglepetésre szintén megoldották a támogatást), így az After felé csúnyán elzárták a pénzcsapot.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31957) Raggie válasza Abu85 (#31956) üzenetére


Raggie
őstag

Mi ez a másik tuning app, ha szabad kérdeznem?
A hasonlóan kiterjedt funkcionalitása van, mint az MSI AB-nak?

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#31958) Pug válasza Abu85 (#31956) üzenetére


Pug
veterán

Sapphire Trixx-nél megoldották?

(#31959) Abu85 válasza Raggie (#31957) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A gyártók többi tuningappja. Mindegyik verzió már az új API-t használja. Elvégre a régit a második generációs Polaris, illetve Vega nem is támogatja, tehát ezek nem is lennének tuningolhatók egy külső programból az új API nélkül. A régi API-val hiába állítgatsz bármit, a meghajtó nem tudja értelmezni az adatokat.

Az egész mögött pénz húzódik. A gyártók számára az AMD új API-ja azért jó, mert egy csomó dolgot az AMD elvégez helyettük, így ők csak beletenyereltetik magukat a tutiba egy saját külső programmal. Ergo nincs többé szükségük például Unwinderre, vagy a többi ma még fizetett fejlesztőre, mert az AMD megcsinálja a munkájukat ingyen, és erre még gyártói garanciát is vállalnak. De persze csodálkozunk, hogy Unwinder nem kompatibilis egy olyan új API-val, ami hosszabb távon megszünteti a munkahelyét. Azért néha ránéz na. :D

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31960) Raggie válasza Abu85 (#31959) üzenetére


Raggie
őstag

Az MSI új appjára voltam kiváncsi. Arra amelyik miatt az Afterburner-t szerinted nem pénzelik.

Értem én az új API-t, csak mutass egy másik olyan programot, a most működők közül, amiben az általam felsorolt funkciók szerepelnek. Csak mert tudtommal nincs.
Tehát: hiába jó ez a gyártóknak ha nem jó a felhasználóknak, legalábbis például nekem.

Clint Eastwood FTW

(#31961) tom_tol válasza Abu85 (#31959) üzenetére


tom_tol
addikt

Vicces vagy. Ezek szerint MSI más gyártó tunningappját csomagolja a karik mellé.

Szuper API:
Nemrég elővettem a régi 7970-t egy teszt erejéig. A csoda beépített szutyokkal semmire nem mentem. Megkerestem a korabeli AB-t (2.2) és lás csodát minden paramétert kezelt. Ennyit a régi kártyák támogatásáról.

(#31962) Abu85 válasza Pug (#31958) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Muszáj az új API-t használniuk, mert másképp nem lehetne 2nd gen Polarist és Vegát tuningolni.

Egyébként a probléma alapvetően az, hogy az új API sokban különbözik. Már maga az alapkoncepció más. Az AMD egyszerűen felkínál lehetőségeket a programnak, hogy hívja meg a meghajtó egyes funkcióit. Ezek ugye be vannak építve a Wattmanba. Az új API ilyen formában egy olyan megoldás, amivel a gyártók fel tudnak húzni egy alternatív felületet a Wattmanra. Na most nyilván a régi API-ra írt programokat erre lehetetlen portolni, mert az jóval komplexebb volt, nem csak abból állt, hogy a driverben már kész van az alapszolgáltatás, amire kvázi elég csak egy másik UI-t húzni, illetve betáplálni a megengedett paramétereket. Aki a régi kódját akarja portolni el fog bukni, de megértem, hogy egy csomó programozó ebből a régi kódból él, mert ezért fizet nekik xy gyártó, akiknek nincs okuk többet fizetni, ha már csak egy UI-t kell felhúzni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31963) Habugi válasza Abu85 (#31956) üzenetére


Habugi
addikt

Július-augusztusban próbálkoztam utoljára a Trixx/GPU-Tweak duóval de ugyan úgy merevre fagyasztották a rendszert mint az MSI AB, a Trixx néha nem (az esetek ~20%-a..), cserébe beállítás Resetnél megmakkant/beakadt és szétesett a kép a francba.., ez az a vRam fesz/órajel történet amit Szaby említett.
Tisztázzuk, ekkorra ugye már ~fél év eltelt a csoda API-val.

Nagyon szívesen felteszem egyébként a legfrissebb Crimson Reliveot és ránézek az említett kettősre de ha még mindig nem mennek rendesen, lásd az előbbi esetleírást akkor nyomdafestéket nem tűrő módon fogok veled beszélni a gúnyolódásod miatt/után és örömmel venném majd ha ezek után Te intéznéd el nekem hogy se törlést, se tiltást, sem warnt ne kapjak miatta. :U

(#31953) korcsi:

Na igen de számomra sajnos csak félmegoldás.

(#31954) Raggie:

Nagyon jó volna igen, meglátjuk mit alkotnak.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31964) cskamacska válasza Abu85 (#31959) üzenetére


cskamacska
addikt

És az miért jó, hogy a tuning progik Wattman frontendekké silányulnak? Hogy az egyik legnépszerűbb buhera program majd csak nVidia alatt lesz elérhető, mert az AMD központi bizottsága úgy döntött, hogy ő jobbat tud nyújtani a népének, és eszi nem eszi alapon azt kapják. És szeretni fogják, mert mástól sem kaphatnak jobbat. Az évtizede ténykedő közösségi fejlesztők akikre pedig ilyetén mód nincs szükség, azok mostantól trockisták garázspisták lesznek. :U

De mi lesz a régi kártyák támogatásával? Mint írják az új tunying programot nem lehet úgy használni, mint a régieket a régi kártyákkal. Azok akkor vagy maradnak az elavult driver és népellensége tuning program mellett, vagy használják az új wunder treibert buhera nélkül, és ha kell a kakaó akkor vegyenek 3 darab Vega 64-et helyette mint jó mintapolgárok? :F

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#31965) Abu85 válasza Habugi (#31963) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én már az egész alapproblémát nem értem. A gyártók biztosítanak egy meghajtót a hardverhez, ami megenged maga mellé bizonyos 3rd party programokat bizonyos funkciókra. Ezt a lehetőséget támogatják bizonyos API-kkal. Viszont nem vállalnak garanciát azért, hogy a 3rd party program működik, mert nem ők írták őket. De ők a hibásak, amiért xy 3rd party program nem működik. Ráadásul tuningprogram, ami eleve nem arra való, hogy stabil alapot adjon.

Én alapvetően csodálkozom azon, amikor hallom az OEM csatornákról, hogy az AMD és az NV is nagyon ki akarja végezni az Afterburnert. De a fentiek alapján már értem, hogy miért. Más hibájáért nem akarják a felelősséget vállalni. Elmagyarázni pedig nem tudják az embereknek, hogy az Afterburnerre nem vállalnak garanciát.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31966) Raggie válasza Abu85 (#31965) üzenetére


Raggie
őstag

Ezt nem igazán hiszem.
Sokkal inkább azért akarják kivégezni, mert a megfelelően hozzáértő felhasználók így olyan mértékben tudják finomhangolni a kártyáikat, hogy plusz egy évet is kihúznak velük a kinyert plusz teljesítmény miatt és így annyival később váltanak az újabb modellre...

Mert ez a "wattman skin"-es dolog eléggé ebbe az irányba mutat. Mert a pont a finomhangolós, igazán beleturkálós részeket veszik ki és egyszerűen egy csúszkával állítható, csak éppen elnagyolt és nem kifinomult módszerekre cserélik le. (legalábbis AMD-nél)

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#31967) HSM válasza Abu85 (#31951) üzenetére


HSM
félisten

"mert egyre inkább gyári szintre emeli a felkínált szolgáltatásokat az AMD, ami a gyártóknak jobb, mert nem garázspista írja, hanem egy garanciát vállaló cég."

Aham... :U :W
Az MSI Afterburner "garázspista" által fejlesztve éveken keresztül (minimum 4-5) megbízhatóan, igen hasznos szolgáltatásokkal, széleskörű személyre szabhatósággal, rengeteg monitorozási lehetőséggel működött, akár a 7950-emen, akár a 7870XT-men, akár a 290-eseimen.
Ehhez képest most jött ez a watt-csoda durván egy-másfél éve, amiben a személyreszabhatóság alulról súrolja a nullát, a szolgáltatáskínálata egy vicc, a monitorozás történetesen használhatatlan benne, cserébe még nem is stabil. Másfél év fejlesztés alatt eddig jutottak. Gratulálok, így kell profin csinálni a gyári támogatást. :W Maradnék inkább garázspistánál. :U

Fun fact: legfrisebb driverekkel friss win10 alatt ha csak egy Mhz-et is arrébb húzok az R7 250X-emen nem fix 60Hz-es képfrissítés mellett, akkor elkezd vibrálni a kép. Ez aztán a szuper gyári OC támogatás. :U És ez egyértelműen a driver sara, mert 60Hz-en vígan megy, illetve gyári órajelen akár a multimonitor, akár bármilyen frissítési frekvenciát jól kezel. Na, ilyenkor mire megyek a garanciámmal? Semmire... A régi API-n Afterburnerrel semmi ilyen gondom nem volt.

(#31968) Abu85 válasza Raggie (#31966) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nekik nem ez a problémájuk. Ha ez lenne, akkor nem kínálnának gyári szinten tuningfelületet feszültségemeléssel.
A probléma az, hogy xy felhasználó használja az Afterburnert, amivel hibája van, és megírja az adott gyártó supportra, mert az Afterburner supportjára nem lehet, elvégre olyanja ennek a programnak nincs is. Innentől kezdve leesik zw hónapos szinten úgy százezer hiba erre vonatkozóan, aminek kb. az 1%-a adódik a meghajtó oldaláról, de mindet ki kell vizsgálni, elvégre a hiba beérkezésekor még nem tudni, hogy hol a gond. Vagyis az AMD-nek és az NV-nek nem azzal van a baja, hogy ez a program létezik, hanem azzal, hogy már a program létezése is havi szinten elképesztően magas tesztelési költségekbe kerül nekik a hibabejelentések kivizsgálása miatt.
A Sapphire Trixx és az EVGA Precision például azért nem annyira fájdalmas az AMD-nek és az NV-nek, mert ezekre a Sapphire és az EVGA saját supportot tart fent. Van saját hivatalos csatornája, és nem egy Unwindernek kell/lehet írni a Guru3D fórumára.
Semmi probléma nem lenne, ha az MSI felvállalná az Afterburner supportot, belerakná a szükséges pénz abba, hogy a felhasználók panaszainak legyen hivatalos helye, hivatalos formája, nem a Guru3D-n, vagy a világ egy másik eldugott fórumában... na meg legyen egy csapat, ami elvégzi a tesztelést a panaszokra. Ja, hogy úgy egy nullát hozzá kellene írni a költségekhez... az már nem tetszik, jó a Guru3D is. :D

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31970) Milka 78 válasza #85552128 (#31969) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Látod Hablaty?Itt van e a wundedriver,de te hangolod a jónépet...tuti Players bujtott fel erre is!:DDD

[ Szerkesztve ]

(#31972) Televan74 válasza #45997568 (#31971) üzenetére


Televan74
nagyúr

Kiütéssel győzött az új driver?!? :DDD

Nem mintha nem lenne szép a +12-16%,de még van mit csiszolniuk rajta. És olcsóbb Custom Vega56 -ot a népnek! Éljen a forradalom! :K

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31973) #45997568 válasza Televan74 (#31972) üzenetére


#45997568
törölt tag

Nem tudom, majd ejszaka ranezek, van aki dolgozik is, nem ugy mint a burzsik :DDD players tudna errol meselni :K

[ Szerkesztve ]

(#31974) Raggie válasza Abu85 (#31968) üzenetére


Raggie
őstag

Ez nagyon érdekes. Látván azt, hogy az említett két program a nagy gárdával a háta mögött fele annyit sem ér, mint az MSI AB! :D

Bár ha jól tudom nem kellene semmilyen ilyesmi infrastruktúra, mert minden ilyen tuning program legalább kétszer plusz az általános felhasználói szabályzatában felhívja arra a figyelmét a drágalátos usernek, hogy innentől elhagytad a garantáltan műxik mezejét és áteveztél a kísérleti és a hozzáértést igénylő vizekre. Innentől kezdve nem is panaszkodhat semmilyen user semmiről, amit a program csinál. Vagy ezt nem jól tudom ezek szerint?

Clint Eastwood FTW

(#31975) Abu85 válasza Raggie (#31974) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

De jól, csak a drága user ettől még panaszkodik, és még véletlenül sem említik meg a support ticketben, hogy tuningolnak. :) Innentől kezdve az esetet ki fogják vizsgálni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31976) Habugi válasza #85552128 (#31969) üzenetére


Habugi
addikt

Nah.., ezekszerint mégshem bullsh1t volt a tegnapi "leak", örvendetes kivétel..! :D

(#31970) Milka 78:

Olvasva a többieket nekem nem úgy tűnt h bárkinek is hangolásra lett volna szüksége. :(
Mindenki ugyan azt írta gyakorlatilag aki PrePolaris/GCN tulaj és használná is a kártyáját úgy mint régen, egyedül Abunak nem ment át a dolog.

Btw.., attól nem lesz wunderdriver mert méltóztatik _működni_ ... :N

A változás/"fícsörlista" minimum 50%-a olyan tartalom, amit egy-másfél éve kellett volna hozni (amikor a Watt-szutyok megjelent), kvázi még azelőtt mielőtt kirúgják/ták a széket a 3rd party OC softverek & monitorozás alól.
Ha minden úgy működik benne ahogyan eddig a Radeon softvercsomagnak csúfolt szeméthegyben kellett volna az igazán tök jó ennyi idő távlatából, csak érted..., és még mindig ott a "HA"..

Új ill. régi kártyákról beszéltünk, azt azért ne felejtsük el hogy a Polaris/Fiji/VEGA trio mint "új" kategóriába sorolható(k) a Radeon tulajok töredékét teszik csak ki jelenleg is, együttvéve.., a Fijik finoman szólva sem voltak soha sikertermékek, a Polarisokat a bányászat miatt sztem magyarázni is felesleges, a VEGA-kat pedig inkább hagyjuk egyelőre.. :D

Szóval az elmúlt bő ~1évért sztem igencsak sokan szívesen mondanának "köszönetet" az AMD-nek.. :U

Mindegy, új "csomag" új remény.., pár óra és ugrom is rá mint gyöngytyúk arra a bizonyosra, kiderül majd hogy még a jelenleginél is jobban be tud-e borulni vagy kisvártatva tényleg sikerült valami értékelhetőt alkotniuk.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31977) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

ez a nem gamer Volta kártya most DX12 és Vulkan fronton is erősített [link], ami eddig az AMD egyetlen ütőkártyája volt. Mi lesz így velük?

/s

(#31978) Callisto válasza wjbhbdux (#31977) üzenetére


Callisto
őstag

Csőd. AMD-nek semmi esélye nincs. Sajnos. :(

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#31979) X Factor válasza wjbhbdux (#31977) üzenetére


X Factor
addikt

Semmi, azért a 3000usd-s kártya nem túl mainstream a konzumer pc-kben.

Make things work

(#31980) Callisto válasza X Factor (#31979) üzenetére


Callisto
őstag

Igen, de az nem gamer kártya. Tudsz gondolkodni? Akkor számíthatsz rá, mi lesz gamer kártyában.
Másrészt, akinél a best attól vásárolnak más kategóriában is, ahogy eddig is. Ilyen a business.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#31981) Venyera7 válasza Callisto (#31978) üzenetére


Venyera7
senior tag

Az elmúlt 2. generáció sajnos elég kaki lett... Szerintem még a navi is az lesz (biztos lesz megint valami világot megváltó extra feature) ami nem jön be. Raja munkássága maradandó emlék marad a cég történetében. :C

(#31982) HSM válasza Abu85 (#31975) üzenetére


HSM
félisten

Képzelem, milyen hihetetlenül bonyolult lett volna egy sabalon e-mailt visszadobni mindenkinek, hogy fut-e a háttérben bármilyen ilyen 3rd party program....
Ez az a tipikus jó kifogás, értsd fölművesvakítás duma. Egész más érdekek húzodtak szvsz a háttérben.

(#31983) #00137984 válasza Habugi (#31945) üzenetére


#00137984
törölt tag

Nvidia-ra váltásom egyik oka a Crimson driver. Nvidia legalább megmaradt a jól átlátható felületnél, mert igy is elég méretesre növekedtek ezek a VGA driverek. AMD RX 470 szintén nem szerette a Wattman beállitásokat, de az órajelugrálások miatt akadtam ki végleg. Afterburner beállitásokat felülirogatta, ezért nem egyszer gyalulni kellett mindent. Wattman-t utána nem aktiváltam, de az Afterburner beállitások egy része használhatatlan volt az AMD driver, netalán az RX 470-es kártya miatt. Meguntam és egy GTX 1070 Ti kártya van a gépemben, az elavult kinézetű driverrel. Az legalább jól müködik, és nálam nincsenek Afterburner anomáliák nyomokban sem. Nem is tudom, de elég sok ideig volt AMD hardver a gépemben... de tényleg ki lehet bukni egy idő után a tökéletlenkedés és a csúsz(tat)ások miatt. :)

[ Szerkesztve ]

(#31984) Abu85 válasza HSM (#31982) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Attól, hogy fut egy 3rd party program még nem szabad hibát generálnia. Ezért ellenőrzik le. Viszont az NV és az AMD addig tud eljutni, hogy kiderítik a hiba okát. Ha van és nem náluk van, akkor például a Trixxnél van support, megy a ticket a Sapphire-nak, a Precisionnál megy a ticket az EVGA-nak. Az Afterburnernél nincs hova ticketezni. Van a Guru3D fórum, ami közösségiként működik.
Nem sok érdek van emögött. Amíg a Sapphire és az EVGA úgy gondolja, hogy megéri a programjaik mögé annyi pénzt rakni, hogy legyen hivatalos support, addig az MSI úgy gondolja, hogy nem. Nem nyernének vele annyit, hogy megérje. Igazából a Sapphire és az EVGA számára is csak a kiemelt státusz miatt éri meg.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31985) Callisto válasza #00137984 (#31983) üzenetére


Callisto
őstag

Ugyanaz van a gépemben és vannak AB anomáliak. Mindig is voltak mindenféle kártyával és mindig is lesznek.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#31986) HSM válasza Abu85 (#31984) üzenetére


HSM
félisten

Nem lett volna egyszerűbb egy valag lóvét és dokumentációt küldeni a srácnak, hogy kijavítsa a hibákat, és mindenki örült volna? Kb. hősi státuszba emelkedhetett volna az AMD.... :U
Most ehelyett a valag lóvét abba a használhatatlan vacakba rakták, amivel az 5 éves kártyámat se tudom olyan alapszinten OC-zni, minthogy a két fő órajel beállítása. :DDD
A 290X-emen is használhatatlan volt a wattman, a 250X-en is az egy évvel később. Ez viccnek is rossz.

[ Szerkesztve ]

(#31987) Motyi válasza wjbhbdux (#31977) üzenetére


Motyi
senior tag

Na igen, a Vegának esélye sincs, nem egy játékban 2x gyorsabb a Volta a Vegához képest. Ha kiadják a "gamer" verziót a felesleges sallangok nélkül, magasabb órajelekkel (+ a custom verziók feltehetőleg +10% -al gyorsabbak is lesznek mint az FE ) és lesz játékokra optimalizált driver... A Vega 64-et árulhatják 100k-ért. Ennyit a versenyről, jöhetnek a még brutálisabb árak. Én úgy 350k-t várok a custom Ti verziókra, de biztos hogy becuppantok egyet a gépembe. :D

(#31988) #00137984 válasza Callisto (#31985) üzenetére


#00137984
törölt tag

Nem teljesen az, csak az Nvidia-Intel párositás egyezik meg. Ettől függetlenül nálam az MSI GTX 1070 Aero és az MSI GTX 1070 Ti Gaming egyaránt hibátlan az Afterburner beállitásokkal az én konfigomban.

[ Szerkesztve ]

(#31989) Callisto válasza #00137984 (#31988) üzenetére


Callisto
őstag

Ugyanaz. NIncs különbség driverben, se másban nagyon. És hidd el vannak anomáliák. Maximum TE nem tudod, hogy az okozza. Nem olyan dolgokra gondolni, hogy folyamatosan jelentkeznek, hanem pl. 10-ből 1x kifagy (ha véletlenszerű a dolog) az AC:Origins. Alt tabolsz bizonyos képváltásnál és 100% tudom reprodukálni bármilyen NVidia kártyával. (Teszteltem.) Míg AB nélkül nem fagy...

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#31990) #00137984 válasza Callisto (#31989) üzenetére


#00137984
törölt tag

AC Origins az most még nincs meg, de majd idővel megveszem. SNES Mini konzolra ment el a pénz. :) Más játékokban jelentkezett kifagyás az Alt+TAB gombnyomásra, vagy ez csak az AC Origins játékra vonatkozik?

[ Szerkesztve ]

(#31991) smkb válasza wjbhbdux (#31977) üzenetére


smkb
őstag

Hát nagyon leszakadt az AMD. Ott tartunk, hogy a csúcs ref NV vga 100% -al veri a csúcs ref AMD 1 vga-t. Na ilyen még sosem volt. Elképesztően le vannak szakadva. Szerintem perpill elképzelés sincs, hogy mi az ördögöt kezdjenek. Ilyen távot min. 2 generáció alatt lehet letudni legjobb esetben, ha közben a konkurencia stagnál.

(#31992) Callisto válasza #00137984 (#31990) üzenetére


Callisto
őstag

Néhányban jelentkezik. Nem mindegy mikor váltasz. De jópárban nem is kell alt tabolni. Összességében nincs túl sok ilyen játék. (Persze ez relatív.) 10 év alatt azért összejön a tapasztalat az ilyen 3rd party szarokkal. Leginkább DX12-es játékokkal van ilyen probléma. DX11-el is előferdülget. DX10-el semmi gond sose. :D
Mondjuk próbálhatod a Tom Clancy Divisionnal is DX12. Annál gyakori a crash.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#31993) Televan74 válasza smkb (#31991) üzenetére


Televan74
nagyúr

Én attól tartok hogy ez a lemaradás az árakba is meglátszik majd,főleg úgy hogy a Vega is eléggé drága lett a HBM miatt. Remélem az NV az új széria 150k -s kártyáját nem tolja ki 200k körülire,mert akkor cumi van. :D

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31994) Kolbi_30 válasza smkb (#31991) üzenetére


Kolbi_30
őstag

ja tök vérlázító ha egy 3000 dolláros kártya sokkal jobb mint egy 500 dodos :DD

You want some birth control, you can smoke a cigarette.

(#31995) Televan74 válasza Kolbi_30 (#31994) üzenetére


Televan74
nagyúr

3000$ fizet érte a rossz nyavalya! Valahol lehet kapni 500$ -ért Vegát? Nálunk még Vega sincs,nem hogy 500$ -ért. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31996) cskamacska válasza Televan74 (#31993) üzenetére


cskamacska
addikt

Árakban még hova? :P Most per pillanat 50000 forintról indul az alsó kategória(GTX 1050Ti), 100000 környéke a közép(6GB GTX 1060), és ehhez képest még zakciós az 1080, mert 200k alatt megáll. Ezt konkrétan hova tolják még fel, mert már most ott tartunk hogy az AMD képben sincs, és csak az tartja vissza az árakat, hogy ha ennél még jobban megszaladnak, akkor konzolra váltanak a népek. :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#31997) #45997568 válasza cskamacska (#31996) üzenetére


#45997568
törölt tag

Az is AMD-s, johet a sok zold fan :K

(#31998) Milka 78 válasza Habugi (#31976) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Vazze komolyan ne vegyél már,vicc vóót :DDD Ebben a nagy szabadságodban elszoktál a PH-s nyelvezettől :) Nekem nem kell bemutatnod a szitut én a Hawai után térfelet váltottam,elvagyok azótai is mint a befőtt :K

Hupszi : Viszlát! :DDD

(#31999) #00137984 válasza cskamacska (#31996) üzenetére


#00137984
törölt tag

GTX 1070 Ti után nekem ez a plafon és tervben van már egy valamikor megjelenő valódi Next Gen konzol. :) Ott felőlem elférhet a sok-sok magos központi egység és még több GB memória, mint eddig bármikor. Aztán majd meglátjuk az AMD meg tudja-e tartani a konzolos üzletágat, ha fogyasztásban és teljesitményben ilyen távolságban követik az Nvidia-t. Nvidia-nak támadhat egyszer az a kosza gondolata, hogy készit egy gazdaságosan gyártható és mégis jó teljesitményű, a 4K Next Gen Hyper Realistic konzolokra alkalmas videókártyát. Akkor úgyis többen váltanak konzolra, mert az PC-re alaphangon félmilliós gamer konfigokat jelentene.

(#32000) #45997568 válasza Milka 78 (#31998) üzenetére


#45997568
törölt tag

Szia Milka, hogy s mint :F Viszlajottem :DDD

Hoztam ajandekot is, RIP NV :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.