Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32101) lezso6 válasza Petykemano (#32098) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az árazása szvsz pont azt igazolja, hogy a gamer piaci igényt rosszul mérték fel. Ha tudták volna, hogy nem tudják ellátni a gamer piacot elég kártyával, akkor drágábban adták volna.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32102) lezso6 válasza Petykemano (#32090) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Öhm, az olcsó termékek kisebb lapkákat tartalmaznak, ergo ugyanahhoz a mennyiséghez jóval kevesebb gyártókapacitásra van szükség. A Vega meg ugye jó nagy lapka. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32103) Abu85 válasza Pipó (#32089) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A saját gyártás az igazából a TUL-nak és a PC Partnernek a gyártása volt. Azért állították le, mert a TUL és a PC Partnerk le tud hitelesíteni egy másik modellt az OEM-eknél, így szükségtelen, hogy a referenciamodellt tovább gyártsák. Cserébe minden RX sorozatba szánt lapka mehet custombe.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32104) Callisto válasza smkb (#32096) üzenetére


Callisto
őstag

Ahogy Te is kijelentésként közölsz szinte mindent, de saját szemedben a szálkát sem. Tipikus kötözködő.
És ahogy mindenki úgymond kijelent mindent, mert ez egy fórum ahol az emberek saját gondolataikat, véleményüket stb. írják le (sőt nem csak a fórumokon). Nem a jövőt, tényeket. Ezt mindenki tudja, kivéve a tipikus kötözködők nem, akik egyébként maguk pontosan ugyanúgy kiejlentő módban fogalmaznak.
Ha pedig bárki tényként vesz valakit által itt leírtakat, melyek főleg nem kapcsolatosak saját magával vagy a saját cégével, akkor az az illetőnek (aki tényként veszi) bizonyítványa saját magáról...

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32105) Loha válasza Callisto (#32104) üzenetére


Loha
veterán

Egyáltalán nem mind1, hogy egy őstag vagy egy HÁZIGAZDA beszél a levegőbe, mert a fórumozók az egyik véleményére sokkal többet adnak.

(#32106) Asbee válasza Callisto (#32104) üzenetére


Asbee
veterán

Szakmai topikban a kijelentéseket, illik alátámasztani tényekkel forrásokkal. Főleg ebben a témában, egy ilyen döntő dologgal. Nem beszélve olyantól, akinek számos állítása dőlt már meg.

(#32107) Callisto válasza Asbee (#32106) üzenetére


Callisto
őstag

Tudod csak és kizárólag azt lehet tényként kezelni, amit egy cég saját maga mond saját hivatalos fórumain. Sokszor azt se 100%. Ha már megtörtént, na az már tény. Minden más spekuláció a meglévő ismeretekre alapozva. Ha pedig nincs semmi cégtől származó linkelt hivatalos adattal alátámasztva, akkor meg főleg miért is veszi valaki ténynek? Hány évesek vagytok? :D

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32108) Asbee válasza Callisto (#32107) üzenetére


Asbee
veterán

Erre ezer ellenpéldát fel lehetne hozni, de nem ide tartozik így hagyjuk is. Nem tudom az életkor hogy jön ide, de ezt akár neked is fel lehetne tenni, ha szerinted csak cégek közölhetnek tényeket. :W

(#32109) Milka 78 válasza Loha (#32105) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Mondjuk (minden rosszindulat nélkül),de ezt adom.Amennyi mellément jóslás volt itt és ezt én anyagilag mind beszívtam volna... :N

Hupszi : Már megint teeee!!! :D

[ Szerkesztve ]

(#32110) Callisto válasza Asbee (#32108) üzenetére


Callisto
őstag

Nem csak cég közölhet tényeket. A föld nem lapos. Ez is tény. :D
De itt cégről van szó és nem bizonyított dolgokról. Bármi információ van, ha az a cégtől jön, akkor lehet tényként kezelni. Ha nem az közöl először tényt, akkor mi a francot képzelsz? Tényként kezeled azt is. Úgy látszik. :D Pedig az csupán spekuláció vagy pletyka.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32111) #00137984 válasza Milka 78 (#32109) üzenetére


#00137984
törölt tag

A féligazságok kérdésében egy házigazda és őstag véleménye között az igazságtartalom és a megszerzett számtech tudásunk alapján mérlegelünk. Milyen számtech forrásokból miket olvasott össze és tapasztalt meg a saját gépében és hardvereivel. Sok minden információt kirakunk a fórumokra, de kimondatlanul tudjuk a lényeget. Néhány kérdésben törvényszerűek az eltérő vélemények, mert nagyon különbözőek a hardver konfigok és az élmények, tapasztalatok. Mostanában kezd megvalósulni néhány eddigi feltételezésem, amit előtte az új API-k és szoftveres fejlesztések közötti feltételezésből következtettem ki. Ezekre vagy nem is válaszoltak akkor, mert a mém gyártás fontosabb volt, vagy hevesen cáfolni kezdték a kiragadott részeket. Pedig az egész érintett témát egyre kevesebben látják át, vagy a cégek kiadott közleményeit idézgetik fel. Valahol csak olvasni kell a sorok között és a vonalakat összehúzkodni okosan, hogy megtaláld a jó választ.

[ Szerkesztve ]

(#32112) Petykemano válasza Milka 78 (#32109) üzenetére


Petykemano
veterán

Azt kell megérteni hogy Abu nem jósol Abu csak tovább ad. Nem gondolkodik: nem ábrándozik, nem spekulál, de nem is kritizál, nem is kérdőjelez meg. Amiket leír amiket jóslat ként felhoz azok színtisztán szinte eredeti formájukban azok a tervek víziók elképzelések amiket a hírforrás csatornákon keresztül ő hall amikhez hozzájut.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32113) Raymond válasza Petykemano (#32112) üzenetére


Raymond
félisten

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32114) Asbee válasza Petykemano (#32112) üzenetére


Asbee
veterán

Ez jó vicc volt.

(#32115) Milka 78 válasza Petykemano (#32112) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Nekem nem kell magyarázkodni,én a buta Maxwell/becsuklik a dx 12alatt/csillámporos up to 25% amd alatt óta megyek a saját fejem után hála az istennek.Öreg vagyok én már ahhoz,hogy jóslások,de akár más "prófétákl alternatív valóságokban lévő vízióik továbbadására adjak. :N

(#32116) HSM válasza Milka 78 (#32115) üzenetére


HSM
félisten

Szerintem alapból gáz, ha mások "jóslatai" alapján vesz valaki hardvert a saját meggyőződése helyett... Kicsit olyan, mintha másokra kennéd a saját döntésed felelősségét.

(#32117) Yutani válasza HSM (#32116) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ahogy mondod. :D

#tarcsad

(#32118) Milka 78 válasza HSM (#32116) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Alapvetően igazad van,de van aki nem pro user és egy Házigazda nevezzük "továbbadásának" bedől,hisz elvileg ő egy prominens személy és ő biztos megalapozottan tesz ilyen kijelentéseket...amik ugye sorra buktak meg és ez csak egy példa.
Félreértés ne essék.Szólásszabadság van és mindenki azt mond amit akar.Én holnaptól pl az MSI Z370 Tomahawkot fogom éltetni,mert Military Class V és úgy halottam,hogy ez űber...ja nem is mert egy lesporólt vrm-el rendelkező,belépő szintű lap és kifekszik egy masszívabb oc-s 8700k alatt,ergo nem adom tovább a fenti agyszüleményt amit a gyártótól halottam olvastam.Tudom sarkalatos példa,de azért ebben is van igazság.

[ Szerkesztve ]

(#32119) HSM válasza Milka 78 (#32118) üzenetére


HSM
félisten

De leírhatnád. ;) És ha valaki megvenné, csak magát hibáztathatná.
Persze, értem amit írsz, de lásd azt is, hogy tévedni emberi dolog, másfelől a szólásszabadsággal együtt jár az is, hogy nem mindenki véleménye fog megegyezni. Nekünk is tiszteletben kell tartanunk, hogy Abu így gondolja, ahogy leírja a forrásaitól függetlenül, ettől mi még gondolhatjuk másképp. ;)

[ Szerkesztve ]

(#32120) #45997568 válasza Milka 78 (#32118) üzenetére


#45997568
törölt tag

Nekem eddig csak a frankot mondta, szoval Abu for president :R

Az hogy itt par lutyo megprobalja belebeszelni a tobbiekbe az altaluk igazsagnak velt fantazmagoriakat nem erdekel :N

Ilyen jo gepem mar reg volt, csak az AMD :K

(#32121) TTomax válasza #45997568 (#32120) üzenetére


TTomax
nagyúr

Tudjuk tudjuk "csakazamd",ha három gen hátrányban is van,neked megfelel az....

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32122) #45997568 válasza TTomax (#32121) üzenetére


#45997568
törölt tag

Ahhoz kepest alapon jobban megy mint 1080 tuningolva nem olyan rossz ez, a guru3d-s hazudozasok utan jo lenne egyszer igazat is mondani, nem :F

(#32123) TTomax válasza #45997568 (#32122) üzenetére


TTomax
nagyúr

Nem igazán ezt mutatják a teszteredmények amiket publikáltál eddig.5% ide 5%oda neck2neck,ami azért gáz mert közben 1080Ti fogyasztása van, meg lassan ára is.Zero hasznuk amig az nV butára keresi magát,amiböl megint tud fejleszteni,kapni normálisan nem lehet (persze a piaci igényt kialakitották a freesync monitrokkal kiszolgálni azt viszont nem tudják) közben meg lassan már itt a Volta... a poor Volta,amire válaszuk sem lesz.De ha szerinted minden rendben van akkor majd találkozunk a Volta topicban,ahol egy KP kariért 1200fontot adtál,persze annyibe csak a 104es fér bele a 102 más nem...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32124) Puma K válasza HSM (#32091) üzenetére


Puma K
veterán

Dehogynem láttam.
Viszont akkor ha már így kiemelted akkor megkérdem, hogy hogyan kell érteni a "nem is túl szép" kifejezést ez esetben ha grafikáról van szó?

Jelenleg az Overwatch valamint a GTA az ami naponta elindul nálam és több óráig pörgetem őket és DX11-gyes címek.

"...számomra már elképesztően illúziórombolóak az üvöltő DX11 korlátok."

Ezeken a képeken te látod az üvöltő DX11 korlátait pl a GTA V esetén?

mod nélkül ez az alap grafika

Én azt látom, hogy egy 2013-ban megjelent játék 2015-ben teljesedett ki PC-n ami DX11-gyet használ és baromi jól néz ki. A jó offline tartalom mellett az aktívan frissített online tartalmon felül ami azóta +9GB-tal hizlalta fel az alap játékot 65GB-ról 74GB-ra ami majdnem egy másik open world játék a Mafia 2 mérete (10GB) szép a csomagolása a játéknak.

Az Overwatch-ot is berakhatnám mert az is baromi szépen néz ki, de az egy jóval kisebb pályán játszódó játék. Vagy akár ott a Witcher 3 is ami szintén DX11-gyet támogat és szintén open world játék. Egyiknél sem látom a DX11 korlátját. Azt látom egyedül az általam felsorolt címeken kívül szinte mindegyik játéknál, hogy hanyagolják a készítők a rombolható környezetet...

A DX10 és 10.1 is egymagukban bukás volt attól függetlenül hogy milyen alapot jelentettek.
Az akkor kiadott tudásuk alapján semmivel sem tudtak többet a gyakorlatban. Ki sem kellett volna adni csak akkor mikor már elérte a DX11 szintjét tudásban. Ezt is alátámasztja a Vista rövid pályafutása és a Windows 7 gyors megjelenése ahhoz képest mennyi idő volt az XP és a Vista között.

Ugyan az van most a Win7+DX11 párossal mint a WinXP+DX9.c duóval volt anno.

A játékkészítők-kiadók nagyobb rálátással rendelkeznek erre az egész témára mint te vagy én.

Arra az OS és DX-re adnak ki játékot ami elterjedtebb és tudják, hogy zökkenőmentes az áttérés. De számomra egyáltalán nem meglepő módon az eddigi tapasztalatok és információk alapján a DX12-re való tömeges áttérés és új játékok megjelenése elmaradt.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#32125) do3om válasza HSM (#32116) üzenetére


do3om
addikt

Én úgy emlékszem hogy a dx12 előtt sokan eladták az NV karijukat hála Abunak.
Van aki sokat bukott is, vagyis Abu megkárosított itt embereket ha úgy vesszük a hülyeségeivel.
Annyi hogy végül csak jól jött kimert az AMD karik ára elszált de nagyon, igy aki lassabbra váltott sem bánta annyira mert utánna drágán eladta a 470-80-asát, de kurvára nem volt belekalkulálva, ha nem jön a bányászláz akkor buknak.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32126) Asbee válasza TTomax (#32123) üzenetére


Asbee
veterán

Hogy lehet egyáltalán olyantól tesztet, komolyan hitelesnek venni, akinek a pascal kazán, meg egy játékkal kapcsolatban büszkén beírja nála nincs hiba, mert nem játszik vele.

(#32127) Shing válasza Puma K (#32124) üzenetére


Shing
őstag

A GTA5 rettentően realisztikus néhány helyen NaturalVision mod-al. Baromi jó dolgokat tudnak elérni modderek, legtöbbször csak pár új post-process effekt segítségével (persze ez több mindent is használ).

Mondjuk a legújabb játékok nagy része is csak utólagos színezgetéssel, elmosással, zaj, bloom effektel érnek el filmszerűbb hatást, ami baromi jól tud kinézni. Pl. Battlefront II. De igazából évek óta nem láttunk valós grafikai előrelépést. Hiába a csodakonzolok és DX12.

Szerk. Egyébként a DX10 legalább próbált új grafikai lehetőségeket is behozni. A DX12 egyelőre ugyan az mindenben, csak még a telesítmény is negatív. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32128) Callisto válasza Puma K (#32124) üzenetére


Callisto
őstag

Igen. Én látom a DX11 hátrányait. Nem kicsit. Aki nem látja az vagy vak vagy nem látott még kizárólag DX12-re készült cuccot.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32129) cyberkind válasza Callisto (#32128) üzenetére


cyberkind
félisten

Tuti kiszúrtad, hogy a fű nincs maxra tolva. :P ;]

Paranormal Cocktivity

(#32130) #45997568 válasza TTomax (#32123) üzenetére


#45997568
törölt tag

Ez erdekes, lassuk a szamokat a Vega-kra levetitve, mennyibe kerul egy kartya legyartasa, szepen tetelesen ird le mi mennyibe kerul (alkatreszek, gyartasuk, osszeszerelesuk) a kulonbozo uzemekben, ezek utan szeretnem latni a szalitasi, disztribucios koltsegeket illetve vegul hogy mennyibe kerul a boltokba kis illetve nagykereskedoi arakon, az AMD hasznat is szeretnem latni a tolladbol. Ha ezek mind megvannak es helytalloak, akkor beszelgethetunk mennyit keres AMD, amig ez nem sikerul addig megmaradsz annak a kis guru3d-s kamuhuszarnak. :K

Mindezek utan termeszetesen leirhatod hova nem eleg egy 1080-1080Ti kozotti teljesitmeny manapsag, leven a Ti a "csucs", a hozza tartozo G-Sync monitor ami ua mint a freesync-es 3x annyiba kerulne mint ami nekem van, emelle vegyem a meg mindenben korlatozo kazan Pascalt, ez sok mindenre vall de joindulatra nem. Nevetseges ervekkel szeretnel ravenni egy teljesen felesleges, egyre dragabb megoldasra a piacon mikozben van egy atomstabil megoldasom keszen. Fogyasztasom 200-250W korul mozog (VGA) jatekok alatt teljes terhelesen, teljesen elfogadhato a mai vilagban, erosebb terheles alatt huvosebb mnt a konkurense.

EN hasznaltam mindkettot, nem csak megalmodok valami teveszmet aztan a lutyo haverokkal osztom itt az eszt mint jo paran. Az I7-1080 paros nem volt rossz, de nem eleg jo, az 1700-Vega 64 nalam jobban bevallt, koltseghatekonyabb megoldas, huvosebb es alapallapotban joban teljesitett mint az elozo megtuningolva. Ha meg ezek utan sem megy a matek arrol nem en tehetek.

(#32131) Yutani válasza #45997568 (#32130) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ezért keresztre fesztítenek és high voltage-t vezetnek testedbe! :DDD

#tarcsad

(#32132) imi123 válasza #45997568 (#32130) üzenetére


imi123
őstag

Vega tulajként sok mindenben egyet értek veled,de ezzel a Pascal kazánozással teljesen elhitelteleníted a hozzászólásod.
Volt 1070-n és 1080-am is.Sok mindent lehet rájuk írni de hogy kazánok lennének...ehh
Az hogy neked az AMD szimpatikusabb az nem gond de lsz próbálj meg objektív lenni.
Peace.

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32133) #45997568 válasza imi123 (#32132) üzenetére


#45997568
törölt tag

En mellekeltem mereseket is, Furmark - Vega vs 1080, ott vannak a szamok kerek perec, masoktol nem lattam hasonlo mereseket. :U

Ugyanabban a rendszerben aki lemeri a ket kartyat mellekelhetei a szamait, nem fogsz talalni ilyet.

En leirtam a hutesi megoldasokat is, a kartyakat, a programokat ahol mertem, feltettem a szamokat. Akinek masok a sajat meresi eredmenyei az nyugodtan megoszthatja velunk, frocsogni menni fog abban nem ketelkedem, sajat eredmenyekkel cafolni meg nem. Ennyi.

(#32134) Raymond válasza #45997568 (#32133) üzenetére


Raymond
félisten

Furmark-al minek mersz fogyasztas? Evek ota kulon kezelik a driverekben ezt es a tobbi "power virus" programot is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32135) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Lassan szivárognak az első Vega Custom tesztek

Radeon RX Vega 64 Red Devil

Radeon RX Vega 56 Nitro+

PCGH-hez 3 db Custom Vega 64 kártya érkezett a tesztlaborba. (Red Devil, Nitro+, Strix)

A Sapphire Vega 56 Nitro+ minden idők egyik legnagyobb VGA-ja lett, még tartót is csomagolnak hozzá, mert 1,6 kg-ot nyom az a szörnyeteg. :D Legalább a hűtés tényleg elég ütős lett, mert terhelés alatt is nagyon halk marad és nagyon jó hőmérsékleten tartja a GPU-t (70 fok). A Vega 56 Nitro+ hátránya a brutálisan magas fogyasztás: alapértelmezett beállítással annyit eszik, mint a 64-es Red Devil, túlszárnyalva ezzel az összes GTX 1080 Ti-t is.

Amúgy egy dolgot nem értek itt. Korábban számtalanszor említve volt, hogy a HBM egyik nagy előnye, hogy nem kell memórialapkákat kivezetni a PCB-re, így sokkal rövidebb, kisebb nyákokat lehet tervezni a VEGA-hoz. Ezzel szemben a Vega kártyák brutálisan nagyok, a PCB minden esetben nagyon hosszú. Feltételezem a hatékonyabb hűtés miatt kell hosszabb PCB, de javítson ki valaki, ha rosszul tippelek. Így viszont a HBM egyik előnye ment a kukába.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#32136) lezso6 válasza huskydog17 (#32135) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ha megnézed, akkor nem minden kártyánál van hatalmas PCB, s ha van is, akkor szerintem szerintem a nagy része tök üres, vagy combos VRM van rajta. De a HBM-nek az az előnye megmaradt, hogy jóval olcsóbb a nyák, mivel a memóriabusz nincs rajta.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32137) ÁdiBá válasza lezso6 (#32136) üzenetére


ÁdiBá
addikt

De a memória tudomásom szerint lényegesen drágább mint a GDDR.

ÁdiBá

(#32138) Raymond válasza huskydog17 (#32135) üzenetére


Raymond
félisten

Es meg mindig varni kell ra majdnem ket hetet:

"Der aktuelle Plan: Nach Weihnachten verfügbar

Vorgestellt bedeutet allerdings nicht verfügbar: Wer die Sapphire Radeon RX Vega 56 Nitro+ kaufen möchte, muss sich auch in diesem Fall noch etwas gedulden. Nach aktuellem Stand soll es die Grafikkarte erst nach Weihnachten für eine UVP von 579 Euro in den Handel schaffen"

Plusz ha az lesz ezzel is mint a Red Devil-el akkor nem nagy eresztes:

"Die von PowerColor zum Verkaufsstart am 1. Dezember für Deutschland vorgesehene Stückzahl war in der Tat gering. Mindfactory, vorerst exklusiver Anbieter der PowerColor Radeon RX Vega 64 Red Devil in Deutschland, hatte im Rahmen der Vorbestellungsphase laut Angabe auf der Webseite gut 40 Stück verkauft und den Verkauf daraufhin am vergangenen Donnerstag vorerst eingestellt. "

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32139) HSM válasza Puma K (#32124) üzenetére


HSM
félisten

Az első képeden "gyönyörű" a bokor, meg a gyep is, ami egy textúrázott sík lap.

A második képeden a leggyönyörűbb részlet a szemeteszsákok, úgy látszik, túl sok volt a kidobni való téglatest. Ugyanúgy gyönyörűséges részlet a teljesen sík téglafal.

A harmadik képre meg inkább nem is írok semmit, a bloom effekten kívül nem sok értékelhetőt látok rajta... :N

A játékkészítőkkel a probléma csak ott van, hogy nekik el kell adni a terméküket. Nem fognak normális, kizárólagos DX12 leképezőt/játékot csinálni addig, míg a piac csak kisebb részén működne a dolog. Őket a pénz irányítja, nekem viszont egészen más szempontjaim vannak. (Szebb, fejlettebb játékoknak örülnék, mint amik ma vannak.)

(#32125) do3om: Totál hibás az érvelésed. "sokan eladták az NV karijukat hála Abunak". Nem. :N A saját döntésükből adták el a kártyájukat.

(#32127) Shing: Persze, szép alapvetően a játék, de rengeteg helyen tetten érhetőek, gyakran erősen illúzióromboló módon a grafika korlátai.

(#32128) Callisto: Attól tartok, sokan már túlzottan megszokták ezt a szintet, és el sem tudják már képzelni, milyen lehetne igényesebben megcsinálva....

(#32140) huskydog17 válasza Raymond (#32138) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Igen, ráadásul ez is csak terv, lefordítva szerintem ez annyit takar, hogy a Sapphire is csak reménykedni tud benne, hogy pár darab szilveszterig (év zárásig) bekerül néhány nagyobb webshop-ba.
Figyelembe véve azonban ezt:

"Für dasselbe Geld bekommt man bereits ein gutes Exemplar einer GeForce GTX 1080, die am Ende das bessere Produkt ist. Auch die PowerColor Radeon RX Vega 64 Red Devil (Test) für 559 Euro macht der Variante von Sapphire allerdings Konkurrenz, dieser Preis muss sich langfristig aber noch als haltbar erweisen. Aktuell lieferbar ist das Modell nicht."

Ennyi. A Sapphire Vega 56 Nitro+ borzalmasan túlárazott és még nem is kapható, ahogy a Red Devil 64 sem kapható, hiába olcsóbb picit. A Sapphire 56 Nitro áráért - ahogy a CB is fogalmaz - egy Geforce GTX 1080-at lehet kapni, ami egyértelműen sokkal jobb választás.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#32141) Shkiz0 válasza huskydog17 (#32140) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Főleg annak fényében, hogy itthon pl lehet kapni KFA2 (Galaxy) 1080 Ti-t 3 év garral 185 nettóért.
Ez áfásan és 10% haszonnal is 258k (aprón még olcsóbban ki lehet fogni) és fényévekkel jobb mint bármelyik vega.
De igazából majd 2-3 hónap múlva érdemes megnézni újra az árakat ha már van bőven készlet, talán akkor ezek is olcsóbbak lesznek.
Illetve kérdés, ha jön a Volta nemsokára arra mivel reagál az AMD...

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32142) ÁdiBá válasza Shkiz0 (#32141) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Szerintem semmit nem fog az AMD reagálni rá, nem tud...
Gondolom őket inkább szoftveres dolgok érdeklik jobban, hogy a rengeteg dolgot a VEGA kitudja magából adni egy játék, program futtatása közben.
CPU vonalon is AMD nél kellett ez a Ryzen, igaz annyit értek el vele hogy felébredt az LGA2066 / az LGA1151 v2, és jönnek az ujabb Intelek.
Ha számitási teljesitmény kell sokmaggal ott van az LGA2066, ha játék ott van a verhetetlen i7 8700K, egyszerűen az Intel nem sok piacot akar engedni a rivális AMD-nek, de szerencsénkre egy kis árverseny kialakult... ha nem is nagy.
Viszont az Nvidia meg már azt csinál amit akar...
Mit művel a Titan V... 1 millio forintos áron... jó professzionális vonalra, és játékokra is.

ÁdiBá

(#32143) Puma K válasza HSM (#32139) üzenetére


Puma K
veterán

Amiket felsoroltál nyugodtan tudd be annak, hogy ezek az apróságok amik be lettek áldozva a grafikai optimalizálás oltárán 2013 előtt mikor a játékot készítették.

Ha van megfelelő teljesítményű hardver lehet feljebb menni részletességben.... szevasztok konzolosok!

Itt egy 6 részes videósorozat mi minden másra figyeltek oda ennél a korlátolt DX11-gyes játéknál: GTA V - Attention to Detail [Part 1]

Szerencsére adott a lehetőség szét moddolni úgy ahogy az ember gépe bírja: [link]

Vagy tessék ezzel már te is elégedett leszel: [link] :)

Mert hogy kiadáskor számolni kellett a konzolok és az átlag emberek birtokában lévő PC-k erejével és akkor erre futotta alapból.

Elhiheted, hogy ha jobb hardvereik lennének az embereknek és erősebb konzolok lennének a piacon (cöh :U ) akkor már a játékok is látványosabbak lennének DX verziószámtól függetlenül.

Még egy kis adalék mit lehet kihozni a korlátolt DX11-ből egy open world játéknál:

GTA 5 Photorealistic | ULTRA REALISTIC Graphics MOD (REDUX)

(#32135) huskydog17

Annál a Devilnél lehet kezdeni egy HBM pasztázással:

PowerColor Red Devil RX Vega 64 Tear-Down (& Thermal Paste)

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#32144) Callisto válasza Puma K (#32143) üzenetére


Callisto
őstag

Mert hogy kiadáskor számolni kellett a konzolok és az átlag emberek birtokában lévő PC-k erejével és akkor erre futotta alapból.

Tipikus agyatlan "gondolkodás". Brute force. Ész nem kell minek? Akkor sem, ha erőből már nem megy. You made my day. :D

Egyébként a szétmoddolt GTA-n is durván látszik a DX11 hátránya. Mellékesen...

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32145) szmörlock007 válasza HSM (#32066) üzenetére


szmörlock007
aktív tag

Üdv :)

"Komolyabbra fordítva a szót, már évek óta zavar ez a dolog, hogy nem látom, hogy szebbé vagy lényegesen jobbá váltak volna a játékok."

Ilyenkor veszi észre az ember, hogy John Carmack már nem dolgozik a játékiparban. :DDD
Komolyan hiányoznak a technikai újításai. :O

(#32146) cyberkind válasza Callisto (#32144) üzenetére


cyberkind
félisten

És van open world dx12-es cím amihez lehetne hasonlítani az itteni gondokat?

Paranormal Cocktivity

(#32147) TTomax válasza cyberkind (#32146) üzenetére


TTomax
nagyúr

És ha már itt tartunk,akkor esetleg olyan játék ahol van DX11/Vulkan is egyszerre?Mert nekem annyira valahogy ez a Vulkan sem tünik akkora dobásnak merthogy kb eddig csak az OGLhez volt hasonlitva,attól nem nehéz jobbnak lenni,arra a DX is képes.

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32148) HSM válasza Puma K (#32143) üzenetére


HSM
félisten

"Ha van megfelelő teljesítményű hardver lehet feljebb menni részletességben...."
Pont itt van a baj a DX11-el. Nincs olyan hardver, és a jelenlegi állás szerint nem is lesz egyhamar, ami 1-2 szálon nagyságrendileg gyorsabb lenne a jelenlegieknél. Tehát nem fogsz tudni feljebb menni egy adott szintnél, mert el fog fogyni az API, és ugyanaz a gyönyörű helyzet fog előállni, hogy hiába van mondjuk 10-16 magos processzorod, CPU-limited lesz néhány magot használva, mert a GPU-nak csak egy mag küldözheti a rajzolási parancsokat DX11 alatt.

"GTA V - Attention to Detail [Part 1]"
Gyönyörű részlet volt rögtön az elején, hogy a bokor meg sem rezdül, miközben egy helikopter szeleteli éppen a leveleit... Nekem nem éppen a videó címe jutott róla eszembe.

Szóval ez így nagyon jó bemutatóra, hogy brutál részletes modelleket belerakj, de úgysem fogja bírni, ha minden ilyen részletes, tehát végeredményben nem vagy vele kisegítve.

Látom, mit lehet kihozni, teljesen jó, csaképpen még mindig üvöltenek belőle a DX11 korlátok, csak már nem olyan hangosan....

(#32144) Callisto: +1. :K

(#32147) TTomax: A bibi ott van, hogy az OpenGL másra való. Ugyanis DX csak windózra van, míg a Vulcan/OpenGL platformfüggetlen API-nak készült, annak minden előnyével, hátrányával.

(#32149) TTomax válasza #45997568 (#32130) üzenetére


TTomax
nagyúr

Miért is,csak nem arra akarsz célozni,hogy egy Vegat annyiba kerülk gyártani mint egy 1080at?Ha igen akkor sajnos elment a józan itélöképesaséged.Tudod nem kell ahhoz matek zseninek lenni,hogy észrevedd az nV zsirosra keresi/te magát.Pont az ilyen huzásokkal,mint hogy a 680al fogták a 7970et,meg a 980al a 290X-et stb...

Ha neked az rendben van,hogy a Vega64ed a 1080Ti árán árulják lelked rajta,de sokan nem igy gondolják.A monitor is egy szép eszme ,csakhogy monitort nem cserélsz mindig a vgaval,azt hosszabb idöre veszed,két-három vga generációt kiszolgál.Igy is ugy is ha "sync" kell el kell kötelezned magad az egyik oldalhoz,ha pedig igy van akkor talán szerencsésebb oda ahol vgat is kapni.Mert akárhogy is nézzük,nem biztos hogy a 3. gen vga váltást az AMD vga részlege megéri.Hoznak két gen olyan vgat mint a Fury,meg a Vega és a matrox sorsára jutnak.Söt igazából a polaris sem egy sikerstory....

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32150) huskydog17 válasza Callisto (#32144) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

"Egyébként a szétmoddolt GTA-n is durván látszik a DX11 hátránya."

Már nagyon sokszor említetted a DX11 hátrányát, amit szerinted lehet látni. Megnevezni viszont még semmit nem neveztél meg konkrétan, szóval légy oly kedves és pontosan nevezd meg, hogy mi is az a hátrány, amit látsz és egyértelműen a DX11 miatt van.
Mondj légyszi olyan játékokat, ahol a DX12 leképző lényegesen, látványosan szebb grafikát nyújt, mint DX11 alatt!

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.