Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41001) solfilo válasza b. (#41000) üzenetére


solfilo
veterán

:DDD
bevallom, még nem olvastam egyiket sem :B

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#41002) Petykemano válasza b. (#41000) üzenetére


Petykemano
veterán

És az miért baj? Az nvidia csak hibákat gyárt, ami közé néha becsúszik egy-egy jó véletlenül. (Há'nem?)

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#41003) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

alt="" title=""

[link]

[ Szerkesztve ]

/s

(#41004) b.


b.
félisten

[Nvidia’s making ray-traced lighting easier for everyone, even AMD]
Minden DXR képes hardverre.
Változnak az idők a zöldek táján, baromi aktívak.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41005) do3om válasza b. (#41004) üzenetére


do3om
addikt

Muszáj nekik, a konzol sok vevőt vehet el. Árban is lépnie kellesz.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#41006) Cifu válasza do3om (#41005) üzenetére


Cifu
nagyúr

A jelenlegi PS és xBox generáció kapcsán is folyamatosan emiatt ment az Nvidia temetése. Közben pedig pedig nagyobb volt a nyeresége a zöldeknek, mint az AMD bevétele mindenestül. Ma is ott tartunk, hogy az AMD CPU részlege tért magához. De még így is több az Nvidia dvga részlegének nyeresége, mint az AMD Radeon részlegének a bevétele....

A mozgás persze jó, és valamennyire jelzi, hogy történik végre valahára valami. De nem az Nvidiának kell aggódnia, hanem az AMD-nek kellene összekapnia magát. A dVGA piaci verseny terén az elmúlt pár év szörnyű sötét korszak...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#41007) Pipó válasza b. (#41004) üzenetére


Pipó
őstag

Tony Tamasi (ez vajon Japán?) Ebből se lesz hír a PH!-n.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#41008) do3om válasza Cifu (#41006) üzenetére


do3om
addikt

Én személy szerint a jelenlegi konzol generációt egyáltalán nem tartottam ellenfenek.
A mostani talán jobb lehet. Aztán most bejött egy külső tényező, a vírus. Várható még gazdasági visszaesés, a mostani árazást jobb ha elfelejti az NV. Szerintem sok játékost terelhetnek ezek a hatások a konzolok irányába, ami a jelentősen olcsóbb mint egy közepes gamer gép. Folyamatosan nő azok száma akiknek már megvan otthon a 4k TV, olyan ami játékra is megfelelő. Sokszor volt felhozva hogy de kell a drága TV, rakjunk a konzol árához 200-250e-et, ma már ezt gyakorlatilag nem kell. Míg a PC-s társadalom azért jobban ragaszkodik hogy legyen egy jó monitor a konfig része.

Szóval minden generációnál egyre több az érv a konzol mellet, ezt nem hagyhatja figyelmen kívül, hacsak nem rakja bele ő a hardvert.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#41009) b. válasza Pipó (#41007) üzenetére


b.
félisten

Nem tudom de én Tamási származású vagyok, Tolna megye, szóval szerintem igen :)

Természetes, van helyette más fontos hír :D

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41010) b. válasza do3om (#41008) üzenetére


b.
félisten

De azét sokan nem mérlegelnek reálisan és állandóan azt hallod , hogy egy gamer PC 500 K, Fenét. PC-n manapság már nagyon olcsón össze lehet dobni egy jó kis PC-t akár 1440 P re is kompromisszumokkal.
Lásd a Ryzenek alaplappal 60 ezer forintból még hűtőt is kapsz hozzájuk, mindent elvisznek, vagy a z Intel olcsóbb 6 magosai. Az mellé egy 1660 super, vagy 5600 XT 16 GB ram némi háttértár, Windows is pár ezer forint már.. úgy gondolom 250 K ból össze lehet hozni.
Arról ne is beszéljünk, hogy PC-n azért a használt piac is ott van, itt ugye nincs korlátozás milyen játékot futtatsz milyet nem, egy konzol mellett pedig nagy valószínűséggel tartasz egy laptopot vagy egy kisebb gépet is.
Mondom ezt úgy, hogy mindhárom konzollal és gamer PC vel is rendelkezem. Ami lehet én PC-n játszok végig.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41011) keIdor válasza b. (#41010) üzenetére


keIdor
titán

Ugyanakkor a két új konzol specifikációi már ismertek.
Nem gondolnám, hogy fényes jövő áll egy 6 magos proci meg gyengébb VGA előtt úgy, hogy sokkal limitáltabb API-val kell dolgozni PC-n és a közös memória szintén hiányzik. Ray Tracing kapásból nincs egyik PC AMD VGA-nál sem.

Mit vennél 250k-ért, most őszintén? Valamelyik új konzolt, ami 3 év múlva is céleszköz marad, vagy a gyengébb hardvereket, ahol azok a gyengeségek is szerepelnek, amit felsoroltam?
PC-n pont nincs használtpiac, minden amit fizikai formában megveszel (lemez) be kell regisztrálni valamelyik platformba és onnantól az kötött az accountodhoz.

[ Szerkesztve ]

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#41012) b. válasza keIdor (#41011) üzenetére


b.
félisten

A hardver használt piacra gondoltam. Minden konzolgeneráció érkezésekor el lett temetve a PC de szerintem nem most lesz az, lesz az hogy a 6 mag limitálja az élvezhető játékot.
Raytracingot nagyon nem ismerjük még az új konzoloknál mire képes,
Szerintem 3 év múlva már megint a Ps5 pro ról és az új xboxról beszélünk újabb 200 K ért.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41013) keIdor válasza b. (#41012) üzenetére


keIdor
titán

Én nem temetem, csak azt szeretném jelezni, hogy azonos áron a PC akkor is rosszabb választás lesz. A nextgennél is, valamint jelenleg is. Használt hardvert ha nézzük, akkor használt konzol is van.
Többet tud nyújtani a PC, mert nem akadály most már a fix natív 4K, nem akadály akár a 120Hz+ sem, csak sokkal több pénzbe kerül mindez.

Aki írtózik a controllertől, ott elfogadható indok az, hogy nem akar konzolt. Akinek viszont a controller nem probléma, ott akkor is jobb választás a konzol. Akkor vegyen PC-t az ember, ha többet szeretne, csak számolni kell azzal, hogy drágább buli lesz.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#41014) Abu85 válasza keIdor (#41011) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Annyival már nem limitáltabb az API. Ez a mostani generáció elején nagy gond volt, de manapság már nem az. Természetes persze, hogy konzolon esetleg lehetnek olyan hozzáférési módok, amelyek egy rajzolási parancsot talán 5-10 DWORD-ből is megoldanak, de annyival többe PC-n sem kerül már, így alig van különbség. Szóval az API gyakorlatilag már nem jelent problémát.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41015) gejala válasza keIdor (#41013) üzenetére


gejala
őstag

A konzolok alapból arról szólnak, hogy olcsók, de cserébe rengeteg kompromisszumot kell vállalni. 30 fps, alacsony/dinamikus felbontás, PC-hez képest alacsonyabb beállítások, csak egy meghatározott kontroller van, nincsenek modok, nincs semmi bütykölés. Azt eszed, amit eléd tesznek, nincs válogatás.
Ezzel szemben PC-n úgy játszol, ahogy te akarsz. Ha akarod ultrán, ha akarod 144 fps-sel, olyan irányítással amit akarsz, szétmoddolhatod a játékot, stb. Persze vannak olyan portok, ahol PC-n is sok a limit, de azért nem sok ilyen van. Ha megnézed fórumokat, ott is mindig sajnálkoznak emberek, hogy miért nem PC-re vették meg, amikor kijön valami frankó mod.

Én például soha nem mondanék le az egér/billről, sem a modokról, sem a 60 fpsről. Ha ezekért 200k-val többet kell fizetni, hát legyen.

[ Szerkesztve ]

(#41016) keIdor válasza gejala (#41015) üzenetére


keIdor
titán

Ugyanezt írtam én is. Van Ultra Preset, van 144fps, csak sokkal zsebbenyúlósabb történet.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#41017) cyberkind válasza keIdor (#41016) üzenetére


cyberkind
félisten

Jah, amilyen király és forradalmian új játékok jönnek manapság, abszolút megéri ez mind. :DDD Na jó, idén a Cyberpunk miatt még csak-csak.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#41018) Cifu válasza do3om (#41008) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ahogy Keldorpapa és gejala is írta, a PC és a konzol két külön kategória. Az új konzolok is mindenféle trükökkel fogják a 4K felbontást hozni, ahogy a jelen generáció is sokszor csak ügyeskedésekkel (checkboard rendering, upscale, stb.) tudja az FHD-t. A különbség, hogy PC-re is egyre általánosabbak az ilyen megoldások, lásd DLSS. A fő különbség, ahogy gejala is jól leírta az, hogy a konzolon nincs választási lehetőséged. Nem veheted vissza a felbontást vagy az élsimítást, hogy több FPS-ed legyen. Ahogy a fejlesztőknek sikerült kikotyvasztani a sebesség vs. képminőség vs. fix hardver örökös harcából a lehető legtöbbet, azt kell lenyelned.

Továbbá az olcsóbb konzol mitoszát én megkérdőjelezném, hiszen a játékok viszont drágábbak általában...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#41019) wjbhbdux válasza cyberkind (#41017) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Mert a konzol aztán televan velük.. A ps4re 6+ év alatt jött 5 darab 90% fölé értékelt exkluzív játék. Egy vicc volt ez az egész generáció AAA szinten minden platformon.

/s

(#41020) Cifu válasza cyberkind (#41017) üzenetére


Cifu
nagyúr

Jah, amilyen király és forradalmian új játékok jönnek manapság, abszolút megéri ez mind.

Először is ez irtó mókás pont így a Half-Life: Alyx megjelenésekor...

Másodszor: Választási lehetőség van. Én például elvagyok 60FPS-el is. Az pedig iszonyú szép az RE2 Remake vagy az RE3 esetében. Konkrétan szebb, mint konzolon...

BTW érdemes összevetni a The Witcher 3 különféle modjainak lehetőségeit és a konzolos The Witcher 3-at. A konzol előnye az, hogy leülsz és játszol. A PC-é az, hogy több szabadságot ad...

Na jó, idén a Cyberpunk miatt még csak-csak.

Especiel a Cyberpunk 2077 multiplatform, és a jelen konzolgeneráció a fő csapásirány.
Nagyon kíváncsi leszek a gépigényére, és hogy pontosan milyen hardvert is fog kérni...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#41021) keIdor válasza Cifu (#41018) üzenetére


keIdor
titán

Minden játék alapkiadása 60€ és onnantól felfele jönnek a különféle extrább kiadások, de ugyanannyi az induló ára azoknak is.

Akciók mindenhol vannak, kiadótól függ a mértéke és az időtartam. Vannak különféle oldalak, ahol olcsóbb minden, de az is árul az összes platformra.

Xbox Gamepass megy Xboxon és PC-n is. Ugyanannyiba kerül a játék mindenhol szerintem, csak konzolnál a lemez eladható.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#41022) cyberkind válasza Cifu (#41020) üzenetére


cyberkind
félisten

Az van, amit lehet én egy átlagos gépen játszom, de jön a PS is. A modolás meg egy játéknál számottevő nálam, az pedig a The Witcher 3, mert az annyival több szinte mindennél.

(#41019 wjbhbdux
Én majdnem minddel játszottam, abszolút betalált szinte mind, ezek nagy része meg csak PS exkluzív, amik olyan élményt adnak. Nekem már nem a sorozat gyártott játékok kellenek, hanem valami új és/vagy más, pont mint ezek az exkluzívok, épp ezért meglepő a The Witcher 3, hogy ennyire betalált.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#41023) GodGamer5


GodGamer5
addikt

"Ilyen lehet a GeForce RTX 3090"
[link]

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

(#41024) Devid_81 válasza GodGamer5 (#41023) üzenetére


Devid_81
nagyúr

RTX 3090? :Y
Akkor lehet igaz lesz, hogy az AMD is majd kihozza az 5800-5900-akat?!Bar AMD-nel ez nem lesz meglepi mert volt RX580/90 eddig is.
Avagy most mar nem csak a megszokott XX80-as szeria lesz a Ti elott hanem egy XX90-es is :F
Sztem ebben a pillanatban ez mindenkinek csak egy eros talalgatas, keves meg az info.

...

(#41026) b. válasza Devid_81 (#41024) üzenetére


b.
félisten

nem mai hír, de szerintem fake. Vagy pedig nagyon magabiztos Nv mert a 10 nm és a 12 Gb ram is elég karcsú egy csúcs karihoz.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41027) Devid_81 válasza b. (#41026) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Olvastam errol kulfoldi oldalakon de az RTX 3900 elnevezes valahogy nem remlik.
Ettol fuggetlenul az egesz nagyon pletyka szintu talalgatas szvsz.
Nem csak ez a cikk a tobbi is :K

[ Szerkesztve ]

...

(#41028) b. válasza Devid_81 (#41027) üzenetére


b.
félisten

Egyetértek :)

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41029) rup1u5


rup1u5
nagyúr

Rare GeForce GTX 480 With 512 CUDA Cores Emerges 10 Years Later, Pulls 644W
644W :Y

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#41030) Yutani


Yutani
nagyúr

AMD fine wine

Komoly, ahogy a 7970 és a 380 teljesít a közvetlen ellenfeléhez képest.

Ugyanakkor érdekes, hogy a Doom 2016 tesztben (igaz, ott csak Ultra preset volt) meg együtt futnak a riválisok.

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#41031) wjbhbdux válasza Yutani (#41030) üzenetére


wjbhbdux
veterán

új doom sajnos játszhatatlanul akadozik még a 7xx nvidián is, a 780 3g még 640*480 ultralowon se tud fix 30fpst, gondolom a Vulkant nem bírják.

[ Szerkesztve ]

/s

(#41032) imi123


imi123
őstag

Resident Evil 3: PC graphics performance benchmark review

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#41033) Abu85 válasza wjbhbdux (#41031) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Bírná, ha végre kapna valami normális drivert.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#41034) Cifu válasza imi123 (#41032) üzenetére


Cifu
nagyúr

TPU Resident Evil 3 benchmark.

[Overclock3d.net Resident EVil 3 benchmark]

Több teszt szerint is bár jól skálázódik a több mag / több szál, de még egy 2 mag / 4 szál @4Ghz-es procin is tökéletesen játszható a játék Dx11 alatt, de Dx12 esetén egy nagyságrenddel jobban fut, ha CPU limit lenne. Láthatóan a modernebb API levesz a prociról terhelést. Ugyanakkor GPU terén fordított a helyzet, ha nincs CPU limit, Dx11 alatt gyorsabb a játék, mint Dx12-őn futtatva.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#41035) DaFunk1511


DaFunk1511
tag

Sziasztok!

Rendeltem processzort és alaplapot (amihez másik topikban választ kaptam, köszönet nekik :) ) és van 2 videokártya ami között nehéz dönteni melyiket tartsam meg. Szívem és tapasztalatom az nVidia-hoz húz, de az érvek az rx-hez.(újabb játékoknál gyorsabb, nVidia-t drágábban el tudom adni stb...)
De meghallgatnék pár tanácsot tőletek is.
Jelenleg egy 22 colos FHD LG monitor van 60hz, de későbbiekben lecserélném egy 27" ultrawide monitorra.(amihez segítséget majd az erre vonatkozó topikban kérdezek)

Szóval:
Asus b450 prime plus
Ryzen 5 1600af
2x8gb 3200
Crucial bx500 240gb,wd blue 1tb
Coolermaster mwe 550

Asus expedition 1060 6gb vagy msi armor oc rx580 4gb :F

Köszönöm. :D

(#41036) solfilo válasza DaFunk1511 (#41035) üzenetére


solfilo
veterán

Ez nem olyan vs topik, kártyavásárlásra az alábbi helyet javaslom: Milyen videókártyát?
Egyébként meg teljesítmény kb egykutya, árról nem tudunk semmit, GTX-en több a VRAM, meg amúgy is zöld felé húzol, el is dőlt.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#41037) Yutani válasza DaFunk1511 (#41035) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ha RX 580, akkor inkább 8GB legyen. Doom Eternalban már látható a sebesség különbség 1080p-ben is.

#tarcsad

(#41038) DaFunk1511 válasza Yutani (#41037) üzenetére


DaFunk1511
tag

Sajnos korlátoltak a lehetőségek mert ez a 2 van jelenleg. 2 gépből csinálok 1 modernebbet. Az a kérdés csak melyik maradjon. :)

Szerk:
Igen, rengeteg videó és teszt van hogy az újabb címeknél 5-10 fps plusz van az rx javára.

[ Szerkesztve ]

(#41039) Raymond válasza DaFunk1511 (#41038) üzenetére


Raymond
félisten

Az RX580 maradjon.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#41040) DaFunk1511 válasza Raymond (#41039) üzenetére


DaFunk1511
tag

Nem kövezek meg senkit. :) véleményeket gyűjtök és ezek alapján eddig azt szűrtem le hogy hinni lehet a youtube teszteknek is.
Egyedül még az a 3 hónap garancia húz még az nVidia javára ami nyilvánvalóan hülyeség :DDD

(#41041) b.


b.
félisten

[Minecraft With RTX Update: Nvidia Shows off Ray-Traced Worlds]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41042) gainwardgs


gainwardgs
addikt

(#41043) imi123 válasza gainwardgs (#41042) üzenetére


imi123
őstag

Márt vártam valami hasonlót április 1-én. :DDD

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#41044) Jacek válasza gainwardgs (#41042) üzenetére


Jacek
veterán

Asszittem AMD Radeon Vuhan XT :D

(#41045) b. válasza gainwardgs (#41042) üzenetére


b.
félisten

:DDD :DDD

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41046) b.


b.
félisten

-

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#41047) huskydog17


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Resident Evil 3 Remake Benchmark - Computerbase

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#41048) Crytek


Crytek
veterán

Jó kártyákhoz gyors memória dukál :DDD

[SK Hynix Unveils DDR5 Memory Details, Production to Start This Year]

[ Szerkesztve ]

Next PC Upgrade: 2022

(#41049) Televan74 válasza Crytek (#41048) üzenetére


Televan74
nagyúr

Messze van még,hogy egy átlag pc -be 32GB -t belekerüljön,megfizethető áron. Pedig egy 6000+Mhz -es modell, nem lenne rossz 2 év múlva.Mondjuk ehhez CPU és alaplap is kell majd. :K

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#41050) GodGamer5


GodGamer5
addikt

Az új PS5 kontroller.https://blog.us.playstation.com/2020/04/07/introducing-dualsense-the-new-wireless-game-controller-for-playstation-5/ [link]

"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.