Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32901) solfilo válasza Abu85 (#32900) üzenetére


solfilo
veterán

Szerintem ezekre a csíkokra céloz Petykemano. Alig sikerült elérni az egy évvel öregebb GTX 1080-at a Vega 64-nek, így sajnos a GTX 1080 Ti lőtávolságon kívül maradt.

solfilo

(#32902) Abu85 válasza solfilo (#32901) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Csak itt rég nem ezekről beszélgetünk, hanem a technológiáról, hogy milyen lehetőségek vannak a shader modell 6-ban, vagy a hasonló fejlesztésekben. Most gondolj bele, hogy mi a PC érdeke. Egy szabványos nyelv, amivel kihasználhatók általánosan a hardverek képességei, vagy szimplán az AMD saját kiterjesztéseinek és kiegészítéseinek a használata, amelyek igazából a GCN-en kívül másra nem hoznak előnyt. A Far Cry 5-nél az AMD már a CES-en azon pörgött a zárt ajtók mögött, hogy rengeteg GCN-only eljárást használ, ezen belül vannak Vega-only opciók is. De az eljárások zöme Windows 10-zel szabványosítható, hogy minden hardveren működjön. Kivéve az RPM, de az inkább hardveres képesség, illetve arra a Microsoft a shader modell 6.2-vel gondol.
Tényleg egy olyan PC platformot akarunk, ahol a fejlesztők fragmentációra vannak kényszerítve? Az is orbitális baromság, hogy a részesedést nézik. Ma már annyira drága a fejlesztés, hogy partnerkapcsolatot keresnek. Ergo a kódot egy részét nem igazán a fejlesztők írják, hanem megrendelik a partnerüktől. Alig pár kiadó engedhet meg magának egyéni fejlesztést, ilyen pl. az EA, de nézd a Bethesdát és az Ubisoftot. Ők sem kicsik, és mit látsz. A Bethesda leszerződtette partnerének az AMD-t, míg az Ubisoft az Intelt és az AMD-t egyszerre. Gondolod, hogy ők olyan kódokat fognak leadni, amik jók a többieknek. Jó az Intel esetleg a Vegára optimalizál, mert a Kaby Lake-G miatt ez érdekükké vált, de amúgy mindenképpen a saját érdeküket nézik. Nem jó ez így. Az Intel még nyugtathatja magát azzal, hogy a Kaby Lake-G-jük az AMD intrinsics kódjaiból profitál, viszont nem ez az ideális irány a piacnak.
Az NV egyébként jól látta meg, hogy a fejlesztési költségek az egekbe szöknek, így egyszerű middleware-ekkel tudják általánosan kiszolgálni a változó igényeket. Ott persze elrontották ők is, hogy a bizonyos nagyobb stúdiókat a zárt middleware-ek nem érdeklik. Ők inkább keresnek egy fejlesztőpartnert.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32903) Petykemano válasza Abu85 (#32900) üzenetére


Petykemano
veterán

"És a Doomban a +40-50% az intrinsics függvényektől az mióta kevés a csíkokra nézve?"

A szám nem kevés, de ez csak egy játék. a +40-50%-ot hozó játék darabszáma kevés. Tehát egy ilyen példa nem fogja jobb helyzetbe hozni az AMD-t (ez pedig a verseny és a jó árak miatt érdekes és fontos a közösségnek)

"Miért gond az, ha a shader modell 6-tal ennek az iránynak az általános, és nem csak AMD-specifikus alkalmazását propagálom? Ez a sebesség mindenkinek jár. Vagy ha nem ennyi, akkor kevesebb, de mindenképpen extra tempót lesz belőle."

Azzal nincs gond, ha az SM6-tal általános és nem AMD specifikus irányát propagálod. Valószínűleg tényleg jobb az általános, mint a gyártó-specifikus.
A "gond" az általánossal az, hogy általános. hogy az nem fog változtatni az erőviszonyokon.
(Ennek megfelelően a közösség jelenleg jobban örülne egy gyártó-specifikus megoldásnak, amitől az AMD hardver megtáltosodik, mégha ez nem szabványos, egyedi, szakmailag rossz megoldásokból is ered.)
De erről Te nem tehetsz. Amiről viszont igen, az az, hogy ha egy újfajta általános megoldás, vagy általánássá váló azzá kinövő megoldás az AMD hardvernek esetleg jobban fekszik (mint most az a compute culling a primitive shader helyett), akkor nem csak a megoldás előnyeit emeled ki, hanem hozzáteszed azt is, hogy a teljes kép(kocka) tekintetében annak a méltóságot parancsoló 100-1000-10000x-es előrelépésnek pontosan mekkora szerepe is van. Erre gbors is mindig rákérdez. Meg most én is ezt igyekeztem belőled kihúzni.

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32904) Dtomka


Dtomka
veterán

Kicsitt off, de remélem még elfér. Hiszen mindkét céget érintheti a jövőben!+1 cég aki beszáll a bányászbizniszbe.

Hivatalos: A Samsung kriptovaluta-bányász célhardvert gyárt

Kíváncsi vagyok, hogyan fog hatni a vga- árakra. Vagy egyáltalán lesz e hatással. Mert be kell látni senkinek nem kedvez, hogy a játékosoknak szánt vga-kat felvásárolják.

(#32905) toyone


toyone
őstag

Sziasztok!

Egy nagyon rövid felmérésben kérném a segítségeteket, hogy ki melyik oldalra húz a két gyártót illetően, illetve mik voltak a szempontok vásárláskor?

A teszt ITT elérhető.

Köszönöm a segítséget!

Üdv
toyone

[ Szerkesztve ]

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#32906) smc válasza toyone (#32905) üzenetére


smc
addikt

Ez nem egy másik oldal reklámja? :U

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#32907) toyone válasza smc (#32906) üzenetére


toyone
őstag

A műsor gyártásához érdekes. Nincs logo,max a linkből derül ki. Nem reklám célzatú.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#32908) Valdez válasza toyone (#32905) üzenetére


Valdez
őstag

"Kicsit érdekes" a kérdőív. Miért kell külön elmondani az 1080Ti-ről a véleményt? Nem értem.
Milyen előnyöket adhat neked egy erősebb vga? Ezt miért kell külön kifejteni? Szerintem egyértelmű annak függvényében ki mire használja.

(#32909) Kolbi_30 válasza Valdez (#32908) üzenetére


Kolbi_30
őstag

A kérdéseket valószínűleg egy túltanult HRes állította össze.

You want some birth control, you can smoke a cigarette.

(#32910) Televan74 válasza toyone (#32905) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ez tetszett! Kösz! ;]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32911) Milka 78 válasza toyone (#32905) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Érdekes,töltve :R

(#32912) Tomdriver válasza toyone (#32907) üzenetére


Tomdriver
őstag

Nekem ebbe az nem tetszik, hogy többször is kitöltheted. A reális eredmény így megkérdőjelezhető (pl. ha én azt tartom az 1080Ti-ről hgy túl van hájpolva, az álomkártyám meg egy csúcs AMD ami rövidesen jönni fog és rommá veri az NV-t, és ezt leírom 20x másképpen, tök elferdíti a jelenlegi helyzetet, amit egyébként a vásárlók többsége gondol...)

[ Szerkesztve ]

(#32913) toyone válasza Tomdriver (#32912) üzenetére


toyone
őstag

Köszönöm aki kitöltötte. Mint mondtam nagyon egyszerű űrlap. Nem akarom szétoffoltatni a topikot. Valdez Tomdriver igazatok van, köszi, továbbítom az írójának.

Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊

(#32914) tom_tol válasza toyone (#32913) üzenetére


tom_tol
addikt

Akkor is térdkalács

(#32915) TTomax


TTomax
nagyúr

A szép emlékek... [link]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32916) lezso6 válasza TTomax (#32915) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

SpaghettiWorks, s akkor még csalnak is vele. :(

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32917) xEon1337


xEon1337
őstag

Jól megy a szekér: [NVIDIA Announces Q4 and Fiscal 2018 Results]

"Less but better" - Dieter Rams

(#32918) Petykemano válasza xEon1337 (#32917) üzenetére


Petykemano
veterán

"RIP AMD. Milyen szánalmas már, hogy az nvidia egymaga kétszer annyit keres, mint az AMD a "sikeres" ryzennel. Nyomja itt az AMD azokat a slide-okat, hogy így 20milliárdos úgy 25 milliárdos piacokat fog betámadni és hol tart? Az nvidiának csak a profitja majdnem annyi, mint az AMD bevétele. ÉS méghogy az AMD szekerét tolja a bányászat. Miközben AMD terméket nem is lehet kapni szinte már vagy háromnegyed éve - mármint GPU-t - mégis az nvidia keres az egészen. Az AMD igazán lehúzhatná már a rolót, szánalmas amit művelnek. Nem igaz, hogy nem tudják magukat összeszedni, miattuk kell kétszer-háromszor annyit fizetnem egy új videokártyáért. "

:U

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32919) Ribi válasza Petykemano (#32918) üzenetére


Ribi
nagyúr

...

[ Szerkesztve ]

(#32920) Abu85 válasza Petykemano (#32918) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha nem tetszenek a PC-s árak, még mindig lehet konzolt venni. Van ötféle megoldás a Nintendo, Sony, Microsoft triótól. Nehogy azt hidd, hogy ennél olcsóbb lesz majd a következő generáció, ez a piac ilyen marad jó ideig. Amikorra pedig helyrehozhatók a bányászat által okozott károk, akkora pedig már rég olyan hardverek lesznek, mint a Kaby Lake-G. Az fog majd nagyon betenni a piacnak, hiszen kifizettetik veled a GPU-t már a processzor tokozásán, még akkor is, ha neked az pont nem kell. Kezdjetek barátkozni a gondolattal, hogy ez a piac már sose lesz a régi. A domináns szerepet az IGP mellett a pGPU szerzi majd meg, amivel lefedik a piac 95%-át. A dGPU a futottak még kategória marad a legfelső 5%-on, nagyon drágán, persze annak aki megfizeti.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32921) smc válasza Abu85 (#32920) üzenetére


smc
addikt

Akkor bele kell húznia rajanák, mert a kaby lake-g egyelőre nagyon kevés egy középkategóriás kártya kiváltására.
pGPU-val lehet bányászni?

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#32922) X Factor válasza smc (#32921) üzenetére


X Factor
addikt

Inkább az a kérdés h. megéri-e.

Make things work

(#32923) Abu85 válasza smc (#32921) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A Kaby Lake-G-vel egészen a GTX 1060 Max-Q-ig lefedik a piacot. Ez tényleg az a teljesítményszint, aminél a teljes piac 91-93%-a nem vásárol jobbat. Ha ez mondjuk a következő generációkkal nem fejlődik tovább, akkor is problémát jelent csak dedikált GPU-ba rakni a pénzt, ha a piacból csak 7-9%-ot lehet elérni. Szóval emelni kell az árakat, mert jóval kisebb lett az Intel miatt a célozható terület. Persze jelenleg az AMD-nek ez csak kozmetika, mert az Intel az ő hardverükkel fedi le a piac eddig nem támadott részét, de idővel majd a Radeon helyére saját hardver kerül, tehát ugyanúgy probléma lesz ez az AMD-nek is. Már csak azért is, mert ha bemész a Media Marktba, akkor nagyrészt inteles notik és gépek vannak ott kirakva. Tehát sokszor esélyed sincs, hogy AMD-t vegyél. Ha ez kiterjed a GPU-kra, akkor ott is ugyanez lesz. Az Intel elintézi, hogy az AMD és az NV megoldásai ne legyenek ott a polcokon.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32924) smc válasza Abu85 (#32923) üzenetére


smc
addikt

Jogos, a raven ridge járt a fejemben.
Sebaj, legalább egyelőre nem kell se több ramot, se erősebb procit keresnem.. :(((

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#32925) smkb válasza xEon1337 (#32917) üzenetére


smkb
őstag

Dzsíííz... 1,1 milliárd usd profit... újabb rekord negyedév... 2,9mrd árbevételből, eközben meg AMD-nél örömujjongás van, hogy sok év sok milliárdos minusza után 1.6mrd árbevételből tudott csinálni 68 millió profitot. 16 szor annyit tett zsebre az NV ebben a negyedévben, mint az AMD. Úgy szétnyílt már a két cég közt az olló, hogy totál más liga a kettő. Az NV profitmarzsa meg már Apple szintű. Ömlik a pénz....

(#32926) Abu85 válasza smc (#32924) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nyilván az sem veszélytelen, de arra azért számíthatott az NVIDIA, az AMD pedig pláne, hogy a 100 dollár alatti szintet ki fogja ütni a következő AMD APU. Gondolom az AMD sem véletlenül rakott 128 bites GDDR5-öt az RX 550-re. Ők tudták előre, hogy a Raven Ridge kegyetlenül gyors, így a piaci szempontból ideális 64 bites GDDR5 nem lett volna elég. Mondjuk így se sokkal gyorsabb az RX 550 a legjobb Raven APU-nál. És akkor az AMD a másik fejlesztést, a Fenghuang Ravent direkt nem hozza le asztali szintre. Az is ott lenne, mint a Kaby Lake-G, csak nem akarják túl gyorsan kivégezni a VGA-piacot, mert túl sok 200 dollárnál olcsóbb Radeon kerül eladásra, és eléggé kellemetlen lenne a partnereknek, ha házon belül megtámadná ezt a szinten egy integrált megoldás. Az átállást az AMD terveit figyelve jól lehet majd követni, mert amikor majd leállnak a 200 dollárnál olcsóbb VGA-kkal, akkor ezek helyére APU-k vagy pGPU-s CPU-k kerülnek az útitervbe. Akkor az nagy ütés lesz a VGA-piacnak, mert az Intel és az AMD is kifizettet egy combos grafikus vezérlőt minden procival, függetlenül attól, hogy használod-e, vagy letiltod a BIOS-ban és veszel mellé egy másikat. Ez OEM-eket nagyon nehéz lesz meggyőzni arról, hogy fizessenek még egyszer ugyanannyi pénzt egy második GPU-ért.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32927) Yutani válasza smkb (#32925) üzenetére


Yutani
nagyúr

Nincs is értelme már az AMD vs. NV vitának. Olyan, mintha egy közmunkást vetnél össze Csányival. :DDD

#tarcsad

(#32928) smkb válasza Yutani (#32927) üzenetére


smkb
őstag

Pedig fordított helyzetben volt két cég, az NV hajnalán :)

(#32929) Egon válasza Abu85 (#32920) üzenetére


Egon
nagyúr

No ezt a jóslatot is elrakom magamnak, az "LG és a Samsung nem fog csinálni G-Sync-es monitort" típusú jóslatok közé - legyen min röhögni pár év múlva is... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32930) Televan74 válasza smkb (#32928) üzenetére


Televan74
nagyúr

AMD a rögös utat választotta. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32931) imi123 válasza Egon (#32929) üzenetére


imi123
őstag

Kicsit fel kellene azt a jósgömböt csiszolni mert lassan a hatékonysága megközelíti az időjárás előrejelzés pontosságát. :D

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32932) imi123 válasza Televan74 (#32930) üzenetére


imi123
őstag

Jó az aláírásod. :DDD

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32933) Abu85 válasza Egon (#32929) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Samsung még nem csinált. Az LG csinált egy 300 ezernél bőven drágábbat. Ha ezt te a magad részéről sikernek értékeled, akkor én örülök neki. Vegyél belőle hármat is Surroundba. :) De amúgy ne csapjuk be magunkat, mind tudjuk, hogy nem egy újabb 300-400k közötti G-Sync monitor hiányzik a piacról, hanem egy 100k alatti kategóriát célzó, értsd a felhasználók 95%-ának megfizethető termék.

De egyébként nem kell sok ész kitalálni, hogy mi történik. Azzal, hogy az Intel hirtelen előhúzta a Kaby Lake-G-t elég kellemetlen helyzetbe hozta az OEM-eket, mert új szintre terelik a küzdelmet. Olyan helyre, ahol náluk az előny, az AMD-vel és az NV-vel szemben. Már nem köti őket az FTC követelménye sem, így nem kell biztosítaniuk a gyors PCI Express-t sem, tehát amikor elérhető lesz az első saját pGPU-juk, akkor még jól meg is szopcsiztathatják az AMD-t és az NV-t azzal, hogy nem biztosítanak kellő csatornát a processzorba. Mind tudjuk, hogy az Intel milyen agresszor, és az érdekük az, hogy ha veszel is VGA-t a gépedbe, nekik is fizesd csak be a kasszájukba a nem használt pGPU-t.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32934) Z_A_P válasza smkb (#32925) üzenetére


Z_A_P
addikt

Nyilvan, "elorehozott vasarlasok" boszen megdobtak az eredmenyt. Egeszen igy is marad amig fut a banyasz biznisz. Ha pukkan, akkor pedig oriasi visszaeses lesz. Ha.
AMD meg (mai napig nem tudjuk miert) keptelen eleg Polaris/VEGA-t gyartani, igy lemaradtak az eladasokban.

@Abu, az intel+vega kombo nem csak a laptopba megy? Az AMD IGP pedig 1030/550-ig torli ki a GPU-k piacat (de csak ha eleg a 4/8, es AMD-t veszel), az pedig nem olyan sok. Szoval ez a dgpu halal meg messze van szerintem.

Apropo, AMD APU
Ha tesztelitek, tegyetek mar melle egy A12 AM4-es APU-t is (korabbi arch) :R

[ Szerkesztve ]

OK

(#32935) Egon válasza Abu85 (#32933) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem arról van szó, hogy sikernek értékelem vagy senem.
Arról van szó, hogy kijelentetted: nem lesz ilyen. De lett. Ennyi.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32936) Abu85 válasza Egon (#32935) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

És úgy gondolod, hogy az rendben van, hogy lassan 300K alatt be sem mutatkozik új G-Sync kijelző? Tehát ez így ebben a formában tökéletes a felhasználók számára?

(#32934) Z_A_P: Nem. Az Intel megerősítette, hogy galád módon mehet mindenhova. Még professzionális verzió is lesz.
Kérdés, hogy mit tekintünk soknak. A 100 dollár alatti VGA-k eladása jelenti a VGA-piac 76%-át, legalábbis a legutóbbi JPR jelentés szerint. Azért az nem lenne szerencsés, ha eltűnne, ugyanis radikálisan csökkenne a gyártók komponensfelvásárlása, vagyis egyre kisebb mennyiségi kedvezményeket tudnának kiharcolni, ami kihatna a gyorsabb VGA-k áraira.

Megpróbálunk szerezni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32937) Asbee válasza Abu85 (#32936) üzenetére


Asbee
veterán

Mi köze van a kettőnek egymáshoz? Megint megy a terelés. Évekkel ezelőtt azt is bejósoltad, hogy már ki kellett volna hogy haljanak a dGPU-k játékosoknál. Ehhez képest mostra jutottunk oda, hogy talán talán elindul valami folyamat. Meglátjuk ebből is mi valósul meg.

(#32938) xEon1337 válasza Abu85 (#32936) üzenetére


xEon1337
őstag

200k alatt több G-Sync kijelző is megjelent az utóbbi fél évben, igaz ezek 240Hz-es TN paneles modellek.

Amúgy az LG-nek is van 300k alatt G-Sync monitorja: 34UC89G-B, 260k forint (az más kérdés, hogy ennyit nem ér).

"Less but better" - Dieter Rams

(#32939) Abu85 válasza Asbee (#32937) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Annyi köze van hozzá, hogy ha ennyire prémium szinten tartják a fejlesztést, akkor még akár az is lehet, hogy egy-egy monitor évente ki tudja termelni a saját fejlesztési költségeit. Ennek viszont az az ára, hogy minden gyártó számára a magas ár a követelmény, vagyis 200K a belépő ide, legalábbis egy normális modellért, amitől soha nem tud tömegtechnológiává válni. Ez arra kényszerítheti az NV-t, hogy sose támogassanak semmilyen variálható frissítést, ami szabványos. Lást a VESA Adaptive-Sync-et nem támogatják (csak a notik integrált kijelzőiben, ami ugye olyan mindegy), illetve a HDMI VRR-re sem jelentették be a támogatást, holott az AMD már bejelentette, az Intel pedig ígéretet tett rá, hogy ha lesz megfelelő hardverük, akkor megoldják. Az NV-nél pedig jön a BFGD, ami a VRR szempontjából nem jó előjel.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32940) Asbee válasza Abu85 (#32939) üzenetére


Asbee
veterán

Bla, bla. Semmi köze a kijelentésedhez, amit a fórumtárs említett. Terelés, semmi több. Kapható vagy nem kapható Lg G-synces monitor? Ezt tedd hozzá ahhoz, amit annó mondtál. Ennyire egyszerű.

El is mentettem, a Kaby G-ről szóló hsz-t is. Kíváncsi leszek mi fog ebből megvalósulni. Bár ha 1060-ig jó max teljesítményben, és nagy % ezt a teljesítményszintet használja, nem tudom ki fogja kidobni a vga-ját, ugyanazért vagy kisebb teljesítményért. Aki meg fejleszteni akar, arról nem is beszélve. Gyanítom még most sem fog eljönni ez a korszak. Csak durván zsebbe kell majd nyúlni.

[ Szerkesztve ]

(#32941) do3om válasza Egon (#32929) üzenetére


do3om
addikt

Nem kell elrakni, már egyszer eljátszotta még az első APU-k idején hogy ez a jövő, és a vga piacnak vége. Már most is visszakereshetsz nem is kell várni semmire.
De sosem tanul a hibaiból, ő már csak ilyen. Amúgy pont ilyen embereket képzelek el az AMD vga részlegénél. :W
A játékosok most csak egy dologban bízhatnak, hogy az NV megtesz amit tud a piac életben tartásáért. Nekik azért mint látható nem mindegy mi lesz vele, ebben van a pénzük.

szerk.
Amúgy kapható már a Kaby G? Van már ára?

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32942) Raymond


Raymond
félisten

FX-8350 vs. Core i7-2600K, 8-Thread Gaming Utilization in 2018

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32943) wjbhbdux válasza Asbee (#32940) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Abu angol politikusok leszármazottja lehet [link] ;]

/s

(#32944) solfilo válasza Abu85 (#32936) üzenetére


solfilo
veterán

Szuper, remélem sikerül találni egy A12-t! :C
Úgysem volt se Carrizo se Bristol teszt ph-n, hiánypótló lenne. :)

solfilo

(#32945) Abu85 válasza Asbee (#32940) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Kapható, ráadásul nagyon drágán. Még egyszer leírom, hogy a G-Sync így akármeddig életben tartható, mert a G-Sync kijelzők vételára a valós értékük duplájára van szabva. Ergo elképesztően sok hasznot eltesznek a gyártók egy ilyen termék eladása után, amivel a fejlesztési költségeket a G-Sync vonal úgy ki tudja termelni, hogy nem kell drágábban adni a nem G-Sync megoldásokat. Tehát amíg van vásárló ezekre a 200-400K közötti kijelzőkre, addig G-Sync is lesz. Egyedül a vásárlók 90%-a nem jár jól ezzel, mert nekik nincs pénzük ennyire drága monitorokat vásárolni, 100K alá pedig nem hajlandó senki G-Sync kijelzőt hozni, pedig nagyon hiányzik a piacról.

Senki nem fogja kidobni a VGA-ját. A cél nem ez, hanem az, hogy az OEM fizesse ki az Intelnek a saját pGPU-ját. Ami most az AMD-től származik, de mindegy, idővel úgyis lesz oda gyári fejlesztés. Aztán az Intel leszarja, hogy az adott OEM még rak-e a termékbe egy dedikált GPU-t, mondjuk az AMD-től vagy az NV-től, mert ők már eladták a saját hardverüket. Nyilván sok OEM nem hülye. Ugyanazért a teljesítményért nem fognak kétszer több pénzt kiadni.
A DIY ebből a szempontból nem érdekes, az OEM-piac számít a fejlesztésnél. Ha azt ki tudja húzni az Intel az AMD és az NV alól, akkor hatalmasat nyernek, mert lefölözik a biztos megrendeléseiket.
Hosszabb távon az AMD és az NV is arra lesz kényszerítve, hogy az Intel pGPU-s megoldásaira pGPU-val válaszoljanak. Ebben az NV-nek sokat segíthet a Microsoft S mód törekvése, hogy a legacy komponenseket kihúzzák a Windows alól, amit a userek opcionálisan rakhatnak vissza, így mehetnek a Qualcomm után, és támadhatják a PC-t ARM-os CPU-val. A Windows 10 S szempontjából biztató az NVIDIA-nak, hogy a vásárlók többsége annak ellenére sem aktiválta egy frissítéssel a Win32 API-t, hogy ezt egy darabig ingyenesen megtehették. Tehát jelenleg nem tűnik úgy, hogy a PC-n a Win32 API nélkül nem tudnak élni a felhasználók. Sok user nem tud, de marad elég potenciális vásárló, akik elé oda lehet rakni egy platformot.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32946) HSM válasza do3om (#32941) üzenetére


HSM
félisten

Ez így lejáratásnak első osztályú, de azért talán azt sem ártana látni, hogy akkoriban csak papíron létezett az APU koncepció, ehhez képest ma kézzel fogható valóság, kész termék a HBM ramos brutál IGP-s APU. [link]
Ez már nem holmi lázálmos vízió, kész, megfogható, mérhető termék, ami konkrétan nem a belépő, hanem a középkategóriás GPU-k szintjén focizik. :U Innentől szvsz már csak pénzügyi kérdés, mikor akarnak pontot tenni a belépő VGA szegmens létezésének végére.

Ami ma történik, egyébként éppen azt igazolja, amit akkor írt, ami tény, hogy jóval később, mint eredetileg jósolva lett.

[ Szerkesztve ]

(#32947) Asbee válasza Abu85 (#32945) üzenetére


Asbee
veterán

Nem kell mégegyszer leírni, mert nem erről volt szó. Tudom ezzel jól lehet terelni róla. Te szándékosan csinálod ezt vagy komolyan ennyire érthetetlen vagy? Mindenféle bántó szándék nélkül kérdezem. Mintha valami automatával beszélne az ember, tök mindegy mit mond, a magáét hajtja.
Tök, jó hogy ezt így leírod a G-Syncről, meg hasznos, csak nem ez volt a "kérdés". Nem is értem akkor minek reagálsz rá...

(#32948) Abu85 válasza Asbee (#32947) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Én csak vitázni szeretnék róla. Elnézést, hogy azt vártam, hogy ez egy szakmai fórumon kialakulhat. :) Pedig érdekes téma, elvégre sokakat érint, hogy 200-400K között lehet csak monitort választani, vagy esetleg lehet olcsóbban is, sokkal több megoldás közül. Mert őszintén szólva nehezemre esik elhinni, hogy van olyan ember, aki szerint a G-Sync kijelzők ára és mennyisége megfelelő. Én például helyből hiányolom a sokaknak szánt 100k alatti monitorokat, ezen belül is a 22-24"-es 40-70k-s megoldásokat, de nem akarok ennyire specifikus lenni, az utóbbi csak az én igényem.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32949) do3om válasza HSM (#32946) üzenetére


do3om
addikt

Miféle lejáratás?
Ja hogy itt bármiről lehet cikket írni, számonkérés meg na az csúnya dolog.
:W

Mibe kerülnek ezek az inteles APU-k?

Abunak a G-Sync árakra vonatkozólag pl nagyon igaza van. Valahogy le kéne hozni alsóbb (ha csak közép az is jó) árkategóriába. Újabb komoly fegyver lenne az Nv kezében. Nem kell hogy egyből 100 alá csak valami elérhetőre.

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32950) #85552128 válasza HSM (#32946) üzenetére


#85552128
törölt tag

Mondjuk ezt én nem nevezném APU-nak, meg IGP-nek az max az intel rész. Ez továbbra is proci+diszkrét grafika annyi különbséggel, hogy most már egy lapkán vannak, de teljesen függetlenek egymástól. Így meg annyira nem lehetetlen jobb teljesítményt hozni, eddig is lehetett csak most már kevesebb hely kell neki. Az "igazi" APU-k pl. Ryzen 2000 nem fognak középkategóriás GPU-k szintjén focizni...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.