Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32251) Archttila válasza t72killer (#32249) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Nem támogatja az SLI-t.

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#32252) ÁdiBá válasza Archttila (#32251) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Csak processzionális kártyát köthetsz rá, vagyis ABU nekem ennyit mondott róla.

ÁdiBá

(#32253) tom_tol


tom_tol
addikt

Megérkezett hozzánk az Asus Vega64 Strix :C . Kicsit drágább vagy hasonló árban van az 1080 Ti-vel. :Y

(#32254) Locutus válasza tom_tol (#32253) üzenetére


Locutus
veterán

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#32255) Raymond válasza tom_tol (#32253) üzenetére


Raymond
félisten

Népkártya!

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32256) t72killer válasza tom_tol (#32253) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

LoL, látszik, hogy nem játékra viszik ezeket...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32257) do3om válasza t72killer (#32256) üzenetére


do3om
addikt

Még a saját topikjában is szinte mindenki bányászik vagy másodállásban az a legfontosabb.

De ez az AMD-nek nem nagy baj, egyenlőre nem látni semmit ami a bányászat hanyatlására utalna. Ki tudja évekig tarthat még. Egyetlen dolga lenne az AMD-nek, ezt meglovagolni de nagyon, mindenen ami van Polarist gyártani, még az irodai kenyérpirítón is. (nem vegat mert azon érzésre neki kicsi a haszna, vagyis mondjuk úgy valakinek nagy de nem nekik) Drivereket látszik hogy erre nyomják, még a csodadriver is bányászatra van kihegyezve. Sőt akár kiadhatna saját bányászkarit is. Természetesen közben fejleszteni is kéne (értelmes és nem felesleges dolgokat), hogy az NV-től nagyon ne maradjon le. Fogyasztást drasztikusan csökkenteni mert az a bányászoknak is bejönne.
Ha most nem jutnak tőkéhez akkor soha, végük! (szerintem az utóbbi kizárt)
CPU fronton már jók, a VGA-k nagyon keresettek (mindegy miért), ha ezt nem lovagolják meg akkor semmit.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32258) Petykemano válasza do3om (#32257) üzenetére


Petykemano
veterán

"Ki tudja évekig tarthat még."
De ki tudja, akár holnap elkezdhet összeomlani.
Lehet, hogy már bánják, hogy nem ültek fel erre a vonatra, de egyszer már megtörtént, hogy felültek rá, összeomlott a piac és elárasztódott a piac használt hawaii kártyákkal és rajtuk is maradt egy rakás hawaii. A tonga kapott 384bites memória vezérlőt - minden valószínűséggel azért nem került kihasználásra, mert rendelkezésre állt sok legyártott hawaii chip.

Egyébként abban igazad van, hogy valamilyen stratégiát kitalálhattak volna már az eltelt időben. Érthető, hogy nem akarják növelni a termelést, mert ha beomlik a kriptopiac, akkor rajtuk marad egy nagy halom Polaris 10. De hát erre csak ki lehet találni egy stratégiát, hogy ha ez így történne, akkor azt hogy adják el 2019-ben belépőszintű kártyának. (esetleg az intelnek lol)

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32259) do3om válasza Petykemano (#32258) üzenetére


do3om
addikt

Szerintem a polarissal már rég tarolni kellet volna nekik. Tolni ami csövön kifér, még megkockáztatom most sem volna késő, sőt már kint kéne lennie egy utódnak csak erre a célra. Vega-ra nem alapoznék a helyükbe az ha besül, és el kell passzolni ár alatt bukta, de a polarissal még akkor is nyertek volna.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32260) Abu85 válasza do3om (#32259) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A Polaris nem elég okos. Vagy egyáltalán nem, vagy csak kis részben reagál olyan problémákra, mint a wave programozás limitációi, a memóriamenedzsment problémái, a futtatott wave-ek cache hitet és erőforrás-allokációt hátráltató tényezői. Ez lehet, hogy a mostani shaderekben nem fájdalmas, de mi nem tudhatjuk, hogy milyen shaderekkel készülnek a fejlesztőknek 2018-ra. A Vega limitje egészen máshova vannak helyezve, olyan dolgokat is megtehetnek vele, ami korábban csak egy nedves álom volt. Ha a szoftveres team az AMD-nél erre rájátszott, akkor nem sok haszna van a Polarisra építeni a következő évet.

A bányászatra pedig nem lehet építeni, az nem egy értékelhető tényező. Főleg úgy, hogy jelenleg egyértelműen látszik a Polaris mielőbbi kiszórása, mint stratégia.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32261) Petykemano válasza Abu85 (#32260) üzenetére


Petykemano
veterán

Irígyellek, hogy Te látsz stratégiát.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32262) HSM válasza Abu85 (#32260) üzenetére


HSM
félisten

Először nem ártana egy Vega portfólió, nem? :DDD
Mondjuk a mostani Vega 56/64 mellé jól jönne egy Vega 32/28, és mondjuk nem ártana mondjuk egy Vega 16/14 sem. Na, ez így korrekt lenne leváltani a Polarist. ;)

[ Szerkesztve ]

(#32263) Abu85 válasza Petykemano (#32261) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ezt nem nehéz meglátni. Az új generáció mindig arról szól, hogy a generáció élettartama alatt előtérbe kerülő problémákra a hardver már azelőtt reflektáljon mielőtt az rendkívül limitáló lenne. Emiatt az sem véletlen, hogy a Vega és a Volta architektúra gyakorlatilag egyidőben reagált a wavefront/warp erőforrás-allokációival kapcsolatos problémáira. Emiatt a Vegában már nem fixen 32 kB-os az LDS, hanem dinamikusan particionálható egy 64 kB-os tárból, míg a Volta esetében az L1 és az LDS össze lett vonva, így az LDS itt is dinamikusan particionálhatóvá vált. Ezzel reflektálnak a közeljövő egyik súlyossá váló limitjére, így az újabb architekturák biztosan ellő mennyiségű tárterületet tudnak erre fenntartani, hogy az ne korlátozza a futtatható wavefrontok/warpok számát, amivel nem lesz limitálva az elérhető sebesség. Annyira nem nehéz ezeket meglátni, még azt is tudni már, hogy az Intel Gen10-ben is dinamikusan particionálható lesz az LDS.
Az sem véletlen, hogy az AMD, az Intel és az NV ezt egyszerre látta meg. Kiüti az ember szemét ez a probléma manapság.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32264) Egon válasza HSM (#32262) üzenetére


Egon
nagyúr

Kihagytad a Vega48-at és a Vega24-et... ;]
Egyébként meg ha a 3 magos Phenomokból indulok ki, az AMD-től kitelik, hogy lesz mondjuk Vega43 is... ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32265) Abu85 válasza Egon (#32264) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Viccesen hangzik, de lehet páratlan is, mert a Polaris óta hármas blokkokba vannak fűzve a CU-k.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32266) Petykemano válasza Abu85 (#32263) üzenetére


Petykemano
veterán

"Az új generáció mindig arról szól, hogy a generáció élettartama alatt előtérbe kerülő problémákra a hardver már azelőtt reflektáljon mielőtt az rendkívül limitáló lenne."

Csak az AMD-nél.
Az nvidia általában megvárja, míg a fejlesztők kikísérletezgetk magukat az AMD hardverén, és csak utána dobja be a saját megoldását. Az AMD-nek nem sikerül úgy összelőnie a hardverének és a limitációknak a megjelenését, hogy a limitáció úgy jelenjen meg, hogy az ő hardvere ne sokéves- felsleges - előnnyel tudja, de a konkurens hardveren limitációt jelentsen.

Itt van például amit mondasz, hogy a vega meg a volta. A vega lassan fél éve kapható a piacon. Ha mondjuk az nvidia ebdobja a voltát tavasszal, akkor a vegának pont háromnegyed éve volt a piacon úgy, hogy semmilyen limitációt nem oldott meg korábban, mint az nvidia nextgen architektúrája. Ebből a szempontból az, hogy a GV100 kapható tavasz óta, meg most már Titan V formában is, mindegy.

mindegy, legyen igazad és 2018-ra álljon össze egy csak vegákból álló termékpaletta, feküdjenek rá a vega driveres támogatására, minden mást helyezzenek örök nyugovóra, hogy ne kelljen 5 féle architektúrát ugyanúgy kiemelten támogatni. És legyen jó. Meg tánc és zárcsökkentés.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32267) do3om válasza Abu85 (#32263) üzenetére


do3om
addikt

Fogalmam sincs miről beszélsz. :B :DDD
Annyit tudok hogy a Polaris nagyon is eladható, méghozzá azon az áron amiért a megjelenéskor adták.
Nem tudom milyen stratégia az ami miatt nem akarnak még többet eladni miközben van rá vevő. Azt sem tudom milyen stratégia az ami a vegat nyomná amit szintén nem tudnak kiszolgálni, csak itt még ha akarnák sem. Szóval ami menne azt nem nyomják mert nekik régi, ami új azt meg nem tudják.
Ez igazi AMD stratégia, ezek után azt várom a beszámolókba hogy mennyi a veszteségük. ;]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32268) Abu85 válasza Petykemano (#32266) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Fenéket várja meg, ha megvárnák, akkor nem vetették be a Voltában a dinamikusan particionálható LDS-t. Ugyanakkor annyira érezhető a probléma, hogy erre reagálni kell, mielőtt látható hatása lenne a teljesítményre, mert nagyon nem mindegy, hogy egy multiprocesszor a lehetséges wave-ek 80-90-100%-át futtatja, vagy csak 30-40-50%-ot.

Nem különösebben lényeges, hogy pontosan mikor jelent meg az architektúra. Az a lényeges, hogy van egy életciklusa, és ezalatt az életciklus alatt tudnia kell kezelni a futtatott programokat, ráadásul hatékonyan, tehát nem elég azt elérni, hogy a shader lefut pár wave-vel, fusson le sokkal. Nektek ezekről a dolgokról nem feltétlenül kell tudni, mert úgy sem értitek, de az AMD, az Intel és az NV érti, és reagálnak rá. Felétek, vásárlók felé elég azt közölni, hogy hatékonyabb lett, nem kell belemenni az erőforrás-allokáció statikussága által jelentkező egyre égetőbb probléma magyarázásába. Úgy sem fogná fel a vásárlók 99,9%-a a problémát, a lényeg, hogy az új dizájnok, mint a Vega és a Volta kezelik, elég jól.
Akit érdekel, azok számára itt van részletesebben: Vega és Volta

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32269) Pug válasza Petykemano (#32266) üzenetére


Pug
veterán

Az nvidia általában megvárja, míg a fejlesztők kikísérletezgetk magukat az AMD hardverén, és csak utána dobja be a saját megoldását.

Nem egészen, az nV a közel 80%-os gamer szegmens részesedésével arra tereli a fejlesztőket amerre akarja.

(#32270) HSM válasza Egon (#32264) üzenetére


HSM
félisten

Felőlem az is jöhet. :P
Ezt amúgy most kicsit úgy írtad, mintha nem lenne minden gyártónál bevett divat a kevésbé jól sikerült csipeket vágva eladni... :DDD

(#32271) Egon válasza HSM (#32270) üzenetére


Egon
nagyúr

Három magos Intel procival még nem találkoztam... :U
Azért tudni kell kezelni a selejtet is: kétkerekű "autót" még el lehet adni "motornak", de a három kerekű "tricikli" számomra picit béna és sz*rrágó álláspontnak tűnik, de mindegy.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32272) cl.aci válasza Egon (#32271) üzenetére


cl.aci
aktív tag

Azzal remélem tisztában vagy, hogy azok a hárommagos procik egyetlen biosbeálítás megváltoztataása után négy magosak lettek. :U

[ Szerkesztve ]

"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"

(#32273) Petykemano válasza Pug (#32269) üzenetére


Petykemano
veterán

Arra tereli ,igen, pontosan akkor fog egy fancy feature alkalmazásba venni egy hardveres képességet, amikor az nvidia zöld lámpát ad, azért, mert már az ő hardvere is tudja. Egészen addig meg hagyja, hogy az amd hardverein kísérletezgessenek. És ha már okés a cucc, jöhet hozzá a hardver és mehet élesbe a szoftver.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32274) Petykemano válasza Abu85 (#32268) üzenetére


Petykemano
veterán

Hol vetették be? Titán V?
És mely programokban/piacon jelentett a vegának a fél évvel előbbi megjelenése az LDS problematika kezelése előnyt?

Én nem láttam semmilyen előnyt. Azt azonban igen, hogy a vega ezt tudja, és ez nem a vegának jelent fél évea előnyt, hanem a fejlesztőknek egy bétatesztelési lehetőséget. Aztán ha már tudják a programok, letesztelték a cuccot a vegán, akkor kikerülhet a kísérleti fázsból, ha jön a volta.

A probléma tehát az, hogy az nvidia arch életciklusa elején jelenik meg a probléma széles körben, amit kezelni hivatott, az amd esetén meg a végén.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32275) HSM válasza Egon (#32271) üzenetére


HSM
félisten

Ja bocs, ők a HT-t és az L3 negyedét tiltják le... [link]
Vagy 8-ból 2 magot az Ivy-Bridge E-nél, de lehetne még sorolni hosszan. De tény, 4-ből 1 magot valóban, tudtommal nem tiltottak le.
Nincs ebben semmi "sz*rrágó", igyekeznek jó kihozatalt elérni, miközben nem rossz a 4-ből három mag sem.

(#32272) cl.aci: Ami utána vagy működött, vagy nem.... ;)

[ Szerkesztve ]

(#32276) Abu85 válasza Petykemano (#32274) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Először ott, de nyilván ugyanerre reagálni fog a többi GPU is.

Még mindig a megjelenésen lovagolsz, amikor ez az életciklusról szól. A Vega életciklusa bőven belenyúlik a 2019-be, és a Voltáé is. Emiatt ezeknél már kezelni kell ezt a problémát. A Polaris és a Pascal életciklusa 2018-ban véget ér. Nem számít, hogy mennyivel rosszabb a hatékonyságuk ebből a szempontból, mert amikor ez a probléma a gyakorlatban felüti a fejét, akkorra már az üzletekben ezek csak elvétve lesznek megtalálhatók. A saját életciklusukat tehát jól teljesítették.

A fejlesztő oldalán igazából a Vega megoldását nem kell támogatni. Direkten optimalizált kódot csak a Volta igényel. Ezt sem nehéz amúgy megírni, tehát ebből nem lesz gond, szimplán ki kell kísérletezni, hogy melyik partíciós beállítás az ideális. A Vega erre vonatkozó megoldása automatikus, semmiféle program oldali kísérletezést nem igényel.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32277) Petykemano válasza Abu85 (#32276) üzenetére


Petykemano
veterán

Hát persze, hogy a megjelenésen lovagolok. Lehet, hogy úgy tervezik, hogy a vega termék támogatott életciklusa 2019-ig tart. De szerinted ki fog még 2019-ben vegát venni? Legalábbis a 2017-ben kiadott vegát.

A kiindulási alap továbbra is az ugyebár, hogy az AMD termékek esetén a megjelenéskor olyan problémákkal is megbírkóznak, amelyek a megjelenés pillanátban még nem jelentkeznek, hanem majd az életciklusuk közben.
A hiba ebben az, hogy így az életciklusuk egy részét úgy töltik, hogy kihasználatlan képességeket vonultatnak fel, amelyek konkurens termékekkel szemben nem jelentenek semmilyen előnyt ebben az időszakban. A probléma felmerülésének időponjától pedig azért nem, mert akkor már a konkurens termék is tudja.

Viszont, ha úgy nézzük, hogy itt nem is a 2017-ben termékként kiadott vegáról van szó, akkor az pont azt jelenti, hogy 2017-es termékpalettában még nyugodtan szerepelhetett volna olyan termék, ami a 2017-ben még meg nem jelent problémákat nem orvosolja. Annyival is egyszerűbb lehetett volna. Persze ha a probléma felmerül 2017-ben, akkor előnyt jelenthetne kihozni 2017-ben egy megoldást nyújtó hardver kidobása. De így nem.

De ezt írod te is, hogy a pascal és a polaros már rég az életciklusuk végén leszek, mire ezek a problémák megjelennek.

A fejlesztő oldalán igazából a Vega megoldását nem kell támogatni?? De hát most jelentették be, hogy például a primitive shader nem lesz csak driverből támogatott képesség, hanem fejlesztőknek kell használatba venni. Vagy most csak az LDS-re vagy mi a fenére gondolsz? Hát lehet. De sajnos azt kell mondjam, hogy miközben a primitive shadert várhatóan a néhány partnercégen kívül senki nem fogja használni - kivéve, ha az nvidia is lehozza ugyanezt a megoldást -, addig más vonatkozásban és akár ebben is elvárható (lett volna) az, hogy fejlesztői közreműködés nélkül menjen. Nem is elvárás, hanem ha ez nem így van, akkor a piaci erőviszonyok miatt nagyon kis mértékben foglalkoznának vele. Ellentétben hiába, hogy az nvidia voltájára optimalizált kódot kell készíteni külön. Ezt a fejlesztők vagy megteszik majd maguktól, mert akarják, hogy jól működjön a piaci domináns gyártó kártyáin, vagy maguktól nem tennék, de az nvidia megfizeti őket és ezért hajlandók.

Ja igen. Amit akartam még mondani. Hogy ha a probléma majd csak 2018-ban jelentkezik. Azt mondod, azért kell már a 2017-es kiadású terméknek tudnia, mert annak valójában az életciklusa 2019-ig kitart. Namost mi van, ha a megoldást csak a 2018-as termékedbe teszed bele és a 2017-es termék a probléma 2018-as megjelenésekor belassul, szenved, vagy esetleg nem teljesít olyan jól? Na mi? Hát a vásárló látja, hogy az új programokban mennyivel jobban teljesít az új hardver és besétál a boltba és megveszi az új hardvert.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32278) TTomax válasza Petykemano (#32277) üzenetére


TTomax
nagyúr

Érti ö,de nem fogja elfogadni.Évek óta próbáljuk neki megmagyarázni hogy egy problémára akkor kell reagálni amikor van,és nem amikor lesz...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#32279) Petykemano válasza do3om (#32257) üzenetére


Petykemano
veterán

hoppá, vajon pillanatnyi megtorpanás, vagy tartós betörés?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32280) s.bala31 válasza Petykemano (#32279) üzenetére


s.bala31
őstag

Nagyon lutri ez az egész. Az ETH is esett kb 200 dollárt. Biztos sok embernek bejön így is ha jókor tud kiszállni. Bár ha lenne felesleges pénzem biztos nem bányagépet építenék hanem inkább tőzsdéznék ezekkel a crypto valutákkal.

(#32281) do3om válasza Petykemano (#32279) üzenetére


do3om
addikt

Nem értek hozzá, de van még jó sok változata. Azt szokták mondani valaminek mindig fut a szekér.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32282) Firestormhun


Firestormhun
senior tag

Befejezi a 32 bites operációs rendszerek driver támogatását az Nvidia a 390-es driverektől kezdődően:

NVIDIA Ends Driver Support for 32-bit Operating Systems

...

(#32283) Yutani válasza Firestormhun (#32282) üzenetére


Yutani
nagyúr

Szemét Nvidia!

;]

#tarcsad

(#32284) Petykemano válasza Firestormhun (#32282) üzenetére


Petykemano
veterán

RIP nVidia 32 bites operációs rendszerek

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32285) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Visszaolvasva úgy látom sokat csúszott, de nagy nehezen kijött a Win10 Storeos ARK Xbox crossplay támogatással, vajon hogy sikerült a Microsoft féle UE4 optimalizálás a Steam verzióhoz képest?

/s

(#32286) Kristof93 válasza Petykemano (#32277) üzenetére


Kristof93
senior tag

Én 2019-ben is szeretném használni a Vegám. Akkor sokkal fontosabb lesz a jövőbe mutató architektúra. Hogy most milyen gyors az mindegy, mert mindegyik felső kategóriás kártya elég.

(#32287) Petykemano válasza Kristof93 (#32286) üzenetére


Petykemano
veterán

Nos hát ugye ma a fijit is a beletáplált de csak később használatba vett képességek teszik versenyképesebbé, mint néhai versenytársát, a 980ti-t. Ja nem.

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32288) Televan74 válasza Kristof93 (#32286) üzenetére


Televan74
nagyúr

Használd is.Mi meg majd a Navi/Volta vagy Ampere -t fogjuk használni. Ha annyira jövőbe mutató a Vega akkor minek kell a következő évben kijönni a Navi -val? Nem érzitek magatokat kísérleti nyuszinak?

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32289) HSM válasza Televan74 (#32288) üzenetére


HSM
félisten

Az, hogy valami tartalmaz jövőbe mutató fejlesztéseket még nem azt jelenti, hogy nem lehet tovább fejleszteni rajta.

(#32290) Asbee válasza HSM (#32289) üzenetére


Asbee
veterán

2030-ra is kell valami már 19 körül.

(#32291) HSM válasza Asbee (#32290) üzenetére


HSM
félisten

Ja, nem ártott volna már 2012-ben leváltani a DX11-et, ehelyett a mai napig azt használjuk. Csudaszép technikai fejlődés. :C

(#32292) imi123 válasza Televan74 (#32288) üzenetére


imi123
őstag

Meg fogsz lepődni.
Én Vega-t használok lassan 2 hónapja és sem átverve nem érzem magam sem kísérleti fülesnek nem tartom magam.
Ez mondjuk nem jelenti azt hogy jövőre nem cserélek Volta-ra vagy Navira. :)
De azt is lehet hogy veszek egy PS4proextendedmegagiga editiont vagy egy XoneXyonex-et. :)

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32293) Televan74 válasza HSM (#32291) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ha van piaci részesedés,lesz fejlődés is. Addig a fejlesztők is oda húznak ahol el lehet adni nagy számban a játékokat. 49/51% .nál más lenne a helyzet,de 20/80% -nál az erősebb blöki kufircol. :DDD
Nvidia ott tartja az AMD -t ahol épp most jó neki, Csődbe nem tud menni,de nem is erős annyira,hogy ő szabja meg az aktuális irányt.Nyilván az Nvidia sem megy másfele,csak a saját tempójában haladhat előre.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32294) t72killer válasza Petykemano (#32279) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Láttam, ETH, BTC -20% körül állnak. Nagyon kéne már a piacnak egy 60-80%-os beesés (ez ugye BTC-nél még mindíg extrém 3-5000$-os szinteket jelentene). Ahhoz, hogy a vga-árak is kezdjenek észhez térni, pár hétig lent kellene, hogy maradjanak az árak.

Remélem ez a technológiai fejlesztésen is lök valamit, uis a vga-gyártók egy crypto-krach esetén szembetalálják magukat pár hajórakomány használt karival, ezekkel csak újításokkal tudnak versenyezni. Amd, nvidia egyaránt.

#32293: az AMD vga-üzletágnak szvsz több milliárd $-ja származott a kriptoőrületből, és valszleg a későbbi bányaszezonokban is ők lesznek a favorit. A fogyasztás itt sokszor nem számít, uis elég sok bámyász lopja az áramot.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32295) HSM válasza Televan74 (#32293) üzenetére


HSM
félisten

És amíg a saját tempójában inkább a DX11-et támogatják, addig nem is megy senki sehova. :(

(#32294) t72killer: A bányákban azért voltak eddig többségében Radeonok, mert nagyon sokáig torony magasan jobbak voltak perf/watt mutatóban. Hiába fogyasztott kevesebbet a geforce, ha közben nem mutatott fel értékelhető teljesítményt. Mostanság vannak algoritmusok, amikben kifejezetten jók, így már azokból is bizonyos típusokat visznek a bányába...

Az pedig, hogy a többség lopja az áramot, elég csúnya vád, és nem is tűnik túl reális elméletnek nagyban. Az áramszolgáltató sem hülye, hogy ne tűnjön fel neki, ha egy szobányi24/7 izzadó kártya távolról sem csekély fogyasztása ne tűnjön fel senkinek....

(#32296) t72killer válasza HSM (#32295) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"mert nagyon sokáig torony magasan jobbak voltak perf/watt perf/ár mutatóban" - megfelelő részt korrigáltam;).

Nem szolgáltatótól, hanem munkaadótól, egyéb cégtől nyúlják, vagy csak szimplán piszokolcsón megveszik. Kínában az eu-árak negyedéért kapod az áramot, azaz egy 200W fogyasztású vga kb 140$ áramszámlát fog neked generálni 7/24 futással.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32297) HSM válasza t72killer (#32296) üzenetére


HSM
félisten

Mégegyszer, nem olcsóbbak voltak, hanem hatékonyabbak, mégpedig nagyon sokkal. :U Nyilván emiatt a perf/ár mutatójuk is jobb volt, de nem ez volt a döntő. :N Tudom, mert magam is követtem a témát, és nem csak itthoni viszonylatban.
Még a negyed energia árral is jelentős tétel volt hónapokon, éveken keresztül járatott masináknál. Amúgy ne egy 200W-os VGA-val számolj, hanem mondjuk 4-5-el per gép.... :DDD

(#32298) t72killer válasza HSM (#32297) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mindegy is, a perf/ár és a perf/watt is az amd felé terelte a bányászokat, ezen nem veszünk össze:R

4-5 karinál 4-5x-ös a beszerzési ár is - igaz, 4-500nál már nagykerárak játszanak:R.

Ahogy nézem, korai még a coinokat temetni, még a decemberi nyereségüket se adták vissza. Meglássuk, mit hoz a jövő hét.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32299) Milka 78 válasza imi123 (#32292) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Ez igaz,de én pl sosem adtam fel a HA-n a Vega karimat úgy hogy egyenlőre jegelve a következő driverig,majd utána eldöntöm szöveggel ;] :R

(#32300) Kristof93 válasza Petykemano (#32287) üzenetére


Kristof93
senior tag

Gratulálok, sikerült kiválasztani az egyetlen gcn radeont alulméretezett vrammal... Egyértelmű, hogy általában Nvidia régebbi kártyái szoktak gyengélkedni. Mint pl az összes Kepler gpu.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.