Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32051) HSM válasza TTomax (#32049) üzenetére


HSM
félisten

Ezek a +60%-ok arra jók, hogy a játékokban ugyanabban az 5 éves grafikában gyönyöködhess 3 generációval később, csak már FHD helyett 4K-ban. Elhiszem, hogy ez valós "piaci igény", de nekem ez siralmas. :N

Én fejlődést szeretnék látni, nem jól előadott egyhelyben állást. Ehhez pedig igenis kell(ene) a hosszú feature lista.

(#32052) Puma K válasza HSM (#32051) üzenetére


Puma K
veterán

Az nem az Nvidia sara, hogy nincs mit kiszolgálni a jelenlegi szinttől jobban.
A felbontás növekedésre is reagáltak plusz teljesítménnyel.

Látható részükről ha vannak adott területek ahol helyt kell állni és tudnak rá megoldást (önvezető autók, gépi tanulás, szerverek, játékra szánt grafikuskártyák asztali és hordozható gépekbe, kézi konzol, stb) akkor rakják alá a hardver+driver-t.

A csillámporos meselistát meg minek adjanak ki?

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#32053) HSM válasza Puma K (#32052) üzenetére


HSM
félisten

"Az nem az Nvidia sara, hogy nincs mit kiszolgálni a jelenlegi szinttől jobban."
Aham, azért panaszkodnak a fejlesztők a szoftveres korlátokra már kb. 2012 óta. :D

Igen, pont így jár el az AMD is. Ahol helyt kell állni, hozzák a hardvereket. Beágyazott vezérlők, APU-k, GPU-k, ugyanúgy szerverek (sőt, játék streamingre kb csak a GCN megfelelő jelenleg) és professzionális piac.
A játék piacon nem állnak csak úgy, ahogy ideális lenne.

(#32054) Puma K válasza HSM (#32053) üzenetére


Puma K
veterán

Milyen játékfejlesztők panaszkodnak akik milyen címeket adtak ki?

Hol lehet ezekről a panaszokról olvasni?

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#32055) #52588800 válasza HSM (#32051) üzenetére


#52588800
törölt tag

Hogyne lenne már fejlődés. Évről évre fejlettebbek a lootboxok :DDD

(#32056) HSM válasza Puma K (#32054) üzenetére


HSM
félisten

Pl. [link]
2013 évvégi, de a mai napig aktuális témákat tárgyal, meglehetősen részletesen.

De ugyanígy nem véletlen építette be a Mantle-t anno a BF4-be a frostbite csapat. A DX11 leképezőjük foltozgatásával, szénné trükközve mindent sikerült egy-másfél évvel később utolérniük vele az alap Mantle leképezőjüket...
Egyik csapat sem éppen kispályás.

(#32055) RareParrot: Igen, az egyik kedvencem. Pay2win.... :(
És itt alapjaiban véve nem a mikrotranzakciós modellel van bajom, hanem ahogy néhányan ezt érvényesítik.

[ Szerkesztve ]

(#32057) tom_tol válasza HSM (#32051) üzenetére


tom_tol
addikt

Szerintem csak azért írsz ilyeneket, mert 1000 éve nem volt NV kártyád. Ha nem csak a hírekből szerzett ismeretekkel rendelkeznél hanem lenne gyakorlati tapasztalatod, lehet más lenne a véleményed. :)

(#32058) HSM válasza tom_tol (#32057) üzenetére


HSM
félisten

Attól szebbek lettek volna a játékok, ha zöld kártyán futtatom? :Y :C :W
Eléggé elmentél a mondanivalóm lényege mellett. Teljesítményre pedig untig elég volt nekem anno (maxgrafikán, FHD-n), amit a 290X-em tudott, nem azzal volt a problémám.

[ Szerkesztve ]

(#32059) do3om válasza HSM (#32047) üzenetére


do3om
addikt

Saját nézőpontom meg ez: Alama kért a vega-ból mondjuk 15%-ot, professzionális piacra szántak 35%-ot game, meg egyéb mint amit a bányászat is felvesz 50%. Csak kitralát arányok.
Ebből a végül az AMD amit teljesíteni is tud az alma megkapja a 15-öt a prof drága szóval marad nekik is közel max, a gamer meg kap 10-et az 50 helyett. Így is jól hangzik hogy mondjuk 40%-ot kapásból bebuknak?
Mert ha hiány van nem biztos hogy azért mert viszik, azért is lehet mert szar a gyártás. Márpedig az utóbbi esetben komolyak lehetnek a veszteségek, nem is kicsit.

De ez csak elmélkedés, egy más közelítésre, a bevételek majd valakit igazolnak.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32060) Abu85 válasza do3om (#32059) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Apple igényei az AMD-t biztosan nem érhették váratlanul. Az iMac Pro régóta be volt jelentve, és az Apple a startokra nagyon fel szokott készülni, tehát jó előre leadják a pontos darabszámra vonatkozó igényt. És nem százalékot adnak le, hanem mennyiséget. A probléma tehát önmagában nem az Apple, hanem a többi piac okozta, ahol az AMD azt hitte, hogy kisebb lesz az igény. Azt is tudhatták, hogy mennyit lesznek képesek gyártani, ez nem titok a gyártópartnereknél, hanem be van kalkulálva. Ha úgy gondolták volna eredetileg, hogy kevés lesz, akkor valamelyik sorozatot nem indítják el. Ha rossz a kihozatal, akkor csak az egyik piac lesz célozva, és nem az összes rögtön. Ha valamit hirtelen bedobnak mindenhova, akkor az azt jelenti, hogy a gyártással nincs gond, ettől persze az igényeket alulértékelhetik, ami nyilván para.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32061) do3om válasza Abu85 (#32060) üzenetére


do3om
addikt

Ha minden a terv szerint megy, mindenki kapja amit akart akkor magyarázd el hol vannak a karik?
A gyártok is csak képeket meg bemutatódaraboknak való mennyiséget adnak ki.
Ne mond már hogy nem jelennek meg a piacon a karik. vagy ha ennyire jól megy várjuk majd a pénzügyi jelentést. Ha jól emlékszem a Polaris-ból sem tudnak eleget kihozni és eladnak mindent ennek ellenére a várt bevétel sehol sincs, már jöttek ki pénzügyi beszámolók. Erre csak egy magyarázat van legyártott termék sincs.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32062) Abu85 válasza do3om (#32061) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha minden a terv szerint menne, akkor nem kellett volna befogni egy harmadik partnert a tokozáshoz. Marhára nem megy minden a terv szerint. Nem számítottak ennyi megrendelésre. A vártnál nagyobb igényre pedig nagyon nehéz reagálni, mert nem mondhatod azt, hogy oké, akkor xy piacot mégsem szolgálom ki, annak ellenére, hogy már bejelentettem két hete, és már vittek is pár hardvert az OEM-ek. Ilyenkor a legtöbb, amit lehet tenni az a gyártási mennyiség növelése, akár egy extra partnerrel. Viszont a gyártás nem azonnali folyamat, amíg egy ilyen lapka elkészül a nulláról az van úgy 6-8 hét, mire dobozolnak belőle egy VGA-t beletelik minimum 10 hétbe.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32063) tom_tol válasza HSM (#32058) üzenetére


tom_tol
addikt

Miért a piroson szebb volt ?
Te is. Szerinted NV a kerékkötő, persze 0 tapasztalattal, hírek alapján véleményt formálva.

(#32064) HSM válasza tom_tol (#32063) üzenetére


HSM
félisten

Amennyiben a "kipróbálás" jelenti nálad a "szakértelmet", akkor igen, nem értek hozzá. ;)

Úgy látszik nálad a technikai dokumentációk, mint olyanok nem is léteznek, pedig azokat előszeretettel olvasom a hírekkel ellentétben. :P

(#32065) Petykemano válasza HSM (#32064) üzenetére


Petykemano
veterán

Úgy érti : csak irigy vagy a sok fpsre. Ha neked is lenne sok fpsed, nem áhítoznál ilyen fancy jósgömbös fícsörökre

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32066) HSM válasza Petykemano (#32065) üzenetére


HSM
félisten

Haha.... Olyan irigy lettem a sok FPS-re, hogy az R9 290X-em helyett vettem egy R7 250X-et. :D
A vicc az egészben, hogy ahhoz képest, mennyi pénz maradt a zsebemben a képminőség sem lett olyan drasztikusan rosszabb és az FPS sem. :DDD 70-80FPS-es szalad rajta a BF4 FHD mediumon, ahogy a StarCraft 2 is, nekem ennyi éppen elég, főleg 10K HUF-ért. :C

Komolyabbra fordítva a szót, már évek óta zavar ez a dolog, hogy nem látom, hogy szebbé vagy lényegesen jobbá váltak volna a játékok. Pedig mikor elkezdtem játszogatni a gépen a 2000-es évek elején, na, ott évről évre jöttek a szebbnél szebb és jobbnál jobb címek, de még az 5850-es Radeonom idején is. Mindig volt valami, aminél elmondhattuk, hogy wow, ez igen. Ehhez képest ma meg inkább a rókabőrök jönnek áttörések helyett. És "jósgömbös fancy" fejlesztések nélkül ez még nagyon sokáig nem fog változni, mert a jelenlegi koncepció eléggé ki van már maxolva, és lassan eljutunk arra a pontra is, hogy már a gyártástechnológiai váltások sem fogják tudni erőből megoldani a problémákat.

[ Szerkesztve ]

(#32067) cskamacska válasza HSM (#32056) üzenetére


cskamacska
addikt

Ugyanarról a FrostBite csapatról van szó, ami 2017 végére is bugos (legalábbis DX11 módnál rosszabb képességű) DX12 móddal adta ki a SW Battlefront 2-t? :P

Oxide csapatának pedig le kellett volna hozni a csillagokat az égről(amennyi fényezést kaptak Abutól :DDD ), de szegények egy techdemót alig tudtak kiadni, Ashes of the Singularity se nem túl szép, sem nem fut túl jól, és játéknak is csak futottak még. Creative Assembly féle Total Warhammer 1+2 minden fenti feltételnek jobban megfelel mint a csodacsapat alkotása, csak hát az nem a jövő, mert még mindig elmaradott DX11, és ráadásul ott is a DX12 mód csak viccnek van. :(

Ahol ténylegesen FPS értékekkel lehet zongorázni a különbséget a "jövő" javára az a DOOM, ami ha nem is szebb Vulkan alatt, de érezhetően, lejegyezhetően gyorsabb a next gen API alatt.
A Wolfi 2 érdekes lenne, mert szép és jól fut, de hogy most az AMD kártyákon azért fut sokkal jobban, mert azok már a "jövőnek lettek tervezve", vagy mert mint Abu is említette, egy AMD kártyák specifikus Vulkan módot kaptak, ami mondjuk egy későbbi nem GCN AMD kártya alatt megint nem fog működni, csak az nV/Intelnek járó szabványos implementáció, na ezt mondja meg aki tudja.

Egyébként ha már itt járunk: Hol vannak a jó DX12 címek? Mármint azok techdemónak is beillők amivel el lehetne adni akár az AMD akár a Microsoft jövőképét, amivel bottal elverés helyett(lásd MS új procis piszokságai, de ha az új CoD jövőre Win10/DX12 only emellett randább és lassabb mint a mostani DX11, az is annak számít :U ) önként és dalolva ugrasztanának ki mindenkit DX11 és Win7 alól, mert hogy instant itt a jövő gyerekek, várunk szeretettel, itt tessék WIn10-et, ott Vega kártyát venni.

Mert a Bethesda Vulkan címeivel még csak-csak kinézünk valahogy, de DX12 fronton most már 2 és fél éve.. nos, mi is van? :F

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#32068) szmörlock007 válasza HSM (#32066) üzenetére


szmörlock007
aktív tag

Üdv :)

Egyetértek :)
Egyébként abu írhatna a grafika jelenéről, jövőjéről egy cikket, mondjuk egy négy oldalon :D
A szakértelem egyértelműen ott van :R
Szerintem sokan olvasnák élvezettel :DD :C :K

[ Szerkesztve ]

(#32069) HSM válasza cskamacska (#32067) üzenetére


HSM
félisten

Na-na... Ezeket a dumákat már a BF4-nél is hallottam... Minek a Mantle, amikor DX11 alatt is megvan a sebesség... Igen, az FPS nagyjából megvolt, de mégis máshogy hatott Mantle alatt. A Battlefront 2-t nem ismerem, de ezek után azért szkeptikusabb vagyok az ilyen kijelentésekkel.
Ami az Ashes of the Singularity-t illeti, azért ott elég komoly dolgokat megvalósítottak, még ha első ránézésre "nem is túl szép". A Total Warhammer nekem túlzottan nem tetszik grafikailag, nagyon ügyesen játszanak a LOD-al, de szinte üvöltenek a DX11 korlátok.

Ami a "specifikus" optimalizálásokat illeti, azok régóta természetes dolgok, a gyártók általában maguk is beleturkálnak pl. a shaderekbe, és kicserélik saját, optimalizált kóddal.

Ami a DX12 címeket illeti, ott még mindig a probléma, amennyire én látom, hogy senki nem meri bevállalni, hogy nesze, egy DX12 only cím... Nem elég nagy a piaca. Ameddig pedig a DX11 alapú motorba van csak beleeszkábálva egy DX12 mód, addig biztosan nem fog eljönni a csoda.
Én amúgy nem vagyok meggyőződve róla, hogy a DX12 a mai formájában a jövő, de abban biztos vagyok, hogy a DX11 már komoly korlát ma egy top címnél.

[ Szerkesztve ]

(#32070) Shkiz0 válasza Abu85 (#32060) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nekem egy picit ez "bűzlik".
Azt mondod, az AMD azt hitte nem lesz ennyi igény a kártyára.
Na már most, ha abból indulok ki, hogy még mielőtt láttunk volna bárminemű hasonlítást a konkurenciához képest, nagyon sztárolták magukat, hogy na most majd aztán úúúú de megmutatjuk, nagyon pöpec lesz a kártya.
Ha ennyire bíztak magukban, akkor nyilván eleve úgy kellett volna hozzáállni a dolgokhoz is, hogy van egy jó kártyánk, így biztos hogy igény is lesz rá.
Én inkább úgy gondolom, hogy tudták már az elején, hogy nem igazán lesznek pariban a zöld oldallal, és csak a terelés megy 1000-el (láthattunk már rá korábban is példát, hogy beharangozták xy széria milyen jó lesz, aztán még sem lett) mint ahogy volt ez a "majd ha aktív lesz minden mennyit gyorsul dolog is".
És ebből fakadhat az is, hogy úgy számoltak vele, nem lesz rá nagy kereslet.
Az meg már megint csak egy újabb pofára esés, hogy még így is rengetegen vették vagy vennék most is ha lenne de nincs.
A tegnapi napra is volt elvileg szállítmány betervezve Magyarországra, és 1db sem jött, mert a nagykeres ismerősöm szerint visszamondták a szállítást készlethiányra vonatkozva.
Csak azt nem értem, hogy így a "rendelhető" státuszban lévő kártyák mikor, vagy hogy fognak így megérkezni?! :(
Ha azzal számolok amúgy, amit lentebb írtál, hogy 6-10 hét kell ahhoz, hogy egyáltalán érezhető legyen a változás, akkor valahol január vége előtt reális esély nincs arra, hogy javuljon a helyzet.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32071) Abu85 válasza Shkiz0 (#32070) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A megjelenés előtt nyilván tudták az idei fix megrendelést az Apple részéről. És ez alapján számoltak egy várható igényt, vagyis úgy gondolták, hogy az RX mellett bedobhatják a Frontier, az Instinct és a Pro modelleket is, mert a számolt igények alapján az összes célpiacra tudnak majd eleget gyártani. Hát nem tudtak. Ha vissza tudnának utazni az időben, akkor ma valószínűleg nem létezne se Instinct, se a Pro verzió, és ezek majd januárban jönnének, de már nincs visszaút, most már csak kezelni lehet a problémát.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32072) smkb válasza Abu85 (#32062) üzenetére


smkb
őstag

Plíz mutass számokat. Mennyit rendelt az Apple? Mennyi fogy az egyéb piacokon szegmensenként?
Miért nem látszik a negyedéves bevételeken ez a szuper siker? Az előzőn sem látszott, és a jelenlegin sem fog, mivel maga az AMD jelezte, hogy a Q3-hoz képest a Q4-ben 15% al csökkeni fog a bevétel.

"For the fourth quarter of 2017, AMD expects revenue to decrease approximately 15 percent sequentially, plus or minus 3 percent."

Amíg nem mutatsz számokat addig ez humbug.

(#32073) Abu85 válasza smkb (#32072) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem számít, hogy mennyit rendelt az Apple, mert a rendeléseiket már nyáron le kellett adniuk. Ez tehát az AMD-nél is egy fix tételként szerepelt. A felmérésüket csupán a többi piacra végezték el, tudva azt, hogy az Apple pontosan mennyi hardvert kér. Itt hibázott az AMD. A többi piac igényeit rosszul mérték fel. A valós igények alapján el se kellett volna indítani az Instinct és a Pro modelleket, csak az AMD augusztusban még úgy gondolta, hogy a tervezett mennyiséggel, levonva az Apple igényét, mindent le tudnak fedni. Hát nem tudták. Az utólagos tűzoltás pedig messze nem hatékony, elvégre az ilyen komplex hardvereknél egy extra partner befogása három hónap múlva tudja éreztetni a hatást.

A negyedéves előrejelzésekből hülyeség kiindulni. Ennek a csúcs-VGA-k alig az 1%-át teszik ki, leginkább még annyit sem. Abból indulj ki, hogy a teljes GPU-piacon a 300 dollár fölötti hardverek részesedése a JPR friss kiadványa szerint 2%.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32074) smkb válasza Abu85 (#32073) üzenetére


smkb
őstag

Számok. Kérlek írj hiteles számokat, vagy forrást. Számok nélkül humbug.

[ Szerkesztve ]

(#32075) Abu85 válasza smkb (#32074) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Számokat a gyártók tudnak. Onnan kérj.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32076) smkb válasza Abu85 (#32075) üzenetére


smkb
őstag

Aha, ok. Akkor te mi alapján írsz tényként arról, hogy mi hogy fogy, mennyi a megrendelés stb. Kútfej? Kitalálod? Megálmodod? Generálod?

[ Szerkesztve ]

(#32077) Abu85 válasza smkb (#32076) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem írok arról, hogy mennyi a megrendelés. De az látszik, hogy a Vega még mindig sok helyen hiánycikk, tehát az AMD még mindig nem tudja kiszolgálni az igényeket. És ennek nem az Apple az oka, mert róluk már a nyáron tudtak, tehát eleve egy betervezhető tényező volt. Ennek pusztán az AMD az oka, hogy messze alámérték a várható igényt. Innentől kezdve pedig a hibák követték egymást, mert az alámérés miatt kiadták az Instinct és a Pro modelleket is, ami egy újabb hiba volt, de persze szeptember elején még nem látszott, hogy nem fogják majd tudni kiszolgálni az igényeket. És ez nem a kihozatallal kapcsolatos probléma, mert amikor ez rossz, akkor a gyártók mindig csak egy szériát adnak ki, elvégre tudják, hogy úgy sem lesz elég hardver, nem szokás minden partnert szándékosan szopatni a hiánnyal. De az AMD öt célpiacra terítette a Vega 10-et, amit csak akkor tesznek meg a gyártók, ha a kihozatal rendben van. Ez persze nem jelenti azt, hogy a gyártókapacitás elég, ezért is lett befogva egy harmadik tokozó. Eleve nem lett volna gond, ha az AMD jól méri fel az igényeket, de ez nem ment nekik. Sőt, ha úgy nézzük, akkor ez az utóbbi időben jellemző problémájuk.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32078) Z_A_P válasza Abu85 (#32077) üzenetére


Z_A_P
addikt

De az látszik, hogy a Vega még mindig sok helyen hiánycikk, tehát az AMD még mindig nem tudja kiszolgálni az igényeket.

Ez teny. Nade miert?
Lehet akar gyartasi nehezseg? Vagy HBM hiany is?

OK

(#32079) Abu85 válasza Z_A_P (#32078) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha gyártási nehézség lenne, akkor eleve nem adta volna ki az AMD öt piacra. Az hülyeség, hogy tudod, hogy problémád van, és szándékosan beszopatod a problémáddal az összes partneredet. Ezeket nagyon nem szereti az ipar, így jellemzően íratlan szabály, hogy ha kihozatali nehézség van, akkor csak egy piacon jelenik meg a termék, aztán majd ha megoldódik a gond, akkor jöhet a többi. Így minimalizálható a nehézségek okozta kár. A HBM-ből is annyit szállít a Samsung, amennyit kért az AMD. Még többet is gyártanak, tehát ha akarnak tudnak rendelni, és nyilván rendeltek is, mert az októberben befogott harmadik tokozópartnernek kell a komponens, csak mire ő be tud szállni normálisan a gyártásba az AMD két partnere mellé, lesz kb. január közepe.
Egyszerűen arról van szó a jelenlegi adatok alapján, hogy az AMD elbénázta, és alámérte az igényt.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32080) Raymond válasza Abu85 (#32077) üzenetére


Raymond
félisten

"Ennek pusztán az AMD az oka, hogy messze alámérték a várható igényt."

Ezt irod te, de a gyakorlat nem ezt mutatja. Az a teny hogy nincs eleg Vega, csak az okat te picit mashogy latod es talalod attol amilyen iranyba minden mas mutat.

Kb. ezt irod te:

"Az AMD azt hitte kell 100 Vega ezert legyartottak 100-at, de kiderult hogy 120/130/150/X kell"

Amit a piacon latni a megjelenes ota viszont ez:

"Az AMD azt hitte kell 100 Vega, de csak 40/50/60/X-et sikerult legyartani es vagy 100 vagy csak 90 kell valojaban"

Mindeket esetben az tortenik amit latsz - nincs kartya a piacon, csak a te magyarazatod szerint azert mert egy fantasztikus termekert olik egymast az emberek, az eddig lathato realitas szerint viszont azert mert nem tudnak eleget gyartani es ami van meg az se kell mert a kivitel es az ara nem megfelelo.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32081) smkb válasza Abu85 (#32077) üzenetére


smkb
őstag

Tehát nem tudsz semmit az égvilágon, de megírod a magad számodra szimpatikus következtetéseit tényként. Gőzöd nincs a számokról, de az igény lett hatalmas, nem a kihozatal mérhetetlenül pocsék, ami miatt a minimális igényt sem tudják teljesíteni, mert örülnek, ha a szerződéses kötelezettségeiknek eleget tudnak tenni, és nem vág az Apple a nyakukba kötbért. Tehát pont akkora bukás is lehet ez a sztori, mint ahogy szerinted siker :)

Úgyhogy ez így továbbra is humbug.

(#32082) Abu85 válasza Raymond (#32080) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A gyártási kihozatal látszik már előre. Az nem titok számukra. És ha az AMD látja, hogy baj van, akkor eleve nem célozza meg a kihozatalproblémás GPU-val az összes lehetséges piacot. Erre láttunk példát a múltban. Sosem volt olyan, hogy egy alacsony kihozatalú hardver azonnal megjelent volna az összes célpiacon. Ennek oka, hogy úgy se lenne elérhető, így pedig értelmetlen a saját partnereidet szopatni a problémáddal. Tudod előre, hogy rossz, így próbálod a partnereid kárait minimalizálni. A józan észnek ellentmond, hogy pontosan tudod, hogy úgy sem jó a kihozatal, de elkezded szállítani az összes támadható piacra. Ezzel nem csak a partnerek szenvednek kárt, hanem a piacok is elveszik egymástól a hardvert, tehát a probléma a szegmensekre lebontva fokozódik, holott ilyenkor pont az enyhítés a cél. Szóval a gyártási problémakor az történne, hogy létezne RX és Frontier, de nem létezne Instinct és Pro. De az, hogy gyakorlatilag a Vega elérhető mindenhova, ahova egyáltalán ezt a hardvert be lehet rakni egyértelműen arra utal, hogy a kihozatallal nincs semmi gond. Ez azt is jelzi, hogy a probléma leghamarabb szeptember második felében ütötte fel a fejét, mert addig úgy döntöttek, hogy mindegyik célzott piacra megéri kiadni a hardvert, mert lesz belőle elég az előzetes felmérésük alapján.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32083) Abu85 válasza smkb (#32081) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ki beszél itt sikerről? Az egyáltalán nem siker, ha nem tudják kiszolgálni az igényeket. Ez egy probléma. Ráadásul nem olyan egyszerű, hogy majd gyártunk többet, mert rövid időn belül már nem először méri alá az AMD a várható igényt, tehát itt a vezetőségi döntéseknél is gond van.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32084) Callisto válasza smkb (#32081) üzenetére


Callisto
őstag

Annál amiket Te írkálsz nagyobb humbug nincs a világon. Tipikus kötözködö típus. :D

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#32085) #45997568 válasza Callisto (#32084) üzenetére


#45997568
törölt tag

Bohocok is kellenek :DDD

(#32086) Z_A_P válasza Abu85 (#32079) üzenetére


Z_A_P
addikt

Remelem igazad van, mert ez a kisebbik rossz (azaz eladjak az osszes gyartott VEGA-t, ami nem kevesebb mint amit terveztek, es szimplan nem tudnak meg tobbet gyartani)

Nade! Ilyen keveset terveztek? Miert, azt hittek senki sem akar majd venni?
Vagy a banyaszok elviszik mindet meg a boltok elott?
:F

[ Szerkesztve ]

OK

(#32087) Shkiz0 válasza Z_A_P (#32086) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nem tudom, de még az is sokkal etikusabb lenne, ha ájemdé' kiállna a publikum elé, ahogy anno Feri bátyánk, és elmondaná, hogy sorry gájsz' elb..tuk, nem kicsit, nagyon".
Ha úgy vesszük akkor ezt már úgy ahogy megtették amúgy, mikor bejelentették, hogy még egy tokozó áll üzembe. De a valódi okokat lehet soha sem tudjuk meg, csak találgatunk.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32088) Puma K válasza HSM (#32069) üzenetére


Puma K
veterán

"Ami az Ashes of the Singularity-t illeti, azért ott elég komoly dolgokat megvalósítottak, még ha első ránézésre "nem is túl szép"."

Tehát akkor inkább legyen egy játék DX12-es ami csúnyább és kevesebb FPS produkál?

Akkor minek szeretnél bármilyen szintű fejlődést ha szerinted a csúnyább-alacsonyabb FPS jobb?

Neked miért fontos mint játékos a technológiai háttér ha a játék jól néz ki és jól fut szemben egy olyan eljárással ahol a végeredmény minden szempontból rosszabb?

"Ami a DX12 címeket illeti, ott még mindig a probléma, amennyire én látom, hogy senki nem meri bevállalni, hogy nesze, egy DX12 only cím... Nem elég nagy a piaca."

Mert kb ez a DX12 is akkora bukás mint a DX10 és DX10.1 volt.
Ott is az volt, hogy pár címbe bele rakták a DX10/10.1-gyet és kész.
Gyakorlati előnye-haszna nem volt.

Be lett harangozva mind a kettő-három DX a maga idejében az új OS-ekkel együtt -név szerint Vista majd Win10- megjelenés előtt, hogy fú most aztán nagyon jön és olyan grafika meg ilyen-olyan újítás lesz hogy úha. Ehhez képest lóf@sz sem történt még mindig. Akkor sem a Vista idejében és most ~2.5 év után sem a Win10-nél.

A DX11-nél nem emlékszek arra, hogy ennyire előszopták volna a terepet bármilyen szinten bármelyik gyártó-cég mint most a DX12-nél az AMD&Májkrémszaft duó. Ja de már volt egyszer ilyen... szintén az AMD részvételével a külön DX10.1 támogatás ami ha a számozást nézzük akkor több mint a DX10, de a gyakorlati haszna nulla volt.

A Win7 és a DX11 jött, látott és a mai napig nem akar kihalni egyik sem.
Hasonlóan mint anno a Windows XP és a DX9.c, azok is elég jól tartották magukat, majd leváltották őket mikor időszerű volt.

A DX9.c-re is ment a fújás, hogy hát de miért nem felejtik már el a játék készítők, mikor kint van a DX10/10.1 és azt kellene már használni...

Azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak a konzolok amiket csak adott évenként fejlesztik hardveresen... ameddig azok nem fejlődnek addig a játékok sem fognak. Lehet rájuk várni. :U

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#32089) Pipó


Pipó
őstag

Volt már olyan a történelemben, hogy egy terméket ugyan be kell vezetni, de nem érdemes nagyobb mennyiségben gyártani, majd rövid időn belül inkább kihozni a javított verzióját. (pl. x1800xt, fx5800, és még a gtx480-at is ide sorolnám) Szerintem itt is ez lesz. A vega kártya drágán és körülményesen gyártható, nem veszi fel a versenyt a konkurencia csúcstermékeivel sem árban, sem teljesítményben. Ezt felismerte az AMD, ezért a saját gyártást már le is állította.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#32090) Petykemano válasza Abu85 (#32079) üzenetére


Petykemano
veterán

Azért, ha gpu eladások 2%-át teszi ki ez az árszint (>$300) és ennek az AMD ugyebár csak igen kis részét adja a statisztikában, akkor elég durva, hogy a 2 tokozó partner kapacitása annyira rugalmatlan,hogy egy harmadik is szükséges.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32091) HSM válasza Puma K (#32088) üzenetére


HSM
félisten

Nem tudom feltűnt-e (úgy tűnik nem), hogy idézőjelbe tettem, hogy -> első ránézésre "nem is túl szép" <-.

Én nem kívánok itt ízlésekről vitatkozni, számomra grafikailag sokkal látványosabb a megvalósítás, mint a Total Warhammer. Az se csúnya persze, de amit írtam, számomra már elképesztően illúziórombolóak az üvöltő DX11 korlátok.

Tényleg hatalmas bukás volt a DX10, anélkül most mégis mi lenne? Abból vitték tovább a dolgokat a 11-be... :W Gyakorlatilag a DX10 fejlesztései a DX11-ben "értek be".
Igen, a DX10.1 gyakorlati haszna nem sok volt, mert akkoriban nem sokaktól kapott támogatást, ugyanakkor a benne bevezetett megoldásokat ma kb. mindenki használja a DX11-ben.

Ami a konzolokat illeti, igen szvsz az is baj, hogy ennyire csirke CPU került beléjük, ez is komolyan gátol bizonyos fejlesztéseket. :(

(#32092) Petykemano válasza Abu85 (#32082) üzenetére


Petykemano
veterán

"A gyártási kihozatal látszik már előre. Az nem titok számukra. És ha az AMD látja, hogy baj van, akkor eleve nem célozza meg a kihozatalproblémás GPU-val az összes lehetséges piacot. Erre láttunk példát a múltban. Sosem volt olyan, hogy egy alacsony kihozatalú hardver azonnal megjelent volna az összes célpiacon. "

Nem lehet, hogy az AMD nem is akarta volna kihozni az RX vegát nyár végén, de Raja úgy döntött, hogy kiküldi a piacra, hogy ez még ott tartózkodása alatt történjen meg, és az ő nevéhez fűződjön? Esetleg valamilyen olyan fontorlatos tervvel, hogy legyen ez a béta teszt

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32093) Petykemano válasza smkb (#32081) üzenetére


Petykemano
veterán

Neked vannak számaid?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32094) HSM válasza Petykemano (#32092) üzenetére


HSM
félisten

És mi van akkor, ha ez nem is "béta teszt", csak nem a gamer piac volt a prioritás, hanem a Pro változatok? Beta tesztre nem a nagyágyú GPU-t szokás bevetni. A profit egy ilyen kártyánál elsősorban úgyis a Pro vonalból jön, ott jelenleg messze a legjobb alternatíva a Vega bizonyos feladatokra (!!!!), és fajlagosan jóval magasabb áron eladható kvázi ugyanaz a termék. Pl. ahol nagy datasetekkel kell dolgozni, ott a HBCC lever mindent, illetve gamer streaming szolgáltatásokhoz is manapság ez a legjobb hardver, mivel még a videólejátszós motorja is hatékonyan megosztható a VM-ek között. Ezenkívül még ide lehetne sorolni az Apple-t is a Pro Mac-el, hiszen nyilván az is mint nagy megrendelő prioritást élvez.
A gamer piacon úgysem volt reális az aktuális szoftveres környezetben a trónfosztás, plusz itt a legolcsóbban eladható a hardver, hülyék lennének ezt fókuszba rakni. :DDD
Pláne, hogy mint írtam azért az NGG mód implementálása igencsak komoly szoftverfejlesztői feladatnak tűnik. Ettől függetlenül látok rációt a Vega+gamer piacon is, de számomra teljesen érthető, hogy az AMD így próbálja a legtöbbet kihozni az adott szituációból.

(#32095) FollowTheORI válasza HSM (#32094) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

A béta teszt a Vega FE volt... :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32096) smkb válasza Petykemano (#32093) üzenetére


smkb
őstag

Nincsenek. Pont ezért kértem. Tényként kijelentett valamit a szerző, én meg csak tudni szerettem volna mire alapozza. Mert amit jelenleg látni a paicon, aszerint lehet az is, amit Raymond is vázolt, vagy amit én is, hogy szimplán annyira kicsi a kihozatal, hogy a kötbér riogatta Apple szerződést is örülnek hogy kielégítik, nem pedig az előzeteshez képest lett nagyobb az igény. Abu csak ez utóbbi hajtogatja, mert ez felel meg a szájízének.

Abban meg nincs semmi kötözkodés, ha valaki állít valamit, nem feltételez, hanem kijelentő módban állít, hogy akkor a hallgatóság megkérdezze, hogy mire alapozza az állítást. Ez egy teljesen normális dolog. Egy szakmai konferencián az előadó, vagy egy szakmai cikkben a szerző akkor használ kijelentő módot, akkor közöl tényként valamit, ha alá van támasztva, és ott vannak a források amikre alapoz. Jelen esetben, az alapozná meg a kijelentéseket, ha látnánk a számokat. De nem látunk semmit. Sem számokat, sem forrásokat. Így semmi alapja az állításnak. Maximum feltételezés, fikció lehet, ami pont annyira valószínű mint bármilyen másik lehetőség.

(#32097) Abu85 válasza Petykemano (#32092) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Bétatesztet nem csinálnak öt piacra. Egy piacra lehet persze, de nem adják ki a hardvert mindenhova. Főleg nem a szerverpiacra és a professzionális területre, na meg legfőképpen nem az Apple-nek.
Ha bármi probléma lenne a kihozatallal, akkor nem is lenne árulva a Pro és az Instinct verzió, de még a Project 47 sem. Azért itt komoly elvárások vannak, nem szeretik az itteni partnerek, ha az IHV szopatja őket kihozatali problémával.
Láthatod, hogy a Tesla V100 is úgy jelent meg, hogy előbb voltak nulladik generációs megrendelők, akiknek az NV szállított hardvert, és jó háromnegyed évvel később lett maga a hardver a disztribúciós csatornákon megvásárolható. Ha tehát a gyártással nem stimmel valami, akkor nem teszik elérhetővé a hardvert eladásra, hanem a partnerek jelentkezhetnek, és majd szállítanak nekik. Ugyanezt csinálta az AMD a nulladik generációs SSG-vel is. Ott is bejelentkezhettél és kaphattál közvetlenül, de boltban vagy OEM-nél nem vehetted meg. Csak onnantól élnek a disztribúciós csatornák a professzionális hardverekre, ha a gyártással minden rendben.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32098) Petykemano válasza HSM (#32094) üzenetére


Petykemano
veterán

Teljes mértékben egyetértek.
Mindazon érvek mentén amiket a Vega gamer piaci megjelenése ellen felhoztál a lehetőségek:
A: ne adjuk ki a gamer piacra, mert nem tudnánk ellátni, addig is csiszolgatjuk a drivert, korrigáljuk a hardveres hibákat, stb
B: bár hiány lesz, ki mennyiségben kiadjuk, drágán
. Addig is csiszolgatjuk a drivert, korrigáljuk a hardveres hibákat, a beérkező visszajelzésekből és telemetrikus adatokból még okosabbak is leszünk és jobb lesz majd a custom kártyák megjelenéswkor a Power Tune is.
a bejövő adatok nagy mértékben segítenek majd,
Hogy sikerüljön megoldani a dsbr és primitive shader, ngg fícsöröket, hogy mire lesz elég eladható termék és tolhatjuk a partnereknek is, addigra egy igencsak kellemes termék álljon össze.

Ha Abu szerint januárban áll hadrendbe a harmadik tokozó, akkor februárban érdemes várni a custom megoldwsokat is a piacra, nem?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32099) Petykemano válasza smkb (#32096) üzenetére


Petykemano
veterán

Szerintem Abu nem gondol semmit. (Bocs) csak azt, vagy azzal irányban álló kijelentést mondja, amit a forrásaitól/csatornáiból hall. De nyilván nem mondhatja meg, sem a konkrét infót, sem a forrást.

Persze ez is lehet PR.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32100) Shkiz0 válasza Petykemano (#32098) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Már működik a 3. tokozó, de mire annak érezzük a hatását az lesz január közepe, vége.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.