Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31901) #85552128 válasza Petykemano (#31900) üzenetére


#85552128
törölt tag

Mit ? Hogy ezek az appok amiket linkeltél != a Steam Hardware Survey ?

Onnan, hogy megnyitod őket és:

az nem az amit bizonyos időközönként feldob, hanem ez:

A SteamVR-t és a CS:GO surveyt nem tudom kitölteni, mert már megcsináltam hónapokkal/évekkel ezelőtt - tehát eleve nem lehet rendszeres stat mérésre használni. A Dota és Filmmaker megáll küldésnél. Ennek ellenére novemberben engem is egy survey kitöltéssel fogadott, csakúgy mint április-május környékén, mert azt egy teljesen más app gyűjti. Szóval lehet nyomkodni a fenti cuccokat csak nem érdemes, valószínűleg azok inkább a Valve játékokhoz/fejlesztőinek voltak tervezve mint valami bug report tool, csak páran megtalálták őket... Majd akkor kell amikor magától kéri.

[ Szerkesztve ]

(#31902) wjbhbdux válasza Habugi (#31881) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Most:

PUBG előtt:

Egyszerűen csak arról van szó, hogy eddig volt egy hatalmas feltérképezetlen terület ami a Steames hardware felmérést illeti, és úgy fest hogy Kínában még inkább Nv+Intel a menő, de nem a drágább kártyáik mint a jólét földjén. Eddig jellemzően a GTX 970 és a 1060 volt a 2 uralkodó kártya, most meg a 750Ti és a 960 a top.

[ Szerkesztve ]

/s

(#31903) #85552128


#85552128
törölt tag

Amúgy meg a Rust fejlesztője is közölt saját statisztikákat még nyáron [link], többek között GPU alapján is és ez sem egy olyan játék amit főleg high-end GPU-kal játszanak:

A kék az AMD a grafikonon.

[ Szerkesztve ]

(#31904) Raymond


Raymond
félisten

Hmmm, szorjak ki a Vega FE kartyakat?:

"Eine weitere interessante und von der Redaktion gestern noch nicht aufgegriffene Entwicklung bei Vega betrifft die Frontier Edition, die als luft- und wassergekühlte Variante noch vor RX Vega seit Juli 2017 verfügbar war. Zum Preis von 1.199 Euro gestartet, ist die Variante mit Luftkühler seit Anfang Dezember bei zahreichen (kleineren) Händlern für 695 Euro zu bekommen. Am Donnerstag ist dann auch die Liquid Edition mit einer UVP von 1.749 Euro von zuletzt 1.445 Euro auf 750 Euro gefallen. "

A vizes 750EUR a leghuteses pedig 695EUR. Az Update resznel legalul: [link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#31905) do3om válasza Abu85 (#31852) üzenetére


do3om
addikt

Abu a Vega FE kariknak is olyan jó a kihozatala mint az 56-64-nek? Mert akkor a Titan V hamar beelőzi az eladásokban amint kijön ;]

Én nem nézegetem a boltok elérhetőségét csak beleolvasok a számomra még tiltott topikba: A tiltásból hátralévő idő: 96 nap, 08:35:25 - amiért pár hónapja azt mertem mondani hogy nem fog jönni egyik gyártó sem jó darabig a Vegával mert sajnos olyan jól sikerült hogy nem igen harapnak rá. Ezt érdemeltem amiért valótlan állítottam :DDD

Ott meg annak örülnek ha kiderül valami EU-ba is szállító bolt esetleg kap pár darabot. Ami valljuk be elég szánalom így december lassan közepén. Nekem gyanús hogy nem igen úgy megy a gyártás hogy a futószalag dobálja ki magából a kész termékeket megállás nélkül hanem örülnek ha összekaparnak egy szállításra is érdemes mennyiséget.

Van valami igen komoly probléma ezen a téren a vegaval? Nem érzem hogy a kereslet akkora lenne amit nem lehet kielégítene ha minden rendben van (hacsak hallivúd fel nem szippantja mindet ;] ). Kíváncsi lennék a tervezetthez képest valójában mekkora a mennyiség amit képesek gyártani.

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#31906) Abu85 válasza do3om (#31905) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az FE és a referencia RX verzió az ugyanaz. Két külön partner tokozza a GPU-t és a memóriát, de ugyanaz a hardver. Időközben már lett egy harmadik cég is, aki beszállt a tokozásba, de ők csak az Apple rendeléseit szolgálják ki. Utóbbi miatt lassan tényleg utoléri majd a kínálat a keresletet. A referenciák gyártását is leállítják, hogy minden lapka+memória mehessen a custom modellekre.

Most azzal a harmadik partnerrel jóval többet gyártanak a tervezetthez képest. Eredetileg úgy tervezték, hogy az Apple igényit is ki tudják majd szolgálni két tokozó partnerrel. Emiatt csúszik az iMac Pro hivatalos bejelentése, de persze az sem segít, hogy az Apple sokat kér, első batch-re mindig szokásuk nagy készletet rendelni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31907) do3om válasza Abu85 (#31906) üzenetére


do3om
addikt

De akkor nem lehet hogy a gamer piac csak másodlagos? Dobnak ide valamit amikor éppen jut, vagy van selejt.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#31908) Abu85 válasza do3om (#31907) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Leginkább az a baj, hogy nagyon sok piacra megy a Vega 10. Ott a gamer, ott a félprofesszionális, ott a szerver, ott a professzionális, ahol ráadásul van az SSG, ami ugye pont egy olyan dolog, amire a filmkészítők nagyon buknak, mert 2 TB memóriába már elég sok adat belefér, így nem kell darabjaira szabdalni a tartalmat a vizualizáláshoz. És akkor még ott az Apple, aki adná ki az iMac Prót. Ez az egész egyébként tisztán az AMD hibája. Egyszerűen elszámolták magukat az igényekkel kapcsolatban, és amikor nagyobb az igény, mint amennyire számítottak, akkor az már eleve egy hátrányos helyzet, mert lassan lehet rá reagálni. Sokkal célszerűbb lett volna a professzionális modellek kiadását csúsztatni, de persze gondolom kellett a Project 47-be is a hardver, tehát belekergették magukat ebbe az ellátási problémába. És hiába hoznak be egy harmadik partnert a tokozásra, az is jó két hónap, mire ténylegesen tudja éreztetni a nagyobb kapacitást. Jobban ki kellett volna számolni, hogy mik a piac igényei.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31909) Televan74 válasza Abu85 (#31908) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ezzel csak egy probléma van, aki türelmetlenebb (mint amilyen én is vagyok) átmehet a konkurenciához megoldást találni.Ez nyilván nem egészséges az AMD -nek,hogy Custom Vega56 helyett Custom GTX1080 kártyát vettem.
És már nem azt nézem hogy a új driverekkel mit tud a Vega56,hanem hogy mit tudhatnak majd a next gen Nvidia kártyák.
Karácsony előtti vásárlási szezonba ezt csak az AMD cseszhette el ennyire.Nem baj,majd várjuk a következő AMD generációját, talán az életképesebb lesz és odafigyelnek ilyen apróságokra is mint a megfelelő kihozatal és a bolti elérhetőség.

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31910) s.bala31


s.bala31
őstag

AMD helyében elgondolkodnék azon, ha nem képes ennyi piacot ellátni megfelelő mennyiségű termékkel akkor inkább ki kéne szállni valamelyik szegmensből. Pl a jövőben nem fejlesztenének gamer GPU-kat és átpasszolnák az Intelnek. A felszabadult erőforrással és tőkével lehetne komolyabban is foglalkozniuk a professzionális GPU-kkal. Játékosoknak mindenképpen az lenne jó ha egy olyan konkurense lenne az NV-nek ami hasonló tőkével és gyártó kapacitással rendelkezik. Amennyiben az Intelnek nem kellene mindent az alapokról kezdenie mivel az AMD mindenféle licence-t is átadna, lehet nem is kéne sokat várni egy működőképes felső kategóriás Intel GPU-ra.

[ Szerkesztve ]

(#31911) Televan74 válasza s.bala31 (#31910) üzenetére


Televan74
nagyúr

Másik hasonló kaliberű cég a Samsung lenne,de csak pletykák voltak az ajánlat tételről.Lehet jobban járnánk ha az RTG -t eladná az AMD nekik. :D

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31912) #65193216 válasza Televan74 (#31911) üzenetére


#65193216
törölt tag

Samsung Radeon. miért is ne, kíváncsi lennék, hogy sülne el. úgy tippelném, hogy rosszabb nem lenne a helyzet, mint most. szerintem már csak a névben is több ember bízna, mint az AMD-ében. mekkora marketinget kapna, atyavilág. de ébredjünk fel, nem lesz ilyen :DD vagy?

(#31913) do3om


do3om
addikt

Maradjon csak AMD.
Elég balfaszok de más még inkább elbaszná, az NV nagyon elég jól nyomja, ezért nehéz nekik. Talán az FX óta nem volt nagy botlása, csak kicsik, viszont én akkor eladó-szervízes voltam, és még abban az időben is jobban vitték mint a Radeont. A szar FX 5200 nagyon ment, néha amikor láttam mit cserélnek rá nem győztem magyarázni hogy ez így lassabb lesz! De akkor is eladta a márka.
Sok Radeon 9600-ra beszéltem rá akkor a vevőket (meg AMD procira Sapphire alaplappal, mert bizony nem csak VGA-ja volt) , még az SE is jobbnak számított de az kicsit megint a mostani AMD-re emlékeztet, nem tudtam minden gyártónál hogy mi az SE csak a spec alapján, a név néha átbaszott, volt hogy a nagyker listán csak simán 9600 volt amikor megjött meg láttam hogy valami nem fasza.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#31914) Televan74 válasza do3om (#31913) üzenetére


Televan74
nagyúr

Sírva vittem vissza az ASUS FX5200 kártyát és + 1.000Ft -al rábeszéltem hogy adja vissza a 9600Pro kártyámat. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31915) Abu85 válasza s.bala31 (#31910) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Intel nem akar VGA-kat. Nekik nem elég nagy a piac. A jelentős részét le tudják fedni IGP-vel, vagy CPU-val közös tokozású GPU-val. A többi terület túl pici. A GPGPU-val sem tudnak mit kezdeni. Van helyette FPGA, AI-ra pedig speciális fejlesztés jön.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31916) Abu85 válasza Televan74 (#31911) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A Samsungnak ez nagyon kockázatos lenne. Egyrészt nem lenne olcsó, másrészt az Intelt már nem köti az FTC arra, hogy legyen elég PCI Express csatorna a VGA-knak. Az AMD magának úgyis megoldja, de ha nekik sem fűződik érdekük hozzá, akkor áttérnek GMI-re.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31917) Drizzt válasza Abu85 (#31915) üzenetére


Drizzt
nagyúr

(#31918) lezso6 válasza Drizzt (#31917) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Csináltatnak vele dög IGP-t.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#31919) #35434496 válasza lezso6 (#31918) üzenetére


#35434496
törölt tag

Abura is rakhattatok volna legalább egy Mikulás sapit. :D

(#31920) lezso6 válasza #35434496 (#31919) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Abunak a mikulás adrenalint hoz, hogy 3 perc alatt legépeljen egy 50 oldalas cikket a wunderdriver újításairól. :D

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#31921) #35434496 válasza lezso6 (#31920) üzenetére


#35434496
törölt tag

Atyaúristen. :DDD

(#31922) velizare válasza Drizzt (#31917) üzenetére


velizare
nagyúr

ebben a cikkben grafikus gyorsítókról van inkább szó, nem a konzumer vga kártyákról.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#31923) Abu85 válasza Drizzt (#31917) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem a VGA-kra. Az Intel csak reagálni akar egy eseményre. A PCI Express egyre korlátozóbb lesz és a Microsoft már dolgozik egy olyan strukturális átalakításon a Windowst érintően, ami gyakorlatilag megszünteti azt, hogy a GPU kernelek csak rendszerhívásokon keresztül legyenek futtathatók. Ergo a GPU a CPU-val közös logikai szintre kerül, és ha ezt egy gyors memóriakoherens interfésszel be tudják kötni a CPU mellé, akkor az új konfiguráció tökéletesen megfelel a Microsoft új irányának. Raja ezért ment oda, mert ő igazából már részt vett ilyen projektekben, és persze ismeri az AMD hardvereit, addig amíg az Intelnek nem lesz sajátja a CPU mellé a tokozásba. Az Intel VGA-kat nem akar, ezt nem is értékelik jövőképnek (a teljes piac 90%-a lefedhető nélkülük), de mondjuk a zárt vagy nyitott, memóriakoherens interfészen bekötött GPU a CPU-val közös tokozásban már igen kedvező jövőkép számukra. Nem beszélve, hogy tudják, hogy az AMD is erre megy, elvégre ott van nekik a GMI, az Infinity Fabric, a HBCC, mind-mind olyan technológia, ami erre való. És az Intelnek mindene megvan ahhoz, hogy ezeket lemásolják, és kövessék az irányt, csupán kellett egy szakember, aki ezt le tudja vezényelni. Nyilván első körben puhatolózással, de 4-5 év múlva úgyis lesz saját hardverük.
Azt nem tudni, hogy ebben a jövőképben a PCI Express-es VGA-knak milyen szerep jut. Simán elképzelhető, hogy az Intel és az AMD úgy dönt, hogy nincs tovább, és lelövik az egész VGA-piacot. Persze sokkal valószínűbb, hogy valami alternatív irányt dolgoznak ki, mert a VGA-k azért gyorsak, még akkor is, ha buták. Tehát például lehet olyan opciót kidolgozni, hogy a Microsoft vagy a Khronos csinál egy olyan specifikációt, amivel az árnyalást általánosan átrakják az objektumtérbe, és ekkor magát az árnyalási feladatokat a VGA-k még el tudják végezni, ráadásul ilyen modellel akár 2-3-4-5-6... VGA-t is beköthetsz, azok skálázódni fognak. A többi feladatot pedig elvégzi a CPU melletti GPU.

Aztán egyébként az is lehet még, hogy az Intel, az AMD és az NV megegyezik arról, hogy a PCI Express helyett csináljanak egy új csatolót a nyílt CCIX-re építve, de ettől nagyon messze állunk, mert az NV a saját NVLinkjét erőltetné, de az Intelnek ez nem kell, sőt a Intelnek az lenne a jó, ha a PCI Express helyett nem jönne semmi, mert az fájna leginkább a VGA-knak, amit ugye ők nem is gyártanak. Az AMD érdekei is igazából az NV szívatásához fűződnek, tehát ők se biztos, hogy egy ilyen egyezményt támogatnának.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31924) Tomdriver válasza lezso6 (#31920) üzenetére


Tomdriver
őstag

Abi a Miku adrenalin nélkül is képes erre, minden elismerésem az írási, fogalmazási teljesítményére, meg nem mellékesen a szakmaira is. :C

(#31925) Z_A_P válasza Abu85 (#31923) üzenetére


Z_A_P
addikt

"Simán elképzelhető, hogy az Intel és az AMD úgy dönt, hogy nincs tovább, és lelövik az egész VGA-piacot. "

Ez de kemény lenne :Y

OK

(#31926) #35434496 válasza Z_A_P (#31925) üzenetére


#35434496
törölt tag

Ha már versenyezni nem tudnak az nvidiaval.

[ Szerkesztve ]

(#31927) #45997568 válasza #35434496 (#31926) üzenetére


#45997568
törölt tag

Visszamennye :DDD Banan a jussod ma baratom :K

(#31928) #52588800 válasza Z_A_P (#31925) üzenetére


#52588800
törölt tag

Kifejezetten szomorú lennék ha nem kellene 2-3 évente több 100 eurót kiadni VGA -ra :C

(#31929) cskamacska válasza Abu85 (#31923) üzenetére


cskamacska
addikt

Aham, hát az APU-k is annyira előretörtek 2014 után, hogy a diszkrét GPU piacnak is annyi lett. :P Most már tényleg csak az kell, hogy a két ősellenség összefogjon, és akkor aztán már annál is jobban vége lesz.

Habugi: Ezzel a Playerunknown Kínai Pórok szöveggel szokták mostanában lerázni a Steam Survey változásait, de ez engem valahogy zavar. Feltételezve hogy nem kizárólag itemfarmolás céllal szálltak rá ennyire a WoW-ból kikölcsönzött bérlövöldözők, mely esetben pont olyan hardverrel mentek neki, ami épp elérhető volt, és a lehető legolcsóbban még elfuttatja a játékot, akkor nem fordulhat elő az, hogy odaát az átlag Liu Kang a Half Five Online, és CounterSnipe MMO játékai között váltogatva tényleg csak gyármegnyitó propaganda hírből ismeri az AMD procikat, és a Vega szereplése is csak a nyugati culture shock része?
És ha így van, akkor nem most áll be egy valósabb szintre a survey, hogy a játékosoknál világviszonylatban ténylegesen mégis milyen hardver van, mert eddig Óceánia volt középpontban, de végül kiderül hogy máshol még rendes imperializmusra sem futja? :F

RareParrot: Ahhoz leginkább az kellene, hogy ne legyen fejlődés, mert ha mégis van, akkor nem csak vidkártyát cserélhetsz évente, de az egész gépet, és nem pár száz euróból. :P
Alternatíva persze maradhatna az, hogy amúgy is minden GPU magot majd azt AMD szállít, és az olyan fejlett hogy 3 soron következő next gen API-t is már támogat, hát írjunk 3 soron következő next gen API-t az AMD GPU-ira és már nem is kell cserélni. :K

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#31930) -FreaK- válasza Raymond (#31873) üzenetére


-FreaK-
veterán

Pont erre tippeltem én is nemrég: [link]

1: A Vega megjelenése körül, Abu azt mondja hogy majd decemberben jön a Wundertriber, abban lesznek aktiválva a hiányzó funkciók -> egyenes következmény némi teljesítmény növekedés, persze azon ment az elmélkedés, már akkor, hogy mennyi pluszt nyújtanak ezek, de abban mindenki egyet ért, hogy nem 1-2%-ot, hanem többet.
Most nincs kedvem előkeresni Abu hsz.-eit, de gondolom sokan olvasták akkor, eleve ebből indult a "Wundertriber" megnevezés és a viccelődés.

2: Abu legfrissebb kommentje a témában már egészen mást tükröz, a szolgáltatások nem egyenlőek a Vega fő újításait nyújtó új funkciókkal, amik még nem teljesen aktívak a mai napig, amikről még a Augusztus/Szeptember környékén szó volt.

Szóval teljesítmény növekedés az nem lesz, helyette lesznek majd új bugok az új szolgáltatásokkal, úgy, hogy még a korábbiakat sem mind javították.

(#31931) #45997568 válasza -FreaK- (#31930) üzenetére


#45997568
törölt tag

Biztos sok ilyen bug-rol tudsz beszelni amivel napi szinten szembekerulsz (a 970-en) :DDD

Lehet varni kellene meg par napot hogy meglassuk mi is jon :U

[ Szerkesztve ]

(#31932) -FreaK- válasza #45997568 (#31931) üzenetére


-FreaK-
veterán

A driver release notes-okban lévő, még mindig nem javított hibákra gondoltam, ha jól rémlik, még a legutóbbinál is volt pár ismert hiba.
Amúgy meg ha te (vagy én, ha lenne) egyedül nem találkozol hibákkal, akkor nyilván nincsenek is, ugye? :)

(#31933) rupszi: na de tényleg, Wattman milyen most? még mindig produkál hülyeségeket, vagy már azért használható?

Más:
Én már lemondtam a Vegáról mostanában, ki is néztem hogy milyen 1080-at vegyek magamnak , de öcsém mondja, hogy miért nem várok pár hetet még, hátha lesz elérhető custom Vega56 olyan áron mint most az új 1080-ak. Végül is, a várakozáson kívül mi szólna ellene? _Ha_ megoldható a 64-es bios flash custom kártyáknál is, akkor az 56-ból kihozható elvileg még mindig a 64 teljesítménye. Persze itt sok a ha, meg a vajon mikor, de mit gondoltok, megérheti várni?

[ Szerkesztve ]

(#31933) #45997568 válasza -FreaK- (#31932) üzenetére


#45997568
törölt tag

Eltalaltad, akkor nincsenek is :DDD

(#31934) Petykemano válasza Z_A_P (#31925) üzenetére


Petykemano
veterán

Az AMD részéről, bár versenykorlátozó, de indoklolható és racionális lépés lenne. Mármint nem üzleti, hanem versenyjogi értelemben. Az intel ilyen lépése viszont biztosan támadható lenne jogi úton. Pontosabban az intel ilyen irányú lépése biztosan versenyellenes lépésnek minősülne és mindketten támadhatók lennének.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31935) Milka 78 válasza -FreaK- (#31932) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Megoldható a flash,csak aztán be ne dögölj a kari.A gyártó nem szereti a mókolt biost.Nekem a 290x-en volt 390x mod bios és szépen el is füstölt a kari,nem adott képet,csak a venti ment rajta 100%-on.Izgi volt a félig döglött karir visszaimádkozni a gyári biost.Mákom volt,hogy volt otthon egy másik vga és azon keresztül megoldottam...
Na én eme sztori óta nem mokolom a vga-im,nincs nekem annyi pénzem :N

(#31936) Milka 78 válasza #35434496 (#31926) üzenetére


Milka 78
nagyúr


Mielőtt túlröhögnéd maga...kikiki innét Bélám! :DDD

(#31937) Shkiz0 válasza -FreaK- (#31930) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Lassan már ott tartunk, hogy előbb jön az új AMD kártya, mint sem a beígért csodadriver, vagy gyorsulás.
Sőt talan a pár napja téma volt egy fórumbejegyzés a vega topicban, amiben igaz forrás nélkül de az volt írva, hogy a jenelegi Vega kártyákon nem is lehet aktiválni a plusz funkciókat, csak a majd érkező friss reven.
Ez amúgy arra is magyarázat lenne, hogy miért tüntek el a ref kartyák a boltok polcairól, mert ha még EOL is lett a ref, a meglévő, már boltokban pihenő darabokat miért nem értékesítették akkor.
Más részről viszont azért nem, mert itthon már pár nagykerben listában feltűnt 2 custom kártya. Ezek szerintem meg semmivel sem másabbak mint a refek voltak.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#31938) #45997568 válasza Shkiz0 (#31937) üzenetére


#45997568
törölt tag

Ha javitott Vega-kat kezdenek el kihozni, azert azt hamar kideriti az internet nepe, abbol megint lesz kopkodes meg csere-gari meg minden :DDD

Aki sosem elegedett az mindig cserelni fog, nalam most ugy megy a rendszer ahogy nekem tetszik, nem piszkalom, jo esellyel Navi-ig elleszek vele :U

(#31939) Shkiz0 válasza #45997568 (#31938) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Ha jól megy minden jövö héten megmondom.
De szekptikus vagyok, mert pénteken már azt irta a 4db custom 56-ra amit rendeltem a nagyker, hogy aznap érkezik, aztan valahogy nem érkezett meg.... :D
A custom asus 64 meg 14.-ere van irva, de ha az 56-ból holnap nem lesz atveheto statusz, gyanitom abból sem.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#31940) -FreaK- válasza Milka 78 (#31935) üzenetére


-FreaK-
veterán

Értem. Akkor erre azért annyira nem számítok inkább.. bár ugye a ref kártyáknál gond nélkül működik a dolog, viszont valszeg ez akkor is lottó lesz, a tesztalany meg én sem szeretnék lenni :)

Így akkor az lesz a kérdés inkább, hogy mennyire tudja megközelíteni teljesítményben egy Custom Vega56 a 64-et, a szokásos UV+OC+Powerlimit modokkal.

(#31941) #35434496 válasza Milka 78 (#31936) üzenetére


#35434496
törölt tag

:DDD

(#31942) Televan74


Televan74
nagyúr

Karácsonyi örökzöld? Nvidia! A Radeon mikulás meg baccik jönni! ;] :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#31943) Puma K válasza Televan74 (#31942) üzenetére


Puma K
veterán

[link]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#31944) imi123 válasza Televan74 (#31942) üzenetére


imi123
őstag

Jön az csak szokás szerint beleszorult a kéménybe. :D

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#31945) Habugi


Habugi
addikt

Noh.., 12.-e van vala', tegnapi szivárogtatás alapján ("AMD staff", feltéve persze h nem bullsh1t volt) ma érkezik valami, szóval kérdem ééén, hol vagy Adrenalin/Redux ?! :F :B

Egy éve a 16.11.5-re vagyok korlátozva mert a Crimson Reliveok élhetetlenek.

A folyamatos Powertune buher miatt visszatorpedózzák a 390X-et a kőkorszakba, 3rd party softverekkel használhatatlanok, a Wattman pedig egy toxikus ipari szenny.. :U
Sem profilozhatóság, se shemmi, alulfesz nem működik stb..

Eleve az egész Crimson Relive kezelőfelület egy funkciótlan giccs, szóval nagyon várom mivel rukkolnak elő. Esetemben gyakorlatilag annyi múlik rajta hogy nem kevesebb mint 15év Radeon only vásárlás után elbúcsúzom-e tőlük pár évre (5+). Egy hozzám hasonlóan hűséges és visszatérő vásárlót elveszteni ugyanis achievement számba menne..

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31946) #45997568 válasza Habugi (#31945) üzenetére


#45997568
törölt tag

Jol indul, majd a driver utan leadhatod a rendelest egy 1080-ra kedves baratom ;)

Mivel az NDA lejarta is az NDA ala esik igy nem tudjuk mi a pelo van, remelem este mar tudom probalgatni a kis edest, le is merem par jatek alatt mit hoz :DDD

Hogy egy klasszikust idezzek majd este :K

[ Szerkesztve ]

(#31947) FollowTheORI válasza #45997568 (#31946) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Olyan Adrenalin löketet kap majd, hogy szívritmuszavara lesz... meg neked is. :P ;]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#31948) X Factor válasza Habugi (#31945) üzenetére


X Factor
addikt

A folyamatos Powertune buher miatt visszatorpedózzák a 390X-et a kőkorszakba

Ezalatt mit értesz? Se a Fury-val, se a vega56-al és a vizes 64-el, nem volt ilyen problémám.

3rd party softverekkel használhatatlanok,

Nálam megy az msi AB, de márcsak arra használom h. osd-n kiirasson pár adatot, örülnék ha végre menne crimson--ból és megszabadulhatnék tőle.

a Wattman pedig egy toxikus ipari szenny.. Ez mondjuk szubjektv, én kifejezetten szeretem, egyszerű és pillanatok alatt átlatható, csicsásnak se mondanám. De kinek a pap kinek a papné.

Eleve az egész Crimson Relive kezelőfelület egy funkciótlan giccs, szóval nagyon várom mivel rukkolnak elő

Továbbra is imádom, könnyen elérem a lényeges beállitasokat, legyen az hbcc, frame rate target, freesync. Több eltérő arányú és felbontásó kijelzővel is gyorsan megvannak a beállitasok, a programokhoz rendelt külön külön elérhető profilok is gyorsan felsetuplhatóak és teszik a dolgukat. A tuninghoz meg végre nem kell külső app.

Make things work

(#31949) Habugi válasza #45997568 (#31946) üzenetére


Habugi
addikt

Ez valóban klasszikus.. :K :C

(#31948) X Factor:

"Ezalatt mit értesz? Se a Fury-val, se a vega56-al és a vizes 64-el, nem volt ilyen problémám."

Fiji, Polaris előtti kártyákat érinti legfőképp, szóval annyira nem meglepő. :N
Ugye ezáltal a felhasználók/Radeon tulajok minimum 50%-át érinti de nem lepne meg ha jóval több lenne..

"Nálam megy az msi AB.."

Szintén zenész..azaz lásd előbbi válasz, "nálunk" is megy csak bármit állítunk benne ami nem venti/profil jóeséllyel szarráfagy a rendszer vagy csak szimplán nem érvényesül.

Nyilván szubjektív a kezelőfelület mint sok minden más is, nálam 15éves mélypont.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31950) -FreaK- válasza X Factor (#31948) üzenetére


-FreaK-
veterán

Nekem is tetszett a ~két hét alatt amíg használtam. Sokkal inkább mint az Nv elavult felülete.. amit már vagy 10 éve használnak! Az azért nem semmi..
Pont a hétvégén piszkáltam a játék profilokat és vissza sírtam az AMD drivert. Átállítasz egy beállítást és várhatsz 3-4mp-et, addig "megfagy" az egész felület, persze amit közben esetleg görgetni próbáltál volna azt utána csinálja meg hirtelen, így azt sem tudod hol tartottál. Ez az egész szekció ráadásul fix méretű, át sem tudod méretezni, hogy egyszerre többet beállítást láss, stb.. lehetne sorolni hosszan.. egy elavult vacak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.