Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32351) Egon válasza Abu85 (#32346) üzenetére


Egon
nagyúr

Nyomsz egy technoblablát, és teszel egy állítást:

A lényeg annyi, hogy az egyes architektúráknak van egy életciklusa. Ez akkor is tart, amikor már nem tudod őket megvásárolni a boltokban, és a gyártók nézőpontjából okvetlenül fontos, hogy erre az életciklusra rá legyen tervezve a hardver.

Aztán ezt az állítást indokolni próbálod olyan "érvekkel", aminek minimális köze sincs az állításhoz:

És láthatóan nem egy gyártó gondolja így, mert ha úgy lenne, akkor csak egy cég vezette volna be az utasítás-előbetöltést, a dinamikus LDS allokációt, a wave-ek szoftveres kontrollját, de mit ad az ég lényegében mindegyik újítást minimum két gyártó kínálja már legalább egy, ma elérhető hardverben.

Mit is mondhatnék erre? :U Boldog karácsonyt! ;]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32352) #52588800 válasza Egon (#32351) üzenetére


#52588800
törölt tag

Teszek én is egy állítást akkor :D

Hamarabb lesz kevés a VGA, mint ahogy elavul az architektúra :DDD

[ Szerkesztve ]

(#32353) Locutus válasza Pipó (#32347) üzenetére


Locutus
veterán

Legendás gcn-ek, és mosdatásuk :DDD

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#32354) adler741


adler741
tag

úristen :DDD

(#32355) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Boldog karit és fps-ben gazdag új évet mindenkinek:R

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32356) Milka 78 válasza Televan74 (#32348) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Igazi,rosz,gonosz nv-s lettél :DDD

(#32357) Televan74 válasza Milka 78 (#32356) üzenetére


Televan74
nagyúr

Neked is kellemes ünnepet! ;]

Vagy csak egy csalódott Radeonos. :D

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32358) Shkiz0 válasza Televan74 (#32357) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Majd lesz még jó kártya AMD-nek is.
Ne feledjük el azért a 6950 / 7950-ek eléggé népkártyák voltak a maguk idejében.
Egyszer fent, egyszer lent, vagy mondhatnám az is, hogy "Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd följebb emelni."
Igaz, AMD szerintem a 7950/7970 óta nagyon maradandót nem alkotott ez tény, mint ahogy az is, hogy én soha se hittem igazából ebben a "csoda driver majd aktivál mindent, aztán majd úúúú de megmutatja az igazi erejét a Vega" dologban.
Nem vagyok egyik oldal elvakult rajongója sem, volt már ilyen, és olyan kártyám is az évek során, és tisztában voltam vele, hogy ~180K-ért (nettó mielőtt valaki elkezdenék az emberek tömegesen kérdezni, meg privátokat írogatni, honnan szereztem "ilyen olcsón".) már ugyanígy nettóban bőven kapok egy 1080-at, sőt ha kivárok kicsit akkor 190-ért KFA2 1080 Ti-t ami ha 1080 esetén még játéktól függően úgy ahogy tartja a lépést, a Tivel szemben viszont nincs is miről beszélni. Viszont itt jön a képbe a FS monitorom, ami miatt megérte nekem egy túlárazott (mert igen Custom Asus ide vagy oda, túl van árazva ez is, mint ahogy az összes többi jelenleg) kártyát megvenni. Nyilván hozzáteszem, ha bruttóba kellett volna venni, akkor most még mindig a régi R9 380-at nyüstölném :)
De ennek ellenére elég fos a helyzet a piros oldalon, mert pl nekem PUBG alá, az R9 380 kevés volt, és onnan az 580-as kártya sem lett volna túlzottan nagy előrelépés, pláne ha picit hosszabb távra tervezek a venni kívánt kártyával.
Aki kicsit is reálisan tekint a dolgokra, az tudja, és elismeri, hogy ami sikerült a Zennel az a Vegával nem.
Annak ellenére, hogy eleve lemaradásban vannak / voltak eddig is a zöld oldallal szemben azért látható, hogy ha lenne elég készlet, és picit normalizálódnának az árak, akkor azért vinnék így is.
Ettől függetlenül, én azt tartom, illetve bízok benne, hogy nem reszelgetik tovább az alapból gyengeségekkel küzdő kártyát, hanem nyelnek egy nagyot, és elkezdenek az alapokról újra építkezni.
Gyakorlatban elég lenne annyi is, hogy végre találjanak egy olyan vezetőt az új kártya megálmodására, aki végre belátja, hogy nem a "jövőnek" kell kártyát csinálni, hanem a jelennek, mert számtalanszor volt már ígérgetés majd pofára esés, hogy még sem azt kapjuk amit.
De bízok benne, hogy pár éven belül visszatalálnak VGA terén is arra a vonalra, amire most a Ryzennel ráéreztek. Ez mindenkinek érdeke, függetlenül attól kinek melyik oldalra húz a szíve, mert ezzel mi vásárlók járunk jól, hisz van konkurencia, nem adhatják el ugyanazt a kártyát 3x átnevezve, vagy itt ott kozmetikázva rendre drágábban, és drágábban :)

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32359) do3om válasza Shkiz0 (#32358) üzenetére


do3om
addikt

Ha nem is hittél benne de biztosan megfogott valami abból a sok meséből Amit Abu összehordott.
Mindenki várta az NGG-t ami olyan tartalékot old fel hogy a kari számolási teljesítménye megsokszorozódik [link]

Abu85: "Amint mondjuk bekerül az NGG path, rögtön máshova rendeződnek a limitek, és az aktuális tuningok mehetnek a kukába."
"Eleve az NGG path sávszélkímélést valósít meg. Tehát hasonlóan a DSBR-hez a gyorsítás mellett még fogyasztáscsökkentő hatása is van."
Aztán ott van még a Primitiv Shader vagy mi ami megit drasztikusan dob a sebességhez.
Annyi mesevolt mint még soha de majd a következő AMD alkotásnál fokozza ebben biztosak lehetünk.
Aztán jött a nagy pukk. Amikor a rozsaszin lufija beszállt a csipkebokorba és kiderült hogy szinte mindenhez szükség van játékon belüli optimalizációra is, meg nem is jelent annyit mint várták.

Ez akinek vega van megnézhetné, márha hajlandó addig lekapcsolni róla a bányaprogramot ;]
"Az NGG fast pathról utólag kiderült, hogy már ott van a 16.40 óta, viszont per game aktiválású jelenleg, és a fehérlista lényegében kimerül a Wolf 2-ben."
Felrak egy régi drivert (16.40 előtt), a mostani tuningját leteszteli megy-e vagy esetleg még több a Wolfban, közben fogyasztás mérés. Aztán új driver fől és lássuk a csodát megvan e: A fogyasztás csökken (persze a sebesség minimum maradjon), a tuningja meg mehet a kukába. A számítás meg felugrik 4-ről 17-re, szófal FPS-t is szeretnék látni.
Van rá vállalkozó?

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32360) Pipó válasza Shkiz0 (#32358) üzenetére


Pipó
őstag

Nos, a Ryzen valóban egy nagy ugrás lett az AMD-nek, de ezt csak az Intel kézifékbehúzós politikája tette lehetővé. Az Intel tyúklépésben haladt a minimális fejlesztési költség, ráfordítás, de maximális profit miatt évekig, mert megtehette piacvezetőként. Ha valódi verseny lett volna a két gyártó között, már mindenkinek nyolcmagosa lenne. Az Intel most megrázza magát és valószínűleg ismét kialakít egy 20-30%-os teljesítményelőnyt, ami biztosítja, hogy az emberek őt válasszák a konkurenciával szemben. Az egyébként valószínű, hogy a Ryzent alábecsülte, különben hamarabb eszmélt volna.

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#32361) Shkiz0 válasza do3om (#32359) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Az fogott meg, amit saját magamtól gondolok, és tudok.
Ez pedig nem Abu meséje, hanem az, hogy (vegyük most a 1080-at egyenértékűvel a Vega64-el, nagyjából ha az összes játékot nézzük fps-ben hasonlóan teljesítenek) ha Vega szintű teljesítményt akartam volna, freesync megfelelőjével NV oldalon, akkor igen csak zsebbe kellett volna nyúlnom.
Elég csak megnézned, hogy a monitorom ( LG 34UC79G ) az oázisban bruttó 151.900.
Ennek van minden paraméterében egyező (na jó nem, mert az 166Hz igaz OC-val, amit enyém is tud, a különbség, hogy a G-Synces monitornak új menürendszert adtak és abban ott aktiválható, amíg nekem ezt segédprogrammal kellene megoldani) G-Sync változata LG 34UC89G személyében ami potom 269.000-ért már haza is vihető. A difi 117.100 forint, szóval nekem megért még így is 20-30K felárat így is.
Alulfeszelve a fogyasztása sem annyira vészes, bár tény és való, hogy még így is többet eszik mint a 1070 vagy 1080 de én együtt tudok élni ezzel :)

Azt pedig leírtam, (már nem 1x) hogy egy pillanatig sem hittem a "csoda driver" létezésében.
Én el tudom fogadni, hogy perf/watt-ban alul marad a Vega az NV kártyáihoz képest, azt is, hogy nem váltották meg a világot, de igen is jó alternatíva a Freesync miatt, ezek pedig puszta tények.
Maga a kártya szerintem élhető, arról meg az AMD tehet, hogy világmegváltóként, meg új királyként lett beharangozva, aztán besültek.
Nem értelek mit kell lovagolni azon, hogy gyengébb a Vega mint a konkurencia? (figyeled? Leírtam megint...)
Én nem bánom, ha 10-15 FPS-el kevesebb van egy 1080-hoz képest, ha 117.100k a zsebembe marad, amit elkölthetek, nőkre, italra, drogra, szerencsejátékra, vagy bármi másra :P
Amúgy most lehet még azzal is jönni, hogy biztos van olyan monitor ahol mondjuk van ugyanígy egyforma paraméterekkel rendelkező G-Sync / Freesync variáns is, és ott nincs ekkora különbözet, de azt azért szerintem ki lehet jelenteni, hogy az esetek többségében, a G-Sync miatt legalább 50db pisztolyorrú Mátyás királyt kell még előhúzni a zsebünkből a monitor megvétele során.

Szívesen megcsinálnám a méréseket amúgy, de aktívan csak a PUBG-vel játszom, ott meg tudja a gépem ugyanazokat az FPS-eket (van ahol még többet is picit) mint haver 8600K+1080-a.
De, hogy hagyjak is itt valami kézzelfoghatót, alulfeszeléssel nyertem még úgy bő 5-7 fokot a gyári hőmérsékletekhez képest úgy, hogy a ventilátor fordulatszáma is csökkentve lett, plusz ugye így némileg a fogyasztás is csökkent.
Teljes gép fogyasztása monitor nélkül. (bal oldalt idle, jobb oldalt pedig látszik a legmagasabb érték ami konnektor felől 462W, leadott teljesítmény 424W

Ez pedig játék alatt (ahogy látod lobbyban is majdnem 100%-on jár a GPU pedig a kártya úgy 250W körül fogyaszt.

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32362) -FreaK- válasza Shkiz0 (#32361) üzenetére


-FreaK-
veterán

Ez így tök szép és jó, hogy hozza a haverod fps értékeit a géped, csak 1: a Vega 1080Ti áron nyújt 1080 teljesítményt, az 1080Ti-nél magasabb fogyasztáson.
De ha szerzel nekem is nettó áron Sapphire Nitro-t, akkor azon nyomban teljes mértékben egyet értek veled! :D

(#32363) Habugi válasza lezso6 (#32339) üzenetére


Habugi
addikt

Jöhet az új s(z)avazással egybekötött verseny, aka..

"Leghülyébb érvek a reklámblokkolás mellett"

Oh Wait..!

"Te mivel hűtesz a Prohardveren..?!" ;]

Btw.., ez 8db ablak volt, szándékosan elől hagyva, jól nyomja! :D

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#32364) Shkiz0 válasza -FreaK- (#32362) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Azt sem tagadtam, hogy többet fogyaszt, illetve írtam is vagy itt már korábban, vagy a Vega topicban, hogy erősen el vannak szállva most az árak.
De az elején aki megvette az még viszonylag egész tűrhető áron jutott hozzá.
Az, hogy miért magasak az árak, sok dologra vezethető vissza, ludas ebben az AMD, a bányászat, a kis Jézus, a csillagok állása, a goa'uldok de talán még a szíriusziak is :P
Jós nem vagyok természetesen, de azért már most látni mozgolódást custom fronton, és több nagykerem is megerősítette, hogy január közepe-vége körül érkezik értékelhető készlet is.
Jelenleg a kereslet és a kínálat törvénye uralkodik, de ott vannak a 8.gen Intel procik is, azokból is alig van, ha van szintén drágák.
És mondom, én is szemezgettem a 1080 Ti-vel, sokáig úgy volt, hogy érkezik egyik nagykerbe KFA2 (aka Galaxy) ~190 nettóért és úgy voltam ha nincs Vega akkor feladom a freesyncet marad a szimpla 144Hz és megveszem, de végül nem érkezett belőle, helyette a semmiből feltűnt 2db ROG Vega64 így az egyiket meghagytam.
Kíváncsi leszek rá, hogy vajon február-március környékén milyen árak lesznek, mérséklődnek e az árak, vagy ugyanilyen drága és/vagy még mindig beszerezhetetlen lesz az AMD kártyája.

Amúgy kíváncsi leszek rá, hogy végül jön e a Volta/Ampere végül a tervezett időpontra, vagy elcsúsztatják esetleg (lehet hallani efféle pletykákat) mert semmi sem indokolja a kihozatalát, mivel csinálhatja azt NV mint az Intel, hogy konkurencia hiányában épp csak csepegtetnek valamit, felesleges új kártyát kiadni ha még egy 1-1.5 éves családot sem előzte meg a piros oldal, max csak tartotta úgy-ahogy a lépést.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32365) do3om válasza Shkiz0 (#32361) üzenetére


do3om
addikt

Sokszor van érv a FS miatt az AMD mellett, ezzel mondjuk valóban kéne valamit kezdeni az NV-nek.
Ha jó a karid akkor minden rendben, mondjuk volna mibe belekötni ha szeretnék.....mindenki emlékszik arra mennyire jó az AMD GPU órajel-autó fesz állítása a konkurens NV-hez képest. Szép leírások voltak hogy mennyivel modernebb mint az Nv által használt. Aztán ez az első amihez hozzá kel nyúlnia a felhasználónak ha optimalizálni szeretné a karit, és ez generációk óta előforduló hiba. A szar energiamenedzsmentes NV meg felbostol a gyári érték fölé, hogy a hűtés engedi, úgy működik ahogy azt kell.
Neked meg az első az hogy valamit kezdened kell a fantasztikus technológiájukkal hogy legalább gyári értéket hozd.

Amúgy összességében jó kari a vega, vannak hibái amiről csak az AMD tehet: marketing, kihozatal, megjelenés késése. Ezek mint kezelhetőek lettek volna, semmi megvalósíthatatlan dolog de elbaszták megint.
A bányászat sem szippantaná fel ha ők nem tartanák elsődleges vevőkörnek őket. (a csodadriver játékban nulla bányában 20-25% ez egyértelmű ki intézte)

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32366) do3om válasza Shkiz0 (#32364) üzenetére


do3om
addikt

"Másik megoldás ami eszembe jutott, hogy nem néztem utána lehet e kapni vízhez gyorscsatlakozót, ami nem ereszt nem folyat, mert akkor az is megoldható lenne, hogy MORA3 vagy valami külső radi, és akkor kivezetni a gépből a csöveket."

Mi levegőhöz használjuk de volt már hogy vizet vezettem rajta, meg ha jól emlékszem Chiron gépekben is megy rajta hűtővíz
[link]
A cső nem rá hanem bele csúszik szóval keresztmetszet nem csökken, a csatlakozok elosztók minden féle méretben vannak és variálhatók, vannak szűkítők szabályzok ha kell. Saját festo csövet kell hozzá használni!

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32367) Shkiz0 válasza do3om (#32366) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Mondjuk akkor már ilyen lehet jobb lenne :)

Tessék ez így még egész viselhető is lenne :)

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32368) do3om válasza Shkiz0 (#32367) üzenetére


do3om
addikt

Biztos jobb de vannak árak rendesen. :Y

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32369) Abu85 válasza Egon (#32351) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az két külön bekezdés. A második arra vonatkozik, hogy a gyártók nem látják olyan eltérően a lehetőségeket, mert nem csak egy IHV-nek van utasítás-előbetöltést, dinamikus LDS allokációt, vagy szoftveres wave-kontrollt kínáló megoldása. Tehát ezek a kezelések nem specifikusak, hanem általánosak. Reakciók arra a problémára, hogy a shaderek egyre komplexebbek, és a manapság elterjedt übershader modellel a nem a legújabb generációs hardverek dizájnja végeredményben adatra fog várni, ami nem optimális az ALI-kihasználás tekintetében. Ez ellen persze még mindig lehet tenni aszinkron compute-tal, de ebben sem olyan jók a korábbi GPU-k, mint a legújabbak. Ergo minden gyártó azok gondolkodott az új generációnál, hogy miképpen tudnák elérni azt, hogy a komplex übershaderek futtatásakor az adott dizájn tudjon elég wave-et futtatni, vagy az adat hamarabb érkezzen meg, esetleg mindkettő.
A következő lépcső már az erőforrás-allokáció hardveres menedzselése lesz, mert a trükköket lényegében a Vega és a Volta generációja bevetette, így legközelebb már muszáj nagyban gondolkodni, még úgy is, hogy az komolyan megnöveli a dizájn komplexitását.
Hosszabb távon még az OOO logika is opció a lane-ekre, mert egyre inkább arra megy a szoftverfejlesztés, hogy az aktuális shader nyelveket felváltja a C++, és ezekbe majd írhatnak kódot a tartalomkészítők is. Ez egyrészt jó, mert jelentősen megoszlik a teher egy stúdión belül, másrészt viszont rossz, mert abból indul ki az egész feltevés, hogy a CPU-k esetében a teljesítményt csak a teljes kód egy kis, mondhatni kritikus része határozza meg, így elég azt optimalizálni. A kódbázis nagy részét lehet szabadon változtatgatni anélkül, hogy az radikális mértékben rontana a programfuttatás sebességén. Egy GPU esetében ez nem így működik, mert itt lényegében minden kód kritikus, vagyis ha a shadereket a jövőben nem optimalizálják tökéletesen, akkor onnantól kezdve a hardvert kell kigyúrni rá. Ez azonban még több éves kérdés, jelenleg az regiszterekre és az LDS-ekre vonatkozó erőforrás-allokáció statikus jellege jelenti a legnagyobb problémát.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32370) Abu85 válasza do3om (#32359) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A primitive shader nem segít a multiprocesszorok allokációs problémáin. Az csak annyit tesz lehetővé, hogy még azelőtt kivághatóvá tesz számos fals pozitív háromszögeket, mielőtt eljutnának a vertex shader lépcsőig. Ez a futtatható wave-ek számára nincs hatással, azt ettől függetlenül meghatározza az adott übershader.

Az a baj, hogy nem csak az NGG jelent meg a driverben, de amúgy 30-40% a gyorsulás a 17.30 és a 17.50 batch között a Wolf 2-ben.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32371) Abu85 válasza do3om (#32365) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az energiamenedzsmentet nem sokan értik, mert itt senki sem mérnök. A lényege ezeknek, hogy a hardvert mindig a határra helyezzék. Ezeket a dolgokat még nem is az Intel, az AMD vagy az NV találta ki. A DVFS és az AVFS elvű koncepciók már régóta léteznek, csak az elveket implementálni is kell. Kezdetben ugye mindenki dinamikus skálázást implementálta, mert azt nagyságrendekkel egyszerűbb megoldani, elvégre nem kell egy hardvert felépíteni arra, hogy a környezeti paramétereket figyelembe vegye a lapka az órajel beállításánál. Elég a hitelesítésénél megmérni a tervezett körülményekre a működést és abból pár mérnök számol egy táblázatot, amit betöltenek a lapkába, és onnantól kezdve az működik. Az adaptív megvalósítást még csak az AMD implementálta, mert nagyságrendekkel bonyolultabb a kivitelezni, ugyanis nincs fixen betáplált táblázat, egy hardver van beépítve többezer véletlenszerűen elszórt érzékelővel, és a mért adatokból számolja a rendszer a táblázatot, ami alapján működik. Itt ebben a nehézség az, hogy jó adatokat számoljon.
Az eddigi tanulmányok szerint az AVFS 10-15% pluszt jelent a DVFS-hez képest a teljesítményben. Ha ez nem lenne benne az AMD hardvereiben, akkor vonj le a teljesítményükből 10-15%-ot és ott lennének DVFS-sel. Legalábbis a Polaris bemutatójakor azt mondták, hogy a méréseik ennyi különbséget adnak.

Azt is tegyük hozzá, hogy az AMD GPU-tervezőinek nagyon egyszerű dolguk volt ezzel. Gyakorlatilag a CPU-s tervezők tálcán szállították nekik az AVFS-t, ezt csak be kellett konfigurálni, és működik. Az NV-nek sokkal nehezebb dolga van, mert nekik senki sem szállít tálcán ilyet. Nekik ott kell ülni a tervezőasztalnál, és megcsinálni az implementációt, amit aztán jó másfél évig tesztelnek, stb. Mire az egy tömeggyártható lapkába eljut jó 4-5 évről beszélünk. Az AMD sem AVFS-ezne a GPU-knál, ha nem osztaná meg a CPU-s és a GPU-s részleg a technológiákat.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32372) huskydog17 válasza HSM (#32318) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Kérdezd azokat, akik ezt teszik, sok csapat csinált és csinál ilyet. Az ottani mérnökök biztosan alaposan meg tudták indokolni a vezetőknek, hogy miért van rá szükség.
Csak néhány példa (ezeken kívül jóval több is van): CIG, The Farm51, Arkane Studios, The Astronauts, Microsoft stb.

Még nagy AAA címeknél is elég gyakori.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#32373) HSM válasza do3om (#32359) üzenetére


HSM
félisten

"Mindenki várta az NGG-t ami olyan tartalékot old fel hogy a kari számolási teljesítménye megsokszorozódik"
Aki ilyet várt, annak halovány lila gőze nem volt arról sem, micsoda ez az NGG path egyáltalán.... Merthogy ennek még csak távolról sincs semmi köze a kártya számítási teljesítményéhez.

(#32372) huskydog17: Általában akkor szokás ezt csinálni, ha viszonylag hamar kell prezentálni eredményeket, valamint nem akarod igazából az egészet átírni, csak alakítgatni. Ugye, ez volt, ahonnan kiindultunk, hogy én ezeket ezért nem tekintem "igazi" DX12 motoroknak.
Nem véletlen, hogy akiknek tényleg DX12 motorra volt szükségük, azok írtak egyet maguknak az alapoktól, lásd Oxide Games. Ott eredetileg úgy is nézett ki, hogy nem is lesz DX11 mód, mert nem lenne elég gyors.

(#32374) X Factor válasza -FreaK- (#32362) üzenetére


X Factor
addikt

Nekem az előző vega56-om 138k volt, most utalták vissza az árát, gari miatt. A legtöbb user akár itt a fórumban tudtommal akkoriban ennyiért szerezte be ocuk-ról meg scan.co.uk-ről.

Vega 64-re volt biosolva, uv-vel, kb 100mhz-el futott gyengébbet mint a mostani nálam lévő vizes verzió. Annyiért kifejezetten best buy volt, nem pedig jó alternatÍva, ha valaki FS kijelzőt párositott mellé.

Make things work

(#32375) Raymond válasza X Factor (#32374) üzenetére


Raymond
félisten

A jelenlegi helyzet meg az hogy Vega nincs. Se ref, se custom. A nemet piac igy nez ki:

Osszesen mar csak 16 modell van kovetve, az elso 13 arat lathatod a kepen, raktaron egyik sincs kozuluk, csak egy van a 16-bol, ez: [link] (egy vizes 1511EUR-ert).

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#32376) Milka 78 válasza Televan74 (#32357) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Mind azok vagyunk,csak az időpont változik :DDD
Kellemes ünnepeket! :R

(#32377) Shkiz0 válasza Raymond (#32375) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Rossz helyen keresgetsz :P
Mondjuk ennyiért ott rohadjon ahol van....

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#32378) t72killer válasza Raymond (#32375) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne aggódj, ha csinál 5-6 olyan napot a bitcoin mint pénteken, akkor lesz kínálat, és helyreáll az olcsóbb AMD drágább nvidia képlet is.

#32377: ezekbe már beleszámolták, hogy a tag csinál rajtuk 50-60kFt crypto-profitot.:(((

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32379) #85552128


#85552128
törölt tag

"Our sources tell us that AIB partners have received only a few chips—in the mid-four-digit range—from AMD for Vega 64 cards. This general shortage is currently preventing mass production of Gigabyte’s cards, because it’s not possible to constantly start and stop a production line, or even have it “paused” for a long period of time. Costs and the associated labor would simply be too high."

[link]

No, ilyen óriási készlet mellett (kb. 5k chip az összes gyártónak) aztán tényleg megértem az elborult árazást.

[ Szerkesztve ]

(#32380) imi123 válasza #85552128 (#32379) üzenetére


imi123
őstag

Kiveszem gépből és berakom páncél szekrénybe.
Lassan több Leonardo festmény lesz mint Vega kártya. :)

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32381) oliba válasza #85552128 (#32379) üzenetére


oliba
őstag

Ezek szerint 5 ezer Vegát képes a 3. gyár termelni. Ezért kár volt szenvedni a felállításával, már, ha tényleg igaz

(#32382) HSM válasza oliba (#32381) üzenetére


HSM
félisten

Gondolom, nem a Gigabyte az egyetlen AIB partner.... :U

(#32383) oliba válasza HSM (#32382) üzenetére


oliba
őstag

Többes számot látok, nem only Gigabyte-ot. Eredeti cikket nem néztem, csak a kiemelést

(#32384) t72killer válasza oliba (#32381) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt 2-3 bányacég felvásárolja a havi profitból.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32385) HSM válasza oliba (#32383) üzenetére


HSM
félisten

Hát, végülis többféleképpen is értelmezhető a mondat, jogos a pont, nem derül ki egyértelműen.

(#32386) oliba válasza t72killer (#32384) üzenetére


oliba
őstag

Pont erre elég. Pedig már engem is érdekelne a téma, mert váltanék navi+ampere párosra. Csak sajnos ez a süllyedő hajó AMD életérzés miatt gyanúsan ki kell fizetnem a gsynces felárat

(#32387) do3om válasza #85552128 (#32379) üzenetére


do3om
addikt

Ez biztos nem igaz, minden rendben csak túl nagy a kereslet.
[link]
;]

A topikjában volt valami olyan hsz hogy már milyen jól jönnek a custom karik, én aszt hittem behalok. Érdemes megnézni a másik oldalt milyen az ha jól megy, annyi változat van mindenből hogy már felesleges.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32388) oliba válasza do3om (#32387) üzenetére


oliba
őstag

Akkora a kereslet, hogy a részesedés is csökkent. Majd az az 5000 db meglódítja, nincs itt probléma.

[ Szerkesztve ]

(#32389) Abu85


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez simán igaz lehet, hogy az általános AIB-k keveset kapnak. Az AIB-k között van kiemelt és általános. Az AMD-nél a rendeléseket hierarchia szerint teljesítik, tehát vannak az olyan kiemelt megrendelők, mint az Apple és az exkluzív partnerek, és van a többi. A többi például addig nem kap nagyobb mennyiséget, amíg a kiemeltek igényeit nem teljesítették. Ebből úgy lehet kikerülni, hogy átmegy az általános AIB kiemelt státuszú megrendelőbe, de ez azzal jár, hogy a megrendelőnek vagy 75%-ban AMD GPU-t kell vásárolnia, és csak 25% lehet NV GPU, vagy vállalnia kell, hogy évente egy minimum meghatározott mennyiséget rendel az AMD GPU-iből. Például a PowerColor/Sapphire az előbbit választja, míg az ASUS az utóbbit.
Nyilván nem véletlenül fogták be a harmadik tokozó üzemet, mert egyszerűen akkor az igény, hogy a tervezett két üzemmel nem tudják kielégíteni. A harmadik üzem pedig még nem igazán működik teljes gázzal. Ez az általános AIB-k számára kellemetlen, mert hiába rendelnek, hiába van feléjük is megrendelés a kereskedőpartnereik oldaláról akkor is kevés lapkát kapnak.

(#32388) oliba: A részesedést az ilyen drága hardverek kimutathatatlan mértékben növelik vagy csökkentik. A friss JPR jelentés szerint a 400 dollárnál drágább VGA-k összesen nem tették ki a teljes eladás 0,1%-át. 0,07% volt csak, és itt az AMD+NV együtt értendő. A részesedésre leginkább a 150 dollár alatti grafikus vezérlők vannak hatással, azok teszik ki az eladások 83%-át.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32390) Petykemano válasza Abu85 (#32389) üzenetére


Petykemano
veterán

25%-75% hogy kivitelezik? Hogy ellenőrzik?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32391) Pipó válasza Abu85 (#32389) üzenetére


Pipó
őstag

A 0,1 % az minden ezredik vga-t jelenti. Ha felszorozzuk az 5000 darabbal, akkor 5.000.000 - azaz ötmillió - eladott AMD vga-ra elég ez a most biztosított mennyiség. Mennyi idő kell ennyi AMD vga eladásához?
Akár be is fejezhetik a gyártást. Komolyan kérdezem: tudja valaki, mennyi darab vga-t adtak el idén AMD gpu-val?

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#32392) Televan74 válasza Pipó (#32391) üzenetére


Televan74
nagyúr

"Játékosba" keveset,"Bányászba" rengeteget! :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32393) oliba válasza Petykemano (#32390) üzenetére


oliba
őstag

Hát nem érted? Csökkentsd negyedére az nv eladásaid, ami mellesleg a piac 80%-át teszi ki, hogy dupla annyi amd gpu-hoz juthass, ami ugye nincs. Szerinted van olyan hülye AIB partner, aki ebbe belemegy? Naugye nem kell ezt ellenőrizni.

(#32394) Abu85 válasza Pipó (#32391) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

0,1% az éves szinten úgy ~420-450 ezer eladás a GPU-piacon. Gyártókra itt ez nincs lebontva, illetve a professzionális nincs benne. Az egyébként kb. ugyanennyi, legrosszabb esetben úgy 300 ezer mindenképpen megvan ebből is.
Az AMD és az NV nem igazán a 400+ dolláros gaming piacból él, hanem a 100-400 dollár közöttiből. 400 dollár alatt ugrásszerűen megnő az eladott termékek száma.

(#32390) Petykemano: Lekérdezik az eladási adatokat.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32395) imi123 válasza Abu85 (#32394) üzenetére


imi123
őstag

Boldog új évet Abu.
Köszi a sok érdekes cikket.
:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32396) imi123


imi123
őstag

Boldog új évet minden tisztelt fórumtársnak és minden Pro hardveres munkatársnak.
:R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#32397) Televan74


Televan74
nagyúr

Volta -ban,Vega -ban és Vitákban gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32398) Petykemano válasza Televan74 (#32397) üzenetére


Petykemano
veterán

Volta és Amper kereszteződésében találjatok teljesítményre. A Vega fényesen ragyogó csillaga Navigáljon utatokon.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32399) Abu85


Abu85
HÁZIGAZDA

BUÉK nektek is. :)

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32400) szmörlock007 válasza Abu85 (#32399) üzenetére


szmörlock007
aktív tag

Viszont :)
Köszönjük az egész éves remek munkát. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.