Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32651) cskamacska válasza HSM (#32639) üzenetére


cskamacska
addikt

Jeh, ez PR mivel sokat nem tudnak tenni, nem ők készítik a kártyákat. Esetleg driverből tudnának gáncsolni, de ez sem lenne több, minerek most is moddolt drivereket használnak mindenhol a +5% sebességtöbbletekért, legfeljebb régebbiből legóznák össze az újjal. Marad a buksisimi, meg a saját oldalon való értékesítés, mint biztos pont a fanoknak.

Inkább annak a PR labdának a lecsapását látom, hogy az AMD látványosan kebelére öleli a bányászbékákat(pro.radeon.com oldalon továbbra is a for Blockchain Pioneers Vega FE változat van legelöl :) ). Persze az meg miért ne tenné, vásárló-vásárló, és még versenyezni sem kell egy szűkös piacon, mert mindent és bármit elkapkodnak a tulipánbányák.

Csak hát most már lassan egy éve lesz, hogy fehér ember nem látott AMD kártyát(ugyanis a legnagyobb farmok Ámerikán kívül Kínában vannak :B ), PC játékosok közti részesedés pedig szabadesésbe kezdett. Mi lesz itt egy esetleges kripta krach után(mert azért csak nem őrül meg a világ, hogy a nemzetállami valuták helyett 21 milla hagymatövet fog az emberiség csereeszközként szétosztani mert.. okok?, a korai beugrók meg kimazsolázzák, hogy kinek melyik megye és kisebb állam kerüljön cakkumpakk a nevére :DDD ), métertonna (le)használt kártya hol fog kikötni, és ez mennyire dönti be az új kártyák eladását? Ha marad még ez a faramuci helyzet, mennyire fogják a játékfejlesztők az AMD fícsöröket figyelembe venni? Vegához bezony kellene a dev support, de hibahatár alatti részesedéssel ki fog foglalkozni vele? :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#32652) FollowTheORI válasza t72killer (#32649) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem... én valami ennél intellektuálisabb megoldásra gondoltam, ami pl felismeri a bányász algoritmusokat és ilyenkor belassul a kártya vagy valami ilyesmi... :)
Kb mint amit a power vírusokkal csináltak, csak drasztikusabban.

Persze ha akarnak vele foglalkozni amúgy... nyilván.

Vagy a Game Ready certifikáció egyben fehér lista lenne... szóval ha azon nincs rajta az adott program, akkor egyszerűen nem tud compute-ot futtatni a kártya.

Ha kódolni akarsz vegyél profi kártyát, vagy lesz külön bányász kártya amin engedélyezve van.

Na szóval lennének ötleteim... nyilván sok esélyt nem adok neki, max ha nagyon eldurvul tartósan a szitu.

NV-t ismerve bármit el tudnék képzelni... ismerve mennyire kemények a profi/nem profi szétválasztásnál... meg az adat center, felhő cuccoknál is.

Azon csodálkozom még hogy a háztartási elektromos áram árát még nem hajtották fel... pedig ha tényleg ennyien nyomják világszinten, azért annak érződnie kéne. :DDD

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32653) t72killer válasza FollowTheORI (#32652) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mégjobb: egy firmware alatti rétegbe beégetni, hogyha bányásztevékenységet folytat a kari, a kibányászott coinok felét lejattolja a gyártónak ;]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32654) Attix82 válasza FollowTheORI (#32652) üzenetére


Attix82
őstag

Pedig ha elárasztanák a piacot a VGA-kal, akkor egy idő után már nem érné meg bányászni és nem vásárolnák fel.....de szerintem ők is benne vannak ebbe a buliba, így , hogy korlátozzák a VGA darab szám eladást még drágábban tudják eladni....ez nekik nagyon jó, kevesebb gyártás több haszon.

(#32655) t72killer válasza Attix82 (#32654) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az elárasztáshoz masszív kapacitásbővítés kell, mert már a kéményseprő kutyája is 100karis bányáról álmodik.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32656) Attix82 válasza t72killer (#32655) üzenetére


Attix82
őstag

Így is úgyis jól járnak, de ha korlátozzák még inkább nem jut a játékos VGA-hoz, ha mégis horror áron....

(#32657) t72killer válasza Attix82 (#32656) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem két fillér ám egy új gyártósort beröffenteni, pár hónapba tuti belekerül mire gyártani tud - ha közben csődbe megy a bánya, mint 2014-ben, akkor hatalmas bukó.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32658) Petykemano válasza cskamacska (#32651) üzenetére


Petykemano
veterán

Én nem látom okát.annak, higy a gyártók miért akarnák szétválasztani ezt a két piacot. A profi piacon azért adhatók el a kártyák drágán, mert ott a sok pénzt a sokéves supportért fizeted, meg esetleg pár driverből aktivált funkcióért.

Egy bányásznak nincs szüksége supportra, vagy legalábbis nagyobb szüksége van rá, mint amennyit azon nyerne, ha gamer kártyát venne.
A miner mit nyerne egy neki szegmentált kártyával?
- mi tenné számára előnyösebbé egy esetleg drágább kártya vásárlása a gamer helyett?
Milyen extra, amit nem tud warezolt custom driver adni?
- milyen korlátozás tehetné számára hátrányossá a gamer kártya megvételét?

Szerintem ezek a összeszerelői bányászkártya kezdeményezések nem teljesítik az előbbi feltételeket: semmilyen előnnyel nem bír a gamer kártyához képest. Pont az ellenkezőjét készítették el, mint kellett volna: a lehagyott kijelző csatlakozásokkal olyan kártyát készíttek, ami a gamereknek nem jó, de a minereknek semmivel se jobb.

De mégis kérdés: a gyártónak miért lenne érdeke szegmentálni a piacot? Azt ugye tudjuk, hogy a profi és gamer kártya között hardveres különbség nincs.
A gyártónak érdeke egyféle hardvert gyártani és neki majdnem mindegy, hogy melyik piacon adja el.

Ez alól egy kivétel van: ha valamelyik gyártó készítene bányászatra alkalmatlan kártyát, akkor azzal tarolni tudna a gamer piacon. Az nvidia 1 éve ebben a helyzetben volt.
Ezen a ravaszságon kívül más okot a szegmentációra nem látok, de ez azt is jelentené, hogy a gyártók elismerik egy önálló és stabil kereslettel rendelkező piacként a bányászatot. De akkor meg erre azért elég nehéz építeni, mert bányász hardvert, vagyis gyorsítót meg elég könnyű készíteni, a pezy meg ilyenek betörhetnek oda - ha tényleg annyira stabil. Ezt jelenleg pont az instabil jellleg akadályozza meg: a gpu megadja azt a biztonságot, hogy ha bedől a bánya, át lehet menni más algoritmusra, vagy végső esetben ki lehet dobni a kártyát a használt gpuk piacára. Ugyanezt egy gyorsítóval azért nehezebb.

Két probléma van a gamerek számára:
Az egyik az, hogy a bányászok felvásárolják a kurrens generációs készletet.
A másik az, hogy új generáció megjelenésekor vagy a bányaomláskor elárasztják leharcolt ógenerációs kártyákkal a piacot. Utóbbi nem csak a gamernek rossz, hanem az összeszerelőnek, aki a garanciát vállalja.

Szerintem külön hardver nélkül csak valamilyen garanciavesztéses történettel tudnak operálni. Hogy például nem pusztán 3 évig szól a garancia, hanem 10000h üzemidőre. Ennek mérését persze hardveresen kell megoldani és ki kell alakítani a hitelesíthetőségét is. (Most ugye a vásárlástól számítjuk, amit a számla igazol)

De a legbiztosabb megoldás persze az, amit egy nvidiás kolléga javasolt : tessenek megújítani a kínálatot a tetejétől az aljáig és akkor nem ógenerációs kártya fog versengeni az ógenerációs bányászkártyával.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32659) Remus389 válasza FollowTheORI (#32652) üzenetére


Remus389
veterán

A legegyszerűbb az lenne, hogy növelik a termelést, így a bányászok és a gamerek igényei is ki vannak elégítve. Nem mellesleg így keresik a legtöbb pénzt.

Persze lehet nincs rá kapacitás.

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#32660) Petykemano válasza t72killer (#32657) üzenetére


Petykemano
veterán

Ha bányaomlás van, nem csak az marad meg, amit túlgyártottak, de már nem kell a bányának, hanem azért is mert a túlgyártott kártya jelenik meg a használt piacon. Akkor is, ha átnevezed.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32661) Pug válasza Remus389 (#32659) üzenetére


Pug
veterán

Olyan kereslet miatt nem novelsz kapacitast, aminek meglete meg rovidtavon sem kiszamithatoan meglevo...

(#32662) mormota79


mormota79
tag

Ez a bányász szarságnak nem mostanában lesz vége. Lesznek hullámok benne de elmúlni nem fog.
Én az NV helyében megakadályznám (hardveresen/softveresen) hogy bányászatra lehessen használni a kártyákat és mivel csak az lenne a boltok polcain onnantól máris közel 100%ban övék lehetne a gamer piac.

(#32663) Attix82 válasza mormota79 (#32662) üzenetére


Attix82
őstag

Nyugi neki is biznisz a bányászat.....még talán pénzeli is :D

(#32664) Yutani válasza t72killer (#32653) üzenetére


Yutani
nagyúr

Nem is olyan "hülye" ötlet! Valahogy meg kellene oldani, hogy a gyártók is részesüljenek a bányászott coinokból! Még ha néhány ezrelék is, de nagy számokról van szó, mindjárt érdekeltek lennének a kártya gyártásban! ;]

#tarcsad

(#32665) mormota79 válasza Attix82 (#32663) üzenetére


mormota79
tag

Persze mert különben meglépték volna. Akkor szétválasztani.

(#32666) #52588800


#52588800
törölt tag

Csináljon az AMD egy APU -t középkategóriás IGP -vel. DDR5 -el nem lenne olyan rossz az.

(#32667) ->Raizen<- válasza mormota79 (#32662) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Sosem fogja akadalyozni neki is nagy uzlet. Mikor raklapszam viszik el a banyaszok mar akkor amikor a gyarbol kigordul kamionhoz. El se jut a boltokig lassan egy vga sem 😂

[ Szerkesztve ]

(#32668) Petykemano válasza Yutani (#32664) üzenetére


Petykemano
veterán

A legjobb megoldás, ha el se adják a kártyákat.
Én azt csinálnám, hogy üzembe állítanék egy szerverparkot, amire egyfelől indítanék egy virtuális játékgép szolgáltatást, vagyis gépbérlési lehetőséget, másfelől viszont amikor senki nem játszik a gépeken, akkor vidáman futhat rajta valami bánya.
Az energiaellátást meg valami naperőműből lehetne megoldani.

Sőt, legyártanék egy nagy halom kártyát, amivel saját parkban bányásznék, és ha bedől a bánya, vagy versenyképes konkurencia kerül elő, akkor a kártyákat eladnám újként az ostoba vásárlóknak.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32669) ->Raizen<- válasza Petykemano (#32668) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Az onlive mar megbukott. :U

(#32670) t72killer válasza Petykemano (#32668) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az ASIC gyártók ezt csinálják: megépítik a tuti ASIC-ot, lebányásszák vele az adott kriptót, majd ha csökken a profitabilitás eladják mocsokdrágán. A vga-gyártól "tesztelés" címen hajthatnának minden szériát 1 hétig a bányában, majd utána adnák el.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32671) Petykemano válasza ->Raizen<- (#32669) üzenetére


Petykemano
veterán

(Geforce Now)

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32672) Televan74 válasza Petykemano (#32671) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ingyenes Early Access formában már idén márciustól elérhető lesz a GeForce Now, ami előfizetéses formában működik majd. A tényleges élesedést követően 25 dollár kicsengetése után 20 óra játékidő áll rendelkezésünkre (ezért egy GTX 1060-as PC erejének megfelelő látványt kapunk). Vizuális részletesség tekintetében többféle csomag is rendelkezésre áll, a magasabb szint mellé kevesebb játékóra tartozik. Ha azt akarjuk, hogy a felhőből egy GTX 1080-nal felvértezett PC erejét kapjuk meg, akkor már csak 10 óra játékidő jár a 25 dollárért. Na ezért az összegért kenje a hajára az Nvidia. Akkor inkább már felszámolom a PC -m és PS4 Pro -t veszek és Playstation Now szolgáltatásra fizetek elő. ;]

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32673) HSM válasza cskamacska (#32651) üzenetére


HSM
félisten

No, meg milyen alapon korlátoznák? Megveszed a kártyát, aminek ott a specifikációjában az OpenCL support, illetve hogy hány Tflops...
Innentől kezdve azt futtatsz rajta, amit akarsz....

(#32674) ->Raizen<- válasza Petykemano (#32671) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Ez is megbukik majd. 😉

(#32675) Petykemano válasza Televan74 (#32672) üzenetére


Petykemano
veterán

Az igazából etekinteben nem érdekes, hogy ez neked hol vagy hogy éri meg? Nem akartam minősíteni, de egyébként szerintem is drága még. Főleg ugye úgy, hogyha még a játékot is neked kell megvenned, mert nem része egy az előfizetés keretében ingyen elérhető kínálatnak. Koca játékosnak persze megérheti, vehet akár Nvidia Shield konzolt is. stbstb.
De ez mellékes. Arról beszéltem, hogy ott a szerverpark, ha nem Te használod, addig bányázik.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32676) #52588800 válasza Petykemano (#32675) üzenetére


#52588800
törölt tag

Ez még a koca játékosnak sem éri meg, van elég ingyenes játék elütni azt a napi fél-1 órát.
Egy igazi játékos meg soha nem akarná, hogy a játékokból szolgáltatás legyen, amit bármelyik pillanatban lekapcsolhatnak.

(#32677) FollowTheORI válasza Attix82 (#32654) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ebből az NV egy centet sem lát... mármint abból ami a listaár felett van.
Ezt a kereskedők hajtják fel.

Szóval nem, nincsennek benne... a piac elárasztása meg baromi kockázatos lépés... azért bővítik csak óvatosan a kapacitásokat... másrészt meg nincs is több kapacitás igazán. Valamiből úgyis hiány lenne, így ennyi a max majdnemhogy amit most szállítanak.

Ebből az egészből az lesz, hogy csak a közvetlen gyártótói webshopokban lesz normális áron kártya, időről időre. Lásd EVGA, meg talán az NV nyit sajátot ahonnan legalább egy founders-t majd tudsz venni.

Persze ebből jön majd azis, hogy a garit nyűgösebb lesz intézni, mert külföldre kell postázgatni, de jelenleg még ígyis bőven megéri inkább ezeket venni.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32678) FollowTheORI válasza ->Raizen<- (#32667) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Jah pont ezért nem ér semmit ez a fejenként két kártya limit... ez a kishalaknak lehet gond max, de azoknak sem... csak átmegy egy másik boltba (elméletileg), de az igazi baj az akik nagykerbe veszik nagy tételbe. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#32679) wjbhbdux válasza ->Raizen<- (#32667) üzenetére


wjbhbdux
veterán

így viszont a gamerek akarva akaratlanul AMD konzolra váltanak, és nem fogják az Nv jó hírét kelteni a baráti köreikben, visszaesik az elmúlt években végre fellendült PC master race, mire vége az aranyláznak már mindenki konzolos lesz megint.
Az AMD a túlélésért küzd és el kell adnia bárkinek kártyáit, de az Nvidia megtehetné, hogy lekapcsolja a bányászatot minimális veszteségek mellett, ami a jövőben megtérül.

[ Szerkesztve ]

/s

(#32680) ->Raizen<- válasza wjbhbdux (#32679) üzenetére


->Raizen<-
veterán

Amdt nem kell felteni az intel hasznalhatatlanna teszi a gepeit patchekkel. Most jon majd fel az amd mint a talajviz. Mar a kek procik mellett is vega csucsul.

(#32681) Petykemano válasza #52588800 (#32676) üzenetére


Petykemano
veterán

Ha és amennyiben majd lesznek olyan ajánlatok, hogy olcsóbban jössz ki, mintha vga-t, vagy konzolt vennél, lesz rá kereslet.
De ez felhasználási szokástól is függ, most ez még biztosan nem olyan.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#32682) Remus389 válasza wjbhbdux (#32679) üzenetére


Remus389
veterán

Szerintem nem küzd a túlélésért az AMD.

CPU fronton feltörekvőben van a Ryzen, ugye márciusban lesz frissítve és nem érinti őket annyira a mostani sebezhetőségi botrány.

GPU fronton pedig ők szállítanak a konzolokba, a bányászoknak, sőt az Intelnek is. A játékosoknál esetleg van visszaesés, de szerintem amit legyártanak azt veszik mint a cukrot (most hogy azt bányászatra vagy játékos viszi el, oly mindegy nekik, a pénz a zsebükbe kerül).

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#32683) Televan74


Televan74
nagyúr

''Az AMD háza tájáról egyelőre nem érkezett hasonló kérésről hír, a cég helyzete ugyanakkor némileg eltér konkurenséétől. A játékosok jelenleg inkább a GeForce kártyákat preferálják, így a Radeonok számára sokkal inkább kapóra jön a bányászláz újbóli fellángolása. Ugyancsak az AMD malmára hajthatja a vizet, ha videokártya hiány esetében a konzolok felé fordul a játékosok egy része, hisz a piacon lévő összes Xbox és PlayStation központi egységét is az AMD szállítja.

Mi lesz a megoldás?

A gyártók a tavaly nyári Ethereum-láz során elmondták, hogy a kriptovaluták volatilitása okán nem tervezik komolyabban megemelni a GPU-kra leadott megrendelésüket. A termelés nagyobb mértékű emeléséhez amúgy hónapok kellenének, eközben pedig akár ki is durranhat a kereslet egyre nagyobbra duzzadó lufija. A rendhagyó helyzetre csak az újabb GPU generációk adhatnak majd megoldást. Korábbi pletykák szerint az Nvidia valamikor tavasszal leplezheti le a következő GeForce szériát, amelynél nem lenne meglepő, ha a cég hardveresen vagy szoftveresen korlátozná a bányászás tempóját. Ez ugyanakkor még nem feltétlenül jelentené azt, hogy az Nvidia nem kínálna majd alternatívát az Ethereumhoz, illetve a többi, GPU-s kriptopénzhez, amelyekhez nagyobb profittal lehet értékesíteni a GPU-kat. A cég akár egy kifejezetten bányászathoz tervezett, drágább kártyával (vagy kártyákkal) is előállhat majd.,, -forrás

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32684) Abu85 válasza Televan74 (#32683) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem tudják korlátozni a bányászatot. Pont ez a baj. A blokklánc támogatása kritikus fontosságú, mert az hatalmas piac lesz később, de amelyik gyártó korlátozza szoftveresen a blokklánc kódok teljesítményét, erről a piacról automatikusan kiesik. Szóval attól, hogy a bányászatra az AMD és az NV magasról tesz, a blokklánc technológiákat árgus szemekkel figyelik és optimalizálnak rájuk. Célpiac például: smart contracts, smart property, smart appliance, blockchain healthcare, blockchain music, blockchain government, blockchain identity, stb-stb-stb. Az nem megoldás a cégek számára, hogy kizárják magukat a formálódó dollármilliárdos piacokról, csak azért mert sokan bányásznak, amiből megjegyzem, hogy veszteségük nincs, sőt.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32685) Televan74 válasza Abu85 (#32684) üzenetére


Televan74
nagyúr

Ha elhúzódik a bányász dolog,nehogy a végén vásárlók nélkül legyenek.És nagyon sok más periféria gyártó is bajba kerülne akik eddig csak a PC -s piacra gyártottak.Én lassan kiesek a történetből,nagyon gondolkozom a PC-m eladásán és a konzol vásárlásán.

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32686) Abu85 válasza Televan74 (#32685) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Akkor eladod és veszel konzolt. Nem tudnak vele mit kezdeni. Ha olyan egyszerű lenne a megoldás, hogy most jól letiltom, akkor már rég letiltották volna. De itt nem a bányászatról van szó, hanem a blokklánc alkalmazási területeiről. Se az AMD, se az NV nem akarja elengedni a formálódó piacokat, és ahhoz a bányászatot meg kell tűrni. Majd havonta tesznek egy nyilatkozatot, hogy megmondták a kereskedőknek, hogy a játékosoknak adják el a hardvert. Mossuk kezeink, ha nem így tesznek. Esetleg kiadnak egy általános ajánlást, hogy milyen szövegek gyanúsak: "sok kártya kell, nagy a család", "a szomszédoknak is én veszem", "multi-GPU-t akarok, mind a tíz gépembe" ...

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32687) #45997568 válasza Televan74 (#32685) üzenetére


#45997568
törölt tag

Az is AMD-s, aldasom rajta :DDD [link]

[ Szerkesztve ]

(#32688) Televan74 válasza Abu85 (#32686) üzenetére


Televan74
nagyúr

Lesz valami kiút ebből a helyzetből? Mert ez már egyik tábor játékosainak sem jó. Most már mindenki szív. :)

(#32687) rupszi Azért még mindig keresem a Vegámat. ;)

[ Szerkesztve ]

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#32689) Abu85 válasza Televan74 (#32688) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ami eddig. Megvárják, amíg lecseng.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32690) Kolbi_30 válasza Televan74 (#32688) üzenetére


Kolbi_30
őstag

Ha lecseng lesz sok hasznal kartya olcson. He nem akkor a cegek jol jarnak a jatekosokat meg ki nem szarja le? Mehetnek konzolra.

You want some birth control, you can smoke a cigarette.

(#32691) do3om


do3om
addikt

Én kíváncsi vagyok az NV mit lép a következő szériánál, az valószínűleg bányára is sokkal jobb lesz mint a jelenlegi, de vajon kitalál e valamit hogy a célterületre is elérjen. Amúgy náluk elmegy akkor is ha nem a bánya viszi majd mert konkurencia az nem igen lesz. AMD-től inkább bányászat támogató lépések vannak, ők oda passzolnák el azt is ha jön valami.
NV-nek van még egy lehetősége amit ugye szokott is alkalmazni: közvetlenül tőle vásárlás, meg ott van neki az EVGA akiikkel szintén ha akar tud közvetlen hozzáférést korlátozva a darabszámot.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32692) Abu85 válasza do3om (#32691) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Egyik cég sem támogatja a bányászatot. A blokklánc technológiákat támogatják, mert a helyzet az, hogy ez nem csak bányászatra való. Egy évtizeden belül szinte az összes tehetősebb kormány átrakhatja blokkláncra az egészségügyi rendszerét. Ez gyakorlatilag azzal fog járni, hogy a professzionális VGA-piac legnagyobb felvásárlói az kormányok lesznek. Tonnaszámra fogják rendelni az 1000-3000 dolláros GPU-kat ehhez. Viszont nagyon fontos, hogy ki az aki ebben jobb támogatást tud adni, mert az viszi majd nagyrészt a piacot. Amikor valaki a driverben blokkláncra optimalizál, akkor nem a bányászok miatt teszik, hanem például az egészségügyi átalakításra lőnek. Írtam a hírben, hogy az Egyesült Királyságban ez már működik. Az AMD is erre lő, mert gondolj bele, hogy itt egy Egyesült Királyság kaliberű terület egy élesre állított rendszerben azért kétévente rendelni fog úgy százezer gyorsítót az egészségügyi blokklánchoz. Ha minden nagyobb ország átáll erre, akkor az éves szinten bő 2 milliárd dolláros piac.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32693) mormota79 válasza Abu85 (#32692) üzenetére


mormota79
tag

És miért videokártyával akarják ellátni ezt a feladatot? Lehet erre célhardvert is építeni.

(#32694) Abu85 válasza mormota79 (#32693) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Lehet, csak nem érdemes addig, amíg ez egy bevezetés előtt álló irány. Az Egyesült Királyságban ezt csak pár egészségügyi szervezet teszteli. Persze kapnak rá kormányzati támogatást, de a rendszer nem éles. Amint persze egy ország bejelenti, hogy átrakja blokkláncra az egészségügyi rendszerét, jönni fognak a dedikált gyorsítók rá. De itt azért számít a szoftver, amivel a gyártók le tudják láncolni a kormányokat. Olyan dolog ez, mint a gépi tanulás. Ma ezt főleg GPU-val csinálják, pedig vannak erre sokkal jobb hardverek is. Ahogy látod, maga a gépi tanulás kezd beindulni, és jött is az Intel Knights Crest, ami azért jól beledöngöli a betonba az összes GPU-t, majd hátranéz és megnézi, hogy élnek-e még. Nyilván a blokkláncnál is így lesz, amint erőre kap a piac, jönnek GPU-t kiváltó, sokkal hatékonyabb hardverek.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#32695) s.bala31 válasza Televan74 (#32685) üzenetére


s.bala31
őstag

Szerintem hülyeség lenne eladni a konfigod, bőven jó még 2-3 évig. Én úgy tervezem hogy pár hónap múlva benevezek egy Ryzenre vagy egy új i5-re, aztán el leszek vele pár évig, addigra meg remélhetőleg újra normalizálódik a piac. Olcsóbb a konzol de kell hozzá egy fasza tv is és a játékok is drágábbak mint PC-re (főleg ha kalóz verziókat is számításba vesszük:)

(#32696) do3om válasza Abu85 (#32692) üzenetére


do3om
addikt

Én elmaradott vagyok.
Számomra nem erre való a VGA amit írtál.
Aki meg a bányából szerzi a pénzét a semmivel azt pont oda kéne küldeni.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32697) tom_tol válasza do3om (#32696) üzenetére


tom_tol
addikt

Igen nagy a sírás. Nem oly régen Abu cikkei azt jósolták, hogy a dVGA piacnak annyi, APU-k, konzolok földbe döngölik, AMD/NV kereshet más játszóteret. Kifejezetten jó ez a helyzet, nem fog egyik gyártó sem kellemetlen helyzetbe kerülni.
Szerintem többségében azoknak a felhasználóknak nincs VGA-juk, akik sosem vesznek megjelenéskor, mindig várnak az áresésre. Ha ezeken az embereken múlna a VGA piac sorsa, igen hamar beteljesülne az említett jóslat.

(#32698) Egon válasza Attix82 (#32654) üzenetére


Egon
nagyúr

Ha elárasztják a piacot vga-val, az két szempontból kockázatos. Egyrészt ahhoz gyártókapacitást kell lekötni/építeni, ami nem biztos hogy megtérül, ha bedől a bányászpiac. Másrészt ha vége lesz a bányászláznak, nem százezerszámra, hanem milliószámra lennének very occsó' használt kártyák a piacon - ki venne akkor bármit is újonnan, a csúcskategóriát leszámítva? :U

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#32699) do3om válasza tom_tol (#32697) üzenetére


do3om
addikt

Jó lenne a konzol és valóban kinyírhatná a PC-t, de ez a ami most van mát megjelenéskor elavult volt.
Az ár persze elég korlátozó, megtalálni azt amin még viszik, és még használható is.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#32700) Petykemano válasza Egon (#32698) üzenetére


Petykemano
veterán

Előbb utóbb pedig megléphető, mert
- a bányász kártyák is elöregednek és nem lesznek eladnatók a használt piacon
- közben a gpu piacon hoppon maradt felhasználók tábora is egyre szélesedik az idő telésével, tehát duzzad azok csoportja, akik kártyát cserélnének.
Fentiekből az következik, hogy ha idén esetleg nem is, de a temdenciák változatlansága mellett érdemes lehetne egy gamer vonal kiadása, amire hatalmas gamer tömeg vetné rá magát még akkor is, ha esetleg a bánya bedől.

De én továbbra sem látom, miért tenné ezt egy gyártó, amely ha nem célpiacra gyárt kártyát, akkor bármelyiken eladhatja. A célpiacra gyártott kártyának kell valamilyen előny a célpiacon, vagy hátrány a másikon. Jelenleg csak olyan kártyát láttunk, amelynek hátránya van a gamer piacon. Csakhogy a keresleti nyomás nem onnan érkezik, hanem a bányászoktól, tehát nem véd meg semmit semmitől.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.