Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31851) Asbee válasza Abu85 (#31850) üzenetére


Asbee
veterán

Az Radeon Vega Frontier Edition egyre kedveltebb a gépi tanuláshoz, mert a ROCm mellett egyre erősebb. Már sokkal veri a Titan Xp-t.

Tehát aki ma olcsó gépi tanulásra kínált hardvert akar, annak egyedül a Radeon Vega Frontier Edition, vagy akár a pici consumer Vegák kínálnak 25+ TFLOPS-os teljesítményt.

Ezt a tempót más hardver meg sem közelíti.

És lehetne folytatni. Majd írtál azért 3 mondatot az új Titanról is. az a baj te vagy aki észre sem veszed amit ír. Befejeztem ezt a témát. Lehet fanozni, orvosozni, szemüvegezni. A régi motros objektív tagok mind ismerik az itteni munkásságod, vicc kategória. Ott is kell kezelni.

[ Szerkesztve ]

(#31852) Abu85 válasza Asbee (#31851) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Pontosan.

És akkor tételesen. HIP-re van ugyanolyan gyors Tensorflow, mint a CUDA-ra. Dedukcióban egy Vega tud neked adni ~25 TFLOPS-ot, míg egy Titan Xp ~10 TFLOPS-ot. Miért is éri meg a Titan Xp-t, ha az alternatívája két és félszer gyorsabb és nincs szoftveres hátránya?

Most pedig jött a Titan V, ami már képes ~25 TFLOPS-ra, sőt igazából többre is, erről majd a hírben, tehát ez már egy nagyon is megfontolandó alternatíva.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31853) #45997568 válasza Abu85 (#31852) üzenetére


#45997568
törölt tag

Elsore ment neki, szerinted most majd talan?

(#31854) Petykemano válasza ÁdiBá (#31845) üzenetére


Petykemano
veterán

Tegyük hozzá, hogy a Vega nem rossz compute kártya. 12.5 (14) tflops single és 25 tflops half precision. Ezt tudja a Vega és ebben a vonatkozásban az nvidia nincs mérföldekre.
Két dologban van és ez persze egyáltalán nem apróság:
- a szoftveres környzet: CUDA. Ez a professzionális piac köré elég komoly falat jelent. Ezt igyekszik áttörni az AMD ROCm csomaggal. Hogy most ez olyan jól megy-e, mint ahogy Abu mondja, vagy csak kapargatják, mint mások állítják, ezt én nem tudom megítélni. Mindenesetre ezen a téren nem is olyan nagy a különbség a compute kapacitások között, viszont sokkal fontosabb a szoftveres környezet.
- A másik terület ahol az nvidia sokkal jobb az a gamer grafikai piac. Itt a tapasztalat az, hogy hiába a hatalmas compute teljesítmény az AMD-nél, az nem konvertálódik olyan jó arányban fps-sé, mint az nvidia esetén. Az AMD-nek nincs semmilyen versenyképes válasza, az AMD szar, az AMD béna, az AMD nem csinál semmit percepció sokkal inkább erről a piacról eredeztethető, de a professzionális piacon ez lehet fals.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31855) ÁdiBá válasza Petykemano (#31854) üzenetére


ÁdiBá
addikt

Én mint egyszerű felhasználó, csak annyit látok az egészből hogy asztali 3D Gamer vonalon jobb helyzetben van az nvidia.
Valahogy a 1080 is jobb választásnak tűnik játékra mint a VEGA jelenleg.
Hallottam hirét, hogy jönnek olyan driverek amik sokat fognak hozni az AMD-nek, ezeket is mai napig várják a VEGA felhasználók.

ÁdiBá

(#31856) Abu85 válasza Petykemano (#31854) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Igazából a ROCm nem akarja áttörni a CUDA-t. Ennek a konstrukciónak a CUDA egy fontos eleme, amivel fel tudják használni az AMD GPU-kra az eddig megírt CUDA kódokat. Emiatt van az, hogy az AMD manapság nem arról beszél, hogy a CUDA rossz, annak mennie kell, hanem arról, hogy a CUDA az jó, használjátok a HIP-en keresztül, és tudjátok célozni az NV, illetve az AMD hardvereit. A CUDA tehát ma a stratégia része lett, amit még reklámoznak is, mert már megvan az eszköz (HIPify), amivel ezeket a kódokat lehet futtatni a saját GPU-ikon.

[link] - itt bővebben beszélnek a CUDA-HIP kapcsolatáról.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31857) Petykemano válasza Abu85 (#31856) üzenetére


Petykemano
veterán

így gondoltam

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31858) FollowTheORI válasza Petykemano (#31820) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem. Ez csak egy ünnepi pénztárca halászat a tehetősek között... :K

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#31859) cyberkind válasza FollowTheORI (#31858) üzenetére


cyberkind
félisten

Star Wars-os Titan, Volta Titan, ennél jobban csinálni se lehetne. ;] :D

Paranormal Cocktivity

(#31860) Petykemano válasza FollowTheORI (#31858) üzenetére


Petykemano
veterán

Ezzel a nemmel arra akarsz utalni, hogy
a) nem lesz semmilyen lényeges AMD-s bejelentés a közeljövőben
b) Lesz AMD-s bejelentés, az, hogy az nvidiás termékbejelentés mindig megelőzi az AMD-ét csupán a véletlen műve, semmilyen konkurencia mozgására reagáló marketing-taktika nincs benne?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31861) FollowTheORI válasza Petykemano (#31860) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem olyan megelőző csapás, mint a másik kettő volt... :N

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#31862) #85552128 válasza Petykemano (#31860) üzenetére


#85552128
törölt tag

Szerinted mit húzna elő az AMD a közeljövőben amit egy 3000$-os Titan V-vel kell "megelőzni" ? Ha valami akkor én is azt mondom, hogy ez inkább a Frontier/instinctre való reagálás csak más piacon és sajátos formában, mintsem bármire is megelőzésképp jönne.
A Polaris meg a Pascal hasonlata is hülyeség, a 1080 és a 1070-nek azok a kártyák nem konkurenciái, ha a 480-nak akarnak konkurenciát állítani akkor a 1060-at hozzák ki előbb. Vagy ha az "nVidia mindig az AMD előtt" (és nem tőlük függetlenül) elméletből indulunk ki és direkt azért hozták ki a 1070/1080 párost, hogy beelőzzék őket akkor a Vegának is kint kellett volna lennie a 1080 után pár hónappal - mert azzal van egy súlycsoportban...
Még a 1070 Ti-t se hű, de nagyon sietősen adták ki, gyanítom, hogy ha akarják augusztusra a Vega elé is előránthattak volna egy olyan kártyát legalább ref designnal, ennek ellenére csak hónapokkal később történt meg ez a lépés, noha még így is beelőzték őket a custom piacon.

[ Szerkesztve ]

(#31863) Petykemano válasza #85552128 (#31862) üzenetére


Petykemano
veterán

Az "ellopni a showt" marketing taktikához nem feltétlenül kell olyan dolgot előhúzni, amivel pont a $3000-os Titan V a megelőző csapás. Mármint termékszinten. Épp elég a médiafelhajtás ahhoz, hogy ellopja a showt. Tehát én egyáltalán nem gondolnám azt, hogy maholnap az AMD biztos be akart jelenteni egy eddig titkolt vega változatot, ami pont jó lett volna, de most már így nem.
Te nem látod? Ha holnap kiadná az AMD a várvavárt wundertreibert, ami brutális 30%-ot dobna a Vega64 teljesítményét ez tegnap még óriási navégrézést, tapsot és vállveregetést ért volna, hogy na tesssék, csakbeérte. Ma? Ma már mindenki arról beszél, hogy az nvidia ledobta az atombombát és kit érdekel, hogy a vega már beelőzi a 1080ti-t, úgyis jön majd mindjárt a Titan V és RIP AMD megint. Tehát nem öröm, hejehuja, de nyugtával dícsérd a napot, mert úgyis jön az nvidia válasza, hanem se öröm, se hejehuja, se napdícsérés, már most itt van az nvidia "válasza"

A pascal és a polaris összevetését pedig nem értetted meg ebben a vonatkozásban. Elvileg igazad van, hogy ha a 480-nak akarnak konkurenciát állítani, akkor az 1060-at hozzák ki előbb. De brand szempontból ez nem lett volna logikus lépés, mert az 1060 és a 480 versenyképesek egymással. (összevetésképpen: a 750ti-t mint kiskártyát azért volt érdemes beküldeni, mert sokkal jobb fogyasztással bírt a versenytársaihoz képest) Az nvidiának sokkal jobban jött az, hogy olyan terméket dob ki, ami a konkurencia termékvével nincs egy súlycsoportban. (Itt ezért nem számított a Vega.)

A 1070Ti valóban nem illeszkedik erre a mintára. De nem is gondolnám, hogy a RX Vega elrajtolása akkora show lett volna. De én nem is állítottam, hogy az nvidia minden marketing-mozdulata egy megelőző ellenreakció az AMD tevékenységére, csak azt, hogy gyakran tűnik úgy, hogy az Nvidia lépései nem piaci konkurenciaharcból fakadó "kapkodó" kényszer, hanem mintha úgy lennének időzítve tudatosan, hogy a lehető legkevesebb levegőt és rivaldafényt kapja a konkurencia.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31864) #85552128 válasza Petykemano (#31863) üzenetére


#85552128
törölt tag

"Te nem látod? Ha holnap kiadná az AMD a várvavárt wundertreibert, ami brutális 30%-ot dobna a Vega64 teljesítményét ez tegnap még óriási navégrézést, tapsot és vállveregetést ért volna, hogy na tesssék, csakbeérte. Ma? "

Mi lenne ma ? Ha az amit írsz megtörténne akkor meg arról cikkeznének és azzal lenne tele minden - főleg mert a szokásos slideware ki lesz posztolva az oldalakra ha kell ha nem, ha emellé még drámai gyorsulás meg Ti verés is lesz hát kigyullad a WCCF, Videocardz... is, hogy az AMD ezt driverből megcsinálta.
Ez a Titan V messze nem "ellopja a showt" kategória, főleg nem a gamer kártyáktól. Lesz ilyen is 'oszt csókolom, lapozzunk. Ha bejelentették volna a Geforce 20-as "Ampere" szériát na az már kicsit más lett volna...

Én azt látom, hogy az nVidia folyamatosan tolja ki a termékeket, 90%-ban függetlenül attól, hogy az AMD mit csinál. A 1080/1070 is a bevett minta szerint jött, egyedül a 1060-nál látom, hogy gyorsabban dobták ki mint legutóbb, ez lehet az AMD és az RX480 hatása - de ez is csak utólag történt meg.
A 1080 Ti-t is nyugodtan halaszthatták volna júniusig, több pénz jött volna a Titánból meg a 1080-ból így, mégis kiadták pedig a konkurencia még hónapokra volt. Simán elég lett volna rájuk dobni a computexen és még úgy is lett volna 2 hónap előnyül.

"De nem is gondolnám, hogy a RX Vega elrajtolása akkora show lett volna. "

Hát nagyobb mint egy középkategóriás Polaris megjelenése.

"mintha úgy lennének időzítve tudatosan, hogy a lehető legkevesebb levegőt és rivaldafényt kapja a konkurencia"

Nem azért, de amennyi találgatás, hype, meg vágyakozás volt a Vega után szerintem annyit az egész pascal széria nem kapott megjelenés előtt.

[ Szerkesztve ]

(#31865) Simid válasza #85552128 (#31864) üzenetére


Simid
senior tag

"Én azt látom, hogy az nVidia folyamatosan tolja ki a termékeket, 90%-ban függetlenül attól, hogy az AMD mit csinál."

+1 Szerintem is ez a szitu. A Pascal óta nagyon magabiztosak.
Annyit tennék még hozzá, hogy már csak azért sem életszerű a megelőzőcsapás teória, mert ez a kártya nem gamer piacra készült. Persze ezt mondogatták a korábbi Titanoknál is, de itt fokozottan igaz (és nem csak az ára miatt). Valószínűleg az 1080Ti utódja sem ebből lesz, egy ekkora lapkát HBM-mel nem fognak tudni bepasszírozni az 1000$ alatti árkategóriában. Szóval még ha össze is jönne a "show" az AMD részéről, akkor sem ezzel próbálnák ellopni.

[ Szerkesztve ]

(#31866) Petykemano válasza Simid (#31865) üzenetére


Petykemano
veterán

Nem kell egyetérteni a meglátásommal, ezzel nincs gond, nem akarlak meggyőzni. De ha nem értesz egyet, legalább azzal ne érts egyet amit mondtam, ne azzal, amit gondoltál, hogy mondtam.

Megelőző csapás teória: mivel a termékkínálat tekintetébeb valóban elég magabiztosan vezetnek, ezért semmiképpen sem tekinthető a titan V termékszintű megelőző csapásnak, amilyen a 980ti volt.

Ám a showt (médiafigyelmet) attól még el tudja vinni valami elől, amivel nem is egy piacra érkezik.

És még csak az sem szükséges elem ehhez a marketing-stratégiához, hogy a konkurens bejelentése valami olyat takarjon, ami a brand-elsőségre komoly veszélyt tartogasson.
Ezt a stratégiát akkor is lehet alkalmazni, ha az amd holnap Mondjuk csak egy mainstream kártyát jelent be, és a marketing-levegőelvételhez az se szükséges, hogy ezt egy hasonló termékbejelentessel előzzék meg.

Szerintem AZ nvidia folyamatosan és magabiztosan tolja ki a termékeket, 90%-ban még azt is megengedve magának, hogy a bejelentéseit úgy időzítse, hogy az amd a legkisebb rivaldafényt kaphassa.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31867) Petykemano válasza Abu85 (#31829) üzenetére


Petykemano
veterán

Azt elmondod, miért a Radeon Vega Frontier Edition az egyre kedveltebb termék a gépi tanuláshoz és miért nem a Mi25?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31868) Simid válasza Petykemano (#31866) üzenetére


Simid
senior tag

Értettem én ezt elsőre is. Inkább csak egy kiegészítés volt ez, mert - mint írtam is - szerintem nem igaz az, hogy érdemben lehet "showt lopni" egy másik piacra érkező termékkel. Hétfőre már minden IT iránt érdeklődő tudni fogja, hogy az NV (mindenféle csinnadratta nélkül!) kiadott egy 3000$-os új kártyát aminek a játékos teljesítményéről semmit nem tudni, de biztos jó lesz...
Ez semmilyen formában nem fog befolyásolni egy jövő héten érkező drivert, legyen az bármennyire is "csoda" vagy csalódás. Ha belebegtették volna a következő generációs gamer kártyákat, az már sokkal inkább.

Amúgy a hozzászólásod végével teljes mértékben egyetértek, biztos, hogy ahol tehetik, figyelnek erre is. De konkrétan ebben a helyzetben szerintem max a saját terméküktől (V100) tudnak bármit is "ellopni".

(#31869) Milka 78 válasza Petykemano (#31867) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Mert Hollywoodból súgtak nekik,hogy mi a menő? :P

(#31870) Petykemano válasza Simid (#31868) üzenetére


Petykemano
veterán

Ha megengedsz egy megjegyzést: tökéletesen aszerint viselkedsz, ami megfelel annak a célnak, ahogy az nvidia marketing-stratégiát felvázoltam:

"Hétfőre már minden IT iránt érdeklődő tudni fogja, hogy az NV (mindenféle csinnadratta nélkül!) kiadott egy 3000$-os új kártyát aminek a játékos teljesítményéről semmit nem tudni, de biztos jó lesz..."

EZ volt a cél...

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31871) #85552128 válasza Petykemano (#31870) üzenetére


#85552128
törölt tag

Mi volt a cél ? Hogy elvegyék a figyelmet egy DRIVER-től ? :DDD :))

Amúgy december 12-én várható a csodadriver: [link]

[ Szerkesztve ]

(#31872) #00137984


#00137984
törölt tag

Nem értem én már egyesek naponta 180 fokban megforduló véleményét, az AMD vagy Nvidia ellen írányuló kijelentései miatt. Bármelyik gyártó 25+ TFLOPS teljesitményű videókártyája gyorsnak mondható és van hozzá jó szoftveres támogatás (talán Nvidia itt előnyben van a programok támogatottsága miatt). Azon a területen a 3000 dolláros árat is megadják. Ezért korlátozza az Nvidia driveresen a HPC szerverek piacát, hogy az ilyen Quadro és Tesla, meg a Titan V hardverek fogyjanak ide, és ne a játékos Geforce videókártyákat vegyék meg a tudományos kutatásokra és munkára. A játékosoknak is maradnak készletek, és ezért jók az Nvidia éves szintű eladásai. AMD viszont ezt nem gondolta át a Polaris GPU, majd a VEGA megjelenése után sem. A játékosoknak nem jutott elég AMD videókártya készlet, és a VEGA nem is készült teljesen játékos célokra. Talán a VEGA Refresh széria majd a játékosok igényeinek kiszolgálásában is jobban teljesithet. :) Az utóbbi időben viszont a jó kártyákat is sikerült itt a fórumokon jó alaposan lehúzni. GTX 1070 Ti. Egyszerűen a feleslegesnek megnevezett kártyát rossz fényben tüntették fel a PH!-en jópáran. GTX 1080 teljesitményének a közelében akkor játékra mégiscsak jó választás, miközben az árak is kezdenek az elfogadható szintre beállni. Nálam mindenesetre elég jól hozza a formáját, miközben "csak" egy erős i5 procival hajtom és mégis sokat gyorsult és simábban futnak a játékok. A gép halk és hűvős játék közben is, mert a GTX 1070-ről is csak érdemes volt váltanom. Szóval mielőtt itélkeztek egy hardver tudása felől, amit ráadásul gyakorlatban nem használnak itt sokan, hogy tapasztalati szintű és szakmailag megalapozott véleményt mondjanak, azért jó lenne egy kicsit jobban átgondolni Abu85 véleményét némelyik témakörben.

[ Szerkesztve ]

(#31873) Raymond


Raymond
félisten

Eh, wundertreiber...

"There's not a 20% increase in GPU performance that's happening with this. This is much more about features and capabilities, and UI elements, and making everything easier to use."

[link]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#31874) Petykemano válasza Raymond (#31873) üzenetére


Petykemano
veterán

Akkor mégis igaz lenne az a pletyka, hogy ebben a vegában olyan szintű hardveres hibák vannak, amiket driverrel nem tudnak áthidalni és majd csak a következő verzióban - hívják bárhogy - lesz aktiválva?

A csodadrivernek léteznie kell, hát Abu megmondta, hogy akkor fogjuk megérteni a Vega frekvencia parakéterezését, ha bekapcsolódnak a funkciók

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31875) gézu válasza Raymond (#31873) üzenetére


gézu
őstag

Ez csak terelés, hogy aztán még nagyobbat szóljon. ;]

If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.

(#31876) #85552128 válasza Raymond (#31873) üzenetére


#85552128
törölt tag

"making everything easier to use"

Na erre kíváncsi vagyok mert 2 éve nem bírja megjegyezni, hogy ha átméretezem a kis szaros ablakot amiben megnyílik akkor jó lenne ha következő alkalommal is úgy jelenne meg... Ha ezt az óriási featuret sikerül berakni akkor tényleg kisebb "csoda" lesz ez a driver ;]

(#31877) Abu85 válasza Petykemano (#31867) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Sokkal olcsóbb. Ennyi. Az Mi25-nek is megvan az előnye, ahogy a Teslának is, de például az egyedi support előnye egy csomó potenciális vásárlónak nem kell, ezért jobb nekik a Titan és a Frontier.

(#31874) Petykemano: Kiderült már, hogy a Wolf 2-ben működnek. Nem általános, hanem per game alapú jelenleg a profilozás.
Csodadriver egyébként nem létezik. Ezek nem csodák.

(#31876) Szaby59: Relax, az Adrenalin meghajtóval nem fogod megnyitni a vezérlőpultot. Majd az ágyból átállítod, amit szeretnél. :))

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#31878) r92king


r92king
tag

[Guru3D]

Titan V benchmark Redditről, ha ez igaz, akkor több mint 2x gyorsabb, mint a Vega 64. A Titan XP-re is ver majd 50%-ot. RIP AMD.

[ Szerkesztve ]

À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir

(#31879) smkb válasza r92king (#31878) üzenetére


smkb
őstag

.... és akkor ez nem is gaming vga ugye...

(#31880) X Factor válasza r92king (#31878) üzenetére


X Factor
addikt

Ettől függetlenül nem félek, h. tömegek fgonak rohanni, h. váltsanak az 1080/vega64, 1080ti vonalról :D

Make things work

(#31881) Habugi válasza r92king (#31878) üzenetére


Habugi
addikt

Poor Volta..

Mindeközben..

Steam reggel megkérdezte mehet-e a Survey, okvetlen.., válaszoltam ííín, majd felajánlotta h egyből mutatja is mizu:

Valaki legyen szíves dekódolja már nekem mit látok ezen ?!?!?! :F

Elvileg gőzerővel dübörög a Ryzen & Polaris/Vega, ehhez képest az elmúlt ~negyedévben a harmadára esett az a kevés is amit eddig CPU/GPU fronton képviselt _Steamen_ az AMD ?! :U

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31882) FollowTheORI válasza Habugi (#31881) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

AMD tulajok megtagadják a survey-t mert szégyellik... ;]

Amúgy állítólag a kínai/ázsiai olcsó pc-s PUBG-zők miatt van ez, ott sok ilyen beugró szintű intel + nv kombóval ellátot pc-ről tolják, windows 7-el.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#31883) bozont válasza Habugi (#31881) üzenetére


bozont
veterán

Polaris az február óta leginkább csak a bányában dübörög, így aki azt is vett volna, az is nV-t tudott csak. A Vega sem az a népkártya. A cpu fronton meg az a kérdés hogy a Ryzen mellett is ennyire nyomul az Intel, vagy a Ryzen-nek köszönhetően nem esett nagyobbat az Amd? :D

(#31884) #45997568 válasza r92king (#31878) üzenetére


#45997568
törölt tag

Jo lesz ez, majd a Ti vonal lesz erdekes :K

(#31885) #35434496 válasza Habugi (#31881) üzenetére


#35434496
törölt tag

Tényleg nem piszálódásból de AMD, hogy tudta ezt így elb@szni?

(#31886) Milka 78 válasza #35434496 (#31885) üzenetére


Milka 78
nagyúr

Piszkálódsz...VISZLÁT!!! :DDD

(#31887) #35434496 válasza Milka 78 (#31886) üzenetére


#35434496
törölt tag

Ki ki ki innen Bélám! :DDD

(#31888) Raymond válasza Habugi (#31881) üzenetére


Raymond
félisten

PUBG es a Kinai felhasznalok. Meg olyan Jun/Jul es lehet Aug is aranylag OK-sak voltak a szmaok aztan teljese erovel berobbant a PUBG Kinaban iy tobb millio uj aktiv felhasznalo jott a Steam-re es emiatt latod ott a 750Ti-t a csucson vagy a W7 es a Simplified Chinese szarnyalasat.

A Polaris meg a banyaszlaz kirobbanasa ota nemigen van jelen a jatekosoknal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#31889) Milka 78 válasza #35434496 (#31887) üzenetére


Milka 78
nagyúr

:DDD

[ Szerkesztve ]

(#31890) FollowTheORI válasza Raymond (#31888) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

+ még azt is el tudom képzelni akinek volt valami épkézláb bányászok által keresett AMD kártyája, azis eladta inkább a bányászoknak felárral... és örült neki. Meg vett egy olcsóbb NV-t. :DDD

Ha jól emlékszem itt a PH-n is sokan így tettek. :K

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#31891) #35434496 válasza Milka 78 (#31889) üzenetére


#35434496
törölt tag

Erre még is mit lehetne írni? Katasztrófális.

De tudod mit Milka!

AMD nem tudom, hogy szeretné letornázni a hátrányt de nagy gödörben vannak az tuti. :K

(#31892) cyberkind válasza #35434496 (#31891) üzenetére


cyberkind
félisten

Nincs gödör, ott az Xbox One X, a világ legerősebb konzolja. :K

Paranormal Cocktivity

(#31893) Petykemano válasza Habugi (#31881) üzenetére


Petykemano
veterán

IE v Edge

steam://takesurvey/1 (dota2)
steam://takesurvey/2 (cs:go)
steam://takesurvey/3 (source filmmaker)
steam://takesurvey/4 (steamVR)

5-6 nem létezik, tovább nem mentem. Nem tudom, h van-e minden játékhoz survey, de a surveyId =/= appId.

Ez alapján úgy tűnik, a steam nem mér mindenkit, csak azokat, akik bizonyos játékokkal játszanak.

A bezuhanás tehát simán lehet olyan okból, hogy a steam egy olyan új játékot kezdett el mérni, amivel más játékokhoz képest több intel/nvidia tulaj játszik.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#31894) Raymond válasza FollowTheORI (#31890) üzenetére


Raymond
félisten

Mindenhol ez ment, foleg junius/juliusban amikor az R9 es RX arak a csucson voltak es a Vega-bol csak az FE jelent meg. Tele volt a net XY AMD -> 1070/1080 valtokkal.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#31895) Habugi válasza #35434496 (#31891) üzenetére


Habugi
addikt

Az.., ez sajnos mélygyász. :(((

FollowTheORI, bozont, Raymond, Petykemano:

Kösz az updatet srácok, erről a qrva PUBG-ről mostanában állandóan megfeledkezem. :R

Persze részben magyarázat csak, az is gyalázat h sikeresen "elvesztették" belépő/beugró szinten az ár/teljesítmény mutatójukat, elég sokáig náluk volt. Arra hogy a 750Ti-vel még mindig nem tudnak versenyezni inkább nem mondok shemmit.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#31896) #85552128 válasza Petykemano (#31893) üzenetére


#85552128
törölt tag

Ezeknek az appoknak nincs jelentősége az az adott játékhoz van, szerintem bele sem veszi abba a HW felmérésbe. Amit a steam felajánl automatikusan az a "Valve Hardware Survey" app (nem CSGO/Dota/SteamVR survey) ami nem kötődik egyik játékhoz sem és teljesen random.

[ Szerkesztve ]

(#31897) guftabi96 válasza Habugi (#31881) üzenetére


guftabi96
addikt

Ahogy többen írták: PUBG.
Ázsiában is brutálisat robbant, és rengetegen low end konfigokkal játszanak vele, és ez meg is látszik a steam survey eredményein is.
Elképesztő, hogy mennyire sikeres (annak ellenére, hogy a szerverek mennyire rosszak és nincs normálisan optimalizálva, de ebbe most ne menjünk bele, erre nem ez a megfelelő hely). Aktuális kép:

Hamarosan meglesz itt a 3 millió feletti peak is.

[ Szerkesztve ]

#KeepFightingMichael

(#31898) Raymond válasza guftabi96 (#31897) üzenetére


Raymond
félisten

Az hogy a Tencent megszerezte a mobile verzio licenszet jo jel mert van ra esely hogy lesz a destop-bol is kulon kinai valtozat (a Tencent dolgozik rajta egy ideje egesz a fejleszto megvasarlasaig elmentek mar a probelkozassal) es akkor ezek eltunnek onnan.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#31899) #85552128 válasza r92king (#31878) üzenetére


#85552128
törölt tag

Firestrike-ban valamiért nem gyorsul kellően, de a többi elég szép eredmény, úgy néz ki a generációs előnyük meglehet megint, sőt... Kiszedik a tensor magokat/sima magokból is egy párat, kap egy picit magasabb órajelet és ugyanezt tudni fogja egy jóval kisebb chip is.

[ Szerkesztve ]

(#31900) Petykemano válasza #85552128 (#31896) üzenetére


Petykemano
veterán

Elmondod, ezt honnan tudod?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.