Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sutyi^
üzenetére
Jó de ez nem is fogyaszt 200 Watt-ot ha meg akarod rántani. Erre hajtogatsz egy alufóliát és azzal hűtöd.
A ref-et szinte teljesen úgy lehet húzni, mint a customot. Nyakamat rá, hogy a legszarabb verzióból is kihozható ugyan az mint a refből.480 8G Custom ugyan ilyen mocskos drága lesz. Ha nem ugyan ennyiért fogják adni...
-
sutyi^
senior tag
válasz
mlinus
üzenetére
Ref szerintem itt nem sok embernek kell a fórumon, bármiből. Feltéve ha a vizesblokkos egyéneket nem számoljuk.
ASUS árak is... hát hogy finam fogalmazzak érdekesen alakulnak a legfapadosabb modellhez képest, márha egyáltalán lehet majd kapni az ajánlott áron egyszer.
Fapad "Turbo" - 87k
DUAL - 100k (~15% felár, jobb hűtés, szinte nyista plusz teljesítmény)
DUAL-OC - 105k (~20% felár, jobb hűtés, 3-4% plusz teljesítmény)
STRIX - 111k (~27% felár, nagyon jó hűtés, szinte nyista plusz teljesítmény)
STRIX OC - 119k (~37% felár, nagyon jó hűtés, 6-8% plusz teljesítmény)Szóval a jó áron kapható egy elég tág fogalom, főleg kishazánkban. A legdrágább ASUS modelnél ársávjában akár még egy használt GTX 980Ti is meggondolandó alternatíva lehet.
-
sutyi^
senior tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Gondolom mindenki szájából kifordult vajas kenyér és hanyat homlok szalad GTX 1060-ért, azért a mindent elsöprő átlagosan 6% plusz teljesítményért, amivel mit ad isten pont többe kerül mint a konkurencia...

Az egyetlen probléma, hogy egyikből sincs készlet sehol. Amiből meg van ne adj isten az úgy 25-35%-al drágább (STRIX és egyéb kiadások) mint amit az egész hóbelebanc ér.
Talán majd esetleg augusztus végén vagy szeptember elején tudunk venni valamit ami nem referencia kártya, és nem elb@szott drága...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
MSI GTX 1060 GAMING 6G £299 [link]
Ref powercolor RX 480 £219 [link]
(#19689) gyurkikrisz
Ertelmes helyeken ropke 30.000Ft-nyi a kulonbseg.
Nem a magyar elkefelt arak fogjak eldonteni hogy melyik lesz a sikeres kartya.Egyebkent van Palit 1060 £249.95-ert, a legolcsobb custom 480 pedig £235.99 a 8GB-os, es £199.99 a 4GB-os
Ezek kb megfelelnek a dollar ar elteresnek.Egyebkent 10K-val dragabb az 1060 az tenyleg semmi, de ha azt nezem, hogy a tesztek alapjan a custom kartyak kb egy teljesitmenyt tudhatnak, csak a 480-on tobb a VRAM, jobb DX12/Vulkan alatt es olcsobb, ezzel szemben az 1060 elonye hogy jobban fogyaszt, akkor en inkabb a 480-at vennem.
-
Venyera7
senior tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Itt teljesen mindegy ki melyik kártyát veszi, a különbség elhanyagolható. Nem hinném, hogy a fogyasztás lenne az a tényező, ami miatt kártyát vesz valaki.
Kinek mi a szimpatikus, bár pistike azt hallja, hogy az nVidia a király,így azt veszi.Az teljesen mindegy, hogy játék alatt semmit nem vesz észre. -
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Ipon elég drága most RX 480 kapcsán, máshol 92k alatt is rendelhető a Giga ref.

-
törölt tag
válasz
Venyera7
üzenetére
Igen, most se nagyon van a piacon, ami meg van az realis aron el is megy. En is elpasszoltam az enyemet, vettem helyette 1080-at
Ha AMD megadja arra a teruletre a szoftvertamogatast es a normalis hasznalhato fejlesztoi kornyezetet amire nekem a munkam miatt kell, akkor veszek ujra, NV ebben most elorebb jar. Ez van 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Kikapsz Abu-tol, a hullo meg kitagad, a szekedet mar arulja az apro-n

(#19681) do3om: sztem mar sokan kiugrottak belole, igy sokat nem oszt nem szoroz.
-
do3om
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Csak azt ne felejtsd el hogy Abu szerint a Fury-k a dX12-re készült, jövő játékaira szánt VGA!
Ez egy hamar nem avulhat el, aki megvette azt most várja hogy kibontakozzon a tudása. -
asaca
tag
Két kicsivel kipörögtük a nagy tesót. Rengetegen csináltuk. Itt is. Meg külföldön is.460al egész jó volt.560-at vizezni kellett volna.660 meg nagyon karcsú lett végeredményben. Ott már 660ti sli volt a döfi.De egy idő után elengeded ezt. Mert más jön az életedbe.De azért még fejlesztek ha nem is ugy mint rég ... Értelek mit mondasz,és persze véleményedet el fogadom.De számomra a 60-as kategória elveszett.
-
Laja333
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ez még dx11.

-
460-at 2 évig használtam, 660-at majdnem 3-ig, ráadásul utóbbit akkor vettem, amikor már majdnem 1 éves típus volt. Egyiknél sem vártam, hogy elfogyjon, és teljesen jól kiszolgáltak, amíg megvoltak. Ha a középkategóriától azt várod, hogy ugyanaddig legyen jó high beállításokban, mint a felső (a postodból nagyon így tűnik), akkor ott a hiba benned van, nem a kártyában.
-
gyiku
nagyúr
price/performance 3:57-tol [link]
-
asaca
tag
460 volt sli ben 560 single 660 sli (ti lett volna jó de igy is vagyon volt 114e+futár)mind 1 éves kártya semmi több megveszed használod és elfogy mert jön az új.Minden évben csak várod hogy elfoggyon.Elötte volt 8800 gt de azt imádtam.Több mint 2 évig jó volt..760 kihagytam mert vettem 1-7950. 3+ évig gondom nem volt Még a Withcer-t is simán kipörgettem.60-as széria Mindig hatalmas szivás!
-
-
Petykemano
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ez egyelőre nem tűnik amd favor eredménynek.
-
Laja333
őstag
Nvidia Async Enabled: [link]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jogos, Warhammert kellett volna írnom, ahol lényegében semmi különbség nincs DX12-ben. A Hitman elég speciális azon túlmenően is, hogy AMD-s cím, ott valahogy nagyon dominálnak az AMD kártyák. Ettől függetlenül még tetszik az 1060 teljesítménye, mert mindenhol szép eredményt hoz. A Deus Exre nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mi lesz a helyzet.
-
Jaja, így van, a 460, a 660, és a 760 is mind-mind hatalmas szívás volt. Meg előtte a 9600GT, 7600GT, a 6600GT. Oh wait
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A 2GB-os 960 valóban gyorsabban fog avulni, és pont ezért volt jó döntés az 1060-nál skippelni a 3GB-os verziót. Nagyon kíváncsi leszek, mikor lesznek vele "gondok", "mert csak 6GB RAM van rajta", de vszleg nem mostanában.
-
törölt tag
Azért 1080p-re bőven, de még úgy ahogy 1440p-re is elég lesz az a 6GB ésszerű kompromisszumokkal. Ami engem zavar, hogy kijött a 480 és az 1060, és 95e Ft alatt nincs új középkategóriás kártya jelen pillanatban. Annak ellenére, hogy tudom, hogy ez a forint gyengeségének és a remek 27%-os áfának köszönhető javarészt, azért elég meredek.
-
mcwolf79
veterán
Ott ahova ezt a kártyát szánják (középkategória) a kompromisszum nem újdonság.
Valszeg abban a grafikában amit ez a VGA kipumpál nem a VRAM lesz a szűk keresztmetszet.Még felrémlik régebben (is),mikor a harmatgyenge GPU-kat csillió VRAM-mal szerelték. És volt olyan réteg ,amelyik ezt be is vette.
Emlékszem volt kollegámnak nem tudtam, megmagyarázni, hogy rásóztak egy xar VGA-t ,mert hiába mondtam neki hogy GPU-ja harmatgyenge, csak azt tudta hajtogatni, hogy "hádde 512-es a kártya"
-
törölt tag
válasz
cyberkind
üzenetére
A Deus Ex 1 hónap múlva jön, az talán már nincs olyan messze.
Többiek: Egy mondatot nem írtam a kártyák teljesítményéről. A DX12 címek jönnek, jövőre meg nyilván még több ilyen lesz, amit cyberkind ír, az ma már nem érv, ennyi volt a mondandóm. Tetszik az 1060 teljesítménye, ráadásul Hitmanben is csak picivel van lemaradva DX12-ben a 480-tól, DX11-ben pedig nem kérdéses az előnye. A magyar árak fognak dönteni, ezek alapján lehet, hogy én is erre nevezek be. -
asaca
tag
Látom nem értettél meg. Mondjuk nem is vártam. Lehet hogy túl reagálod! Én azt próbálom megértetni hogy most nagyon szép és jó az 1060!De 1 év múlva? Nem most év végén. Már gondok lesznek vele mert csak 6 GB ram van rajta. A techpowerup is korrektül letesztelte
Mindig ez van 60-ra végződő kártyákkal. Egyszerűen irritál hogy szénné szívatják a népet. A 2gb-os 960 volt a csúcs. Most nem tudom mi lesz a sorsa de mint az elmúlt években volt, most miért lenne másképp? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
daveoff
üzenetére
A BF1-nek szüksége van bindless bekötésre. Ezen belül is sokat profitál a pure bindless bekötésből. Innen a Vulkan kedvezőtlenebb, mert annak a bekötési modellje nem bindless, vagyis még a GCN-es Radeonokon is processzoridőbe kerül minden bekötés, míg DX12 alatt a GCN nem terheli ezzel a processzort. Emiatt döntöttek a DX12 mellett. A Dishonored 2 motorja kevésbé igényel sok szabad processzoridőt, így elég, ha csak relatíve olcsó a bekötés.
Általában az mondható el, hogy ha nincs valami különleges igény, amit csak a DX12 ad meg, akkor érdemes Vulkánra menni, mert 1) nincs Windows 10-hez kötve, 2) kevésbé GCN-centrikus az API. -
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Meglehet, aztán lehet hogy az egyik olyan lesz mint a project cars ahol.... szóval érted

(egyébként az id azt mondta még nincs async nv kártyákon, de lesz. gondolom pascal kap némi boostot)
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Vagy úgy, mint a Tomb Raider, ahol egy gyenge 25%-ot kap a 480 a 1060-tól, ki tudja...
-
Egon
nagyúr
LOL. Egészen pontosan hol "szenved" DX12-ben a 1060?

Legyen mondjuk a sokat idézett AotS
A különbség 1 azaz egy fps a 480-hoz képest fullhd-ban - akkor az is szenved?
nem akarsz esetleg piros szemüveges egyedi avatar-t kérni?
NV Fanatikusok klubja, mi? 
Ehhh...
-
cyberkind
félisten
válasz
üzenetére
De még mindig nincsenek itt, majd akkor ráér foglalkozni azzal, hogy mi miért szar az NV kártyákon, de van egy tippem, hogy nemigen lesz ott gond, majd valaki beírja úgyis, a BF-et imádják sokan.

(#19651) asaca
Tesco-ból pár év múlva tökkkkéletes lesz a BF1 2k-ért, a Deus Ex bundliban pár dolláért, a WD 2 meg majd leárazva 2 év múlva 15Juróért, persze ez a teljes csomag lesz.
-
asaca
tag
Át kellene nevezni a topikot! : NV Fanatikusok klubja
Más: Én jól emlékszem hogy mit műveltek a 960-al Hova lett mára az a kártya. Megjött az 1060... Uhh szép
Meg minden meg hasit de váljuk be jövőre sehol nem lesz. Ezek tények. Már szenved dx 12 alatt.
És még csak most jönnek azok a címek amire várok (várunk) egész évben.
-
törölt tag
válasz
cyberkind
üzenetére
"Tele vagyunk DX12-es címekkel, amik kihasználják a kártyákban lévő erőt."
Ezt a mondatot valakinek mindig sikerül behánynia, csak egyre nevetségesebb lassacskán, amikor Deus Ex: Mankind Divided, Watch Dogs 2, Gears of War 4, Battlefield 1, Civilatizon VI jön idén, valamint Abu a Dishonored 2-t is dx12-es címnek írta korábban, de arról nem találtam ilyen infót. Talán a most vásárolt kártyát még nem kell kukázni decemberig, amíg ezek a game-ek legkésőbb megjelennek.

-
törölt tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Dehogynem vagy nem emlékeztek erre?!

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Venyera7
üzenetére
Gondolom a shader intrinsics-re gondolsz, mert az hozhat +40%-ot is, de ezt ne keverjük bele a DX12-be. Egyrészt ez egy AGS 4.0-s funkció, ami elérhető DX11 alatt is, bár ezt valószínűleg nem fogják kihasználni. Másrészt a DX12 alapvetően egy szabvány, míg az AGS 4.0 egyáltalán nem az. Csak azért van ennek hatása jelenleg, mert sokkal egyszerűbb a konzol shaderét másolni, mint írni egy hasonlóan gyorsat PC-re a szabvány korlátjai mellett.
Ugyanezt a hibát követik el a felhasználók a Doomnál. Nem a Vulkan miatt gyors az AMD, hanem azért, mert a GCN gyors kódot futtathat. A szabványnak ezekhez a gyors kódokhoz semmi köze, csak egyszerű a kódot másolni a konzolról.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Foleg hogy a custom 1060 gyorsabb atlag 11%-al a ref 480-nal (szemben az NV porhintes grafikonokkal). Custom vs custom szinte nem lesz kulonbseg. A tesztek alapjan tuningban sem sokkal jobb az 1060 mint a 480, 8-10%-ot tudtak huzni rajta.
Egyeni velemenyem:
1060: jobb fogyasztas, valamivel jobb DX11 teljesitmeny
480: tobb VRAM, jobb ar (UK), sokkal jobb DX12/Vulkan teljesitmeny -
válasz
Laja333
üzenetére
De írta hogy az ára is lecsökkent... nem tudom mennyi volt előtte, csak tipp... a többi ~210GBP most, a 4GB-ra... most meg 199-re vitte le a Sapphire... ott írta fentebb.

Lehet akkor a többi is szépen visszaveszi majd a 480-ak árait.
Látod máris beindult az árverseny.

Nagy kár hogy feljebb semmi nincs ebből...
-
Laja333
őstag
Úgy látom megvárta mindenki, hogy mit tud az 1060
:"They feel it is a sweeter price point, right now Sapphire are only focused on themselves and production as OcUK has already pre-sold now nearly 1000 RX 480 Nitro cards and sales today on the Nitro's have exploded."
[link] -
->Raizen<-
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani
üzenetére
Nyilván, ha 8 GB-nál húzzák meg a határt, akkor abban nem lesz benne.

(#19629) mlinus: Válasz lásd egy sorral fentebb.
(#19633) darky@: Nyilván el kell dönteni, hogy megéri-e a kompromisszum. Valakinek meg. Szerintem sincs óriási különbség.
A Doom szerencsére nem probléma. Az megatextúrázik. Ott csak a nightmare mód igényel 5 GB+ VRAM-ot Vulkan alatt. -
Peat;)
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
Szerinted miért írta?
Megint kezdődik a pánikkeltés ha szorul a hurok, hányadik már ez...nem pánikkeltés kellene hanem 80 alatt 4 gigás 480 custom jó hűtéssel. Eddigiek alapján az extramemet igénylő csúszkák az options menüben legnagyobb látható előnye a csúszka maga, az options menüben.
Én kibírnám ha nem tudnám maxra tekerni. -
Yutani
nagyúr
De hát akkor a 6GB-os GTX 1060 is sz@r, nem?

Szerk: Jól van, just kiddin'... Igazából a legmagasabb textúra beállításokban manapság nincs olyan szintű különbség, hogy eggyel a maximum alatt ne nézne ki jól a játék.
Egyébként sajnálom, hogy csak 192 bites busza van az 1060-nak, így olyan féllábúnak tűnik. Persze így is megveri a kétlábas 480-at.

-
-
süttyő
tag
Itt egy összehasonlítás rx480 vs gtx 1060 [link]
-
Sonja
nagyúr
-
letepem
aktív tag
válasz
üzenetére
Ha tudom, hogy a termékem cirka 35-40 wattal többet fogyaszt és az OEM-ek is szeretik, ha valami hűvös , a vásárlók annál inkább
, akkor tervezek rá egy normálisabb hűtést.Ha ez megtörtént volna 480-nal:
-199 és 229 helyett 200 és 230 dodóért kellett volna kiadniuk, mert kb. ekkora extra költség
-review-kban már most előrébb lenne 1060-nál, mivel Tjmaxot elérve a kártya visszavesz.És lenne egy sikeres ref, amit még többen rendeltek volna elő és nem várna mindenki a customokra.
-
Chosen
addikt
Ha látott valaki olyan GTX 1060 tesztet, ahol VRM fogyasztást mérnek, akkor dobjon meg vele pls.
Kíváncsi vagyok elfogy-e valahol a 6GB VRAM. -
-
Yutani
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
No problem, nem arról van szó, hogy nem tudom kifizetni azt a +10k-t, hanem hogy nem akarom...

Egyébként dühös vagyok az AMD-re. Tényleg.
Mivel hogy 4GB-os 480-ra várok, de az sosem fog megjelenni, főleg custom kivitelben.#19620: NetTom Persze, az az idlében motorzajos, melegedve meg felzúgó referencia hűtő $500-os megoldás!
Meg van ez az indiai manus zavarodva, esküszöm!Az AMD elcsúszott a G3C!N...
-
-
válasz
üzenetére
1440p-ben 6%-kal gyorsabb az 1060 az RX 480-nál. Egész jó a varázsgömböm.

(#19611) Harley quinn: Ja, hát a 15% nem jött be, ráadásul a korábbi hsz-ek alapján DX12-ben már lassabb.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Megint nem érted.
Kiadom érte a 100k-t, és hidd el, lesz annyi nemsokára, ha a 0day ára 110k. 
-
stratova
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Csak megvárja lesz-e verseny

-
-
Yutani
nagyúr
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Rosszul értelmezed!
Nekem 50k a lélektani határ, ehhez képest a 100k a duplája, ezért nem akarok a fölé menni. 
-
Harley quinn
tag
Tehát 6%-val porig aláza a Rx480-t,
úr isten és 20% val drágább
beszt baj. -
törölt tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Konnyu megszerezni, nezd a jo oldalat

-
Venyera7
senior tag
Most egy lehetősége van az AMD-nek, hogy az RX 480 szépen beesik a 1050 ársávjába.
-
-
-
törölt tag
Warhammerben meg Hitmanban megveri Full HD-n a 480 a 1060 -at.
Nem arrol volt szó hogy 20%al gyorsabb lesz a promóciós NV plakáton??
Direct x 12 -ben roppant gyenge a kártya a beharangozásokhoz.
Lehet mégse lesz a kártyákon NV direct x forradalom ?
-
vader108
tag
Marketing kampány/gépezet képben kifejezve

-
Laja333
őstag
válasz
üzenetére
Mi az, hogy elindultak?

Ha megnézed naponta vannak ilyen ingadozások.(#19598) Malibutomi
Engem sem győzött meg a kártya arról, hogy érdemes lenne átrakjam a rendelésem a 480 Nitro-ról. A Custom (MSI) 1060 is csak 11%-al gyorsabb mint a REF 480. Ezt egy Nitro+ behozza, és még olcsóbb is. Low-lvl API-ban meg egyértelműen a 480 a nyerő. (Ugye, BF1) De azért jó kártya az 1060.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen széket vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Amazon Kindle
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Bár legalább ~30%-kal kevesebbet eszik, ennyivel jobb.
Kinek mi a szimpatikus, bár pistike azt hallja, hogy az nVidia a király,így azt veszi.Az teljesen mindegy, hogy játék alatt semmit nem vesz észre.

Igen, most se nagyon van a piacon, ami meg van az realis aron el is megy. En is elpasszoltam az enyemet, vettem helyette 1080-at
Ha AMD megadja arra a teruletre a szoftvertamogatast es a normalis hasznalhato fejlesztoi kornyezetet amire nekem a munkam miatt kell, akkor veszek ujra, NV ebben most elorebb jar. Ez van 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mivel hogy 4GB-os 480-ra várok, de az sosem fog megjelenni, főleg custom kivitelben.
Nekem 50k a lélektani határ, ehhez képest a 100k a duplája, ezért nem akarok a fölé menni.