- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Amazon Kindle JailBreak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
frescho #84699 üzenetére
Ennek a típusú retrónak a kultúrája Magyarországon nagyon kicsi.
Ilyen gépekkel rendelkezni a maguk idejében észvesztő privilégium volt, és a hasonló kiállításokat leginkább azok látogatják és keresik, akiknek részük volt benne.Na most, ez kétfelé tagolódik.
Akit érdekelt és érdekel, annak vannak ilyen gépei, minek menne el.
Akinek nem voltak, az nem tud nosztalgiát érezni irántuk, így szintén nem megy el.A maradék, aki ugyan kimaradt belőle, de mindig szeretett volna, de nem annyira, hogy mondjuk 10-20-30 évvel később retróra vegyen, amikor mág meg tudja venni... hááát, nagyon szűkös klub ez is, úgy érzem.
Persze ott van a megfoghatatlan, informatika iránt érdeklődő, azon belül minden régi izét megnézegető, de igazán semmihez sem értő pleb, ő inkább a nagyobb, átfogóbb kiállításokat keresi, ha vannak egyáltalán ilyenek.Nyugatra ez tök más, ahol volt széles körben kultúrája az ilyesminek.
Egyrészt beszerezni is könnyebb a retro vasakat, másrészt sokan megtartották a padláson (hisz minek adják el, nem szorulnak rá az árára új gép vételénél). -
válasz
FoxiestFox #84690 üzenetére
Persze, elhiszem hogy megy rajtuk, főleg ha - ahogy említették is - SSD- re van telepítve. A C2Duo nem xarral dobálózik, erős már a korai verzió is. De én még direkt AGP konfigot építettem a Win98 miatt, néhány 775 lap még támogatja a kedvenc retro oprendszeremet. Meg SSD sincs ebben, az csak 3 gépemben van : AMD FX8320/E5-2640v3/Zen3800X.
Abba kemény belegondolni, hogy az első C2D notik XP-vel jöttek, hány éve már, és még mindig lehet őket használni, és mennyi OS lefolyt a Dunán azóta. - ezért szeretem a PC vonalat, brutális az átfogás, kompatibilitás, ahogy Te mondod felfele is, de overkill ellenkező irányba is.
A nemrégi tesztjeimben, próbáimban meg azon is meglepődtem hogy milyen jól mennek még a 2000 előtti cuccok is Win10+modern gépen.szerk : korábban még gondolkodtam erősebb C2Quad gépen, de a v3 Xeon megépítésével okafogyottá vált, kiváltja, legalábbis az én koncepcióm szerint. És egy jóminőségű, gyors C2Q konfig is drága már, nem költök rá, elég zseton elment a Xeonra is...
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #84684 üzenetére
és #84685DarthSun:
Amikkel próbáltam: G41, P35, P43, P45 és X38, javarészt C2D E8400/8500, Xeon E3120 és C2Q6600, X3330/3360 Xeonokkal.
dVGA-ként R9 380 és RX 550 radeonokat használtam velük.Azért azt hozzátenném, hogy a felhasználó élmény is meglegyen rendesen, akkor a G-s chipsetek IGP-i felejtősek, alap képet adnak de semmi több, illetve min 4 GB RAM de ha megy akkor inkább 6/8 GB és a legfontosabb hogy legyen egy sata SSD-nk a W10 számára mert HDD-vel bármelyik új gépet is képes padlóra küldeni.
Illetve ajánlott csak W7/10 esetén a BIOS-ban a SATA vezérlőt AHCI módba tenni és úgy telepíteni az SSD TRIM és egyéb dolgai miatt. (megy IDE módban is, csak egy pár extra dolog nem működik és a HD Sentinel marhaságot ír ki kondicíóra pl. ).
#84688FF23:#84690FoxiestFox: úgy laza 15 éve.
3GHZ környéki C2D-k és C2Q-k illetve a nekik megfelelő Xeon-okkal hasít a W10x64 iss. -
arn
félisten
válasz
Bile Demon #84691 üzenetére
Koszi, vmit csak talalok… sbpro2om van hozza.
-
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #84687 üzenetére
Marmint hogy 1.44es floppykabellel hasznalhato?
-
arn
félisten
A regi sajatkontrolleres cdromokhoz milyen kabel passzolt? Sony cdu33a.
-
válasz
zoltanz #84683 üzenetére
Látom már megválaszolták, én amúgy sem tudtam volna. Win10- et elsőnek a Ryzenes gépre tettem, másodiknak meg az E5 v3 Xeonra. Ezek bírják, meg hozzájuk való a 10.
Core2- re sztem XP és Win7, nagyobbat nem tennék rá, inkább még kisebbet, de ez az én mániám, hogy direkt a Win98- hoz szereltem össze az E6600- as gépemet, vagyis van rajta XP is, de a Win98 a lényegesebb...nekem. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #84680 üzenetére
"Valamint ha tényleg felmegy az XP, akkor a 6600GT- ről is ki lehet deríteni az abszolút felső határát, 4.5GHz RyZen mellett talán már kiadja."
Amúgy Windows 10 melyik (Core2) chipset -től probléma mentes? (korai chipset-ekkel produkált emlékeim szerint furcsaságokat, talán MSI P965 Neo, vagy Foxconn G1 ugye ott a déli híd régi nagyon ICH7)
-
válasz
DarthSun #84678 üzenetére
& jokeph:
Sajna nem tudok a régi BIOS miatt 3.0 GHz fölé menni. Nem hinném, hogy a procinak van ott vége, de fölötte mindig kifagy. RAM is elég furán állítható, szerintem többet ki lehetne abból is hozni.
Perpill a VGA húzása az egyetlen, amivel játszhatok még kicsit:
3DMark 2001SE - 27004 pont 6600GT (AGP)-vel; ez azért már egész jó.
-
válasz
jokeph #84679 üzenetére
Én is örültem a pci-e 6600GT-nek, mivel van belőle AGP- s is, de a PCIe- et be lehet vágni erős proci mellé, de egyelőre a @4GHz AMD- vel nem érte el a @2.6GHz Xeon eredményét. Erős tuningolt Intellel valószínű még több is van a 6600GT- ben.
Modernebb gépben overkill hatással asszem ez a legjobb nálam eddig - 90135, de ez belépő 128bites kártya, a 2001- nek többet számít a 256bit, megnézem majd a GTX770- el is
XP alatt ugyanezen gépben. Állítólag a Custom XP telepítőm felmegy RyZenre is, akkor pedig esélyes a 120k körüli pötty.
Valamint ha tényleg felmegy az XP, akkor a 6600GT- ről is ki lehet deríteni az abszolút felső határát, 4.5GHz RyZen mellett talán már kiadja.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84675 üzenetére
Eladónál szerepelt a képek közöt GPU-Z stressz teszt is, nagyon bízom a hibátlan működésben.
#84677Fred23:
DRAM frekin ha sikerülne lőni (osztó állítással ? ), hozna az is szerintem, korábbi tesztjeimben számított a ram sebessége.#84678DarthSun: ezért örülök a pci-e 6600GT-nek, mert nagyon erős CPU-kat tudok mellé tenni, jelentős OC-val is ha van értelme, aztán lehet majd hasonlítani őket.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
jokeph #84630 üzenetére
"IGP-ben a HD3200/3300 és 4250/4290 kifejezetten jó, de az nForce-os GF6/7/8-nak sem kell szégyenkeznie."
Asus P5N73-CN nForce 630i (MCP73PV)
Intel Xeon L5420 4x2333 MHz
3 GB Ram
IGP Geforce 7100 256MB
Win7
3Dmark05: 883 pontA Shader Model, 3.0 miatt ezek az IGP-k meglepően jól teljesítettek igen.
-
válasz
frescho #84657 üzenetére
Mondasz valamit
C64- el gameltem egyszer. Amúgy élménydús volt. Főnököm hozta be a gépet, joy-okat javítgatta munkaidő alatt, jók is lettek(gyerekei szétküzdötték). Aztán betöltött valami gamet, ami hasonló téma mint az Arkanoid PC- n. Jót játszottunk egymás ellen, de kikaptam mint állat.
Aztán az Arkanoidot később vettem kezelésbe, 4 évig gyakoroltam, mái napig nem akadtam megfelelő ellenfélre (dual küzdelemre alkalmas game, Chuk R a szerző), 1600000 pötty a csúcsom, mocsok nehéz játék. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84655 üzenetére
Szívesebben kiírtam volna DVD-re, ha lenne DVD-m - ha nagyon nem jön össze, úgyis az lesz a nóta vége - van rádugva a P5Q-ra egy IDE-s NEC DVD/RW.
és #84656MasterDeeJay: végül megcsináltam a Freedom-ot Rufus 3.x-el, jelenleg települ a Kingston A400-as SSD-re, a file-ok beolvasás után (és a win telepítése előtt) 2 valamit nem talált, ezeket engedte átlépni, most épp az összetevőket regisztrálja.
Ha ez így műkszik, aranyba foglalom ezt pendrive-ot, meg a neveteket is.
Gyorsan nyomja.Update: most löki fel a netframe work-őket (1.1 és 2.0) - van ebből/kell XP-hez újabb ?
Update: el se hiszem, de felállt a rendszer, és már nyomja fel a netfrwk 3.0-át, meg pakolgatja a drivereket.
Anno sokat használtam a Freedom-ot, az egyik legjobb mod Xp szerintem, kinézetre se gyenge.
Megyek, kotyvasztok egy KV-t.
Már végzett is, restart jön.
-
válasz
DarthSun #84654 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért változott meg a régi, a felhasználókat partnerként kezelő hozzáállás. Nem voltak kemény fórum szabályok, a cikkek kikerültek és hetente volt mindig valami érdekes. Aztán a kezelői oldalról történt valami, hónapok alatt kerültek ki cikkek, a fórumokra ráhúzták a vizes lepedőt és ezzel megfojtották az egészet. A közönség is szétszóródott. sg, hwsw és a többi után a logout is dögrováson van.
Egy kis ON: Sikerült felélesztenem az egyik lapos C128, az is jön Fülére
-
-
válasz
jokeph #84652 üzenetére
Nincsmit, amíg van felhőben helyem addig töltögetek, anno ezt is valaki kérte.
Penről asszem csak ISO behúzás, Rufussal FAT32- re(ott már elég mert az ISO belsejében nincs nagy file). Egyébként telepítés közben elveszti a telepítő médiát. Startnál a bios pen boot berántja, de utána már a betöltött driverek lesznek aktívak, onnan pedig gond lehet.
Középrégi lapoknál azonban legbiztosabb ha kiírod DVD- re, bootolhatóra. Nero tudja a képfelírás menüponttal.
-
válasz
DarthSun #84642 üzenetére
Welcome to my world
Ami kimaradt: Az oldal üzemeltetői oldaláról a hozzáállás is a click bait-et erősíti. Tények, mérési eredmények felesleges dolgok, nekik nem termel semmi hasznot. Hónapokig semmi, aztán nagy lemaradással kiraknak mindent, de rendes átnézés nélkül. Aztán megint semmi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84648 üzenetére
Próbáltam, de mind a 4 különféle CD-m kuka.
Egyelőre feldriverezem ezt a Vista Ultimate SP1-et, poénosan W7 Ultimate-t ír ki a kezdőképen.
Futattam egy UT2004DEMO-t, hát 9600GT-vel a C2Q6600 103 pontot dobott.
Ez a C2Q 6600 nem tűnik egy acélos procinak.Asszem, belehajítom az egyik Xeon X3360-at.
XP: közbe megkészült pendrive-ra a Freedom - itt meg is ragadom az alkalmat - köszönet a Freedom ISO-ért.
Kis Inteles kitérő, most hogy beindult az Asus P5Q - korábban már temettem a lapot, sanszosan az 1066-os ramok miatt nem indult - extra feszt kérnek és a lap valszeg nem tudta beindítani őket a szabvány 1,8 Volt fesszel.
AMD oldalról tesztsorozatom folytatása következik az Asus M3A78-EM lapba beköltözik a Phenom II X6 1090T.
Érkező VGA-k és egyebek: jövő hét közepére megjön az összes.
#84644MasterDeeJay: hát, elindul, de van valami gebasz, Freedom telepítésénél lefut pár folyamat, aztán jön valami "memory no fit" akármivel.
-
válasz
FoxiestFox #84647 üzenetére
Jogos, az is egy szempont, szoktam is mondani hogy könnyebben visszalinkelem, ha gépenként, konfigonként blogolva van. De magamnak elég 1-2 fotó+képmentés is, tudom mit tud, sajátra nem fontos részletesen dokumentálni. A retros közösséget pedig többnyire nem érdekli, még innen sem, pedig be is linkeltem a blogot.
1 hsz már jött, de lehet hogy a flame kijelentésem miatt (rá is kérdeztem...lehet hogy jön rá válasz). -
arn
félisten
válasz
ugy csinald, hogy magadnak csinalod
masoknak gyartott tartalmakba nem erdemes tul sok energiat feccolni. de igazabol az ide jaro emberek vs prohardveren irogatok aranyabol azert lehet kovetkeztetni, hogy mennyi embert erdekel ez. en szivesen csinalnek tobb tartalmat, az alapokat is megteremtettem hozza, de nincs ra idom, max vmi minimal dolgokra.
a hweket is magamnak gyujtom sajat hasznalatra. modern hwek jonnek, mennek, a regiek maradnak (max a szamomra feleslegestol szabadulok meg).
-
válasz
"Innentől feleslegesnek tartom a precizitást. Karbantartom a gépeimet, beteszek 1-1 valamit, kis tapasztalatot, tesztmentést, ilyesmi. De részletesen végigtesztelni, táblázatok, kimutatások...abból kiszállok, semmi értelme."
Én eddig is azt hittem magadnak csinálod, mert ez a hobbit, az csak járulékos plusz, hogyha a jövőben valaki épp az adott hardverre keres, akkor megtalálja a méréseid.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84644 üzenetére
Nem másolt fel semmit, csak az indító fileokat.
16 GB ram van ebben a gépben, az csak elég.Update: nekiugrasztottam mégegyszer, most már tolja fel.
Közbe rájöttem, én voltam a vak, FAT32-re volt formázva.
NTFS-re átformázva már csinálja is (8 GB-os pendrive). -
válasz
FoxiestFox #84641 üzenetére
FB- on nem vagyok fent, valamelyik discordra regeltem, benéztem, nem láttam semmi érdekeset, meg kuszának tűnt nekem. Azóta meg sztem a jelszót is elfelejtettem, bár gondolom ott is van emlékeztetős csatolás emailre.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84637 üzenetére
őőő, ennek a proginak nem kéne a penfrive-ra felmásolni az ISO-t vagy a tartalmát ?
-
válasz
FoxiestFox #84641 üzenetére
Nem sértődöm csak abszurd :
- kisebb színvonalú retrora, egyből megy, ez igen ecsém
- meg hogy kár hogy nincs több
- XY feltesz egy kurta, hiteltelen xart, egyből fődig hajlonganak előtte
- tehát látszik hogy sokkal kisebb színvonalra van hsz, félig halott a dolog ahogy írod, de valamennyi reakció van, csak kissé aránytallannak látszik.Innentől feleslegesnek tartom a precizitást. Karbantartom a gépeimet, beteszek 1-1 valamit, kis tapasztalatot, tesztmentést, ilyesmi. De részletesen végigtesztelni, táblázatok, kimutatások...abból kiszállok, semmi értelme.
Előnye is van, sokkal több idő jut egyébre, játékra, filmezésre, meg a programozást is fel kell elevenítenem. -
válasz
DarthSun #84636 üzenetére
Ezen kár megsértődnöd, a Logout egy halott platform, lófasz se olvassa, én se. Magamtól sose tévednék rá, nemhogy ott keressek retró tartalmat
Ez egy olyan hobbi, ami az emberek kis részét érdekli, még a számtech iránt érdeklődésűek között is elenyésző, még kevesebb, aki érdemben hozzá is tudna szólni.
Ha megtekintéseket akarsz és hozzászólásokat, a népesebb külföldi vagy az 1-2 legnagyobb magyar retrós Fb csoportokban vagy Discord szervereken érdemes próbálkozni.Ha én írnék a kedvenc IBM laptopjaimról egy cikket Logoutra, a 90-es évek eleji kis kedvenceimtől a 2010-es utolsó kis kedvenceimig részletes hw és sw tesztekkel és összehasonlításokkal meg minden, azt szerintem még ennyien se kérnék le.
Az átlag népesség számára az informatikai hulladékkal való bűvészkedés értelmezhetetlen. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84637 üzenetére
Kipróbálom egy Freedom XP ISO-val.
Vista Ultimate úgy néz ki hibátlanul megy, feldriverezem azt meglátom, ha sikerül nyomok vele egy tesztet is a 9600GT-vel.
-
válasz
fatpingvin #84638 üzenetére
Nem érted ? Én sem
-
-
315 lekérés, 0 hozzászólás. Tök jó nem kell többet részletesen tesztelnem. Több szabadidőm marad. Tolok néha egy-egy troll/flame hsz- t, azt jobban értékelik sztem. A betervezett S939, P-III/Tualatin, S462 projecteket már skippelem is.
-
jokeph
nagyúr
Úgy néz ki, sikerült életre varázsolnom az Asus P5Q lapomat, Q6600-al és 4*1 GB Corsair DDR2800 XMS2 ramokkal.
Kopp-kopp-kopp...
XP-t nem tudtam telepíteni, olybá tűnik hogy mind a 4 XP CD-m elhalálozott.
Megpróbálok egy Vista Ultimate-t, hirtelen ez van.#84637MasterDeeJay: az mifeneség ?
közbe megtaláltam, leszedte, kipróbálom.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84632 üzenetére
Anno a hálópartys gépem sokáig egy Soltek Barbebone gép volt, nForce 2 alapokon, ebben volt egy nagyon jó GF 4 MX IGP.
-
-
válasz
MasterDeeJay #84627 üzenetére
És hozzátehetjük hog az MX440 is jól vitte a korabeli cuccokat. Tehát a 9600XT már jó erősnek számít.
-
válasz
jokeph #84626 üzenetére
Simán Excelben készült. Nagyon egyszerű, aki már csinálta legalább egyszer, olyan mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni.
Egy cellasorba behúzod a címsort->másikba a hozzátartozó eredményeket->kijelölöd az egészet->jobb gomb, sorbarendezés az eredmények alapján->ismét full kijelölés->főmenü/beszúrás/3D oszlopdiagram->elhelyezés a moveval, méretezés egérrel->majd a grafikon különböző területeire jobb gomb, mindent formázhatsz, színeket, effektusokat válaszhatsz, szövegdobozokat szúrhatsz be, stb-stb - nagyon sokféle varációt választhatsz.
Tehát ha egyszer végigvitted, utána már 5perc egy bármilyen diagram, nemcsak oszlop természetesen, van még egy csomó változat. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #84602 üzenetére
"Az IGP- ket nemigazán kedvelem
, megmondom őszintén. Harmatos a teljesítményük, és egy dedikált kártya feelingesebb, jobban aggya' "
Egy "árja" retro-nál nem igazán teljesítmény a hangsúlyos.
Azért egy Voodoo3 8 MB IGP -s lapot elfogadnék (a képen ez látható), de én szeretem az Igp-s nForce deszkákat. Akár egy hibrid CF is feelinges. A dedikált VRAM -os lapok, hozták a diszkrét kártyák teljesítményét. -
-
válasz
jokeph #84619 üzenetére
Igen, nagyjából láttam a teljesítményét a gyűjteményes topikban (is) - van egy kolléga kinek a 8800GTX a kedvence.
Asus M4A88TD-V EVO/USB3 : ugyanilyen lap van az AM3- as gépemben - de megnéztem a videót is
Asrock X99 : ezt is végignéztem, jó kis lap, egyedül a QuadChannelt hiányolnám...Itt pedig szintén X99, vagyis C612 Neked, ill ha valakit még érdekel. Aki követi a topikot és érdekli, lényegében jó részét láthatta (csak itt összeszedtem egy blogba+összesítettem a teszteket), de érdekes retro/félretro effektusok jöttek pld a grafikonokon. 2000 környékén tudtuk eddig is hogy egy 6600GT- vel el lehet lenni, bár 2004- es kártya
, de egy 2010- es játékkal már teljesen rosált ez a GPU. Pedig ha naptárazunk, akkor csak 6 év, ha overkill időutazással a 2000- es évre használjuk, akkor pedig 10 év - jó hát az utóbbi már jelentős, főleg ezen korszakban.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84618 üzenetére
Jóval erősebb, a HD3870-et is keresztbe lenyeli. HD4850-nél némileg gyenguszabb.
Anno 2008 körül 8800GT/S/X volt az álmom, de bűn áruk volt nagyon.
Van egy bloweres MSI 8800GTS-em, de driver után szétesik azonnal szinte, bloweres (középen) Sapphire X800 GTO detto.
Asus M4A88TD-V EVO/USB3 lap is várhatóan érkezik, legkésőbb jövő hét elején, IGP-re fel.
Folyó teszthez: meglepődtem, kellemesen, hogy az nForce3/4-hez telepített XP-m csont nélkül hajlandó működni a jelen AMD 785G-s környezetben, most is fut a 3Dmark06 XP alatt az Opteron 1381 + HD 3870 párossal.
Egy kis (szó szerint) X99, csak Neked.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84610 üzenetére
Jók bizony.
Munka közben megvilágosodás ért, az AM3+-os lapomban is tudok frankón kereszttesztelni, mivel natívan XP, W7/8/10 támogatott. CPU-ból bármi, ami tartalmaz DDR3-as vezérlőt, azaz AM3+ FX-től Athlon II-es sorozatig visszafelé.
W7/8/10-hez mehet az M2 SSD is (gen 2 x4 nVME/SATA), XP-hez marad a HDD/SATA SSD.
Támogatott a CF és az SLI is (gen 2 x8/x8 módban).Ezek lennének majd a CPU-k:
Athlon II X3 455
Opteron 1381 (Phenom II x4 2,5 GHZ)
Phenom II X6 1090T
FX8350Reménybeli VGA csokor (XP is támogatott):
6600GT (várós)
9400GT (várós)
9600GT
9800GT (várós)
HD3870Csak W7/8/10 támogatott:
R9 380
RX 550
RX 460
RX 480
GTX 1070Bő menetnek nézek ismét elébe.
Számítok még 2 lapra és egy AM2-es Athlon 64 5400+ procira is.#84612DarthSun: M5A97 EVO R 2.0 jó kis lap.
Van belőle 2 db is, ingyér voltak, nem ismerem az előéletüket, de sajna max alkatrésznek valók...
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84607 üzenetére
Valszeg senki sem akart 5 eves kartyakat uj lapokba pakolni. A gyarto meg sporolt par dollart.
-
Azt értem, de azt nem hogy az új lapok alapból miért nem voltak univerzáisak. Hogy lehet hogy egy P3-as lap univerzális de a P4/Core2 már nem.
Ha visszagondolok az időben, tegyük fel átlag user vagyok lecserélem a lapom, procim, esetleg ramot (bár átfedés volt SD-DDR-DDR2-ben is) is de a videókártyám nem mert mondjuk spórolni szeretnék. Aztán bamm nem tudom belerakni a slotba.jokeph
Csak a tápfesz vagy maga a jelszintekhez használt fesz is? Mert ha csak tápról van szó akkor elméletben adapter létezhet hozzá. Feszt a legkönnyebb megoldani, gyakorlatilag párszáz forintos alkatrészekből. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #84603 üzenetére
Azert van benne a bevagas, hogy ne vagd tonkre a hwt
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #84602 üzenetére
Mihez képest.
Az AMD megoldásai a saját korukban sosem voltak gyengének mondhatóak.
Láttad, a HD3200-am is mit tud (785G), pedig 2008-as, kb. csak az elit AGP-s VGA-k nem verik el, és ma is használható, még W10x64 alatt is szóra tudtam bírni.
dVGA: persze hogy feelingesebb. -
Létezik amúgy AGP univerzális adapter hogy minden kártya menjen minden lapban?
Tököm tele van ezekkel a bevágásokkal. Rakom össze az Agp gépeket és hol így hol úgy van bevágás. A bevágás nélküli lapokkal nincs bajom de tök gáz hogy itt ez a szerintem jó Asrock lap és meg van cseszve az AGP portja hogy ne tudjak belerakni régebbi kártyát.Amúgy megcsinálták a 66mhz-es AGP-PCIe adaptert de hogy ezt az árat elkérni érte azért az gáz:
https://www.ebay.com/itm/175304072167?hash=item28d0efdbe7:g:8MIAAOSwznhil2BwEmberke moddol is kártyákat meg gyárt is.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest