- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #85097 üzenetére
Akkor meg szerintem az eltérés mindössze az órajel eltérésből lehet. Azt vettem észre, hogy a korai szoftverek az órajelet értékelik a lehető legjobban. (vagy adott esetben arra a legérzékenyebbek - lásd pl Red Alert 2, ami egy Pentium 4-esen már játszhatatlanul gyors volt)
Na, ezt nem is tudtam, hogy mire használják a nagy L2-t, azt hittem, hogy a játékok profitálnak belőle (noha közvetve ez is igaz).
Igen, én kértem
-
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #85098 üzenetére
Ettől szép !
Amúgy C2Q Xeon-nal.
És a Phenomot nem "sújta" az FSB-s felépítés.Természetesen meg fogom vallatni Phenom-mal (1090T), érkezett hozzá egy potens lap ami nem fog elfüstölni alatta (az Asus M3A78-EM-t sajnálnám, nem is 6 magos proci OC-hoz van megtervezve).
C2D: van egy jóféle E8500-asom, ezzel is meg fogom nézni a 6600GT-t, kíváncsi vagyok hogy DDR3-as X38-as lapban (hogy nem legyek ram limites) 4,5 GHZ magasságában hoz e még a 4GHZ-re tolt quad-hoz, vagy már VGA limites leszek.
6600GT: amúgy Darthsun-é jobban meg van húzva.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #85092 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy míg te egy C2Q-val akarod megdönteni Dartsun eredményét, aki egy Phenom II X2-vel (vagyis két magos rendszerrel van); viszont van (tipustól függően) 2-3 év korkülönbség a CPU-k között, Dartsuné az újabb.
Kicsit alma VS körte érzésem van, de hajrá -
jokeph
nagyúr
válasz
KROK640 #85096 üzenetére
Q6600-hoz: nincs magasabb FSB-je 3,0 GHZ-re húzva, pontosan 333MHZ ami az X3360-nak alapból annyi - szándékosan erre lőttem a Q6600-at, az hogy ez esetben ez 3 GHZ-es órajelet adott, számomra nem volt lényeges.
A difi minden tekintetben marginális így közöttük, nem csak 3DMArk tesztekben.
Nagy L2 cache: volt egyszer róla szó, talán az s775-ös topikban, hogy amióta van rendes net sávszél meg pláne Gigabites háló, annak kiszolgálását elősegítí.
3DMark: ha jól rémlik, nemrég te kértél tőlem HD3870-es méréseket.
Hamarosan prezentálom. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #85086 üzenetére
A CL2 és CL3 közötti különbség másban is megmutatkozik. Nem véletlenül kísérleteztünk CL1,5-el is az Athlon XP-s időkben.
nekem ami erősen bejött Athlon XP mellé akkoriban az a 166-os (333-as) FSB, RAM 333, CL2. Nagyon dinamikus, hasítós rendszereket eredményezett"L2 cache: a 3 GHZ-re tolt Q6600 (2*4 MB L2) és az alap órajeles X3360 (2,83 GHZ, 2*6 MB L2) között marginális a difi." - szerintem itt az is számít, hogy van 170+ MHZ különbség a Q6600 javára, valamint egy magasabb FSBje is. Ezek ketten gondolom elviszik a nagy cache előnyét, főleg, hogy (pláne akkoriban) egy bizonyos méret felett nem nagyon használták ki a programok. Hiszen gondold el, ekkoriban még javában szaladgáltak E21XX-ek 1MB cache-el, E4X00-ek 2MB cache-el (amik talán a piac legnagyobb szeletét uralták), és az E6XXX-ek is, amik szintén a piac jelentős (ha nem a legnagyobb) részét kapták. Az E7XXX-es széria is csak 3MB Cache-t kapott, így hiába a E8XXX-es 6MB cache-e, alapvetően elmondható volt akkoriban, hogy a szerver és a high end desktop szériát kivéve maximum 3MB, de sokkal inkább 2MB cache az átlagos. Érdemes volt ennek figyelembe vételével programozni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85094 üzenetére
A két HEDT géppel vidáman 4 GHZ fölé tudok menni, és alapból sem gyengék. s1366-os X5690 tud kb annyit IPC-re vetítve mint egy 4 GHZ köré húzott C2Q, ramban sem szabad gyengébbnek lennie, mert már nem FSB-s az s1366 sem (és triple-channel is lehet, ha ez számít).
Az FX8xxx van kb egy szinten IPC-ben az s1366-al, az s2011v1 alapon is tud annyit mint a húzott s1366 - itt érdekes lesz a 2 Xeon viszonya, mivel mindegyik 6c/12t.
A 6600GT-m hűtésést le fogom szerelni, a korabeli AGP-s MSI NX6600GT-m nem fűtőtt ennyire.
Maga a GPU hűtőbordája 2 rugós bolhával van rögzítve és elég lazának is tűnik, ez a VGA az eladó állítása szerint 1 hónapot nem ment újkorában, azóta csak volt a dobozában egy szekrény mélyén sokáig elfelejtve, azaz egy közel 0 km-es példány ( a kinézete erre nem cáfol rá), minimum megérdemel egy újrapasztázást, de gondoltam hogy dobok rá egy kaliberesebb hűtőt teszt erejéig, Vramok csak a GPU oldalán vannak és gyárilag ragasztott hűtőbordásak.#85093MasterDeeJay: herélt, minimal XP ?
Vagy egy faja W2000 ?
Bár előbb lehet megnézném, hogy legalább BIOS és POST szinten meddig lehet vele elmenni. -
cpu-z validhoz van valakinek valami totál minimal oprendszere?
Megkísérelném a WR-t már végre az E8100-assal de nem akarok sokat szívni.
Már ha a P5QC megy 560+ FSB felett. -
A 2001SE esetén minden számít, én úgy tapasztaltam. Az E2220 @3GHz- en kevesebbet hoz mint az E6600 @2.6GHz- en. Az E5-2640v3 pedig 2.6GHz- en mindegyik fölé megy, ráadásul az alap T3 van belőve még, amit a kínaiak tettek defre a biosban. Mondták hogy T1- en is mennie kell, majd kipróbálom. Persze nyilván a QuadChannel eleve dob rajta, még T3- al is nyilván magasabb a sávszél mint a C2Duo- val.
Az időzítés és a szinkron órajelek meg az AMD esetén hoztak, ahogy mondod ezeknek is nagy szerepük van, sőt kisebb videokártya esetén, pld 6600GT - elég nagy lett a különbség az összpontszámhoz képest. @4009MHz CPU/CL5 RAM : 30050 körül volt(ezt le sem mentettem), @4000MHz CPU/CL4-4-4-12 XMP RAM- al pedig a már linkelt, az egyelőre helyi csúcs - 31738.Amiatt említettem hogy számít minden, az L2-L3 is, mert ha nem lenne ott a Phenom-II 6MB közös használatú L3 kesse, akkor a fent említett eredmény jóval kevesebb lenne, pld Athlon-II- vel.
-
FF23
senior tag
-
jokeph
nagyúr
Szóval, akkor figyelembe veszi a fizikai felépítését (ezt tudtam, hogy nem valódi 4 mag, hanem 2 db C2D összefoltozása a Quad).
#85089FF23:
Jó kis lap az, E8500/E3120 kéne bele.
Nálam az s775 DDR3-at a P5E3 Deluxe képviseli mint közel csúcs lap. Kár, hogy a Quad procikat nem igazán kedveli kemény OC-ban.
Viszont a C2D-kez szeresse, E8500-at 4,42 GHZ-en hajtottam benne fél évig, 24/7-ben.A 9600GT GDDR3-as VGA után az nVidia ref. 9800GTX lesz a kövi, majd végszónak a HD3870.
-
válasz
jokeph #85086 üzenetére
Mert az az "igaz" ertek. Ha megkerdezed a Core 2 Quad egyik magjat, hogy mennyi cache van benne, akkor a felet fogja mondani a marketing erteknek. A Core2 csaladban nincs 4 magos CPU, csak 2x2 magos CPU van. A tokban ketto darab 2 magos CPU foglal helyet, akik az FSB-n keresztul kommunikalnak egymassal. Tehat az L2 cache fele az egyik CPU-ban, a masik fele a masik CPU-ban van.
-
jokeph
nagyúr
Ebben is lehet valami.
A RAM időzítés érdemi pontszámnövelő hatását véletlenül szúrtam ki, még a DFI NF4 lapnál, a sima 400 CL3-x-x-x-hez képest a 400 CL2-3-2-5 sokat dobott.
Azóta mindig behangolom úgy a ramokat, ammit tudniuk kell(ene), az utolsó tesztsoromnál meg még adtam neki kis plusszt is (bár ez kényszer volt, nem tudtam visszaosztani 800-ra már, akárhogy variáltam a strap-on, 934 lett a legkisebb, szerencsére az XMS2-es ramok így is jól futnak, s mi a legfontosabb, hogy nem kellett a feszen növelnem, és maradhatott neki a gyári CL4-4-4-12-es időzítés is .L2 cache: a 3 GHZ-re tolt Q6600 (2*4 MB L2) és az alap órajeles X3360 (2,83 GHZ, 2*6 MB L2) között marginális a difi.
Az miért van hogy az AIDA CPUID felezett L2 cache méretet ír csak nálam ? Q6600-ra és X3360-ra is, OC nélkül is.
-
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Fred23 #85081 üzenetére
"Most fogod tesztelni, vagy miért raktad be a képét? Mintha valami BIOS baja lett volna sokáig, de lehet, keverem egy másik ITX-es lappal."
Köszi az infót. Még csak most nézegetek, amit keresek kis, kompakt Itx kivitel, nForce 9300 vagy 9400 és legyen rajta 16x PCI-E. (Core2Quad Xeon -ok menjenek benne)
Itt van egy teszt nem írnak problémát:
[link] -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #85058 üzenetére
írok privit
-
-
Ha jól nézem teszt alatt 3.6GHz- en ment a Q6600. A GTS240 pedig 256bites kártya. Így elég combos eredmények lettek. HD3870- el tudnám befogni, ha XMP- re tenném a ramokat, mert azt még CL5- el mértem, aszinkron órajelekkel. A meglévő kártyáim közül talán ez van legközelebb hozzá.
A HD6850 és a GTX770 már más súlycsoport. A HD2600XT és a 8600GTS pedig alatta van jóval. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85060 üzenetére
úgy nézem, picivel jobban meg van rántva a 6600GT nálad.A Phenom II ram vezérlője is jobb picivel, ez nálam ezekkel a ramokkal az ésszerűség határa már kb.
Nálam a 6600GT-nél van szintén segédhűtés (8 cm-es venti +-ba direktbe, a Zalman cpu hűtő meg rá van a VGA hátuljára fordítva) és így is 70 fokos teszt alatt.
A 2001 SE úgy látszik talán annyira nem profitál a CPU OC-ból mint a későbbi verziók.
s775-re tesztkonfignak marad a P5Q, ebből lenne jó levadászni egy DDR3-as P5Q3-at.
Az X38-as lapom ugyan DDR3-as, de abban nem megy ennyit a CPU.
Mondjuk van még egy P35-ös DDR3-as lapom, talán megérne egy misét.
Ehhez képest abban a DDR3-as ramoknak legalább 1800CL9-en kellene tudniuk menni, hogy pariban legyenek, a ramon nem fog múlani, van 2 GB-os G.Skill Rip Jaws X 2133 CL9-es ramom hozzá.#85065Fred23: ha végeztem a CPU OC-s mérésekkel, visszatérek még a 6600GT-vel.
-
válasz
jokeph #85056 üzenetére
Szép lett! VGA kari memóriáját 550-ig tán még biztonságosan húzhatnád.
FoxiestFox: Egyszer úgyis el fogod kezdeni saját kézzel, és akkor már jobb előbb, mint később. Nekem kifejezetten csúnya munka lett az első, de tökéletesen működött utána a lap, és ha más javította volna meg, kihagytam volna egy tök jó élményt.
-
válasz
FoxiestFox #85062 üzenetére
Jó hát megértem, egyéni döntés.
-
-
válasz
FoxiestFox #85058 üzenetére
Minek ? ...
, azt bárki megtudja csinálni, kell egy príma kínai pákakészlet, hegyes és féltompa forrasztócsúcsokkal, aztán kb 5-10 perc a csere kondinként.
-
válasz
Chris82 #85053 üzenetére
Az jó amúgy. A 8600GTS is max 20k pontot tud 03- ban, erősebb procival is. A S939 jön nálam is, félbehagytam, de 2.9GHz- et megy stabilan a procim. Folytatom majd, de most egy darabig a Phenom-II+GTX770 marad fent a próbaállomáson, pár gamet végigtolok rajta, ne csak mindíg teszt legyen, kell a kikapcsolódás is.
-
Tudtok jó szakit aki vállal alaplap újrakondizást?
-
zoltanz
nagyúr
Most vettem észre a Mafia II. játék '2010 Shader Model 3.0 támoghatott grafikus kártyával is működik. (középkategória körülit azért kíván)
[Mafia 2 Demo Gameplay On ATI Radeon X1550] -
jokeph
nagyúr
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #85050 üzenetére
Csak sikerült VGA OC nélkül is.
Ezúttal felszereltem rendesen a Zalman hűtőt, eddig csak simán rá volt dobva.
A CPU majd 4 GHZ-e egyéni rekord, korábban 3,74 GHZ volt a vége, sejtettem hogy az X38-as lap lesz a limitáló tényező, abban ezzel az értékkel már POST se volt.
A ramokban bíztam, (stock 800-as Kingstonok is mennek 934 MHZ-en a saját időzítéseikkel feszemelés nélkül) hogy az időzítések lazítása nélkül is fogják bírni - a feszen nem kellett emelnem, elég neki az előírt 2,1 Volt (Vdrop lehetősége végett BIOS-ban 2,2 Voltot adtam meg a kezdeteknél), mert nem tudtam jobban visszaosztani őket semmiképpen sem, ilyenkor jön jól az 1066/1200-as ram - a DDR3-as lapokat ezért kedvelem jobban.
1066-osom van, de szerettem volna az időzítések miatt ezt használni, hogy megmaradjon az azonosság a mérések között lehetőség szerint, persze ez így is durvább lett.
Sajna a Gigabyte 6600GT-m gyári hűtése roppant harmatos megoldás, megnézem fel tudom e rá applikálni valamelyik Zalman hűtést, hátha...
Ez a P5Q lap egyszerűen fantasztikus.
1,4 Volt VCore mellett is a VRM kb. hűvős kategória, AIDA szerint a Vcore 1,385Volt, ez 0,015 Volt Vdrop érték, szerintem perfekt (LLC ON).#85051Chris82: nagyon bejövős lett !
Kár hogy 6800-am nincs.
7800GS-em van AGP-s, meg pci-e 6600GT.7800GS '03 eredmények:
Egy VGA-val mennyit dob ?
#85055Chris82: feszes ramokkal dob még + pontokat, pl 400CL2-esel.
-
válasz
jokeph #85049 üzenetére
Szépen átlépted a 30k- t
És a ramjaid is jól mennek
. CPU közel a 4GHz- hez. Már csak a GPU korlátozhat, mert a procid elvileg erősebb az AMD- nél. De ez már egyéni kockázat-vállalás.
Valamint én a 270.61- es drivert használtam, újabbat nem próbáltam, régebbit igen, de avval lassult. -
jokeph
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #85027 üzenetére
Annyira nem rajongok azért a korszakért.
Csak kipróbálnám
Utángyárrva nincs mpu-401? -
válasz
MasterDeeJay #85035 üzenetére
Találtam most egy olyat a lapomhoz, hogy elvileg az AGP fesz növeli kicsit a Northbridge feszt is, ami segíthet magasabb FSB elérésében. Ha jól emlékszem, auto-n volt eddig, felteszem high-ra, hátha nyerek egy kicsit.
Illetve be kell kapcsolnom a pipeline DRQCTL-t, az is hozhat pár pontot.
Még olvasgatok...
-
válasz
Fred23 #85041 üzenetére
Én is féltem amúgy ezeket a jó kis régi kártyákat. A PCIe 561/562 helyett 566/566- al is futtathattam volna, de ott már néha láttam képhibát. Namost : lefutott volna valszeg, és még magasabb pontot is kaptam volna, de...amint megláttam az első képhibát, kiléptem a tesztből, egyrészt mert féltem a kártyát, másrészt már nem életszerű akkor, ha valójában használhatatlan az adott órajelen. Összességében nem célom a magasabb pontért tönkretenni a kártyát. Ha lenne belőle 10db, akkor esetleg egyet kockáztatnék.
-
jokeph
nagyúr
-
válasz
MasterDeeJay #85035 üzenetére
Nem is olyan régen volt szó itt arról a vcore pin mod-ról, ha jól emlékszem. Valaki kipróbálhatná, ha macerás is.
DarthSun: Köszi! Csak nem bírtam ki, és úgy 25 próbálkozásból összehoztam megint egy 1200-as FSB-t, aminek az eredményét már HWBOT-ra is feltöltöttem. Lesz majd még jobb is, ha lesz E8600, addig meg jó nekem a világranglista 13. hely is.
(29787 pont; 6600 GT AGP)
VELD egy állat, az a 6600 GT szerintem már nem él, amivel ezt összehozta.
-
-
válasz
Lalaland #85033 üzenetére
Köszi! Sajna E8600-am nincs, de ha tudok, majd veszek egyet. Egyértelműen ő a nyerő az én lapomban. Bármiben esélyes lehet a győzelemre, de ahol nagyobb a mozgástér az állítgatásokra, ott sokkal nyitottabb a döntő. Az E5800-nak ott lőttek nálam, hogy nem tudok neki extra feszt adni, anélkül meg kevéske.
Akinek ilyen téren nagyobb a mozgástere, megpróbálhatná kihozni belőle a vadállatot, mert tán az sem véletlen, hogy az AGP-s világrekordhoz E5700-at használt VELD.
-
arn
félisten
válasz
quailstorm #85027 üzenetére
Sokmindenen mulik, hogy jo legyen. Hw, sw oldalrol is.
-
válasz
MasterDeeJay #85020 üzenetére
Tuti elhoztam volna a monitort is, 9600SE pedig az egyik legjobb alacsony profilos kari 2003-ból.
Powerstrip helyett elkezdtem MSI Afterburner-t használni, dedikált profilgombokkal egyetlen másodperc ki- vagy bekapcsolni a megemelt órajeleket. GPU-Z szépen mutatja élőben. Ez úgy jött, hogy a PS elkezdett emlékeztetni, hogy lejárt a licensz, dátumváltoztatás se segített egy idő után.
Sajna viszont rengeteg telepítgetésen vagyok túl, és visszatéve az E8500-at, most sehogy se jön a 29000 fölötti 3DMark 2001SE pontocska a 6600 GT-vel. Talán este, mikor már pár fokkal hűvösebb lesz, de lehet, újra kéne tenni a rendszert.
-
válasz
zoltanz #85019 üzenetére
XP youngtimer. Nem támogatott már és kezd öregedni, de nekem még mindig túl neolog. Amit kia akrtam hozni a dologból, hogy a CF-nek ott van értelme ahova nem lehet betolni valami könnyen hozzáférhető meghajtót. A SATA kb. a P3-P4 váltással jött be. A dual Willamette még PATA a polcon, de a 478-as és a párhuzamosan futó AMD 939 lapokon már volt SATA. Ha meg már van SATA, akkor minek várni vinyóra, inkább egy kicsi SSD-t kell belerakni.
Ha akarnák lehetne csinálni ma is hatékony szoftvert, de nem akarják. Így lesz minden bloatware. Az első otthoni fileszerveremben 64MB RAM volt és simán vitt mindent a kis P2, pedig volt ott minden ami kell, CIFS, NFS, apache, cups...
-
válasz
MasterDeeJay #85020 üzenetére
256MB DDR- ek hasznosnak bizonyultak nálam. 2x256- al felmegy a Win98, aztán Loew driver után ki lehet cserélni nagyobbakra.
-
válasz
zoltanz #85019 üzenetére
Puppy- val kísérleteztem legutóbb, pár éve asszem. Kábeles és Wifi kapcsolatot is sikerült belőni, bejövő forgalom, net+helyi háló volt, Wines gépről viszont nem láttam a Linuxot. Próbálgattam, közben meg az automountolt drivek ikonja eltűnt a desktopról, aztán hagytam a fenébe. Valszeg csak nem értek hozzá, vagy bug is van benne sztem.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #85006 üzenetére
"Retróról van szó nem? Ubuntu amikor megjelent szerintem még nem érdemelte ki a retró megnevezést."
2004-es így inkább fél-retro az igaz, de ha úgy vesszük Windows XP SP2 is akkor jött ki ami ugye már nem jelent releváns felhasználást manapság.
Debian is hízik szépen. Ha háttérttár méret érzékeny dologról van szó én a Puppy Linux-okat szeretem. Sztem az manapság is megállna felszofverezve (tartalom fogyasztásra) ~1GB környékén. -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #85012 üzenetére
Esetleg forrást tudsz ajánlani?
-
KrAt
veterán
válasz
FoxiestFox #85008 üzenetére
Hát, ez egy érdekes kérdés.
Ha azt nézzük, hogy olcsóbban lehet jobb gépet építeni, nem éri meg.
Ha azt nézzük, hogy lepörgeti a villanyórát, nem éri meg.
Ha azt nézzük, hogy van egy xbox-om, amin bármit lehet játszani, nem éri meg.
Ha azt nézzük, hogy alig használom, mióta megvan, nem éri meg.
DE! Ha azt nézzük, hogy amikor bekapcsolom, és elkezdek pontokat vadászni, órajeleket állítgatni, izgatottan várni, hogy végig fut-e a teszt, akkor bármit megér.
Hogy azt a kis szabadidőmet azzal tudjam tölteni, ami örömet okoz, akkor bármit megér.A pénz kisebb kérdés, nem iszok, nem cigizek, nem bulizok, néha a motorra költök egy kis pénzt, meg feleségem is megszokta már, hogy néha veszek "halál felesleges dolgokat"
Szóval nemtudom...
Egy hasonló élmény-projekt volt ez is:
Soksok pénz egy rakat szinte használhatatlan telefonért, mégis akkora vigyorral nézem, és fogom kezembe, és nyomkodom.. Pedig ennek néhány darabja többe kerül, mint a 3db GTX lenne..(a vitrin darabokban a kepen, es sajna nem is latszodik mind, de nagyjabol sejtheto...)
@énvagyok: miket sikerült összegyűjtened?
-
envagyok
veterán
Roland sc55-höz hol érdemes beszerezni din<>db15 kábelt?
-
Kérdés, milyen szempontból kell megérje számodra, és milyen élményt keresel a géppel.
Anyagilag valszeg rá lehet locsolni egy csomó pénzt, de teljesítményben azt fogja tudni, amit egy olcsóbban megépíthető gép, csak rosszabb lesz a kompatibilitása (SLI) és többet fog fogyasztani.
Technikailag viszont menő, jól néz ki, és amikor működik, királyság.Ha téged szórakoztat, és van is rá mani, miért ne építenéd meg?
Én a PIII-ammal voltam így, amibe belepakoltam mindent (is), hogy megfelelően tudjon minden lényeges technológiát és APIt 90-00-ig.
Nagyon nem lett olcsó a végére. -
válasz
KROK640 #85001 üzenetére
Azaz csak tippelek mert már nem igazodok ki az intel féle lake-eken annyi féle van.
Azt tudom hogy ez cascade lake refresh de hogy az asztaliban minek felel meg azt nem tudom. Illetve támogat Optane Persistent Memory-t is azaz lehetne bele bazi nagy ramokat rakni amelyek nem felejtenekha lesz valami olcsó selejt lehet poénból veszek bele talán nvme helyett jó vagy a fene se tudja mire.
-
válasz
zoltanz #85004 üzenetére
Retróról van szó nem? Ubuntu amikor megjelent szerintem még nem érdemelte ki a retró megnevezést. De ha az már valaki annak hívja, akkor is bőven a SATA korszak ahova nem kell CF. Debian még lehetne, amikor a slack után először nézegettem, akkor 1G-ás vinyóm volt, ez meg 4x akkora.
Reálisan nézve a CF maximum P3 korszakig értelmezhető, ahová nagyjából elég. De az igazán jó felhasználási terület egy IDE-s Amiga, Acorn, PC oldalon XT-IDE, esetleg 386/486 DOS korszak. PErsze tele lehet rámolni többet is mindenféle játékokkal és demókkal, de ahhoz már szinte válogatás nélkül kell másolgatni.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #84996 üzenetére
"4 GB-re elfér egy fullos oprendszer, alap szoftverkészlettel."
Ki mit tart fullosnak az a kérdés?
Nálam egy tartalomfogyasztásra felkészített Debian, (Chrome, Firefox, Kodi, SMplayer, LibreOffice, XnView, Handbrake, Audacity, Wine, tool-ok stb ) grafikus Xfce ablakozóval (nem pálcika WM.) 3,1 GB.
Egy Ubuntu magában több mint az imént említett. -
zsid
senior tag
Sikerült ma guberálnom egy kicsit az egyik cég elektronikai hulladékai között, az eredmény:
3GB DDR2
24GB (6x4) DDR3-1600
3db proci: i3-2100,i3-2120,i3-3570
és egy Asus HD3540.Az utóbbit egy olyan gépből mentettem ki amiben meglepően sok volt a gépolaj és a kártya is full olajos. Mivel lehetne a legegyszerűbben letakarítani? A féktisztító az sok lenne neki?
Ezen kívül propanol van még itthon. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #84994 üzenetére
Azért 10th gen I5-I7 teljesítmény 2020-ban nagyon nem rossz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest