Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #26950 üzenetére
nagyon de nagyon sok
-
Emlékeim, ha nem csalnak pár hete írtam, hogy ki kéne pucolnom a slotot a K7V-T-n, mert elég kontaktos volt benne a 900-as Thunderbird. Jelentem nem javult semmit a problémám, pedig spéci, Videoton magnókhoz szánt fejtisztító pucolóval is nekimentem, nem csak a tusoló alá raktam be.
Ezzel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata, már az is átfutott az agyamon, hivatalos támogatás ellenére problémázhat-e a T.bird maggal? Ahhoz, hogy fagyjon vele a rendszer elég annyi, hogy hozzáérek...
A másik lapocska (K7M) gond nélkül viszi, nincs gondja vele.K7V-T elméletben hibátlan, legfrissebb bios van rajta. Az Argon, Orion és Pluto magos Athlonokat nem köpi kifele, csak a madárral rakoncátlankodik.
[ Szerkesztve ]
CPU tálcák és bővítő kártya állványok: http://bit.ly/3tOpQyO
-
Fenyő
őstag
válasz czundermák #26952 üzenetére
Van egy ilyen lapom, 800-as viharmadárral tökéletesen működik...
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
gban
Közösségépítő
válasz czundermák #26952 üzenetére
Fentiekből nekem nagyon az jön le hogy a proci lábait kellene tisztogatni, illetve ha nem segít, akkor azzal van valami
Postázást nem vállalok.
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok, valaki cserélne velem egy sy022-ttest egy sl27h-ra?
az sy az 133 sima penta, az sl2-ttes pedig egy mmx lenne, olyan kellene.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Exian
addikt
Kicsit OFF a kérdésem, de maga a cucc elég retró. Viszont aggaszt a problémája, de nem tudok zöld ágra vergődni vele Hátha van tippetek.
Adott egy NVIDIA Quadro® NVS 280 PCI videókártya. Beraktam a munkahelyi P4 gépembe, mivel ebben csak PCI slot van, még AGP sincs, így mással nem tudom bővíteni. Kell viszont a dualhead általi kétmonitoros megoldás.
Megy is a kártya, nagy nehezen sikerült is a drivert feltuszakolni Win7-re, de lassúúúú a képe. Mármint, tudjátok mire gondolok... pl. weboldalon görgetésnél hullámzik a görgetés, nem szép folyamatos, mint lennie kéne. Videólejátszás szintúgy, hullámzik, lassú, akadozó. Mint amikor egy videókártya ugyan ad képet, de hiányzik valami, ami miatt korlátozott a képessége ahhoz képst, amit tudna rendesen. Szóval annyira azért nem gyengus ez a kártya, 64MB ramja van, 250MHz GPU, 400MHz memória.
Mit lehet ilyenkor tenni, mit próbáljak állítgatni?
Esetleg másik driver?
Kösz minden tippet, ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #26955 üzenetére
Acorp 6LX/EX68-hoz tud valaki manualt? Már azzal is megelégednék, ha a jumpereknél megmondaná valaki melyik a power on.
Mindig minden mindegy
-
-
Exian
addikt
válasz Ranagol_5 #26961 üzenetére
Jah kösz. Mondjuk elvileg fent van a driver, annyi, hogy Win7-re már nem találtam, csak Vistahoz, de az felment jól, ki is írja eszközkezelőben rendesen a típust, szóval nem értem. A kép is okés, meg van megfelelő felbontás is, csak ez a szaggatás... akkor is lassan dobja be a képet, ha pl. átváltok másik programra, akkor is így fentről lefele rajzolja ki a képet, persze nem másodpercek telne bele, de azért érezhető.
-
gban
Közösségépítő
Acorp biosok, hasznos lehet!
Postázást nem vállalok.
-
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #26955 üzenetére
Senki?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
helló valaki tudna linkelni egy Nt patchet nfs3-ra? már régen megtaláltam, de most már nem... előre is kösz.
szerk:[link]
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
gban
Közösségépítő
válasz cheatergs #26974 üzenetére
AT táppal ki kellene próbálni.
Mintha rémlene valami, nem lehet hogy külön van a pw on, valahol a közelben?
Meg nem volt egy jumper hogy atx vagy at mód? A biosban is rémlik valami ilyesmi - tudom, ahhoz be kellene kapcsolni.
Nem lehet megoldás a táp csatiján zármi a zöld-feketét?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz cheatergs #26976 üzenetére
Én sem láttam ilyet már vagy 8-9 éve
ATX táppal meg amúgy se igazán használtam, építettem, értelmetlen lett volna a jelentős árkülönbözet (ház + táp) miatt, az atx még relatíve friss volt anno, és én is úgy voltam vele hogy akkor van kikapcsolva ha ÉN kikapcsolom
Meg úgy áramtalanítva is volt egyúttal, jobban szerettem így, tapasztalatok hiányában,
Még jó hogy beugranak az emlékek, segített a fotó is benne.Postázást nem vállalok.
-
Armagedown
őstag
Szerintetek megér egy 256 megás bx ready sd ram 500 forintot ?
Ma guberáltam az ócskapiacon, sajnos néhány hétig nem tudom kipróbálni hogy működik-e[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Ádyka
őstag
válasz Armagedown #26978 üzenetére
Persze, ha működik. De szerintem nem fog.
Amiket én vettem eddig ócskapiacon fillérekért és hibátlanok lettek, valamint emléxem is rá:
Deer 500W táp 500 Ft
Deer 350W táp 200 Ft kondizni kellett
FSP 300 W táp 300 Ft
Elég sok jól működő voodoo 1-2 (orchid,diamond) köztük egy ritkaság voodoo 4 4500 32Mb PCI 1000 Ft
Seasonic S12 500 W a mai napig ezt használom a core 2 óta 1000 Ft ez már drága volt
Enermax 300W 2 ventis 12V 22A a seasonic 500-as eladótól, a seasonic ára után sokaltam érte 1000 Ft-ot, de megvettem
Transcend 64 GB Sata II SSD 300 Ft, ezt a Deer 300Watt táppal együtt vettem 500-értAztán még sok apróság. A HDD-ket mindíg is kerültem, de nagyrészt 4 Gb-ig azok is szoktak működni, ha külsőleg nincs leharcolva, szétrobbanva az elektronika.
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Sanchez638
addikt
Sziasztok, valaki nem volt véletlenül nagy Diablo 2 játékos? Most nézegetem a játékot Glide meg Direct3 alatt, és nem látok különbséget.
Számom az adatlapomon.
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #26980 üzenetére
Rakd fel hozzá a resolution patch-et, és úgy futtasd mindkettőn.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Armagedown
őstag
Nagyon szerencsés vagy hogy ennyi jó cuccot meg tudtál venni aprópénzért, itt csak Mercury , Jnc meg hasonló tápok voltak, meg egy agp-s Geforce 7600gs volt, hátlap nélkül, rozsdásan, a venti pedig csapágyas volt rajjta.
De így legalább tudom hogy mennyit kell a cuccokért ajánlani, legközelebb rafkósabb leszek ha alkudozásról lesz szó[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Ádyka
őstag
válasz Armagedown #26983 üzenetére
Azért sajnos ez nem heti szinten jön össze. Sőt. Ezek a jobb cuccok kb 12 év termése. Az apróságokat nem említettem. Inkább azt mondom,hogy két évente van valami igazán jó cucc.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Sikerült orvosolnom a Thunderbird gondját a K7V-T-ben. A megoldás egy tápcsere volt. Nem igazán értem mi az oka, de soha semmi nem problémázott a 700W-os HiPro-val. Ezt használom tesztelésre, gyakorlatilag mindent erre kötök rá, tegnap előtt a dual Xeon masinámmal semmi nyűgje nem volt, úgy általában sincs gond vele, kétlem megadta volna magát, hisz régen is ugyan ezt produkálta ezzel az összeállítással.
Elébe mentem, kapott egy 400W-os FSP-t, ezzel eddig lekopogom de már a Diablo II-t telepítve sincs gond.
Úgy döntöttem összerakom komplett masinának. Oprendszeren még vacillálok maradjon-e 98 vagy menjen rá az XP, ettől eltekintve így nézne ki a masina:
Alaplap: Asus K7V-T
Processzor: AMD Athlon 900Mhz (Thunderbird) Slot A
Memóra: 2db 256MB 133Mhz-es Micron CL2
Videokártya: Asus GeForce 256 vagy egy Rage Fury MAXX. Utóbbi esetében maradna a 98.
HDD: 20,5GB Quantum
Táp: FSP 400WSikerült végre szereznem egy Abit SH6-ot, ennek az a különlegessége, hogy i815 dolgozik rajta, miközben a lap Slot1-es. Hétfőn hozza a futár, ha minden igaz, utána dobok össze egy tesztet Bacsis-Tuningra és Logoutra az alábbi lapokkal: Abit BX6 / BF6 / BE6-II / BH6 1.0 / BH6 1.2 / SH6 / AH6, a Slot 1-es Abitok krémje.
AH6-al lesznek gondjaim, attól tartok a halálán van, de ennek még utánajárok alaposan. Többiek rendben vannak. Sima BE6-ot még úgy sem találok mitnt SH6-ot, szóval az kimarad.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
-
válasz czundermák #26985 üzenetére
A SlotA gépen sztem maradjon a 98, az XP 512M rammal elég tetű. Nekem van 2 BE6- om is
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
cheatergs
senior tag
válasz DarthSun #26987 üzenetére
Szerintem ezekre alap az XP. Nálam 512-vel szaladt, csak 256-nál lassult. Talán az SP-k is befolyásolák.
Vision Computerrel nem tudjátok mi lett? Honlapja van, de évek óta nincsenek termékei. Az egyik boltjuk láthatóan megvan, szóval amolyan tetszhalál állapot?
Mindig minden mindegy
-
válasz cheatergs #26989 üzenetére
SP nélküli XP- vel jó de az meg nekem fagyott az ilyen szintű gépeken. Ugyanarra a fagyós gépre SP2 - semmi gond de SP2 meg nekem már lassú 512- vel.
(#26988) czundermák : mindkettő gépben van, nem eladóak, a ki-beszerelést, újrabelövést max akkor vállalnám ha az egyikért kapnék egy BE6-II- őt
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
válasz czundermák #26991 üzenetére
Van ilyen, a BE6- ok nekem is csak úgy jöttek, egyiket asszem ajándékba kaptam, másikat occsóért ajánlották. Ja nemigen veszem ki mert ilyen régi cuccoknál rendszerint szívás van vele, valami elállítódik vagy megpusztul, stb. Retur postázásnak is megvannak a veszélyei. Az egyik ráadásul a Voodoo2SLI- s drágaszágban van: [link]
(#26992) Ganz-[HUN] : mindegyik jó szerintem, az ALI nem komálja a GeForceokat, persze van aki azt mondja nála ment, de nálam rosált az NV az ALI- ban.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz DarthSun #26993 üzenetére
Én isz vudu kettő eszelít ajajok...Komolyan monddom, itthon 10-25k egy k6-III, kint dojcsban meg 10 ojró, kikér?
Megleőődve nézem, hogy gyakorlatimag egyidős vagyok a sharptooth-al... (99febr 21-i vagyok, és 22-én jőtt a k6-3)
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz Ganz-[HUN] #26928 üzenetére
Nekem van Tudom így megkésve.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Ganz-[HUN] #26994 üzenetére
Eladom az egész gépet, mit szólsz hozzá ? De nem lesz egyszerű operett, 100K és alku nincs
(#26995) sanchezsa : nincs az megkésve
-
Ádyka
őstag
válasz czundermák #26985 üzenetére
Van egy olyan sanda gyanum, hogy néhány Abit BX között nem nagyon lesz teljesítménybeli különbség, azonos beállításokkal.
BF6 és BE6 II tök ugyanaz. A BH6 reviziók között csak 1/4 PCI osztás a legfontosabb különbség, és szerintem a BX6 sem fog nagyon eltérni. Max az SH6 fog kilógni valamilyen irányba. 66MHz FSB-n azonos időzítésekkel még az AH6 jó helyezést érhet el.
De attól még simán város a teszt sok képpel!!!!Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Sanchez638
addikt
Lehet morbid dolog amit irok, de egy Acorp s3-as trio 3d/2x bios chip-et át lehetne variálni egy Acorp 3dfx Rush-ra?
Számom az adatlapomon.
-
Nem csak a futásbeli különbségekre szeretnék koncentrálni, minden lapnak merőben más a felépítése, mások a felkínált bővítési lehetőségek. A CPU tápellátás a hátlapi kimenetek, és persze a tudásuk is, van ahol csak Soft menü, van ahol Soft Menü II illetve III van jelen.
Természetes, hogy azonos híddal egyazon teljesítményre lesznek képesek, de meg akarom őket nézni 266-os és 333-as P2-vel egy Katmai magos 600 Mhz-es P3-al. Mellettük ott lesz az Engineering Sample GHz-es Coppermine és egy 1200-as Tua Celeron ami megy mezei átalakítóban, mindegyiket tuningolva és alapon természetesen. Nem lesz ez olyan egyhangú mint amilyennek tűnik. Sok idő szóval nem a jövő héten kell rá számítani, de a hónapban megpróbálom összehozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest