Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #14693 üzenetére
Radeon 7000-em egyszer volt, nagyon utáltam, lassú volt emlékeim szerint.
De lehet hogy újabb radeonnal hasonlítottamössze, már nem emlékszem.
Mindenesetre örültem nagyon amikor elment, ebben biztos vagyok.
Ettől függetlenül lehet hogy jobban járnál vele, szerintem próbáld ki, aztán meglátod.Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
Tnt2-nél pláne m64-nél bőven jobb, tnt-k riválisa a Rage széria volt, a 7000 inkább a geforce2-vel volt egy kategóriában...
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Yutani
nagyúr
Hát nem tudom, igazából ha számít a TV-out, akkor mindenképpen igen, mert támogatja az 1024*768 felbontást a TV-n, és így lehet klón módban használni filmnézésre is akár.
Egyébként mindkettő 64 bites memóriabusszal rendelkezik (de a Radeon DDR, így nagyobb a RAM sávszélessége), a Radeon 7000-ben sincs T&L (bár a neve alapján elvárnánk tőle), a TNT2M64 2x1 elrendezésű, a Radeon 7000 pedig 1x3. Nem tudom, milyen erőviszony van a kettő között. Mondjuk nekem van mindkettő kártyám, ha lenne időm, le is tudnám tesztelni őket. MElléjük csapnék egy Savage4 32MB kártyát, és micsoda jó kis retro teszt lenne a Logoutra!
Fenyő: A R7000 a GF2 MX alatt teljesít (annak 2x2 felépítése és T&L motorja van). Szóval inkább egy TNT2 128bit környékét hozza.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Rive
veterán
válasz Armagedown #14902 üzenetére
Azon a lapon egészen pontosan csak az FSB állitható, és ezzel ki is merült a tuning.
Arra nem emlékszem, hogy BIOS vagy jumper állitotta (illetve, hogy a BIOS szintű állitás csinált-e egyáltalán valamit).
Ui.: ennél a korosztálynál van az a hülye helyzet, hogy ha a procc nem stabil a maximális elérhető FSB-n, akkor érdemes egy kisebb órajelű példányt belerakni
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Armagedown #14904 üzenetére
A proccnak elvileg birnia kellene minimum még a következő lépcsőig (talán 83? nem emlékszem). A ramjaid 100MHz-es darabok? A lapon nincsenek kifolyt, felpúposodott kondik?
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Armagedown #14907 üzenetére
...egyszer már kicseréltem bennne a kondik egy részét.
Púposkondis lapban mindig az összes érintett fajtájú kondit cserélni kell, nem csak a púposakat. Tolj rá egy hajszárítót, és próbáld meg melegen tuningolni - ha úgy jobban megy, akkor kondizd fel, ezúttal rendesen.
A vegyes memória elvileg nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #16492 üzenetére
Dual P3-on mennek: 3DMark03, Far-Cry és hasonlók is.
-
Turulbir
tag
válasz Armagedown #16492 üzenetére
Nekem egy egy gigára húzott 650-es cerkán ment az Age of Empires 3 ... 256 mega SD és egy 32 megás Ati Rage pro társaságában (1024x768). Indításnál kiírta, hogy min. 1,4 ghz kell neki , de nem kapta meg . Egy évig játszottam vele, mikor megláttam a manual-ban, hogy hivatalosan a videokártyát se támogatja. Csak annyi hátránya volt az egésznek, hogy a tengeri ütközeteket kerülni kellett (nyavalyás effektek ).
Jó kis gép volt, szinte hihetetlen, de alig futottam bele olyanba, ami nem ment volna rajta (2009-ig használtam fő gépként). Kis trükkel 5.1-es Autodesk Inventor is ment rajta (a biosban le kellett tiltani az agp gyorsítást, és 5 percenként illett elmenteni, mert időnként belefagyott).
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #16531 üzenetére
Igen, még a 75MHz-es Pentium is elviszi, de az már csücskös... az az alja... nekem is ment egy 75-ös P1 notin szépen... csak a 486osok nem bírják
-
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #16562 üzenetére
Igen. Be kell helyettsíteni egy működővel.
Postázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #16564 üzenetére
Lehet, hogy értett hozzá
Én is csináltam ilyet.
Fogod a mérőműszert, kiméred hogy hol van zárlat vagy hol nincs meg a megfelelő delej, ha megvan, fogod a hőlégfúvót, pákát, kicseréled a kicserélendőt, és már kész is.
Vagy átrakod a CLR CMOS jumpert a normal állásbaPostázást nem vállalok.
-
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #16566 üzenetére
Ha a ventit se pörgeti föl akkor vagy elszállt valami a táp körben vagy zárlat van valahol - ezt sajnos nem lehet távolról megmondani, mint ahogy azt sem hogy a sok kis vacakból éppen melyik a rossz.
Nem nézlek hülyének, de ha tudnád hányszor találkoztam ilyen okból kifolyólag "rossz" alaplappal, nem csodálkoznál hogy ez az első ami beugrik.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #16569 üzenetére
igaziból gban már leírta előttem a lényeget, sajna ha nem kapcsol be, akkor az zárlat gyanús
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #16645 üzenetére
mivel az aero-hoz dx10.1 kell hogy fullba pompázzon
őszíntén szólva a teljesítményét nem tudom... hoztak egy gépet, hogy nem mennek rajta a játékok... és akkor egy S478-as gép volt MX440-el.. na bazz, erre XP kéne de hát mondták lehetőleg ne legyen újratelepítve... oks rámókoltam a drivert, és ilyen pókember meg star wars racer, meg iylen 97-98as játékokat akartak tolni rajta nézem, requiements Win95 hű mondom ez már rég volt de szépen bekajolta a win7 -
Ranagol_5
senior tag
válasz Armagedown #16691 üzenetére
Routernek? Akkor is csak a netet osztaná, meg a DHCP-t maximum, ahhoz meg nem kell nagy teljesítmény. A 20 gépedet a switch/hub szolgálja ki, nem a router. Az csak a netet továbbítja a switch felé, meg kiosztja az IP-ket a gépeknek.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
peti_s
addikt
válasz Armagedown #16702 üzenetére
Azt, de úgy olvastam hogy azzal működik megfelelően ez a VGA amit linkeltem korábban.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #16885 üzenetére
Nálam 750/1000MHZ -g bírta.
AMD Athlon X2 3600+ (2x1900), 2GB DDR2 800 (2x1GB Kit), Asus M2V konfigban 3Dmark05-ben: 6829 pont.
-
telescreener
tag
válasz Armagedown #17154 üzenetére
Bemenet nem igazán.
"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Armagedown #17227 üzenetére
Engem az egész érdekelne.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #17274 üzenetére
Soros vagy paralell portn keresztul siman: [link]
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #17278 üzenetére
Par ezer forintot. Az XT darabok ara mar elindult folfele, de ez meg "ujnak" szamit.
-
Fenyő
őstag
válasz Armagedown #17299 üzenetére
Damm Small Linux (DSL) rémlik, hogy kábé ezek a kritériumai...
-
Fenyő
őstag
válasz Armagedown #17302 üzenetére
Hát ezt sajna nem tudom, ki kell próbálni, de az újabb disztribúcióba nem hiszem, hogy isás drivereket pakolgatnának.
Bacsis: ez nem vmi mfm/rll vinyó (hátulján levő csatlakozók nem látszanak), azoknak van ált, ilyen batár vezérlőjük, basic általában inkább biosból szokott betöltődni régi gépeknél, ha nincs floppy/vinyó, egy külön rom nincs véletlen a bioson kívül is?Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz Armagedown #17548 üzenetére
Pillant ragasztó elég erős lehet hozzá, legalábbis egy full integrált Octek 486-os lapnál (30 pines simmeknél) bevált, vmi nagyon erős ember letörte annak is az összes(!) (ami 8 db, tehát szisztematikus volt) simmpöckét
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Armagedown #17548 üzenetére
Én speciel vastag kartonból faragtam olyan sablont, amit egyik oldalról az alaplap szélébe lehet akasztani, felülről meg vannak benne rések a ramoknak.
A pillanatragasztótól kicsit fázom, ha csatlakozók környékéről van szó.
-
addikt
válasz Armagedown #17603 üzenetére
Hát igen. Nem egy nagy kaland, semmi innováció. De a weboldal is egy vicc.
re: Yutani
Remélem lesz belőle teszt is![ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #17603 üzenetére
ez is egy nézőpont, de szerintem meg nincs ezzel semmi baj.. a korral haladni kell, és ha még valami csoda fojtán tud az amiga kiadni valamit akkor adja, s úgy adja hogy ez eladható legyen... hogy nézzen ki? mint egy 25 éves koznol? áhh, csak a fanatikusok vennék... ez meg egy letisztult forma amit megveszenek a régi motorosok akár a név miatt is és azok is megveszik akinek ilyenre van szükségük csak épp leszarják a márkát... így 2 legyet egy csapásra
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Armagedown #18053 üzenetére
3GHz-et könyne futhat az is 5-10MHz-enként emeld az "FSB"-t, enmg arra figyelj hogy a memória órajele mindeíg vissza legyen osztva arra az órajelre vagy az alá, amiylen modulok vannak a lapodban... kb ennyi
Snake! Hogy állunk? -
frescho
addikt
válasz Armagedown #19852 üzenetére
23W, tehat kellene hozza egy minimum 2A-es tap, ha 12V-rol fut. alap tuzfal dolgokat ellatva el tud vinni 100MBit-et, de nem eromu.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Armagedown #19852 üzenetére
Én egy ugyan ilyet tudnék szerezni magamnak atomos-ban, de az istenért sem engedi, hogy a CF kártyára feltegyek egy linuxot..
-
tpower
tag
válasz Armagedown #20885 üzenetére
naaaaaaaaaaaagyon le van maradva a gf2mx
Rühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
zoknipóc
csendes tag
válasz Armagedown #20913 üzenetére
10k-t mindenképp megér.
Én 20-25ért adom a hasonlókat.De ez már nem igazán retro.
"Nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól" 6 pozitiv / 0 negatív.
-
tpower
tag
válasz Armagedown #20916 üzenetére
szerintem ebben a kategóriában is inkább a 386-p1-ig retro utána meg inkább csak régi/elavult. de ez csak az én véleményem
Rühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
zoknipóc
csendes tag
válasz Armagedown #20916 üzenetére
2003-ba volt 3GHz? Később rémlik.
Retro szerintem a P3 -ig terjedő korszak.
Nosztalgikus retro p1-ig.P4-es gépet sokan használnak még, nincs az annyira elavulva.
"Nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól" 6 pozitiv / 0 negatív.
-
djculture
félisten
válasz Armagedown #21872 üzenetére
Jó csak ha ott van egy megvásárolt szoftver ami adott hardver környezetbe fut újabba nem az gázos tud lenni.
Nemrég voltam az egyik boltba bevágtatott egy emberke rendelt 10db s462 lapot már csak az asrock forgalmaz olyat -
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #22218 üzenetére
Kerüljön bármennyibe, megéri kifejleszteni egy időgépet
Postázást nem vállalok.
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #22218 üzenetére
Anno olre mentunk volna erte. Nem sokkal volt kesobb, amikor egy 20M-as MFM volt a kozponti tarolo es az archnet volt a kezzelfoghato csoda.
Ma kaptam ajanlatot 4 polcra. Site redundanciaval, raiddel egyutt is 2 nagysagrenddel tud tobb adatot tarolni.
-
snake1977
őstag
válasz Armagedown #22490 üzenetére
Van rajta egy vagy két plusz japcsi billentyű is
A winme is megy rajta rendesen, alapból felismerte még a hangkártyát is, bár szerintem a winme-t simán ki lehet fagyasztani akármin.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
spista222
addikt
válasz Armagedown #24048 üzenetére
Semmit.
BX-ready ram kell bele abból ismeri csak fel a teljes méretet, az újabb memóriákból csak a felét. -
zotyesz66
őstag
válasz Armagedown #24048 üzenetére
Ez LX-es lap? Hány chipes az a RAM? Meg kell próbálni BX kompatibilis egyoldalas 8 chipes modullal. BIOS-t sem ártana frissíteni, ha még lehet.
-
gban
Közösségépítő
válasz Armagedown #24051 üzenetére
A chipek számáról - ami bx ready, az max. elfelejtettemhogyhány megás chipekből állhat.
Ami nem bx ready, azon ennél nagyobb chipek vannak, amit a bx már nem ismer föl.
Legalábbis én így hallottam.
Van rá még egy jó mód, belepróbálod egy bx-es lapbaPostázást nem vállalok.
-
zotyesz66
őstag
válasz Armagedown #24051 üzenetére
Én sem emlékszem, hány megabites chipeket kezel a BX. Jó eséllyel az a 128-as modul amin 8 chip van (vagy 16), az megy.
Régen voltak 32 chipes 64 megás ramok is, duplamagasak voltak és jó sokat kértek el értük, mert a VX-es lapokban azok mentek. -
Ádyka
őstag
válasz Armagedown #26978 üzenetére
Persze, ha működik. De szerintem nem fog.
Amiket én vettem eddig ócskapiacon fillérekért és hibátlanok lettek, valamint emléxem is rá:
Deer 500W táp 500 Ft
Deer 350W táp 200 Ft kondizni kellett
FSP 300 W táp 300 Ft
Elég sok jól működő voodoo 1-2 (orchid,diamond) köztük egy ritkaság voodoo 4 4500 32Mb PCI 1000 Ft
Seasonic S12 500 W a mai napig ezt használom a core 2 óta 1000 Ft ez már drága volt
Enermax 300W 2 ventis 12V 22A a seasonic 500-as eladótól, a seasonic ára után sokaltam érte 1000 Ft-ot, de megvettem
Transcend 64 GB Sata II SSD 300 Ft, ezt a Deer 300Watt táppal együtt vettem 500-értAztán még sok apróság. A HDD-ket mindíg is kerültem, de nagyrészt 4 Gb-ig azok is szoktak működni, ha külsőleg nincs leharcolva, szétrobbanva az elektronika.
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ádyka
őstag
válasz Armagedown #26983 üzenetére
Azért sajnos ez nem heti szinten jön össze. Sőt. Ezek a jobb cuccok kb 12 év termése. Az apróságokat nem említettem. Inkább azt mondom,hogy két évente van valami igazán jó cucc.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Peter789
senior tag
válasz Armagedown #27631 üzenetére
Se a Gef2, se az R7000-nek nincsen még hekkelt vista / 7 drivere sem... nV vonalon az FX5200 a legkisebb, ATi vonalon pedig az R9500 számozásától felfelé van támogatás hozzá!
(ahogy Bacsis írja, rá lehet erőszakítani egyik másik XP csomagot de én nem sok jóra számítanék egy ilyen installal)
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Armagedown #27703 üzenetére
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
zoltanz
nagyúr
válasz Armagedown #27703 üzenetére
Miért? FX kötelező darab itt a topiklakóknak.
Remélem egyszer hozzájutok viszont egy Matrox G200-hoz és egy G400-hoz.
Amúgy Rendition termékei is tesztenek: Vérité V1000 id Tech motoros játékokban fej-fej mellett volt a Voodoo 1-el a V2000 meg a Voodoo 2-vel, (mondjuk SLI nem tudott), 2D-3D képük is korrekt. Főleg PCI-os verzióban lenne jó.
Rendition V2000 teszt -
frescho
addikt
válasz Armagedown #28374 üzenetére
A sajar szerveremrol nem fogom torolni. Mondjuk nem cluster, igy neha van kieses, de eddig a rekord egy hosszuhetvege volt, amikr Athenban voltam es a remote konzol is leallt hala a tobb oras aramszunetnek, mert azt mar nem birta az ups.
-
Sanchez638
addikt
válasz Armagedown #31751 üzenetére
4850 nem is fogja, legalábbis nekem sose vette vissza a Giga 4850
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Armagedown #31751 üzenetére
Néha egész jó vételt lehet kifogni ilyen helyeken Engedd rá a RivaTunert ha nem állítgatja, legfeljebb belövöd manuálisan a mindenkori igénynek megfelelően.
Bár gondolom ennek is állítgatni kellene magát automatice, legalábbis már a HD3850- emen is működik ez a funkció.[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest