- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #72024 üzenetére
GUS fanként mondom, hogy az sbos implementáció egy nagy szar, még a legcsövesebb vibra is mérföldekkel jobb. a megaem, ami az mpu 401 emulációt csinálja viszont kifogástalan, minden ilyen emulációt egyből tiltok az eszközkezelőben is, a pnp-n lévő iwsbos már tűrhető, de a legbutább pci opl3 kártya vagy vortex 2 is jobb.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #72024 üzenetére
Biztos
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #72018 üzenetére
Keress rendes kartyat blasternek
a crystal ok.
-
válasz
Ganz-[HUN] #72021 üzenetére
A Codecet csak az SBOS, abbol is csak a MAXSBOS ami hasznalja, es ezt is csak az SB digi reszehez. Mivel nincs FM synth semmilyen hardveres formaban, ezert az olyan lesz amilyen.
-
válasz
Ganz-[HUN] #72018 üzenetére
Tűrhető, már amelyik játék/program megszólal rajta. A Tyrian először kicsit halk/torz volt vele, aztán kevertem valamit, úgy már jó lett. Nem árt azért ha van mellette egy hullámtáblás, vagy jobb OPL- es SB. Natívan megszólalók persze kifogástalanok a GUS- on, demók pld, melyeknél választható a kártya. Összességében az SB kompatibilisebb, de a GUS meg ahol elemében van, tarol a hangminőségével.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #71987 üzenetére
Siman megy a gus az sb mellett, valamelyik gepbe egy rap10 is befert mellejuk :)
-
válasz
Nincs. Illetve van, de nem valtoztat semmin. A ketto IRQ lehet ugyonaz es a ketto DMA is lehet egyezo. Tehat ugyonugy eleg neki 1-1 DMA es 1-1 IRQ. Ha van SB is a gepben, ami DMA 1-re van allitva, akkor a SETUP.EXE DMA 1 testje failed lesz, de itt eleg megnyomni az ignoret es minden mehet tovabb.
Az ACE-n levo "trap adlip ports" jumpernek nincs megfeleloje a Max-on. Emiatt, az Adlib portokat fogja a kartya, igy alapbol nem is mukodik mas berakott kartyan az FM synth. Ha viszont lefutott az ULTRINIT.EXE, azutan mar mukodik. Azaz fontos, hogy az ULTRINIT azelott lefusson, mielott barmi hasznalna az FM synthet (ez nekem csak Linuxon okozott anno problemat, mert Linuxon mindenkeppen fogja a GUS az Adlib portokat, igy az opl3 driver mar nem toltheto be). Ha van init a masik hangkartyahoz, akkor annak is az ULTRINIT utan kell lennie. Ha van igazi SB, akkor celszeru kiszedni a "SET BLASTER"-t is, amit berak a GUS SETUP.EXE, mert ugyis az igazit fogod hasznalni.
A Max-on tobb CD vezerlo is van, ha ugy jumpereled, hogy a Panasonic legyen aktiv, akkor se extra IRQ se extra DMA nem kell. Azaz, igy kb olyan, mintha letiltanad a CD vezerlot.
Nalam egyebkent igy van belove egy OPTi 82C931 tarsasagaban a Max:
-
alvaro
senior tag
válasz
Van bizony! Kell a plusz codecnek is IRQ meg DMA. Az ACE ráadásul engedi jumperrel letiltani az Adlib portokat, amit minden SB használ, így ott biztos nem ütköznek. Mondjuk nekem anno GUS PnP volt valami szutty SB klónnal és működött
-
válasz
ACE nincs nálam, de a MAX+AweGold simán megy együtt, így gondolom az Awe32- vel is.
-
válasz
Ganz-[HUN] #71919 üzenetére
Sajnos a csere sem engedélyezett, szabályzatot ha átolvasod. Bármi amely anyagi vagy tárgyi ellenszolgáltatással jár, szabálytalan. Csak a teljesen ingyenes felajánlás ok, de pld az evvel esetleg felmerülő postaköltség megbeszélése is tilos a topicban (meg az összes szakmaiban is). Privát, HA, lokáltopic, aláírás - ahol szabad. Több hsz- t töröltem emiatt, tehát úgy igazságos hogy a #71919 is törölve (bocsi).
-
Frawly
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67592 üzenetére
Ja, a hajszárító működik. Egyik YouTube-videón azt a trükköt is mutatták, hogy hajszárító helyett járatni kell pár percig bekapcsolva a hardvert, hogy felmelegedjen, majd utána azonnal áramtalanítani mindent, kiszerelni, és utána levenni az odaragadt bordát, míg kellően meleg, és alatta a paszta lágy állapotban van. Ha lehűl, akkor megint beköthet cement keménységűre a paszta.
Ha más nem segít, akkor alkohollal és fogselyemmel is neki lehet esni. Esetleg ha a proci hőkupakos, akkor acetonnal is neki lehet menni, de az már elég brutális, roncsolhatja a felületet.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67588 üzenetére
Gépfüggő is valószínűleg, W98/P4- en a 6.2 nálam stabil, W98/SS7- re pedig az 5.3- as a max ami még megy és a leggyorsabb vele.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67550 üzenetére
a regi problemas ventik jo reszenel kb semmi nincs... csak egy tengely, vmelyiknel vannak mikrocsapagyak (meg a 90es evek vegen sem volt tipikus), de azt ezzel a modszerrel nem tudom mennyi plusz idot adsz egy hig olajjal. szedtem szet parat, nagy reszevel foglalkozni sem erdemes, megcsinalja az ember, szepen fut, rovid idon belul meg hasonlo tunetek.
sok egyedi ventivel sokmindent tenni nem lehet, de most epp azon vagyok, hogy vmi normalisabb 5cmeseket szerezzek. legalabb azok legyenek normalisak. kar, hogy pl a noctua epp ezt a meretet nem gyartja 4-6-8 stb.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67552 üzenetére
Most pont egy NF7-et újítok fel, kapott a venti új házat meg némi olajat is, ez szerencsére elég kezelhető lett.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67534 üzenetére
Nem kell hozzá okvetlenül RD RAM- os cucc, bármilyen konfig megfelel a W98- nak, főleg 512MB mennyiséggel, afölé is lehet ugye menni, csak akkor fel kell tenni a Loew drivert. Figyelni kell rá hogy install közben 512 vagy alatta, utána driver fel, majd lehet több memóriát is tenni bele. Valamint nagyon fontos hogy csak a Loew driver oldja meg ezt, semmi más nem hatásos, bármit is írogatnak a neten.
-
envagyok
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67531 üzenetére
Nem tudom, de amikor nekem eddig valahányszor villogott, eddig mindig sli kábel, vagy érintkezési hiba volt.
Ennyi van a wikiben:
"All graphics cards are given an equal workload to render, but the final output of each card is sent to the master card via a connector called the SLI Bridge. For example, in a two graphics card setup, the master works on the top half of the scene, the slave the bottom half. Once the slave is done, it sends its render to the master to combine into one image before sending it to the monitor.
The SLI bridge is used to reduce bandwidth constraints and send data between both graphics cards directly." -
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67497 üzenetére
Esetleg, akkor socket + rtc. En nem szeretem, amikor ossze van ganyolva a lap.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67497 üzenetére
Próbáltam, de első nekifutásra nem jött össze.. Sőt, a próbálkozáshoz még pár rossznak is örülnék, ha valaki bontogat, és küldene postadíj fejében egy 5-6 darabot.. Úgy csak nyugodtabban gányolok, hogy tudom, nem ez az egy lehetőségem van..
Vagy tippet, hogy PC-s iparon kívül milyen szakikat vallassak, akiknél esetleg lehet..
TV szerelő, ilyesmi?A másik, hogy az ODIN chippekkel ezek lábkiosztásban egyeznek?
-
válasz
Ganz-[HUN] #67465 üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #67410 üzenetére
Darabonként eltérő, ahogy a tuning potenciáljuk is, de 1.65V felé ne tedd légggel.
-
törölt tag
válasz
Nekem 1.65v korul mar nagyon melegedett a vh6-tben
-
gban
veterán
válasz
Soha semmit nem húzok az asszony idegein kívül
Na jó, a S370 cerkákat már igen, egy 800-as 100 -> 133 és simán megy 1066-on.
Egy 766-os meg 66 -> 100 és simán megy 1150-en.
De semmi egyéb tuningot nem űzök.Egy újabb tanulságos történet.
S370 lap, P3 proci, XP telepítés közben mindig újraindul, nem megy fel.
Celeronnal minden ok, de pár óra áramtalanítás után néha random kifagy.
Kondikat néztem, rendben.
Ram csere, HDD csere nem segít.
Jobban megnézem, és a proci körüli 15 kondiból 1 a legminimálisabban púpos.
Korábban is néztem, de alig volt észrevehető.
Kicseréltem, már P3 procival is megy, fagyás eddig nulla. -
Frawly
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67391 üzenetére
Teljesen nagy esélyed van rá. Kapásból itt a régi PH-sok közül is emlékszek konkrétan három emberre, akik jelen voltak a többi fórumon is anno 2004 környékén, és akkoriban Gallatinnal csapatták az ipart.
A kérdés nem is az, hogy találsz-e, hanem hogy értelmes áron.
(#67393) Sanchez638: ez meg a másik. Most korona miatt senki ne számítson semmire. Még külföldi online piactereken is sorra dobják vissza a rendeléseket. Én is minap rendeltem eBayen egy Fiio K3 DAC-ot, 24 órán belül már jött is vissza az értesítő: „the seller cancelled your order”, és ahogy olvasom más topikokban és oldalakon, ez általános, aki nagyban seftel, annak 10-20-as tételben dobják vissza. Utána, meg hogy a koronacirkusznak vége lesz, jön egy szép vaskos világválság, ami lényegesen rosszabb lesz a 2008-as ingatlan/hitelválsánál, de még az 1970-es olajválságnál is, kb. az 1929-es szintjén lesz.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Most lehet macera. Korona miatt alig kerul barmi is fel.
-
gban
veterán
válasz
Vagy megnyerni a lottó ötöst...
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67384 üzenetére
Pont ezt a módszert írták le az oldalon amit linkeltem
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67381 üzenetére
asushoz ugy remlik sajat flashprogramja van. az osszes biost probaltad?
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67378 üzenetére
És az újabb Awdflash-nél is megnézted hogy van-e /F?
Pont erre van hogy ne panaszkodjon hogy nem egyezik az alaplap.
Help, ha nem menne. -
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67378 üzenetére
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67376 üzenetére
Awd-nál nyomj /? -et hogy megtudd mit ismer, hátha találsz force-t.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67372 üzenetére
Rég csináltam ilyet,de mintha az awd-nél lenne olyan hogy /f (force update) és akkor nem ellenőriz semmit, uninál is mintha lett volna ilyesmi opció.
Másik megoldás hogy nem ebbe a chipbe tolod hanem egy másikba. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67349 üzenetére
Ha küldesz képet bekarikázva hogy melyik kondik értékei kellenek, meg tudom mondani.
Nincs már sasszemem hogy kikeresgéljem ezeket a feliratokat a lapon -
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #67330 üzenetére
munt + midi interfesz a gepeden, pl egy midi usb kabel + gravis megaem programja.
https://youtu.be/zRyPjvbDkvg
ezt bedobod a megaemnek, hogy csak mpu-t utanozzon es ne a a teljes egysegeket. -
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67330 üzenetére
Kello tudassal mindent lehet
de szvsz olcsobb lenne venni egyet.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67326 üzenetére
Az mt32 teljesen mashogy generalja a hangot, csak egy resze hullamtabla alapu, semmi mas nem fog ugy szolni, max a munt.
-
alvaro
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #67315 üzenetére
Én viszont épp most próbáltam P3B-F-ben egy ugyanolyan 600-as CuMi-nak címkézett 500-as Katmait. Most komolyan megérte valakinek átszövegezni vagy leszedni egy valódi 600-as CuMi tokját és rátenni...?
Alig átlátszó, meg is állt a kezem azonnal, mikor megláttam a 600/100/256 feliratot és a NYÁKot a cache IC-kkel
Ráadásul a lap bekapcsoláskor szintén azonnal lebuktatja, hiszen ezen fix 5-ös szorzó van...
Lehet, hogy megtartom, hamis P3-am még úgyse volt. Nem mintha nehéz lenne kivitelezni egyet a házban található anyagokból.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #67309 üzenetére
megvan
600E Copper volt a prociban -
válasz
Ganz-[HUN] #67289 üzenetére
Worms, nem ISO, zip- elt. Gondolom szabályos a megosztás, ez már sztem free game.
-
törölt tag
válasz
Ganz-[HUN] #67283 üzenetére
En hasznaltam mar mindenfele dzsunka lapban is, most egy gus pnp van egy 775-os ipari lapban egy xeon mellett es lekopogom, mukodik.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67264 üzenetére
PnP- s Blasterekhez a CTCU-CTCM páros, DOS alatt. Win98 alatt meg automatikus. Az SB32 akkor is működik ha nem akarod
, bármelyik Creative driverrel megy. Awe32/64/SB32- ből akármelyiket ráengeded, mennie kell, ráadásul mindenféle alaplapban, nem válogatós mint pld a GUS.
-
Oliverda
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67264 üzenetére
Windows 95+?
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #67259 üzenetére
nekem csak egy tapad le - de az egyket het utan - az evi egy felporgetes, semmit sem er. arrol tudom, hogy ilyen: hasznalat elott, oldalbacsapkodom, aztan utana megy.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67220 üzenetére
Nemtom, Cyrix- et használtam sokat régen, aztán retro implementációban is építettem, nem volt gond, mindegyikre felment a Win98, sőt arra emlékszem hogy a Tomato lapban bootolt a leggyorsabban, úgy is hirdette a gyártó, amúgy senki nem szerette, nekem bejött. A Soltekben meg az M-II PR400, jókora tuninggal is stabil.
(#67221) arn : én is részben, másik fele meg ami beesett hozzám, ingyen vagy kedvező áron, a mostani 4db VLB video nagyon hiánypótlónak bizonyult, nagy örömmel tesztelem.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67190 üzenetére
Ha felment a Win esetleg megpróbálhatod a cache időzítéseit lazábbra venni, ha állítható a biosában. Érdemes megpróbálni mert lazább alaplapi cache- el is gyorsabb mint anélkül. Vagy csere végső esetben, ahogy mondod.
486- ban van olyan PCI lapom, melyen lazábbra kell venni, de olyan is ami megy a legszűkebbel is. Amint említettem a most fent levő VLB 486 is szerencsés, stabil fastest beállítással. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #67189 üzenetére
Igen. Határozottan. Nincs hiba, ha az l2 le van tiltva. Chip csere akkor? :U
Mitsubishi cache chipek vannak rajta. Nem tudom, mond e ez valamit valakinek. -
válasz
Ganz-[HUN] #67185 üzenetére
A Cyrix- re is viszonylag gyors kéne legyen. Procid nem melegszik túl ?, az a széria vonzza a magasabb S7 hűtőt. Táp feszültségeit ellenőrizted ?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #67183 üzenetére
...és mégegy! De már a win98 telelepítés első fázisa sikeres volt
0E végzetes hibaP4-ről persze hogy rakéta tempó, M3-mas BMW-t ne hasonlítsunk trabanthoz
-
válasz
Ganz-[HUN] #67183 üzenetére
Win alól próbálod a Windows könyvtárat vissza/felülírni ?, védi a saját fileokat. Ha pedig sima telepítés, akkor viszonylag hamar felmegy, bár nem stopperoltam. P4- re HDD- ről indítva a telepítőt, rakétatempó.
-
válasz
Ganz-[HUN] #67030 üzenetére
Végülis ezeknél jórészt természetesnek mondható. Én ST251- el kezdtem még 88- ban az akkori melóhelyen. Ez volt az első PC- ből (286), persze előtte más típusú célszámítógépek, de x86 csak ekkor érkezett.
- MFM vinyókon szokott lenni egy bad track list gyárilag, ezt a verify(mélyformázás) előtt be lehet előre írni a biosba a megfelelő helyre, akkor azokat már nem is nézi.
- nem gyári bad track is gyakori, ezeket teszteli, ha gyenge de még használható bent hagyja (ugyanúgy mint a dosformat), de ilyen újra inicializálja a fejet jelenséget nálam nem produkált (sajátban is volt kettő, azok sem)
- a cégnél levő egyéb példányok újrainstallálásakor is lement hiba nélkül a verify/partícionálás/dosformat, viszont gyakori volt az eltűnt file/read-write error/teljes partíció eltűnés (nem bootol a gép, tehát teljes adatvesztés, ráadásul a könyvelésen)
- a 90- es években eladtam, 2db volt 251- ből, nekem nem produkált adatvesztést, de már nem bírtam a nagyon erős flexhangot, mely zárt házból is zavaró, IDE Seagate és WD Caviárra álltam át a 386- ban -
válasz
Ganz-[HUN] #67019 üzenetére
1024/16/63, ha 504MB- nál nagyobb a HDD, többet amúgy sem lát 286- ban, csak diskmanagerrel. Ha kisebb akkor meg csökkentsd a pálya és/vagy a fejszámot.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #66997 üzenetére
Mázlista, az nagyon komoly lap.
Mivel HX chipsetes, erre hivatkozva akár 512 MB-ig is fel lehet menni, lassulás nélkül:
"It's a bad idea exceed cachable RAM limit (64MB for 430FX, 430VX, 430FX; 512MB for 430HX with TAG RAM upgrade)"
Kíváncsi lennék, hogy milyen hardvereket / rendszert használsz ezen a konfigon. NT4.0?
-
válasz
Ganz-[HUN] #66997 üzenetére
Nemtom, de gondolom ott rendben van. Egyrészt dual lap, másrészt HX chipset, fentebb pedig lett említve hogy állítólag az tudja a cache ablakot mozgatni. Viszont egyszerű eldönteni, lecsökkented a ramot 64- re, futtatsz egy tesztet, vissza 128- ra, megint teszt, az eredmény pedig megmondja a választ. TX- ben próbáltam, ott durván visszaesett 128- al, szemre is látszódó erős szaggatások 3DMark- ban, játékban. SS7 ALi és MVP3 esetén is csökken ha több a ram a cache- eltnél, de ott kevesebbet, a TAG korlátozottan képes újabb szegmenseket bepörgetni, de az is időbe telik (ezt a Shiny teszt pld szemléletesen mutatja, cache gond esetén lassan indul, majd fokozatosan gyorsul). Valamint L2 cache- s procinál meg már alig számít.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #66981 üzenetére
@Ganz-[HUN] és @DarthSun, köszönöm
neki is állok az összeépítésnek, egyelőre csak próbapadon, majd választok hozzá a rendelkezésre álló házak közül egy szimpatikusat, lehet majd azokról is küldök egy fotót és kikérem a véleményeteket.
@arn: Igen, tudtommal csak a HX chipset képes 64 MB-nál többet lefedni, megfelelő TAG IC-vel. Bár ebbe a konfigba a 64 MB is bőven elég lesz, DOS-t és Win95-öt tervezek rátenni.
Az a szürke ház iszonyat jól néz ki!
-
arn
félisten
válasz
inkabb megfelezni
az volt a tipikus, de a 64m fole nem szabad menni.
-
válasz
A 64MB ramot itt semmiképp nem szabad megduplázni. A TX 512K lapi cache- el szigorúan 64MB- ot lát be max. A lassulás dupla ram esetén pedig sokkal nagyobb mint pld egy SS7 lap esetén, durván 30%- ot is lassulhat a rendszer.
-
alvaro
senior tag
válasz
Ganz-[HUN] #66975 üzenetére
Nekem 286-tal esett meg.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Facial volt?
-
válasz
Ha az arcodba megy nem nagy gond, szemre kell vigyázni, huh, akkor ajánlott a védőszemüveg. Nekem még nem volt ilyen élményem, de akkor óvatosabb leszek.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #66902 üzenetére
Bocs, rosszul emlékeztem, nics a dobozban
-
válasz
Ganz-[HUN] #66647 üzenetére
Nem szeretném postázni.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #66618 üzenetére
A chipset nem fake
azert mukodik...
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #66616 üzenetére
Az alatta és a hárommal alatta lévő lap típusát tudod esetleg?
Szerintem ilyenről tettem be képet nem is olyan rég. -
Hosssszu
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #63350 üzenetére
Csak is úgy az igazi!
Esetleg még ráengedni smartdriveot a ramdrivera. -
Hosssszu
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #63346 üzenetére
Windows 3.11 ramdrivera?
-
válasz
Ganz-[HUN] #63332 üzenetére
Igaz, magamat nem tilthatom ki.
Amúgy több mint 500 játékom van steamen, lehet nem kockáztatok modolt driverrel.Viszont találtam videó kimenetes teslát. C2075 6gb személyében.
-
válasz
Ganz-[HUN] #63239 üzenetére
amiga?
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #63239 üzenetére
megneztem volna, a userek hany szazalekanak volt anno mt32je
88ban vmi 900 dollar volt a vezerlovel.
-
válasz
Ganz-[HUN] #63198 üzenetére
Igen. De...a 890/1100- as eredményt Landmarkban egy Socket3- as proci sem tudja, tehát S7, a CPU-FPU arány pedig egyértelműen K5- re utal. Meg a RISC felépítés is.
szerk : a 6x86 is RISC belül, de a K5 méginkább.
-
válasz
Ganz-[HUN] #63195 üzenetére
nem. Ez egy olyan valami, ami RISC-nek indult és végül zsákutcának bizonyult. Az örököse ugyanis egy adoptált gyerek lett.
-
válasz
Ganz-[HUN] #63193 üzenetére
Egyik sem, sokkal egyszerűbb a megfejtés.
-
válasz
Ganz-[HUN] #63139 üzenetére
Talán félreértetted
. A Voodoo- nak mindegy az FSB, esetleg a magas PCI órajel lehet gond. A gépben levő proci 100- as FSB- s, 750MHz- es. Mivel a szorzó fix, az 1000MHz- hez 133- as FSB kell, a ramok pedig 100- asok, de viszik a 133MHz- et szinkronban az FSB- vel, azonban CL3-2-2 időzítésen. Ha 133- as ramot találok bele, akkor menni fog CL2-2-2- ben, ami olyan 3-4% gyorsulást jelenthet a 3DMark- ban, Voodoo2SLI esetén is.
-
envagyok
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #63097 üzenetére
Az kompozit, smit használok. Az svhs tervbe van.
-
Frawly
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #63059 üzenetére
Igen, ennyi. Ez egy viszonylag új technika. A nap szépen kisüti, kifakítja, lebontja az UVB fény azokat a műanyag polimereket, amik már eleve bomlóban vannak, és sárgás színt okoznak. Persze vigyázni kell ezen a napon süthetős technikával is, mivel a műanyagnak nem annyira árt, de pl. ha egész hardvert, gépet teszel ki a napra, akkor a benne lévő cuccnak, nyáknak, meghajtóknak, stb. lehet bajuk tőle. Meg pl. ha kint hagyod, érhető eső, stb.. Szóval ez sem annyira egyszerű, de a korábbi hidrogénperoxidos tortúrához képest mégis egyszerűbb, az néha csíkosodást, foltosodást is okozott, meg a műanyag is visszasárgult egy idő után.
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #63033 üzenetére
Ez legfeljebb a saját önös érdekeinket tekintve jó, mert a régi is még fasza, de amúgy meg rohadtul nem jó.
Évről évre nőnek az igények, mint a számítási kapacitásra nézve, mint az adatárolást tekintve. Ha nem lesz annyival gyorsabb egy új generáció, mint amennyivel nő az igény, akkor többet kell belőle üzemeltetni, ami több energiát és nyers anyagot is igényle, ez szerinted tök zsír a földre meg a környezetünkre nézve?Nem vagyok hardcore zöld, de engem mocskosul bosszant hogy az anyagiak mindenkinek többet érnek, mint az, hogy mennyi "cián" van a levegőben amit beszív..
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #63033 üzenetére
Ahogy híznak a sok magot kihasználó progik és játékok, annál inkább tovább húzza az X79, és még az X58 is.
Most éppen eme sorokat a kínai "X79"-es lapról pötyögöm (E5 3.2s1-Q67 chipset), 4*4 GB REG ECC 1866 DDR3 CL13 quad-channel ram és E5-1650v2 3,5@3,9 CPU társaságában... M2 NVMe SSD-ről.
-
válasz
Ganz-[HUN] #62978 üzenetére
Az nekem is van, csak ISA- ról nem tudtam, de tényleg létezik. Ez is érdekes, 31 éve foglalkozok PC- vel, de csak VESA/PCI/AGP S3- akat láttam
.
-
Alpi.
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62897 üzenetére
Hehe !
Megvan, mit fogunk megtolni egy év múlva BRSZK-n !
Ez a proci ugyanis nagyon betegen megy ez már biztos ! Közel van egy top 20-as órajel eredményhez s370-ben !!!
Ezúton is köszönöm Balázs !!(merthogy Tőle kaptam, hogy vigyázzak rá, netezgetni meg efféle használatra
)
-
válasz
Ganz-[HUN] #62891 üzenetére
Jó ötlet. Viszont ahogy nézegetem, sok ver van HDMI és DP csatikból is. Ezekhez megtalálni a megfelelő átalakítót/kábelt..., még ha a jelenlegi kártyáimmal megy is, mi a biztosíték hogy a 1660- as modern DP- járól is jó lesz
. Cégnél elég sokat szívtunk hasonló átalakítókkal.
(#62892) Alpi. : csodás
, a kapott kép is az ?
-
válasz
Ganz-[HUN] #62862 üzenetére
Van megbízható átalakító ? Mellékhatások, ilyesmi ? Bár elvileg passzív cucc, mert digit>digit konvert. Esetleg a DP nagy frissítése vezérelheti túl a HDMI bemeneteket.
(#62863) arn : a 486- om már OPTI- s volt. Korábban is dícsérted a SIS471- et, egyet nekem is sikerült spájzolni, bár az a példány nem az "igazi" .
(#62864) Alpi. : BX- re gondoltam, TUSL2- ben, Tua maggal 2GHz fölé kéne menned
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #62707 üzenetére
Jah, nem kell panikolni... bizonyos kor felett fordul a kocka
-
snake1977
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #62694 üzenetére
Látod ha most eljössz, akkor megkaphattad volna azon cuccok maradékát amiért már 4éve jössz kb.
-
envagyok
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #62707 üzenetére
Nőt kapni ingyen is annyit, amennyivel nem bírsz.
Meg jönnek mennek. Nem éri meg beleinvesztálni. Meg korral csökken az értékük
Bezzeg egy jó kis voodoo5 örökre melletted maradhat, és még nő is az értéke. -
Vladi
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #62705 üzenetére
Fúúú... akkor te még nem is éltél, mikor a srácok már ezekkel a gépekkel csapatták.
mod: mondd apádnak, hogy nőre kell a lé.
-
flymi
addikt
válasz
Annyiból addig éhen fogsz halni... De ha eljönnél itt legalább vehetnél magadhoz némi szellemi táplálékot.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Tudom, mindenkinek van indoka..
BRSZK-ról már tavaly kiderült,hogy lesz..
-
Vladi
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #62690 üzenetére
Okés, azért ne akadj ki.
Van akinek fontos, aki meg akarja kaparintani, fizessen.
Van akinek elég a virtuális van akinek jó az olcsórepró.
De az a korrekt, ha leírod, hogy ez az vagy amaz.S vannak idióták akik otthon akarják forrasztgatni.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #62537 üzenetére
pedig az egyik legszebb retro haz
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #62409 üzenetére
Magam részéről egyre inkább előnyben részesítem (a nagyon jól szellőző házal mellett) az Open-Air kuckókat.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62409 üzenetére
És a meleg levegő jót tesz a tápnak?
Inkább olyan hűtést kell lesni, amivel kifele lehet tolni a levegőt hátra.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62402 üzenetére
Nekem is van össze dobva, bár nekem egy mobil Barton van az Epox lapba.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #62402 üzenetére
En a totalcaron lattam, hogy burafuleket szoktak visszaragasztani. Valszeg egy haz frontreszet is lehetne frankon javitani, akar hezagolasra is, persze ha utana feluletkezelve van vmivel (a muborfesteket meg mindig nem probaltam).
Ezekkel a ragasztokkal en mindig szivtam, sose sikerult rendesen megragasztani a muanyagokat, pedig anno probaltam mindenfele tobbkomponensut.
Ha eljossz erte becsbe, adok neked egy 2500+ot
-
Bile Demon
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #62393 üzenetére
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62393 üzenetére
Kicsit megnyomod elmozdul, legtöbbször paszívan ment. Sok készlet ventit nem tartalmazott. Fölöslegesen túl volt bonyolítva. Soroljam még..
Az Arctic féle (OTES megoldás) viszont alig alig terjedt el. De a Zalman-nak a legyezői is jobbak voltak. És már léteztek..
-
válasz
Ganz-[HUN] #62379 üzenetére
A Radírok meg már a 9700/9800Pro- tól tönkremennek, alig maradt belőlük működőképes.
-
flymi
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62379 üzenetére
Gyenge minőségű forraszanyagot használtak, ezért. Legalábbis ezt olvastam több helyen is, de szerintem már itt is kőbe vésődött már legalább egyszer...
Később már sokkal jobb volt a helyzet, de ezeket akkor is azzal gyártották le. A gyakori hőingadozás, a túlterhelés és a hűtő levétele ezek mind rizikófaktor ahhoz, hogy legyen egy működésképtelen, csak polcra való g80-as kártyánk. -
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62371 üzenetére
Én úgy látom, sokszor a hűtés fogja össze a kártyát... Azért félve szedem szét én is néha a cuccot. De mikor porlodik/málik szét minden akkor már kell tenni ellene.
-
flymi
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62371 üzenetére
Na, megkerestem: GTX tupír
Igazság szerint amiről tudom, hogy szökőévente csak egyszer vagy még annyiszor sem fogom elővenni, azt nem szoktam megpiszkálni. Minek? Teljesen felesleges lecserélni a gap padokat, mondjuk a pasztát némelyiken jó lenne de amiről tudom, hogy működőképes azt inkább nem piszkálom, mert "maradt már fekve" hűtő feszegetés miatt nálam egy vagy két kártya. Kicsit jobban ragad a lekvár és a gyárilag szar anyagú forrasztásoknak nem kell sok és elengedik magukat (ennek semmi köze a vélt vagy valós korábbi hőhatásoknak). 8800 szériára, azon belül is a G80-ra ez még hatványozottabban igaz.
Calibre is így ahogy van megy fel a polcra. Én nyugdíjazom ezeket a kártyákat, nem hajtom meg havonta mind.
Valamint többen vagyunk úgy, akik szerint egy gyári gappados és pasztás kártya eszmeileg többet ér, mint egy olyan, amit már hatszor szétszedtek és újrakentek (+ esetleg a csavarokat is szétnyírták). Használati értékben természetesen nem. Számszerűleg meg kábé semmi különbség. Ez elvi kérdés.Egyéne válogatja, de mint látod én sem zárkózom el a felújítástól bizonyos esetekben.
-
flymi
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #62349 üzenetére
Mint mondtam korábban, ha nem muszáj nem bontom meg az eredeti hűtést és kenceficét. A szoftveres mérések láthatóan csalnak, itt-ott nem is kicsit. Furmark alatt jobban kijönnének a valódi hőfokok (vagy infrás hőmérővel), de inkább nem kíntattam, a 3D tesztet megugrotta, nekem ennyi elég volt.Van aki azt vallja, hogy azonnal szét kell szedni és újrakenni de gyanítom, hogy pont így halálozott el az egyik Asus 3850x2-őm is amit ismerős vett meg a részemre és tesztelt, csak azt felejtette el mondani, hogy az azonnali szétszedős brigádhoz tartozik. A másik viszont cseresznyére működőképes maradt.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #62322 üzenetére
Szvsz ahol az agpnek
-
válasz
Ganz-[HUN] #62322 üzenetére
Példányfüggő, ha jól emlékszem bacsisnak ment valami 180MHz környékén is a BE6-II. Nekem a most tesztpadon levő BE6- nak 150 környékén van a vége, a másik kettő meg már 133- on rosál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- PlayStation 1 / 2
- Kés topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Haditechnika, harcászat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest