Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) clyvejhamma válasza hangszoro (#1048) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

#1049:
Nem azonos a felbontás, ráadásul a CV1 lencséi valami speciális diffúz réteget is tartalmaznak aminek az a feladata, hogy eltüntesse a screendoor-t. DK2-ben is gyorsan meg lehetett róla feledkezni, viszont a távoli objektumok megjelenítése azért elég gyenge volt.

Állítólag a most kipróbált PSVR-nél is nagyon jól sikerült ez a "pixelmentesítés", viszont ott valamivel homályosabb is lett a kép ennek eredményeképpen. Az egyik korábban linkelt reddites beszámoló erról szól.

[ Szerkesztve ]

(#1052) Menthirist válasza hangszoro (#1048) üzenetére


Menthirist
veterán

Éjszaka olvastam egy AMA-t redditen a MaximumPC-s Jimmy Thang-tól. Ő próbálta mindet, de leginkább GearVR vs Rift vs Vive vonalon válaszolgatott amennyire emlékszem.
- megerősítette hogy a riftnek kitűnő fülese van, és lehet hogy aktív zajszűrős, mivel hiába nyitott, ő ugyan nem hallott benne semmi mást, pedig a CES-en nyüzsi van
- a rift képét élesebbnek ítélte, de lehet azért, mert a riften állítható a lencse távolsága, és jobban be tudta állítani a szeméhez
- a vive-nak kicsit magasabb, a riftnek kicsit szélesebb a képe
- a rift sokkal könnyebb mint a vive
- mindkettőt szemüvegben viselte, nem volt probléma vele
- rosszullét végülis még most is előfordulhat, de ez már a programon magán múlik, nem a hardveren. Felhozta hogy émelygett a gyomra amikor EVE Valkyre-ben nyomatta a dugóhúzókat meg a többi trükköt, nos ez az életben is így lett volna :)
- jobb a látószög mint a gearvr-ban

és mintha írta volna valahol (vagy olvastam volna máshol) hogy annak ellenére hogy a Galaxy S6-os GearVR-ban nagyobb a felbontás, a rift picit jobbnak tűnt, élesebbnek. Valószínűleg az optika miatt.

A panel pedig a frissítés miatt fontos. Az amoleddel lehet olyan gyors teljes képfrissítést elérni, mint ami ide kell. Nem véletlenül váltottak mindannyian (oculus, htc, sony) amoledre. GearVR szintjén persze működik, de itt már tényleg a tökéletességért megy a harc, míg a GearVR esetében nem.

#1050: itt ami a lényeg, hogy amoled esetén inkább hexagonálisak a pixelek, amiket megfelelő optikával simára lehet alakítani.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1053) Kicsimix válasza hangszoro (#1048) üzenetére


Kicsimix
őstag

Ezt cáfolnám... Ha Cardboard-ként használom a GV-t köszönőviszonyban sincs azzal mintha rendesen futtatnám az Oculus rendszerével.. Sokkal jobb élményt ad a GV.

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#1054) Chrys_


Chrys_
addikt

Végül megrendeltem én is, 741€. Júniusban várható.

(#1055) Chal válasza Chrys_ (#1054) üzenetére


Chal
addikt

Hajrá :) Egyébként szerintem aki vacilál, az nyomja meg, nem jár semmivel (már ha van lehetősége külföldre rendelni). A leggyorsabbaknak is van még több mint 2 hónapjuk arra, hogy cancelezzenek, vagy hogy gyűjtsenek még egy kicsit az eredeti kerethez. Szóval a tényleges vásárlásig elég jól meg lehet még rágni/gondolni a dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#1056) Menthirist válasza Chal (#1055) üzenetére


Menthirist
veterán

Ez az, hogy külföldre rendelni... Vannak külföldön fórumos ismerőseim, de az ilyen árkategóriát inkább magamhoz rendelem, úgy a biztos. Szóval én majd csak akkor kezdek gondolkodni, ha Mo-ra is lehet rendelni.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1057) Chal válasza Menthirist (#1056) üzenetére


Chal
addikt

Sajna az országot nem lehet utólag módosítani (minden mást igen) :( Pedig nagy dobás lett volna előrendelni külföldi címre (mondjuk kicsit direkt rátaktikázni, és a májusi sorba bekerülni), majd ha addig bejön Magyarország, akkor csak módosítani :) Mondjuk talán a support segítségével megoldható lenne, de ez így már elég bizonytalan.

[ Szerkesztve ]

(#1058) rambustibi válasza Menthirist (#1056) üzenetére


rambustibi
őstag

Nekem is ez a gondom..

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1059) Chal


Chal
addikt

Egyébként UK-ba rendelve jön ki a legjobb áron, 10kHUF-al olcsóbb (529 GBP vs. 741 EUR). Ez persze az EUR/GBP/HUF árfolyamváltozások miatt változhat pozitív/negatív irányba is a fizetésig.

[ Szerkesztve ]

(#1060) Dyingsoul


Dyingsoul
Topikgazda

5 + 1 dolog az Oculus Rift-ről mielőtt megrendeled. Nagyon sok hasznos infó van benne. :)

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1061) zpeti2 válasza Chal (#1057) üzenetére


zpeti2
tag

Elvileg, ha ráviszed a kurzort az ország név felett a kérdőjelre, akkor ott azt írja, hogy a pénztárhoz visszamenve megváltoztathatod, gondolom ha bekerül Magyarország is a választhatók közé, akkor ez egy járható út lesz. Nem gondolnám, hogy őket érdekelné melyik országba kell postázniuk, dk2-nél is Angliából postázták mindenhova az EU-n belül. Max lesz egy Magyar lerakat is, de gondolom marad az Angol fő elosztónak.

(#1062) Chal válasza zpeti2 (#1061) üzenetére


Chal
addikt

Ja, csak nem tudsz a pénztárhoz visszamenni, nincs már ott ilyen lehetőség. Szerintem ez az infó tévesen van ott, mint ahogy a "billing address"-es infó is az előrendelés első lépésénél (ott meg ugye nincs is billing address). Szóval teljesen zavaros ez a shop engine amit összeraktak.

[ Szerkesztve ]

(#1063) zpeti2 válasza Chal (#1062) üzenetére


zpeti2
tag

Nem izgatom magam miatta, májusi szállításig van időm, dk2-nél is mikor sorra kerültem küldtek egy emailt, hogy ellenőrizzem a címet ahová küldhetik, csak miután válaszoltam, hogy rendben a cím akkor postázták, és vonták le a lét, szerintem most is így lesz.

(#1064) Chal válasza zpeti2 (#1063) üzenetére


Chal
addikt

Ja, persze én sem, meg változtatni se akarok rajta.

De egyébként akkor te azt akarod megpróbálni amiről fentebb írtam? Tehát ha bejön Mo., akkor arra módosítasz?

(#1065) Komplikato


Komplikato
veterán

Elolvastam egy csomó mentegetőzést mitől drága az Oculus Rift, de a lencse körüli ködösítésen nem tudom magamat túl tenni. A Gear VR egyik riválisának oldalán az abba épített lencséket külön is meg lehet venni, ráadásul 10-es vagy 100-as csomagban még olcsóbban ilyen páronként 2800-3400 Ft körül. Ha az OC-ban drágább is van, biztos nem kerül 3-5x annyiba.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1066) Menthirist válasza Komplikato (#1065) üzenetére


Menthirist
veterán

Melyik riválisról is van szó? Csak mert optikailag a riftben vagy a vive-ban lévő lencse is messze bonyolultabb mint ami a 36 ezer forintos gearvr-ban.

Abból a lencséből ami nekem a cardboard-ban van, konkrétan kb 100 Ft egy pár. De az eredeti cardboard lencse van vagy 5-10x drágább... Pedig ezek még csak nagyon sima, minden feature nélküli 45 mm-es bikonvex lencsék. Messze nem olyan szintre megtervezett hibrid fresnel lencsék, amiket konkrétan az adott kijelzőhöz terveztek.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1067) hangszoro válasza Kicsimix (#1053) üzenetére


hangszoro
tag

De amiről te beszélsz az a szoftver, én meg a hardverről beszéltem.

Komplikato: Én sem dőltem be továbbra sem a hitegetésnek. Szépen odatették magukat az biztos, mint ahogy az is, hogy így nehezebben fog elterjedni, de hát a riválisoknak is kell valami táptalaj. :)
Aztán majd jönnek azok akik ugyanezt a minőséget fogják ennek töredékéért adni, és akkor hirtelen OR is lejebb fog menni, és majd az is jól ki lesz dumálva. Mindig ez a forgatókönyv.
Végül is a politikusoknak is sokan hisznek, különben nem hazudoznának annyit ha nem lenne értelme.

Menthirist: Bocs de ezen sztem felesleges lovagolni, hogy milyen lencse van benne és az mennyibe kerülhetett.
Anno a Sony fényképezőmet 160-ért vettem, és abban is a nagyra becsült Carl Zeitz optika volt.
Senki nem tudja mibe kerül az a lencse.

[ Szerkesztve ]

(#1068) Chal válasza Komplikato (#1065) üzenetére


Chal
addikt

Elég mélyen ki lett már tárgyalva ez redditen. Ott a jó példa: minőségi DSLR objektívet kb. 2db komplett Rift árából kapsz. Most persze lehet erre azt mondani (és kell is) hogy de abban van egy tucat lencsetag, meg elektronika, nade szerinted mennyire lehet leosztani 1 lencse árát benne hogy azt mondja rá valaki, hogy ja hát az csak 10 dollár... (semennyire). De mondok jobbat: nekem egy szemüvegembe ott kezdődik 1 pár lencse hogy 50kHUF, és azon nincs egy gramm extra se, valamint noname a gyártó. Ha kérek rá extra bevonatokat, meg Hoya és társai kategóriás gyártótól rendeltetem az optikussal, akkor 100kHUF (és ebben még mindig nincs benne a keret ára). Ja és ezek kb 6 éves árak, mert akkor vettem utoljoára, és nem is tervezem mostanában, inkább vigyázok rá, kicsit drága buli :) Sajnos durván cilinderes a szemem, azért kell ilyenekkel baszakodnom, de sajnos ez is jó példa arra hogy milyen mélyen kell a pénztárcába nyúlni amikor nem egy normál egyszerű lencsét vásárol az ember valami szimpla szemproblémára.

[ Szerkesztve ]

(#1069) clyvejhamma válasza Komplikato (#1065) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Palmer azt nyilatkozta nemrég, hogy a Rift lencséi összetettebbek és drágábban előállíthatók, mint a legtöbb DSLR-hez készült objektív lencséi. Ez egy elég idétlen számítás, de egy jó optika 200K, abban van 10-12-14 lencse, vagyis darabonként 20-25K simán lehet a Rift lencséje.

Reméljük tényleg jó is lesz a cucc, és nem csak a marketinget halljuk! :)

Az csak nekem fura, hogy az első nap elszabadult a szállítási dátum júniusig és azóta is ott áll?

[ Szerkesztve ]

(#1070) Chal válasza clyvejhamma (#1069) üzenetére


Chal
addikt

És a 200k-s obi az még a hobbista szint, a legegyszerűbb lencsék vannak benne. Legendás kivételek és túl jól sikerült példányok lehetnek 100-200k körül is, és alatta is, de ezeket egy kezemen meg tudom számolni, szóval sajnos nem ez az átlag.

A vásárlási hullám meg szerintem normális, az első pár órában lement a nagyja, a maradék számottevő mennyiség pedig 24 órán belül, utána már csak pangás van, nem lineáris ez.

[ Szerkesztve ]

(#1071) hangszoro


hangszoro
tag

"A vásárlási hullám meg szerintem normális, az első pár órában lement a nagyja, nem lineáris."

Na jah, és mi lett volna, ha 2x ennyien vannak?
Lehet nem is tudnák legyártani. És valahogy a boltokba is el kéne utána kerülni, legalább még ebben az évben.
Vajon az 576-nak van vmi a tarsolyában, hogy hirdeti a terméket? Fura amúgy, hogy ő miként fog hozzájutni.

Amúgy éppen ezért vagyok kíváncsi a HTC-re, mert ha valamiben, a gyártásban több tapasztalatuk van, és talán nagyobb terük is van legyártani a cuccokat.
Ha más nem, akkor ez biztos előny.

(#1072) Menthirist válasza Chal (#1068) üzenetére


Menthirist
veterán

igen, ez a szemüveglencsés dolog is jogos, nekem szerencsém van, de még nálam is elkérnek 30k-t egy pár lencséért. Haveromnak vékonyított lencséjű szemüvege van mert nagyon rossz a szeme, neki kb 150 ezer egy szemüveg a minimál kerettel. És ezek még sima lencsék mármint nem fresnel-ek, azok precíz megmunkálása nehezebb a sima lencsékhez képest. Itt tény hogy számít az, hogy mennyire pontosan arra a célra van készítve egy lencse, amire kell. Közelítő hatású lencséket olcsóbban meg lehet csinálni, és mint mindenben, ebben is minél tökéletesebbet akarsz, annál drágább. Egy szintig még olcsón lehet javítani, egy szint felett viszont már drágán. A kérdés hogy állj-e meg mondjuk 80%-on és 20 dolláros áron, vagy menj 90%-ra 100 dolláros áron. Ők döntöttek, mentek a 2-3 ottani ebéd árával drágább, de jobb minőségű komponensre.

hangszoro: az 576-nak nincs semmi a tarsolyában. Még aznap amikor kirakták az árakat, rájuk kérdeztem, azt válaszolták hogy átváltották a hivatalos postás árat euróból és az került ki, csak úgy mint a dátum is a hivatalos megjelenés időpontja. A nagykerjük és egyéb forrásaik még semmi továbbit nem mondott... Külön megkérdeztem hogy tehát az ár és az idő is változhat/változni fog-e, azt mondták igen. Szóval jelenleg úgy áll hogy tőlük sem kapsz korábban riftet. Legalábbis nem tudnak még ők sem ilyenről. Ettől függetlenül rendesek voltak és korrektül leírták ezt nekem :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1073) hangszoro válasza Menthirist (#1072) üzenetére


hangszoro
tag

Igen azt olvastam. Na de mi a hivatalos?
Minek előrendelni a weben, ha a hivatalos megjelenés április, a preorder meg már júniusnál jár?
Két játékkal több a preorder mint a boltban megvásárolt termék. Akik ennyiért megvették azoknak ez tényleg számít? :)
Nekem az 1 év gari amúgy is súlyosabb ok, mint a 2 játék (ami mellesleg nekem nem is jön be).
Szóval én egyelőre 576-ra szavazok, kivéve, ha decemberre lesz termék belőle.

(#1074) Menthirist válasza hangszoro (#1073) üzenetére


Menthirist
veterán

Nem is rendeltem így elő :) Amint biztosat tudnak mondani, akkor majd oké, még ha felőlem szénabálákba rejtve is csempészik be :D Addig viszont marad az, hogy aki hamarabb elérhetővé teszi (576 vagy maga az oculus), az nyeri meg a pénzem.

Amúgy csak egy játékkal több az előrendelt. A Lucky's Tale minden Rifthez jár, az EVE Valkyre az, ami csak az előrendelésekhez.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1075) Chal válasza hangszoro (#1073) üzenetére


Chal
addikt

"Két játékkal több a preorder mint a boltban megvásárolt termék. Akik ennyiért megvették azoknak ez tényleg számít? :)"

+Megkapják márciusban vagy áprilisban, esetleg májusba. Addig boltban biztosan nem lesz Oculus, max az említett demo store-okban az USA-ban, ahol csak kipróbálni lehet. Akik sokat gondolkodtak rajta, és lecsúsztak, azoknál már jobb kérdés, hogy a jelenlegi preorder dátumba (június) mennyire érdemes beleugrani, bár én nem hinném hogy túl nagy változások lesznek addig. Gondolj bele, ha mindenféle boltokba ki tudnák tenni a polcra sokkal előbb, akkor a saját ügyfeleiket miért szopatnák azzal hogy nekik júniusban küldik a cuccot?

Szóval szerintem a preordernél látható dátumnak van egy másik üzenete is, ami ez: "biztosan csak ez után lesz boltban a cucc". És ez akár lehet ősz, karácsony, vagy 2017 is.

[ Szerkesztve ]

(#1076) Menthirist válasza Chal (#1075) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekik is tartaniuk kell a saját tervezett életciklusukat, úgyhogy ha akkorák a megrendelések, egész egyszerűen új gyártóforrásokat kell bevonniuk, az nem opció hogy hagyjuk az embereket 2017-ig várakozni. Pláne hogy akkor lecsapják a többiek a vevőket. Szóval szerintem ha ennyire csúszik, keresnek más partnereket hogy növeljék a kapacitásokat és ki tudják nagyobb tételben pörgetni a szemüvegeket.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1077) hangszoro válasza Chal (#1075) üzenetére


hangszoro
tag

Persze ebben lehet valami, de ezt nem erősítették meg. Márpedig a hivatalos a Q1 (március vége, április eleje), és senki nem mondta, hogy csak az előrendelőknek. Én annyit olvastam eddig mindenhol, hogy az előrendelők megkapják az EVE-t (Lucky's Tale -t tehát mindenki).
Szóval erre azért még ne vegyél mérget.

A lencsére még: Ha lesz VR forradalom, lencse forradalom is lesz.
Régebbi hír

[ Szerkesztve ]

(#1078) Chal válasza Menthirist (#1076) üzenetére


Chal
addikt

Úgy értettem hogy lesz Oculus, de csak az oculus.com-on. Boltban legkorábban szélesebb körben szerintem nyár közepétől vagy ősztől lesz elérhető. A 2017 akkor lehetséges ha nagyon nagy balfékek, vagy úgy kívánja az üzlet :)

Garancia érvényesítése meg kétélű fegyver: lehet hogy sokkal egyszerűbb dolgod lesz a gyártóval, ezt manapság már nem tudni, roppant komplex tud lenni az egész. Pl. nem egy olyan terméket tudnék mondani, amit az életbe nem vennék meg boltban, mert ismerem a gyártó garis ügymenetét, és nekem magánszemélyként két kattintás után jön az új, a bolt meg a csillió beszállítóján keresztül mire elintézi lemegy a nap. Ha szürkeimport is van a képben akkor rossz esetben még a pénzed után is futhatsz.

[ Szerkesztve ]

(#1079) Menthirist válasza hangszoro (#1077) üzenetére


Menthirist
veterán

ha csak a játék múlna ezen, akkor nem nőne a kiszállítás ígért ideje.

szerintem van egy megállapodott mennyiség amit az adott boltokba kitesznek (nem túl sok, figyelembe véve hogy mennyi boltról lehet szó), és a maradékra lehet előrendelést leadni. A pótlás meg megint úgy megy, hogy teszemazt minden 10 legyártottból 7 megy az előrendelésekre és 3 a boltokba.

Amúgy a következő forradalom optika téren szerintem a szemkövetés lesz, abban is haladnak már. A látószög nem annyira nagy probléma már.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1080) Dragon27


Dragon27
senior tag

Sziasztok!

Érdekel a vr de még mielőtt megvásárolnám az Oculus Riftet szeretném kipróbálni a vr élményt :DDD ... vannak ezek a telefonos átalakítók...... biztos ez nem olyan mint az Oculus Riftet de ......

Ezeket nézegettem a telómhoz: [link] , [link] , [link]

szerintetek ezek jók lehetnek?

(#1081) spanglee001 válasza Dragon27 (#1080) üzenetére


spanglee001
addikt

igen jók :K egész pofás kis élményt képesek ezek is okozni. de nagyban függ milyen telót teszel bele. nekem xperia z van ami elég komoly fhd kijelző és van mögötte ami megajtsa is.
kb majdnem olyan mintha 40 colon használnád a telód, van hozzá mozi háttér a vásznon meg megy youtube vagy film. próbáld ki nyugodtan nem fogod megbánni

[ Szerkesztve ]

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#1082) Menthirist válasza spanglee001 (#1081) üzenetére


Menthirist
veterán

ugyanakkor messze van egy rifttől. De még a GearVR-tól is. Tehát a lehetőségeket esetleg látod, de az élmény közelében sincs.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1083) hangszoro válasza Menthirist (#1079) üzenetére


hangszoro
tag

Én is úgy gondolom, hogy a gyártósorok nem csak az előrendelőket elégítik ki éppen, hanem megy a gyártás a viszonteladóknak, ill raktárakba. Ráadásul maga a termék már készen van (ki tudja mióta), és messze még az április.
Aztán több ország bevonásáról is szó van ugye a preordernél, és az sem lenne fair, ha ott pl a számláló júliustól indulna.

[ Szerkesztve ]

(#1084) Dyingsoul válasza hangszoro (#1083) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Én csak abban reménykedek, hogy előzetesen azért csináltak valamiféle kutatást a keresletet illetően és készítettek A meg B tervet. Az A terv amit ugye mi is éppen láthatunk: Megoldották a gyártást (és az ahhoz kapcsolódó minden részletet), legyártottak X darabszámot a saját store-ukba, Y-t szintén legyártottak vagy gyártásra előirányoztak a viszonteladók számára és ugye a gyártást a Preorder időszakára is felkészítették a valamilyen szinten kalkulálható igényeknek megfelelően.
B: Ha nem lenne elég kapacitás akkor egy B terv a gyártás felgyorsítására, a gyártókapacitás növelésére.

Nagyon remélem, hogy van B tervük, mert ha árban nem is látszik az, hogy "próbáljuk majd minél szélesebb körben elterjedtté tenni", de legalább a gyártásban még rágyúrhatnak a dologra, hogy egyáltalán legyen mit venni. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1085) Dragon27 válasza spanglee001 (#1081) üzenetére


Dragon27
senior tag

Kipróbálom nem nagy összeg :) remélem megérkezik,. és nem egy féltéglát kapok :DDD
A teló egy Honor 7 :) ...

Menthirist gondoltam hogy messze van a Rifttől, de ha ez tetszeni fog akkor a Oculus Rifttet biztos megveszem vagy HTC VIVE.... de előtte lehet jó lenne lecserélni a VGA-t SAPPHIRE NITRO R9 380
a többi alkatrésszel jó

(#1086) Menthirist válasza Dragon27 (#1085) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekem egy google cardboard-om van, jópofa cucc, de a minőség tényleg attól függ hogy milyen az alkalmazás maga, és nem érzed úgy hogy ott lennél a játék világában. Ehhez sem a sebesség, sem a szenzorok, sem a késleltetés nem elég jó. Ez az, amit ezektől még nem kapsz meg, de még a GearVR-tól sem igazán (bár mobil cuccok között ez van hozzá a legközelebb). Ezt az érzést egy bizonyos szintű teljesítmény felett lehet csak elérni, amihez rift, vive vagy psvr szintű eszköz kell.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1087) Dragon27 válasza Menthirist (#1086) üzenetére


Dragon27
senior tag

Most letöltöttem pár 360 Videót + videó lejátszó alkalmazást 360 Video Player | VR ... ami nem válassza szét a képet,. de amerre forgatom a telót azt látom,..... már most tetszik :)
Én igazából arra vagyok kíváncsi,. hogy a szemem hogy viszonyul a közeli lencsékhez... ,darth vader sisakban milyen :N :K mozgás :DDD A játékot csak PC tudom elképzelni ezek az androidos játékok :( :DDD
De tesztelésre szerintem megteszi ez is :)

(#1088) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Beszámoló egy DK2 tulajtól, aki mindhárom cuccot próbálta.

Szerinte a RIFT-ben a legjobb a látvány (érezhetően nagyobb felbontás mint a DK2, alig van screendoor), nagyon jó a hozzáadott füles, az egész nagyon könnyű, jó súlyeloszlású.

PSVR - kicsit mosott, de folyamatos kép, nem nagyon van screendoor. Élsímítási gondok, recés élek. És feltűnt neki, hogy mindent próbálnak az előtérben, nagyban tartani, hogy ne látszódjon a kisebb felbontás a távoli objektumokon.

Pre VIVE - nagyjából olyan, mint a DK2. Hasonló a súlya (a rifthez képest nehéz), felbontás alig tűnt jobbnak DK2-nél. A DK2-vel a nagy hasonlóságot az LFS egyik fejlesztője is megerősítette!

(#1089) rambustibi válasza clyvejhamma (#1088) üzenetére


rambustibi
őstag

Köszi a fordítást :K

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1090) Kicsimix válasza hangszoro (#1067) üzenetére


Kicsimix
őstag

Nem egészen bár a szoftvernek is köze lehet hozzá de a GV vajsimán és pontosan követi érezhetően a mozgásom míg ha CB-ként használom ez nem mondható el róla. Össze sem tudom hasonlítani..

...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)

(#1091) Menthirist válasza clyvejhamma (#1088) üzenetére


Menthirist
veterán

Érdekes, eddig minden tech szakíró azt mondta, hogy a Pre Vive fényévekre van a DK2-től, és a CV1 szintjén van. Amúgy csak Elite-ben próbálta a Vive-ot. Szóval Vannak állításai ami relevánsak (pl súly) a többit azért fenntartásokkal kezelem.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1092) clyvejhamma válasza Menthirist (#1091) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Bár nagyon tetszik, a vive-tól az riaszt el, hogy nem lesz ember aki rohangáljon utánam a kábelt tartva, miközben a fejemen van a cucc. A szobám falára sem akarok felfúrkálni semmilyen lightbox-ot.

(#1093) Menthirist válasza clyvejhamma (#1092) üzenetére


Menthirist
veterán

A lightboxot ugyanúgy el kell helyezni valamire, mint a rift kameráját. Szaványos fényképezőgépállvány-foglalata van, tehát a boltban bármelyik állvány megteszi. Kicsi, nagy, stb. Ráadásul várhatóan kettő jár hozzá majd. A kábel meg olyan dolog, hogy a rift is kábeles. Igen, értem hogy a rift játékoknál inkább az ülést javasolják, ettől függetlenül mind a két rendszer képes kezelni a felállást és sétálgatást, különösen több detektorral.

Viszont mindkettőt főként kontrollált környezetben tesztelhették az emberek, lakásban kérdés hogy melyik fog jobba működni. A vive rendszere biztos hogy nagyobb távot engedélyez, kérdés hogy a lézert vagy az infrát fogja több dolog megzavarni.

Ami engem a rift mellé csal az a bolt lefedettség, rifttel OpenVR ÉS Oculus SDK is elérhető, várhatóan menni fognak rajta a játékok amiket az Oculus boltban ÉS a Steam-en vásárolhatunk, míg Vive esetén az előbbi kiesik várhatóan. A másik pedig az ár. Mert szerintem a Vive, különösen két kézi kontrollerrel és két lightbox-al, drágább lesz még ennél is (Mármint Rift < Vive kontrollerekkel < Rift+touch)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1094) Chrys_ válasza Chal (#1055) üzenetére


Chrys_
addikt

Ha meg nem jön be valami miatt, még mindig el tudom adni beszerzési áron ebay-n, mert sokan nem tudják/akarják az amerikaiaktól rendelni.

(#1095) Chrys_


Chrys_
addikt

Van-e ajánlott korhatár a VR használatához? 8 éves gyereknek esetleg még nem ajánlott? Látás miatt.

(#1096) Chal válasza Chrys_ (#1095) üzenetére


Chal
addikt

Szerintem ezt senki nem tudja, úgyhogy én inkább nem próbálkoznék vele.

(#1097) hangszoro


hangszoro
tag

Mondjuk az fura ha valaki a Vive-nál egy tök ugyanolyan kijelzőre mint az OR-ben van, azt mondja DK2 szint.
DK2 felbontása 960x1080 volt per szem. OR CV1 és Vive 1080x1200 / szem.

Amúgy meg:

"While the Vive Pre’s display resolution remains the same 2160×1200 as the original Vive development kit, in my time with the virtual world inside looked noticeably better than through original Vive. It’s hard to describe, but it feels like the ‘virtual air’ around you is clear and crisp.
When we asked HTC what improvements they’d made to the display system, we were told that the Pre now uses something the company is calling ‘Mura correction,’ which appears to have greatly levelled out inconsistencies in brightness between pixels."

Azt egyébként tudja valaki, hogy miért a vízszintes felbontás kapta az 1080-at és a függőleges az 1200-öt?

#1095 7 éves kislányom vagy 3x megnézte a Media Márktban a samsung gear vr demóját,teljesen oda volt érte.
Persze ez nem jelent semmit, de az biztos, hogy az agya már összerakja neki is a képet.

[ Szerkesztve ]

(#1098) tikshow válasza hangszoro (#1097) üzenetére


tikshow
addikt

Azért kapta a vízszintes a és a függőleges ezt az arányt, mert körülbelül ilyen arányú egy átlag ember éles látómezője is.

(#1099) zpeti2 válasza hangszoro (#1097) üzenetére


zpeti2
tag

Attól, hogy ugyan az a felbontása, a két panel nem biztos, hogy egyforma, mivel a lencsék biztos nem ugyanazok, lehet észrevehető minőségbeli különbség. Dk2 lencséje nem egy nagy durranás, eltudom képzelni, ha egy hasonló van a viveben akkor lehet bármilyen jó a panel, nem lesz ugyan az a minőség.

(#1100) hangszoro


hangszoro
tag

Nem igazán szakmai, de cikknek cikk: [link]

zpeti2: Pont a lencséken változtattak ha megnézed (a pre-n).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.