Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) Raymond


Raymond
félisten

Par kep , nemhogy beszamolora de meg kiprobalni is ugy kell talalnom idot :) Ezek megvalaszolja a kontroller kerdest es az utolso kepen van egy DVD is hogy a meretek vilagosak legyenek. Egyebkent persze benne volt egy sima nagy szallito kartonanban is es maga a "szep doboz" meg egy foliaban is (mint barmely masik hasonlo CE termek).

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1902) Dyingsoul válasza Raymond (#1901) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszönjük a képeket! :Y Bármi infód-megosztani valód van, jöhet akár kisebb morzsákban is! :)
Első kérdésem az lenne, hogy milyen konfiggal fogod meghajtani a Riftet? Profilodban ami van nem nagyon Rift ready. :DDD

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1903) hangszoro válasza Raymond (#1901) üzenetére


hangszoro
tag

Ahh nincs időd kipróbálni? Eladod nekem 700€-ért, és én ígérem szerzek rá időt. :D

Gratula!

[ Szerkesztve ]

(#1904) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

(#1905) Raymond válasza Dyingsoul (#1902) üzenetére


Raymond
félisten

A sima gepem se nagyon az, de azert megprobaltam. A gyors kuldes kicsit megkeverte az upgrade terveimet, de ugy latszik lepni kell :) Az uj gep i7-6700K valami Z170-es lapon lesz. Define Nano S es Node 202 is ugy nez ki nincs senkinel raktaron igy valami mas utan kell nezni, talan egy CM Elite 130 lesz (kis gepet szeretnek), max egy kisebb m-ATX haz belevalo lappal. Vagy valami normalis meretu cucc bele a 13 eves Antec NSK-ba ha mas nincs :) Grafikus kartya meg nincs kivalasztva, de a Radeon 380X jol nez ki ar/teljesitmenyben.

Na amin nem megy: Intel Q9550@3400Mhz, GA-P35-S3, 8GB DDR2-800, GF 750Ti (Mondtam hogy nem surun upgrade-elek :) ) Egy DeLock PCIe->2xUSB3.0 kartyat tettem az egyetlen arva 1x PCIe 1.1 slot-ba hogy legyen hova dugni a cuccot kiprobalni.

A szoftver telepites eloszor problemazott. Letoltott 844MB-s aztan ugy latszott megakadt az "Installling..." resznel. Legalabbis erre jutottam olyan 30 perc utan. Reboot azt kezdes ujra. Most mar OK volt a telepites. Account creation stb. elindult es befejezodott aztan elojott egy OVRServer_x64.exe service error. Becsuktam a programot, megint elojott. Na ugy nez ki ez igy nem fog mukodni, mert az Oculus program se nagyon ment az indito kepernyonel tovabb. Egy reboot utan aztan valahogy veletelnul elindult, kezdodhetett a hardware setup. A service crash meg ott volt, de a fo programot ez nem zavarta.

Headset az USB3.0-ba es HDMI-be bedug, eddig OK. A kamera/sensor a masik USB3.0-ba bedug, itt mar sirdogalt. USB2.0-ba se mukodott, se olt ott egy Skip es gondoltam a pozicio tracking nelkul elleszek eloszor.

Akkor jott a kis taviranyito setup - na azt nem detekalta. Sebaj, majd az XBox One Controllert hasznalom. Annal a Windows elhatarozta hogy nem telepiti a meghajtot. Ketszer is megprobaltam, Fail lett a vege. Talalam valami infot hogy ket update-et fel kene tenni, de ugy nez ki az offline updater is eloszor megprobalja katalogizalni a mar telepitett update-eket erre meg nem volt felesleges 4+ oram (eddig is eltart egy osregi W7 install-nal). Ezt kilottem, de kinlodott hogy kell valami kontroller. OK, hasznalom a jo oreg XB360-ast. Na ami keznel volt kabeles ahoz a W7 telepitett egy meghajtot valami oknal fogva, pedig azelott azt hasznaltam amig nem valtottam a wireless-re. Ez nem igen ment zokkenomentesen, kellett egy reboot megint. Azutan mar lett kontrollerem, de az Oculus app mar nem megy a startkepnel tovabb sajnos.

Na es ennyi egyelore epp eleg volt. Majd ha meglesz az uj gep remelem ott simabb lesz minden es szinten remelem a hardware amugy rendbe es nam valami ordas pixel hibak lesznek a display-eken vagy valami mas gubanc.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1906) clyvejhamma válasza Raymond (#1905) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Köszi az összefoglalót. Kár, hogy ilyen szenvedős lett az első próbálkozásod. Olyan DK2 feeling. :/ Bár a telepítéssel ott sem volt ennyi gond.
Mondjuk a gép tényleg nem egy Oculus ready vas, reméljük az új masinával hasítani fog. Arra figyelj, hogy ha laptopot veszel, akkor csak "rendes" 980-as karival rendelkező gépeken megy. A 980m nem jó neki, állítólag el sem indul.

[ Szerkesztve ]

(#1907) Menthirist válasza Raymond (#1905) üzenetére


Menthirist
veterán

gondolom az oculus ellenőrző progija sem futott le anno hibátlanul.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1908) flashpointer


flashpointer
őstag

3d Videok mennek azert azt nem probaltad, csak siman a jutubon?

(#1909) Dyingsoul válasza Raymond (#1905) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Köszi a beszámolót, egy próbát megért bár gondoltam, hogy ilyen konfiggal problémás lenne összehozni a Riftet. Mikor vásárlod meg az új konfigot?

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1910) Raymond válasza Dyingsoul (#1909) üzenetére


Raymond
félisten

A napokban rakom ossze attol fuggoen mikor lesznek meg az alkatreszek, de a zomet ma/holnap be tudom szerezni igy gyors felmeres utan.

@Menthirist
Azt nem is futattam, ugy oszinten szolva a visszajelzesek alapjan nem sokat er meg olyan gepeknel sem ahol van esely hogy jo lesz. A problema egyebkent inkabb szoftveresnek nez ki, mert a headset siman telepult es felismerheto volt, a controller marhasokas pedig Windows problema. Az allando service error az Oculus szerint azert volt mert minimum SSE4.2 kellett az elozo verzionak (POPCNT tamogatas), de az uj (ami elmeletileg nekem is van) megelegszik SSE4.1-el is. Na ugy nez ki megse, mert a Q9550 tamogatja az SSE4.1-et. Tehat meg addig nem jutottam el hogy a jatekok/appok mennek-e vagy nem es ha igen milyen minoseg/sebesseg mellett.

@ clyvejhamma
Van egy laptopom is ahol jobbak lettek volna az eselyek (W8.1, i7-4510U, USB3.0 nativ), de sajnos Optimus (850M, raadasul a DDR3-as nem GDDR5, hogy a keze torne le annak aki ezt alairta) ugyhogy az kilove.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1911) Menthirist válasza Raymond (#1910) üzenetére


Menthirist
veterán

Azért érhet valamit, mert ugyan a procira könnyen rávágja hogy nem elég (pedig várhatóan igen), de nézi az USB3 chipseteket is, amik viszont a kapcsolódási és konfigurálási problémákra választ adhat.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1912) Segal


Segal
veterán

Én ma kiszálltam a "ViáR"-ból mert eladtam a DK2-őm (sajna most másra kellett a pénz) de azért tettem egy licitet a véglegesre Ebay-en.
Már csak 6 nap és kiderül hogy nyertem e. (remélem mások már nem licitálnak szurkoljatok)
Na jó viccet félretéve csak a kép kedvéért csináltam mert kemény 200 ezer körül jár a licit de akkor is jó érzés hogy jelen pillanatban az enyém :DDD
kép

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1913) flashpointer válasza Segal (#1912) üzenetére


flashpointer
őstag

Az utolsó 2 percig nem is érdemes ránézni sem : )

(#1914) beta


beta
aktív tag

Nah, Razer Hydra tulajok számára van egy jó hírem. Sikerült egy használható SteamVR drivert összeraknom hozzá, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag Vive wand-ként funkcionálnak bármelyik játékban innentől kezdve. :D

Mindenféle hátrányuk van persze: kábelek, pontatlanság, stb, de ezzel együtt is elképesztő érzés The Lab-ezni velük. Azt kell mondjam a Valve nagyon jó minőségű demókat hozott össze a Vive-hoz, tökéletesen átadják a room scale lényegét.

(#1915) clyvejhamma válasza Segal (#1912) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Publikus, hogy mennyiért adtad el? Jó ára van mostanság...:)

(#1916) #45997568


#45997568
törölt tag

A szavazast nezve 14 va 2 a Rift javara a Vive elleneben.

A Rift ennyivel "ismertebb", jobb vagy mi ennek az oka? Miert a Rift-et reszesitik elonyben az emberek? Most is ez lenne a kimenetele egy ilyen szavazasnak?

(#1917) clyvejhamma válasza #45997568 (#1916) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Olcsóbb és kifinomultabb, jelenleg szoftveresen jobban támogatott.

A beszámolók szerint egyébként mindegy, hogy melyiket veszed, kb. mindkettő ugyanarra képes, nagyon hasonló színvonalon. Mindkettőnek vannak hiányosságai és erősségei. A Rift jelenleg nem teljes csomag, nincsen hozzá trackelt kontroller, ami a Vivehoz alapból van és nagyon jól is működik. Ha minden igaz az év második felében lesz a Rifthez is Touch kontroller és akkor funkciót tekintve azonos lesz a két csomag.

(#1918) Segal válasza clyvejhamma (#1917) üzenetére


Segal
veterán

Árban is mert a fejemet rá merném tenni hogy 200 dollár lesz a touch ára a rifthez.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1919) #45185024 válasza #45997568 (#1916) üzenetére


#45185024
törölt tag

Jó lenne ha lenne valami hely , mondjuk egy Plázában Pesten ahol egymás mellett felvehetnéd a két készüléket és az ottani élményed alapján eldönthetnéd melyiket akarod, mert ez így annyira zsákbamacska ami most megy hogy nekem picit rémisztő hogy egy 200+ ezres készüléket vaktában kipróbálás nélkül kell megvenned.

(#1920) clyvejhamma válasza #45185024 (#1919) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Főleg úgy, hogy tudjuk, hogy vannak problémák mindkettővel. :) Glare, red tint a Riftnél, kényelmi dolgok és kisebb kontroller occlusion problémák a Vive-nál.

Segal: igen, még ha eredetileg olcsóbbnak szánták volna is, tutira 200-ra lövik be az árat, hogy egálban legyen a Vive-al.

[ Szerkesztve ]

(#1921) Segal válasza #45185024 (#1919) üzenetére


Segal
veterán

Senki sem tart pisztolyt a fejedhez hogy megveszed vagy meghalsz...
Tutira ki lesznek rakva a plázákba csak ki kell várni mire boltokba kerülnek.
Én inkább attól félek hogy jövőre boldog boldogtalan jönni fog a saját verziójával és kuszaság lesz főleg ha beindulnak a pénzelések hogy az enyémen menjen de a konkurencián ne vagy rosszul...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1922) beta válasza clyvejhamma (#1917) üzenetére


beta
aktív tag

Azt, hogy szoftveresen jobban támogatott el lehet felejteni. Az 1.3-as runtime minden régi szoftverrel megszüntette a kompatibilitást, az új verziók pedig általában már mindkét platformon elérhetők.

Az Oculus ráadásul egyre jobban bezárkózik, lásd "enable unknown sources" opció bevezetése. Miközben alig elérhető szoftver az Oculus Home-ban... elég nevetséges. Össze sem hasonlítható Steamel.

Mindeközben értelmesen fejleszteni sem lehet mostmár DK2-vel sem, kivették az IPD állítási lehetőséget, nem lehet kikapcsolni a warning képernyőt, folyamatosan, bezárhatatlanul fut a háttérben az Oculus Home, ami 1GB ramot (!) foglal le magának. Sorolhatnám.

Ha így folytatják nem sok fejlesztő marad náluk.

(#1923) Menthirist válasza beta (#1922) üzenetére


Menthirist
veterán

"Ha így folytatják nem sok fejlesztő marad náluk."
Ezt azért megnézem, jelenleg nem ezt mutatja a tendencia.

Emellett több dolgot (pl warning képernyő) értelemszerűen a jogi támadások ellen tették be (hahó, Amerika), az enable unknown sources pedig pont a Home-ban (még) nem kapható appok miatt tették be. Mint színtiszta, vr-ból teljesen elérhető rendszer, nekem a Home perpill szimpatikusabb, még úgy is hogy sok dolog nincs benne rendesen, pl a baráti társaság karbantartása. A steam az steam maradt, semmi különösebb vr vonást nem tapasztaltam benne, azt leszámítva hogy megjelent egy steamvr rovat a játéklistámon.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1924) Dyingsoul válasza #45997568 (#1916) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

A szavazás még mindig megy, folyamatosan lehet szavazni bármelyikre. :K A többi kérdésedet a többiek korrekten megválaszolták.

(#1919) Pepeeeee: Van egy A és egy B lehetőséged (meg egy C, ami az, hogy semmit nem veszel :DDD). Bármelyiket is veszed meg, nem leszel átverve, melléfogás szintén kizárva, mindkét készülék a kereskedelmi forgalomban kapható technológia csúcsa (és azt hiszem cseppet sem túloztam). És mi a helyzet azokkal, akik pl telefonokat rendelnek elő 200+ ezerért? Ők sem próbálták ki előtte, nem nagy kunszt a mai világ az, hogy "látatlanban" veszel meg valamit. Elérhető rengeteg videó, gameplay, review is most már. Ha próbáltál DK2-t ami a hazai PlayIT-ken vagy más rendezvényeken már több, mint egy éve kipróbálható országszerte több településen, akkor az érzést is ismered. Egyáltalán nem lehet azt mondani sem Vive sem CV1 esetén, hogy zsákbamacskát veszel. Ha ezek után is benned marad ez az érzés, akkor meg nincs mit tenned, várnod kell amíg jobban elterjed és csak az után veszed meg, hogy valahol kipróbálod, de ezzel sem mi a fórumon sem más nem tud mit kezdeni, jelenleg ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1925) Chal válasza Dyingsoul (#1924) üzenetére


Chal
addikt

+1. Valamint ne felejtsük el, hogy azért nem lehet kipróbálni mert baromi nehéz beszerezni, ergo ha mégis sikerül és nem jön be, akkor nagyon nagyon rosszul kell csinálni valamit ahhoz hogy NE keressen rajta akár nagyobb összeget is :) Ha pedig ez a dolog megszűnik, akkor a kipróbálhatóság is adott lesz. Szóval szerintem ez egy nem létező probléma.

[ Szerkesztve ]

(#1926) beta válasza Menthirist (#1923) üzenetére


beta
aktív tag

Ezek szerint nem nagyon használtál még steamvr-t, gondolom, ha nem vettél észre változást. Pl van benne beépítve "Virtual Desktop", azaz tudod a windows desktopod használni, sőt még a régi 2d játékokat is lehet futtatni. Már most rengeteg virtuális környezet letölthető hozzá a workshopból, ha ahhoz van kedvem akkor a holodeckben használom a steamet. A beépített webböngészőről már nem is beszélve.

Szóval nem tudom milyen tendenciákról hallottál, de az Oculusnak nagyon sok lemaradása van ezen a téren, és ehhez még az is hozzájön, hogy a Touch sehol nincsen még, ami szintén nem marasztalja a fejlesztőket a platformon.

Ehhez jön még az a - valljuk be őszintén - egyszerűen felesleges hülyeség, hogy a warning screen ilyen szinten az arcába van tolva az embernek minden egyes indításnál. Ha óránként 50x kellene lenyomnod ezt a warningot, sztem te is megunnád hamar.

[ Szerkesztve ]

(#1927) Menthirist válasza beta (#1926) üzenetére


Menthirist
veterán

de, bőséggel használtam steamvr-t. Sőt Virtual Desktop-ot is már elég régóta használok. Ettől függetlenül még mindig nem érzem hogy bármelyik fejlesztő is elhagyná az Oculus környezetét. Az hogy a Touch még nem jelent meg egy dolog, a teljes vr élmény csupán egy részéhez tartozik hozzá, messze nem az egészhez. Összességében messze több standing/sitting vr élmény van perpill, mint valós, teljesen használható touch controller-es room scale vr élmény. És ez arányaiban még maradni is fog így egy ideig.

"egyszerűen felesleges hülyeség, hogy a warning screen ilyen szinten az arcába van tolva az embernek minden egyes indításnál"
Az lehet hogy te feleslegesnek tartod, de egy olyan orszábban mint az USA, szükség van ilyenekre, mert csúnya dollármilliókat lehet legombolni ellenkező esetben a cégekről. Gondolj bele, mi legyen, egy ilyen warning minden induláskor, vagy a teljes 1-2 éves profit feláldozása egy-két olyan per miatt, ami védhető lett volna egy ilyennel. Az emberek egy része totál fogalmatlan a hatásokkal kapcsolatban, és nincs azzal semmi gond ha induláskor pár másodpercig mindenki látja, hogy ha nem bírja, lője le.

Amúgy elhiheted, mivel lassan hónapok óta nálam van egy DK2, nem egyszer, nem kétszer találkoztam ezzel a felhívással. Valahogy mégsem cukkolt fel túlzottan, pláne hogy az appok utána indultak csak.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1928) beta válasza Menthirist (#1927) üzenetére


beta
aktív tag

Ok, nem pontosan fogalmaztam. A fejlesztők lelépése nem azt jelenti, hogy nem jelenik meg a játék az adott platformra, hanem csak azt, hogy nem azon fejlesztik. Aláírom, hogy ez a user szempontjából végeredményben mindegy, csak nekem mondjuk kevesebb ősz hajszálam lesz 1 óra fejlesztés után.

Amúgy nem értem tényleg miért véded ezt a hülyeséget, amikor nyilvánvalóan senkit sérüléstől megvédeni nem fog. Az meg, hogy a Facebook ennyi meg annyi pénzt spórol ezáltal érdekes tény, de speciel engem nem hat meg, akkor is legyen ez a szöveg kikapcsolható. Maximum legyen egy checkbox hogy innentől én vállalom a felelősséget.

(#1929) Segal válasza Chal (#1925) üzenetére


Segal
veterán

Ez a hozzáállás külföldön működik is de az átlag magyar ember még külföldről rendelni sem mer hanem inkább itthon megveszi lényegesen drágábban tök ugyanazt és külföldön való eladás meg tényleg kizárt dolog a számára pedig ebben az esetben lehet hülyére keresned magad. Felteszed licittel az Ebay-re Ships to:
Worldwide vagy minimum European Union lehetőséggel és sinen van a dolog garantáltan eladtad jó pénzért.
Megnézném ha hardverapróra tennéd fel fél millióért mi lenne a reakció de szerintem nem a sorba állás a vevők részéről hanem a családfád szidása hogy milyen nyerészkedő vagy...
Az első mondat meg saját tapasztalat. Én évek óta Ebayről rendelek és ismerősök, munkatársak stb párszor meg szoktak kérni hogy x dolgot rendeljek már be nekik. Meg szoktam tenni de amint szóba kerül hogy nagyon szivesen beregisztrálom őket és onnantól csak pár kattintás és házhoz jön neki amit csak szeretne onnantól inkább nem akar rendelni semmit....
Aztán idővel visszatér hogy nem lehetne e hogy rendeljek neki...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1930) Chal válasza Segal (#1929) üzenetére


Chal
addikt

Szerintem itthon is elmenne most egy CV1 1 héten belül fél millióért, ebben 1 percet se kételkedek :)

Azzal meg nem lehet mit kezdeni hogy valaki nem tudja használni a netet, online fizetőeszközöket, nem tud angolul, stb... Azért szerencsére nem általános, függ a közegtől is meg a korosztálytól, de valóban erős hiányosságok vannak itthon.

[ Szerkesztve ]

(#1931) zpeti2 válasza Chal (#1877) üzenetére


zpeti2
tag

Megrendeltem újra, Augusztusi szállítást adott meg, két nap múlva visszaállították Június közepére az eredeti Május helyett, gondolom mindenkinek csúsztattak 2-3 hetet. Kiegészítők benne vannak, sajna a szállítás is. (nem vonták le) Öröm és bódottá, már csak a türelem hiányzik, igaz, ha ma megkapnám akkor azért lennék idegbeteg, hogy mikorra csinálják már meg a támogatást a simhez. :D

(#1932) Dávcy


Dávcy
csendes tag

üdvözletem!

rendeltem egy vr box szemüveget!

azt szeretném kérdezni h mennyire befolyásolja a minőséget egy qr kód amit a telefonhoz csatlakoztatok?

mivel ezen nem szerepel qr kód a Google-n találtam párat és egyes típusoknál sokkal rosszabb képet ad!

mivel lehetne a legjobb minőséget elő idézni?

egy Galaxy S6 edge telefonnal próbálkozok!

köszi előre is

(#1933) nortsen válasza Dávcy (#1932) üzenetére


nortsen
aktív tag

A cardboardot be tudod kalibrálni ezen az oldalon keresztül: https://www.google.com/get/cardboard/viewerprofilegenerator/

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél fel bugyit, mert valami fontosat akarok mondani

(#1934) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Hogy van az, hogy a Touch dobozban nem látszódik a második kamera?
Sok helyen elmondták, hogy ha jól van pozicionálva a CV 1 kamerája (és azt tudjuk, hogy meglepően nagy a látószöge), akkor a Rift egy kamerával is képes a touch-ot jól követni. Lehet, hogy kispórolják a 2. kamerát?

Habár azt is tudjuk, hogy ügyesen pakolnak/csomagolnak okuluszéknál. :)

[ Szerkesztve ]

(#1935) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

(#1936) rambustibi


rambustibi
őstag

VRTech HTC Vive kicsomagolás

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1937) Raymond válasza Menthirist (#1911) üzenetére


Raymond
félisten

Ugy nez ki barmire ravagja hogy "nem eleg" :))

De azert remelem valahogy tulteszi magat rajta. Az uj gep egyebkent:

i7-6700K, Crucial 32GB DDR4-2133, Asrock Z170M Extreme4, XFX R9 380X DD XXX OC

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1938) sheep válasza clyvejhamma (#1935) üzenetére


sheep
addikt

Remélem is.
Én csak a DK2-t próbáltam de azt sem tudtam kivenni hogy milyen gép repül előttem mert csak egy fekete pixelt láttam, sajnos az a felbontás annyit tudott. Én meg ugye hozzá vagyok szokva a full hd-hoz.
A fejkövetést viszont egy trackir-rel is meg lehet oldani.
Remélem tényleg jobb lett a felbontás.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1939) clyvejhamma válasza Raymond (#1937) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Nekem a 4.2 Ghz-en ketyegő 3960x-re mondta, hogy kevés.... :)

(#1940) Depression válasza Raymond (#1937) üzenetére


Depression
veterán

Olvasva a topicot akartam is írni, hogy a 380X kevés lesz oda. Az csak egy középkategóriás kártya, nem vr-ben is néha megszenved a játékokkal.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#1941) flashpointer válasza Raymond (#1937) üzenetére


flashpointer
őstag

Még egy hónapja írták (azóta nem tudom változott-e) hogy jelenleg nincs olyan amd kártya ami ajánlott lenne. (Több játékban játszhatatlanul bugos, belaggol, a nyers erejétől függetlenül).

(#1942) Chal válasza rambustibi (#1936) üzenetére


Chal
addikt

Jézusom mennyi kábel meg doboz, meg minden szirszar :) Nem gondoltam volna, de persze így látva tök kézenfekvő. Azért ehhez szoba kell, meg gyerekmentes környezet :)

(#1943) Raymond


Raymond
félisten

OK, vegre sikerult beloni. Hat egyelore (setup es Oculus Dreamdeck) nagyon mellbevago! Par eszrevetel:

- a szoftveren meg van mit dolgozni, a telepites es a setup eleg keserves volt az uj gepen szuz W8.1-el is
- volt par gondja felismerni vagy felismerve tartani az egyes komponenseket, ket reboot megoldotta es a setup vegre efejezodhetett
- a kepminosegel egyelore nincs gondom, nem tueles, de azert sokkal jobb mint a DK1 es KD2 amiket regebben probaltam
- sotet reszeknel visszaverodik a belso boritas a lencseken es latszik a latoszok jobb es bal kb. 20%-ban (olyan vignette formaban kell elkepzelni)
- tracking nagyon jo, tartsa magat komolyabb megfordulasok alatt is
- hely kell, van par Dreamdeck demo ahol esznel kellett hogy legyek nehogy lefejeljek valamit a kozelemben
- audio sokkal jobb mint amit vartam (maga a fules es a technikai megoldas is)

Ad R9 380X:
Nem akartam komolyabb kartyat venni igy a nagy valtas kuszoben (Polaris/Pascal), max annyit hogy hasznalhatobb legyen a GF750Ti-nel es igy a kb. 200eur volt a cel. A zold taborban ott csak GF960-as van az meg hiaba latom hogy kb. egyenlo jatekokban a 380X-el, valahogy huzott a joval tobb nyers ero (ami mar nincs olyan messze az 290-estol), tobb mem savszel es fejlettebb kepessegek. Azt a par honapot kibirja.

Van olyan erzesem ma meg fent leszek egy darabig :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1944) Dyingsoul válasza Raymond (#1943) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Hajrá! Húzzad-nyúzzad amíg csak bírod! :) Egyébként a Win8.1 helyett sztem jobb lenne Win 10-et feltenni, azt olvastam több játék is benefitál a Win10 képességeiből. Nálam a GTA V például érezhetően gyorsabban fut, igaz Nvidia karit használok de ennek nem tudom van-e köze hozzá. Egyébként a VR is kaphatott valami támogatást Win10-en de ezt már nem tudom hol olvastam (vagy a jövőben fog kapni?). Ezt úgy értem, hogy smoothabb Win10-en a gameplay.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1945) Komplikato válasza beta (#1914) üzenetére


Komplikato
veterán

Ez a driver hozzáférhető lesz publikusban vagy kevésbé publikus formában valahol?

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1946) Segal válasza Dyingsoul (#1944) üzenetére


Segal
veterán

Nálam is sokkal gördülékenyebben fut a GTA V win 10 alatt nvidia kártyával de nálam a Project Cars alatt is érezhető a javulás tehát tutira oprendszer szinten van benne az optimalizálás.
A win10 az alapoktól tartalmazza a támogatást a VR-hoz.
Ettől függetlenül nagyon figyelmesen kell telepíteni mert mindent lejelent alapból az M$-nek, meg a defendert sem árt utána aludni küldeni mert piszok idegesítő tud lenni hogy mindig talál valamit és döntéseket is hoz.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1947) rambustibi


rambustibi
őstag

HTC Vive TheVr próba..

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1948) Komplikato válasza rambustibi (#1947) üzenetére


Komplikato
veterán

Percenként frissítek és nekem még nem dobta fel. :D
Thanx.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1949) Komplikato válasza rambustibi (#1947) üzenetére


Komplikato
veterán

Hááát, amikor a "blökit" vakargatta a kontrollerrel én majd beszartam a röhögéstől. :D

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1950) beta válasza Komplikato (#1945) üzenetére


beta
aktív tag

Hogyne lenne publikus, csak még nem volt időm összerakni vmi normális leírást hozzá :)

Innen tudod a 0.02 verziót letölteni:

https://mega.nz/#!U041kT6a!QYd9PVUImFoClveUBRjZiq-P1QBAdTp0XAxTu7Mc-ns

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.