Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) fps8 válasza hangszoro (#1796) üzenetére


fps8
senior tag

Miért ne kapnék? Akár már most is tudnék venni :D Angliában élek... :P
Az ár pedig nem akadály, mert az itteni fizetéshez mérve kevésbé fájdalmas. A várakozás oka mindössze annyi, hogy most amúgy sem lenne időm játszani, addig meg hadd menjenek lejjebb az árak picit.

[ Szerkesztve ]

"War... war never changes"

(#1802) fps8


fps8
senior tag

Pl.: [link] fél havi fizu... :K
Bár ez látom, még aukció... de 1000-1200-ért már lehet kapni fix áron is. Még attól se mászok a falra :D

[ Szerkesztve ]

"War... war never changes"

(#1803) fps8 válasza fps8 (#1802) üzenetére


fps8
senior tag

Inkább az a kérdés, hogy a laptopom elég lesz-e hozzá... Tartok tőle, hogy erősebb kell majd ebből is. Jelenleg egy Dell latitude e5430 akad kéznél... (Az erősebb I7, HD4000 verzio)

"War... war never changes"

(#1804) fps8


fps8
senior tag

Más téma. A pc-game to cardboard projekt leszerepelt, azonban még egy kérdésre továbbra is keresem a választ. Meg lehet oldani, hogy a laptopot használjuk valahogyan vr remote-nak telefon esetében? Erre nem tud valaki egy appot véletlenül? Mert eddig nem találtam. :O

"War... war never changes"

(#1805) clyvejhamma válasza fps8 (#1803) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Nem lesz jó, a fórumon azt írták, hogy laptoppal el sem indul az oculus progi.

(#1806) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Ez a spanyol bolt már tud valamit, vagy nem. :)
Június 17-re ígérik a Riftet.

[ Szerkesztve ]

(#1807) Menthirist válasza clyvejhamma (#1806) üzenetére


Menthirist
veterán

nálunk az 576-ban valamikor megváltoztatták a dátumot aug 31-re. Persze még ez sem jelenti hogy akkor lesz is, de eddig valami áprilisi dátum volt :)

fps8: igp-vel felejtsd el, de még combos diszkrét kártya nélküli notival is. Nem véletlen 970/290 a hivatalosan ajánlott gépigénye a riftnek és a vive-nak. Egy 980M talán ha megugorja noti oldalról.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1808) kovsol válasza fps8 (#1802) üzenetére


kovsol
titán

Nem kell itt menőzni az angol fizetéssel. Ha ez fel havi fizud akkor amúgy se nagy szám.

May the Force be with you!

(#1809) hangszoro válasza fps8 (#1802) üzenetére


hangszoro
tag

Hát sok értelme lenne most Angliában megvenni 1000(€?), ha megvehetem 700€-ért is, de ez már nem az én dolgom, biztos lófütty pénz. :)

Menthirist: 575 már egy ideje aug-ot ír, ki tudja milyen forrásból táplálkozik.

kovsol: Sztem sokan megkeressük itthon is bőven az árát, de van más is az életben, és ettől még a drága az akkor is drága, ha 6x belefér a fizetésembe... (nem fér bele 6x) :)

[ Szerkesztve ]

(#1810) Menthirist válasza hangszoro (#1809) üzenetére


Menthirist
veterán

ha abból amiből eddig, akkor semmiből :D
amúgy nem követem az 576-ot, szóval nekem még új volt ez a dátum...

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1811) zsolti_20 válasza fps8 (#1803) üzenetére


zsolti_20
senior tag

sajnos ez biztos hogy nem lesz elég, ajánlom az ASUS ROG g751-et gtx980m-el. Én nagyon megvagyok elégedve vele. én is Angliában élek, de nem lehetetlen hozzá jutni jó áron. :R

(#1812) clyvejhamma válasza zsolti_20 (#1811) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Mondom, hivatalosan nem megy a program laptopon.

cybereality (oculus staff) :

Yes, this has been done to death but I understand why it's a hot topic.

Basically it's this: laptop are not supported, and 95% of the time, will not work at all. There are a couple special laptops that some people seem to have working, but they are extremely rare. There are also new laptops coming out probably within a month that use full desktop GTX 980 chips (NOT 980M NOT Optimus) and those should work.

The fact that you used an older computer with an older runtime and older video drivers, that doesn't mean anything. So much has changed since DK1 and the start of DK2. The Oculus Runtime and driver package has been practically rewritten from scratch multiple times. The Nvidia and AMD drivers have evolved to support VR, and now integrate tightly with the Oculus software. Things are very different now, and have very different requirements.

If you wish to use the DK2 with modern software, you'll have two options:

1) Purchase a desktop machine that meets the recommended specs. You can either build one from these specs: https://www.oculus.com/en-us/blog/powering-the-rift/ or purchase an off-the-shelf system: https://www.oculus.com/en-us/oculus-ready-pcs/ . Either option will cost around $1,000.

2) Purchase a powerful laptop with Nvidia GTX 980 GPU (again, NOT 980M and NOT Optimus). These are more expensive, probably in the $2k to $3K range, but are supposed to support VR. http://www.geforce.com/whats-new/articl ... -notebooks

I know that's not the answer you wanted, but it's the situation.

(#1813) zsolti_20 válasza clyvejhamma (#1812) üzenetére


zsolti_20
senior tag

Esetlrg kesobb elkepzelheto support?

(#1814) Segal válasza zsolti_20 (#1813) üzenetére


Segal
veterán

Max a gamer kategóriába.

Én szerintem még az első nap előrendeltem az 576-tól mert attól féltem ott is az lesz hogy elkezdenek kitolódni a hónapok és szomorúan láttam hogy nagyon max 2 hétig lehetett április vége a megjelenési idő és azóta augusztus 31 a várható megjelenési nap.
Ez persze nem kőbe vésett és ha tovább folytatódik az előrendelői kiszállítás akkor sajna lehet ebből még ősz is.
Pont ezért nem hiszek ebbe a juniusi spanyol webáruházas megjelenésbe sem hisz akkor onnan hamarabb lehetne megkapni mint ahogy az oculus webshopjából ami számomra elég lehetetlenül hangzik. Szerintem csak reklám célból csinálták aztán ahogy közeledik az időpont majd csúszik a várható megjelenés ott is nyár vége felé.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1815) Chal válasza Segal (#1814) üzenetére


Chal
addikt

Figyu, már többször is volt róla szó, hogy az 576-os Oculus terméklap csak egy placeholder, nem kap senki tőlük áprilisban Oculust, teljesen mindegy mikor nyomott rá valaki. Csak úgy kitették mert jó ötletnek tűnt, meg húzza a keresőket is, de fogalmuk sincs hogy honnét tudnának szerezni. Teljesen hasra ütés szerűen írtak időpontot. És jelen pillanatban is pontosan úgy tudnak Oculushoz jutni ahogy bárki más a világon: az oculus.com-on, 1db-ot, egy embernek, 1db támogatott címre, júliusban (talán).

Én már januárban sem értettem hogy miből gondolja valaki hogy ez másképp van.

[ Szerkesztve ]

(#1816) Segal válasza Chal (#1815) üzenetére


Segal
veterán

Egy szóval sem írtam hogy áprilisba várnám tőlük csak azt hogy gyorsan kattintottam az előrendelésre mert arra számítottam hogy ugyanúgy mint az aculus webshopjába a beérkezett előrendelések száma alapján kitolják a várható időpontot.
Teljesen egyértelmű számomra hogy rám is az augusztus vonatkozik jelenleg és az is hogy ez sem kőbevésett bármikor változhat.
Mint írtam ha annyira fontos lenne akkor már jövő héten itt lehetne nálam csak meg kellett volna nyerni valamelyik ebay-es licitet de mivel van dk2-őm ezért nem életbevágóan sürgős.
Főleg úgy hogy mint pár hozzászólással előbb írtam nem kicsit találom bosszantónak hogy csak az áruházukon keresztűl működik a cv1-es verzió és ott meg van ugyan free tartalom de azoknak a többsége max kipróbálásra jó a többi meg nem kicsit van túlárazva és még csak kipróblási lehetőség sincs. Ha kell a játék akkor perkálj le 60 eurót aztán vagy tetszik vagy nem.
(itt még csak az sem játszik hogy letorrentezi az ember kipróbálja és ha tetszik akkor megveszi...)

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1817) Chal válasza Segal (#1816) üzenetére


Chal
addikt

Értem. Minden esetre szerintem az 576 idén egyetlen Oculust se fog szállítani senkinek, de nem akarok ünneprontó lenni :)

Nekem meg ugye törölték a rendelésem, de már annyira nem is bánom, pont ugyanazon okból amit írtál te is. Túl zárt ez így egyelőre nekem, ráadásul a fő célra (szemtréning tompalátóknak) valószínűleg nem is tudnám használni, mert a hozzá való alkalmazás is kívül esik a kis ökoszisztémájukon perpill. Én most DK2-őt halászgatok ebayen, 100-120eFt körül ki lehet fogni, ami szerintem még mindig mocskos nagy lehúzás érte, de ezzel legalább el tudok indulni 1-2 héten belül.

(#1818) Dyingsoul válasza fps8 (#1804) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

A továbbiakban légyszíves szedd össze a gondolataidat és egy hozzászólásban írd meg azokat és ne 4 egymást követőben. Ez nem hozzászólás gyűjtő topik.

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1819) Mister_X


Mister_X
nagyúr

A Vive amúgy mennyire van készleten? Specifikációk alapján (is) lehet jobban megérné (ár az meg egy dolog, Rifthez meg nem jár Touch az árban), ha meg ennyit kell a Riftre várni, akkor meg lehet jobb is lenne a Vive. HTC csak komolyabb gyártósorokkal rendelkezik :N

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1820) Segal válasza Chal (#1817) üzenetére


Segal
veterán

Nagyon nagy esély van rá hogy egyetlen egy darabot sem fog de ebay-en ahogy egyre több eladó lesz főleg az első használtak is megjelennek és a legelső nemérdekel mennyibe kerül kell hullam lemegy realizálódni fog az ár és szerintem májusba már lesz 300 alatt is 1-1 licit az meg azért már elgondolkodtató lehet mert plusz 50-60 ezer esetleg még bele is férhet csak ugye az áruházas probléma akkor is megmarad ami valami rohadt nagy szivatás. Az ember megszokta hogy a dk2 mindennel elfut ennél meg csak az áruház és szevasz.
Meg vajon mikor fog bővülni a tartalom mert valljuk be őszintén jelenleg van kb 5-6 érdemi cucc a többi inkább ilyen vagy ingyen van úgyis letöltöd (ezek közt is van jó) vagy kategóriájához képest horror áron megvehető semmi.
A legnagyobb probléma viszont hogy nem tudod kipróbálni vásárlás előtt mennyivel is jobb a dk2-nél. Van benne rizikó.
Viszont arra kiváncsi lennék ha mégis bevállalnám de mégsem kéne mennyiért tudnám itt hardveraprón eladni :DDD

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1821) clyvejhamma válasza Segal (#1820) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Az oculusnál augusztusra váltott az előrendelésnél a várható szállítás. Nem lesz ez boltban 2017 előtt.
De a HTC sem szárnyal.

Valóban jó lenne kipróbálni a cuccot vásárlás előtt.

A reddit-es beszámolók szerint kb. 30%-al jobb vizuális téren a DK2-nél. Persze a glow effektet nem számolva, mert az mindenkinél kiverte a biztosítékot. Fakóbbak a színek (DK2 jobb), és még mindig "low res" a kijelző. ( többen panaszkodnak, hogy bár a home-os játékok valóban nagyon jól futnak az ajánlott konfigon, elég jelentősen butított a grafikájuk )
Ezek mellett viszont kényelmes és a trackingje is jelentősen pontosabb, jobb, mint az elődé.
Az ATW állítólag csodát tesz a tracking-el (is), még 50-60 FPS-nél sincs pillanatnyi kifagyás, akadás a Riftben, hanem szépen simán követi a fejmozgást. Nincs hányás. :)

[ Szerkesztve ]

(#1822) flashpointer válasza clyvejhamma (#1821) üzenetére


flashpointer
őstag

Ha igy csuszik tovabb a rendeles lehet megjelenik a 2.0 verzio mire az utolso elorendelesek is kimennek vagy boltba kerul a cv1.

(#1823) Menthirist válasza clyvejhamma (#1821) üzenetére


Menthirist
veterán

ezt így nem lehet megmondani hogy "kb 30%-al jobb". Baromi sokat javult a kép homogenitása a dk2-höz képest, igaz ennek ára volt (glow effekt). De erre is volt szükség, mert még dk2-ben sem a felbontás volt a probléma általában, hanem ha kevés dolog volt a képernyőn (ergo azt a keveset nézted), akkor nagyon szembetűnő volt az SDE.

"mert az mindenkinél kiverte a biztosítékot."
Ez egész egyszerűen nincs így. Nem tudom milyen reddites beszámolókat olvasol, én millió helyen olvastam hogy igen, látni, de messze nem olyan vészes mint páran beállítják, és csak bizonyos esetekben probléma ez igazából.

A színek kapcsán is pont azt olvastam hogy valamivel jobbak mint a dk2 esetén, és a szövegek is jobban olvashatóak mint dk2-vel, ami az egyik legnagyobb problémája volt.

Az hogy nem ultrában fut a játék, várható volt, elvégre 90 fps-t kell elérni, ráadásul sokan még csak nem is 970/290 szintű kártyákon próbálják, hanem alatta. A 2160x1200-as felbontás valahol fél úton van a fullhd és az 1440p között... Emelje fel a kezét akinek az összes mai csúcs játék megy kimaxolt ultrán mondjuk 1440p betonstabil 60 fps-sel, mert kb ez az, ami megfelel a 2160x1200-nak 90-en.

Amit sokan mondtak, hogy a vive esetében ugye baromi jó a motion tracking, ellenben maga a hmd kényelmetlenebb, mivel nem olyan jó az egyensúlya mint a cv1-nek, hanem inkább "orrnehéz". a szemüveg követésével egyik platformon sincsenek gondok, igen nagy területen lát a vive és a rift megoldása is. a vive mikrofonját nagyon leszólják, miközben a rifté meglepően jó, és ez igaz a füles részre is. a rift fülese nem zenehallgatás szintjén jó (nem akkora a frekvenciatartománya), hanem térérzetben megfelelő a vr-hoz. Tehát zenehallgatásban nem fog felérni mondjuk az ATH-M50-esemhez, viszont szellősebb a tere.

Az Asynchron Timewarp pedig valami voodoo varázslat, konkrétan halálpontos volt a dk2 fejövetése még kb 40-45 fps körül is, amikor már láttam hogy maguk a hajók már "szaggatva" repülnek. Nagyon durva.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1824) hangszoro válasza Menthirist (#1823) üzenetére


hangszoro
tag

Magyarul van itt elég probléma még ahhoz, hogy aki nem rohan sehova, várjon még pár évet.
Kár ezt szépíteni.
És remélem a HTC addig nem dől össze, és az Oculus rendezi a terjesztési hiányosságokat, vagy megtanulja... :)

[ Szerkesztve ]

(#1825) Menthirist válasza hangszoro (#1824) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekem meg az jön le a beszámolókból hogy mindenki aki megvette és használja baromira örül hogy megvette, és elégedett. Nyilván megvannak az első generáció problémái, mint ahogy az első generációs iphone-ok sem voltak tökéletesek, és nyilván ez javulni fog az évek során. És nyilván nem az első generációt fogja hirtelen 150 millió ember megvenni. Az első generációra minden technológiai elemből csak relatíve kevesen fizetnek be, lásd a már milliószor linkelt Rodger féle haranggörbe:

Az emberek 95%-a ugyanúgy vár még a vásárlással, ahogy az első lcd vagy plazma tévé, első okostelefon, első mikrosütő vagy bármi egyéb első generációs cucc esetén.

Jelenleg a vr az innovator vagy esetleg a baromi korai early adopter fázisban van.

#1826 Melyik innovatív eszköz volt az első generációja során már olyan mennyiségben elterjedve, amit később már nem hatalmas ütemmel növelt?

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1826) hangszoro válasza Menthirist (#1825) üzenetére


hangszoro
tag

Legyen igazad, de ha ez ilyen egyszerű lenne...!

[ Szerkesztve ]

(#1827) Chal válasza hangszoro (#1824) üzenetére


Chal
addikt

Ez teljesen egyéni ízlés kérdése. Az érdeklődés és a számok azt mutatják hogy a nagy átlagot nézve bőven átlépte azt a minőségi határt mindkét eszköz ami már az emberek nagy részének tetszik, és szeretnék birtokolni. Ha neked vagy bárki másnak annyira zavaró az a néhány negatívum, akkor persze lehet várni, de ahogy a mellékelt ábra mutatja ennek kapcsán kár általánosítani.

Tehát mint ahogy azt sem lehet mondani hogy must have a cucc, meg hibátlan, vegye meg mindenki akit érdekel, úgy azt is felesleges tényként kezelni hogy sok vele a gond, és éveket kell még várni. Egyik sem igaz szerintem.

(#1828) hangszoro


hangszoro
tag

Amúgy kb 2 éve olvastam vhol, hogy 1cm-en tudnak már full hd panelt gyártani (aszem ips).

Nekem a tökéletes cucc az eddigi beszámolók alapján egy homorú oled 4k kijelző lenne /szem, de 2k felbontással, azaz 2 pixel ugyanazt mutatna. :)
Mikor kezdjem a gyártást? :D

[ Szerkesztve ]

(#1829) Menthirist válasza hangszoro (#1828) üzenetére


Menthirist
veterán

nem csak az számít hogy mennyire kicsire tudják gyártani, hanem pl a tartósság (nem mész sokra ha egy fél év után már nincs benne pl kék, vagy könnyen keletkezik halott pixel), megvilágítás (elvégre lcd), stb. Tehát az hogy képesek baromi nagy pixel sűrűséget elérni, még nem jelenti azt hogy készen áll a tömeggyártásra, és megfelel a legtöbb területen.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1830) Menthirist


Menthirist
veterán

Van akire jobban hat :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1831) Mister_X válasza hangszoro (#1828) üzenetére


Mister_X
nagyúr

No és akkor mutasd be azt a hardvert, ami tökéletes minőségben és 90FPS-sel futtat meg két 2k kijelzőt (magyarul kétszer 2k teljesítmény). Ha majd fejlődik a hardver és emberi áron lesz a megfelelő kategória ára (tehát 1500$ alatt az összkonfig), akkor a VR is fejlődni fog.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1832) Chrys_ válasza Mister_X (#1831) üzenetére


Chrys_
addikt

2x2K az 2x fullHD. Mi ebben a nagy szám? Az ára közelít(het)i az általad megadott árat, de létezik a technológia.

(#1833) clyvejhamma válasza Menthirist (#1830) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Szép rend van ott hátul...:)

A flare-ről a teljesség igénye nélkül:

"In the CV1, everything streaks if it's not right exactly in the middle of your view. Since the streaks are directional and relative to where they are in your vision, they're CONSTANTLY swirling about and hard to ignore"

"Godrays or Halo Artifacting, whatever you want to call it is very, very much there. Especially when an Oculus studios game loads, and it's the white logo contrasting on a black background. This is totally worst case scenario, and unfortunately for some it's the first thing they are going to see. In games it's less visible, but high-contrast images off-center really standout."

"Godrays / Lens Glare – It’s very real, and very distracting (for me at least). It’s very difficult to comprehend how it will look especially from pictures and videos. The best way I can describe it, is the rays coming from the bright objects come outwards and towards you, like 3D effect right into your eyes."

"This is where the biggest negative lies for me. The glare is present. Always. Present. You can learn to ignore it pretty fast, but it's only a temporary ignorance. It always comes back. I'm trying to be honest here, but now that I've said that, DO NOT WORRY. This is a minor annoyance on a device that is so much more. VR is incredible. This HMD is incredible. CV2 will simply be more incredible. "

"God Rays Kind of annoying when they show up, but they only show up with specific contrasts"

"The FOV is great, it's like wearing a ski-mask. No complaints there. The glare is definetly very very prominent but I can't compare to the DK2 so it disappears quite quickly after getting used to it"

Nem akarok többet bemásolgatni pedig lenne még egy csomó... Ez mind különböző vélemény.

A színekről min. 4-5 helyen olvastam, hogy a DK2-höz képest észrevehetően fakóbb minden. Állítólag az 1.3-as driverrel a DK2-k is "kifakultak". Mivel eladtam a DK2-t nem tudom tényleg így van-e...

[ Szerkesztve ]

(#1834) Menthirist válasza clyvejhamma (#1833) üzenetére


Menthirist
veterán

én nem vettem észre változást az 1.3 óta a színekben dk2 alatt...

Illetve az egyikre rákerestem, ez azért sokat jelent:

But even without any additional faceplate and better placement etc. once your in the car and on a quick lap everything just clicks and none of the little niggles matter anymore. I’ve just this minute came from an Aerial Atom V8 500 AI race @ Oulton Park International in a thunderstorm at night and it was one the best experiences I’ve ever had while gaming.

Illetve
"The glare is definetly very very prominent but I can't compare to the DK2 so it disappears quite quickly after getting used to it"

"Lens Flare: I wear glasses and have annoyingly long eyelashes, so I'm used to weird Flare and such from Street lights or other high contrast scenarios, but honestly I can't even tell if these exist."

"The god rays are a bit strange at first but easy to forget after a while."

"I did notice the godrays. At first I thought my lenses were foggy. It's not noticeable during normal gameplay."

De ezt is lehet sorolni. Nem mindenkit zavar annyira mint másokat.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1835) Dyingsoul válasza hangszoro (#1826) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Nem értem min problémázol... Az Oculus példájából kiindulva: még csak nem is lehet kapni minden sarkon, mégis elfogyott az összes példány előreláthatólag augusztusig. Ezek szerint veszik mint a cukrot, akkor meg miért hitegeted magad azzal, hogy megéri várni és hasonlók? Mire éri meg várni? Arra, hogy olcsóbb lesz? Persze, majd egy vagy két év múlva olcsóbb lesz, de ha már eldöntötted, hogy vársz, akkor ezen mit kell tovább taglalni?

Szerintem nem azon kellene kalkulálgatni, hogy mennyit "érdemes" még várni, sokkal inkább foglalkoztat az, hogy mikor bővítik ki az országok listáját gazdag szép hazánkkal illetve az, hogy mikor lehet instant venni a több hónapos várakozás helyett... Ha ez lenne a helyzet akkor már rég leadtam volna a rendelést rá és nem két ember feltenné a kezét a topikban ezt a véleményt és hozzáállást megerősítve...

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1836) clyvejhamma válasza Dyingsoul (#1835) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Ez akkora köcsögség, hogy nálunk egyik sem rendelhető elő, hogy hihetetlen...

(#1837) Segal válasza Dyingsoul (#1835) üzenetére


Segal
veterán

Mennyi esélyt látsz az országok bővítésére ha még ezt sem bírják teljesíteni? :O
A nagy kérdés az lesz mikor kezdik egyáltalán utolérni magukat mert augusztusig még tutira kitolódik az előrendelési időpontjuk szerintem legalább 2 hónapot. (tehát aki augusztusba rendelné elő annak már minimum október lesz a kiszállítási időpont)
A másik nagy kérdés hogy oké egyszer csak utolérik de akkor feltölteni a boltok polcait megint nem kis munka és vajon ki fogja venni? Csak mert aki nagyon szerette volna az addigra úgyis előrendelte a többi meg várhatóan drágának, pixelesnek, kiforratlannak stb fogja találni. Persze most lehetne azzal érvelni hogy itt vagyunk pl mi mint vásárlóközönség de nem hiszem hogy első körbe nálunk kezdenék forgalmazni. Ha viszont olyan országba kerülnek a boltokba ahol elő lehetett rendelni akkor max az a réteg venné aki előtte mindenképp ki szeretné próbálni mert a többinek már rég meglesz addigra.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1838) hangszoro válasza Dyingsoul (#1835) üzenetére


hangszoro
tag

Én nem problémázom, de mivel nem lehet kapni, így elég nehéz bármi értelmeset nyilatkozni róla. :)
Ez egyelőre számomra egy DK3, nem CV, mert ahhoz el kéne juttatni a Consumernek, ami nyilván több mint pár ezer ember...
Amúgy meg ahogy tartja a mondás, az első házat az ellenségeidnek építed, a második a tied... :)

(#1839) Csavez™


Csavez™
veterán

A 4way gtx 680 4gb, elég lesz a vr-hez,vagy kártyákat kell cserélnem?

EK-Quantum Lumen 7˝LCD eladó ~ 33e.

(#1840) clyvejhamma válasza Csavez™ (#1839) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Ez erősen játékfüggő. Ha ki tudja pumpálni a 70-90 FPS-t a Riftes játékokban, akkor elég lehet.
SLI nem működik jelenleg VR-ban. Egyébként is programfüggő, hogy raknak-e bele SLI támogatást. VR alkalmazásokban nem nagyon van mert a teljesítménnyel együtt a késleltetést is növeli.

Én a helyedben 1 kártyát cserélnék 980-ra és akkor biztos menni fog.

(#1841) fps8 válasza kovsol (#1808) üzenetére


fps8
senior tag

Nem menőzésből írtam. Egyszerűen nem kell olyan felelőtlen dolgokat kijelenteni másoknak, hogy "esélytelen"...

clyvejhamma: Köszi a felvilágosítást! :R

zsolti_20: Megnéztem ezt a masinát, amit ajánlottál. Tetszetős a hardver, de már nem vagyok 18-éves, hogy egy ilyennel a hónom alatt futkározzak. Íróként, jobban örülnék egy letisztultabb design-nak. Persze, ha nem megy a laptop támogatás (ahogy clyvejhamma írta), akkor tárgytalan az oculus. Semmiképp sem tudok egy asztali erőművet hurcolászni magammal. Sokat meg sosem vagyok egy helyen, tehát esetemben nem sok értelme lenn. Azért köszi :R

vitko: Bocsi, elszoktam már a fórumozgatástól... egyáltalán nem célom gyűjteni a hozzászólások számát, van már így is elég! Csak kicsit dühítő, hogy 2 ablak kell hozzá, hogy egyszerre tudjak írni, meg visszaolvasni a hozzászólni kívánt témákhoz. Ideje lenne már fejleszteni a lassan 10 éves motoron. :K

[ Szerkesztve ]

"War... war never changes"

(#1842) zsolti_20 válasza fps8 (#1841) üzenetére


zsolti_20
senior tag

1. nemtudom miért emeled ki azt hogy "18 éves".
2. nekem is ez van, mégsem vagyok 18, azért kicsivel több. :D
3. egy 18 éves meg sem tudná venni, max megvetetni főleg ha tanul.
4. ha író vagy neked egy vékony, könnyű noti kell nagy aksi idővel, ami persze azt eredményezni hogy a hardver elég gatya benne.( bár wordhöz bőven elég)
5. ebből következik, hogy a hardverkövetelménnyel nem voltál/ vagy tisztában így bemásolom neked ide:

Rendszerkövetelmények:
● AMD Radeon R9 290 vagy NVIDIA GeForce GTX 970, illetve erősebb VGA
● Intel Core i5-4590 vagy hasonló, illetve erősebb processzor
● 8 GB vagy több rendszermemória
● 64 bites Windows 7 SP1 vagy újabb
● 1 x 2.0 USB (Microsoft xBox kontroller)
● 3 x USB 3.0 port (1 x Oculus Rift, 1 x Oculus Touch Kontroller, 1 x Asztali Szenzor)
● HDMI 1.3 video output, ami támogatja a 297MHz-es órajelet

Remélem tudtam segíteni. :R

(#1843) Komplikato


Komplikato
veterán

Van új Vorpix 1.3-as Oculus SDK támogatással, valamint "kis késéssel" beígérték a VIVE támogatás a távoli jövőre.

Más. NVida, GTC 2016 és a "Zero Latency" kijelző korai prototípúsa röpke 1700MHz képfrissítéssel:
NVIDIA Demonstrates Experimental “Zero Latency” Display Running at 1,700Hz (RoadToVR)

Hát ez még távoli jövő, de már nem annyira. Ha most valaki előhozza az FPS vs képfrissítés témát, azt előre körberöhögöm. ;]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1845) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Összehasonlító teszt a tested-től.
Érdekes a tracking témakör. Vive-nál többször is elszállt a tracking ( "360 fokos" mozgás közben ) míg a Riftnél nem tapasztalták.

(#1846) Menthirist válasza clyvejhamma (#1845) üzenetére


Menthirist
veterán

ezt már nem először hallom a vive-ról, illetve hogy amennyire cpu-barátabbnak kellene lennie a lézeres detektálásnak, úgy eszik vagy 5x annyi cpu-t a vive háttérrendszere, mint a rift-é (ha jól emlékszem, a rifté összesen 2-5%, míg a vive perpill 15-20% cpu idővel is jár egy 3-as sorozatú i7-esen)

plusz 5 perc körül lehet látni a két képernyő homogenitását, és a rift itt számomra jelentősen jobbnak tűnik, és ez egybevág a már fentebb említett Elite Dangerous teszttel, ahol jobban olvasható, jobban egyben lévő betűket, szövegeket említettek a rift esetében, a vive-nál kissé még "érdes", darabos volt.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1847) clyvejhamma válasza Menthirist (#1846) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Ezt én is olvastam, hogy 25% körüli CPU pörgetés megy a Vive alatt (IDLE állapotban) a két VR alkalmazásnak köszönhetően....
A videó végén egyébként ők is a Riftet favorizálják. Sokkal kényelmesebb, szerintük a lencsék is a Riftben jobbak, nagyobb hotspot, élesebb kép, minimálisan kisebb SDE és nagyon hasonló FOV.
A Vive egyetlen igazi előnye a két trackelt kontroller.

Kb. az van, amit eddig is tudni lehetett. :)

[ Szerkesztve ]

(#1848) Menthirist válasza clyvejhamma (#1847) üzenetére


Menthirist
veterán

igen, én is erre jutottam, hogy akinek nem létszükséglet azonnal a roomscale vr vagy nem akarja tényleg nagy méretben (5-5, 10x10 méteres terület) használni, hanem sima lakás, mondjuk max 2x2 vagy 3x3 méteres terület, az ergonómiában mindenképp, és talán valamennyire optikában is egy hajszálnyival jobban jár a rifttel, igaz a god ray valamivel zavaróbb típusú benne. A FOV-huszároknak meg azt kell látni, hogy sokkal többet számít az hogy hogy van a szemüveg beállítva, mint az hogy maguk közt a szemüvegek közt mekkora a különbség.

Én ahogy nézem úgysem lesz egyik szemüvegem sem amíg ki nem jön a touch, szóval szvsz hasonló áron fogom megkapni bármelyik mellett is döntsek.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1849) Komplikato válasza clyvejhamma (#1847) üzenetére


Komplikato
veterán

OFF: Jól láttam, hogy van egy KickStarter projekt ami egyedi lencséket gyártására jött létre VIVE, Rift és jövő beli termékekhez? Már ugye JOBB lencséket mint ami benne van, nyilván.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#1850) Menthirist válasza Komplikato (#1849) üzenetére


Menthirist
veterán

erre gondolsz?

Ez nem jobb lencséket gyárt, hanem előtét-kiegészítést, ami egyrészt védi a rift lencséjét a karcolódástól, másrészt lehet bele rendelni sima helyett dioptriás lencsét, így nem kell benn a szemüveget viselned, vagy kontaktlencsét használnod.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.