Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-06 17:10:11

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1851) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Landoltak a Rift szállítási-tájékoztató levelek. 1-2 hónappal csúszott mindenkinek a szállítása (van akinek 5 hónappal, az eredeti estimated-hez képest!). Ennél rosszabbul nem is alakulhatott volna a Rift launch, a legnagyobbat azok szívták, akik az első percekben rendelték. Szerintem most rengeteg vásárlót fognak veszíteni. Az átlagos USA megrendelőnek nem számít az a 200 USD amivel több a Vive, viszont az elérhető május környékén.
Én is mérges lennék és én is Vive-ot vennék.

[ Szerkesztve ]

(#1852) Chrys_ válasza clyvejhamma (#1851) üzenetére


Chrys_
addikt

Nekem a levél alapján július 11-21 között érkezik, postaköltséget átvállalják (azoknak, akik a megrendelést április 1. előtt adták le).

(#1853) zsolti_20


zsolti_20
senior tag

Nekem is kiküldték a levelet és szintén július közepén érkezik. Ez fantasztikus. :C Hogyan lehet eladásra kínálni olyat ami nem is létezik? Nem sikerült volna elég db-ot legyártani? vagy csak kinozzák a népet ezzel?

(#1854) hangszoro válasza zsolti_20 (#1853) üzenetére


hangszoro
tag

Valószínű januárban 0 darab volt legyártva. :)
Ez azért érdekes, mert ha jól emlékszem 2015 júniusban már mutogatták a CV1-et.
Ezek alapján valószínű idén nem lesz megvásárolható a Rift itthon (se).

[ Szerkesztve ]

(#1855) zsolti_20 válasza hangszoro (#1854) üzenetére


zsolti_20
senior tag

Amerikai boltokba igérgetik Április 23-ra. Beszéltem velük, aztmondják ez teljesen biztos. A behozatal kb 20-25$ de a vám kapásból 150$. Ebay-on lelehet csapni egy-egy darabra 1000-1200Fontért, de kicsit drágállom...

(#1856) hangszoro válasza zsolti_20 (#1855) üzenetére


hangszoro
tag

De ha az előrendelők később kapják meg, mint ahogy USA-ban boltba kerül, akkor ki fog törni a hiszti, és jogosan. Meg eleve úgy néz ki, hogy valamiért nehézkes a gyártás, vagy a szállítás, nem tudom, de valami nem kóser, így a boltba kerülés miért lenne az?
Na mind1, rajtam ez úgy sem segít. :)

(#1857) Chal válasza zsolti_20 (#1855) üzenetére


Chal
addikt

Én is elhiszem hogy lesz boltban, de ahogy régebben is írtam, én úgy tippelem hogy ez egy PR húzás csak. Oda be tud menni a média, tudják kamerázni az púpos Oculus pólós eladó csajokat, lehet nyítópartyt rendezni, etc... Ehhez lesz egy pár darabos készlet, amit majd azok kapnak meg akik ott kempingeznek a bolt előtt már 2 hete (ebből is lehet médiaeseményt csinálni). Más forgatókönyvet nehéz elképzelni, hiszen ha lenne nekik ilyen "polcról bármikor levehetős" mennyiség, akkor azt most az előrendelőknek adnák, és nem fizetnék helyettük a postát, meg nem jelentenének be egy 2 hónapos csúszást.

(#1858) clyvejhamma válasza zsolti_20 (#1855) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Hát ha így lesz, akkor tényleg lesz hiszti!
Elképzelem az amerikai megrendelőt aki ott gubbasztott a gép előtt a preorder kezdetekor, rácsapott azonnal amikor lehetett és még mindig várja a csomagját. Erre a szomszédban, ott van a diszkontban a Rift, lehet vásárolni. :)))

(#1859) BiP válasza Chal (#1857) üzenetére


BiP
nagyúr

Vagy úgy mondták biztosra, mint itthon az 576-ban :)

(#1860) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Az AMD is főzőcskézik a boszorkánykonyhán.

120Hz-es, 4K/szem felbontású HMD-jük van kísérletezgetni és állítólag még ez is messze van a tökéletes VR-tól. A céljuk 144 Hz és 16K/szem paraméterekkel bíró cucc elkészítése (nem kereskedelmi forgalomba).

(#1861) Segal válasza clyvejhamma (#1860) üzenetére


Segal
veterán

Ha jönnek a filmek akkor a moziknak is kell csinálni valami extra cuccot hogy beülj. Most a nagy vászon meg a hangtechnika az előny az otthoni filmnézéssel szembe de ha bejelentik az első 360 fokos filmeket akkor arra a moziknak is reagálni kell és oda nem lehet dk2-t vagy cv1-t rakni hisz akkor elveszik az a plusz amit a mozi jelent. Minimum szemenként 4K kijelzők kellenének a mozis szemüvegekbe.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1862) Chal


Chal
addikt

Na, megjött ma a 20 dolláros Leap Motion, teljesen jól működik, és eredetinek tűnik.

(#1863) Menthirist


Menthirist
veterán

"The problem was fixed last week, but no, can't share further details. Ramping up production to keep up with demand."

https://twitter.com/PalmerLuckey/status/719960843639586818

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1864) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Hoppá!
Egy belsős infó a helyzetről: az xbox kontroller és a wireless adaptere volt a hiányzó komponens, amiatt nem tudtak szállítani. Érdekes olvasmány.

Megemlítik, hogy az első napi preorderek száma 300K közeli volt, 100K xbox egységet ígért nekik a Microsoft február végére. Amikor közeledett a leszállítási dátum, jött a sokkoló infó, hogy nem készült el a gyártósoron a beígért mennyiség. Igazából EGY! darab + kontrollert sem gyártottak az Oculusnak....

"When shipment date was getting close, shocking truth was revealed: due to "omission" by Microsoft stocking department, "our" batch of controllers was actually never allocated and reserved - there was simply nothing to ship! This was absolutely shocking case of mismanagement.

Then the hell broke loose. Countless conference calls later it was clear that there is no chance for MS to deliver any substantial volume of units at least until the end of the March. This was definitively the most stressful period in my career ever, it was already March, we had no controllers to put in the boxes and the atmosphere was very tense. At this point literally every single possible solution was evaluated. Microsoft was able to provide a few thousands units on a very short notice, but this was not nearly enough. Additionally, all sort of wholesale (and even retail) vendors were approached, with some success - so that is why small batches of the Rifts (mostly for Kickstarter backers) were actually sent out.
"

Az ingyen szállítási költség egy részét a Microsoft fedezi! :)

"customers will be refunded shipping fees - this gets partially covered by Microsoft, as they agreed to provide substantial discount on (already discounted) controllers due to their mismanagement"

Nem semmi!!!

[ Szerkesztve ]

(#1865) Mister_X válasza clyvejhamma (#1864) üzenetére


Mister_X
nagyúr

De... ez amúgy hogy lehetséges? Százezres tételekről beszélünk, gyors fejszámolás alapján nagyjából tíz millió dolláros rendelés. Ezt hogyan a francba lehet elfelejteni? :F Nyakamat rá, hogy nem egy telefonhívás volt megrendelni a kontrollereket, hogy majd számlán küldik a pénzt, hanem jópár tárgyalás, egyezkedés... Hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#1866) Menthirist válasza clyvejhamma (#1864) üzenetére


Menthirist
veterán

ezt viszont egy megerősítetten oculusos ember cáfolja.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1867) clyvejhamma válasza Menthirist (#1866) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Szerinted megerősítenék? Azért vannak csendben mert a mikrofost nem lehet sározni, céges kommunikációban ezt az Oculus csak tagadhatja.

(#1868) Menthirist válasza clyvejhamma (#1867) üzenetére


Menthirist
veterán

jó most komolyan, van két ember, az egyik azt állítja magáról hogy oculus-os, a másik pedig bizonyítottan az. Mindketten állítanak valamit. Mi alapján adsz többet az állítólagos infókra, mint a bizonyítottan oculusoséra? Lehet hogy az egyik, lehet a másik, lehet mindkettő kamuzik. Nincs lehetőségünk tényleg megbizonyosodni arról hogy ki mond igazat és ki nem, így azért fenntartással kezelem az infót. Tény hogy beleillik a képbe, de ugyanez lehetne igaz más cég más hozzáadott komponensével is. A kontrollert majdnem bármilyen alkatrészre lecserélhetnéd, a Microsoftot is más cégre, és hasonlóan hihető maradna, elvégre szerződések alapján várhatóan egyik tagot sem szabad (legalábbis szerencsés) sározni.
Azt ismerték el hogy valamelyik komponensből kevés volt elérhető. Hogy ez most kontroller, optika, kijelző vagy a kis távirányító, nem tudni.

#1869: de erről beszélek. akár én is mondhattam volna :) Nincs lehetőségünk megtudni az igazságtartalmát az állításnak, így lehet hogy igaz, lehet hogy nem.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1869) clyvejhamma válasza Menthirist (#1868) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Akkor most elhiggyem amit írtál, vagy ne? :)
Mindenki annak hisz akinek akar...ez csak némi infó az uborkaszezon közepén.

(#1870) BiP válasza clyvejhamma (#1864) üzenetére


BiP
nagyúr

Ez nonszensz. Ha tényleg ez lenne a probléma, az Oculus helyében leszállítottam volna az előrendelőknek egy "lite" csomagot kontroller nélkül (hiszen lehet, hogy a megrendelőnek már alapból van, vagy a közeli boltból 5 perc alatt tud venni), ne emiatt várjon a kiéhezett nép hónapokat. A dobozban meg lenne egy kupon ingyen kontrollerhez.

Ill. ha tényleg ez lenne a probléma, akkor hatalmas (immáron sokadik) feketepont a Microsoftnak a probléma miatt, és egy másik hatalmas feketepont az Oculusnak a probléma amatőr kezelésére.

(#1871) Menthirist: Érthető, hogy kommunikációban így oldották meg, de igencsak szarul sült el. Ha meg a rossz sajtó miatt aggódtak, azon biztos nem segített, hogy SEMMIT sem mondtak, hanem kussoltak.
Így meg, hogy kiderült (ami borítékolható volt), két szék közül a pad alá.

De a jó hír az egészben, hogy ne csak gonoszkodjunk, hogy létezik elég Rift, legalább emiatt nem kell aggódni. :)

[ Szerkesztve ]

(#1871) Menthirist válasza BiP (#1870) üzenetére


Menthirist
veterán

írták a linkelt leírásban, hogy azért nem voltak kuponok, mert egyértelmű lett volna hogy kinek a hibája.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1872) clyvejhamma válasza Menthirist (#1871) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Minden esetre ha ez tényleg így volt és most megérkezett 80K kontroller és jön a többi is, akkor innentől kezdve fénysebességgel kellene, hogy érkezzenek a csomagok, mert minden készen áll, csak belerak és mehet a cucc. Akár Palmerék is beállhatnak segíteni. :)
Ha a gyártás során volt komponens hiány, akkor azért az jóval lassabban kezelhető, mert még össze is kell szerelni a dolgokat.

Mind1 is, lényeg, hogy megoldódni látszik ez a dolog és kb. 2017 év elején a kezünkbe vehetjük a Riftet. :)

(#1873) Dyingsoul válasza clyvejhamma (#1864) üzenetére


Dyingsoul
Topikgazda

Szerintem kamu az egész úgy, ahogy van.

Sok sebből vérzik a történet, az egyik leglényegesebb: ha valóban belsős lenne, nem osztaná meg azt, hogy 300k darab került legyártásra előrendelés indításakor, mivel ez egy hatalmas infó a versenytársak részére. Egy jó elemző az ott elhangzott infókból hatalmas előnyt kovácsolhatna.

Persze ez esetben lehetne várni hivatalos cáfolást is Palmer vagy az Oculus részéről, de őket sokkal jobb fényben tünteti fel az, ha nem nyilatkoznak semmit ennek reflexiójában és hagynak mindenkit azt gondolni amit akar.

Szerk: Közben látom már jött hivatalos infó is.... :DDD

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1874) zsolti_20 válasza BiP (#1859) üzenetére


zsolti_20
senior tag

Nemtudom.. kövessétek nyomon ezen a linken. 10 nap és kiderül hogy igaz vagy sem :D

(#1875) hangszoro válasza Dyingsoul (#1873) üzenetére


hangszoro
tag

Bár hogy is, amatőr a kommunikáció.
Amúgy nekem pont a kontroller a felesleges kacat. :)

[ Szerkesztve ]

(#1876) zpeti2 válasza Chal (#1561) üzenetére


zpeti2
tag

Most kaptam meg a válasz emailt, elnézést kértek, kérik, hogy rendeljem meg újra a riftet, küldjem el az új kódot és visszaállítják az eredeti sorba a rendelésem. Mondjuk ezt ők is megtehetnék, de egye fene, megrendelem mégegyszer :)

(#1877) Chal válasza zpeti2 (#1876) üzenetére


Chal
addikt

Na ez jó hír, akkor várom is én is, hátha...

Nálad amúgy szintén külföldi cím + magyar kártya volt? Bocs ha már írtad, de nem rémlik annyira.

BTW: EVE Valkyre és az ingyenes posta kapcsán mondtak valamit? Ezeket is "visszakapod"? Nem mindegy azért...

[ Szerkesztve ]

(#1878) zpeti2 válasza Chal (#1877) üzenetére


zpeti2
tag

Magyar kártya, erről nem mondak külön semmit, de gondolom az eredeti rendelés visszaállítás azt jelenti, majd kiderül. Én még nem voltam benne az áprilisi szállításba, csak májusra sikerült, nem voltam jó helyen hiába püföltem az entert, csak homok órázott fél órán keresztül.

(#1879) spanglee001


spanglee001
addikt

sokan már htc vive kontrollerekkel tolják, de hogyan?
Gear vr altspace alkalmazásban voltunk haverral teganp, és odajött egy VR avatar akinek a kezében vive konrollerek voltak amiket tudott is használni, most meg látom lehet kardozni és még több funkció is elérhető, de infonál kiirja ogy required vive kontroller :F a gear vr tudja használni? vagy kroszplatform alkalmazás az altspace vr?

netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy

(#1880) clyvejhamma


clyvejhamma
aktív tag

Megoldódni látszik a korábban említett fakó feketék problémája Riften. Állítólag "beragadhat" a driver színkezelése TV levels módban. A VGA driver újratelepítés megoldja a dolgot.

(#1881) Menthirist válasza spanglee001 (#1879) üzenetére


Menthirist
veterán

az altspace vr minden vr platformon jelen van (vive, rift, gearvr)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#1882) Dyingsoul


Dyingsoul
Topikgazda

Emlékeztek arra, mikor az árazáson ment a vita? Számomra egyre barátibbnak tűnik a 700 Eurós árcímke... Megjelent a HTC legújabb androidos telefonja, EU-ban 700-750 Eur az ára... :DDD Innovatív, új technológia vs egy újabb mobil...

Egyébként furcsállom, hogy 700$ az ára US-ben függetlenül is és ez esetben Németországban egy az egyben konverzió és 700 Eur lett az ár...

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1883) Dyingsoul


Dyingsoul
Topikgazda

HVG-s cikk, de érdekes: műtét VR-ban.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#1884) Segal válasza Dyingsoul (#1883) üzenetére


Segal
veterán

Az én műtétem júliusba lesz majd beszélek a dokival megoldható e hogy megnézzétek :DDD

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1885) clyvejhamma válasza Dyingsoul (#1882) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Nagyon el vannak szállva az árak. Egy Sony milc fényképezőt vettem nemrég és csak hüledeztem. Minden kb. 30%-al drágább mint kellene... :/

(#1886) Enton


Enton
addikt

Menő plusz okos elgondolás:

Mixed Reality - Assetto Corsa GT3 Qualify - Oculus Rift

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#1887) aerosmith


aerosmith
őstag

Tud valaki helyet ahol olcsón tudnak 3d nyomtatni? Kellene Leap Motion tok nekem.
https://community.leapmotion.com/t/unofficial-vr-mount-thread/2296

Ahol kérdeztem ilyen 5-6000 ftot mondtak az elég sok...

(#1888) Raymond válasza clyvejhamma (#1872) üzenetére


Raymond
félisten

Vagy megoldodni latszik vagy a kaosz nagyobb mint tunik. Kedden az email azt mondta majd majus vegen jon, tegnap reggel azt mondtak a megrendeles fel lett dolgoza, nemsokara kuldik, tegnap este jott a mail hogy uton an es az UPS azt mondja mar a kiszallito furgonon van.

Valami csak lesz belole, mar csak egy PC kell amivel mukodik is :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1889) sheep


sheep
addikt

Kollégámnak tegnap jött meg a Vive. Ő már ökörködött vele egy kicsit, de azt mondta sokat szívott a beállítással.
Pár napon belül leteszteljük pár játékkal, én elsősorban szimulátorozom és a DCS world érdekel, de van hozzá egy csomó játék, nagyon kiváncsi leszek mit tud a cucc.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1890) clyvejhamma válasza Raymond (#1888) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Váá, gratula hozzá, akkor neked már úton van!
Nekem még csak egy július eleji estimate van.

sheep:
Mi is, várjuk a rövid beszámolót! :)

[ Szerkesztve ]

(#1891) -Solt- válasza sheep (#1889) üzenetére


-Solt-
veterán

DCS beszámolót várom! :)

www.smart-bus.hu

(#1892) BiP válasza Raymond (#1888) üzenetére


BiP
nagyúr

Azt nem pontosították, hogy a szállító furgon csak májusra ér oda :)

(#1893) clyvejhamma válasza BiP (#1892) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Jah, lehet, hogy az USA-ban van a furgonon és kocsin jön végig! :)

(#1894) Raymond válasza BiP (#1892) üzenetére


Raymond
félisten

Ahogy itt ezek szallitanak konnyen lehet hogy csak holnap er ide, meg akkor is ha mar reggel 8-tol "in delivery" statusz van. Igaz ez inkabb a DHL stilusa, azok allandoan vagy este 6kor jonnek vagy egy "ma mar nem jott ossze" update jon olyan 8-9 korul :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1895) BiP válasza Raymond (#1894) üzenetére


BiP
nagyúr

Májushoz képest szerintem a holnap bőven elfogadható kompromisszum :)

(#1896) Raymond


Raymond
félisten

Let's get started!...majd valamikor holnap...

De legalabb megjott :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#1897) rambustibi válasza Raymond (#1896) üzenetére


rambustibi
őstag

Gratulálok! :R :Y

Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"

(#1898) BiP válasza Raymond (#1896) üzenetére


BiP
nagyúr

De jó valakinek :)
A kontroller külön dobozban van? Vagy ez kontroller nélküli csomag?

[ Szerkesztve ]

(#1899) -Solt- válasza Raymond (#1896) üzenetére


-Solt-
veterán

A franc megesz az irigységtől, de azért használd egészséggel! :)

www.smart-bus.hu

(#1900) clyvejhamma válasza Raymond (#1896) üzenetére


clyvejhamma
aktív tag

Vááá! :) BE SZÁ MO LÓT! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.