Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) Aprósólyom válasza Aprósólyom (#1349) üzenetére


Aprósólyom
addikt

Ennyire hiábavaló a próbálkozásom? :DDD

Jevons paradox

(#1352) Eagle16 válasza Aprósólyom (#1351) üzenetére


Eagle16
addikt

Szerintem jó lesz az az X-230, bár középhang az nuku, de jók a mélyek, nekem a kistesója van, az X-210 :))

₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿

(#1353) Ndruu válasza Aprósólyom (#1349) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

1., 2.1-es THX-es hangszóró például a Logitech Z-2300, vagy a Creative Megaworks 250D, de ezek nem az általad említett 10ezres kategória... (persze már gyártók is rendelkeznek ilyenekkel, de a THX minőséget meg kell fizetni, bár Z-2300-at láttam ma 22ezerért apróban)

2., A Logitech X-230-ról túl sok jót sajnos nem írnak itt a topikban, véleményem az, hogy meg kell hallgatni (vagy havernál, vagy boltban, de boltban csalóka, mert nem jön vissza a szoba-feeling, így gyengébben teljesít boltban a rendszer) és csak utána megvenni.

10ezre kategóriába sorolnám már a Logitech Z3-at is, hisz 11-12ezerért már kapható (újonnan), ez a rendszer lényegesen többet tud mint az X-230, picit drágább, de elég jó a hangzása (a jó itt szubjektív)... nekem is Z3 van és meg vagyok vele elégedve, igaz a középhangok nem túl erőteljsek, de gondolom nem vagy audiophil vagy komolyzene-rajongó...

3., 2.0-ból tudnám még javasolni a Genius SP-HF 1250X -et, amiről pár jó véleményt már olvastam (sajnos még nem hallottam élőben, de nem lehet rossz... elvégre elég nagy cuccról van szó jelen esetben)
Méretei: (szélesség*magasság*mélység): 180 x 335 x 212 mm
Tömege: 9,7 kg

meghallgat, aztán megvesz ha tetszik, ez a lényeg

Harrrr!!!!

(#1354) Manitou


Manitou
addikt

Akinek Z3-asa van, az le tudná nekem mérni a hancucc dobozának a méreteit, amibe csomagolva volt? Vagyis a doboz méreteit. :) ( szélesség hossz, magasság )

:R

[Szerkesztve]

(#1355) Manitou


Manitou
addikt

Végül Z4 lett. Eddig tetszik :) A mély túl erős a magashoz képest. Lehet később szerválokl hozzá két erősebb magas hangszórót.

(#1356) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Én berendeltem egy Genius 1250X-et. Azt írták raktáron van, remélem holnap át is tudom venni. Kértem értesítsenek, ha az átvétel aktuális lesz. Meglátom mennyire korrektek ilyen téren a boltban.

9900 pénz lesz. Az még elfogadható számomra.

read-only mode on the forum

(#1357) Ndruu válasza AtHoS (#1356) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

ha megérkezik, akkor egy tesztet csinálhatnál róla, nagyon kíváncsi vagyok milyen a hangja... esetleg egy logout-os blogot róla plz!:)

egyébként hammontól 8.4k-ért lehet szerezni... de 9.9-ért is jó ár!

Harrrr!!!!

(#1358) AtHoS válasza Ndruu (#1357) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Na meg vagy 1500-1800Ft postköltség utánvéttel és már ugyanott is vagyok.
De nem is ez a lényeg. A helyi boltban azt írták a listában, hogy raktáron. Szeretném, ha holnap már itt csücsülne a moncsi 2 oldalán.

Hangját részemről csak úgy tudom majd leírni, mint paraszt a kocsma előtt a körzeti megbízottnak a biciklitolvajt: Arra emlékszem, hogy kerékpárral menekült el!

Szóval Blog-ot ne várj

read-only mode on the forum

(#1359) Ndruu válasza AtHoS (#1358) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

ok... végül is az is elég... ha letesztelnéd pár különféle zenével és megmondanád mennyire szól szépen... pop / RnB / Rap / Rock mindenféle... vagy esetleg basszusteszttel is...

leginkább az érdekel hogy mennyire ütős (megmozgatja-e a szoba különféle részeit, ablak, ajtó...) ha szépek a hangjai akkor lehet cserélem a Z3-mamat

Harrrr!!!!

(#1360) Cyrin válasza Ndruu (#1359) üzenetére


Cyrin
addikt

''megmozgatja-e a szoba különféle részeit, ablak, ajtó...''

Úramisten, ha ez szempont le ne cseréld.

(#1361) Ndruu válasza Cyrin (#1360) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

jól van na...:) szeretem az extrém dolgokat...

igazából a Geniusnak a külseje nagyon megtetszett (el tudnám képzelni itt a monitor mellett...) gondoltam ha ilyen szép, akkor talán jól is szólhat, főleg a nagy méretnek és a fa doboznak köszönhetően...

azt meg gondoltam hogy nem kell földrengést várni egy ilyen cucctól (főleg a 13cm-es mélyközép drivertől...)

Harrrr!!!!

(#1362) Cyrin válasza Ndruu (#1361) üzenetére


Cyrin
addikt

igen, jól szól, azért nem rengeti a szobát.

(#1363) AtHoS válasza Ndruu (#1359) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Na itt csücsül az asztalomon a kicsike.

Szemrevételezéssel amit meg lehet állapítani:
- termetes méretűek a sugárzók nem mondom
- a 220-as kábel bazi rövid (~1,5m)
- ugyanez mondható el a 3.5'' Jack RCA átalakítóról is (~1.5m)
- a hangfalakat összekötő kábel már valamivel normálisabb hoszúságú (~2..2.5m)
- balance nem állítható a vezérlőn
- a vezérlőgombok elhelyézese és kezelése nam hagy maga után kívánnivalót. Mindössze a feliratok lehetnének picit erősebbek, de azthiszem pár nap alatt hozzászokik az ember, hogy melyik kezelőszervnek mi a funkciója
- a hangerő 40 lépcsőben állítható. Mintha egy racsnit tekergetne az ember. Kell egy bizonyos nagyságú erő, hogy megmozdítsuk. Ez eléggé tetszik benne, mert így elkerülhető a véletlen hangráadás/hanglevétel
- a magas és mély szabályzógomboknál középállásban van egy ilyen racsnis megakadás. Ezzel igen könnyű a középállás megtalálása még sötétben matatásnál is.
- a fejhallgató kimenet-re semmilyen hatással nincs a magas és mély szabályzó. A kimenő hangerőt viszont szabályozhatjuk a hangfalról
- hátul még reflexnyílásokat kialakítottak

A hangzásról egy keveset. Mivel nem vagyok nagy zeneőrült, így részemre ez a hangfalpár nagyon sok. Természetesen nem vagyok a minőségnek ellenére :DDD
Egy szavam nem lehet a hangzást illetően, engem tökéletesen kielégít.

Audigy 1-es hangkarira kötöttem. KX driver kezeli a hangkártyát. A mindenféle fölösleges bemenetek kikapcsolása után a KX egyik kellemes kis eszközének segítségével: peak -102...-108dBa között mozgott az alapzaj a kártyán.

Ilyen befolyásoló tényezővel a hangfalnál maximális hangerőnél bemeneti jel nélkül akkor lehet az alapzajt hallani, ha közel hajolunk (5..10cm). Ha a magasat teljesen feltekerjük, akkor már 30..50cm-es távolságból is érzékelhető odafigyelve az alapzaj.

Előkaptam gyorsba a Helloween zenekar Keeper of the seven keys II. albumát. Ebben igen jól vegyül a magas és mély hangzás. azt csendben hozzáteszem, hogy a túl sok mélyet nem szeretem
Az alap középállásban egész jó kis összképet adott a magas és mély aránya, bár a mélyet picit megnövelve, már azt a hangzást kaptam, ami ''jól szól a füleimnek'' :)

A hangerőre nem lehet panasz: Win hangerő 40%-on, a hangfal hangerőt félállásba tekerve a szobában már csak kiabálva lehet egymással beszélgetni. Full hangerőn meg a beszélgetést el kell felejteni. Nekem a full hangerő már sok volt, de a zene ugyanolyan tisztán, kellemesen bömbölt a hangfalakból. Torzításnak még a nyomát sem vettem észre.

Mivel nagyon jól szólt a Helloween, így ráeresztettem egy újabb albumukat: The dark ride. Ebben már jóval több a mély hangzás. Nagyon szépen adta vissza a ''dübörgést''. A teljes basszust ráadva sem nyomta el a magas hangokat. Szép harmonikus maradt az összkép.

Távolabbra mentem a hangrendszertől, hogy messzebbről is meghallgassam milyen a hangzás. Meglepő módon szinte semmi változást nem tapasztaltam. Tökéletes hangzást érzékeltem a szoba legtávolabbi sarkában is.

Bedobtam egy kis MobyDicket is. Mit mondjak? A Keresztes vitéz iszonytatóan jól szólt. Itt már igencsak dübörgött, fel sem mertem tolni a hangerőt csutkára. Meglepődtem, hogy mit tud ez a ''kis'' kütyü. Le a kalappal előtte.

Most jöjjön egy kicsit más műfaj. Beleakadtam egy Dolly Roll albumba: Dupla vagy semmi. Számomra ez is szépen szólt. Egy kis basszust azért tekertem neki.

A Crystal - Most úgy ölelj, igen jól hangzott. Sem a mély, sem a magas nem volt túlzásban. Egy kevés magasat ráadva javult egy kicsit, de enélkül is élvezhető volt.

Kozmix - Holnapután, ide már az alap basszus kevés volt. Olyan 70%-ra tekerve már hozta az elvárt hangsúlyt.

Máté Pétertől meghallgattam pár számot. Egyiknél sem éreztem úgy, hogy állítani kellene. Középbeállítással hozta az elvárt hangzást.

Nox - Forogj világ. Egy kis basszust adva igen jól dübörgött, mikozben a magas nagyon jól szólt középállásban.

Ákos - Hello is szép, nyugodt hangzással áradt a sugárzókból. Korrekcióra nem volt szükség.

Gangsta stílusú zenék jól érezték magukat, ha odacsavartam a basszust rendesen. Itt inkább a basszushoz mérten sok magas miatt kelett rátekerni a basszust.

Zséda alapbeállítással gyönyörűen szólt.
----------------------------------------------------------------------------------

Összességében gyönyörűen szól a szerkezet. Az alapbeállításokat nagyon jól eltaláltak, mivel sem a magas, sem a mély nincs túlzásban.

Ahol szükség van egy kis basszusra, ott bőven lehet még adni, a magashoz pedig igazából hozzá sem kell nyúlni.

Első blikkre nem bántam meg, hogy ezt kellett hazacipelni :D

A fentebbi tapasztalatok szigurúan szubjektív hozzáállással születtek

[Szerkesztve]

read-only mode on the forum

(#1364) Ndruu válasza AtHoS (#1363) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

ezer hála a ''kis'' tesztért! :R

lehet veszek egyet...

Harrrr!!!!

(#1365) Cyrin válasza AtHoS (#1363) üzenetére


Cyrin
addikt

Na. Hát csak nem hiába ajánlgattam ezt a darabot. És emelett az ára nagyon baráti, és igaz az a tétel, amit mondtam, hogy egyéb drágább számítógépes hangfalaknál nem a hangminőség lesz jobb, hanem a különböző dizájn elemeket kell megfizetni.

Számomra az mond el a legtöbbet, hogy kissé igényesebb zenéken, amik igényesebb hangmérnöki munkát követelnek, nem kellett állítani semmit.

[Szerkesztve]

(#1366) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Ma bekapcsolva a hangfalat, egy éles, nem túl hangos, de kifejezetten érzékelhető sercegő hang fogadott.

Először azt hittem, hogy a hangkártya alapzaja üt át ennyire, de a hangerőt teljesen levéve a hangfalon is megmaradt ez a zörej. A különös az volt, hogy csak az erősítős hangfalból volt érzékelhető.
Körbehallgatózva a kérdéses sugárzót, a hátsó részen jobban érzékelhető volt. Na mondom ez tutkó trafó zakatolás lesz. Kicsit megtapiztam a hátsó burkolatot, mire elcsendesedett és azóta is csendben van.

Mit mondjak? Kicsit meglepett, hogy a hátsó burkolólap rezgett be a trafó miatt. Van a hátuljában 25 csavar, amik a hátlapot ill. a csatlakozókat rögzítik. ennek ellenére csak be tudott rezegni :(

De, hogy valami jót is írjak. Telefonáltam a hangfal közeléből (0.5-1m) mobillal és nem volt a hangfalra hatással. Ugyanolyan csendben volt tárcsázás és beszéd közben is. Igaz nem engem hívtak, hanem én hívtam.

read-only mode on the forum

(#1367) Ndruu válasza AtHoS (#1366) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

a rezgés javítható egy kis csillapító-anyaggal... de gondolom nem akarod szétszedi, mert akkor gari hopp, gari hopp, máris ugrott...
biztos nem tettek alá elég tömítést, így lehetséges, hogy berezonál a trafótól

Harrrr!!!!

(#1368) AtHoS válasza Ndruu (#1367) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Valójában a hátlap legalább 2 rétegből áll. A legfelső réteg így ránézésre préselt lemez, kb. 4-5mm vastagságú, de mintha kicsit papíros lenne az anyaga. hangszigeteléshez biztos jó

Alatta viszont fa van. Legalábbis a reflexnyításnál ezt lehet látni.

Gondolom ez a 4-5mm-es borítás rezgett be. Ha véletlenül előfordul mégegyszer, tüzetesebben megvizsgálom.

read-only mode on the forum

(#1369) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Ha közel van a mobil és hívás érkezik, akkor ''begajdul'' a hangfal. Ez olyan 30-40cm-es távolságot jelent. Ha ettől messzebb van a teló, akkor minden rendben van.

read-only mode on the forum

(#1370) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Közben olvasgattam a neten 1250x tapasztalatok után kutatva és egy érdekes dologgal találkoztam:

''Van egy 1250X is, nagyon szépen, jól (és hangosan) szól, de azzal meg nekem van egy kis bajom: rettenetesen érzékeny egy 2 helyiséggel arrébb, légvonalban 7m-re lévő, és másik áramkörre kötött hűtő okozta hálozati zavarokra (magyarul, amikor ki-bekapcsol a hűtő, akkor pattan egy nagyot...).''

Ilyen pattanás/sercegés nálam is előfordul nagyon ritkán és nem is tudtam mire vélni a dolgot. De ahogy olvastam ezt, hát ...

Ha érdekel valakit a folyomány [link]

Bár mint kiderül nem csak Genius-al van ilyen problem, de ott szünetmentes sem segített

[Szerkesztve]

read-only mode on the forum

(#1371) sto1911


sto1911
veterán

En is most vettem egy 1250x-et, es teljesen meg vagyok vele elegedve. En mondjuk nem allitgattam a magas es mely hangokat, nagyon jol eltalaltak a kozeputat. Aki olcson akar minoseget kapni, vegye ezt, nem fogja megbanni! (igaz csak 2.0-as :DDD ) :C

(#1372) AtHoS válasza sto1911 (#1371) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A magas/mély arány mindig szubjektív, mert hát ugye nem vagyunk egyformák.

De szerintem is jól el van találva a középállás.

read-only mode on the forum

(#1373) bendeguz 76


bendeguz 76
tag

érdemes lenne cserélnem z3-at logitech z2300-ra?most vettem hangkártyát főképp zenehallgatásra lenne. :R

(#1374) Blaise válasza bendeguz 76 (#1373) üzenetére


Blaise
veterán

szvsz nincs túl sok értelme

[Szerkesztve]

(#1375) Ndruu válasza bendeguz 76 (#1373) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

ahogy érzed... ha panelban laksz, akkor semmiképp ne cserélj, mert vagy kiutál a lakóközösség, vagy meglincselnek a lakók:)

ha kertesházban, akkor el kell döntened, hogy szükséged van-e a nagyobb teljesítményre... a Z3 40W-os, a Z-2300 meg 200W, szóval elég jelentős a különbség...

a hangja szebb a Z-2300-nak, mivel nagyobbak a szatellitek, talán nagyobb középtartományt tud lefedni, mint a Z3-é...

PH!-n a Z-2300 22k-ért beszerezhető... boltban a legolcsóbb 27-28k-ért láttam, de küldöldön olcsóbb, így lehet, hogy onnan is megérné megrendelni...

Harrrr!!!!

(#1376) bendeguz 76 válasza Ndruu (#1375) üzenetére


bendeguz 76
tag

irtam privit :R

(#1377) Ndruu válasza bendeguz 76 (#1376) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

én meg írtam vissza... ja az lemaradt hogy most 31k-ért láttam legolcsóbban boltban

Harrrr!!!!

(#1378) Mákos7észta


Mákos7észta
aktív tag

Sziasztok!
Logitech Z-4- et vagy épp Z3- at szeretnék venni, de pár dologgal nem vagyok tisztában.
A Z-4- hez azt írták, hogy:
''MP3-kompatibilis: A vezetékes távirányítóhoz könnyedén csatlakoztatható az MP3-lejátszó, a CD-lejátszó és az egyéb hordozható hanglejátszók''
Ez pontosan mit jelent? Hogy tudom megoldani, hogy az MP3 lejátszómról hallgassak zenét? És ilyen funkció van a Z-3- ban is? Ha igen, akkor mi szól a Z-4 mellett? Körülbelül ezek fogalmazódtak meg bennem, tudtok segíteni? Remélem igen. Előre is ezerhála! :R

Üdv.
Mákos7észta

P.s.: Sok zenét hallgatnék a rendszeremen, de filmet is néznék rajta, meg játszanék is. Szóval nagyjából kielégíti az elvárásaimat ezek közül valamelyik (zenék: RnB, progresszív, punk, klasszikus)? Vagy erre megfelel a Genius 1250X óriása is? Az is ad elegendő mélyet a játékokhoz, és filmekhez? Külön mélynyomóra nincs pénzem, szóval mi a megoldás? :F
Előre is köszönöm ezért is! :R

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#1379) Ace Ventura


Ace Ventura
addikt

Zenehallgatásra és játékra szeretnék venni egy jó minőségü hangfalat.Mit ajánlanátok?Ma ment szét a 3 hetes Genius HT 5.1-em, de szerintem büven megtenné nekem egy jó 2.1-es is.Néha 1-2 film is menne róla.Vagy vegyek inkább mégis másik 5.1-et?

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#1380) AtHoS válasza Ace Ventura (#1379) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ha 3 hetes volt akkor inkább gariztasd, mielőtt újat vennél.

Vagy a ''szétmenetel'' meghaladta a garancia adta lehetőségeket?

read-only mode on the forum

(#1381) Ace Ventura válasza AtHoS (#1380) üzenetére


Ace Ventura
addikt

Persze, holnap megy garba.Azon kivül, hogy recseg mint a picsa, nincs más baja, max annyi hogy megpöccintem kicsit a potiját, és vagy elhalkul némára, vagy üvölt mint az állat recsegve.
Egyébként faja :DDD

Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej

(#1382) Ndruu válasza Mákos7észta (#1378) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

először is... MP3 kompatibilis = marketingduma
a Z-4 vezetékes távirányítójára került egy olyan jack bemenet, amin keresztül egy jack-jack kábellel hozzá tudod kapcsolni a különféle eszközöket a hangrendszerhez
De mivel az egész rendszer rendelkezik egy jack dugóval (ami nyilvánvalóan a számítógé hangkártyájába megy) így mindenféle külön kábel (jack-jack) nélkül tudod az mp3-lejátszót, stb.-t csatlakoztatni
ezért mondtam hogy marketingduma, mert ugyebár a Z-3-on nincs közvetlen bemenet a távirányítón, de attól még ahhoz is lehet csatlakoztatni mp3-lejátszót

A Z-4 dizájnosabb, ezért jobban megkérik az árát (sztem hangra mindekettő egyforma, de kérdezd meg VaniliáRönköt, neki asszem Z-4-es rendszere van)

a Genius 1250X-nek meg szép hangja van az elmondások szerint, de földrengető mélyeket nem kell tőle elvárni, mindenesetre az összképe szép, egyenletes... A Z-3 és Z-4-nek erősek a mélyei (az 1250X-hez képest) de határfreki alatt már nem teljesít (nem is várható el tőle, ugyanis nem 8''-os a mélynyomóban a driver [hangszóró], hanem csak 4'', ami elől látható, az csak egy látványelem, ami valamilyen funkcióval rendelkezik ugyan, de nem az a hangszóró...)

a kedvedet nem akarom elvenni egyiktől sem, nekem Z-3 van, és én személy szerint meg vagyok vele elégedve... a középhangok néha tényleg hiányoznak, de Audigy 2ZS-sel elég jól sikerült korrigálnom a hangképet, így most elég szépen szól

egy jó tanács, ami egyben a legfontosabb is : Vásárlás előtt meghallgat, aztán dönt, aztán megvesz, ha tetszik!

Harrrr!!!!

(#1383) Mákos7észta válasza Ndruu (#1382) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Érdekes :)

Egy okból, mert szemét dolog, hogy jó 4-5000 forinttal többet kérnek a dizájnért. Szóval a Z-4 3 hangszórós szatellitnek tűnik, de igazából egy hangszóró, és három kamukarika.. A Z-3- ban meg a mélynyomó nem is az, aminek látszik :D Naggyon jó. Ha kalkulálni kell a közepekkel, az már nem jó (mint a vicc, amit magyarázni kell), úgyhogy maradok a kiegyensúlyozott batár Geniusnál. Bár azért jó lett volna a brummogó need for speed bömöst érezni a gatyóban, de ez van. Én azt hiszem megleszek nélküle valahogy, és azért remélem, hogy a Genius háza táján sem véletlen a jó nagy hangszóró, azért csak ad valami mélyet az is, nem? Egyébként csak az a baj, hogy nem éppen kompakt a ''kicsike'' (180 x 335 x 212 @ 9,7kg). De ezek az adatok meggyőzőek.

Egyébként van olyan lehetőség, hogy a sztégphez csatlakoztasson az emberfia egy mélynyomót külön? Felismerné a hangkártya, nem? :F Vagy lehet olyan erősítőt venni, aminek van jack kivezetése, és az erősítőbe tolom a hangfalakat+mélynyomót, és arról hallgatom a gatyarázást? Vagy ez hülye elmélet? Mert azért más dolog 15000- ből kijönni egy ilyen rendszerrel, mint készen venni a Z-3- at. Remélem megoldható. És ehhez csak egy egyszerű erősítő kéne :Y

Vagy mondjuk RCA-jack átalakítót rakom bele a sztégpe, és úgy menne a mélynyomó? De akkor nem tudom mennyire lenne szinkronban a mélynyomó a szatellitekkel. Erről vélemény? Vagy úgy egyáltalában a saját hangrendszert a számítógépbe ügyről?

Előre is köszi! :R

Üdv.
Mákos7észta

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#1384) Ndruu válasza Mákos7észta (#1383) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

- a Z-3 meg a Z-4 mélynyomója teljesen megegyezik felépítésileg, csak a külseje más, de ugyanaz van benne

- a Z-4 szatellitjeiről úgy tudom, hogy mind3 kis karika szól, de ez nem biztos

- a külön mélynyomó gondolata megvalósítható, vagy egy aktív mélyláda kell hozzá és két front sugárzó, vagy egy erősítő plusz egy láda... az lenne a baj csak, hogy nem találnál külön 30-40W körüli teljesítményű aktív mélyládát (ennél több nem lehet, mert akkor elnyomja a szatellitek hangját), így magadnak kéne egyet fabrikálni, de gondolom nem nagyon értesz hozzá (én elvetném az ötletet...)

- a Z-3 nak nincs ám szar hangja, ha valakinek azt mondják, hogy ''hát a közepei nem épp a legjobbak'', akkor az illető máris letesz a Z-3 megvásárlásáról, pedig sztem nem kéne... mint azt írtam, mindent meg kell hallgatni megvétel előtt
én meg vagyok a magam Z-3-as rendszerével elégedve, nincs vele bajom, szépen szól miután kiegyensúlyoztam, meg nekem amúgy sem olyan ''hűde'' fontosak a középhangok (a basszust szoktam felesre állítani, és az audigy-n is fel van rotnászva a 125Hz-es csúszka 3dB-re, meg a Bass Boost is 70%-on van, így egyeseknek már a füle szokott ''vérezni'':DDD, de én ezt szeretem és kész...) (kommenteket nem kérek audiophil emeberkéktől, köszönöm:) )

- a Genius-t én is nagyon szívesen meghallgatnám, mert nagyon tetszik a külseje, és kíváncsi lennék, mit tud zeneileg (lehet veszek egyet egy teszt erejéig...) hammon-nál úgyis 8700Huf (és el lehet érte menni átvételre is, nemcsak a futár viheti ki... csak azért írom, mert rámszóltak hogy ''plusz a futár...'' peeeersze...)

Rajtad áll melyiket veszed, sztem egyikben sem fogsz csalódni.

Harrrr!!!!

(#1385) Mákos7észta válasza Ndruu (#1384) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Pont VanilíásRönk egyik hozzászólása alapján írtam a kamukarikákat, mert van valami marketingneve is a további karikáknak, de írta, hogy nem ér semmit. Ezért biztos, hogy nem fogok Z-4- et venni.

Nem mondom, én sem vagyok audiphil emberke, és tényleg nem tudok mélnyomót csinálni, de azért zenehallgatásnál megérzem a különbségeket :D

A mélynyomó teljesítményére nem is gondoltam :B Igazad van, lehet el kéne vetnem az ötletet, de azért még utánajárok..

Gondoltam ám, hogy nem olyan rossz a Z-3, de azért én is emberből vagyok, és a pénz sem utolsó gondolat, így gondoltam, hogy az olcsó, és jó megoldás mellett döntök, azaz 1250X. Nem tudom miért, megérzés, lehet, hogy órmótlan nagy, de szép, és minőségi, és tényleg olcsó, ahhoz képest. És kevesebb kábellel kell bajlódni :D Ezért is váltom le a noname 5.1 hangrendszeremet, mert már naggyon untam a sok kábelt, főleg, hogy az 'erősítő' a 'mély'ládán kívül volt, így még a láda és az erősítő között is 3 kábel, plussz bal-jobb első, center, sub, bal-jobb hátsó.. wááá. És a front rövid, a rear hosszú, center még hosszabb, és a hangzás, jaj. :DDD

Szóval mindenképp jól járok, de akkor azt hiszem megyek az extremedigital-ba próbálni a hangcuccokat :)

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#1386) AtHoS válasza Mákos7észta (#1385) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Igaz én hallgatózás nélkül vettem az 1250X-et, de nem bántam meg,
Attól, hogy nincs kimondottan a mély hangokra specializálva elég jól tolja azokat is.
Annyira azért nem batár, a súlya miatt meg nem egyszerű leverni az asztalról.

A filmek is jól szólnak rajta.
Holnap ill. ma lehet kicsit meghajtom és megnézem mit mutat, ha egy kicsit odacsavarok neki. Na azért csak óvatosan :DDD

read-only mode on the forum

(#1387) Ferke77 válasza Mákos7észta (#1385) üzenetére


Ferke77
aktív tag

Az ötlet, hogy saját magad ''építesz'' egy 2.1-es rendszert nem rossz. Nekem van egy Dana U8010 2.1 hangfal, ami kb. 6 ezer forint volt. A mélynyomó 30W a szatelitek meg egyenként 5W. Már önmagában sem volt rossz hangja - az árához képest - csak nekem is a közép tartománnyal gyűlt meg a bajom. Bizonyos muzsikánál, pl. death/grind kimondottan lehengerlő tudott lenni :D .Volt otthon egy rossz Thomson micro hifi - nem olvasott cd-t és nem tudtam megcsináni - aminek a hangfalai tökéletesen működnek (egyenként szintén 5W, de jó nagyok ;] ). Vettem RCA csatlakozót ( 4 db kb. 250 Huf) és rákötöttem a hangfalakat a mélynyomóra. Nos, ezt hallani kell :Y. A különbséget szavakkal nem lehet kifejezni. Bár nem vagyok egy audio guru, de szerintem ezek a 2.1-es rendszerek a szatelitek tudásánál véreznek el és nem a mélynyomó a gyenge pontjuk.
kellemes barkácsolást.... :)

(#1388) Mákos7észta válasza Ferke77 (#1387) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Szóval volt egy olcsó 2.1 rendszered, amit felturbóztál RCA csatis szatellitekkel? :Y
És működik? Ugyanúgy szinkronban tolják, meg minden? Érdekes ötlet. Akkor ez kivitelezhető volna akár egy SP-1250X- el is? Tetszik.
[kép]
Itt rákötöm a kábeleket, külön külön, és rádugom a mélyládára? Ha igen, rohanok venni occsó 2.1 rendszert, és egy SP-1250X- et :DDD

Üdv.
Mákos7észta

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#1389) Ferke77 válasza Mákos7észta (#1388) üzenetére


Ferke77
aktív tag

Igen jól érted a dolgot :D . Olcsó 2.1 megvesz, szatelit mehet a szekrénybe ;] , hangfalak elő, RCA szerelés és rákötöd a mélynyomóra a két hangfalat a szatelitek helyére. Annyit esetleg érdemes megnézni, hogy a hangfalak hány ohm-osak. Ha 4 ohm-os és esetleg a mélynyomó 8 (szerintem ez nem jellemző), akkor kinyírhatod a rendszert. De ha a hangfalak 8 (4-8) ohm-osak, akkor mind1. Nálam a teljesítmény is pont passzolt, két 5W-os szatelit helyére tettem két 5Wattos micro hifi hangfalat - persze ez mellékes.

(#1390) Ferke77 válasza Mákos7észta (#1388) üzenetére


Ferke77
aktív tag

Ez a genius SP-1250X 2.0 cucc aktív hangfal nem? A 2.1-es rendszernél - már mint az enyémnél- a mélynyomó aktív és a két passzív szatelitet cseréltem le két passzív hangfalra. Amire Te gondolsz, az szerintem nem működik. Egy aktív mélynyomóra, aktív szateliteket tenni??? :F .

(#1391) Ndruu válasza Ferke77 (#1390) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

így van! a Genius 1250X aktív, tehát beépített erősítője van, így ha még a mélynyomóból kijövő jelet rákötnéd, akkor bumm (kicsit eltúlzom...)

sztem továbbra se kisíérlétezz vele mákos7észta...:(

egy olyan lehetőség van (amit már felvetettem) hogy urbán elektronika, 40-50W-os erősítő megvesz, összerszerel, MDF lapot vásárol, mélynyomót épít (szakszerűen) majd összerak és beüzemel... ez ráköthető a hangkártya - 5.1-es kimenetei közül - a center/subwoofer kimentre és úgy működik... de úgysem fogsz barkácsolni:(:DDD

Harrrr!!!!

(#1392) AtHoS válasza Ndruu (#1391) üzenetére


AtHoS
nagyúr

De ha nem akar mélynyomót építeni, akkor a gyenge 2.1-ből ugyanígy felhasználhatja a mélyládát.

Én úgy gondolom, hogy az 1250X-et nem a mélynyomóra kell kötni, hanem a hangkártya Front kimenetére. Természetesen a Sub mehet a saját helyére, ahogy Ndruu is írta.
Így lesz egy olyan kialakítású 2.1-es rendszer, ahol aktív a mélynyomó meg aktív a Front hangfalpár.



[Szerkesztve]

read-only mode on the forum

(#1393) Mákos7észta válasza AtHoS (#1392) üzenetére


Mákos7észta
aktív tag

Na. Alapesetben én is ezt akartam, ez egy könnyű megoldás lenne :D

És Ndruu... Ki mondta, hogy nem barkácsolok? Csak nem tudom honnan induljak ki, hoyg szakszerűen csináljam :D Egyébként egy mélynyomó és egy erősítő kombó hozzávetőleg mennyiből jönne ki? :U

Mákos7észta

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#1394) Ndruu válasza Mákos7észta (#1393) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

kellékek :

kis teljesítményű erősítő [link] ehhez nem árt egy keresztváltó (hangváltó) + a a mélysugárzó (3-5ezer Huf) + anyagköltség...

sztem nem érné meg, erre találták ki ezeket az ''olcsó'' 2.1-es hangcuccokat

(biztonság kedvéért nézz be a Házi hangfal építés topikba, ott megmondják, hogy megéri-e vagy sem...)

Harrrr!!!!

(#1395) Womb válasza Ndruu (#1384) üzenetére


Womb
senior tag

véleményem szerint a z-4 sat-okban,passzív membránkén funkcionál a háromból kettő.
elméletileg nagyon fasza találmány,de gyakorlatilag nem piti mutatvány ''behangolni őket''. csak nagyon drága cuccokban található olyan passzív membrán,ami tényleg ér valamit.
ettől függetlenül jól szólós a z-4.
...szerintem.

(#1396) oliba


oliba
őstag

Hali

Haverom szeretne egy új hangfalszettet venni és nem tudom pontosan, hogy mi lenne jó neki. Max a 10k, de ezt ne haladja meg. Én egy Logitech X230-ra gondoltam. Szerintetek?

(#1397) Manitou válasza Ndruu (#1391) üzenetére


Manitou
addikt

Elmondom nekem hogy van :D
Volt egy Panasonic magnóm, ez volt rákötve a gépre. Vettem egy Z4-et. És most a magnó továbbra is rá van kötve csak front kimentre van dugva. Így most van a Z4 + a 20W-os magnó. Így faxán kiegészítik egymást. Így már igaz 4.1-ben szól :D

(#1398) Ndruu válasza oliba (#1396) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

''Haverom szeretne egy új hangfalszettet venni és nem tudom pontosan, hogy mi lenne jó neki.''
hát még jó h nem te törlöd ki neki...:D viccet félretéve (mert ez csak az volt..) jobb lenne ha a barátod (haverod) döntené el, hogy mi kell neki...
- 2.1-et akar, vagy 2.0-t, esetleg egy nagyon pici 5.1-et...
- hangminőség fontos, vagy a csak a basszus:U
- minőség mennyire számít
- kompakt kell-e neki, hodozható, vagy elég ha csak úgy van...

Ha egy szép, díszes ''kis'' 2.0-ás rendszert szeretne, akkor Genius 1250X (9990-ért már van...)
2.1-ből... hááát... Logitech Z-3 (12-13k-ért újonnan, használtan 10k-ért már van...) (X-230-at nagyon nem ajánlják...)

szal mondd meg neki, hogy ha valamit akar venni, akkor előbb mérlegeljen, hogy mire van szüksége, hallgassa meg, aztán döntsön és vegye meg, amelyik tetszik neki

[Szerkesztve]

Harrrr!!!!

(#1399) Ndruu válasza Manitou (#1397) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

rengeteg variáció van a hómméd (sufnituning) rendszerek kialakítására... pl. úgy ahogy te csináltad, vagy úgy, ahogy én leírtam párszor...

Harrrr!!!!

(#1400) Ndruu válasza Ndruu (#1398) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

kifelejtettem... 2.1-ből X-230 helyett inkább Creative P380 vagy ahhoz hasonló (sokkal jobban szól, mint a logitech x-230)
kérdezd csak meg VaniliásRönköt

Harrrr!!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.