Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#134005) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

Sziasztok!
Fúrókalapácsot szeretnék venni panel lakás felújításhoz.
Fúráshoz, kisebb vésésekhez: villanyvezeték bevésése, kapcsolók/aljzatok bevésése, csempe/metlaki felverése, plusz fa fúrás, polc összeszerelésnél.
Kb 40k HUF a lélektani határ, de 50k fölé semmiképpen nem tudok menni, a fúró/vésőfejekkel együtt.
Lehet vezetékes.

Ezt nézegettem, illetve a nagyobb testvérét. Statok/leírások alapján ígéretesek, ill az, hogy állómotoros, szintén jó csak hát kérdés, meddig bírják.
Jó lenne ha a felújítás végeztével is egyben maradna, és ha nem is egy életre, de legalább sok évre letudnám a fúrókalapács vételt.

CMI akkus fúró-csavarozóval van tapasztalatom, ez már sima téglánál is megszenved (nyilván az még csak nem is ütvefúró, így nem arra való), illetve a postaláda záram felfúrásánál nagyjából le is gatyásodott. (megszorult, megforgott a tokmányban a fúrófej, szépen lemarta a 3 befogató belsejét :U ...erre sem kellett volna használni) szóval vannak fenntartásaim a márkával.

Olyan lenne jó, ami 3 funkciós, véső, fúrókalapács, fúró. A fenti CMI-k nem tudják a sima fúrást, ha jól tudom. Pedig jó lenne a sima fúró funkció, ha mondjuk fába kell majd fúrni.
Több márkát is nézegettem, Boch, Einhell, ezekről olvastam hideget-meleget, ill. ilyen árkategóriában vannak jónak tűnő Makiták is: 2630, 2630X7, 2470, 2470bx40

Ezek között nem látok érdembeli különbséget, tapasztalatom pedig 0. Egyedül a HR2630X7-nél látok külön fölszerelhető fúrótokmányt. Ez gondolom a sima fúrásnál kell.

Kérek szépen útba igazítást. A fenti CMI-k árban jobbak, teljesítményben többet ígérnek, állómotorosak és bikábbak (annak tűnnek és persze emiatt nehezek is) de mégiscsak kvázi noname-ek a Makitával szemben, aminek több "fícsöre" is van. Napok óta ezen lamentálok :B

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.