Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#275588) Tin válasza Hasaggymeg (#275577) üzenetére


Tin
veterán

Az én bringám ugye egy érdekes állatorvosi ló, szerintem ezért is vezeti ki a Cube az SLX modellt. A hajtás 11 sebességes R8000 Ultegra, viszont ahhoz ugye nincs egyenes kormányos váltókar, így a 105-ös váltókarját kapja (SL-RS700), ami a legmagasabb szint egyenes kormányra. A fékben viszont a Tiagra-szintű BR-RS405 nyereg a top, mellé fékkarként a BL-RS600 jön (ez utóbbi szettben kapható). A nyereg tudja az Ice Tech-et, igazából ugyanúgy 2 dugattyús, mint az országúti fékek.

A Shimano weboldala amúgy éppen az SM-RT70 féktárcsát ajánlja hozzá, ami ugye tud gyantás és fémes fékbetétet is, de a fenti lista szerint a fémes fékbetét nem kompatibilis. Ami meg azért vicc, mert a weboldalak szerint igen, és amúgy bele is fér az Ice Tech miatt, sőt a Shimano a kompatibilitási lista egy másik oldalán viszont a fékhez lehozza, hogy támogatja a gyantás és a fémes betétet is, sőt itt még a 180-as tárcsát is, miközben ugye az előző weboldalon csak a 140/160 van írva, és a gyantás betét. Ezekből én azt gondolom, hogy tudja a fémes betétet is, hiszen belefér, kompatibilis vele, és a tárcsa is tudja, csak valamiért a teljes kompatibilitási oldalon nem tüntették fel, pl. mert alapból nem azzal ajánlják.

Igazából fogalmam sincs, mit fog tudni fékhatás ügyében a bringa gyárilag, hiszen ezt a "második" fékszettet már az új felnihez vettem, és eleve upgrade célból. A gyári felnijén SM-RT54 tárcsa van (ráadásul 6 csavaros, nem centerlockos), és nem Ice Tech betét. Szóval első körben kíváncsi vagyok, ez mennyit hoz a gyári fékje a mostani MT200 fékhez képest. Az RT70 tárcsa és egy Ice Tech hűtőlamellás betét meg még ahhoz képest is hozhat, főleg, ha mondjuk a betét még fémes is. Bár őszintén szólva, ha egy 30%-ot javul a fékhatás a jobb féktől, akkor nem fogom erőltetni a fémes betétet, mert a gyantás csendesebb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.