Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21801) Cathfaern válasza fpeter07 (#21799) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Álló kocsisort csak jobbról előzni, balról való előzést tiltja a kressz.

(#21802) sanzi89 válasza sssent (#21790) üzenetére


sanzi89
addikt

"Ha az autózók el tudnak üldögélni szép sorban a lámpánál, akkor mi is."

Értem, tehát a dögöljön meg a szomszéd kecskéje szindróma... Igazad van nem jog, hanem lehetőség, amit szerintem ki kell használni. A közlekedés szempontjából is az a legjobb, ha minden gyorsan, gördülékenyen megy. nem tudom mi az egyszerűbb, ha mondjuk 5 bringás elhúz, vagy az egész kocsisornak azzal is kell számolnia, hogy végig, libasorban ott vannak mellettük a bringások.

De ok, én rugalmas vagyok, azért is írtam ide és kértem ki a véleményeiteket, tanácsaitokat. Hogyan oldjam meg szabályosan a fenti helyzetet, hogy szándékosan ne veszélyeztessem a testi épségemet? Mert Kresz ide vagy oda, inkább szegem meg a Kreszt, mintsem rizikósabb szituációkba kerüljek nap, mint nap.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#21803) razzorr válasza Stauffenberg (#21798) üzenetére


razzorr
őstag

A legtöbb autós egy irígy kutya. Valamiért fáj nekik,hogy a bringások haladnak, ő meg ücsörög a dugóban, utána meg elégtételt vesz, amikor bevág eléd vagy kicentiz 100as tempóval. Robogóztam évekig, úgyhogy van egy kis rutinom,hogy tudom "vissza"szivatni a barmokat. De kell is,mert ha senki nem mondja el neki,hogy idióta, akkor abban a hitben fekszik le este,hogy "ma is jól megszivattam mindenkit"

(#21804) Cathfaern válasza sanzi89 (#21802) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Autósnak nem írja elő a kresz, hogy el kell engednie jobb oldalt (csak ajánlja, hogy lehetőleg ne húzódjon ki jobbra). Adott esetben előfordulhat olyan helyzet is, hogy annyira széles az autó (nyilván valami teherautóra gondolva), hogy nem is fér el szabályosan úgy a sávba, hogy el tudj menni mellette.
Szóval ahogy írták is, az egyetlen amit tehetsz (ésszerűen), ha maradsz az eddigi útvonaladon, és ha elengednek, akkor elmész és örülsz, ha nem engednek el, akkor csendben megvárod, hogy meginduljon a sor. Mert a szabályos az lenne, ha felmennél a kerékpárútra. De még ha nem is lenne kerékpár út, az autónak akkor se lenne kötelessége elengednie jobb oldalt.

razzorr:
Autósok két okból nem szeretik, ha a biciklisek elmennek mellettük:
1. Nagyon sok biciklis nem tud tempósan elindulni, ellenben kacsáz közben. Szóval ha bemegy a sor elejére, akkor jó eséllyel akadályozni fogja az induló autókat
2. Jó eséllyel pár méter után előzheti vissza a biciklist, és lehet beszűkül az útvonal, kacsázik a biciklis, stb, szóval végeredményben akadályozni fogja
3. Nem ismeri a kreszt és azt hiszi, hogy a biciklis ezzel szabálysértést követ el

A 3-ról és a 2.-ról a biciklisek nem nagyon tehetnek (bár ha mindenki tudna stabilan egyenes vonalban biciklizni, már az is nagy előrelépés lenne. Persze ehhez az is kéne, hogy az utak szélei is kifogástalan állapotban legyenek), de az 1.-ről igen. Irigységről szó sincs, egyszerűen szeretnék elkerülni, hogy véletlen elüssön egy eléje kacsázó biciklist, vagy simán tudatlan. Normális oktatással (autósok és biciklisek részére is) mindkettőn lehetne segíteni.
Csak félve merem megjegyezni, de lehet lenne értelme annak, hogy autós jogosítványt csak úgy lehetne szerezni, ha előtte X órát biciklin ülve, oktatóval, forgalomban letekert az illető.

[ Szerkesztve ]

(#21805) sssent válasza -=RelakS=- (#21793) üzenetére


sssent
senior tag

Az ésszel szabálytalankodók (akik nem akadályoznak és nem veszélyesek) engem sem szoktak zavarni. Bevallom, mostanában én is rendszeresen járok egy 100m-es behajtani tilos szakaszon. Falnak simulva, gyök kettővel, nem úgy, mint a képen látható Puntós, vagy az engem itt előző anyuka az óvodás gyerekkel, aki majdnem felkenődött a ház mögül felbukkanó autó szélvédőjére, és természetesen még ő volt felháborodva. A vicc, hogy cicanadrágostól, sisakostól kb. kétszeres tempóval előztem meg őket kicsit korábban, és fel sem merült benne, hogy talán nem véletlenül fékeztem hirtelen sétatempóra. Itt egyébként rendszeresek az ilyen esetek.

(#21802) sanzi89:
A lehetőségeket használd ki, de ha beáll eléd (szándékosan vagy véletlenül, az most mindegy), akkor szerintem nem érdemes mondjuk 3 autónyi előny miatt felhúzni magad, vagy akár csak szóváltásba kezdeni. Szerintem megkaptad a választ többünktől is: mész ahogy eddig, ha beáll eléd a tuskó, akkor hagyod, hadd legyen egy kis boldogsága.

Cathfaern:
Bringás felelősségbiztosításokról (ha van ilyen az MKK-tól függetlenül) nem tudsz valamit?

(#21806) sanzi89 válasza Cathfaern (#21804) üzenetére


sanzi89
addikt

A forgalom szándékos akadályozását bizony tiltja a Kresz, és ez olyan szituáció, nem arról beszéltem, amikor egy kamion miatt nem férek el. Elférnék, gond nélkül, de direkt, a közlekedésem megakadályozása végett behúzódik elém.

"Mert a szabályos az lenne, ha felmennél a kerékpárútra."

És a kerékpárútról szabályosan hogyan tudok visszamenni a Szabolcs út nevezett szakaszára? Ez itt a kérdés, mert jelenleg nekem úgy tűnik, hogy sehogy. Tehát nem az van, hogy választok egy ésszerű, de szabálytalan illetve egy ésszerűtlen, de szabályos között, hanem az ésszerűtlent se tudom kivitelezni szabályosan.

@sssent
Csak ezzel pont az a bajom, hogy egyre inkább terjed a hülyeség. A többi autós meglátja, jé, ha lehúzódok megáll a bringás és eltanulja, majd mindeni padkára koppig áll a kocsijával.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#21807) -=RelakS=- válasza sssent (#21805) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Hoppá. Képen látható Puntósnak reppenhetne a feljelentés, mert rossz irányba áll a kocsi. Márpedig amennyire én emlékszem, egyirányú utcában a tolatás sem engedélyezett. Talán max parkolás közben. Egy biztos, menetiránnyal szemben egyirányú utcában tuti szabálytalan.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#21808) deicide válasza Stauffenberg (#21795) üzenetére


deicide
veterán

Én ugyan nem húzom rá a bringásra az autót, mert én is bringázom, de ahogy már leírtam, BP-n sok bringás idegesíti az autósokat az előrecsorgással. A tipikus példa, nagykörút. Lámpától lámpáig autós és bringás is pirosra ér a következőhöz, a bringás előrecsorog és a következőnél eljátszák ugyanezt úgy, hogy közben az autós próbálja kikerülni. Mennyire lenne a bringásnak nehéz az utolsó autó mögül indulnia és nem a sor elejéről? Hiszen ugyanúgy pirosra ér a következőhöz, csak közben nem veszélyezteti magát. :F

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#21809) Krisz79


Krisz79
őstag

Jelenleg Endomondót használok.
Véleményetek szerint van jobb?
Pontosabb?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79

(#21810) lsebestyen válasza Krisz79 (#21809) üzenetére


lsebestyen
addikt

Strava, mindenképp pontosabb, én már többet használom, mint az endot. :K

(#21811) XmoD


XmoD
aktív tag

"Tour de Kisfröccs" :DDD

Forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

(#21812) Stauffenberg válasza deicide (#21808) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Engem ugyan nem izgat ha nem tudok a lámpánál előrecsorogni. Sokszor van amikor eleve úgy állnak be, hogy túl szűkös, tükröket meg nem akarok bántalmazni. Nem izgat. De amikor van egy csomó hely, akkor miért ne mehetnék előre? Amikor szűkös az út (nem tudnak kikerülni), akkor meg direkt nem megyek előre ha tudnék sem, hogy ne tartsak fel egy egész kocsisort a lassabb felgyorsítással, nekem olyankor ég a pofám és kerülöm a szituációkat amiben feltartanám az autósokat.

Szóval persze, lehet azt kérdezni, hogy miért nem elég a sor végéről indulnom, de ugyan úgy lehet azt is kérdezni, hogy miért zavarja az autósokat ha valaki előremegy.

[ Szerkesztve ]

(#21813) imyourfriend válasza Stauffenberg (#21812) üzenetére


imyourfriend
őstag

Én általában onnan indulok ahova megérkeztem, tehát ha 3 kocsi előzött meg akkor nem előzök vissza 3-at hogy elölről induljak hanem besorolok a 3. autó mögé és megvárom míg zöld jelzésre vált a lámpa. Ha azt a 3 autóst megelőzném előrébb lennék 3mp-el,és? Annyit nem ér az egész.

Autósként engem zavarna ha valaki előremegy, a kerékpáros bizonytalan mozgásából kiindulva az +1 veszélyforrással jár a gépjárművezető számára.

(#21783) ---Lasali---: Szerintem veled társalogtam akkor Zánkán, legalábbis nekem a gépről ez jön le. De ezekszerint fiatalabb vagy mint én. :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#21814) #48525824 válasza deicide (#21808) üzenetére


#48525824
törölt tag

én ált. végigviszem nagykörtén a zöldhullámot és be is foglalom a szélső sávot, mert ha a szélén megyek, akkor vagy rámnyitják az ajtót vagy lecentiznek, így meg muszáj kerülnie, amúgy se a bringás akadályozza ált. a forgalmat, hanem az autósok lassítják egymást (kanyarodás, parkolás stb.)

(#21815) Rottweiler89 válasza dqdb (#21786) üzenetére


Rottweiler89
aktív tag

Valóban semmi konkrétumot nem írtam...
Aszfalton használom,csak néha megy el az eszem,és tesztelem a gépet durvább talajon,de az ritka. Árban olyan max. 7K körülire gondoltam. Egy ilyennel szemezek...

AeroCool Hexform, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED DDR4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6600 8GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium

(#21816) sssent válasza deicide (#21808) üzenetére


sssent
senior tag

Újabban visszaállították a zöldhullámot a Körúton? Mert ha úgyis piros lesz a lámpa, akkor miért kell megelőzni a biciklist? A külső sávban vészvillogó, rakodó, vagy egyszerűen kanyarodáshoz feltorlódó autóktól úgysem nagyon lehet haladni. Nekem sose a biciklisekkel volt ott bajom, főleg, hogy a lassú kocabringások jellemzően túl majrésak, hogy lemenjenek az útra, inkább a járdán cikáznak a gyalogosok nagy örömére.

(#21817) ---Lasali--- válasza imyourfriend (#21813) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Igen így kilogikáztam én is. Te álltál ott a Rolandékkal, neked zöldellt ki az ultegra. :D Hány éves vagy?

[ Szerkesztve ]

(#21818) imyourfriend válasza ---Lasali--- (#21817) üzenetére


imyourfriend
őstag

25 meg egy pici. Nekem egy kék acélvázas gépem van/volt. Most összetörve fekszik a kocsi csomagtartójában, várja hogy erőt vegyek magamon és kiszedjem. Majd megnézzem milyen baja lett.

(#21819) ---Lasali---: Nekem még elkérik az igazolványom ha megborotválkozok és alkoholt veszek. ;]

[ Szerkesztve ]

(#21819) ---Lasali--- válasza imyourfriend (#21818) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Akkor egyidősek vagyunk. Lehet bennem több az antioxidáns. :D

[ Szerkesztve ]

(#21820) stracker06


stracker06
aktív tag

Kryptonite New York FAHGETTABOUDIT U-lakatot lehet nyerni: LINK :))

SFm™

(#21821) deicide válasza sssent (#21816) üzenetére


deicide
veterán

Mert szeretem kihasználni az autóban levő 200db ló erejét és dinamikusan érkezni a következő piroshoz. De engem már nem zavar a csorgás, mert belső sávban haladok már egy ideje. Csak látom a morcos fejű autósokat, akik elé odacsorognak a bringások.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#21822) Cathfaern válasza sanzi89 (#21806) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nyilván mikor direkt rádhúzza, az a forgalom akadályozása. De ha csak simán túl közel áll a padkához, azzal ő szabályosan jár el.
A "terjed a hülyeség" dolog meg nem így működik :) Illetve működik az ellenkező irányba is, szóval összeségében a hatás kiegyenlíti egymást. Viszont egy dolog biztos: ha te nekiállsz veszekedni egy autóssal, akkor azzal csak azt éred el, hogy legközelebb 100% hogy úgy fog állni, hogy ne férj el, mert onnantól "köcsög biciklis"-ek lesznek. Amivel elérhetsz valamit, hogy normálisan megkéred (ha valamilyen formában lehetőséged adódik rá). De veszekedéssel meg beszólogatással biztos nem.

"És a kerékpárútról szabályosan hogyan tudok visszamenni a Szabolcs út nevezett szakaszára?"
Sajnos nem kötelező egybefüggő közlekedési lehetőséget biztosítani bicikliseknek :( Pontosan ezzel szívok én is Győrben, ha végig tudnék tekerni, akkor 10 perc alatt beérnék, így 15 perc (két helyen lépcsőn kell átmozgatni a biciklit, illetve egy hosszabb szakaszon csak járdán lehet eltekerni, mert 8 sávos úton nem szívesen közlekednék biciklivel, főleg hogy onnan el kéne kanyarodnom balra, egy 4 sávos útra ahol meg ugyancsak értelemszerűen tiltott a biciklizés.
Szóval adott esetben erre az (is) lehet a válasz, hogy gyalogosként közlekedve (értsd: tolva a biciklit).

Krisz79:
Én sok mindent próbáltam Endomondo mellett, de egyik se jött be igazán, mindig visszatértem hozzá. Stravaból mondjuk pár funkciónak örülnék ha átemelnék, de nekem több minden hiányzott az Endoból, mint a Stravaból.

sssent:
Nem igazán értek ezekhez, csak egy másik topicban felmerült a Aegonos biztosítás kérdése, azért jártam kicsit utána.

deicide:
Ugye azt tudod, hogy a "gyorsulok-fékezek-állok egyhelyben" megoldással sokkal többet fogyaszt az autó, mint ha kb. zöldre érnél oda?

[ Szerkesztve ]

(#21823) dqdb válasza Cathfaern (#21822) üzenetére


dqdb
nagyúr

ha te nekiállsz veszekedni egy autóssal, akkor azzal csak azt éred el ...
... hogy jól felidegesíted őt és magadat is, még percek múlva is ezen járnak a gondolataid, és felkenődsz valamire, mert nem a forgalomra figyelsz. A városi közlekedés legfontosabb szabálya szerintem az, hogy ne idegesítsd fel magad, ne mutogass, hanem könyveld el magadban a plusz egy hülyét, gondolatban legyints rá, és menj tovább, mintha semmi sem történt volna. Később beszámolhatsz róla másoknak, de akkor és ott olyan gyorsan felejtsd el, ahogyan tudod. Nem hergeled a túloldali idiótát, nem hergeled magad, ő sem egekben lévő vérnyomással indul tovább, te sem, mindenkinek jobb. Tudom, már majdnem ott tartok, hogy világbékéről és hasonlókról szónokolok, de tényleg így gondolom :)

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#21824) Jorus


Jorus
nagyúr

Dugóban araszoláskor autósként azzal szoktam szórakoztatni magam, hogy jobbról a bringásokat, balról a robogósokat, motorosokat engedem el. :) Gond csak akkor van, ha egyszerre jönnek.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#21825) szentkuti11 válasza Jorus (#21824) üzenetére


szentkuti11
addikt

Bárcsak minden autós ezt tenné. Ehelyett csak a direkt akadályozás szokott menni motorral. (biciklivel nem érdemes autók közé merészkedni). Irigység...

(#21826) sanzi89 válasza Cathfaern (#21822) üzenetére


sanzi89
addikt

"Szóval adott esetben erre az (is) lehet a válasz, hogy gyalogosként közlekedve (értsd: tolva a biciklit)."

Gyalogosként se tudok átmenni az út egyik oldaláról a másik oldalára, mert azon a helyen megszüntették a zebrát, nincs az úton gyalogátkelőhely, a járdán tekerni megint nem lehet, tehát hogy megyek át a másik oldalra szabályosan? Persze átszaladhatok az úton két autó között, csak ezzel megint ott vagyok, hogy veszélyeztettem magamat és szabálytalan is vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#21827) Stauffenberg válasza dqdb (#21823) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Erről az az eset jut eszembe, mikor engem gyalogosként majdnem kivasalt a zebrán egy Ford Focus amit egy Audi Q7 üldözött. Az Audiban ülő közben kólás üvegekkel, cigis dobozzal dobálta a Fordost és azt ordítozta: "Hogy a p*csában képzeld te csóró kis g*ci, hogy megelőzöl engem?"

Attól függetlenül, hogy majdnem elcsaptak, nagyon szórakoztató volt. :D Vagy nem...

Azt hittem ilyen csak az orosz dashcam videókban létezik.

[ Szerkesztve ]

(#21828) razzorr válasza Stauffenberg (#21827) üzenetére


razzorr
őstag

Erről meg az jut eszembe, hogy az audisokkal mindig sok probléma van. Ha így folytatják, a közelemben sok lesz a defektes és véletlenül összekarcolódott audi. ;]

Tegnap is egy paraszt audis kölyök azzal szórakozott a kombi A6-jával a mellékutcákban,hogy minél gyorsabban hajtson és menőzzön a bömbölő zenéjével, miközben engem és páromat is kicentizte. Mutattam is neki kiállva a bicón, hogy álljon meg és "elbeszélgetünk", de apuci már bátorságot nem adott a verda mellé.

[ Szerkesztve ]

(#21829) Cathfaern válasza sanzi89 (#21826) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

A kereszteződés mindkét oldalán megszüntették a zebrát? Mert ha nem, akkor a másik zebrán kéne átmenned, majd vissza az út megfelelő oldalára (gyanítom ott is van zebra), és akkor így mehet... google maps streetview alapján próbáltam eligazodni a területen (2012 januári kép), de ha jól értem azóta történtek ott változások.
De sajnos jó esély van rá, hogy nincs olyan megoldás ami szabályos is lenne és ésszerű is :(

(#21830) deicide válasza Cathfaern (#21822) üzenetére


deicide
veterán

Igen, nyilván nem költséghatékony ez a közlekedési forma, a nagypapis vezetéshez van másik autóm. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#21831) fpeter07 válasza szentkuti11 (#21825) üzenetére


fpeter07
veterán

Viccelsz? Akkor olyan jó kedvük lenne az autósoknak, hogy a közlekedési morált nem lehetne definiálni. :D

(#21832) Tüzi

ez már valami

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#21833) Tüzi válasza Tüzi (#21832) üzenetére

ezt is meg kell osszam veletek :DDD

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#21834) XmoD


XmoD
aktív tag

Agydinamo javitas mennyire szivatos? Valaki probalta mar ?

(#21835) D.Orion


D.Orion
veterán

Nem saját kép, csak így hátha jobban megragad a hsz.

Megint eltávozott egy küllő a hátsó agyról. :U Tavaly év elején egy, szeptemberben is egy és most is egy.
Szerintem megérett a kopott-elfékezett hátsó gumi a cserére és egyúttal szerintem kidobom az összes gyári küllők a kerékből is fűzetek be valami jobbat. Úgy is a korábbi 75kg-ról 92kg-ra mentem fel.

Kérdésem annyi lenne, hogy ti milyen küllőt ajánlotok? Továbbá valamit még fejlesszek a a keréken? :B
"Cross" 2010-es Gepida Alboin 500CRS 28", gyári Rodi Vision felnivel és Gepida aggyal. Passzolok hány lyukas. Erdei ösvényen, kemény földúton és aszfalton is járok vele.

[ Szerkesztve ]

(#21836) grizlisandor válasza lsebestyen (#21629) üzenetére


grizlisandor
addikt

Igen, de elbizonytalanodtam, hogy nem ültem még rajta és kiadok érte 70-80k-t...

(#21651) Mewryck: Köszönöm a tanácsokat, de inkább nem veszem meg, mert cserélni a menetes agyat, meg kell a búbánatnak agydinamó...

Most nézek másikat biciklit.
Újnak találtam Gepida ALBOIN 200-at 56cm vázmérettel rendelkezik a legnagyobb és 98k.
Vagy Kross Trans Atlantic 23" vázmérettel 100k körül.
Végiglesem a használt piacot is.

A fent említett 2 kerékpárnak van valami "baja"?

(#21837) zoo8800 válasza D.Orion (#21835) üzenetére


zoo8800
veterán

Sima alap DT 2 mm-est használok. Nem emlékszem, hogy valaha egy is elpattant volna úgy 10 év alatt, pedig én is 90 kg körül vagyok :)

rip and tear, until it is done

(#21838) D.Orion válasza zoo8800 (#21837) üzenetére


D.Orion
veterán

Akkor az lesz, :R a számolgatást majd megoldja a boltos aki csinálja. Ilyenekkel nem foglalkozom, neki is meg kell élni valamiből. :DDD

(#21839) zsolt1225


zsolt1225
aktív tag

Tekerés közbe szoktatok valahogy zenét hallgatni? Egyedül néha kicsit uncsi és jó lenne valami muzsika, de füles nem merek használni, mert nem hallanék meg egy kocsit vagy hasonló...

(#21840) Tüzi válasza zsolt1225 (#21839) üzenetére

nem kell ordíttatni :)
amúgy ha szivacsos fülest veszel, a szivacs mellett elég jól bejönnek a környezeti zajok.
csak előtte teszteld le, hogy nem-e hullik ki a füledből, mert minden 10 méteren visszarakni egy idő után idegesítő :)

más:
slr bowdenház tényleg a legjobb ár-érték arányú ház? mert mondjuk kétszer annyiba kerül mint a sima, de a simának 300, ennek meg 600 métere, szóval igazából nem oszt-nem szoroz 3-4 méternél a difi.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#21841) hNp88 válasza zsolt1225 (#21839) üzenetére


hNp88
aktív tag

évek óta csakis zenével a fülemben :D tekerek, többnyire max hangerőn (amire a telefon képes), ebből pont sose volt bajom, amit kell (duda, sziréna) meghallom így is, no meg amúgy is elég sűrűn nézelődök oldalra-hátra. :)

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#21842) HookR


HookR
addikt

Lehet, hogy csak számomra újdonság, de gondoltam megosztom. :)

Velomobile - youtube

▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐

(#21843) Solad válasza zsolt1225 (#21839) üzenetére


Solad
őstag

Egy ful, es sisaktukor

No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts

(#21844) ---Lasali--- válasza XmoD (#21834) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Én igen, attól függ mit akarsz rajta megjavítani.

(#21845) HollyBoni válasza hNp88 (#21841) üzenetére


HollyBoni
veterán

Én is mindig zenével tolom, nekem volt már 1-2 majdnem elütöttek eset miatta. :)) De én is próbálok sűrűn nézelődni most már.

(#21846) -=RelakS=- válasza Tüzi (#21840) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

A telefonhoz kapott agybadugóssal szoktam zenélni, az autókat így is meghallom. Persze, lejjebb veszem ilyenkor a hangerőt. Csak az az #>&@i szélzaj ne lenne :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#21847) senki11


senki11
aktív tag

Üdv! Tegnap volt egy kérdésem megbízható fixi agy ügyében. Köszönöm a hozzászólásokat és a tippeket! Azt hiszem acor flip-flop -ot fogok beszerezni. Azt hiszem hajtómű is fog kelleni. A régi leharcolt ugyanis semmiképp nem maradhat. Jól jönne 1-2 tipp ezzel kapcsolatban is. Egy külföldi fórumon a sram-okat nagyon ajánlották egymásnak a fixisek, de egy kicsit borsos kategória. Amiket linkelgettek azok úgy 180-200 dolcsi fölött mozogtak. Nem szeretnék selejtet venni, de azért az ár is szempont :DD . Szóval akinek van ötlete, tapasztalata, hogy mit érdemes venni az ne fogja vissza magát!
És ha már itt tartunk, valami fék is kellene előre. :)) Tektroban gondolkodom, de ez sincs kőbe vésve. A segítséget előre is nagyon köszi!

(#21848) Tüzi válasza -=RelakS=- (#21846) üzenetére

agybadugóssal vigyázz, mert a füled nem tud szellőzni, és 1 óra után (főleg ha tekersz, és izzadsz), a füljáratban 5-7szeresére nő az anaerob bacik száma, ami nem túl egészséges.
nomeg, azt ne is mondjam, hogy a hallásod is jobban rontja mint egy sima füles.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#21849) -=RelakS=- válasza Tüzi (#21848) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Viszont legalább az úton többször is vissza kell tömködni, mert kilazul :D Az egy mérettel nagyobb harangok meg nagyok :DD

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#21850) imyourfriend válasza Tüzi (#21848) üzenetére


imyourfriend
őstag

Nem feltétlen jobban rontja, csak elkezd tőle sípolni a fül egy idő után. Kerekezés közben amúgy nem szeretek fülest használni pont izzadás miatt. Meg agybadugósat már nagyon ritkán, mert sípol a fülem valamennyire és ezt alvás előtt észreveszem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.