Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20351) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Cathfaern és sanzi89: Próbáltátok is ezeket a méreteket, több típust is esetleg, vagy csak ilyen szerintem meg én úgy gondolom vélemények ezek? :)
Véleménye persze mindenkinek lehet, de érdemes gyakorlati tapasztalatokra alapozni a nagy kijelentéseket.
Nekem volt lehetőségem minden kerékméretet kipróbálni, többféle típust is, így van egy átfogó képen ezekről.
Természetesen ez is csak egy vélemény ami nem feltétlenül egyezik más ember véleményével, meg hát miért is egyezne, nem mindenki ugyan olyan stílusban bringázik, nem mindenki ugyan olyan magas és azonos arányokkal rendelkezik. Alapvetően szerintem semmi baj nincs az új méretekkel, nagyon is jónak találom, hogy nagyobb lett a választék. Ezenkívül bárki tesztelhet, kipróbálhat különböző kerékméretű montikat, erre Magyarországon is több üzlet nyújt lehetőséget. Pisztolyt meg senki fejéhez nem fognak nyomni, hogy márpedig neked 29"-es vagy 27,5"-ös méretet kell venned! :) Mindenki eldöntheti maga mi a jó neki.

Amit én leszűrtem, 29"-est próbáltam 3 félét, mindhárom merev vázas volt, 2 hobbi kategória és egy felsőbb kategóriás carbon. A hobbi kategóriás gépek geoja kissé lomha, parasztbiciklis volt, de alapvetően nem rossz mindenes bicajok ezek, érdekes érzés tekerni, kicsit trekkinges, de mégis montis. Jól tartják a tempót, jól is másznak, a lefeléken vannak hátrányai abból a szempontból, hogy nem elég fürge az irányítás, ez nálam kizáró tényező, mert én imádok lefelé nagy tempóval, technikás pályákon menni. Igaz, hogy a nagy kerék könnyebben átgördül a terepen, de engem nagyon zavart a lomha irányíthatóság, persze aki nem ilyen stílusban bringázik, hanem túrázósabb, megfontoltabb lefelé, annak kiváló gép lehet egy 29"-es, akár sokkal jobb választás mint egy 26".
A 29"-es carbon gép már egész más tészta volt, ott meglepően fürge irányíthatóságot tapasztaltam, érezhetően versenyre termett gép volt. Persze annyira nem volt fürge mint egy 26"-os nyilván, az a játékosság azért hiányzott.
Egy 29"-es össztelóst még ki szeretnék próbálni, bár amit eddig olvastam róla az hasonló mint amit én is tapasztaltam a merev vázas 29"-nél, hogy terepen egy nagyobb kanyar előtt előbb kell fékezni mint a kisebb kerékméretnél, nem olyan sportos az irányítás, de ugyanakkor átgázol mindenen nagy tempóval amíg egyenes az út.

27,5"-öst próbáltam merev vázasba és össztelósba is. Engem ez a kerékméret valóban meggyőzött (nem véletlenül döntöttem magam is a 27,5-ös méret mellett), itt már nem éreztem azt a lomhaságot mint a 29"-nél, de ugyanakkor némi pluszt adott a kicsit nagyobb kerék, a tapadásban mindenképpen, meg picit érezhető volt az, hogy jobban tartja a tempót mint a 26". Nem véletlenül nyomják ezt a méretet, tökéletes arra, hogy leváltsa a 26"-ot. Persze nem a DH szakágban, bár nem lehet tudni. AM/Enduro-ban nagyon jól vizsgázott.

Megértem az ellenzőket is, hogy mi a fenének új kerékméret ha ennyi ideig jó volt a 26", meg az is tény, hogy egy bringa nem attól lesz jó vagy rossz, hogy 26"-os 27,5"-ös vagy 29"-es, mindegyik kerékmérettel lehet nagyon rossz és nagyon jó bringát is készíteni. Az alkatrészeken, geometrián múlik leginkább, de ugyanakkor a kerékpározási stílushoz, testalkathoz, jobban ki lehet választani melyik gép illik hozzánk, mivel már a kerékméretet is kiválaszthatjuk, szerintem ez inkább üdvözlendő mint hátrány. Én így látom.

(#20352) Cathfaern válasza gergo5991 (#20348) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Látatlanban, és nem vagyok orvos, de:
- asztma biztos nem, ahogy az orvosom szokta mondani asztmásan lehet sprint versenyt nyerni, maratont viszont nem :) Szóval az akkor inkább úgy jönne elő, hogy biciklizel 1+ órán keresztül és elkezdene romlani a teljesítményed fokozatosan
- az előzőből kifolyólag az inhalátor legjobb esetben is csak tüneti kezelés lenne
- hirtelen terhelés + mellkasi fájdalom, ez alapján én is szívre tippelek :( Szóval ez kardiológus, de ha 20-30 lépcső után 5-10 percig lihegsz (és nem 70+ éves vagy), akkor nagyon sürgősen, mert nem igazán normális szerintem. Akkor se, ha esetleg edzetlenebb vagy túlsúlyos vagy.

(#20353) sssent válasza Because (#20338) üzenetére


sssent
senior tag

Egy normál 7-es racsnin közelebb vannak a lánckerekek, szóval 6-os indexelt váltókarral nem működhet jól.

(#20354) gergo5991 válasza Cathfaern (#20352) üzenetére


gergo5991
őstag

175cm/76kg, 18 éves, ez a lihegés már 1-2 éve fentáll, vagy csak azóta figyeltem meg magamon, köszönöm a választ, amint tudok, konzultálok orvossal, bár kardiológushoz eddig is jártam, bár 1-2 éve kimaradt már, alpból valami selesttel (google translate szernt magyarul - moraj XD) születtem, emiatt is kezdtem el járni hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#20355) Runner_fxr válasza gergo5991 (#20354) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én sem vagyok orvos, de ha születési rendellenességed is volt akkor simán lehet összefüggés, a tüneteid nagyon úgy hangzanak mintha valami a szíveddel nem lenne okés. Keress másik orvost, sajnos vannak sz@r orvosok is, ne hidd el az elsőnek azt amit mond, pláne ha nem tud megoldást a problémádra vagy úgy érzed mást mond mint amit érzel.

(#20356) Cathfaern válasza Runner_fxr (#20351) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ahogy az első ezzel kapcsolatos postomban le is írtam, nekem 0 tapasztalatom van a 27,5"-os, illetve a 29"-es biciklikkel. Sőt továbbmegyek, a 26"-osokkal is, mert egész életemben országúton tekertem, a kezdeti pótkerekes gyerek biciklim után a következő egy 28"-os trekking volt. Szóval én csak a beszámolókra és számokra tudok támaszkodni, ennek megfelelően teljesen tiszteletben tartom azok véleményét akiknek van is tapasztalatuk vele.

Igazából számomra az kérdéses, hogy amit leírsz különbségeket, azok mennyire a kerékméretből adódnak, és vajon mennyire az eltérő váz geometriából, illetve felszereltségből? Mert szerintem amiket leírsz különbségeket, bőven adhatja az is.
Jó lenne csinálni egy tesztet, hogy:
- fix útvonalon
- 4-5 emberrel
- 26", 27,5" és 29"-os kerékpár. Úgy kiválasztva, hogy a felszereltség megegyezzen, és a vázgeometria is legyen megegyező amennyire az eltérő kerékméret engedi

Aztán mindenki végigmenne mindegyik biciklivel és úgy ki mire jutna :)

Egyébként abban teljesen igazad van, hogy a választási szabadság sose hátrány. Nekem inkább az a bajom, hogy az egészet a gyártók úgy harangozzák be, hogy ez mennyire forradalmi, és ez most megváltja a bicikli ipart. És nem pedig, mint egy alternatíva. Persze az, hogy "bajom" az erősen túlzás, ahogy írtam is a bevezetőben, engem közvetlenül nem is érint a téma :B Bár mindig tervben van a terepezés kipróbálása, de egyelőre túl sok tényező áll ennek útjában.

(#20357) Szakbarbár válasza -=RelakS=- (#20347) üzenetére


Szakbarbár
aktív tag

A Tolvajkergetőkben nekem az nem tetszik, hogy sokszor lakat nélkül vagy a legócskább sodronyzárral hagyják ott a bicikliket. Tudom, azért csinálják így, hogy könnyű dolga legyen a tolvajnak, de kíváncsi lennék ha egy komolyabb U lakattal vagy akár két olcsóbbal lennének lezárva a biciklik akkor is elvinnék-e. Tippem szerint akkor nem lenne ennyi "fogásuk".

Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

(#20358) Tomi_Sci válasza Cathfaern (#20350) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Ez a 27,5 nem valami ősi méret egyébként? 650B a neve, régen volt 650A, 650C meg ezer másik, csak aztán a 26" meg a 28" egyeduralkodók lettek, de attól függetlenül ez nem új szerintem.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#20359) -=RelakS=- válasza Szakbarbár (#20357) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Szerintem tökmind1

Lezáratlanul hagyják ott (ami mondjuk fasság, de akkor is), elviszi a gyökér, mert hogy ott lett hagyva.
Lezárva hagyják ott, akkor meg már dolog elleni bűncselekmény, vagy mi. Gondolom, az mindegy, hogy gyorskötözőt, vagy hiperszuper lakatot használnak.

Viszont akkor is az a legnagyobb gond, hogy valakinek egyáltalán megfordul a fejében, hogy elvigyen valamit, ami nem az övé, és valószínűleg nem közpréda.
Szóval fogdossák csak a kis szarháziakat, kevesebb lesz belőle ... legalábbis lenne, ha a rendőrség partner lenne a dologban.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#20360) Runner_fxr válasza Cathfaern (#20356) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Jómagam 93-óta montizok. :) A mountain bike action hungry volt a bibliám, szinte kizárólag terepezek, számomra meg pont az országútizás egy homály, azt soha nem csináltam, egyedül egy virsligumis ftness bicajom volt pár hónapig, az nem jött be. 26"-os montim vot már rengeteg, az összes kategóriából, így azt úgy gondolom csukott szemmel is megismerem. :) Kipróbálva a nagyobb kerékméreteket valóban érezhető a különbség, ez nem csak a vázgeometria, hanem ténylegesen érezhető, hogy nagyobb kerekeken gurulsz. Annak minden előnyével és hátrányával, tényleg csak azt tudom mondani, hogy próbáld ki, mert számokból és írásokból soha nem fogod megérezni a különbségeket.

Tomi_Sci: De bizony, 584-es felni már nagyon régóta létezik, ez a 27,5". Csak ugye nagyon nem mindegy, hogy milyen kerékpárban vannak ezek alkalmazva, montinál a 622 és 584 egy újdonság, a 622 már nem annyira, de a 26-hoz képest igen.

[ Szerkesztve ]

(#20361) Slownz


Slownz
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Lecseréltem a láncom, így sajnos a racsnim is cserélni kell, ugyanis nem érzi jól magát az új lánccal.

Elvittem egy közeli bicikliboltba, ott ajánlottak hozzá egy racsnit, viszont sokalltam az árát, azért is szeretnék utánajárni, hogy mennyi lenne az ára máshol. Viszont nem vagyok teljesen tisztába vele, hogy pontosan milyen racsni kell rá, ebben kellene segítség.

az biztos, hogy 6 sebességes, és szerintem menetes. Nem tudom, hogy ezen kívül számít-e még valami. A boltban az eladó azt mondta, hogy a biciklimre "régebb fajta racsni való" nem tudom, hogy ez mit takar.

Lőttem egy elég gyenge minőségű képet is, hátha segít.

Ezer hála, aki válaszol. :R

(#20362) Csapi007 válasza Cathfaern (#20350) üzenetére


Csapi007
veterán

Hy
Mindig lesznek ilyen őrületek. Mint pl. mostanság a fat tire, ha van létjogosultsága megmarad, ha nincs akkor eltűnik. Egyébként meg nem értem miért zavar ez bárkit is. Olyat kell venni ami neked tetszik, többit elfelejteni.

"Csak úgy mondom"

(#20363) sssent válasza Slownz (#20361) üzenetére


sssent
senior tag

Régebbi, úgymint nem kazettás, hanem menetes. Alkatrészáron 3000 körül reális, de nyilván bolttól és típustól függően lehet némi szórás. A csere munkadíja sem kéne, hogy néhányszáz forintnál több legyen.

(#20364) fpeter07 válasza Cathfaern (#20340) üzenetére


fpeter07
veterán

Viszonyítás kérdése. Ha a bringád valamelyik szöge akárcsak 1 fokkal is eltérne, azt megéreznéd. Bringázási stílus kérdése a kerékméret.

szerk: (#20342) sanzi89: Azt csinálták amit mondasz. A 29-es bringa valójában 28-as.

[ Szerkesztve ]

(#20365) Runner_fxr válasza Csapi007 (#20362) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Azért a 27,5-öt vagy 29-et nem említem egy lapon a fat tire-el. Az tényleg egy őrület, ellenben az előbb említett méretekkel.

Az én véleményem az, hogy a 26" az megmaradhat DH/FR kategóriákban, ahova a legfürgébb és legerősebb kerekekre van szükség. Illetve az alsó szegmensbe, hobbi kerékpárnak, alacsony nőknek vagy gyerekeknek.
A nagy átlagnak teljesen jó lesz a 27,5, akár versenyzőknek is.
29" jó lehet maratonra, xc-re magasabb embereknek, illetve kezdőknek akik most ismerkednek a terepezéssel, 29"-en nagyobb biztonságban fogja magát érezni egy kezdő mint a kisebb kerékméreteken.
A nagy átlag a 26"-ot akár el is felejtheti, de a gyártók is erre felé tendálnak.

[ Szerkesztve ]

(#20366) fpeter07 válasza Cathfaern (#20356) üzenetére


fpeter07
veterán

Specis versenyző, Christoph Sauser nyilatkozott egyszer a kerékméretről. Ugyanazt a kört megtette két különböző bringával. Az időkülönbség elhanyagolható volt, azt emelte ki, hogy 29-ernél nem kell annyira figyelni az utat, lehet lazítani kicsit.

(#20367) fpeter07 válasza Runner_fxr (#20334) üzenetére


fpeter07
veterán

"20-30 euróért vágnak le egy hajat nullás géppel" :Y Asszem akkor az évi egy hajnyírás többre tolódna.

(#20368) -=RelakS=- válasza fpeter07 (#20367) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Nem véletlenül keresnek odakint többet :)
Ha a termékek kb ugyanannyiba kerülnek, akkor a szolgáltatás kell, hogy magyar szemmel rohadt drága legyen

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#20369) Runner_fxr válasza fpeter07 (#20367) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ahol a munkának értéke van, ott ez van, a szolgáltatásokért többet kell fizetni. Ettől függetlenül ha megnézed Németországban vagy Ausztriában a kiadások és az átlagos havi bérek viszonyát, sokszorosan jobb a helyzet mint például nálunk.

[ Szerkesztve ]

(#20370) Tomi_Sci


Tomi_Sci
őstag

Hehe, hát ez hülye :D Vegye már meg valaki...

http://apro.bikemag.hu/browse/orszaguti/valto-fek/shimano-105-fekkarpar-l225609.html

Bocs, mobilról.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#20371) NeoExDeath válasza NeoExDeath (#20329) üzenetére


NeoExDeath
aktív tag

Tudnátok válaszolni arra, hogy mit érdemes választanom a listából?

Még mindig a 29 felé tendálok ezért fontos lenne. Terepen sajnos se 27.5 se 29-et nem próbáltam, utcán 27.5 et igen, az tetszett. 29 felett még csak boltban álltam de tetszett a dolog.

Én az L-es vázon már úgy éreztem hogy hasalok majdnem. Az M-esen pont kellően közel volt a kormány, az üléspozíciót is kényelmesnek éreztem, de igaz hogy két különböző márka bringáiról volt szó. Meg 29-es kerekek mellett az M-es váz is éppen megfelelő volt felső vázrúd szempontjából, azt véletlenül sem mondanám hogy sok hely maradt, szóval az L-es még jobban közelített felém.
Ezzel a kérdéssel még azért foglalkozok.

Egyébként úgy látom hogy a 27.5 és 29 es bringák kb ugyanabban az árban vannak egyazon márkánál, ebből azt következtetem hogy a boltosok tényleg méretek alapján kellene hogy javasoljanak, nem azért hogy eladják a drágább 29 est.

(#20372) Vanir válasza Tomi_Sci (#20370) üzenetére


Vanir
veterán

Hát ez ennyiért ingyen van :)

(#20373) Runner_fxr válasza NeoExDeath (#20371) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Acera váltó alá én semmiképpen sem adnám, de inkább alivio. A linkelt bicók közül nekem a Cannondale Trail 29 6 és a CTM Rambler 2.0 a legszimpatikusabb, a többivel nem foglalkoznék.
Vagy esetleg ebből van egy 56-os méret az üzletünkben. Egy próbát megér.

A te magasságodhoz jó lehet a 27,5 és a 29 is, a kérdés az, hogy milyen a kerékpározási stílusod?
Teljesen kezdő terepesnek talán a 29-et inkább ajánlanám, bár a 27,5 se lenne rossz választás.

(#20374) Tüzi válasza -=RelakS=- (#20359) üzenetére

+1

amikor megérkeztem sydney-be, a reptér várójában hagytam a 140ezres optikámat.
20 perc múlva vettem észre.
visszafutottam érte, és jó objektívhez méltón megvárt.
ez pesten kb 1.2másodperc lenne mire eltűnik... az alatta lévő asztallal együtt.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#20375) NeoExDeath válasza Runner_fxr (#20373) üzenetére


NeoExDeath
aktív tag

Köszönöm a véleményt. Mondhatni teljesen kezdő terepes vagyok, a mostani bicóm egy single speed minimalista városi gép. Részben azért szeretem az egy sebességet, mert a gyerekkori MTB-om váltójával sok szívás volt, és azóta is tartok a váltóktól, ezért olyan MTB-ot szeretnék amin megbízható váltó van. Őszintén szólva nem tudom mik a különbségek az egyes Shimano váltók között, de nekem elég ha teszi a dolgát megbízhatóan.

Stílus? Hát kb 80%-ban városban használnám a montit, a maradék esetben mennék vele terepre, kirándulások, stb. Szóval nem a terep használat a fő szempont, de fontos. Gondolkodtam trekking meg cross bicókon is de maradnék a montinál.

Megkérdezhetem hogy a váltón kívül milyen szempontokat mérlegeltél? Nekem ár és felszereltség arányban a Specialized Hardrock Disc SE 29 igazán szimpi, az nem lenne elég az én igényeimnek?

(#20376) Runner_fxr válasza NeoExDeath (#20375) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

110kg-os embernek nem nagyon javasolnék menetes hátsó agyat, v-féket, vagy mechanikus tárcsaféket (kivéve ha az egy avid bb7-es), hidraulikus tárcsa és kazettás agy illene.
A villa amúgy is probléma lesz, azt egészen biztos, hogy cserélned kell majd, akármelyiket is választod.
29"-es montitnál maradhatsz, jó lesz az. Mondjuk erre a felhasználási területre inkább a cross trekinget szokták javasolni, de ha neked a monti geometria szimpatikusabb akkor válaszd azt.

(#20377) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Jópofa gép: [link] Hát még az ára :) A teszt gépet 330-ért oadaadják, annyiért ajándék ez a bringa!

(#20378) Slownz válasza sssent (#20363) üzenetére


Slownz
senior tag

Ezért volt gyanús nekem, hogy 6500 Ft-ot kért volna érte, sokalltam.

Akkor bármilyen 6 sebességes mentes jó rá, pl?

(#20379) szjoci válasza Slownz (#20378) üzenetére


szjoci
őstag

Jaja, bármelyik jó. Veszel még hozzá egy racsnileszedőt, és ki is tudod magadnak cserélni.

Üdv,
Joci

(#20380) TripleB válasza Runner_fxr (#20328) üzenetére


TripleB
senior tag

Karbon Cannondale Flash 29er-t lefty-vel a hazai boltokban nem nagyon dobálnak hozzád... aztán leugrott róla a gyári szett, ment rá xtr. Három Speci cipő stb., rgy darabid elleszünk.

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#20381) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

eBike-nak küldtem tegnap este kérdéseket pár termékükkel kapcsolatban. Vajon fognak válaszolni a hétvége/ünnepek alatt, vagy már csak kedden?

(#20382) gyuszaa válasza batagy (#20381) üzenetére


gyuszaa
őstag

Esélytelen, nem droidok.

Nekem volt, hogy 1 hét is eltelt, mire válaszoltak. Gondolom regiment levelet kapnak.

(#20383) Runner_fxr válasza TripleB (#20380) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mali forgalmazza a cannondale-t, de gpndolom ott is inkább az olcsóbb modellek mennek. Sajnos ilyen felső kategóriás bicajok nálunk szinte beszerezhetetlenek. Nem igazán rendelnek a boltosok, de még sokszor a középkategória is hiányzik.

xtr helyett én inkább egy sram x.0-át vagy xx-et választottam volna.

(#20384) lsebestyen válasza Slownz (#20378) üzenetére


lsebestyen
addikt

Hát eddig lehet tudni milyen volt rajta? Meg milyen láncod van? Vedd a bringabutikból, ha pesti vagy, gyorsabban nálad van mint az ebikeból...

(#20385) DjKoxi


DjKoxi
senior tag

Üdv!

Bike Positive Travel Disc első kerékagy csapágyméretét nem tudja valaki? Kerestem, de sehol nem találom. Honlapja sincs a B+-nak?

Felraktam a terepgumis kerékszettet, sajnos állítgatás nélkül nem lehet a cserét megcsinálni. Talán ha ugyanolyan alkatrészekből állna a két kerék.

Köszi a választ!

(#20386) Jorus válasza NeoExDeath (#20371) üzenetére


Jorus
nagyúr

Rossz következtetés. A megfelelő kerékméretű gép kiválasztása a felhasználási területtől, bringakezeléstől, stílustól függ, nem a magasságtól. Annyi az ajánlás, amit célszerű betartani, hogy 175 cm alatti testmagassághoz jellemzően nem lesz megfelelő egy 29-es gép geometriája. Olyan tehát nincs, hogy 185 centi felett 29-es monti kell. Ha neked egy 26-os monti felel meg az adott felhasználásra, akkor lehetsz 190 centi is, a 29-essel csak szenvedni fogsz. Ahogy Runner_fxr is írta, a felhasználás terület és a stílus a meghatározó, és ahogy Cathfaern írta, a kerékméret csak egy paraméter, a gép teljes geometriáját kell vizsgálni. Az is igaz persze, hogy a 29-es gépek geometriája, szögei eltérnek a 26-osoktól a nagyobb kerékátmérő miatt.
Mindettől függetlenül simán elképzelhető, hogy számodra tényleg egy 29-es monti lesz a legjobb választás, tehát az eredmény lehet jó, de a gondolatmenet hibás. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#20387) batagy válasza gyuszaa (#20382) üzenetére


batagy
őstag

Rendben. Ez érthető.

[ Szerkesztve ]

(#20388) belaazallat válasza szjoci (#20336) üzenetére


belaazallat
addikt

Szia! Köszi!

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#20389) sanzi89


sanzi89
addikt

Pesti bringaboltok becsületpróbája.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#20390) NeoExDeath válasza Runner_fxr (#20376) üzenetére


NeoExDeath
aktív tag

Akkor az általad javasolt két típusban kazettás hátsó agy van, a többiben meg menetes?
A villával kapcsolatban mire számíthatok, miért kell cserélni? Várható hogy eltörik, vagy miért?

A Gepida géppel érdemes számolni? Nekem azt mondták hogy mivel magyar azonos áron komolyabb a felszereltség. Pl a legjobb hátsó váltó is azon van a listából.

(#20391) NeoExDeath válasza Jorus (#20386) üzenetére


NeoExDeath
aktív tag

Értem, köszi! Nincs valahol valamilyen összefoglaló, hogy bringakezelés, és stílus szempontjából mit nyújt a trekking, cross a mtb-hoz képest? (ugyanez érdekel a vázgeometria szempontjából is). Mert nekem sajnos ez a bringakezelés elég tág fogalom. Főleg városban használom, tekerek rajta, néha ülve néha állva :) Én így kezelem. Nem extrémkedek, csak tekerek, néha felugratnék egy egy nagyobb padkára. Meg persze terepre is vinném néha.

(#20392) 8th válasza sanzi89 (#20389) üzenetére


8th
addikt

Az EcoBike szépen leszerepelt. :U

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#20393) razzorr


razzorr
őstag

Ti melyiket választanátok a kettő közül: caprine (V-fékes változat) vagy
kross
Kb.azonos árban lenne mindkettő. A caprine-t olcsóbban mint az ott szereplő ár, mert azt besz.áron megkapom egy helyen. :)

[ Szerkesztve ]

(#20394) lsebestyen válasza razzorr (#20393) üzenetére


lsebestyen
addikt

Caprine szerintem.

(#20395) szjoci válasza razzorr (#20393) üzenetére


szjoci
őstag

Szerintem is Caprine... Deore váltás, kazettás koszorú, octalinkes Shimano hajtókar a kross acera váltójával, menetes racsnijával és SR (szerintem négyszögtengelyes) hajtókarjával szemben.

[ Szerkesztve ]

(#20396) sanzi89 válasza razzorr (#20393) üzenetére


sanzi89
addikt

Nem is kérdés, Caprine. :))

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#20397) syberia válasza lsebestyen (#20384) üzenetére


syberia
veterán

Kedvenc boltom, anyám gépére ilyen racsnit vettem és nagyon pontosan lehet vele váltani Tourney markolat váltóval, igaz kapott új bowdenházat teflonos szilikonzsírral :)) Érdemes átkenni vele a bowdennnek a házban futó részét vele, olyan mint ha egy kategóriával jobb váltóval kapcsolgatnád a fokozatokat. :K

(#20392) 8th: Tőlük akartam venni egy Deore váltót, de olyan lehetetlen akciójuk volt (csak futárral rendelve volt érvényes, ami elviszi-szó szerint-a kedvezményt) hogy inkább hagytam a fenébe :P

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#20398) lsebestyen


lsebestyen
addikt

Öcsém elég régi cangáján a hátsó kerék kotyog, gondolom az aggyal lehet valami, vagy csapággyal, ezt sose tudom :P Mit kéne hozzá venni? Vagy inkább küldjem szervizbe? :B

(#20399) syberia válasza lsebestyen (#20398) üzenetére


syberia
veterán

Kikapod és kónuszkulccsal meg 15-16-os...inkább lest meg ezt a videót :D

https://howbad.info/

(#20400) lsebestyen válasza syberia (#20399) üzenetére


lsebestyen
addikt

:R

btw ez a "zene" alatta vlmi borzalmas...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.