Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20356) Cathfaern válasza Runner_fxr (#20351) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ahogy az első ezzel kapcsolatos postomban le is írtam, nekem 0 tapasztalatom van a 27,5"-os, illetve a 29"-es biciklikkel. Sőt továbbmegyek, a 26"-osokkal is, mert egész életemben országúton tekertem, a kezdeti pótkerekes gyerek biciklim után a következő egy 28"-os trekking volt. Szóval én csak a beszámolókra és számokra tudok támaszkodni, ennek megfelelően teljesen tiszteletben tartom azok véleményét akiknek van is tapasztalatuk vele.

Igazából számomra az kérdéses, hogy amit leírsz különbségeket, azok mennyire a kerékméretből adódnak, és vajon mennyire az eltérő váz geometriából, illetve felszereltségből? Mert szerintem amiket leírsz különbségeket, bőven adhatja az is.
Jó lenne csinálni egy tesztet, hogy:
- fix útvonalon
- 4-5 emberrel
- 26", 27,5" és 29"-os kerékpár. Úgy kiválasztva, hogy a felszereltség megegyezzen, és a vázgeometria is legyen megegyező amennyire az eltérő kerékméret engedi

Aztán mindenki végigmenne mindegyik biciklivel és úgy ki mire jutna :)

Egyébként abban teljesen igazad van, hogy a választási szabadság sose hátrány. Nekem inkább az a bajom, hogy az egészet a gyártók úgy harangozzák be, hogy ez mennyire forradalmi, és ez most megváltja a bicikli ipart. És nem pedig, mint egy alternatíva. Persze az, hogy "bajom" az erősen túlzás, ahogy írtam is a bevezetőben, engem közvetlenül nem is érint a téma :B Bár mindig tervben van a terepezés kipróbálása, de egyelőre túl sok tényező áll ennek útjában.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.