Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#110399) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Pulzusmérés:

Mindenéppen hasznos még amatőr szinten is szerintem. Nekem sokat segített abban, hogy leszokjak arról hogy mindig maxon menjek. Indulástól érkezésig.

Volt azért eü probléma is bőven nálam ami rákényszerített a lassabb tempóra.

Most egy ideje a csukott szájjal tekerést nyomom. Tél/tavasz óta 137-ről felment a határ 150 fölé ahol még bírom. Például ilyenre is jó lehet.

Balatonkör vs Balatonfelvidék:

Most péntek-szombat-vasárnap volt egy tekerés hugomékkal és a kollégáival a Balaton körül. Az egészből csak részleteket tudnék kiemelni ami tetszett. Balatonaliga-Balatonvilágos körül a löszfal tetejéről a kilátás. A déli parton muszáj bemenni a kikötőkbe, ha valamit akarunk is látni. fonyód után a part melletti bringaút szakasz. Keszthelyen pár hely. Szigligeti vár. Badacsony kimaradt a felhőszakadás miatt. Azon a szakaszon vízhűtéssel mentünk. Tihany. Fűzfőnél egy rövid szakasz a kikötő körül.

Ma Veszprémig levonatoztam. Átcsapattam délre a Nagyvázsony felé tartó bringaútig. Onnantól végig parádés volt. Össze sem hasonlítható a kettő. Tökéletes bringaút van Tótvázsonyig. Szuper kis hullámvasút végig. Szántók és levendulamezők mindenfelé. Jobbról a Bakony vonulataiban lehet gyönyörködni. Majd Barnag és Vöröstó településeket érintve, ahol még intenzívebb már a látvány. Itt sok szakaszon átveszi az erdő a szerepet a korábban mindfelé elterülő mezőgazdasági területektől. Nagyvázsonyban Megnéztem a Kinizsi várat, csak kívülről mert nem akartam otthagyyni lezáratlanul a bringát. Majd átgurultam a Pálos kolostor romjaihoz. Nyugalom. Ez az egy szó ami eszembe jutott, amikor ott sétáltam a romok között. Itt egy megjegyzés a megközelítéshez. Nem biztos hogy szabályos, de a temetőn keresztül könnyebb az odajutás. A tábla szerint az erdőn keresztül kell menni. Arra picit húzósabb volt oda. Nyaltam egy fagyit, de a Lovasberényi még mindig a legeslegjobbab. Visszagurultam Vöröstó településig, ahol engedelmeskedve a navigációnak a település közepén egy jobbos kanyarral bevetettem magam az erdőbe. Itt az útfelület a füldút és a diónyitól az öklömnyi méretű kövekkel teleszórt között váltakozott. Tekertetek már pillangófelhőben (vagy lepke?). Felejthetetlen látvány volt, amikor az úton csoportosuló rozsdabarna pillangók felé tekerve egyszerre száltak fel és ezen a tömegen tekertem át. Kijutottam Vászoly településre. Szép, nyugodt hely. Innetől szinte végig gurulás Balatonudvari-ig. A 40-60 körüli tempónál a lent elterülő türkizkék Balatont láttam végig magam előtt. Irány tihany. Itt módosult a terv a vonat miatt, pedig szerettem volna Sajkodot is megnézni. Ez most kimaradt. Egy gyors bekukkantásra futotta azért a part mentén a keleti oldalon. Majd darálás Füredig a vonatra.

Összevetve a kettőt nem tudom egy lapon említeni a két túrát. A Balatonkör nekem unalmas volt sok helyen. Inkább sportértéke van szerintem egy nap alatt ledarálni. Ellenben a Balaton felvidékbe belenyúló mai túrát nagyon élveztem. Ajánlom mindenkinek.

Nem tudom látszik-e az útvonal: Strava

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.