Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#33751) ígyvanferi válasza Wolverine (#33750) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Akkor viszont nem érzem az egyensúly a "hozzuk ki a maximumot a gearünkből az enchantokkal, gemekkel" és a "milyen karaktert is kezdjünk elsőnek" cikkek között. Ez már csak kukacoskodás, a kezdeményezés dicséretes, és mondom, találtam benne hasznos dolgokat (sem komoly raider, sem kimondott kezdő nem vagyok).

(#33752) parandroid válasza saguaro (#33744) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Mondjuk épp ezért lenne érdemes talán felhúzni a karaktert - mire eléred az endgame contentet, többé-kevésbé megtanulod használni. Mondjuk nekem könnyen megy, én élvezem a szintezést is, sőt, újabban inkább szintezek, mint raidelek. Mindazonáltal tapasztalataim szerint ügyesen, odafigyelve, egy hónap alatt közel fullra lehet öltöztetni egy friss 80-ast, az 1-80 pedig 2-3 hét. Más kérdés, hogy tényleg érdemes-e megvárni az új contentet és az átalakított 1-60-at az új karakterekkel. Ígéretek szerint nemcsak szebb, hangulatosabb, de gyorsabb is lesz ezen a szinten a fejlődés.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33753) Healbacsi válasza Wolverine (#33737) üzenetére


Healbacsi
őstag

Moderalni a hun csatit elegge bator probalkozas, bar szerintem egy valodi szelmalomharc. Jo par honapja rairtam priviben egy sracra, aki allandoan buta makrokat spammelt trade-re, raidek generaljara. Megkerdeztem tole, megis nem lehetne-e, hogy szuneteltesse eme szokasat. A valasz tomoren annyi volt, hogy megis hogyan kepzelem, hogy privat uzenetet irok ra megzavarva az o szemelyes aurajat, illetve ha nem tetszik a sok abra a publikus channelen ne olvassam el. Ezeket az embereket nem lehet kigyomlalni. Sajnos nekunk magunknak kell megoldani, hogy "lathatatlanok" legyenek szamunkra.

[ Szerkesztve ]

(#33754) saguaro válasza parandroid (#33752) üzenetére


saguaro
tag

Szívesen felhúznám, de időm nem nagyon van rá, meg eléggé kezdőnek érzem magam, és az a 2-3 hét szerintem inkább 2 hónap+ lenne. :B

Az ember annyit ér, amennyit változtat a világon - Marlowe

(#33755) Wolverine válasza saguaro (#33754) üzenetére


Wolverine
félisten

Időd annyi, mint a tenger, a WoW nem fog elfutni előled. Nem mellesleg ha egy lvl80-as karakterrel bénázol teljesen kezdőként, az rossz híredet keltheti...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#33756) nak0n válasza saguaro (#33754) üzenetére


nak0n
aktív tag

Ha kezdőnek érzed magad, és megveszel egy max szintű karaktert, mit fogsz vele kezdeni? Random partiból kivágnak, amikor a negatív DPSt tolod, vagy épp képtelen leszel tankolni vagy healelni, raidekre el se fognak vinni. Elkezdhetsz egyedül questelgetni, csak akkor ezt éppen tehetnéd lvl1-ről kezdve, egyrészről felfedezel egy rendkívül összetett világot, másrészről meg nem fenyeget a dolog, hogy kifizeted a pénzt egy karakterért, aztán esetleg a tulaj meggondolja magát és visszaszerzi.

(#33757) ArmanD. válasza saguaro (#33741) üzenetére


ArmanD.
őstag

Én csak annyit mondok ezt a játékokot nem neked találták ki :Y

Öreg vagyok már bohócnak!

(#33758) birno


birno
addikt

Valaki használja itt a SexyCooldown nevű addont?
A Coolline-t szeretném leváltani vele, de egyszerűen nem azt csinálja amit kellene s nem értem, hogy miért(lehet mert elviekben nem 4.0.1 kompatibilis?).
Szóval a lényeg, hogy nem azt mutatja, hogy mikor tudok újra használni egy adott spellt, hanem, hogy meddig hat.
Pl. Tiger's Fury, nem a 30s-et mutatja mikor lejár a cooldown hanem hanem a 6s-et amíg használhatom és az Event Types résznél a "My spells" van kipipálva, aminek a tooltipje is azt mondja, hogy "Show my spells cooldown on this bar", szóval nem értem. :(

(#33759) Wolverine válasza birno (#33758) üzenetére


Wolverine
félisten

A SexyCooldown volt a CoolLine eredeti verziója, ha jól emlékszem... szóval az a régebbi. (miért akarod lecserélni?)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#33760) nak0n válasza birno (#33758) üzenetére


nak0n
aktív tag

PowerAuras nevű addonban be tudod lőni, hogy mondjuk feldobja képernyőre a spell ikonját, amikor használhatóvá válik.

(#33761) birno válasza Wolverine (#33759) üzenetére


birno
addikt

CoolLine-al nem lehet több bart létrehozni, elkülönítve így esetlegesen a buff/debuff/spell variációkat, de ami miatt főleg tetszene a sexycooldown, hogy be lehet állítani egy max duration-t ami alatt nem mutatja a cooldown-t vagyis ha pl. van egy 2 perces cooldownal rendelkező spell, akkor én nekem bőven elég ha az utolsó 15-20 másodpercet jelzi, annyi idő alatt fel tudok készülni az újabb használatára, nem kell, hogy 2 percig nézegessem előtte.
Ha tudsz alternatívát ami képes ezekre, plusz lehet azzal is szűrni, hogy mit mutasson mit ne és ilyen timeline alapú mint ezek, akkor az is érdekel. :)

ratex: Igen, ismerem, de azt se akarom, hogy az utolsó pillanatban jelezze, jobb lenne 15-20s-el előtte ahogy fentebb írtam.

[ Szerkesztve ]

(#33762) birno


birno
addikt

Van arra valami megkötés arra vonatkozólag, hogy mikortól érhető el egy dungeon a finderben?
Mert most van 3 questem StormWind Stockade-ba, de a dungeon finderben nem jelenik meg, egyedül meg elég húzós lenne.

(#33763) parandroid válasza birno (#33762) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az szerintem nem még, hanem már nem jelenik meg. Stockades azt hiszem, 25-ös szintig van a DF-ben. Ha már 30 körül vagy, akkor tutira mások lesznek. Én is most dobtam ki 3 Stockades uestet, mert mire megcsináltam volna, már nem tudtam DF-rel lemenni.

Egész belejöttem egyébként a szintezésbe, hétvégén hirtelen öltettlő vezérelve felrántottam a bankos karakteremet 13-ról 36-ra. :D

Egész vidám dolog shadow papként fejlődni, egyedül instákban vagyok gondban, mert mindenki tolja az aoe-t ész nélkül, és meg a single target damag-el, és a kis dotjaimmal feleakkora dps-t csinálok, mint a többiek? Van valami trükk, vagy ez ilyen? A végén kínomban már inkább healeltem, de nem tudom, hogy a low level miatt, vagy mert shadow-n ez ilyen, de elég sok mana-problémám volt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33764) ígyvanferi válasza parandroid (#33763) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igen, nehéz a dolgunk trashen. Most már, hogy van egy korrekt gearem (semmi raid cucc, csak triumph-ból/justice-ből), HC-kban rendre az élen végzem. Oculust, CoT-t és a hasonlókat most ne vegyük figyelembe, mert az kész agyrém. Addig meg türelmesen viseltem, hogy beelőznek a DPS-ben. Ha szóvá tennék, ne foglalkozz velük, te mindent megteszel, de ilyen a SP-k élete. Örüljenek a kis manának, healnek, spell hasténak, amit adunk.
Nincs igazán trükkje, DP-vel kezdek, aztán sorban megkapják a SW: P-t, VT-t, ilyenkorra az elsőbe mehet a SW: D, maradékra MB, meg ami szabad. 36-on már mind elérhető, ha jól emlékszem.
A mana probléma nekem is csak 70 fölött szűnt meg, addig marad a sok ivászat.

Más: 67-es palámmal gondoltam kipróbálom a tankolást, elsősorban, hogy hamarabb jussak le instába. Majdnem hogy nagyobb DPS-t tolok, mint retrin. :Y Persze azt hozzáteszem, hogy az a két alkalom, amit végigtankoltam, ritka sz@r dps-sel hozott össze. Nyilván olyanokkal, akik tudják is, mit csinálnak, nem virgonckodnék ennyire.
Viszont sokszor fogalmam sincs mi történik, sokat nem látok egy-egy trashen, csak nyomkodom gyak. érzésre a gombokat. Sokszor azt sem látom, lehúzta-e rólam valaki a mobokat. Halni mondjuk még nem halt senki. Hogy lehet ezzel megbirkózni? Vagy majd idővel belejövök?

(#33765) Wolverine válasza birno (#33761) üzenetére


Wolverine
félisten

Én a cooldownokat inkább az actionbarom gombjain szeretem látni, és arra az OmniCC tökéletes.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#33766) birno válasza parandroid (#33763) üzenetére


birno
addikt

Lehet igazad van, bár nem rémlik, hogy láttam volna korábban, de lehet csak nem figyeltem.
Akkor vagy dobom én is vagy megpróbálok összeszedni pár embert, mert amúgy a 3 együtt azért már nem adna rossz XP-ét, főleg ha egy füst alatt le lehetne tudni őket.

Wolverine: Több spell is össze van vonva macrokba nálam s így nem mindig látszódik az actionbaron a cooldownja, meg nem is igazán esik bele a látókörömbe, ilyen timeline formában meg nagyon jól követhető a dolog számomra.
Majd még utánanézek akkor van-e olyan ami megfelelne a követelményeknek vagy hátha frissítik majd a sexycooldown-t, de ha más tud hasonlót akkor ne tartsa magában. :)

(#33767) HunBeowulf válasza birno (#33766) üzenetére


HunBeowulf
csendes tag

ForteXorcist. Ha még nem mondták.

Oel ngati kameie - I see you

(#33768) Lajtorja válasza Wolverine (#33755) üzenetére


Lajtorja
aktív tag

Mert az, hogy egy Casino-s kariját veszi meg az amúgy is csak építene a reputációján, mi? :N Mondjuk BS allyn nem számít, az is igaz.

--- ---

(#33769) parandroid válasza ígyvanferi (#33764) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Megvan minden spell, kb ezeket használom én is, de gyakorlatilag csak bosson. Trashmobra teljesen fölösleges dot-ot feltenni, mire másodikat tickelné, úgyis ledarálják a többiek... Akkor ez ilyen, csak azért furcsa, mert előtte szinteztem már moonkint és mage-et is, ott azért más a helyzet. :)

Palával véleményem szerint élmény a tankolás, természetesen itt is a dps az, aki megkeserítheti az életed. Ne akarj durva dps-t, mert annyira elégedett lesz magával, hogy mekkora dps-t tol, hogy ő fog pullolni is, azonnal aoe-val kezd, akkor is, ha neked minden aoe aggrod cd-n van, és különben is azt a mobot fogja ütni, amelyik ranged, és messzebb áll a többitől. A tankolás egyébként egyszerű, consecration le az elején, utána időnként ami van területi aggro, azt elnyomni, aki lemegy, annak hammer, vagy csapj oda a pajzzsal.

Aggro figyelésre mindenképpen kell valami addon, omen mutat mindent, de nem túl látványos, én hosszú ideig gridet használtam, ez raid-frame szerűen rakja ki a partit, minden partitagra vonatkozóan mutatja az aggrot, és az esetleges bejövő healt. Aztán amikor healelni kezdtem, akkor átálltam vuhdo-ra, ez annyiban jobb, hogy egérkattintással is healelhetsz benne, és van még egy rakás másik panele különböző célokra.

birno: ha leírod, hogy milyen szintű vagy, onnét egyértelmű...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#33770) Shrek16


Shrek16
csendes tag

Sziasztok!

Mi most a legjobb leveling/soloing spec DK-nak?

Noé bárkáját egy amatőr építette. A Titanicot profik...

(#33771) F-ECT$ válasza Healbacsi (#33724) üzenetére


F-ECT$
titán

&Vitkor77: Ha az LK25 progresst nézem a csak magyar guildek esetén, akkor 1 TN, 4 Arathor, 4 Ragnaros és 1 Bloodscalp fér be a top 10-be. Ez alapján azt mondani, hogy az Arathoron gyenge játékosok vanna egy picit ferdítés szerintem...

Dive ever, work never.

(#33772) F-ECT$ válasza Shrek16 (#33770) üzenetére


F-ECT$
titán

Én az utolsó 3 szintet 4.0.1 alatt felváltva frost-on és unholy-n csináltam. A dps kb ugyanaz mindkét esetben, így én alapvetően frost-tal mentem a +20% mount speed miatt, de 1-2 elite/group q-t is sikerült behúzni unholyval: petet beküldöd, hagyod egy picit aggrózni, utána mész te, gáz esetén petet beáldozod, és bízol abban, hogy előbb hal meg a mob, mint te. Aoe grinding nem igazán megy szintezés alatt: 5 azonos szintű mob már jó eséllyel kinyír. (Instába is jó a frost dps, persze ha tankolni szeretnél, akkor kell a blood.)

Dive ever, work never.

(#33773) F-ECT$ válasza ígyvanferi (#33764) üzenetére


F-ECT$
titán

Én most találkoztam ugyanezzel a problémával, de DK esetén és 80-on. Ha meglesz a megoldás, akkor szívesen leírom, de egyelőre úgy tűnik, hogy egy tanknak több dologra kell figyelnie, mint egy dps-nek. (Valami egyszerűsített ui kellene, ahol nem zavar be az ezerféle spell effect.)

Dive ever, work never.

(#33774) F-ECT$ válasza parandroid (#33769) üzenetére


F-ECT$
titán

Én lockként találkoztam, sőt 80-on is találkozok ezzel a problémával: mire feltenném az összes dotot, addigra halott a trash, pedig nem is aff talenten vagyok. Ha 1 mob van, azzal nincs gond, mert mehet bele minden, 4+ mobnál jó az aoe, de 2-3-as packoknál nem éri meg sem az aoe, sem a dotolás. Itt nagy előnyben vannak azok a kasztok, akiknek rövidebb idő felépíteni a max dps-üket, ami pl egy DK-nak 2 gomb.

Dive ever, work never.

(#33775) DebilEvil válasza F-ECT$ (#33771) üzenetére


DebilEvil
tag

Sima LK25 nem biztos, hogy megmutatja, foleg, ha hianyos a lista.
LK25 HC: 1 TN, 2 Ragnaros, 1 BS
RS25 HC: 1 TN, 4 Ragnaros, 2 BS es 1 Arathor

ICC25-ben eleg regota van a 30%-os buff, a 4.0.1 pedig adott meg egy eleg nagy buff-ot, ennek ellenere az Arathor-rol senki nem olt LK25 HC-t.

(#33776) F-ECT$ válasza DebilEvil (#33775) üzenetére


F-ECT$
titán

Ok, ezek szerint eggyel több guild tolta le LK25HC-t és RS25HC-t BS-en, mint Arathor, így továbbra is tartom, hogy a BS-re azt írni, hogy "a jatekosok jók, sőt", míg az Arathorra azt, hogy "a játékosok zömében gyengék" nem picit túlzó.

Dive ever, work never.

(#33777) F-ECT$ válasza F-ECT$ (#33776) üzenetére


F-ECT$
titán

Tovább árnyalja a képet, hogy a mostani end content azért is csalóka, mert nyár volt, és utána már mindenki Cata-t várta/várja, így sokam már nem szenvednek a HC-vel. És megnézve pl a 10-es HC eredményeket:
LK: 2 TN, 1 Ragna, 1 Arathor
RS: 1 TN, 1 Ragna, 1 Arathor
nem igazán látom a BS-t...

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#33778) gabranek válasza F-ECT$ (#33773) üzenetére


gabranek
aktív tag

a tankolás az sajnos ilyen :) én a taunt master addont használom, meg figyelem a nameplateket, és egyből targetet váltok ha valamelyik elkezd vastagodni.
Még friss tankként volt egy elég érdekes beszélgetésem egy holy pappal az egyik instában, aki nehezményezte, hogy soha nem használom a lightwell-jét...de szerencsére megértette, hogy trash alatt nekem egy merő káosz van a monitoron, és nem igazán tudok arra is figyelni, hogy egy inci-finci valamit keresgessek a földön :)

田中れいな

(#33779) F-ECT$ válasza gabranek (#33778) üzenetére


F-ECT$
titán

Hát igen: ha 1 dps bealszik, akkor pár %-kal kisebb a kiosztott dmg, de ha egy tank vagy healer, akkor a fél raid vagy az egész party halott :) Persze progress esetén a dps-nek is oda kell tennie magát, különben nem megy le a boss enrage előtt, de farm státusz esetén a dps lazíthat egy picit, míg a tank/healer kevésbé.
Ezt a taunt master-t pedig megnézem, köszi.

Dive ever, work never.

(#33780) Wolverine válasza F-ECT$ (#33777) üzenetére


Wolverine
félisten

Mondjuk ennek az a fő oka, hogy a BS guildjei egyszerűen nem írnak hozzánk, ergo fogalmam sincs, ott milyen a progress :) Az Arathorról kissé aktívabbak az emberek.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#33781) DebilEvil válasza F-ECT$ (#33777) üzenetére


DebilEvil
tag

wowprogress, itt hitelesebb a lista es nem azon mulik hogy valaki beirja vagy sem a boss kill-t (nem, nem FBK-t :P)

(#33782) Healbacsi válasza F-ECT$ (#33779) üzenetére


Healbacsi
őstag

Nos.. atneztem kicsit a wowprogresst pve progress ugyeben. Ha csak a magyar jatekosokra sarkitjuk ki a velemenyed, akkor 10+ hc killel Arathoron 7 guild jar hc lk kill nelkul, Ragnaroson 8 db 10+ hc kill es 2 db lk hc, Bloodscalpon 9 db 10+ hc kill 1 lk hc. Arrol nem is beszelve, hogy a bloodscalpon a magyar arenasok igen igen elokelo helyen allnak, ezt sokan hajlamosak elfelejteni.
Ragnaroson 29 guildben van hc icc progress, Arathoron 26 guildben, Bloodscalpon 35-ben.
Igy az allitasom meg a random instakra is igazak.

[ Szerkesztve ]

(#33783) s.s.j.goku


s.s.j.goku
tag

THX a chatablak eltüntető addonokért,este próbálom őket.

(#33784) F-ECT$ válasza Healbacsi (#33782) üzenetére


F-ECT$
titán

Továbbra sem azt mondom, hogy az Arathoron több jobb/haladósabb magyar guild van, mint a BS-en, csak azzal az állítással vitatkozok, hogy "a BS-en lévő játékosok jók, míg az Arathoron zömében gyengék". Biztos sok gyenge játékos van Arathoron, de ott is akad nagyon sok jó.

Dive ever, work never.

(#33785) -conrad- válasza ígyvanferi (#33764) üzenetére


-conrad-
addikt

Pont 67 vagyok én is a Palával, én is tankként instagrindelek, és folyamatosan én vagyok a dps első de olyan szinten, hogy akér 4-5x többet tolok aoe packokon mint a dps. Bosson 1 targeten is mindig én vagyok aki a legtöbbet tolja. Mikor DPS-ként hívott be a random dungeon finder akkor csak ledobtam a right. fury-t és mentem prot talenten dps-ként. Nagyon durva, a shield, 3 targetet sebez és 6k-kat mindegyikbe, a hammer pedig volt, hogy 9k-t. BG-n is imba, kevésbé nukeolnak ki, plusz a damage is durva. (plusz ha holy powerből healelni kell magam az bőven elég)

(#33786) Arnold2 válasza F-ECT$ (#33774) üzenetére


Arnold2
őstag

Szerény véleményem szerint senki sem várhatja el tőled hogy trashen csillió DPS-t toljál. Még a legelvakultabb guild sem követeli meg, hogy a tagok egymást váltogassák a DPS lista tetején trash alatt.
Inkább szerintem az a fő, hogy ne halj meg, ha tudod ne szedd le az aggrot a tankról illetve ne asspull-olj tbbet.
Én személy szerint, mint warlock, vagy RoF-ot vagy ha sokan vannak (mint mondjuk ICC előszoba) akkor SoC-ot tolok. Instákban is arra a pár mobra RoF azt kész is van. :)

Más: Talán elmondhatom magamról, hogy PVE terén már nem vagyok kezdő. Viszont, most hogy nem raidelek átkacsintottam egy kicsit a PVP sötét oldalára.
Egy kérdésem van: ha a mágus kivágja az elején a 3 mirrort, azokat hogy lehet semlegesíteni (mint lock)? Kimegyek LoS-ból, vagy egy gyors mass fear (ahhoz meg sajna általában messze vannak, s mire odaérek már halott vagyok), vagy leszarom őket és megpróbálom minél hamarabb lenyomni a mágust?

(#33787) Healbacsi válasza F-ECT$ (#33784) üzenetére


Healbacsi
őstag

Szamomra a jo jatekos a kovetkezot jelenti. Bemesz vele egy adott contentre, hc boss, raid stb, akkor tudja mi a dolga. Az amikor elmondod neki mit csinaljon es total nem azt csinalja az a nem jo jatekos kategoria. A dps es healing meter nem erdekel, mert lehet valakinek nagy damage ha meghal minden fuszalban. Lehet valakinek elkepszto healing erteke, ha a targete meghal. Azokat is jo jatekosnak szamitom, aki bemegy arenaba, bg-be, es ott tudja mi a dolga, nem megy elore mint egy robot, hanem probal alkalmazkodni az adott szituaciohoz.
Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszuk, akkor igazak a megallapitasaim. Nem a top guildeket, top pvp-seket huzom le, hanem az atlagrol beszelek. Kaphatsz matekbol 3 db 4-est meg 1 karot, az atlagod megsem jobb 3-asnal.
Tobb jatekos jott a guildunkbe az arathor szerverrol. Azert jottek el, mert miutan a guildjuk feloszlott, nem maradt ott lehetoseguk, hogy lassak az adott content veget. Es mivel ezek az emberek eleg kivalo jatekosok, igy adok a szavukra.
Ujra szeretnem hangsulyozni, hogy a megallapitasaim az atlagos jatekosokra vonatkoznak, mivel egy kezdo jatekos felvetesere irkaltunk, igy ot meg nem erdekli a hc lk 25-os kill, hanem csak az, hogy kivel hol tud egyutt jatszani, szintezni, pvp-zni.

(#33788) SE_Fan válasza Arnold2 (#33786) üzenetére


SE_Fan
tag

Nyomd le az eredeti mágust :) meg feldobsz egy nether wardot a spell dmg ellen.

(#33789) F-ECT$ válasza Arnold2 (#33786) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze, ez nem elvárás, csak jó érzés, ha minden helyzetben tudsz jó dps-t tolni ha már csak erre vagy jó. Sima aoe helyzetben (4+ mob) egyébként a demon ág a legjobb: FG whirlwinddel (nem tudom az ability rendes nevét), te meg demon formban nyomod az immolate aurát + hellfire-t :) (Valamelyik nap egy svéd 4-esbe kerültem be FoS HC-ban, és bár nem teljesen értettem hogy miről beszélnek, de azon élcelődtek, hogy a petem több dps-t tolt, mint én.)

PvP: Attól függ ,hogy milyen talenten vagy (ajánlott a destro), de sajnos kicsit unbalanced most a dolog - 1000 feletti resivel kaptam már 28k-s critet mage-től. Amúgy én nem foglalkozok velük, a mage-et kell cc-zni, és sebezni, és akkor foglalkozni a mirrorokkal, ha a mágus épp blockban van. (Caster ellen a nether ward + prot sokat segít.)

Dive ever, work never.

(#33790) Arnold2 válasza SE_Fan (#33788) üzenetére


Arnold2
őstag

Sejtettem hogy valami ilyesmi lesz. :) A Nether Wardot meg mindig jól eltervezem, hogy használom, de aztán richtig elfelejtem. Szerintem egy Post-It cetlin kirakom a monitor közepére :)
Illetve hülye kérdés, de van valamilyen séma ahogy a mirrorokat leteszi? Pl ő van középen, és balra, jobbra meg hátul vannak a mirrorok? Egyszer lányos zavaromban lenukoltam egy mirrort s míg őrültem az arcomnak, hogy milyen ügyes voltam a tényleges mágus lenyomott :D

(#33791) SE_Fan válasza Arnold2 (#33790) üzenetére


SE_Fan
tag

hát egy ügyes mágusnál nehezen veszed ki föleg ha Ő is egyhelybe marad és frostboltozik.

De általába hátul középen van az eredeti vagy elugrál, vagy a mirrorokon nincs ugye buff meg csak boltoznak.

Egy idő után rá lehet érezni ki a tégla :D

(#33792) Healbacsi válasza Arnold2 (#33790) üzenetére


Healbacsi
őstag

Ne sema szerint gondolkodj.. Gondolom hasznalsz nameplateket. Az interface menuben van egy opcio, ami a nameplateket classfuggoen mas szinunek jelzi. A magenek a vilagos kek eleterocsikja van. Ha kirakja a mirrorokat akkor lesz 3 piros es 1 vilagos kek target. A vilagos kekk tovabbra is a mage. Igy meg ha vki full kezdo akkor se tudja elrontani.

(#33793) SE_Fan válasza Healbacsi (#33792) üzenetére


SE_Fan
tag

Ez az 5*-os válasz, ez eszembe se jutott nem szoktam nameplatet használni, de valoban ez megoldja a gondod :)

(#33794) F-ECT$ válasza Healbacsi (#33787) üzenetére


F-ECT$
titán

Hasonlóan gondolkozunk a jó játékosról, a kérdés, hogy egy adott szerverről 8-10 játékost megkérdezve valós képet lehet-e kapni a szerverről. Persze emellett a wowprogress is ad egy képet a szerverről, de az egyes játékosok képességeiről nem. Nehéz azt megítélni, hogy az átlagos játékos pl az Arathoron azért átlagos, mert ennyit tud, vagy azért mert nincs kedve HC lenni, vagy nincs ideje az lenni.
Én pl elég sokat pug-olok mind chatben szerveződő raid mind df segítségével, bg-ken is látok más szerverről jövőket, de nem tudnám egyértelműen azt mondani, hogy A szerver jobb, mint B. (Sőt a Ragnán is van altom, így nem csak az Arathort ismerem.) Azt lehet mondani, hogy az adott szerveren több a jó guild, így több a lehetőséged, de ha hirtelen megszűnne az összes jó guild, akkor vajon milyen lenne a maradék populáció játékosereje?

Az Arathoron pl eléggé nagy az ally túlsúly, így ha valaki kikerült egy horda oldali guildből, akkor valóban azt láthatta, hogy nincs hova mennie. De azért ha keres, akkor találhat: mindenféle reklám nélkül idézek pl az AI honlapjáról: "Az Artum Inferniti az egyetlen guild a szerveren amely mind a 3 Glory achievementet (Glory of the Raider(25 ) /Glory of the Ulduar Raider(25) / Glory of the Icecrown Raider(25)) megcsinálta."

Dive ever, work never.

(#33795) Healbacsi válasza F-ECT$ (#33794) üzenetére


Healbacsi
őstag

Ha kivulrol megnezed az arathort, akkor annyi latszik, hogy nagyon de nagyon sok kis guild keres jatekosokat (nezd csak meg a wow.hu recruit topicjat). Ezek a guildek meg ugy szuletnek, hogy a mag akik alapitjak nem mennek el egy erosebb guildbe, hogy fejlodjenek, inkabb sajat guildet alapitanak sajat szabalyokkal. Ezzel gond nincs, de mivel igy nincs verseny a jatekospiacon, igy sokan nem fejlodnek. Csunya szoval erre azt szoktam mondani, hogy a pve serveren "betokosodik" az ember. Egy ido utan kihal ezen jatekosokbol az, hogy feszegessek maguk es a karaktereik hatarait. Ezzel a rutin is csokken. Amikor egy instaban random emberekkel kerulsz ossze, akkor pont a rutin ami segit megoldani egy varatlan szituaciot, pl ninjapullok, elhal a tank, elhal a healer stb stb. En sajna pve serveren jatszoknal mindig azt lattam, hogy ekkor bepanikolnak, es igazan sose tudjak megoldani a problemat, vagy legalabb csokkenteni a vesztesegeket. Emiatt szoktam kicsit kritikusabb lenni a pve server irant.
De nem allitom hogy nincsen igazad, csak en mast lattam. Igy teljes mertekben igazad lehet. Egy iro mondta azt, hogy adott egy szoba benne egy no korbe tukrok vannak. Mindenki belenez a tukorbe, mindenki ugyanazt a not latja, de egy picit maskent. Az egyik szembol latja, a masik oldalrol, stb stb. MIndenki elmondja mit latott. Noha mindenki ugynazt a not latta, megis mas leirast adott rola, es emiatt mindenkinek igaza van, hogy jo az amit latott

(#33796) Khelben


Khelben
nagyúr

A mammoth mountoknak tudja valaki a méret sorrendjét? Illetve van náluk nagyobb ground mount?

(#33797) SE_Fan válasza Khelben (#33796) üzenetére


SE_Fan
tag

A Grand a legnagyobb mindig. Vagy milyen sorrendre gondolsz?
A Traveller's Tundra Mammoth szép nagy.

(#33798) Khelben válasza SE_Fan (#33797) üzenetére


Khelben
nagyúr

A fizikai meretre gondoltam. Ma lattam egmastol nem messze egy grand ice mammothot es egy wooly mammothot es nem tunt nagyobbnak a grand ice, pedig azt hittem, az nagyobb.

(#33799) ígyvanferi válasza -conrad- (#33785) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Egész jól lehet így haladni, főleg, hogy jóval hamarabb bekerülök egy groupba, mint csak DPS-ként. Nekem is valamivel 9K fölött adta a legnagyobb critet az öreg HoW. A Shieldet még nem figyeltem, de ha tényleg akkorát csap, az nem semmi. BG-t még nem jártam meg a palával.

(#33769) peterkeT: na pont a Consecration az, amit csak ritkán használok, rengeteg mana, és Replenishment nélkül elég hamar elfogy az a kevés is. A wow-hun írtak alapján állítottam össze a priot a tankoláshoz, a Cons.-t tényleg csak ritkán dobom le.

(#33778) gabranek: ezt a TauntMastert holnap kipróbálom, leírás alapján jónak tűnik.

(#33800) Arnold2


Arnold2
őstag

Uhh bár általában az ilyen nem szokta érdekelni itt még a kutyát sem, de a guildünk szerver 4ként lenyomta LK 25HC-t.
Ami egy kis izgalmat okozott a végén, hogy (annak ellenére, hogy +30% és +Cata "buff") kb 2 másodperc volt az enrage-ig. Így mindenki nyomott amit tudott :)
Hatalmas élmény:)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.