Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luighi
senior tag
És mit kezdjek azzal az érvével, hogy fölbontottam a szoftver csomagolását?
Ezzel érvel:
"17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;
f) szerencsejáték-szerződés esetében." -
Rick4
félisten
Windows telepítőnél le van írva, hogy nem adhatod a programot bérbe? Le. Itt le van írva? Nem tudjuk...
Persze, minden attól függ, a program forgalmazója- gyártója milyen jogokat engedélyez a felhasználónak. Nyilván utólag okos az ember, de ezek szerint ilyen szempontokat is figyelembe kell venni a döntésénél.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veterán
Azért egy számlárzó programot nem csak úgy dobálgat az ember cégek között... Számlákra is sok megkötés van, és a jogutód szerintem nem használhatja a korábbi cég számlázóját.
S ha te veszel egy programot már hogy adhatnád bérbe? Ez olyan mintha vennél egy windows telepítőt és bérbeadnád ... Nem lehet mert te vagy a jogos felhasználója ... Persze lehet olyan koncepció, hogy bérbeadhatod, de akkor havi / éves díjat kell tovább csengetni nem csak egy egyszeri díjjas programról van szó... Tehát bérbe egy programot csak akkor adhatsz ha viszonteladó vagy és a szerződésben ez benne foglaltatik
Amúgy sajnálats ami Luighi-ékkal történt mert tényleg abszolut rugalmatlanság és baromkodás amit csinált a cég... Mi is számlázó programokat készítünk és ilyen esetben mi tuti átírjuk a programban az adatokat ... (sőt még a törvény által változtatható adatokat a felhasználó (adminisztrátor) is át tudja írni ... Amúgy én pl telefonos megrendelést ilyen esetben nem fogadnék el, azaz kérnék egy e-mailes megerősítést ... (még ftp és e-mail hozzáférések kiadásáról is kérünk ... az ügyféltől ... s hivatalos nálunk rögzített e-mail címről kérünk)
Más sajnos a mai világban egy egyszeri díjas számlázó program sz*rt sem ér ... mikor lassan évente változnak a jogszabályok és a program 10-20%-át teljesen át kell írni ...
-
Rick4
félisten
Ha telefonon lett rendelve, és a kiszállítás- átvétel utáni 8 napon belül jeleztétek a problémát, a távollévők között létrejött szerződés szerint 8 napon belül elállhatsz a szerződéstől indoklás nélkül...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz LordVader80 #444 üzenetére
Hűha, köszönöm, lájkolhattál volna a FB-on is..
-
Rick4
félisten
Ezt a sztorit olvastam, szerintem ha feketén- fehéren le lett írva, hogy ez a szoft kié lesz, akkor itt simán megvalósul valami olyan, amivel egy ügyvéd könnyen, akár egy levéllel elérhet bármit. Talán az is érne valamit, hogy erre való hivatkozással felmondod a velük kötött szerződést 8 napos határidővel. Ha ez megtörténik, elvileg téged kár nem érhet, vagyis nekik fizetniük kell, akár még fizetési meghagyást is kérhetsz ellenük. Ciki ez, de sajnos ez van, a következmények nélküli országban ilyen dolgokat is meg lehet tenni.
Az meg végképp ciki, hogy nem lehet újraregelni, mi van ha egy Bt jogutódja egy KFT lesz, és a megvásárolt szoftvert szeretné használni? Csalást követ el? Mindenhol van újraregisztrálás. Egyébként meg nyugodtan megírhatod a nevüket, ahogy a jó itt lehet, úgy a rossz is.
Ha meg már mindenképp így alakult, mi van akkor, ha a másik cég által kifizetett programot Te -mint elvi jogos tulajdonosa- bérbe adod nekik? Akár ingyen, akár 1Ft-ért? Erről leszerződni nem nagy kunszt, bár ha a reg a kinyomtatott számla fejléces információiban is visszaköszön, akkor ez nem egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Luighi
senior tag
Ez se rossz! Én is panaszkodhatok kicsit köcsög eladókra?
Képzeld mi hogy besz0ptuk számlázó szoftverrel: céges formában csináltunk egy pályázatot egy alapítványnak, mi intéztük a hardvert, szoftvert, nyomtatót és a számlázó progit. Az első három termékcsoporttal minden ment simán, a számlázót első alkalommal vettük, nulla tapasztalattal. Telefonon rendeltük, megvettük, továbbadtuk, örültünk.
Egy hét múlva hív az ügyfél, hogy gond van, a mi nevünkre van beregisztrálva a számlázó progi, ők nem fogják tudni így használni. Hoppá, dehiszen mi nem is kértük a szoftver gyártójától, hogy a mi nevünkre regeljék, sőőőt, telefonon direkt hangsúlyoztuk, hogy pályázatba lesz, nem nekünk kell. Telefonálgatás és rengeteg idegeskedés után kiderült, hogy a gyártó önkényesen és automatikusan beregelte a saját adatbázisába a programot a mi nevünkre, és hiába minden szép szó, érvelés vagy elállási szándék jelzése, ők ezt nem fogják megváltoztatni, max adnak 20% kedvezményt a következő vásárlásunkra. Szerintük nem adhatjuk tovább a progit eleve, mert ehhez viszonteladói szerződésre lett volna szükség. Hiába mondtam, hogy nekünk ezt honnan kellett volna tudni, amikor először vásároltunk tőlük??? Lesz@rta. Ok rendben, ha nem adhatom tovább, akkor állítsuk vissza az eredeti állapotot. Asse jó, mert az ilyenolyan kormányrendelet alapján ha már felbontottam a szoftvert, akkor erre nincs lehetőség. Ó de szépen felkészültél, rendben, akkor írjuk át az adatbázisotokban a felhasználót a miénkről az ő nevükre. Ezt meg azért nem lehet, mert csak, vegyünk másik 60k-s szoftver csomagot 20% kedvezménnyel. És vazz hiába kérdeztem, hogy miért nem lehet változtatni a saját adatbázisukba regisztrált felhasználónéven (mert tfh mi van akkor, ha az adatrögzítő Mancika elüt egy billentyűt adatbevitelkor és csak 2 hét múlva veszik észre - akkor sem lehet módosítani?) - nem nem és nem volt a válasz.
Szóval itt is ugyanaz a helyzet, mint sok nagy cégnél, hogy csak addig vagy fontos nekik, addig barátságosak, amég a pénzed oda nem adtad/alá nem írtad a szerződést. Utána büdösnagy nulla a segítőkészség és a rugalmasság. Sőt, olybá tűnik (mint nálatok is volt) hogy szándékosan akadályoznak, szivatnak.Hogy más ne szívja be úgy, mint én, aki számlázó szoftver csomagot szeretne vásárolni a jövőben, írjon nekem, segítek dönteni, hogy melyik cégtől érdemes vásárolni.
-
Rick4
félisten
Véletlenül sem akarom a karkötős témával összekeverni, de 1800Ft körül ennél különbet veszek újonnan. Ha a postát hozzátolom, egész korrekt cuccot veszek akármelyik jobb szerszámos boltban. Szerintem egy ezres lehet a reális ár.
-
Inv1sus
addikt
Az igazság az, hogy magamnak már én se írogatok dvd-ket. Csak apámnak.
Most már olyan gyors az internet sebessége, hogy kár kiírni akármitInfrarecorder btw még 4 mega sincs Az csak jelenthet valamit. Próbáljátok ki, megéri.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
őstag
HalI!
max 19000Ft-ért keresek x4 640 vagy 645-öt.Üdv:Attila
-
félisten
-
-
veze
őstag
hááát nekem semilyen antenna nem kell hozzá. egy koax antenna kábel aminek a vége 95mm hosszon le van csupaszolva. azt dugom a DVD-t képes tv-be (kb 2,5 méter hosszú az egész) A csupaszított vége legyen vizszintesen tartva és probálgatod vele milyen az adás..Újszegeden van az adótorony a füvészkert utcájának elején. jó ha arra minél kevesebb akadállyal látsz rá. nálam ez tökéetes képet ad alsóvároson és szentmihálytelken is
Egyébként Rick4 írta itt le korábban az alapján csináltam -
félisten
-
cantus
tag
Sziasztok!
Szegeden a Csongrádi sgt. 98-ban lakom. Szeretnék már végre DVB-t adásokat nézni, mert a digi analóg kábelje elég siralmas minőség. Az öt emeletes panel 3. emeletén milyen antennával lehetne a nappaliból nézni az ingyenes adásokat? Panel lévén nem tudok kültérre szerelni, van akinek a nappalijában van már vmi bevált antenna?
Szobaantennát próbáltam már, de elég gyakran szétesett a kép. Kellene vmi jól bevált típus, amit elég a szekrény tetejére felrakni.Köszi.
-
MaciG
addikt
Ti milyen programot használtok dvd/vd írásra? Nekem olyan kéne ami egyszerű és nincs tele rengeteg kiegészítő marhasággal amire nincs is szükségem. (Most feltettem egy nerot, de annyi xart felrakott hozzá még plusszba, hogy sosem fogy el...)
BANZAII
-
Rick4
félisten
válasz Polemius #414 üzenetére
Jaja, nekem is a vásárlók könyve lett volna a következő, ami meg is történt volna, ha nem rendeződik kielégítő módon a dolog. De nem értem, ő mint közbülső ember vagy cég (a vásárló és a gyártó között) magától ki kellene hogy verje a gyártótól az el nem intézett garis dolgokat, hiszen ha nem is ő a hunyó, akkor is az ő rossz híre terjed el..
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Biztos volt már szó róla, de nem találom. Kellene egy ütős dvb-t néző progi, ami kis gépigényű mégis jó és ingyenes.! Előre is kösz a segitséget. -
Polemius
senior tag
Na látod, az ilyen hozzáállás miatt van, hogy
- inkább rendelek neten, egyre többször akár külföldről dolgokat
- nem teszem be többet a lábam az adott helyre / nem veszek olyan márkát többet, soha
- nem ajánlom senkinek, sőt felhívom a figyelmét, hogy kerülje messzire
- nem sajnálom a fáradtságot, hogy verjem az asztalt, beírjak a vásárlók könyvébe és felkeressem a fogyasztóvédelmet illetve az egyéb illetékes szerveket és zargatom addig őket míg nem rugdossák meg az illető cégetUgyanakkor ha olyannal találkozom, akkor ajánlani szoktam az ismerettségi körömben a boltot/cuccot/akármit. Szerencsére erre is van példa, még ha ebben az országban kevésbé jellemző is.
-
Rick4
félisten
válasz Polemius #407 üzenetére
A páromnak ma intéztünk a tesco soron egy 9K-s scholl papucs garit, a vétel után 3 nappal felfeslett a széle, elszakadt a cérna is, pedig a kevésbé márkás 4-5K-s papucsai is bírják 1 évig. Igaz, csak 10 nap után tudtuk bevinni, de még az árcímke nyoma is ott volt, totál új volt. Persze semmi infó, jövő héten kell bejönni. Na ennek kezdtem el örülni, megint borul a bili... Aztán jöttek az érvek:
Az ígért 10 nap helyett 20 nap után se akartak semmi konkrétumot mondani, mi meg ennyivel nem akartuk beérni, mondom akkor tulajdonos, főnök, vagy a vásárlók könyve kellene ide gyorsan. A nő telefonált a főnökének, aztán átadta a telefont a páromnak, a vonal másik végén a másik fél azt akarta az ügyintézés menetére felhozni, hogy az árkádban nyitják a boltot, pakolnak, sok a meló. Nem volt elég erős érv. Közben mondom a nőnek, hogy ezt én mindent megértek, de valójában nem érdekel, ez most úgy néz ki, hogy mire visszajön egy nyári papucs, csizmában kell járni? vicces helyzet, nem? Látom én hogy leszarják az ügyfelet, ő már úgyse hoz ide pénzt.. Aztán erre ment a szabadkozás, hogy ők nem, meg hogy a scholl. Mondom nem kell 10 napot ígérni, és akkor nincsen mit számon kérni. A páromék beszélgettek telefonon, hogy ennyiben ettől még nem maradhat a dolog mert nekik dolguk van, 10 nap helyett 20 fölött tartunk, nem érünk rá ide szaladgálni. Hogy majd hétfőig kérnek haladékot, meg majd kihozzák személyesen a másik papucsot vagy a pénzt. Meg hogy ők is hibáztak ugyan, de hogy mi sem érdeklődtünk. Na itt durrant el a párom agya, mondja, ez hazugság, múlt héten kedden is bent voltunk, másrészt miféle részét képezi a garanciális ügyintézésnek az, hogy az ügyfél bemegy-e? Ha leadták, és visszajön, akkor hívnak, mert telszám meg volt adva, ha nem, valami alapján csak ígérték a 10 napot. Nekik is érdekük lenne az, hogy valami leadott cucc el legyen intézve..Erre mondta a párom hogy akkor ebből neki elég volt, ide a pénz, ők meg pakolásszanak nyugodtan, az ő idejével senki se játsszon, ha eddig nem volt fontos maguktól hívni a scholl-t, akkor majd ezután hívogassák a saját zsebük miatt. Szó nélkül visszaadták a pénzt. Szánalmas banda, sosem vásárolok ott többet, scholl papucsot főképp...
-
SirRasor
addikt
Hogy lehet az, hogy még nem láttam eddig ezt a videót..
Make Love not war!
-
félisten
-
pmheros
őstag
én pont olyan helyen vásárolok ahol nem szokott gond lenni a garancia ügyintézéssel (sőt nagyon kedvező a bolt hozzáállása). A szándékosan OFF -ban megfogalmazott kérdésem mindössze arra korlátozódott hogy hogyan tálaljam a dolgot.
error(#404) bitpork egy 5870+accelerot + 20k pénzt és elintézem a cserét
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Polemius
senior tag
Szánalmas, ahogy sok boltban hozzáállnak a garancia kérdéséhez (meg egyáltalán az ügyfélhez), aztán meg sírnak, hogy kevesen vesznek náluk bármit is.
Nos, ne csodálkozzanak ha az ember inkább azt nézi, honnan kapja meg olcsóbban - legyen az akár az ország, akár a bolygó másik fele.
A gyári garancia sokszor többet ér (normális gyártóknál) mint a forgalmazó által nyújtott.
Mindezt persze nem kizárólag az informatikára értem.Természetesen tisztelet annak a néhány magyar cégnek, ahol tényleg komolyan veszik ezt a kérdést illetve alapvetően a vásárlókhoz állást.
-
ben800
aktív tag
Hát igazság szerint,mond azt nekik hogy csapágyas a venti és küldjék vissza nagykerbe,vagy ha olyanok hogy 2-3 hónapot kéne várni,akkor a vga értékétől függően érdemes lehet beruházni egy s1 rev2-re,esetleg valahol azt írták hogya megolajazod a ventit akor jobb lesz mint gyári korában,bár ezt nem ajánlom mivel még garis.......
Az jó hogy nem volt kedve de 5 ezer forint az 5 ezer forint.....
Amúgy is nem tart sokáig visszaküldeni a nagykernek hogy hé bocs gyári hibás,nézzetek már rá. -
pmheros
őstag
idc -nél nekem is volt garis ügyem, nem is vásárolok ott többet. Mistral -al ugyanezen okok miatt "szakítottam". Az Exiom -ban sem azért ragaszthatták a tunert mert az eladónak/beosztottnak lett volna kedve vele dolgozni(ragasztani), hanem mert a főnökének nem volt kedve gariztatni.
A gariztatás egyébként országos probléma (legalábbis a sok fórumolvasgatásból ez jön le), ha buzi nagyker van a kisker mögött akkor azért, ha meg semmilyen akkor meg azért.
Én is most bajban vagyok. Van egy nagyértékű VGA ami szépen teszi a dolgát, csak erősen morog a venti csapágyazása. Azt nem lehet mondani hogy nem teszi szépen a dolgát csak azt hogy kényelmetlen a gép mellett ülni. Ezt hogy magyarázom el a boltban ?(#397) bitpork menj a pics*ba beszélj már magyarul !
nem vagyok tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest