Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#73351) DeFranco válasza maddionmax (#73345) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Az jó, ezzel Steam eléri azt, hogy nem őt fogják felkérni az értékesítésre. Esély GOG-nak, Uplay-nek, Origin-nek a nyitásra...ha van eszük.

Gyanús. Pont hogy őt fogják felkérni, pontosan az ilyen húzások miatt. Szerinted a kiadó azért ad 20 dó-lá-ré valamit, mert azt akarja, hogy 2-ért megvedd egy tradertől? Amelyik kiadó régiósan áraz, az azért teszi mert egyes régiókban más árat akar kérni a játékért. Aki ezt biztosítja neki (már pedig a steam biztosítja) ahhoz fogja vinni a cuccát. Ennyire egyszerű.

(az Origin meg a GOG meg olyan erős a piacon, hogy már hónapok óta ingyen osztogatják a játékokat csak valaki foglalkozzon velük :D )

szerk: az meg külön vicces, hogy megint mennyi kis piacdiagnoszta akar okosabb lenni három 50-es veterán CEO-nál :D a piacosokat megértem persze, nekik ez simán fájdalmas lépés, együtt is érzek. ez van. az olajozásnak is vége szakadt egyszer.

[ Szerkesztve ]

(#73352) Edorn válasza EmptyParadox (#73350) üzenetére


Edorn
aktív tag

Igen, de:
- Skyrim nem kapott 75%-ot, csak max azt giszem 66%-ot.
- Volt olcsóbban is, azt hiszem 1-1500 Ft-ért
- Nem igazán volt kockázat: gift formájában kaptam, nem kulcsként és megbízható itteni fórumon tevékenykedő Magyar trédertől, akinek nincs igazán negatív értékelése, csak rengeteg pozitív.

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

(#73353) csaba951 válasza EmptyParadox (#73344) üzenetére


csaba951
veterán

Nem! Hol írtam én további 90% csökkenésről?! ;]
6-15 € között volt többnyire. Jellemzően 10 €-ért.

Vagy arra gondoltál, hogy az EU-s 100%-os ára volt 20 €. -75%-al ez 5 €. Itt reális egy 2,5 €-s más régiós ár. Néha ennél több, néha kevesebb.

>De ehhez mindig át kellett esni a kulcsos seftelés trükközésen?

Nem, ennél voltak sokkal egyszerűbb lehetőségek is. De már mindegy, mert vége van! :(

[ Szerkesztve ]

(#73354) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Amugy tényleg él és így néz ki, ugy hogy magán a csomagon semmi lock nincs:

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73355) maddionmax válasza DeFranco (#73351) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Ez is igaz, azonban milyen eladási számokat fog tudni prezentálni Steam az új belépők felé a "szegényebb régiókból"? Oroszok belőlünk éltek eddig, most meg azt sem tudják mit csináljanak. Ebből semmi pozitív nem fog születni.

Nem piaci elemzőként kívánom nézni a helyzetet,inkább csak külső szemlélőként jegyeztem meg a lent leírtakat.

[ Szerkesztve ]

(#73356) DeFranco válasza maddionmax (#73355) üzenetére


DeFranco
nagyúr

megsúgom a szegényebb régiók senkit nem érdekelnek, nyugatra akarnak eladni. magasabb árrés, több profit, és hiába adnak el csillió darabot kamoroszoknak nyilván kiszámolták, hogy (20x+1000y)-1020r<(420x+100y)-520r ahol x=hanyatló nyugat y=kényelmes kelet r=minden rezsi supporttól jutalékig.

ki van ez számolva. aki meg továbbra is el akarja adni Günther von Regenfoschnak 20 helyett 2 EUR-ért a játékát, az ráborítja a nuuvemre.

[ Szerkesztve ]

(#73357) szami777


szami777
addikt

akkor most gyorsan adjam el a tf2 kulcsaimat, mert ennyi is volt a dolognak?

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#73358) maddionmax válasza DeFranco (#73356) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Ez matematikailag helyes következtetés, azonban aki 2€-ért meg tudta venni orosztól,de nem tudja 20€ért megvenni Steam Store-ból, az warezolni fog vagy kulcsboltból megveszi...szerintem ebben egyetérthetünk.

Ez pedig ha kicsi is, de bevétel kiesés mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#73359) csaba951


csaba951
veterán

Elvileg egy kicsi egérút lehet a US Store. Eddig azokon nem volt zár.

Ha viszont ez se megy, abból baromi nagy balhé lesz, mert azt jelenti, hogy ezentúl nem lehet US-ből EU-ba (és fordítva sem) ajándékba játékot küldeni. Ezzel viszont kihúzzák a gyufát otthon! Egyrészt mert erre valós, tömeges igény van. Másrészt meg US, EU lakosokat nem érdekli, hogyan korlátozzák a többi régióban élőket. Viszont ha ŐKET kezdik el korlátozni, akkor azért rögtön lázadni kezdenek! :)

#73351 DeFranco
Kis kiadóknál ez mindenképpen csapás lesz a bevétel csökkenés miatt. Nagy kiadóknál a három 50-es veterán CEO meg jövőre lesz munkanélküli, mert nem tudják majd hozni azokat a számokat, amiket a befektetők elvárnak tőlük. Lásd EA CEO John Riccitiello, 2013. ;]

#73357 xsanyi77
Na ez a másik fele! Ezzel gyakorlatilag megszűnnek pénzként funkciónálni, mert csak eredeti funkciójára lehet majd használni. Market szempontból most az eladási oldalon lesz egy HATALMAS kínálat, a kereslet meg az eddigi TÖREDÉKE lesz. Ez csak hatalmas áresést jelenthet. Mindenesetre a következő 2 napban a piac ezt le fogja reagálni.

[ Szerkesztve ]

(#73360) DeFranco válasza maddionmax (#73358) üzenetére


DeFranco
nagyúr

2€-ért meg tudta venni orosztól,de nem tudja 20€ért megvenni

az nem vásárlóerő, senkit nem érdekel. ne legyenek illúziók, mi sem.

nyugaton sem azért ment a seft mert nem tudták kifizetni, hanem mert elérhető volt könnyen az olcsóbb, és akkor már hülyék lennének nem élni a lehetőséggel, hiába van pénz, ők sem a saját pénztárcájuk ellenségei.

mindenki mehet ahova akar, aki meg vásárolni szeretne erre tessék jelleggel van szívesen látva.

a steam és a kiadók szemszögéből most egy felesleges ballaszt lett kidobva némi használható kajával a ballasztban, de megérte az áldozatot.

a fizetőképes kereslet meg szépen megfizeti a magasabb árat.

(#73359) csaba951: aki akar mehet gogra, nuuvemre, humbléra, stb. ezután is. sőt, akár adhatja olcsón is a portékáját alapból. ;)

a befektetőket meg nem a volumen érdekli, hanem az osztalék, az értelmesebbjét a profit (most valakiafórumról biztos ki fog osztani, de vállalom :D ). szépen elmutogatják, hogy esett a volumen, valóban, piactisztítás történt, de nézd csak ezt a másik grafikont, deszép, megy felfelé, ez a te pénzed látod? örülsz ugye? az előadás után fogadás, svédasztallal, ott legyél, figyellek ám, nem ellógni...;)

[ Szerkesztve ]

(#73361) EmptyParadox válasza csaba951 (#73353) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

Az EU-s 75% helyett TOVÁBBI 25%-66%-os kedvezménnyel is beszerezhetted volna a játékaidat.
Én ezt értelmeztem úgy, hogy a EU-s 75%-os árhoz még hozzájön 25-66% kedvezmény. :)

Vagy arra gondoltál, hogy az EU-s 100%-os ára volt 20 €. -75%-al ez 5 €. Itt reális egy 2,5 €-s más régiós ár. Néha ennél több, néha kevesebb.
Igen, valahogy így. :D

(#73362) genndy válasza FollowTheORI (#73354) üzenetére


genndy
addikt

Vagy esetleg csak még nem frissült a SteamDB...

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#73363) Mate


Mate
nagyúr

Januártól tudni már, hogy miként változnak az árak?

Ha jól rémlik magyar áfával kell majd árulniuk a játékokat. Kapunk külön régiót, hozzácsapnak valami barátibb régióhoz vagy megemelik az árakat?

Mert ha még a mostani árak is megnőnek, illetve kiiktatják a régióval való trükközést, akkor dobozos játékok lesznek a legolcsóbbak. Persze vasárnap nem, hisz zárva lesznek illetve lassan azt is CBA-ba kell majd venni.

Könnyen megeshet, hogy origin és uplay fiókom jóval többet lesz használva.

(#73364) tomsolo


tomsolo
őstag

Van 110 drágakövem. Az első jelentkező viheti.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#73365) maddionmax válasza tomsolo (#73364) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Én elfogadom :D

[ Szerkesztve ]

(#73366) marcusa válasza tomsolo (#73364) üzenetére


marcusa
addikt

Én-én-ééén :D

szerk.: júúj de lassú vagyok :D

[ Szerkesztve ]

:-)

(#73367) FollowTheORI válasza csaba951 (#73359) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem látom az említett régiók között az EU és US piacot... szóval csak a világ többi része érintett. De azok meg mind. :)

(#73362) genndy

Nem, mert ezt írták is hogy a cross region lock-on felüli általános korlátozás... szóval nem kerül rá minden játékra szerintem. Így egyszerűbb volt, mint sokezer játékot updatelni... ami eleve nagy meló lenne, mert ha valahol engedni akarod a küldést valahol meg nem, akkor ahány régió annyi DB bejegyzést kell kreálni és tiltani/nem tiltani attól függően mit akarsz.
Sok játéknál meg csak 1 bejegyzés van, ahol vagy mindenkinek tiltod vagy senkinek. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73368) csaba951 válasza FollowTheORI (#73367) üzenetére


csaba951
veterán

Fórumon már láttam olyan bírást, hogy a US fiókról vett játékát nem lehetett beaktiválni a már nem emlékszem milyen délkelet-ázsiai fiókjára. Egy ilyen volt, szerintem figyelemre méltó és további kutatást érdemel a dolog.

Hm. Mondjuk mi EU régió vagyunk és lehet, hogy ilyen szempontból összevontak a US régióval. Tehát akkor lehet, hogy a világ többi része van elzárva elzárva a mi gift-jeink elöl. Ez mondjuk nem annyira érdekel engem sem! :)

[ Szerkesztve ]

(#73369) FollowTheORI válasza csaba951 (#73368) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Szerintem könnyen kideríthető... meg kell kérdezni, hogy egy amugy nem régió tiltott játék, mint pl a Sanctum 2 most... mit mutat a giftelési képernyőn amilyet énis betettem.
Ha az US ismerős, vagy az EU ismerős is azt látja (csak nyilván US vagy EU országokra listázva) akkor van... ha nincs akkor meg ott más probléma volt (eleve lockos volt pl a játék amugyis).
Én a saját EU-s accomon nem látok giftelés tiltó szöveget... szóval EU-n tuti nincs... kérj egy US havertól megerősítést. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73370) FollowTheORI válasza szami777 (#73357) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Hát... ahogy nézem eléggé esik az ára... :D

Úgyhogy kérdezz meg egy jóst hogy most akkor tovább esik vagy ez csak ideiglenes pánik. :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73371) szami777 válasza FollowTheORI (#73370) üzenetére


szami777
addikt

de most ha lemegy 1 €-ra akkor agyf@aszt kapok, inkább a minimális veszteségre törekszem és eladom most.
GTA 5-ön kívül nem izgat semmi perpill. (na jó, lesz még egy heroes 3 HD, de ennyi)

[ Szerkesztve ]

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#73372) csaba951 válasza FollowTheORI (#73370) üzenetére


csaba951
veterán

Né, tényleg! Akkor viszont instant SELL! A következő 48 órában biztosan csak esni fog az ára. Ott meg vissza lehet venni, ha úgy gondolod, hogy mégis kell. Egyébként a vicces az lesz ugye, hogy a visszavett kulcsot 7 napig nem lehet majd újra feltenni (várhatósan a Sale kezdetétől). Ez borítékolja, hogy a jövő csütörtökön ismét nagy esés lesz.

Normál piaci körülmények között egyébként is esni szokott a kulcsok ára. Most erre rájön a pánik és a 7 napos zár.

(#73373) maddionmax válasza csaba951 (#73372) üzenetére


maddionmax
aktív tag

Beszéltem az orosz traderrel akitől vásároltam eddig, kulcsot már el sem fogadnak :D
Na ez így vicces, egy hete éppen PayPal-t nem akart elfogadni.

(#73374) po1son válasza szami777 (#73357) üzenetére


po1son
addikt

még most add el mert még nem késő... innentől kezdve a tf2 kulcs már nem valuta, hanem csak amire alapból való ládanyitogatásra jó... én az utolsó jó áron lévő gifteket vásárolom, amik még nem zárasak...
cs:go és dota2 kulcsok ára nem fog esni komolyabban.

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#73375) csaba951 válasza csaba951 (#73372) üzenetére


csaba951
veterán

Fura dolog ez! A forgalom nem kiugróan nagy az elmúlt időszakhoz képest. "Csak" az árfolyam eset nagyot. Akkor ez még nem "igazi" pánik!

Hm. Ma sok hasznosat tanulhatunk majd a Market-en a kereslet-kínálat viszonyáról! :DDD

(#73376) fuwiradis


fuwiradis
tag

Azért vannak egy jó oldala is. A steam ezzel a lépéssel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy még egy emberöltő alatt a library-m végére érjek. :)

(#73377) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Olvasom a sírás-rívást a tf2 kulcsok miatt. Valaki volna szíves leírni pontosan mi is a gond?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#73378) csaba951 válasza fuwiradis (#73376) üzenetére


csaba951
veterán

Ja, pont erre gondoltam én is! Holiday Sale után végre lesz időm több száz játékkal játszani! :DDD

#73377 KubanitoS
Olvasd el az utolsó 50 hozzászólást (pár perc alatt megvan) és minden világos lesz!

[ Szerkesztve ]

(#73379) KubanitoS válasza csaba951 (#73378) üzenetére


KubanitoS
veterán

Jaja, most olvasom, kb annyit látok, hogy olcsóbb régiókból nem lehet majd giftelni a drágábbakba? Ettől miért értéktelenedne el a tf2 kulcs?

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#73380) csaba951 válasza KubanitoS (#73379) üzenetére


csaba951
veterán

Ami volt neked, abból eddig mennyit használtál crate nyitásra és mennyiért cseréltél játékot? Na, ezért! ;]

po1son
Chrome-hoz van Steam inventory helper plugin amivel sokkal gyorsabban tudnád feltenni Market-ra a kulcsokat.

(#73381) po1son válasza csaba951 (#73380) üzenetére


po1son
addikt

most már mind1 sikerült eladni az összes maradékot és ennek örülők... c

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#73382) Pedro78 válasza csaba951 (#73375) üzenetére


Pedro78
senior tag

Dota kulcsokkal ezt mar eljatszottak egyszer...

Bnet : Pedrochen#21774 - Steam-Origin : -tRs-Pedro - Epic : Pedrochen

(#73383) csaba951 válasza Pedro78 (#73382) üzenetére


csaba951
veterán

Igen, de ott fordítva volt! Jött a hír, hogy megszüntetik és erre vadul venni kezdtek az emberek, hogy legyen pár darab arra az időre, amikor már nem lehet kapni.

Mostantól meg csak az eredeti funkcióra lehet használni a kulcsokat. Tehát aki nem erre vette, annak most semmit nem érnek.

(#73384) KubanitoS válasza csaba951 (#73380) üzenetére


KubanitoS
veterán

Na jól megijesztettetek, gyorsan el is adtam marketen az összes kulcsomat. Remélhetőleg nem lesz nagy szívás a dologból... :U

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#73385) Cheesus válasza csaba951 (#73380) üzenetére


Cheesus
senior tag

Azért ha tényleg annyira lemegy az ára a TF2 kulcsoknak, akkor már érdemes lesz elgondolkodni a ládanyitogatásokon is talán...

https://www.twitch.tv/csehla

(#73386) bul07 válasza csaba951 (#73383) üzenetére


bul07
nagyúr

Csaba szerinted lesz valami kihatással ez a Holiday Sale Játékkártya eladásokra?
Esetleg az árazáson valamit változtatni

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#73387) nonsen5e


nonsen5e
addikt

Amúgy ezt az árazásosdit nagyon nem értem... Oroszoknál miért olcsóbbak a játékok? Annyival rosszabbul élnének mint mi átlagos magyarok? Nálunk meg a szokásos usd->eur átváltásra még drágulni is fognak.

Más: Ha egy kulcs STEAM GLOBAL-ként van hirdetve az aktiválható marad a világ bármely pontján ezután is?

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#73388) KubanitoS válasza nonsen5e (#73387) üzenetére


KubanitoS
veterán

Szerintem itt kifejezetten a Steam giftekről van szó, a cd kulcs más tészta. Ha global, akkor működnie kell.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#73389) nonsen5e válasza KubanitoS (#73388) üzenetére


nonsen5e
addikt

Ilyen koca (Steam) játékos vagyok, nem nagyon értek a témához, köszi. :R

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#73390) #79621120


#79621120
törölt tag

Mire ( milyen játékokra ) érdemes pazarolni 18970 követ ?

[ Szerkesztve ]

(#73391) maross válasza #79621120 (#73390) üzenetére


maross
veterán

zsakba vele, eladni mindent, karacsonyi sale alatt pedig -75%-kal behuzni ami tetszik

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73392) kriszpontaz válasza maross (#73391) üzenetére


kriszpontaz
veterán

Szerintem is :).

(#73393) bul07 válasza maross (#73391) üzenetére


bul07
nagyúr

Esetleg a kitűző miatt egy kis értékűre licitálhat(max 1000kő)
És utána a maradékot eladni

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#73394) maross válasza #79621120 (#73390) üzenetére


maross
veterán

szponzoralok a projecthez 30 kovet ha kell :)

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73395) #79621120 válasza maross (#73391) üzenetére


#79621120
törölt tag

Én inkább GOG játékra cseréltem volna .

(#73396) KubanitoS válasza #79621120 (#73395) üzenetére


KubanitoS
veterán

Akkor rossz helyen jársz.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#73397) DeFranco válasza #79621120 (#73395) üzenetére


DeFranco
nagyúr

eskü bizony poénból be akartam írni, hogy "valami jó kis GOG-os címre", de mondom á, nem trollkodok sok volt már mostanában... erre tessék :DDD

[ Szerkesztve ]

(#73398) Cheesus válasza #79621120 (#73395) üzenetére


Cheesus
senior tag

Tényleg nem megsérteni akarlak, de te hozod fel mindig a GOG-ot, de amikor ma tudom meg, hogy fenn volt a Re-Volt a GOG-on, de már leszedték, és ilyenről egy szót sem ejtesz akkor morcos vagyok :O
(Tudom nem tudhattad hogy engem az a játék egyáltalán érdekel meg ilyenek, de ha az akciók mindíg meg vannak említve, akkor talán az az infó is elfért volna, hogy ugyan már vegye meg gyorsan akit érdekel, mert el fog tűnni a francba)

https://www.twitch.tv/csehla

(#73399) Csapoati válasza Cheesus (#73398) üzenetére


Csapoati
nagyúr

A szemetlada kiadoja tehet rola, ment is a feketelistara! ;]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#73400) Edorn válasza Cheesus (#73398) üzenetére


Edorn
aktív tag

Volt a Re-Volt a GOG-on??? :O ( ;) :P )

[ Szerkesztve ]

AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.