Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#72801) ollie válasza pigster (#72800) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De nem véletlenül van így. Gondolj bele, hogy ha tetszőleges számú ember tudna használni egy accountot egy időben, akkor radikálisan visszaesne a játékeladások száma. Ez, hosszabb távon, senkinek nem érdeke. Persze most lehet jönni a könyvekkel, de a könyveidet nem fog megosztani 100 emberrel, főleg nem akkor, ha messze él tőled. A könyvtár meg más téma, ott külön jogdíjat fizetnek a könyvekért.

***

(#72802) Csapoati válasza pigster (#72800) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Azert mas a dolog szerintem, mert mig a konyv a tied, itt csak egy szolgaltatast kapsz a penzedert. Nyilvan a konyvet sem teheted kozze, de azt senki nem tiltja, hogy masnak is kolcsonadd elolvasni. A jateknal meg sajnos max az accountodat teheted kozosse, de ahogy irtad is, ez azzal jar, hogy mas nem hasznalhatja kozben. De ha belegondolsz, akkor kicsit kevesebben vasarolnanak jatekot, ha 1 havertol 10-en tudnak tolni egyszerre... Nem tokeletes a csaladi megosztas sem, de igenis van ertelme.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#72803) pigster válasza Csapoati (#72802) üzenetére


pigster
senior tag

Ez igaz. Biztosan tudnának valami megoldást találni, ha akarnának. Valaki még régebben írta, hogy a Családi negosztás bétában még úgy lett volna, ahogyan én írtam (és értelme is lett volna), aztán kivették.
Nyilván a pénz miatt. De én nyilván nem fogok csak azért még egy példányban megvennei egy játékot, hogy addig is játszhassak vele, amíg valaki családi megosztásban egy tök másik játékkal játszik.

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#72804) #75376384 válasza Farkas86 (#72793) üzenetére


#75376384
törölt tag

Most komolyan a "család" szavon megy a vita? Felőlem hívhatnánk rózsabimbónak is, engem az se zavarna.
Egyébként csak a hülye nem gondolt bele, hogy ebből haverok közti megosztás is lesz. A neve szerintem az eladhatóság miatt jött, mert milyen jól hangzik a családbarát szó egy ilyen über kocka közegben.
A funkció nekem is tetszik és megértem, hogy miért tiltja le a megosztónál olyankor a játékot. Én csak a bugyuta "beléptető rendszer" ellen szólaltam fel, hogy az zavar leginkább.

(#72805) eami válasza #75376384 (#72804) üzenetére


eami
Topikgazda

szerintem ez valamennyire azért az osztót is védi, mert így azért jobban elgondolkozik hogy hol vési be a jelszavát (akár remote is). Végső soron egy ilyen megosztással VAC bant is kockáztat mindenki, ezért a bizalom elég alap kell hogy legyen.

(#72806) SityiSXT válasza pigster (#72800) üzenetére


SityiSXT
őstag

Játékmentések: Neked nem probléma, másnak attól még az lehet. Plusz akad pár játék, ahol nem lehet profilokat létrehozni, ott nagyon is van értelme ennek - hülye példa, de a legtöbb roguelike játék például egy szál mentéssel operál, és mivel permadeath van, simán gondot okozhat.
Acsik: lásd fent - neked nem fontosak, másnak igen (nekem pl. fontos, hogy azt a keveset, amit elértem, azt mind én szereztem, az én teljesítményemet mutatja).

(#72807) maross


maross
veterán

Valaki nem tudja esetleg, hogy milyen company of heroes (csomag?) aktivalasa adja pluszba raktarra az elso harom reszt (gondolom ha mar az accounton)?

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#72808) Csapoati válasza maross (#72807) üzenetére


Csapoati
nagyúr

CoH2 digital deluxe, de a gift reszben nem vagyok biztos, mert nekem nem volt meg az elso resz.

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#72809) maross válasza Csapoati (#72808) üzenetére


maross
veterán

hmhm..igen, ez lesz az, koszi!

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#72810) xrvman válasza pigster (#72800) üzenetére


xrvman
őstag

Hát igen, valóban úgy képzeltem el ezt, hogy én játszok a Borderlands 2 -vel, a családtagom meg mondjuk az Call of Duty -val. Nem ugyanaz a játék, de mindkettő egy tulajdonban van. Ám az egyik itt, a másik ott használódik ugyanazon időben.
Ha ez nem megvalósítható akkor, értelme, nem nagyon van az egésznek.

(#72811) FollowTheORI válasza xrvman (#72810) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Igen ez lenne a normális, pl egy 3 fő részére 3 játékot tejlesen megoszthatsz (1 játék 1 fő) mód lenne az igazi family share kezdete. Erre még várni kell, ha valaha is lesz ilyen... addig tulajdonképpen csak parasztvakítás.

Ez van...

GOG-os játékokat kell venni, ők azt vallják amit megvettél az a tied, úgy és ott használod ahol és ahogy akarod. Tessék. ;]

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#72812) ayo válasza xrvman (#72810) üzenetére


ayo
addikt

van értelme csak te másra szeretnéd használni .)

http://jateknaplo.blog.hu

(#72813) kriszpontaz válasza xrvman (#72810) üzenetére


kriszpontaz
veterán

A játékokat megosztó fiókkal bejelentkezett gépet offline-ba teszed, akkor a másik kliensen játszhatnak nyugodtan. Persze te online multizni nem tudsz, de a single player működik.
A fiókok külön mentéssel és achivementekkel rendelkeznek.

[ Szerkesztve ]

(#72814) xrvman válasza ayo (#72812) üzenetére


xrvman
őstag

Mi másra, mint megosztásra. Ő azzal megy, én ezzel. Egy időben.Nem csalni akarunk.
Volt már olyan én A könyvemet olvastam ő a B könyvemet és amikor kiolvastuk cseréltünk. Ha ez nem megy, akkor tárgytalan.

(#72815) ayo válasza xrvman (#72814) üzenetére


ayo
addikt

az hogy ő megy azzal te meg ezzel az nem megosztás, hanem egy fiók egyidejű használata - egy fiókot egy ember használhat egyszerre, ez kb. az alapja mindennek és még mindig áll az amit feljebb írtam, de ha esetleg a FAQ-t elolvastad volna és ismernéd a Steamet jobban rájönnél, hogy van haszna, de már többiek pl.: SityiSXT is leírta a lényegét.

de igazából ezzel a stílussal megkérdezhetném én is, hogy miért egy fiókra aktiváltad az összes játékodat és miért nem külön külön az összeset? nem lenne gondod :D

[ Szerkesztve ]

http://jateknaplo.blog.hu

(#72816) pigster válasza ayo (#72815) üzenetére


pigster
senior tag

Értjük ám a lényeget, de érdekes módon pont azok bizonygatják, hogy milyen jó, akik cimbikkel, meg haverokkal akarják megosztani, akik meg pont, hogy családon belül akarnák használni azoknak meg valahogy pont nem jó. Persze a Steam a nappaliba akar menni, meg családi lenni... Hát nem igazán sikerül; legalábbis így nem.

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#72817) Assimilator válasza pigster (#72816) üzenetére


Assimilator
őstag

De érdekes módon, pont mindig a családi megosztók a smucigok.
Azt is el lehetne fogadni, hogy ez egy funkció.
Tiszta sor, hogy sokan mire szeretnék használni.
De azt meg kell érteni, hogy a játékokra nem lehet családi jogot venni.
Márpedig miért vágnák meg magukat a kiadók?
Annak meg szerintem te sem örülnél ha a saját szellemi tulajdonodat egy másik cég 1 példány megvásárlása után 6 példányban osztaná ki.

(#72818) ayo válasza pigster (#72816) üzenetére


ayo
addikt

miért nem veszel családi licenszet hm? tudod ezeket úgy szokták :)

mellesleg mi családon belül is remekül megvagyunk ezzel a megoldással, végre külön mentések és achik vannak továbbá csomó játékot nem kell megvenni újra.

ettől független lehet erőltetni a dolgokat, hogy de te akkor is egyszerre akarsz játszani egy másik játékkal, meg bele lehet képzelni sok mindent, hogy mi mindent jelenthet a Family Sharing, de érdemes inkább elolvasni a FAQ-t, azt ennyi.

http://jateknaplo.blog.hu

(#72819) FollowTheORI válasza Assimilator (#72817) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Létezik az csak ugye kozolon pl. Ott simán lehet az hogy megveszed egyszer meg a 2 gyerek szobájában van két tévé rá két konzol és szépen egyik játszik az egyik játékkal a másik meg a másikkal... esetleg neked van egy harmadik a nappaliban. :D
Sőt ha meguntad el is ajándékozhatod vagy eladhatod, vagy visszaviheted a zaciba... netán eleve csak kibérled amíg kitolod.

(Jó tudom egy csóró magyarhonban nem elterjedt, de amugy nem elképzelhetetlen valami. Persze ugye a Sony meg az MS is akart szép kis DRM-et meg acchoz kötést, aztán a népharag miatt letettek róla... hát ez a különbség a PC és a konzol között pl. Ma még. Sőt még a filemeket is kölcsön tudod adni. Csak a PC-n van ez a "szopás" még. És nem látom hogy ezért bármelyik kiadó/terjesztő sírna vagy valami.)

Amugy én még azt is elfogadnám ha a PC játék annyiba kerülne mint egy konzol játék... csak legyen ugyanaz a feltétel is rá.
Ettől független azt is elfogadom hogy cserébe hogy fillérekért kapunk játékot nagy akcióban ezért nincs ilyen most... :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#72820) eami válasza ayo (#72818) üzenetére


eami
Topikgazda

arról nem is beszélve, hogy offline lehet ám menni a "hostnak" és úgy játszani amíg a guest használja a játékait :)

(#72821) xrvman válasza ayo (#72818) üzenetére


xrvman
őstag

Nem egy játékkal akarunk játszani. Hanem más más játékokkal.
Vettem meg már CODot két példányban. Így szoktuk, ha egyszerre ugyanazzal tolnánk. :D
De itt most más más játékokról lenne szó.
Legyint, ez van.

[ Szerkesztve ]

(#72822) csaba951


csaba951
veterán

GTA San Andreas-hoz megint érkezett frissítés. Sajnos a News-ban nem volt benne, hogy most mit frissítettek. :(

(#72823) prtvlogan válasza xrvman (#72821) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

És csodálkoznak a kiadók, hogy miért töltik inkább le az emberek a játékot! Nem érint a családi megosztás, de bennem fel sem merülne a gondolat, hogy egy játékot többször vegyek meg! Ha lesznek gyerekeim, és elég idősek lesznek a játékhoz, akkor egy címet akár 3x - 4x is vegyek meg?? Nem lehet igazságot tenni, de valljuk be, ez azért nem életszerű, mégha megtehetném se...

(#72824) wwenigma válasza prtvlogan (#72823) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Ha egyszerre, egy idoben akarnak jatszani vele, akkor igenis tobb peldanyban kell beszerezni... De szerintem EU szintu fizuk mellett fel sem merulne ez....

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#72825) eami válasza prtvlogan (#72823) üzenetére


eami
Topikgazda

windowst is többször meg kell venni :U gépet is többet veszel majd nekik, miért nem egyet? okostelefont is kap majd mindegyik külön, vagy majd azt is együtt használják?

(#72826) kriszpontaz


kriszpontaz
veterán

Nem értem mi a problémátok. Ez egy olyan funkció ami más kliensekben nincs benne. Ez egy lehetőség, és szerintem nagyon is jó ötlet volt a Valve-től. Annak idején az XONE konzolnál is ezt reklámozták, mégsem lett belőle semmi. Örülni kellene hogy van. Azt meg be kell nyelni hogy párhuzamos használat mellett legalább az a lehetőséged megvan hogy a host klienssel tudsz offlineban játszani míg más használja a játékaid. Így tolta végig uncsitesóm a Skyrim-et, amíg én mással toltam. Ha multizni akartam, szóltam neki hogy most már menjen el aludni :).

(#72827) Agyzuzo válasza csaba951 (#72822) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Gondolom eltávolították a maradék zenét és MIDI fájlokkal helyettesítették. :D

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#72828) prtvlogan válasza eami (#72825) üzenetére


prtvlogan
aktív tag

Természetesen! És minden szoftverből veszek még egy példányt ( a használtakon felül) plusz egy sornak, mert itt így szokás. ;] Igyekszek orosz, ukrán, vagy brazil helyről beszerezni, hogy megnyugtassak mindenkit, (főleg magamat) hogy legális, eredeti játékkal játszok! :R

[ Szerkesztve ]

(#72829) FollowTheORI válasza eami (#72825) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ezért jó az Apple Family share... :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#72830) ollie válasza FollowTheORI (#72829) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Megosztod a családodat másokkal?

***

(#72831) FollowTheORI válasza ollie (#72830) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Hahaha... ;]

Nem, csak legalább az appokat nem kell 3x megvenni. :P

Az OS meg "ingyenes", igaz a hardver még nem... :))

Sőt van Amazon Family Library/Share is... azt hiszem ott sem kell mindent már megvenni minden eszközre. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#72832) Csapoati válasza ollie (#72830) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Az almat osztja meg csaladon belul, szabolcsi nepszokas ez.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#72833) ayo válasza xrvman (#72821) üzenetére


ayo
addikt

értem én de konzoloknál is azért lehetséges a megosztás mert megvetted kétszer a konzolt. én az egyetlen ésszerű megoldást abban látom, ha majd rendesen be lenne vezetve a Steam Machine és mondjuk azoknak olyan plusz szolgáltatásai lennékek, mint a feljebb írt. egyből mindenki steam gépeket venne a plusz dolgokért, sztem jó biznisz lenne :)

http://jateknaplo.blog.hu

(#72834) beleszólok


beleszólok
senior tag

Offline vásárolt játékot, amihez csak a steames aktiváló kódot kaptam, hogy lehet működőképessé tenni?
Feltétlenül szükséges a steam telepítése? Weben át nem tudom aktiválni?
Egyáltalán: honnan lesz hozzá telepítőm? A steam kliens rángatja majd le?
(bocs, nagyon rossz a szemem, elég nehezen tudom átrágni magam a steam oldalain)

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#72835) Csapoati válasza beleszólok (#72834) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Letöltöd a Steam klienst, aktiválod a terméket és ő letölti magának. Én utoljára a Rome 2-t vettem dobozosan, ott telepíthető volt a kód megadásával, de a legfrissebb változat patchét így is letöltötte.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#72836) beleszólok válasza Csapoati (#72835) üzenetére


beleszólok
senior tag

Köszi, ezt akartam elkerülni, de végül megtaláltam, hogy egyéb mód nincs :(

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#72837) Assimilator válasza FollowTheORI (#72831) üzenetére


Assimilator
őstag

Most azt a céget hozod fel példának ami 5x áron adja el a termékeit?
Ráadás azok az appok is fizetősek amik minden más platformon ingyenesek.
Tiszta úriember ez az Apple, hogy ilyen gáláns ezzel a family share dologgal. :DDD

(#72838) ollie válasza beleszólok (#72836) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Oké, ha csak egy kódot kapsz a játékhoz, vagyis telepítőt nem, akkor mégis mire számítottál, hogy honnan lesz meg a játék a számítógépeden? Bocs, de tényleg nem értem.

***

(#72839) kriszpontaz válasza ollie (#72838) üzenetére


kriszpontaz
veterán

(#72840) pigster válasza Assimilator (#72817) üzenetére


pigster
senior tag

Smucigság? Ennél kevesebbért tiltottak már le engem.

A családi licensz akkor lenne igaz, ha egyszerre, egy időben akarnék több gépen ugyanazzal játszani.
Úgy látszik mégsem nem megy bele a fejedbe, hogy nem erről van szó.
Vagy úgy működne akkor a logikád szerint, hogy veszek egy Tomb Raidert olyan licensszel. hogy közben játszhassak egy másik gépen pl. Skyrimmel? És ezt persze minden lehetséges párosításban?

ayonak meg eaminek szintén lásd fent.
A windos hasonlat jó sánta, mert ott ugye egyszerre van ugyanaz az oprendszer, én - meg más is - már x alkalommal leírtam, hogy nem, nem, nem ugyanazzal akarok játszani egy időben ugyanarról a fiókról.

De értem, hogy hogyan működik, de azért nem kell tetszeni.
Egyébként annyira azért nem izgat a dolog, elkezdtem venni külön Originre (meg valószínű másra is) játékokat. Nem kell annyira a Steam.

[ Szerkesztve ]

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#72841) pigster válasza Assimilator (#72837) üzenetére


pigster
senior tag

Szerk idő lejárt:
Androidra pl elég egyszer megvenni valamit (tudom, van néhány kivétel - mielőtt valaki belekötne) és bármelyik és bármennyi jelenlegi és jövőbeli eszközödön használhatod.

FIGYELEM! A többszázezres Samsung okostévék kéretlen reklámokat tolnak az arcodba.

(#72842) eami válasza pigster (#72841) üzenetére


eami
Topikgazda

ez azért nem jó hasonlat mert ott a google acchoz kapcsolva nem csak a játékokat lehet elérni így hanem mindent. Levelezést, naptárat, képeket, videókat, cloudban tárolt mindent. szóval mindent. Na egy ilyen minden hozzáférést még családon belül sem feltétlenül oszt ki az ember, nem hogy haveroknak.

(#72843) SityiSXT válasza pigster (#72841) üzenetére


SityiSXT
őstag

Steamen nem? Csak mert eddig bármelyik gépen bejelentkeztem, minden játékom a rendelkezésemre állt. ;)

(#72844) Sirpi válasza SityiSXT (#72843) üzenetére


Sirpi
senior tag

És próbáltál két kliensben párhuzamosan játékot indítani? (online módban)

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#72845) SityiSXT válasza Sirpi (#72844) üzenetére


SityiSXT
őstag

Így már értem, mire gondolsz. Azért azt tegyük hozzá, hogy a Play Store-on kapható páreurós appok/játékok teljesen más súlycsoportot képviselnek a Steamen kapható nagyságrendekkel drágább játékoknál/szoftvereknél - gyaníthatóan ezért is lazább a Google. Na meg ott áll az is, amit Eami írt: míg a Steam fiókod elsősorban csak a játékaidat tartalmazza, addig a Google fiókodon a fél életed is ott lehet levelezéssel-mindennnel, azt meg azért csak nem adod oda másnak olyan könnyedén.

(#72846) FollowTheORI válasza ayo (#72833) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Na ilyen szempontból kíváncsi leszek hogy alakul majd ez a Family Share dolog Steam-en, ha bejön ez a nappalis/konzol jellegű téma nekik majd.

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#72847) Źşë'


Źşë'
addikt

az mitől van hogy a steam játék parancs-ikonok földgömbre változtak? nem mind csak pár... ill. a tálcán a steamnek is az az ikonja mint mikor hiányzik valami elérési út - nem csináltam vele semmit, max egy update jött ha l láttam még reggel

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#72848) ViharVadász válasza Źşë' (#72847) üzenetére


ViharVadász
őstag

Nem tudom én se, hogy mitől van, de ha Steam-en csinálsz új parancsikont, akkor általában már az új ikonnal dobja ki az asztalra azt.

"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

(#72849) mark!


mark!
őstag

Valaki Terraria-zik? 1.2.4.1 persze :DD

>

(#72850) gyáliSanyi


gyáliSanyi
őstag

Sziasztok!

Ha gift-et kapok e-mailba, akkor mit ne csináljak, hogy később a fiókomon ne aktivált játékként szerepeljen, hanem még mindig giftként?

Live poor, die ritch.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.