Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Duree


Duree
veterán

Nem igazán látom , hogy csökenne az Oled tévék ára, sőt drágulnak.

duree54

(#2) Huntszy


Huntszy
tag

8K tévét senki sem vesz (minek is), új és jobb képernyő technológia még nincs ami leszorítaná. Max talán a mini-led egyszer de az még nem tart a nagyon elterjedős fázisban. Emiatt viszont tartja az árát hiszen nincs mi a helyébe lépjen a felső kategóriában.

Stagnálás van.

(#3) JoeYi válasza Duree (#1) üzenetére


JoeYi
őstag

nem tudják lekövetni a jelenlegi inflációt és euró/dollár/forint ingadozásokat technológiai fejlesztésekkel. Szóval hiába jön ki a gyártósor végén az 55" OLED 10%-al olcsóbban (technológiai szinten), mint tavaly, végül drágább lesz, mert magasabb munkabért kell fizetni a melósnak, a fuvarozónak, a kereskedőnek az infláció miatt. Aztán végül megkapja a 27% áfát. Most rákerestem és Francia, Kanadai stb oldalakon rendre 660e Ft körül összegek jöttek ki...

Tavaly az 55C2 730e Ft kezdővel nyitott, ez meg 840e Ft-al. Így is van rá esély, hogy bemegy karácsonyra 500e Ft alá

(#4) #52931072


#52931072
törölt tag

Amúgy nem tudom milyen változást vártak a dizájnon, téglalap helyett ovális legyen?

(#5) peti85


peti85
senior tag

Van Kodi webOS-re? :Y

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#6) Flashback


Flashback
addikt

Komoly infläció volt. A C1 fél évvel a debüt után (2021.nov) 900€-ért már el lehetett kapni akcióban. Nem akciósan is 1000-1200€ körül mozgott.
A C3 meg 1965€...

Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)

(#7) adm válasza Flashback (#6) üzenetére


adm
őstag

a 65C1 az EB csoportkör vége felé - tehát nagyjából pontosan 2 éve - 650-680e-re zuhant. 680ért xbox s-sel volt promócióban. idén nincs világverseny, de még ahhoz képest is hogy a C3 evo panelt kapott, kicsit túlzásnak tűnik.

16core - 32thread - 64gb

(#8) wallace 234 válasza Duree (#1) üzenetére


wallace 234
őstag

Pedig arról cikkeztek pár hete, hogy milyen jó, hogy csökken az oled tvk ára! Ügyesen bevezeték a magas nyitó árakkal való indulást, hogy aztán mire kifutó modell lesz, 450 körül legyen az ára! Vagy kicsit lentebb. Így biztosítva, hogy gyakorlatilag ne zuhanjon be az áruk. Persze van kivétel, de nem itt kéne lennie árba ezeknek a tvnek. Jövőre még drágább lesz ha meg kapják. Micro lencsét. :R

(#9) Low Noise


Low Noise
senior tag

Vettem egy LG C2 EVO-t nagyon vágytam az OLED-re, de csalódtam 14 naposban visszaküldtem.
Valahogy nem jól osztotta el a fényt a képen, a làmpákat túl fényesen jelenitette meg, elvonta a szemem, a színészek helyett mindig csak lámpát néztem, vagy épp elvakított az ablakon betörő fény, a sötét jelenetek láthatósága rossz volt, a QLED monitoromon sokkal több részlet látszik a képen, az egész jelenet világosabb, jobban látható. Egy TCL C845 QLED Mini led TV-n gondolkodom helyette, esetleg megnezem az LG G szériáról a teszteket, azt nem tudtam, hogy az LG C az középkategória, lehet akkor ez a gond.

[ Szerkesztve ]

(#10) zooly válasza Low Noise (#9) üzenetére


zooly
aktív tag

Valoszinu rossz beallitasokkal hasznaltad :)

https://www.ratingraph.com/

(#11) Low Noise válasza zooly (#10) üzenetére


Low Noise
senior tag

Agyonra állítgattam napokig, nem lehet beállítani jóra.
Ahogy, a teszteket néztem a Samsung QD-OLED ek nem csinálják ezt a képpel, de azok már drágák nekem.

[ Szerkesztve ]

(#12) #72042496 válasza Low Noise (#11) üzenetére


#72042496
törölt tag

Dehogynem lehet. Viszont a G-t én akkor nem javaslom, azon se lesz más jellegű a kép.

(#13) Low Noise válasza #72042496 (#12) üzenetére


Low Noise
senior tag

Hogy, lehet beállítani?

(#14) callmeakos válasza Duree (#1) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Én is csak várok, de nem nagyon akaródznak lemenni az árak. Pedig, most már nagyon áttérnék legalább TV szinten az OLEDre, de azért a vesémet még nem adnám érte, pláne amennyit használom a tv-t a mindennapokban. Kiszolgál még a Bravia XH81, de például PS5re kezd kevés lenni.

All→M8

(#15) #72042496 válasza Low Noise (#13) üzenetére


#72042496
törölt tag

Sokat igazából nem kell állítani rajta, az RTINGS a lényeget le szokta írni. Ha a pontos kép a cél, akkor ki kell választani SDR/HDR/DV mindegyikében a "színhelyes" módot, leellenőrizni a színhőmérsékletet (lehet, hogy az alapból rendben is van). A DTM és többi képjavítót én még kikapcsolom, ezzel gyakorlatilag kész. Műszer nélkül kb. ennyit lehet megtenni, ha a pontos kép a cél. Konkrétan a C2-t nem néztem át, de ezek úgyis egy kaptafára mennek.

Mondjuk ezeket a tesztnek kellett volna sokkal alaposabban lehoznia, ahhoz képest egy szó nincs benne ilyenekről.

[ Szerkesztve ]

(#16) Segal válasza Huntszy (#2) üzenetére


Segal
veterán

Micro led lesz az.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#17) Low Noise válasza #72042496 (#15) üzenetére


Low Noise
senior tag

Lehet C2 EVO-nál máshogy hívják ezt, ott Maximum fényerőre van 4 beállítás, szerintem ez ugyan az lehet, de az nem segített, még annak teljes kikapcsolása sem.
Az a gyanúm, hogy ahogy LCD be is vannak panelek, most OLED-ben kinek a WOLED kinek QD-OLED jön be, utóbbira nem futja, de egy felsőkategóriás Mini LED jó alternatíva nekem. TCL C845 65" lesz.

[ Szerkesztve ]

(#18) #72042496 válasza Low Noise (#17) üzenetére


#72042496
törölt tag

Az a Pixel Brightness lesz szerintem, alapból "High" ha jól emlékszem és az oké is. Én azt se zárom ki, hogy a beállítás alapvetően rendben volt, csak nem tetszett neked a kép. (HDR-re gyanakszom, de szólj, ha nem arról van szó. Először a korábbi hozzászólásom is kifejezetten HDR-re fogalmaztam meg, csak később írtam át, hogy általánosabb legyen.)

Állítólag a C845 is egy nagyon jó tévé. Én olyat nem láttam élőben.

[ Szerkesztve ]

(#19) Dester31 válasza #52931072 (#4) üzenetére


Dester31
tag

Ezt én se értem. Egy OLED tévénél nagyjából annyi az elvárásom, hogy a lehető legvékonyabb legyen a káva, ami kikapcsolt állapotban egybeolvad a többi feketeséggel, oszt jónapot.

Des

(#20) mferii válasza peti85 (#5) üzenetére


mferii
csendes tag

Ez engem is érdekelne... A tesz után átnéztem a 2012-es, B-s Oled tévém webOS -ét, de nem találtam meg a Kodit...

(#21) paatrick válasza Low Noise (#13) üzenetére


paatrick
senior tag

Így látatlanban azt mondom hogy HDR tartalmat néztél rajta. Az meg egy fos :DDD csak Dolby Visiont vagy sima videót szabad nézni ezeken. Nekem BX van, az még nem tudott mkv-ból csak HDR-t lejátszani, hiába volt benne DV sáv is. Dolby Vision csak mp4-ből megy nálam. Nem tudom ezt a mostani újabb TV-ken javították-e már.

Csak megerősítésként, HDR nálam is olyan hogy éjszakai utca, világít a lámpa kiveri a szemed mást nem is látsz tőle, a többi részlet szürkés beütésű, el is veszik a "félhomályban". Ugyanez Dolby Visionben, világít a lámpa szépek a színek minden látszik.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#22) ughhh válasza paatrick (#21) üzenetére


ughhh
senior tag

Ott a pont, B9SLA -m van Dolby Vision game, disney+ patika a képe. Kikapcsoltam az összes képjavító algoritmust, szakértői éjszakai vagy nappali elérőre kalibrált ifs profil oszt ennyi.

(#23) Low Noise válasza paatrick (#21) üzenetére


Low Noise
senior tag

Netflixen néztem a FUBAR-t, nem tudom ők HDR-be nyomják e a streamet, de gondolom, hogy igen.

(#24) Low Noise válasza #72042496 (#18) üzenetére


Low Noise
senior tag

Nem tudom mi okozza ezt, de igen, lehet, hogy a HDR anyag nem jön össze jól az LG OLED-TV-vel.

[ Szerkesztve ]

(#25) Gicz válasza Low Noise (#9) üzenetére


Gicz
addikt

Szerintem csak HDR-t néztél rajta, azmeg fos. Legalábbis én nem szeretem. Azt abszolut nit értékre gradingelik nem úgy mint sdr-t. Ráadásul a szabvány tök sötét szobát ír elő hozzá, így úgy is van gradelve a jelenet. Az a sötét ahol nem láttál semmit vaksötét szobában jó lett volna, úgy van kitalálva sajnos maga a HdR és DV szabvány. És ez nem márkafüggő, samun is pontosan ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#26) #72042496 válasza Low Noise (#23) üzenetére


#72042496
törölt tag

A FUBAR az Dolby Vision.

(#27) paatrick válasza #72042496 (#26) üzenetére


paatrick
senior tag

És HDR is. A letöltős verzió mkv és nekem HDR logóval indítja. Nem tudom netflixen van-e beállítás a preferenciára, hogy melyik sávot indítsa vagy automatikusan megy az egész.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#28) #72042496 válasza paatrick (#27) üzenetére


#72042496
törölt tag

Szó nem volt itt mkv-ről, kár ilyennel kavarni szerintem. Ha a tévé tud Dolby Visiont, mint a C2, akkor a tévés kliens DV-ben fogja lejátszani.

[ Szerkesztve ]

(#29) Gicz válasza paatrick (#27) üzenetére


Gicz
addikt

Letöltésben is pont olyan, HDR is meg DV is. Netflixen, meg appletv+ -on úgy szoktam kierőszakolni az SDR-t, hogy a tv-re kötött PS5-ön kikapcsolom a HDR-t, így ha a PS-en levő netflix/apple appból streamelek, akkor SDR-t streamel.... Nagyon gáz, hogy netflix appban amúgy nincs ilyen beállítás, hogy nem akarok HDR-t.

(#30) junkpod


junkpod
nagyúr

Érdekesek ezek a copy-paste cikkek az oled tv-kről. Persze a technológia tehet róla, hiszen igazi, átlagos felhasználó számára érzékelhető különbség legfeljebb a szolgáltatások (okos tv funkciók) tekintetében lehet.

Viszont az érdekes, hogy hiába növelik a csúcs fényerőt a kontraszt ugyanúgy "végtelen" mint a legelső, leggyengébb oled tv esetén... :C

Box's don't touch!

(#31) toronyhaz válasza Duree (#1) üzenetére


toronyhaz
aktív tag

Avatarod alapján feltételezem hogy nem ezen a bolygón élsz. Semmi probléma. Röviden tömören az egyik legszarabb országban sikerült landolnod. Itt az egyik legnagyobb az ÁFA az egész világon.Ráadásul mellettünk háborúznak sajnos.Ezt TI gondolom réges régen megértettétek hogy semmi értelme. Nos és a háború miatt itt szép országunkban IS a legnagyobb az infláció.Duplája mint lennie kellene. Remélem tudtam segíteni hogy képben legyél.

(#32) #72042496 válasza toronyhaz (#31) üzenetére


#72042496
törölt tag

A dolláros és eurós nyitóárak is stagnálnak, vagy nőnek. Kevés az olyan modell, amelyik tavalyhoz képest olcsóbb lett.

(#33) z123456z válasza JoeYi (#3) üzenetére


z123456z
senior tag

Telekomnál 572 kedvezmény és plusz szolgáltatások nélkül. Kedvezménnyel 52x. Csak találsz egy telekomos ismerőst.

(#34) CapriBoy válasza Duree (#1) üzenetére

Én is ezt tapasztalom.

(#35) Zanik válasza Duree (#1) üzenetére


Zanik
addikt

Indulóár mindig magas. Jövő év elejére mérséklődni fog.

Amúgy nekem alapvetően tetszik ez a TV.
Samsung QD-OLED nem tud Dolby Visiont-t, Sony-k drágák, az A80L pl. nem tud VRR mellett Dolby Vision-t, és csak 2db HDMI 2.1 van rajta.
És végre újra van DTS támogatás az LG-kben.
Szerintem streaming-re, casual konzol játékra egy nagyon jó all-rounder TV ez.
Szóval év végén, jövő év elején lehet beszerzek egyet.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#36) kolosszus87 válasza Low Noise (#17) üzenetére


kolosszus87
senior tag

HDR tartalmat sötétben kell nézni, ez az egyik... a másik h ahhoz, hogy pontos színeket és szürkeárnyalatokat kapj érdemes a Filmmaker képmódot használni, az egyéb elcseszett képmódok összezúzzák a sötét képrészleteket. Nem hinném, hogy a C2 hibája, hiszen az egyik legjobb oled tv, egy csúcs G2se lesz sokkal különb, csak a HDR fénycsúcsok lesznek rajta még fényesebbek. Az összes oled működési alapja ugyanolyan. Nem tudom milyen qled monitort használsz, vagy az tud-e HDR-t egyáltalán...de így első olvasatra nekem az jön le, hogy maga a HDR nem jön be neked inkább.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#37) Kolbi_30 válasza toronyhaz (#31) üzenetére


Kolbi_30
őstag

A haborunak semmi koze a magyar inflaciohoz..persze szeretik ezt reklamozni, a birkak meg beszopjak...ez kb ugyan az, mint emeljuk az uzemanyagok jovedeki adojat mert brusszeli nyomás van eziranyba...

You want some birth control, you can smoke a cigarette.

(#38) aginor válasza Low Noise (#9) üzenetére


aginor
addikt

Nálunk a B2 rendben van HDR tartalmak lejátszásakor, de nagyon nem mindegy a forrás sem. Eddig Prime videóval néztünk online tartalmakat, ott rendben van (leszámítva, hogy a típusnak kicsit gyenge a csúcs fényereje), ill. a letöltött anyagokkal sem szokott gond lenni. HDR tartalmakat érdemes minél jobban besötétített szobában nézni, pláne mivel az OLED nem annyira alkalmas a világos szobákra. Amennyiben világos szobához keresel TV-t, akkor a miniled lesz a barátod (1000+nit fényerővel és local dimminggel), de cserébe készülj fel, hogy sötét jeleneteknél blooming lesz.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#39) undercover


undercover
senior tag

Üdv! Akinek mondjuk van LG C2-ő TV-je...

Megéri várni a C3-ra vagy jobb a C2-ő? Meg ott is van ilyen EVO verzió vagy, hogyan van ez?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#40) Gicz válasza undercover (#39) üzenetére


Gicz
addikt

Elvileg ugyanaz a panel, minimálisan nőtt a c3 fényereje, szerintem nem éri meg a felárat. Majd ha jövőre MLA panel lesz abban is, akkor esetleg, ha valakinek kell az extra fényerő, vagy sok HDR-t néz.

(#42) Kendek válasza pipeline (#41) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Pedig van, illetve dolgoznak rajta, de tesztelhető. :)
Persze még egy darabig nem lesz elérhető a Content Store-ból, de reméljük, hogy megoldják. Addig marad a fejlesztői mód, illetve a root-olás.

<-ƘƘ->

(#43) kolosszus87 válasza undercover (#39) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Semmi értelme várni a C3-ra, be kell szerezni egy jóárasított C2-t amíg lehet. Nagyon minimális, szinte észrevehetetlen fejlesztés történt a C3 esetében (bár a visszatérő dts támogastás örvendetes). Szinte ugyanaz a 2 tv, de egyébként ez összességében már évek óta elmondható a C szériáról, nincs számottevő különbség szerintem már kb. a C9 óta. A G szériánál már más a helyzet, az új MLA panelnek köszönhetően jelentősen megnőtt a fényerő, így aki G szériát akar, annak érdemes lehet várni a G2 kifutására és a G3 kedvezőbb árúvá válására (bár lehet az új technólógia megdrágítja a gyártást és így a G3 lehet sose lesz olyan "olcsó" mint most a G2).

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#44) Duree válasza toronyhaz (#31) üzenetére


Duree
veterán

Nem igazán értem a hozzászólásodat, de azt leszürtem belőle, hogy nagyon sok hülyeséget irsz, gondolom hiszed is, másképp nem írkálnál ilyeneket. Nézzél tükörbe és gondolkozz el a történteken, már ha sikerül.

duree54

(#45) cintula187


cintula187
addikt

760.000 a középkategoria ára? mit toltatok? :))

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#46) z123456z válasza cintula187 (#45) üzenetére


z123456z
senior tag

Ne viccelj már, kicsit több, mint egy havi munka :D ( KSH ).

(#47) Kolbi_30 válasza z123456z (#46) üzenetére


Kolbi_30
őstag

Az bruttó átlag...

You want some birth control, you can smoke a cigarette.

(#48) jonhy86


jonhy86
csendes tag

Eből az árból inkább 2DB Hisense 55A85H venék ;]

(#50) z123456z válasza Kolbi_30 (#47) üzenetére


z123456z
senior tag

Azért láttad azt a vigyorgó fejet?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.