Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:08:43

LOGOUT.hu

NEM TUDOD, HOGY MI EZ A KÁRTYÁS DOLOG? OLVASD EL EZT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109150) ollie


ollie
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Vigyázzatok, megint scam/phising oldalakkal próbálkoznak! Ha valaki megkeres, hogy szavazz valamire, ne tedd! Akkor sem, ha régi ismerős keres meg, mert valszeg feltörték a fiókját. Ne is nyisd meg az oldalt, amit belinkel neked!

***

Hozzászólások

(#73851) Bluerainbow válasza wwenigma (#73849) üzenetére


Bluerainbow
Közösségépítő

Értem , vagyis jan 1-től nálunk (románia) + 9% , nálatok +12 % az árakra.
Ez egyszerüen fantasztikus.

Tájak fotók emlékek - https://www.facebook.com/2barangolo

(#73852) Agyzuzo válasza Bluerainbow (#73851) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Ilyenkor örülök hogy húgom Amsterdam-ban él, így "csak" +6% lesz... Nálunk viszont töredékére fog visszaesni az értékesítés az tuti, így mi leszünk a Steam-en a legdrágább régió. Egyszerűen csodálatos...

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#73853) Agyzuzo válasza csaba951 (#73843) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Még annyi, hogy a holiday kártyák értékét szerintem nagyban az határozta most meg, hogy elég 1 szavazás hozzá - harmad annyi "meló". Tavaly sokan csúsztak le kártyáról mert nem tudtak időben szavazni, ez idén megszűnt, napi 1 katt mindenkinek belefér.

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#73854) ollie válasza Bluerainbow (#73851) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nem biztos, lehet, hogy nem fognak érdemben változni az árak, mert benyelik a Valve és a forgalmazók a különbözetet. Majd meglátjuk.

***

(#73855) ProEvoFan válasza csaba951 (#73843) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Ne már.Még hogy bukása?LOL!
Játszani kell steamen meg az akciókat figyelni és akkor vásárolni...mind eddig!Steam nem a kártya mutyiból áll ill. állt, hanem a "szezonos" olcsó játékvásárlásról szólt.Én meg egy csomó haver nem is foglalkozott a kártyákkal, meg a régió zárral.Én is vettem más régióból játékot, de hogy most nem lehet...hááát, rohadtul nem érdekel, mert majd megveszem akcióban...
Komolyan, nem értem ezt a sírás...
Az áfa változásról nem a valve/kiadók tehetnek.Többi online boltban is lesz változás (lesz???), nem csak steamen.

(#73856) dadawa
Steam nekem továbbra is a játékról meg a szezon akciókról szól, nem az üzletelésről...

[ Szerkesztve ]

(#73856) #79621120 válasza ProEvoFan (#73855) üzenetére


#79621120
törölt tag

Másképp vélekednél , ha többszáz euród bánná a dolgot .

(#73857) Agyzuzo válasza #79621120 (#73856) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Másképp, de a Steam bukása akkor sem ezen múlik, kicsit erős azért ezt bedobni. :)
Inkább lesz ez az olcsósított kulcsboltok bukása...

[ Szerkesztve ]

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#73858) BomiBoogie válasza #79621120 (#73856) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Oké, de a Steam platform célja tényleg az, hogy játsszál, a többi csak kiegészítés, kis fűszerek, az, hogy valaki ezekkel "visszaélve" esetleg nyerészkedni akar, az ne csodálkozzon, ha valami balul sül el.

Akinek meg van ehhez érzéke, az nyugodtan menjen a valódi tőzsdére, bárki nyithat értékpapírszámlát, és otthonról egész nap lehet figyelni az árfolyamokat. :)

(#73859) eami válasza ollie (#73854) üzenetére


eami
Topikgazda

nekem azért gyanús hogy miért nem futotta egy holiday játékra idén. Lehet hogy épp az új számlázási rendszert kódolják ezerrel :|

(#73860) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

A Valve olyan cég, hogy nincsenek megszabott feladatkörök, nincsenek pozíciók, és nincs főnök aki megmondja hogy mit csináljál. Ha érdekel valami fogod a kerekes íróasztalt és odatolod ahhoz a csapathoz. Így a Steamnél sincs x darab fejlesztő aki minden évben ott görnyedne és random játékokon agyalna, lehet hogy idén jobb elfoglaltságot találtak, a leárazós rendszer meg megy magától a megadott időpontokban.

/s

(#73861) bladegery válasza wjbhbdux (#73860) üzenetére


bladegery
senior tag

Azert ez nem teljes mertekben igaz szerintem, tuti vannak emberek akiknek az a dolga hogy 24/7-ben keszen aljanak a steam felallitasara ha szukseg van ra. Meg azt se hiszem hogy a programozok gondolnak egyet es beallnak supportleveleket irkalni.

gergely-szabo.com

(#73862) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Szerintem az ÁFA semmit sem fog változtatni... nálunk 27% az offline áfa a játékokon mégsem lett eltérő a sem a régiós sem a többi megszokott árazástól. :)
És gondolom ez a többi országban is így van/volt.

Az árakat meg amugyis a kiadók szabják meg nem a Valve akciózza magától.
Olyan a sale amilyet a kiadók akartak.

Az meg hogy a Market pénzgyártó képessége erősen megcsappant szerintem messze nem a Valve bukása.
Eleve nem tudhatjuk mennyi problémás esetük volt vagy mennyit problémát generált az összes ilyen kiskapu meg régiós trade ügylet. Lehet épp ezzel fognak csomó időt, meg pénzt spórolni.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73863) FollowTheORI válasza Agyzuzo (#73857) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ha minden így marad hosszútávon az épp az olcsó kulcsboltok fellendüléséhez vezet majd... addig amíg a kulcsokra sem lesz általános zár. :)

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73864) cskamacska válasza csaba951 (#73843) üzenetére


cskamacska
addikt

Az üléspontod teljesen érthető(1-2 fióknyi veszteség? :( ), de azért eléggé önző.

Épp szél előtt történt egy Holiday Auction, ami igen népszerű volt, és a legtöbb felhasználó jól járt vele, a döglődő community item piac is feléledt tőle. Még én is többszörös hendikeppel, anti kártyásként munícióm sem volt hozzá, merszem se volt a korai befektetéshez, még így is az utolsó pillanatban minimál pénzért jutottam hozzá pár ritkasághoz. Ha lett volna vér a pucámban, levásárlom a kívánságlistám egy részét, és nullszaldóra jövök ki. :)

Az ügyeskedést sajnos betiltották, de tekintve hogy saját ipara nőtt a Valve szebbik felire(ami a putyin gyengélkedése miatt a orosz GDP-ben százalékos megjelenéssel fenyegetett :DDD ), emellett a Steam mára saját malware kategóriát termelt ki magának, nagyon nem lehet csodálkozni, hogy elrendelték a kijárási tilalmat.

Amúgy itt a broadcast, ha ráerősítenek, a Twitchet is kilövik vele, lassan legtöbb játék Steam networkingre épít, jön a Steam controller, a SteamOS(Abu is csak addig agitál ellene, míg meg nem érkezik Mantli, és egy jobb AMD driver ;] :D ), és ne felejtsük el, hogy még mindig messze ez a legnormálisabb kliens mind közül, Linuxra és Macre pedig az egyetlen.

Hogy a mostani nem lett minden karácsonyi vásárok legjobbika? Mindmeghalunk! :Y

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#73865) csaba951


csaba951
veterán

A kártyákat csupán egy indikátorként rángattam elő, mert ez számunkra is látható. A bevétel alkulása meg nem. A kártyák iránt keresleti szerintem egy jó mutató arra, hogy mennyire vannak rákattanva az egész Holiday Sale-re az emberek. Ha több lelkes ember van, nagyobb a hype, akkor valószínűleg rengeteg lelkes vásárló is van. Köztük rengeteg olyan, akit baromira nem érdekelnek a kártyák, viszont (játékokat) vásárol.

Amióta ünnepi kártyák vannak, azóta kivétel nélkül MINDIG megvolt ez a lelkesedés. Tehát jól mentek a dolgok. A Holiday Sale-ben viszont váratlanul az elvárt kereslet 1/3-1/2 része van csak meg. Vagyis nagyon nagyon rosszul fogadták az emberek azt amit a Steam Holiday Sale-ként nyújt nekik. Márpedig a kapitalizmusban előbb utóbb, de biztosan bukik az a cég, ami nem azt nyújtja amit a vevői elvárnak tőle.

A vezetés "okos" döntései 2014.

Bevételi oldal.
RU régió lezárása. Gabe Newell szerint már 2011-ben elérte a Németország vásárlóerejét (Steam-en). Nincs okunk feltételezni, hogy azóta ez nem növekedett jelentősen. Na, melyik cég engedheti meg magának, hogy egyik napról a másikra önként lemondjon egy ekkora piacról?

Market.
7 nap zár minden vásárlása. Ezzel instant lelassul a kereskedés sebessége, instant visszaesik a jutalék is. A tőzsdén se abból élnek a brókerházak, hogy emelkednek vagy csökkennek az árfolyamok, hanem hogy megpróbálják a végtelenig pörgetni a forgalom mennyiségét, mert ez után kapják a jutalékot. A Steam meg pont olyan lépését hoz be, amivel a mostani forgalmat a töredékére csökkenti.

Kiadási oldal

Steam Machine
Nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit költöttek erre a projektre, de valószínű, hogy több százmillió dollárt. Abszolút semmi jele nincs annak, hogy ez valaha is meg fog térülni. A platformra OpenGL játékok készülnének, de erről meg kiderült, hogy elavult és csak jelentős látvány effektek kiiktatásával lehet rá portolni a játékokat. Az új OpenGL szabvány meg 2018 előtt nem készül el. Eközben 2015-ben már kint lesz a DX12, meg a Mantle. Ezek megoldják majd azt a szoftveres problémát ami miatt ma indokolatlanul sok erőforrást igényelnek a konzol portok (PS4 és XBOX ONE).

Ügyfélszolgálat
Egyre kínosabb amit művelnek. A három nagy közül egyedül nekik nincs telefonos ügyfélszolgálatuk. Válaszidejük a végtelenhez közelít, miközben a problémát legtöbbször nem sikerül megoldani.

Social Network
2014 van, és Steam még mindig nem értette meg, hogy az egyik legfontosabb dolog az ügyfelekkel való gyors, világos kommunikáció. A cég még mindig titkolózik, ahol tud.

Vezetés
A kezdeti kis cégből a Steam óriási, picvezető céggé vált. Viszont a vezetés szemlélete nem változott. Még mindig úgy próbálják irányítani, mint régen. Pedig az egyes terülteket profiknak kellene irányítaniuk. Ma ez egyáltalán nincs így. Annak a területe kap figyelmet, és pénzt aki jó kapcsolatokat ápol a tulajdonossal. Sajna, ők pont nem pénzt hoznak, hanem pénzt visznek. Közben meg akik az új ügyfelek szerzéséért, meglévők megtartásáért, új termékek kidolgozásáért felelősek, azokkal szemmel láthatóan nem foglalkoznak.

És igen, tényleg volt egy olyan cikk, ahol egy volt alkalmazott kitálalt, hogy mi megy cégen belül. Az emberek tényleg azzal a területtel foglalkoznak amivel csak akarnak. Ennek az lett a következménye, hogy mindenki a pénzzel legjobban kitömött projekteken akar csak dolgozni. Minden munkától valósággal menekülnek, ami ezeken kívül van, mert azok után ugye kevesebb pénzt kapnának. Azt meg ugye mégse...

#73847 Bluerainbow
>Azt irod , ez a vég kezdete...szerinted ez mit jelent ?

A Titanic még vidáman úszik tovább, de a jéghegy már halálos sebet ejtett rajta. De látszólag semmi baj, az első osztályon boldogan rugdossák a fedélzetre esett jégdarabokat. A gépházban viszont már látszik, hogy kezelhetetlen a helyzet, a vezetésnek változtatnia kellene, reagálnia a teljesen megváltozott helyzetre.

A cég mára baromira nagyra nőt. Viszi még előre a lendület, a tehetetlenség. A vezetés hibáit idáig el tudta fedni az, hogy dőlt a pénz. Most viszont (nekem úgy tűnik) egyszerűen leléptek a vevők. A bevétel 50%-70%-a hiányzik. Nincs olyan óriáscég a világon amit ez ne döntene be. Ekkora zuhanást egyszerűen nem lehet kompenzálni a kiadások csökkentésével, emberek elbocsájtásával.

Mindezek a rossz lépések idővel oda vezethetnek, hogy Gabe Newell-t kirúgják attól a cégtől, amit ő alapított. És valószínűleg magával rántja a mostani teljes management-et is. Ez az üzleti világban nem szokatlan dolog. Steve Jobs is távozni kényszerült 1985-ben az általa (is) alapított Apple éléről.

>Bedől idővel a steam ? És ha igen ,mi lesz a több millió játékossal
>és a megvásárolt (bérelt) játékokkal ?

Igen, a mai ismert Steam bedől, ha nem lesznek gyorsan nagyon drasztikus változások.

Játékosként nem kell aggódnod, nem sokat fog változni az életed! Majd szépen jön egy szakmai/pénzügyi befektető és felvásárolja a céget. Meglépi azokat a lépéseket amit az előző vezetésnek kellett volna, és megy az üzlet tovább. :)

(#73866) Mate válasza csaba951 (#73865) üzenetére


Mate
nagyúr

Lehet naiv lesz a kérdésem. Nem lehet, hogy jobban értenek a cég irányításához, mint te?

Nem sok új, nagy cím jött ki steam-re utóbbi időben. Sokan kivárnak a pénzükkel GTA 5-re, van egy rubeles válság és kész. Számomra nem tűnik extrém dolognak a mostani pangás. Arról nem is beszélve, hogy idei évben szinte már minden kapott nagyobb leárazást, így rengeteg embernek egészen egyszerűen minden játéka megvan, amit akart. Az a pár felkapott cím, ami pedig megjelent nem steam-es. Dragon age nem érhető el, Ubi játékai pedig sokkal többe kerülnek steam-re mint uplay-re.

(#73867) csaba951 válasza cskamacska (#73864) üzenetére


csaba951
veterán

Idén az volt a nagy Steam játék (aukcióra gondolok) , hogy ki hajlandó többet adni egy játékért. Ez poénnak elmegy egy napig, de mára kiderült, hogy tényleg komolyan gondolták!

Már a tavalyi versenyzős játék is tök hülyeség volt! A saját egyéni teljesítményed egyáltalán nem volt jutalmazva. Nem voltál hatással az eredményre.

Ez a mostani viszont kifejezetten egy groteszk karikatúrája mindannak, amit az emberek a Sale-től elvárnak! A pénzükkel el is mondják, hogy erről mit gondolnak. És ezen a Steam vezetése nem fog mosolyogni! ;]

#73866 mate3553
>Nem lehet, hogy jobban értenek a cég irányításához, mint te?

Egyre kevésbé látom azt, hogy ők értenének hozzá! ;]

De egyébként "money talk". Ha 2-3 év múlva Gabe Newell munkanélküli lesz, akkor nekem volt igazam. Ha nem, akkor meg nem. :)

[ Szerkesztve ]

(#73868) Źşë' válasza Agyzuzo (#73848) üzenetére


Źşë'
addikt

egyet értek, csaba szerintem azért látja ennyire drasztikusan a helyzetet, mert sokat bukott a kártyákon
tény hogy vannak jelek (trade rendszer, áfa...) miszerint vissza fog esni a forgalmuk jelentősen, de majd kitalálnak valami mást! ebben egészen biztos vagyok!

a mostani holiday kártyák gondolom azért is estek ekkorát, mert:

1. nem számított újdonságnak, mindenki ebben hitte a kánaánt - több volt az eladni akaró ember mint a vásárolni akaró - ezáltal lementek az árak
2. trade korlátozás miatt - játékok adása vétele miatt kétségbe estek sokan, mivel nem tudnak miből pénzt csiholni az ünnepekre, jobb a biztos mint a bizonytalan
3. megvolt az idei ünnep új favoritja, a gem-ek és a szavazás... hozta is az elvárandó adatokat (1€ közeli ár érték)

korábban már felvetettem a kérdést miszerint mi lenne ha a létrehoznánk egy csoportot, melynek tagjai eltökéltek lennének petíciót indítani a következő témában: Magyarország átsorolása más régióba Steamen belül - megpróbálni meg lehet, csak nyerhetünk a dolgon, ennél rosszabb már nem lesz az egyszer biztos

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#73869) maross válasza csaba951 (#73865) üzenetére


maross
veterán

A "rossz" penzugyi dontesek moge nem latunk be, ok is nezik a bevetelt, ha mást nem is. Nem kizart hogy raeroltették a regiolockot, es a tf2 kulcsos egy hét zárat. Fogalmam sincs mennyire igaz a penzmosas a tf2-cs-dota kulcsokon keresztul, de boven beleferne hogy emiatt tortent. Regiolock rubel miatt muszaj volt, tobbi regio szerintem egy teszt, osszesitik az eredmenyeket sale utan, es ha nem jon ki mindenkinek annyi darab ferrari mint tavaly, akkor majd kiokoskodnak valamit.

szerk: sale tovabbi gyengesege = 2 ugyanilyen sale 2 honapon belul. persze hogy kisebb a tolongas.

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73870) wwenigma válasza Źşë' (#73868) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Van külön régió, EU2, de a kiadok leginkabb nem hasznaljak... saccperkb:

EU1:
Andorra, Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Netherlands, Sweden, Switzerland

EU2:
Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Macedonia, Malta, Monaco, Montenegro, Norway, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Vatican City

Van persze kivétel, éljen...:

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#73871) tomsolo válasza csaba951 (#73867) üzenetére


tomsolo
őstag

Az aukció utólag tök jó dolog volt. Ha lett volna rá időm még több pénzt teszek a pp-re, és még több whislistes játékot tudtam volna elhozni töredék áron, (Te is vettél ogy valag cuccot. :D) illetve simán a zsákokkal marha sok pénzt össze lehetett volna rakni.

A nyomorék kitűzösdiről viszont kiderült mekkora hülyeség - eddig is az volt a hógömbjeivel meg a többi szarságával együtt - szóval számomra inkább az a kérdés hogy-hogy nem előbb pukkant ki a pénzért semmit (ide tartozik a kártya, emoticon, profilháttér etc) történet.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#73872) Źşë' válasza wwenigma (#73870) üzenetére


Źşë'
addikt

rákeresve találtam pár fórum témát a dologról, és nevetséges hogy tojnak az egészre, pedig ha elgondolkoznának azon hogy mi miért van, vagy a support érdemleges munkát végezne lehet megoldódna ez a probléma is

"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."

(#73873) Ryder62 válasza csaba951 (#73865) üzenetére


Ryder62
őstag

Jaj, istenem, mi ez a pánik keltés?

(#73874) wjbhbdux válasza csaba951 (#73865) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Szerintem túlértékeled a steam jelentőségét a Valve számára. A Steam a Counter-Strike mellékterméke. Nekik még mindig csak arra kell, hogy a játékaik frissítéseit eljuttassák az emberekhez amikor csak akarják, az meg hogy mellette mivé nőtte magát csak extra pénz, semmi gondjuk nem lenne ha egyik napról a másikra a random játékokat vásárló arcok máshova pártolnának, a 80 millió userből vagy 15 csak az ő játékaikkal játszik, csak nekik fizet, abból is meglenne az a kreatív szabadság. A Valve nem egy EA vagy Activision hogy egy rossz év miatt pánikolnak a részvényesek és a lelküket is el kell adni a Kínaiaknak, hogy tovább éljenek.

[ Szerkesztve ]

/s

(#73875) FollowTheORI válasza csaba951 (#73867) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nade ki a Steam/Valve vezetése? :D

Mert szvsz pár ember max... Gabe szerintem még mindig 50%+ részesedéssel tulaj... szóval nem hiszem elküldi majd magát.
Tök magán cég, nincs a tőzsdén, nincsenek "részvényesek" akiknek el kell számolni, tőzsdére meg sehova nem kell nyilvánosan elszámolni (nincs is semmi pénzügyi adat kb, csak találgatások)... stb stb. :)

Én nem aggódom érte.
Dolgoznak 3-400-an és milliókat/milliárdot forgalmaznak... még lehet az Apple is irigyli őket. ;]

Amugy nektek is van az utóbbi két napban login problémátok a kliensben?
Néha csak 4-5 próbálkozásra, vagy böngészős belépés után enged csak be...

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73876) sagem válasza csaba951 (#73865) üzenetére


sagem
addikt

Az idei sale nekem sem tetszik, az akciók "gyengesége" még érthető, annyi sale van már egy évben (decemberben rögtön egymás után kettő is, ami elég nagy hülyeség szerintem), hogy egyszerűen már nincs nagy jelentősége az egésznek. Az, hogy a körítés elmaradt szerintem is bajos, ez a kétnaponként cseréljük a képet megoldás eddig nem volt rájuk jellemző. Persze az igaz, hogy a karácsonyi sale előtt volt egyedi fejlesztés, a licitálgatás révén, de hogy miért nem inkább a "legpatinásabb" vásárukra, a karácsonyira összpontosítottak azt nem értem.

Viszont a Steam jövőjét én nem látom ilyen borúsan. Ne felejtsük el, hogy úgy nőttek ilyen nagyra, hogy nem voltak kártyák, gömbök, kiskutyák, meg ilyen sallangok. A szolgáltatásukat folyamatosan fejlesztik, és valljuk be, épkézláb konkurenciájuk nincs, a többi kliens fényévekkel van lemaradva. És akkor még ott van az is, hogy most már annyira odakötötték magukhoz az embereket (te otthagynád a több száz játékodat?:) ), hogy bizony többet is megengedhetnek maguknak. Na meg minket, "akcióvadászokat" más érdekel, mint átlag anyukát/apukát/játékost, én is rengeteg olyan embert ismerek, akit pont nem érdekel, hogy hány db TF2 kulcsba kerülne xy játék, kell neki, megveszi azon az áron amit lát:) Sőt, én bár eddig kulcsokért cserélgettem, kerestem az akciókat stb., nagyban nem kezdtem el a piacozást, de így is jó pár euórt sikerült összeszednem, pusztán azzal, hogy a számomra felesleges dolgokat eladogattam. Ilyen "visszatérítést" sem kínál még egyik kliens sem az átlagos játékosok számára.

A Steam machine több százmilliós tételét szerintem erősen eltúlzod. Sőt, ha kicsit jobban belegondolsz perpill az egész Steammachine egy ügyes média hack, fillérekből vettek globális reklámot.

Hidd el, nem hülyék:) Mert miből is áll a SteamMachine? Egy átcímkézett Linux OS, amire sokat nem kellett költeni, és a kiskereskedelmen már régóta kapható, teljesen szabványos PC alkatrészek. Ráadásul teljesen tetszőleges variációban, megkötések nélkül. Ezekből az alkatrészekből összeállítottak pár db pc-t, ami ekkora tételben egy ekkora cégnek filléres tétel, és kiküldték a sajtónak, meg pár szerencsésnek. Kb. ennyi volt a költésgük, mert fejleszteni nem kellett:) Reklámra sem kellett költeniük, mert az egészet a saját platformjukon kommunikálták, nem fizettek azért, hogy írjanak róla, a média magától ráugrott a témára.

Amire költöttek, az a gamepad fejlesztése, ez valóban fejlesztés, de gondolom több 100 milliót ebbe sem borítottak bele azért:)

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#73877) wwenigma válasza sagem (#73876) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Azert nem irnam le a tobbi klienst, FC3 miatt kellett Uplay es ha mar ott jartam a H6-ot is beszereztem, kellemesen hasznalhato. No meg az Origin, nincs semmi baj velük.

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#73878) sagem válasza wwenigma (#73877) üzenetére


sagem
addikt

Nem azt mondtam, hogy baj van velük, de a felét sem kínálják annak, amit a Steam nyújt jelenleg, egyszerűen nem jobbak, semmilyen értelemben, se árak szempontjából, se szolgáltatások szempontjából :)

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#73879) csaba951 válasza tomsolo (#73871) üzenetére


csaba951
veterán

Like! :)

>számomra inkább az a kérdés hogy-hogy nem előbb pukkant ki

Ennek idáig MINDIG bedőltek az emberek, most meg NEM. Olyan nincs, hogy most hirtelen mindenki elkezdett gondolkozni, és jó döntést hozott! :) Szerintem most egyszerűen nem találkozik az amit a Steam kínál és amit a játékosok elvárnak/szeretnének.

#73868 Źşë'
>Magyarország átsorolása más régióba Steamen belül

Erre már 100% hogy megvan a Steam saját forgatókönyve, és azt fogják meglépni január 1-től. Tehát MOST tök felesleges szervezkedni, mert biztosan nem az lesz amit mi kérnénk.

A tegyenek át a RU régióba biztosan nem lesz. Nagyonis örülnek az EU-ban, hogy hozzájuk tartozunk és el tudják nálunk szórni a kacatjaikat. Még a látszat lehetőségét se akarják megadni, hogy önként átengedték Magyarországot az oroszoknak! Tehát emögött egy nagyon erős politikai érdek is húzódik.

(#73880) wwenigma válasza sagem (#73878) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Igazabol amit a steam kinal, abbol a felere nincs szuksegem... :U

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#73881) sagem válasza wwenigma (#73880) üzenetére


sagem
addikt

Ez Te vagy, de az, hogy engem vagy téged mi érdekel az kb. mindegy, az számít, hogy melyik kliens vonzza a tömeget ezért vagy azért, s erre egyértelműen a Steam a legalkalmasabb jelenleg szerintem.

Csak annyit akartam mondani, hogy azért mert alávágtak a piacozásnak (ebbe beleértve a régiós csereberét is), még közel sem fog összedőlni az egész, mert egyszerűen ez csak az egyik része volt a kirakósnak, még csak nem is a legfontosabb, és globálisan elég kevés embert érint tényleg fájdalmasan. Lehet, hogy most tényleg nem ömlik rájuk a pénz, de még mindig a Steam generálja a legnagyobb bevételt a pc-s piacon. Ezt nem én mondom, elég utánakeresni, nem egy fejlesztő írta már le az eladási statisztikákat. Ha ők esetleg "döglődnek" (de szvsz ilyenről egyelőre szó sincs) akkor szerinted a többi kliens fenntartása mennyire fáj a cégeknek?:)

Aztán még ott van az is, hogy itt mi mindannyian csak okoskodunk, de egyikünk sem lát be a színfalak mögé:) A kártyázás is a semmiből jött, honnan tudjuk, hogy x hónap múlva nem rántanak megint elő valamit a kalapból?

[ Szerkesztve ]

„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”

(#73882) Ryder62 válasza sagem (#73881) üzenetére


Ryder62
őstag

"A kártyázás is a semmiből jött, honnan tudjuk, hogy x hónap múlva nem rántanak megint elő valamit a kalapból?"

Na igen, rengeteg újítást eszközöl a Steam. Most fog jönni a broadcast, szóval lassan már tényleg nem lesz szükség csak egy kliensre. Nem lepődnék meg ha ezután bevezetnék a saját fps mérőt is.
Biztos hogy kitalálnak valami újat ami a kártyázást cseréli le vagy egészíti ki.

(#73883) FollowTheORI válasza Ryder62 (#73882) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Úgy hívják Gem, vagy drágakő ha úgy jobban tetszik... és már most ott van. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#73884) ollie válasza csaba951 (#73865) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A következtetéseid hibásak, és jórészt spekulációra épülnek.

***

(#73885) eami válasza FollowTheORI (#73862) üzenetére


eami
Topikgazda

eddig azért nem 27% ÁFA volt mert EU-n belül csak egyszer fizeted ki a termék után az áfát mint vásárló és január eddig ez annak az országnak az áfája ahonnan számláz az eladó. Ez eddug a luxemmburgi 15% volt. Na ez változik meg január 1től és lesz 27%. Mivel EUban mindig a bruttó árat kell kiírni egy termékhez, ezért majd január elsején kiderül hogy nőnek e a bruttó árak vagy esetleg benyeli a steam a 12% különbséget.

(#73886) #79621120 válasza eami (#73885) üzenetére


#79621120
törölt tag

vagy esetleg benyeli a steam a 12% különbséget.

Erre ne nagyon számíts .

(#73887) ayo válasza eami (#73885) üzenetére


ayo
addikt

jövőre 17% lesz ott amúgy :)

http://jateknaplo.blog.hu

(#73888) warcat válasza #79621120 (#73886) üzenetére


warcat
veterán

Én meg simán számítok,mert kis piac vagyunk,nagyon árérzékeny vevőkörrel akikre jelenleg is nagyon drága árak vannak ráerőltetve.
Vagy elkezdik használni az EU2 régiós csökkentett árazást(de akkor meg lockot kellene itt is felrakni,ami az "egységes" EU látomása mellett esélytelen) vagy pedig benyelik a jutalékukból(legvalószínűbb)
A harmadik,pesszimista változat valószínűtlen.Teljesen védhetetlen az az álláspont,hogy a magyar digitális bolt konkrétan drágább legyen,mint a német.

EA: It's in the crate!

(#73889) #79621120 válasza warcat (#73888) üzenetére


#79621120
törölt tag

Tesz a Valve erre a pár ezer magyar Steam felhasználóra . Hidd el , előbb fogják a lengyeleket kisegíteni mint minket .

(#73890) wwenigma válasza warcat (#73888) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Engem nem erdekel, de ha nem csinalnak valamit mert itt ez a nagyonf*%+"a EU, akkor morcos leszek. Ne lockoljanak de minimalbereket huzzak fel osztrak/német szintre. :W

Lehet dönteni.

dadawa: FYI, lengyelek is EU2.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#73891) maross válasza warcat (#73888) üzenetére


maross
veterán

Mo = Europa gazdasagi motorja, Nemetorszag = hanyatlo nyugat

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73892) ricsiii01


ricsiii01
tag

A mostani traderes szivatások után, mennyire lehet kockázatos tőle venni gifteket? :F :)

.

(#73893) po1son válasza ricsiii01 (#73892) üzenetére


po1son
addikt

Bármilyet be tudok szerezni a Steames akciós ár 80 %-áért, kérdezz bátran, megegyezünk.
Szerintem itt vége is a nótának... :))

STEAMID/WOT nick: po1son_

(#73894) tomsolo válasza po1son (#73893) üzenetére


tomsolo
őstag

Szaffer újra szabadlábon van vagy mi? :D

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#73895) phenomHUN válasza po1son (#73893) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

Nem biztos, lehet hogy csak walletet 'menekítene' ki. A megfogalmazás picit furának hallatszik, de átgondolva még az is megállja a helyét. Friss regre tekintettel azért lenne némi fenntartásom, de szerintem nem csaló.

(#73896) csaba951 válasza ricsiii01 (#73892) üzenetére


csaba951
veterán

Mellette:
Legalább nem irreálisan alacsony árakat ígér. Ha ki akarja venni a Wallet pénzét, akár még igaz is lehet.

Ellene:
Gyakorlatilag minden. Ha tényleg így szedi ki a Wallet pénzét, akkor eddig hol a fenében volt? Pont most jut eszébe ezzel foglalkozni, amikor gyakorlatilag mindenki más húzza lefelé a rolót a tarthatatlan környezet miatt? Mégis mit tud ez az újonc, amit az öreg rókák nem? :)

>Friss regre tekintettel azért lenne némi fenntartásom,

Nem tudsz róla, hogy páran azzal szórakoztak, hogy a régi patinás, de régóta nem használt PH fiókokra jelszó emlékeztetőt kértek. Szerencsés esetben freemail vagy citrommail. Még szerencsésebb esetben a tulaj ezt sem használta. Ezek meg olyan rendszerek amik megengedik a korábban törölt e-mail címek újra regisztrálását. Tehát a csaló létrehozta a ugyanazt az e-mail címet. Így már simán át tudta venni a PH fiók felett az uralmat. És már lehet is feladni az apróhirdetést... :(

[ Szerkesztve ]

(#73897) tomsolo válasza phenomHUN (#73895) üzenetére


tomsolo
őstag

Jaj ez a menekíti a walletet mekkora kamu duma. Olyan sűrűn kell aztán menekíteni bazge, pláne asap pláne -25 % bukóval.

Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő

(#73898) csaba951 válasza csaba951 (#73896) üzenetére


csaba951
veterán

Szóval a kérdés még mindig az, hogyha ez megéri neki, akkor idáig miért nem csinálta?

(#73899) maross válasza po1son (#73893) üzenetére


maross
veterán

en is pont ugyanigy arultam regebb, mikor sok walletem volt.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#73900) phenomHUN válasza csaba951 (#73896) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

Ahogy nézem valóban nem frissen regisztrált, viszont ennek ellenére igencsak 'elhagyott' profilnak tűnik. Az általad említett csalásról olvastam már a fórumon, de ez a felh. nekem nem tűnt volna 'kecsegtető célpontnak'.

(#73897) tomsolo No offense, kérlek. Ez csak egy felvetés volt, ha pontosabb infó kell kérdezd meg tőle... Az a -20% meg nem olyan eget rengető veszteség részéről.

(#73898) csaba951 Jó kérdés, de ez több tényezős dolog, a végén kiderül minden.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Steam topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.