- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
vnorbi
aktív tag
A portfolio.hu előfizetői tartalmai elég furcsán viselkednek. A direkt link valóban nem működik már, de ha google-ben keresel rá a cikk címére, és az ottani találati listából kattintasz rá, akkor betölt. A link ugyanaz, látszik a címsorban, azaz nem google archívumról van szó, hanem az oldal figyelheti, hogy honnan érkezel, és ettől függően megmutatja a cikket, vagy elirányít a pénztárhoz.
-
válasz
gzbotii #4255 üzenetére
Sajnos a Portfolio-s cikk"Előfizetői tartalom" lett.
Most olvastam először erről a bankolási lehetőségről. Egy kérdésem lenne, amire nem találtam még választ: fizikai kártya igénylése nélkül van lehetőség NFC-s fizetésre mobilon keresztül? Erre van lehetőség a Revolut saját appján keresztül? -
gzbotii
nagyúr
- használd a keresőt, és ha nem találsz valamit, csak utána kérdezz
- a legtöbb kérdés már nagyon sokszor ki lett itt a fórumban tárgyalva, és rengetegszer le lett írva ugyanaz.
Amikor valaki először ír ide, erre a felhívja a figyelmet a PH is.- bár még (hivatalosan) nem támogatott a google/apple pay, de mivel sokan kérdezik, ezért a (nem hivatalos)
Mivel nem hivatalos megoldás + a Rev visszavonta a tokent a magyar felhasználóktól, így nem írnám ezt bele.- az "igénylés meneténél" csak azt írtad le, hogy mik az alapszintű követelmények, de a folyamatot magát nem
Nem egy guide akar lenni, csak pár alap dolog. Szerintem elég intuitív a rendszer + ott a Rev support oldal is. -
szuladam
aktív tag
Nincs gond a linkemmel. Enyém az írás. 1 hete csinálja ezt hogy levonják és utólag kell nekik szólni meg a linket bizonygatni. Gondolom ez a Revolut híres smucig hozzáállása a dolgokhoz. Hátha lesznek olyanok hogy nem kérik vissza a pénzük.
Már jeleztem ezt nekik.. Szerintem direkt csinálják.
De egyébként a mai napon szerver karbantartas van a meghívós rendszeren. Nem biztos hogy velem van a gond -
Zugi
aktív tag
Köszi a segítséget és egyébként igazad van, 1866 Ft sem sok egy kártyáért, csak ha már ingyen is lehetne, 1 üzenetet nekem megér. Kár, hogy nem előbb vettem észre te lehetőségedet.
A szóban forgó blogot is update-elik időnként, tehát élőnek kell lennie a linknek.Most csak ott vagyok gondban, hogy hol lehet a Revolut supportot elérni? Az app-ból írtam az "írj nekünk!" lehetőség alá, de ott az a Rita csak egy robot, aki kulcs szavakra automata üzenetetek küld és nem tudom élő személyt hol tudok elérni?
-
streng
csendes tag
Hát akkor nincs nagyon mit tenni. Supoort csak angolul tud. És nem automatikus a jóváírás csak, ha tényleg valós volt a link amin regisztráltál, azt elkérik. SMS azért nem jött mert vagy épp valami gond van náluk vagy már megadtad egyszer a számod vagy fent volt az app.
Írj a blog-nak hogy tuti jó-e a linkje? És segítsen, ha már megosztja ajánlottja, dolgozzon is érte. ;-)Nekem is van hivatalosan ambassador meghívó linkem és segítettem is volna, ha az enyémmel lenne gond, de csak új regisztrációnál működik, nálad már nem fog. Egyébként az az 1866 Ft nem sok. 5 évre érvényes kártyát kapsz éves díj nélkül egy csomó ingyen szolgáltatással.
-
Lizingrider
csendes tag
Na a feltöltött kivonatok és adobevallás ellenőrzése után feloldották a blokkolást. Kérdeztem, hogy hurrá, akkor ugye nem lesz több ilyen de erre ez volt a válasz: "The app itself is reviewing your transactions and from time to time will ask you for some documents concerning your source of funds." Szóval ez sajnos bármikor újra előfordulhat, nincs "ellenőrzött" státusz.
-
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Egy bizonyos blog meghívó linkjét beírva, utána kezdtem regisztrálni az appon. A blog azt hirdette, hogy ez a promóciós link állandóan aktív, nem jár le és hogy ezáltal postaköltség nélkül kapom meg a kártyát, de erre semmi nem utalt a regisztráció során és kiválasztani is csak 1.866 Ft kiszállítási díjjal tudtam a standard kártyát.
Azt is írják továbbá, hogy a legújabb változtatás szerint a Revolut elkéri a kártya posta költségét, de ezt a rendelés után visszakapom a számlámra. Amennyiben ez nem teljesül, írni kell a supportnak, és a meghívó linkre hivatkozva vissza fogják utalni!
Járt már valaki így? Mikor utalják vissza és ha nem, írt a supportnak? Egyébként oda lehet magyarul írni, vagy csak angolul?
Mindössze csak az említett link alatt elindulo oldalon a telefonszámom megadása után ennyi volt a visszajelzés, semmi más:
Ami olvasható, hogy "we have sent you a text with a link to download the app", na ebből semmi nem érkezett, sem sms, sem más. Így innen továbblépve közvetlenül a Google play-ból letöltött Revolut app-ban kezdtem az account-om regisztrálását. Nem volt semmi előzőleg fent, csak az appot szedtem le, de még nem volt megnyitva sem. Ez így érvényes? Mert előtte a telefonszámomat a képen láthatóan csak beregisztrálta akkor a link alól, nem?
-
edk-
őstag
Nekem appkompatibilitási gondjaim vannak.
1. Sony Xperia X Compact, Android 8. Ezen 5.41 verzióig frissült az app, azóta nem. Ha a Play Store weboldalán nézem, azt írja, már nem kompatibilis az eszközömmel.
2. Huawei Honor 8, Android 8. Erre nemrég próbáltam feltenni, azt írja, nem kompatibilis az eszközömmel. A Sonyról átmásolt verzió nem indul el. APKMirrorról 5.29 verziót leszedtem, azzal megy.
Oké, hogy rootoltak a készülékek, de szerintem a Play Store azt nem tudja, csak a típust.
Lehet ezen segíteni valahogy?
-
anadroid
senior tag
válasz
cyberkecsi #4281 üzenetére
Én két nap alatt 2*75000 Ft-ot töltöttem Erste virtuális VISA kártyával, az ment.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Lizingrider #4284 üzenetére
Szerintem teljesen megbízható.
-
Lizingrider
csendes tag
Alapvetően óvatos vagyok, főleg, ha pénzről van szó, emiatt nem fizikai kártyáról, hanem az OTP és CIB web kártyáról töltök fel, ami online fizetésekhez van és mindig csak annyit utalok a mögötte lévő számlára amennyit használni akarok. Nincs kizárva hogy emiatt korlátozták a Revolut accountomat. Általános kérdés: mennyire megbízható a szolgáltató, érdemes inkább fizikai kártyáról top-up-olni? Olvasott bárki olyan postot bárhol, hogy a fizikai kártyáról szedett le valaki pénzt egy meghackelt Revolut klienssel vagy bárhogy, mert azért lényegesen kényelmesebb lenne direktben top-up-olni.
-
cyberkecsi
csendes újonc
Kb mennyi a feltöltési limit a Revolut számlámra?
Május 24-én feltöltöttem 100.000 ft-ot, 31-én szerettem volna 90-et, de nem engedte, ezután 50.000-rel próbáltam, ez okés volt.Július végén megyek 2 hétre az USA-ba, erre az időre szerettem volna legalább 300.000 ft-ot átváltani dollárra, van rá esély, hogy menni fog?
(Május 24 óta 50.000-ret költöttem Revolutos vásárlásokkal)
-
vnorbi
aktív tag
Köszi a választ!
Regisztrálás után pár nappal küldtek egy kérdőívet arról, hogy mire tervezem használni, és próbáltam úgy válaszolni, hogy már abból kitűnjön a szándék. Meg fizikai kártyát sem kértem, úgyhogy már eleve korlátosak a lehetőségek, de ez most nem is baj.
Az lesz, hogy hétfőn töltök fel az újonnan hozzáadott kártyáról pár ezer forintot. Ha minden igaz, ebből lesz visszaigazoló kódom, amivel megerősíthetem, hogy a kártya tényleg az enyém, aztán szerdán megpróbálom ezt a pénzváltásnyi összeget.
Bankszámlakivonatok meg bérpapírok ott vannak náluk a múlt heti korlátozás miatt, amiből akár láthatják is, hogy ez szokásos tranzakció, csak eddig TransferWise-on ment, de mivel most másik kártyáról megy majd a feltöltés, meg szerintem az automata ellenőrzést sem tanították be a várható számlamozgásokra, jó eséllyel elakad. Akkor marad az apránkénti verzió.
-
streng
csendes tag
válasz
RobexX10 #4276 üzenetére
Ez azért nem nagy összeg. Szerintem is mennie kellene ha teljesen ellenőrzött a másik account is új felhasználóként. Ha meg régi a másik accountja akkor jóval több is gond nélkül megy.
Pont ezt ajánlják, hogy nehogy a másik kártyájával töltsd az accountodat, hanem ő is regisztráljon és appon belül küldje át. -
streng
csendes tag
válasz
Lizingrider #4274 üzenetére
Fura én is láttam h pár embernek máshogy néz ki. Elvileg 2 füles a fizetések menü. Mindegy lehet azért mert nálam beta van fent, de régebben is így volt ez.
A 3 felső kék ikont nem tudod balra húzni?Vagy akkor neked az első verzió érvényes, hogy olyan kontakttól kérj, akinek nincs R-je.
Na meg az is lehet a lehetőség csak később jelenik meg az appban új felhasználóknak.
(Ilyen pl. az auto top-up is) -
RobexX10
aktív tag
Arról mi a tapasztalat hogy ha Revolut számlámról küldök egy másik új Revolut számlára (barátnőmé) nagyobb összeget? 50-100.000Ft. Vajon ilyenkor is zárolhatják neki??
-
streng
csendes tag
Szóval sima pénzváltónak akarod használni.
Hát igen, elvileg nem erre van a Revolut, hanem napi használatra, fizetés kártyával, utalás, barátnak küldés, online fizetés, stb.
Persze megy erre is, de kérdezhetnek, no meg annyira nem kell aggódni a tiltás miatt, kivégezni nem fognak.A feltöltő kártyán is kell, többszöri feltöltés ahogy írod is. Hetek, hónapok mire nem ugrik rá a milliós egy összegű feltöltésre. De utána megy. (Vagy igazolni a fizetésed, hogy nálad ez normális.:-) )
A Revolut accountot is használni kell, hogy ne legyen neki gyanús a többszöri milliós saját magadnak kiutalás.
Elvileg ez sem baj. Én kipróbálnám, pár ezer forinttal (EUR-al), hogy tényleg megy a magadnak kiutalás Utána 3-4 nap után 100e nagyságrendben nálad EUR, aztán 2 hét múlva még 100e, majd jövő honnapban jöhet a annyi amennyit szeretnél.. És közben itt-ott fizetnék a kártyával. Feltölteni is mondjuk hetente növekvő összegekkel. De ilyen amikor életszerűen használja az ember bankkártyáját és a hozzá tartozó accountot. OK hogy azt mondod ott hitelkártya a költésre, de pl. az nem vált jól, ez meg igen. Szóval valamit valamiért.Valahogy meg kell találni az egyensúlyt. Előbb utóbb úgy is rájön az ember, hogy minden funkciója igen jó, mert ingyen van, működik és jól vált, szóval előbb utóbb úgy is használni fogod. ;.)
-
streng
csendes tag
válasz
Lizingrider #4270 üzenetére
- Pedig úgy is megy. Fizetés kérése olyan kontaktnál, akinek nincs Revolutja, gyárt egy linket. Elküldöd,kész.
- Fizetések-nél a kérés fülön fent a nevek felett van olyan, hogy "Fizetési hivatkozás" - ha innen indítod bárkinek elküldheted a linket.Küldésnél Revolut meghívót küld, hogy regisztráljon a másik. Az nem olyan jó mint a kérés.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Lizingrider #4269 üzenetére
Elvileg az újonnan hozzáadott kártyákról indított napi feltöltési összege korlátos, amely korlát idővel emelkedik. Ehhez gondoltam, hogy az adott kártyához kell feltöltési előzményt építeni, hogy nagyobb összeget is elfogadjanak róla.
-
Tuomas
addikt
válasz
Lizingrider #4269 üzenetére
Szerintem a revoluton kell kialakulni egy használati történetnek. Hát amivel feltöltesz rá, honnan tudná a revolut, hogy mire használod?
-
Lizingrider
csendes tag
Streng: ez a pénz kérés linken keresztül, hogy megy, mert olvastam róla a Revolut ismertetőjében, de nem találtam meg a módját. Fizetés / kérést próbáltam nem Revolut partnernél, de úgy emlékszem ott nem lehetett. Régebben próbáltam, most meg zárolva van az accountom nem tudom kipróbálni.
-
Lizingrider
csendes tag
Segítsetek tisztázni ezt: Én eddig totál úgy értelmeztem a kártya történet felépítését, hogy magának a Revolut számának, kártyának kell létrehozni egy használati történetet, hogy emelkedjen a feltölthető limit. A te hozzászólásodból pedig az derül ki, hogy ez annál a kártyánál számít amivel feltöltesz. Ez azért érdekes, mert biztonsági okból én egy nem fizikai web kártyával töltök fel pénzt amin nincs túl nagy mozgás. Szóval melyik kártyán kell gondozni a használati történetet?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nutfile #4265 üzenetére
Köszi! Nem lesz egyszerű azzal a kártyával history-t felépíteni, mert az mögötte lévő számláról gyakorlatilag csak kp felvételt és megtakarítást intézek, amiből a megtakarítás egy része átfolyna a Revoluton (devizaváltás és rögtön menne is vissza az egész a bankba). Minden egyéb kiadásra meg ott a hitelkártya, és nem szeretném a kettő használatát összemosni.
Talán el tudok indulni 100 ezer forint alatti összeggel is, de előbb-utóbb bosszantani fog, hogy hiába lehet több ezer eurót ingyen váltani, ha közben meg a töredékét sem engedik bejuttatni ingyen (a banki beutalás elvileg működne, de annak az ára meg pont elvesz minden hasznot, és még lassú is).
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Van olyan "filléres" okosóra, amellyel megoldható a Revolutos NFC-s fizetés mondjuk Gpay-jel? Néztem pl. a Xiaomi Mi Band 3-at, de annak az NFC-je csak Kínában működik.
-
vnorbi
aktív tag
Van olyan, aki újonnan hozzáadott debit kártyával első feltöltésnek legalább 300-400 ezer forintot próbált megadni?
Nagyon az az érzésem, hogy nem fogják hagyni, és ha ez van, akkor érdekelne, hogy mi történik. A pénzt azért leveszik, csak nem engednek hozzáférni? Már az elején visszautasítják, és marad a pénz a bankomnál? Mintha mindkét esetre olvastam volna már példát.
-
streng
csendes tag
válasz
gzbotii #4255 üzenetére
Garmin Pay és Fitbit Pay megy nálunk is MC kártyákkal.
A nem hivatalos megoldásokat Google és Apple Pay-re semmiképp ne írd bele!!
Esetleg meg lehetne említeni az ingyenes utalást is mint előnyt. Ez főleg pl.: EUR utalásnál jön jól. Meg ott a saját számlaszámodról megy a pénz.
Előny ugye még az egymásnak pénz küldés és a pénz kérése linken keresztül (akinek nincs Rev accountja az a kapott linken bankkártyával tud neked fizetni, 250 GBP max)
Van telefon (max 6 hónapos készülékre) és utasbiztosítás. A telefon épp nem megy hiba miatt, dolgoznak rajta.
Crypto - csak váltás, egymásnak küldés. Ki/be utalni nem lehet. 1,5% költsége van adás és vétel során amit az árfolyamba kalkulál. -
streng
csendes tag
válasz
gzbotii #4255 üzenetére
Jó lett, pár komment:
- Én inkább meghívó linket írnék mint promo kódot. A promo kód beírására már regisztráltaknak van lehetősége asszem 7 napig és elengedi a kiszállítási díjat. de nem tudom meddig tarják meg ezt. Egyébként lehet hogy van más kód is, de én nem tudok róla.
A meghívó link amit normál user küld az csak meghívás, nem ad semmi pluszt, csak ha épp akció van. Létezik még olyan meghívó link, ami mindig ingyen kiszállítást ad. (pl.: az enyém is ilyen) A meghívó linken keresztül megnyitott Revolut oldalon kell megadni a telefonszámot, innen tudja majd az app, hogy ingyen legyen a kiszállítás
- 3 fizikai és 5 virtuális kártya lehet mindenkinek. Alapcsomagban fizetősek, többiben azok is ingyen vannak
- Jó lenne megemlíteni, hogy a feltöltéshez használt bankkártyát is ellenőrizni kell (kód beírás az utolsó terhelésből)
- Bankszámla szám: ad egy angol SORT-kódosat és egy EUR IBAN-osat. Egyébként az IBAN számosra minden pénznemet elfogad
- Meg kellene említeni a hétvégi felárat váltásnál. Kivédés előre árváltás, ha támogatott a pénznem tárolásra is az appban
- Plusz, hogy automata ügyfélellenőrzés van, amihez használati történet kell. Az elején csak kisebb összeget enged feltölteni ugyan arról a kártyáról, vásárolni kell fizikailag is, online is.Hirtelen ezek jutottak eszembe...
-
fraba
aktív tag
válasz
gzbotii #4255 üzenetére
én leírnám még, hogy:
- használd a keresőt, és ha nem találsz valamit, csak utána kérdezz
- a legtöbb kérdés már nagyon sokszor ki lett itt a fórumban tárgyalva, és rengetegszer le lett írva ugyanaz.
- külön kiemelném, hogy elsődleges bankkártyának/bankszámlának a Revolut nem használható/nem ajánlott
használni (nincs biztosítva a számlán tárolt pénz, csak egy banki licenc van)
- hogy lehet magyar számlára utalni (guide)
- bár még (hivatalosan) nem támogatott a google/apple pay, de mivel sokan kérdezik, ezért a (nem hivatalos)
megoldást
- esetleg hitelkártyás tapasztalatok (melyik ad visszatérítést, melyik nem, melyik számolja el vásárlásként a
feltöltést, és melyik nem)
- az árfolyamos résznél még megemlíteném a hétvégi felárat, és hogy érdemes előre gondolkodva még
hétközben váltani
- visszatérő kérdés volt még az újonnan bevezetett pénznemek közötti átváltást lehetővé tevő rendszer
- felhívnám a figyelmet, hogy a gyanús pénzmozgások esetén automatikusan deaktiválhatják/zárolhatják a
számládat, amíg nem tisztázod a pénz eredetét, úgyhogy ezt tessék figyelembe venni a Revo használata
során
- honnan/hogyan szerezhetnek meghívó kódot az érdeklődők
- az "igénylés meneténél" csak azt írtad le, hogy mik az alapszintű követelmények, de a folyamatot magát nem -
ItaliX
csendes tag
válasz
gzbotii #4255 üzenetére
Van két észrevételem:
1, Kétszer foglalkozol azzal, hogy visa vagy mc kártyát adnak.
2, Nekem például 5.99€ volt a kártya szállítás, nem tudom, ez most mennyi. (2019-marcius)
Bónusz, nem költözködésből mondom, de £ használsz sok helyen, pl. 200£, de van forint limit, 75000. -
hedgehog
senior tag
válasz
gabor_01 #4235 üzenetére
A Revolut esetében háromfajta pénzemről beszélhetünk:
1. tudsz vele zsebet csinálni
2. tudsz vele fizetni, és automatikusan konvertálódik, de nincs zsebre lehetőség
3. nem támogatott vagyis fizetni sem tudszAz AZN a második kategóriába tartozik. Vagyis simán tudsz vele fizetni, de tartalékolni nem tudod, vagyis hétvégén rosszabb lesz az árfolyam.
(ilyen volt a kuna is pár héttel ezelőttig, de már azzal is lehet "zsebed")
Itt lehet megnézni mivel nem tudsz fizetni sem (bocs, mobilról nem tudok linkelni):
https://www.revolut.com/help/exploring-revolut/spending/what-currencies-are-supported-for-spending -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Szeretném összerakni a topic összefoglalóját, itt egy vázlat: [link].
Szeretném ha kijavítanátok, segítenétek a kibővítésében. Várom a javaslatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest