Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8751) szasanyi válasza janicroft (#8750) üzenetére


szasanyi
félisten

Meg lehet erőszakolni. De sztem a PS3 + Linux használók aránya mutatja mennyire érdemes. :U

(#8752) Buldozer99


Buldozer99
senior tag

Uncharted kijátszva!

Őrültesen nagy game, minden percét, óráját, élveztem, asszem most jött el az idelye hogy előrendelejem a 2. részt.

Valaki nem tud eladó Batmant 10k körül? :B

Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)

(#8753) Imila válasza janicroft (#8750) üzenetére


Imila
csendes tag

Üdv!
Nem kell a Linux a PS3-nak a HD filmek lejátszásához.
A TsMuxer nevezetű programmal 2-3 perc alatt ".ts" kiterjesztésű konténerbe lehet átalakítani az MKV fájlokat, amit a PS3 simán lejátszik.
Az átalakítás során a fölösleges hangokat, feliratokat egyszerűen ki lehet venni, hogy ne foglalják a helyet. (DTS hangot és feliratot a PS3 nem kezel, úgyhogy ezek elől ki kell venni jelet, és be kell állítani a darabolás méretét egy másik fülön Split & Cut->Split by size every 4480 MiB ). (MiB és nem Mb).
Kevés a szabad memória Linux alatt a filmlejátszáshoz.
Én csak médialejátszásra használom a gépet, a játékok nem érdekelnek, és simán megoldható az MKV-s filmek lejátszása átkonvertálás nélkül.
A legjobb módszer egy külső USB-s Hd beállítása. FAT-32-es külső egységeket kezel csak a PS3, de nem gond, mert 4 Gb-os file-okra kell szétdaraboltatni a programmal a kimentés során (4080 MiB) beállítás jól működik.
A HD-re kell egy VIDEO nevű könyvtár és abba kell csinálni minden filmnek egy külön könyvtárat, és a TsMuxer programnak azt a könyvtárat kell megadni output könytárnak.
Minden filmnek külön könyvtárat kell csinálni, és abba kell a darabokat beíratni a programmal, a PS3 automatikusan egymás után lejátssza azokat (.Slice 1 Slice 2 ...), persze a menüjében előtte be kell állítani a folyamatos lejátszás opciót.
(Video Settings-Sequential Playback-ON)
A második megoldás az, hogy simán kiírjuk DVD lemezekre adatként (4480 MiB) UDF file-renszerben az átalakított MKV file-t.
Néhány filmet nem tud lejátszani, mert azokat úgy tömörítették (főleg a régebbi kódolások- Túl sok Ref. Frame) .
Nekem 100 filmből 1-2 ha van.
Innét lehet letölteni:
[link]

Jó mozizást!

(#8754) Edgeri


Edgeri
senior tag

Általános kérdés DLC-vel kapcsolatba: ha letöltök egy játékhoz DLC-t, akkor számít, hogy a játék BR lemeze milyen kiadás (Japó, US, EU)? Tehát előfordulhat az, hogy pl. egy EU-s játék inkompatiblis a PS3 Store-ról letöltött DLC-vel?
Csak mert halvány utalásokat láttam erre itt-ott.
Köszi!

Üdv, Edgeri

(#8755) DM-Fan válasza Edgeri (#8754) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Én úgy tudom, hogy adott régiós lemezzel csak adott DLC tölthető le (jobban mondva letölthető bármelyik, de nem működik vele). Pl. nekem a COD - WaW (EU-s) lemezem termékkódjára hivatkozik az EU Store, hogy ez a DLC az ilyen termékkódú lemezekhez van. Más termékkódúakhoz nyilván másik régiós Store-ból kell letölteni a DLC-t, kérdés, hogy ott mi a választék, mert abban viszont lehet eltérés.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#8756) Gebriel válasza DM-Fan (#8755) üzenetére


Gebriel
veterán

Így van :K

(#8757) Edgeri válasza DM-Fan (#8755) üzenetére


Edgeri
senior tag

Köszi a választ!

Üdv, Edgeri

(#8758) revezehun


revezehun
tag

Hello!Azt szeretném tőletek kérdezni ,hogy hogyan lehet beállítani az egeret meg a billentyűzetet :F mert én bedugtam és semmi én az ilyen dolgokhoz hülye vagyok :W .PLS segítsetek :R

Előre is kösz :R

(#8759) DM-Fan válasza revezehun (#8758) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

A legtöbb játék nem támogatja a billentyű és egér kezelését. Az XMB-ben működik, de amint elindítasz egy játékot, elég kétesélyes a dolog, de többnyire nem fog működni. Ehhez vannak különleges, PS3-hoz készült billentyűzet-egér kombók, illetve azok használatát lehetővé tevő kütyük, mint pl. az XFPS. Ezek ára azonban igen húzós és használhatóságuk sokszor megkérdőjelezhető. Szóval konzolnál még mindig a jó öreg kontroller a nyerő, azt kell megszokni. Ha ez megvan, utána nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#8760) nike_ válasza revezehun (#8758) üzenetére


nike_
addikt

Ha nagyon billentyűzetezni akarsz, vegyél xFPS-t, vagy pedig speciálisan a PS3-hoz készített rádiós bill.-t. Ezeknek az ára azonban 20 eFt körül mozog.

Bár, ha be tudtad dugni, akkor kell hogy legyen xFPS-ed...

[ Szerkesztve ]

(#8761) DM-Fan válasza nike_ (#8760) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Miért kéne lennie XFPS-ének? USB-n bármit be tud dugni a PS3-ba.

Get Moded!

(#8762) szasanyi válasza nike_ (#8760) üzenetére


szasanyi
félisten

Én olcsó, egyszerű USB billentyűt + eget próbáltam ki (két félét is), mind2 működött... menüben. :U Szóval ahhoz szinte bármi jó, a 25k-s fullextra Logitech sem tudott többet, azaz játékok alatt az sem ment.

(#8763) TeeBeee


TeeBeee
tag

Sziasztok!

Épp PS3 vásárlás előtt állok, de nem igazán értek hozzá, ezért pár kérdésem lenne:

1. Melyiket érdemes megvenni, az új slim, vagy a régi ("kiforrt") fat?
2. Nekem többnyire csak játékhoz kell, oda kell nagy háttértároló?(fel lehet másolni egy gamet és ezáltat cd nélkül inditani?)
3. Egy joy-t adnak hozzá ugye, az elfoglal egy USB-t a kettőböl, vagy az máshogy csatlakozik a géphez? (itt a dualshock 3-ra gondolok, nem a sixaxis-ra)
4. Van egy logitech cordless rumblepad 2 joy-om, az vajon megy ps3-on? (ezt azért kérdezem, mert a logitech g25-re sincs kiírva hogy ps3 kompatibilis, mégis megy.)

Vannak köztük láma kérdések, mondtam hogy nem értek hozzá. Válaszotokat előre is köszönöm.

(#8764) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Nekem is van egy amatőr kérdésem: a ps2 kontollereket lehet használni ps3-mal?

(Ps3 hiányában kipróbálni egyelőre nem tudom.)

(#8765) jookomak válasza TeeBeee (#8763) üzenetére


jookomak
őstag

Amire tudom a választ:
2. felmásolni nem lehet, mentéseket, demokat, videókat, zenét, filmet tárolhatsz rajta, de nem nagy kunszt kicserélni egy hétköznapi (ámde nagyobb) notivinyóra.
3. alap pack-ban 1 joy van, de mivel vezeték nélküli, ezért nem foglal usb-t, csak ha töltöd, de azt meg lehet sztem pl pc-ről, vagy hálózati adapterről (ha esetleg van már olyanod) is.

lugosi: hát ugye nem tudod hova bedugni, szóval szerintem bukta. ha meg van is valami átalakító, az lehet annyiba kerül, mint egy új (használt) ds3

[ Szerkesztve ]

(#8766) skylinelaca válasza TeeBeee (#8763) üzenetére


skylinelaca
senior tag

mivel a slimet még nem lehet kapni ezért nincsenek tapasztalatok róla, de h meiket vedd így elsőre... mi a fontosabb, a design vagy a nem design (bár ez ízlés dolga) slimre nincs másik op rnedszer, de mint irtad neked játékra kell. Ez a slim ez egy kapkodás volt. nem lett annyival "slimebb" mint régen a nagy ps2 höz képest a slim ps2, ott sikerült a slim esítés. itt nem mert igaz hogy 1 centivel alacsonyabb de ugyanennyivel hosszabb is. másik meg hogy nemhiszem hogy egy lakásba annyi hely nincs hogy egy PS3 méretén kellene spórolni. Marketingfogás, és ízlés. tehát neked a külső alapján kell döntened. Melyik design-ja tetszik neked

Üdv: Laca

(#8767) TeeBeee válasza jookomak (#8765) üzenetére


TeeBeee
tag

Oksi, köszönöm a válaszokat.

Akkor nekem tökéletes lenne akár egy 40GB-os is. És ezekből a vezeték nélküli (dualshock3, sixaxix) ps3 joy-okból hányat lehet párosítani a konzollal? Mert gondolom ezek akkor úgy működnek mint bármilyen más bluetooth eszközök, hogy párosítani kell őket a géppel.

[ Szerkesztve ]

(#8768) PhoenixK válasza TeeBeee (#8767) üzenetére


PhoenixK
őstag

Egyszerre max 7 eszközt kezel le.

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#8769) bozsik84


bozsik84
tag

pár hete szenvedtem az online kapcsolattal...jelentem még nem jött össze, de most már tudom miért :DDD (legalábbis részben)

első körben kiderült, hogy valamitől deformált a ps3 ethernet bemenete...ezt a konzolboltban orvosolták. ezután már jó volt az ethernet csati, bepattant a helyére :C

második körben közvetlenül a modemmel kötöttem össze a ps3-at, de mégsem jött létre a kapcsolat...magyarázták, hogy a gond az IP címmel meg MAC adress-el van (UPC netem van) ...

szóval az okosak (konzolboltos eladó és számítástechnika bolt eladó) azt mondták, hogy router kellene nekem, mert "blablabla" (szóval nem tudom miért)

szerintetek egy router megoldja a gondom?

bocs a sok lámaságért :B

[ Szerkesztve ]

psn id: zsonom

(#8770) szasanyi válasza bozsik84 (#8769) üzenetére


szasanyi
félisten

Igen, megoldja. Persze PC-vel kell regisztrálni a modemet (vagy a modembe klónozott PC McAdress-ét), amihez kell a UPC szerződésen lévő felhasználónév (általában az e-mail cím), és a jelszó (egy szám, asszem 6 vagy 7 jegyű). Persze ezt csak egyszer kell megcsinálni, aztán routert összedugod a PS3-mal, ott beállítod a kapcsolatot (ez talán ismerős lesz) ész kész.

(#8771) Edgeri


Edgeri
senior tag

Tényleg, valaki próbált már Killzone2-t játszani egér+bill kombóval?

Más: sikerült vásárolnom a PSN Store-ről, nagyon tuti a Wolfenstein 3D, mindenkinek ajánlom :DDD

Üdv, Edgeri

(#8772) skylinelaca válasza Edgeri (#8771) üzenetére


skylinelaca
senior tag

Erről az egeres dologról jut eszmbe, hogy mely játékok támagatják ezt? mert azért egy háborús játékot joyyal nem jó játszani, vagyis nekem nem jön be. Szóval mely játékok ezek, és amelyiket lehet azt hogy állítom be? egyszerűen csak bedugom és már játszhatok is egérrel?

Üdv: Laca

(#8773) szasanyi


szasanyi
félisten

No, még egyszer - remélem utoljára - leírom: a bill + egér kombót a játékok nem támogatják, nem a PS3. A menüben, böngészővel, Linux alatt, stb. működik. Játékok alatt CSAK XFPS közbeiktatásával lehetséges.

(#8774) Edgeri válasza szasanyi (#8773) üzenetére


Edgeri
senior tag

Én a kérdésemet így értettem. Szóval valaki kipróbálta a Killzone 2-t, vagy akármi mást XFPS+bill+egér összeállítással? Ugyanolyan, mint a PC-n a bill+egér FPS-ezés?

Üdv, Edgeri

(#8775) don_peter


don_peter
senior tag

Érdekes hír!
Lassabb az új PS3 Slim?
Katt ide

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

(#8776) szasanyi válasza don_peter (#8775) üzenetére


szasanyi
félisten

Én most is azt mondom, nem ezért lett kisebb, könnyebb, olcsóbb, mert így a jobb. Így olcsóbb, és valamit valamiért alapon olcsóbb. Sztem... :U

(#8777) bwoay válasza don_peter (#8775) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem látom, hogy játék betöltésénél lassabb lenne

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8778) RISE


RISE
csendes tag

Ha rossz helyre írok bocsi.

Max karácsonyig tervezem egy PS3 vételét lenne két kérdésem:

1) Van valamilyen mód, hogy monitorra kössem tv helyett? Ha igen mik a feltételek?
2) Érdemes még PS3-t venni? Most lesz 3 éves, de ha kicsengetek érte 75-t, plusz utána a játékok, akkor szeretném ha legalább 2-3 évig nem kellene PS4-re költenem...

RISE

(#8779) jookomak válasza RISE (#8778) üzenetére


jookomak
őstag

csak dvi-os, illetve hdcp-t támogató monitorral jó. pl benq e2200 HD (A nélkül az nem jó). van rajta hdmi, meg 2 hangszórónak csúfolt vmi végszükség esetére.
másik: érdemes. HDTV-t venni is érdemes. a ps4-et meg szintén megveheted a megjelenése után 3 évvel.

(#8780) MAXIMIZE


MAXIMIZE
tag

God of War Collection PS3-ra az év végén

Ezt el sem hiszem, a Sony végre oda figyelt a játékosok kívánságára, nem kell ps2-t vennem, ez viszont kötelező darab lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8781) szasanyi válasza MAXIMIZE (#8780) üzenetére


szasanyi
félisten

Ez igen jó húzás, tetszik. Mondjuk ebből nem látom a már rég óta szajkózott, firmware frissítés utáni PS2 kompatibilitást.

(#8782) skylinelaca


skylinelaca
senior tag

Már letölthető a 3.00 Rendszerfrissítés!

Üdv: Laca

(#8783) skylinelaca


skylinelaca
senior tag

indításnál már befigyel az Új Slimnek a logoja :(((

szerintem nekünk felesleges a Slimről vitatkoznunk, nem mi vagyunk a potenciális célközönség... mi tudjuk h meik a jobb :D

[ Szerkesztve ]

Üdv: Laca

(#8784) don_peter válasza bwoay (#8777) üzenetére


don_peter
senior tag

Csak az összes többinél....

----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

(#8785) bordi10 válasza skylinelaca (#8783) üzenetére


bordi10
senior tag

...és sajna a store-on az LBP Sackboy-os dynamic téma 3 dolcsi :O

[ Szerkesztve ]

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#8786) PhoenixK válasza bordi10 (#8785) üzenetére


PhoenixK
őstag

Pedig nem kicsit beharangozták, mint a frissítés egyik újdonságát!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#8787) bordi10 válasza PhoenixK (#8786) üzenetére


bordi10
senior tag

:O de ha valaki tud linket, ahonnan le lehet kapni, akkor publikálja már :DD

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#8788) jookomak válasza skylinelaca (#8783) üzenetére


jookomak
őstag

Kíváncsi lennék, van-e olyan balga ember, aki lecseréli a régit egy slimre. Én biztos nem, pénzt is csak buknék rajta, annyi meg nincs. Nekünk nem volt választási lehetőségünk (én spec már a 60gb-s modellről is jócskán lemaradtam) az új vevőknek megintcsak nincs. max egy használt, ha valaki felhagy a játékokkal és eladja.
viszont ha lenne sok lém, tuti vennék még egyet, öcsémmel tudnánk itthon multizni:D

(#8789) manutdzoli


manutdzoli
senior tag

Sziasztok!
Nem tudjátok miért szaggat az NFS Undercover? :W Meg akkor épük fel a pálya amikor megyek.Mocskos idegesítő :W Hogy mernek ilyen játékot kiadni?

FORZA FERRARI!!Ferrari 2007 World Champion-Kimi Raikkönen.........INTEL-NVIDIA.......

(#8790) Plutor válasza MAXIMIZE (#8780) üzenetére


Plutor
aktív tag

:Y :R
Végre egy értelmes lépés.

(#8792) skylinelaca válasza ,,no name" (#8791) üzenetére


skylinelaca
senior tag

Én pl gta 4 nél tapasztalok szaggatást, belassulást... nem értem miért, mielőtt meglett volna a ps elolvastam 1-2 tesztet a gta 4 ről ps3 mon és azt írták hogy a játék futása szaggatásmentes, egyedüli szaggatás csak akkor van ha " este, csúcsforgalomban, szakadó esőben és ködben, egy jól irányzott rakétát lövünk a kocsitömegbe". nah most nálam ez már akkor bekövetkezik ha esik az eső és gyorsan megyek, vagy ha sok zsaru jön utánam... nem értem.

[ Szerkesztve ]

Üdv: Laca

(#8793) Lares


Lares
csendes tag

Sziasztok! Elnézést hogy már megint monitor ügyben érdeklődöm :) De sajnos drágább holmiknál ahol rohadt nagy a választék általában többet válogatok.
Naszóval leszükitettem egy kicsit a kört.
[link]
[link]
[link]
Ezeket emeltem ki a sorbol. 50-60E Ft a keret monitorra.
Esetleg ha valaki még ezeket is tudja überelni várom a tanácsát.

[ Szerkesztve ]

(#8795) Psychonaut válasza ,,no name" (#8794) üzenetére


Psychonaut
addikt

Mikor anno még volt PS3-mam, soha nem szaggatott. Pedig volt a GTA4-emben vagy 120 óra tiszta gameplay. :U

(#8796) Vazallus


Vazallus
tag

Tök jó lett emberek az új 3.0 rendszerszoftver. :C

"Mr. Salieri sends his regards"

(#8797) skylinelaca válasza Psychonaut (#8795) üzenetére


skylinelaca
senior tag

énsem értem, csak 2-3 játék név miatt vettem pedig, lehet h ez beállítás kérdése? van egy pár rendszerbeállítás, azok nem befolyásolják a játékok futását?

szerk: nekem is tetszik a 3.00 , bár nem tetszik az állandó hr fül a jobb felsőben.... de a friendlist jó lett nem kell léptetni ha tudni szeretném ki mivel nyomja épp.meg azok a csillogó izék az eredeti témán :D

[ Szerkesztve ]

Üdv: Laca

(#8798) Vazallus válasza skylinelaca (#8797) üzenetére


Vazallus
tag

Nekem az hiányzik,amit most vettem észre,hogy amikor elindítok egy játékot akkor nem jelenik a playstation 3 felirat.
Egyébként én tökre nem értem mi értelme volt ennek a fazonváltásnak a sonynál de mind1 :DDD

"Mr. Salieri sends his regards"

(#8799) skylinelaca válasza Vazallus (#8798) üzenetére


skylinelaca
senior tag

tényleg nincs :( pedig az nagyon tetszett :(

Üdv: Laca

(#8800) MAXIMIZE


MAXIMIZE
tag

A GTA 4 nálam is szaggat rendesen, de azért végig tudtam tolni 2x is

Ez a playstation felirat nekem is nagyon hiányzik, nem is értem miért vették ki

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.