Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8753) Imila válasza janicroft (#8750) üzenetére


Imila
csendes tag

Üdv!
Nem kell a Linux a PS3-nak a HD filmek lejátszásához.
A TsMuxer nevezetű programmal 2-3 perc alatt ".ts" kiterjesztésű konténerbe lehet átalakítani az MKV fájlokat, amit a PS3 simán lejátszik.
Az átalakítás során a fölösleges hangokat, feliratokat egyszerűen ki lehet venni, hogy ne foglalják a helyet. (DTS hangot és feliratot a PS3 nem kezel, úgyhogy ezek elől ki kell venni jelet, és be kell állítani a darabolás méretét egy másik fülön Split & Cut->Split by size every 4480 MiB ). (MiB és nem Mb).
Kevés a szabad memória Linux alatt a filmlejátszáshoz.
Én csak médialejátszásra használom a gépet, a játékok nem érdekelnek, és simán megoldható az MKV-s filmek lejátszása átkonvertálás nélkül.
A legjobb módszer egy külső USB-s Hd beállítása. FAT-32-es külső egységeket kezel csak a PS3, de nem gond, mert 4 Gb-os file-okra kell szétdaraboltatni a programmal a kimentés során (4080 MiB) beállítás jól működik.
A HD-re kell egy VIDEO nevű könyvtár és abba kell csinálni minden filmnek egy külön könyvtárat, és a TsMuxer programnak azt a könyvtárat kell megadni output könytárnak.
Minden filmnek külön könyvtárat kell csinálni, és abba kell a darabokat beíratni a programmal, a PS3 automatikusan egymás után lejátssza azokat (.Slice 1 Slice 2 ...), persze a menüjében előtte be kell állítani a folyamatos lejátszás opciót.
(Video Settings-Sequential Playback-ON)
A második megoldás az, hogy simán kiírjuk DVD lemezekre adatként (4480 MiB) UDF file-renszerben az átalakított MKV file-t.
Néhány filmet nem tud lejátszani, mert azokat úgy tömörítették (főleg a régebbi kódolások- Túl sok Ref. Frame) .
Nekem 100 filmből 1-2 ha van.
Innét lehet letölteni:
[link]

Jó mozizást!

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.