Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9251) szasanyi válasza DM-Fan (#9242) üzenetére


szasanyi
félisten

Én nem tudok ilyen optimistám és nagyvonalúan állni a témához. Nekem sok a 6k is egy filmért, amit 2-3 alkalommal nézek meg! Az említett hasonlat sem helytálló, mert ki a picsa vesz 4k-ért DVD filmet? Én ugyan nem. :( Pár napja vettem meg A sötét lovag duplalemezes extra kiadását akcióban (TESCO :Y ) 1.180 HUF-ért. Többnyire hasonló vásárlással beszerzett filmjeim vannak, nem véletlenül.
Majd ha lesz 2 gyereked (és nem milliomos csemete vagy, tisztességesen dolgozol a pénzért - mert ugye a másik kategória nem mérvadó) megérted miről beszélek. És igazság szerint nagyon unom már azt, hogy mindent magyarázni kell... a ki nem használt csúcsteljesítményt, a BD létjogosultságát, a nagyobb HDD igényt, az 1080p gamek hiányát, a játékok magas árát, stb., stb. Amikor a PS3 mellett döntöttem, jobbnak tűntetek a kilátások, és ésszerűbbnek a magyarázatok. Na mostanra az ésszerűséget megkérdőjelezem, és a magyarázatok növekedésétől meg herótom van (BD szükségessége, BD olvasóminősége, RSX képessége, és más, már korábban is említett problémák).
A te lelkivilágodnak (lehet a pénztárcádnak is ;] ) jót tesz, hogy tudod mi van az USA-ban, meg más "jobb" helyeket. Engem kicsit se vigasztal sem az, hogy ott mennyivel jobb, sem az, itt meg miért nem.
Ez, ma magyarországon egy nextgen szopás, nem más. Erre a többségnek igen is áldozni kell valami más rovására, miközben komolyan mérlegelni kell mit is vesz meg az ember, és honnan. Hasonlíthatnánk Japánhoz is, ahol a háztartásokban 2-3 konzol van, és nem gond a hozzá tartozó fenntartási költség sem. Csak hát mi nem Japánban élünk, nem olyan kultúrában és nézetekkel (ha mást nem is, legalább a konzolokat tekintve) és jövedelmekkel... a pénztárcámba nézve ettől sem lett sem több sem jobb.
Sőt! Az sem változtat semmin, hogy tudom: kormányunk, adó-, és TB rendszerünk valamint a magyar (kereskedői) mentalitás (kapzsiság) a fő oka annak, hogy mi a "legdrágábbak" közé tartozunk. Én így gondolkozok, és ami a lényeg: tisztességesen dolgozok, a saját pénztárcámból és lehetőségeimből gazdálkodok, plusz 3 emberért felelősséget vállalva. Így aztán ne mondja vagy magyarázza már meg senki, mi drága és mi nem, vagy, hogy mi mennyit ér ma magyarországon.

(#9252) DM-Fan válasza szasanyi (#9251) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Első körben leszögezném, hogy én sem vagyok milliomoscsemete, akit pénzzel tömnek a szülei, másrészt nem vagyok adócsaló vállalkozó, vagy a zsebeit tömő politikus/állami cégvezető, akik milliókból élnek havonta. Pontosan a magyar átlagkeresetet viszem haza minden hónapban, amiért napi 9-10 órát dolgozom, nem kevés stresszben. Ráadásul olyan helyen dolgozom, ami az ország érdekét szolgálja. Ezen felül nekem is van családom, akikért felelősséget kell vállaljak, bár gyerekem még nincs, ez tény és tudom, hogy ezzel egyelőre sokat spórolok, de ez az én döntésem, mint ahogy az is a Tied, hogy kettőt bevállaltál.

Én nem akarom menteni sehol sem a PS3-at, nem is akarom magyarázni a Blu-Ray létjogosultságát, mert véleményem szerint nem kell magyarázni: létjogosultsága van és kész, ez már ott bebizonyosodott, hogy nem gyártanak több CRT TV-t, csak HD-Ready és fullHD készülékeket, ami alá pedig kell a kraft. Létjogosultsága van, mert az USA-ban lassan már senki nem vesz DVD-t, annyira erős a Blu-Ray lobbi és annyira nyomottak az árak.

Továbbra is fönntartom, hogy a búvalb*szott magyar mentalitás nem ellenérv a Blu-Ray-jel szemben, mit mondanának erre a mélyszegénységben élő balkáni, afrikai, ázsiai falvakban lakók, akik azt sem tudják, mi az a Playstation, de még úgylehet TV-t is csak fényképen láttak. Nekik egy mikrosütő is fölösleges, létjogosultság nélküli vívmány, merthát ott ég a tűz a sátor közepén.

Az, hogy Te nem veszel 4 eFt-ért filmet, még nem jelenti azt, hogy más sem vesz ebben az országban. Én ebből a nem túl combos fizetésemből lakáshitelt törlesztek, fizetem a rezsit, megveszem az ételt, ruházkodok és akármilyen hihetetlen is, de havi szinten veszek pár filmet. Azért teszem ez utóbbit, mert ez a hobbim, ez jelent számomra kikapcsolódást, ami hozzátartozik az egészséges élethez. Nekem nem az okoz örömöt, hogy letöltök (lehet szépíteni, de igazából ellopok) x száz darab filmet havonta és azt se tudom, mikor nézzem meg, hanem az, hogy megveszek 4-5 filmet, amit igazán kedvelek, hogy azt foghassam a kezemben, artwork-kel együtt, extralemezzel együtt, aztán odatehessem a polcra a többi kedvenc közé és ha úgy tartja kedvem, bármikor levehessem, becsapjam a lejátszóba és megnézzem, vagy csak simán azért, hogy gyönyörködhessek a gyűjteményemben. Tudom, hogy sokan erre sajnálják a pénzt, meg luxusnak tartják, én nem, mert ki tudom gazdálkodni és szerintem sokan ki tudnák azok közül is, akik soha nem vesznek eredeti lemezt. Persze ez nem azt jelenti, hogy én is hanyatt-homlok rohanok az új kiadványt megvenni méregdrágán, mert okosan, türelmesen jóval olcsóbban is megkapom előbb-utóbb akcióban. De nekem meg engedtessék már meg, hogy ne kelljen magyaráznom, hogy miért jobb a Blu-Ray a DVD-vel szemben (annak ellenére, hogy nekem is DVD-vel van tele a polcaim többsége).

Csak tudod én joggal döngethetem a mellem, hogy legyen olcsóbb a Blu-Ray, mint spec. azok, akik életükben nem vettek egy rohadt eredeti DVD-t/Blu-Ray-t sem. Mert hogyan lehetne olcsóbb valami, ami nem fogy? Én spec. elég pénzt tömtem már a kiadók/forgalmazók zsebébe filmvásárlással, ezzel még jópáran vagyunk így ebben az országban, csak sajnos nagyon sok olyan ember van, aki az anyagi helyzetére hivatkozással nem vesz eredeti lemezt, pedig bőven megtehetné. Ez a probléma a társadalmunk minden területén, hogy csak a szánk jár, de tenni nem vagyunk hajlandóak az ügyünkért. Ezt megfigyelheted, ha bármelyik nap bekapcsolod a TV-t és megnézel egy híradót. Nem a kormányban, nem az adó- és TB rendszerben kell keresni a problémát, ez az, amit az átlag magyar soha nem fog megérteni. A problémát magunkban kell keresni, mert közülünk kerülnek ki a politikusok, akik a törvényeket hozzák. Senki más nem tehet a kialakult állapotokról, csakis maga a nép, mert kevés kivételtől eltekintve mindig mindenki csak a saját, önös érdekeit tartja szem előtt és magasról tesz a közre. A politikus sem tudná megtenni, amit megtesz, ha Te meg én és a többiek nem engedjük neki. ...és ez így megy már ebben az országban a honfoglalásig visszamenőleg. Nekünk magyaroknak lételemünk, hogy egymás torkának essünk, és lesz a vesztünk is egykoron. Nem is merek már híradót nézni, mert elhányom magam attól, amit egymással csinálnak akár a politikusok, akár az egyéb közszereplők, akár a magánemberek. Ezért nem haladunk sehova és húz el mellettünk mindenki. Az intolerancia országa vagyunk és mindenki más problémái fontosabbak számunkra, mint a sajátunk, mert nekünk az a fontos, hogy kifelé mutassunk, de magunknak semmit ne nyújtsunk. Nade nagyon eltértünk a tárgytól, ez már közélet, politika topic.

Egy szó mint száz, szerintem igenis meg kell nézni, hogy mi van máshol, mert ha nem lebeg a szemed előtt célként az, ami ott van, akkor soha nem is fogsz eljutni oda. Neked is tenned kell azért, hogy ez legyen, a sült galamb senkinek nem fog a szájába repülni. Lényeg az, hogy megmaradj becsületesnek, még ha nehéz is!

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9253) k. válasza DiVaD (#9249) üzenetére


k.
őstag

Ha ugy jött volna le akkor nem azért irtam a havi 20 ropit hogy az semmiség.Igen is azért nincs ps3am például mert igy -még- nem fért bele a keretbe.Szóval mérlegeltem szeretem a cuccaimat igy azt a pénzt blu-rayre költöm.

(#9254) Paarthurnax válasza szasanyi (#9251) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Szasanyi igazad van a te szemszögedből nézve ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, de ez is egy iparág és mindenki pénzt akar csinálni belőle. Szórakoztató ipar, nem kötelező szerencsére és csak az csinálja akinek telik rá, mert a szolgáltatók minél több pénzt akarnak keresni. Magyarország nem célpiaca egyelőre ennek az iparágnak és nagyon nagy luxus kiadni 16 ezer Forintot egy játékra annak aki az átlag keresetből él. Persze ennek ellenére a jó marketing miatt az átlagfizetésből élő magyar is ugyan olyan élvezeti cikkeket szeretne használni, mint a gazdagabb államokban élők. Új kocsi, HD TV, Playstation, stb., de képtelen még hitelből is ugyan ezeket megvásárolni úgyhogy inkább panaszkodik, hogy túl drága, pedig nem az. Szerencsére én kihajóztam egy másik világba, ahol nem jelent problémát, mert kb 4-5 órát kell dolgozni ahhoz, hogy megvegyek egy PS3 játékot és ez egy átlag fizu. Ez a célpiac, a gyártók ennek megfelelően lövik be az árakat és nem érdekli őket, hogy a piac alsó szegmensében lévő vásárlók nem tudják ezeket megengedni. Az előttem szólónak meg abban van igaza, hogy miért kell ilyen luxus cikkek miatt panaszkodni, amikor nem is olyan messze Magyarországtól az emberek éhesek és örülnek ha van hol lakniuk. Minden relatív.
Egyébként nem tudom otthon van e ilyen, de pl. itt a Killzone 2 árát levitték felére, kb. hétezer Forintra, mert régebbi. Így aztán már egyáltalán nem drága. Használt játékokat be lehet cserélni újakra, volt hogy beadtam négy régit és kaptam egy újat, vagy olyan is volt, hogy vettem egy használt PS3 játékot potom áron. Lehet ilyen kellene otthon is, hogy használtan eladni játékokat.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#9255) DM-Fan válasza Paarthurnax (#9254) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

A használt PS3 játékok itthon is az abszolút megfizethető kategóriába tartoznak, konkrétan harmadáron hozzájuk lehet jutni kéz alól. De vettem már újonnan, akcióban 576 kbyte boltban is 3.500 Ft-ért PS3 játékot, meg MM-ban is 4 eFt-ért, pedig nagy címek voltak.

Igen, neked meg abban van igazad, hogy itthon kicsit fura az emberek értékrendje. Ezt már többször kifejtettem itt is. Miért jó az valakinek, hogy 7-es BMW-ben ül, de közben egy 30 nm-es panelban lakik az anyjával? :F Sok ilyet látok.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9256) heihachi válasza DiVaD (#9249) üzenetére


heihachi
addikt

Azt viszont leköpném, aki keress havonta 300at és egy kurva filmet nem vesz annak ellnére, hogy naponta tölti le a filmeket.
Az nem az ember keresetétől függ, hogy egy film megér-e 8k-t.

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#9257) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Most néztem az NFS SHIFT-t videót...Grafika elmegy, de nem törik benne a kocsi?

(#9258) skylinelaca válasza B-L-A-C-K (#9257) üzenetére


skylinelaca
senior tag

ohh, dehogynem törik, nem is kicsit

Üdv: Laca

(#9259) DM-Fan válasza B-L-A-C-K (#9257) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Grafika elmegy??? :Y

Hát, szerintem ez azért egy kicsit magasabb kategória annál.

Törik-e?

Mint a 'zállat!

Próbáld ki Te is:

NFS Shift Demo

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

(#9260) szasanyi válasza DM-Fan (#9252) üzenetére


szasanyi
félisten

Csak halkan kérdezem... miből profitál a magyar társadalom többet: ha többet költök szórakozásra/hobbira (mind1, hogy BD hívják, PS3-nak, vadászatnak, autónak, kocsmának, stb.) vagy felnevelek és taníttatok két tisztességes, értelmes és egészséges magyar fiatalt? Ha már említetted az értékrendet... :U
Arról nem igazán tehetek milyen a magyar mentalitás, az nem én hanem a társadalom alakítja, amibe igen kicsi a beleszólásom. Sajnos. Az is tény, hogy egy tisztességes, átlagos, négytagú családnak sok dolog csak valami más helyett lehetséges, és sok dolog pedig egyáltalán nem elérhető, és nem a valóságtól elrugaszkodott, valóban luxus kategóriába tartozó kívánságokról beszélek. Nem a mentalitás, vagy túlzott igények miatt, hanem egy jó átlagos fizetés alapján az egy főre eső jövedelem miatt. És mivel sok normális ember van (lehet, vannak olyanok akik szerint ez nem az :U ) akik a kétgyerekes családot választják, azoknak egyszerűen nem juthat több az utóbbiból az ismert okok miatt. Ezt valóban nem köszöni meg a társadalom, semmilyen formában. Viszont lépten-nyomon sulykolják, hogy vegyél ezt, cserélj autót, ÉS vegyél fel fitel(eke)t! Igaz, soknak se lakás, se autója, sem egzisztenciája, és még csak kicsi társadalmi érdek sem fűződik hozzá, mégis erre "tanítják" a népeket. Ez a szomorú tény. :(
Lehet példát hozni más országokból, társadalmakból, ezen nem változtat. És mint az elmúlt 20 év bebizonyította: az sem kire szavazol. :P

B-L-A-C-K : PC verzió nagyon jó, ez esetben alapból nincs törés, opciók között be kell kapcsolni. PS3 verzióban is lehet, hogy így van... nézd meg.

[ Szerkesztve ]

(#9261) DM-Fan válasza szasanyi (#9260) üzenetére


DM-Fan
nagyúr

Egy szóval sem mondtam, hogy nem az a követendő példa, hogy gyereket neveljen az ember, ezt nem tudom, honnan olvastad ki, elég sarkosan gondolkodsz. Én pusztán arra utaltam, hogy kár arra hivatkozni, hogy azért nem tudsz xy-t megvenni, mert van két gyermeked, hiszen azok mellett is Te döntöttél, nem más. Azt meg ne próbáld nekem beadni, hogy azért vagyok haszontalanabb a társadalom szempontjából, mert így 30 éves kor alatti fejjel nincs még két gyermekem és inkább DVD-re költök. Majd ha 30 leszek, akkor én is elkezdek gondolkodni azon, hogy elég lesz a 2 gyerek, vagy vállaljak-e egy harmadikat is, ugyanis addigra lemegy a lakáshitelem zöme és egzisztenciálisan is nagyobb biztonságban leszek. Ha ezért elítélsz, akkor mondd meg hogyan csináljam jobban!

Get Moded!

(#9262) skylinelaca válasza szasanyi (#9260) üzenetére


skylinelaca
senior tag

őőő én pc-n nem állítottam semmit, mégis volt törésem, hülye kérdés de lehet h a demo miatt?

Üdv: Laca

(#9263) DiVaD válasza heihachi (#9256) üzenetére


DiVaD
senior tag

De nyílván mindenkinek van kedvenc filmje és ha azt is csak letölti, akkor nincs miről beszélni.

(#9264) heihachi válasza DiVaD (#9263) üzenetére


heihachi
addikt

Ha az is 8k-ba kerül, akkor nincs miről beszélni :)

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#9265) Vazallus


Vazallus
tag

PSN-en fent van már a NFS Shift demo?

"Mr. Salieri sends his regards"

(#9266) skylinelaca válasza Vazallus (#9265) üzenetére


skylinelaca
senior tag

US storeban csak egy Driver Profile Video van, demo nincs
UK ban semmi sincs

Üdv: Laca

(#9267) szasanyi válasza skylinelaca (#9262) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem tudom, én a teljes játékot telepítettem, nem a demót. Ott alapból nem volt bekapcsolva a törésmodell, menüben kiválasztva én kapcsoltam be. De 4xAA + 16Aniso mellett igen jól néz ki a játék! :K

DM-Fan: nem tisztem megítélni azt, hogy mit és hogyan csinálsz! A te életed, a te dolgod, a te felelősséged. Olyat se mondtam, hogy haszontalan tagja vagy a társadalomnak, mert még nincs gyereked. Sőt, akkor is lehet hasznos tagja, ha nem lesz.. és fordítva! Szóval félreértetted kicsit, mert nem személy szerint neked szántam, és rád értettem amit írtam. Viszont két dologra akartam rámutatni:
1. az általad is említett, elferdült értékrend ilyen téren is tetten érhető - társadalmi szinten, és nem egyéni problémaként! Nem a család, és a tisztesség az előre valóbb (túl)sok esetben, hanem a... nem is tudom hogy fogalmazzak... a harácsolás, a mának és az élvezeteinknek élés. :U
2. milyen ország, társadalom az, ahol normális szemlélettel - és kis túlzással, és gazdag szülői hátteret nélkülözve - te kerülsz hátrányba? Mert felelőségtudó, tisztességes családfő vagy, korlátozott jövedelem lehetőségekkel?
Én egyébként most így ugyanúgy döntenék mint ~18 évvel ezelőtt, szóval nem bántam meg semmit! Nem is kimondottan panasznak, vagy magyarázatnak szántam ezt a 2 gyerek dolgot, de tény, hogy az állam/társadalom igazából NEM díjazza ezt. :(
Egyébként ha lényeges változás nem történik (márpedig az eddigiek alapján az esély nem túl sok rá), kíváncsi vagyok 10-15 év múlva is ez lesz-e a véleményed, amikor mondjuk már van 2 gyereketek.
Aztán neked is megmondja a frankót egy tizenakárhány évvel fiatalabb, gyermektelen ember, ugyan ne apellálj már, vedd tudomásul, hogy neked van két gyereknek, ami (az egyéb, családi kiadásokkal együtt) elviszi az átlagjövedelmetek nagy részét, oszt ez van, ne akarjál többet... se magadnak, se a gyerekeidnek. ;]

(#9268) spacer


spacer
aktív tag

Hú bakker! Belestem ide, és csak ámulok, bámulok micsoda heves szópárbajok csattanak szét a monitoron. ;] :Y
No de mindegy.
Csak annyit kérdeznék, mivel a hülye vagyok áruházban nem találtam eladót, és ha találtam volna, akkor se vagyok biztos benne, hogy tudta volna a választa kérdésre, :( hogy vajon ha náluk veszek egy gépet akkor kettő, vagy egy év garanciát vállalnak rá, és azt hivatalos márkaszervízben, vagy valami sufnituning szakbarbárnál??

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#9269) DiVaD válasza spacer (#9268) üzenetére


DiVaD
senior tag

heihachi: ha extra kiadás, talán még beleférhetne az...de mind1. Ezzel ne offoljuk szét a topicot. :)

spacer: Tudtommal az áruháziak azok Sony garival mennek. Legalábbis az én ps-em az első tulaja vagy a media markt-ban vette vagy az E.World-ben és rendes Sony garija volt (1év).

(#9270) Paarthurnax válasza Vazallus (#9265) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Demo nélkül nem merem megvenni. Sok helyen olvastam, hogy milyen jó, de az utóbbi NFS-ek annyira rosszak voltak, hogy nem bízom a tesztekben. :) Olyasmit keresek mint a GT5P.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#9271) skylinelaca válasza szasanyi (#9267) üzenetére


skylinelaca
senior tag

énis a teljes játékot telepítettem, de én semmit sem állítottam rajta,( de olyan ügyes voltam ;] :DD ) hogy a próbakörnél darabokra törtem a kis bömbit, ez inkább abból adódott h nem egy csúcs gép az enyém és akadt mint az állat, utána kezdtem el csak állítgatni ezt-azt

Üdv: Laca

(#9272) szasanyi válasza skylinelaca (#9271) üzenetére


szasanyi
félisten

Aha értem... száguldasz, akadás, majd a következő kép a a palánk. Az jó. Akkor mégse állíts be 4xAA-t és 16xAniso-t. ;]

(#9273) Plutor


Plutor
aktív tag

mi ez a baromság,hogy ps-n csak 720p-s a shift?
a pc demót én full hd-n próbáltam ki.
boltban néztem,hogy az x360-s verzió is 1080p-s,a ps3-s meg csak 720p-s. :F
nem hiszem el,hogy a ps nem bírja el. :W
most akkor mire vegyem meg?(pc,ps3)

(#9274) Siera


Siera
senior tag

hali.1 honapon belul szeretnek venni egy fat ps3at.(nem tetszik a slim meg linux is kell :DDD) Melyik boltot ajanljatok ahol olcso DE megbizhato eladoktol uj fatet kapok?konzolstudiorol azt olvastam,hogy "uj" psen user volt,a konzolvilagban ,meg hogy teljesen hasznalt konzolokat adnak el "uj" neven .

:R elore is

(#9275) janicroft válasza Siera (#9274) üzenetére


janicroft
csendes tag

Szia! Én a konzolvilágtól vettem nemrégiben 80 GB-os fat verziót. Volt rajta egy user, ezt azóta sem magyarázták meg hogy miért, számlát sem kaptam, ezt csak otthon vettem észre, de felhívtam őket, nagyon készségesek voltak, egy napra rá FUTÁRRAL küldték a számlát!
A gépnek egyelőre semmi baja nincs, remélem ez így is marad, ha meg lesz akkor ott a garancia. Az a baj ezekkel a gépekkel hogy nem tudod megmondani, használt-e vagy sem. Az enyémen ott volt a user meg a játékmentések az UDF-ből, tehát valamennyit biztos hogy ment, de megveszi az ember, lerakja a TV mellé, aztán ennyi, külsőleg max. annyit veszel észre hogy porosodik. Szóval ha ott vásárolsz, kérj számlát, meg nézd körbe rendesen a gépet, az első napokban hajtsd meg játékkal, zenével, blue ray filmmel.
HA meg tuti biztosra akarsz menni akkor nagy nevektől vegyél, 576, Media Markt, stb.

PlayStation.tlap.hu PSN nick: Janicroft81

(#9276) skylinelaca válasza szasanyi (#9272) üzenetére


skylinelaca
senior tag

igen kb ez a jelenség volt :D rajt és utána fal :D de már hozzászoktam de elviselhető minsőségben tudtam vele játszani miután egy kicsit mérsékeltem a vizuális hatásokat :D grafika igy is jo volt, inkább az irányítással volt gond, de aki kormánnyal nyomja majd ezért biztos megkövez majd.....

szerk: enyém is konzolstúdióban lett erdetileg véve, az előző tulaj (aki ott vette , 80gb fat) ő mondta h semmi gond nem volt, számla , garipapír minden megvan hozzá! tegnap néztem E.W.-ben h ugyanez a gép ,80 gb fat, 120k. Wii és box egységesen 80k, 576ban tényleg ottvan a még meg nem jelent játékok doboz/borítója, de kis piros szalaggal rá van irva h előrendelhető v valami ilyesmi! pl fifa 10 et láttam tegnap így

[ Szerkesztve ]

Üdv: Laca

(#9277) MrPG8 válasza DM-Fan (#9252) üzenetére


MrPG8
aktív tag

"USA-ban lassan már senki nem vesz DVD-t, annyira erős a Blu-Ray lobbi és annyira nyomottak az árak."

Ez viszont így nem igaz. Épp nemrég, pár hónapja volt egy cikk itt a PHn, hogy a bluray részesedése a DVD-hez meg egyéb discekhez viszonyítva 5-10%os és még sok év ameddig ténylegesen terethódít. Ha amerikában mindenki már majdnem blu-rayt venne, akkor min 30%osnak kéne lennie ennek az aránynak.
Ha ez mégsem ígylenne ne kövezzetek meg. De amúgy a filmek (újonan megjelent) ITTHONI árak irreálisan magasak. Gondolom közrejátszik a kereset hiánya is!

[ Szerkesztve ]

(#9278) skylinelaca válasza MrPG8 (#9277) üzenetére


skylinelaca
senior tag

a kereslet hiánya szerintem azért ekkora mert nem minden háztartásban található meg egy blu-ray-Full hdtv kombó... persze közrejátszik az is h magasak az árak, de minek vinnék lejjeb? Az emberek igy is megveszik. DVD sem azért lett olcsóbb mert baromi nagy kereslet volt rájuk és a lelkiismeretes forgalmazó levitte az árait , hanem az irreálisan magas ára mellett utat rört magának a warez.

Üdv: Laca

(#9279) M@trixfan válasza Plutor (#9273) üzenetére


M@trixfan
addikt

X360 is 720p felbontásban tolja, csak van benne egy dedikált skálázó chip (hana). A konfigodat tekintve jó lesz PC-n, persze kényelmi szempontok, 5.1 belejátszanak.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#9280) Siera válasza janicroft (#9275) üzenetére


Siera
senior tag

kosz a valaszt.sajna en csak neten tudok rendelni,mert videki vagyok.de azert vicces hogy hasznalt pst ujkent arulnak.

most nezem 576 akcio csak 85 ezer hurra xD.sztem konzolvilagtol rendelem.aztan befenyitem oket ha vmi nem koser :DDD.amugy neked mennyi volt a szallitasi koltseg ?

[ Szerkesztve ]

(#9281) skylinelaca


skylinelaca
senior tag

Kérdés: gta 4 ben a display beállításoknál a flicker filter mire való? csak csúnya homályos kép lesz...

Üdv: Laca

(#9282) Relic81


Relic81
tag

Hali.

Végigolvastam több tucat hozzászólást,de nem bírok dűlőre jutni :U
Beruháztam egy PS3-ra (itt volt már az ideje) ,de a kicsiny tv-m (4:3) tragédia...
Vennék eme csodás konzolhoz valami normális tv-t. De HD-Ready vagy Full HD legyen? Mindenki mást mond :) A tv csak PS3hoz menne másra nem használnám.
"82cm"-be gondolkodom.

köszi

(#9283) skylinelaca válasza Relic81 (#9282) üzenetére


skylinelaca
senior tag

a helyedben a HD ready-t jól megnézném mert a mm tv-nk is ilyen de köze nincs hozzá, legalábbis nem látszik.. annak idején mikor ezek bejöttek, mi meg segghülyék voltunk, gyorsan vettünk egy HD-ready tv-t amire az van irva h 1080 ig jo is... a gyanus az volt h nincs rajta HDMI :D

Üdv: Laca

(#9284) Paarthurnax válasza Relic81 (#9282) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

Ilyen méretbe még nagyon nehéz észre venni a különbséget 720p és 1080p között. Negyven inchnél nagyobb tévéknél ha nem vagy túl messze, akkor számít, de 32"-nál nem. A 720p-s modelleket már potom pénzért adják, szerintem ekkora méretben nincs értelme FullHD-t venni, mert sosem fogod látni a különbséget.
1080p Does Matter – Here's When

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#9285) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

ha valaki vesz ilyet az írja le hogy mennyire használható!

de mondjuk kiakadok ezeken a "teszteken". ha közepes "anyagminőséget" 20k-ért kapsz meg, akkor miért Ajánlott :W.

Aurea mediocritas

(#9286) RISE


RISE
csendes tag

Nnnnna, végre valahára énis egy PS3 tulaj lettem :C

A kérdésem az lenne, hogy minden demot egy helyen (PSN) lehet letölteni, vagy az új/durva/ritka darabokat máshonnan kell összevadászni?

(#9287) PhoenixK válasza RISE (#9286) üzenetére


PhoenixK
őstag

A demo-kat csak a PS store-ról tudsz letölteni, de nem a magyarról - mivel az még nem létezik. Keress rá, valaki írt ide egy kis szösszenetet az USA store-ról, de érdemes mellé egy UK-s reget is csinálni...

mod: Gebriel gyűjteménye volt az, de itt összeszedtem 1-2 dogot...

[ Szerkesztve ]

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#9288) szasanyi válasza AXisBOLD (#9285) üzenetére


szasanyi
félisten

Olvasd el ezt, és némileg könnyebb lesz döntened. Az egérpad mérte nagyobb, a használt anyagminőség meg éppen jobb, mint az első verziónál volt. :U Eddig nem sok ember vetemedett arra, hogy 20k-ért ilyet vegyen és használjon, úgyhogy sok tapasztalatot nem fognak megosztani veled (sem).

(#9289) wrathchild


wrathchild
tag

Hello!
Tudom, hogy sokan, sokszor válaszoltak erre a kérdésre, de mivel nincs időm visszaolvasni több száz hozzászólást, én is megkérdezem.

PS3 vagy XBox360
Annyi, hogy a PS BluRay lejátszó érdektelen, főleg online játékra venné az illető!
Itt van a pro-kontra listája, ha esetleg valaki mindkettőt próbálta, ossza meg, mi valós és mi nem igaz!
40'-es FullHD Samsung LCD-re kötné.
Köszönöm!

Xbox elonyei:
- allitolag jobb grafika, szebb jatek elmeny
- online gaming elmeny allitolag siman veri a PS3-at
- tobb jatek kaphato
- olcsobb mint a PS3

Xbox hatranyok:
- ugyan az online jatek elmeny jobb, de sajnos fizetos. Nem nagy penz de nem ingyenes.
- csak DVD lejatszo
- a regi verziokban sok volt a hardware hiba

PS3 elonyok:
- Allitolag sokkal jobb hardware, habar a jatekok ugy nez ki nem mennek rajta szebben vagy gyorsabban
- A jobb hardver miatt a texturazas sokkal szebb (pl autoverseny jateknal az utca melletti hazak fala sokkal reszletesebb, teglakat latod stb)
- Blu Ray
- Ingyenesen mehetsz online jatekokra

PS3 hatranyok:
- hiaba a jobb hardver, a texturazason kivul allitolag nem veri az Xbox-ot. Adott ido alatt kevesebb frame-et kepes produkalni, (szarabb FPS), ami miatt nem olyan sima a mozgas a kepernyon.
- Kevesebb jatek
- Hiaba ingyenes ha neten akarsz jatszani, sokszor akadozik a kapcsolat, meg lassu
- dragabb mint az Xbox

(#9290) janicroft válasza Siera (#9280) üzenetére


janicroft
csendes tag

én személyesen vettem át, nem volt szállítási ktg. sok szerencsét a géphez!

PlayStation.tlap.hu PSN nick: Janicroft81

(#9291) anulu válasza wrathchild (#9289) üzenetére


anulu
félisten

részemről elég sokat játszom online, soha semmi bajom nem volt vele (25/5 T-Online kábelnet)

többire nem reagálok, mert csak flame lenne belőle még itt is.

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

(#9292) wrathchild


wrathchild
tag

Köszönöm Anulu!
Én sem szeretnék párbajt gerjeszteni, elég, ha csak nekem válaszol, akinek van erről konkrét tapasztalata, határozott véleménye, egymásnak nem :)

Még egy kérdés:

XBox-ra van ilyen kütyü?
http://www.hoc.hu/teszt/525-fragfx-v2-ps3-kontroller---bumm-a-fejbe/1-bevezetes-ps3.html

(#9293) wrathchild válasza wrathchild (#9292) üzenetére


wrathchild
tag

És mégegy:

a PS3 tényleg upscale-es/felskálázós lejátszóval rendelkezik?
Köszi!

(#9294) AXisBOLD válasza PhoenixK (#9287) üzenetére


AXisBOLD
addikt

miért érdemes UK reg is a US reg mellett?

szasanyi: köszi. csak kíváncsi vagyok, valószínű nem fogok most kiszórni 20 pénzt erre. örülök hogy megvan a gép :C.

más:

hát megvolt a GTA4 PC-n is, de mivel nem i7 van benne elég kompromisszumos grafikán volt és mikor felhúztam hogy legalább lássam hogy mit tud akkor se voltam elájulva tőle.

de most kölcsönkaptam és :Y eszméletlen jó :Y. autós üldözés a motorháztetős nézetből olyan mintha filmet néznék csak én irányítom. meg mikor hajnalban a köd mögül kiszóródnak a lámpafények...hát az is durván meg lett csinálva.

a hátulütő(amit még konzolon nem tapasztaltam), hogy néha kicsit akad, vagy nem is az az igazi akadás, de az fps biztos visszaesik kicsit. na ennek nem örültem.

és tényleg most írta valaki fentebb hogy a boxon magasabbak az frame értékek. hogy van ez? gyakorlatilag a PS3 hardverileg köröket ráver a 360-ra...

Aurea mediocritas

(#9295) Paarthurnax válasza wrathchild (#9289) üzenetére


Paarthurnax
senior tag

"(szarabb FPS), ami miatt nem olyan sima a mozgas a kepernyon."
Én nem vettem észre eddig, hogy nem lenne sima a mozgás a képernyőn. Egyedül a Resistance 2 multiplayer-ben érzékelem néha, hogyha rengetegen vagyunk és minden egyszerre robban, hogy megakad a kép, de ez azért elég extrém és nem rontja a játékélményt az az egy-két másodperc

"Kevesebb jatek"
Én még a jelenlegi felhozatalt sem tudnám anyagilag követni ha akarnám, akinek ez nem elég játszani az beteg. (...vagy nincs csaja és munkanélküli) ;)

"Hiaba ingyenes ha neten akarsz jatszani, sokszor akadozik a kapcsolat, meg lassu"
Baromság. Aki ezt mondja annak a net kapcsolata szar. Én minden nap játszom Resistance 2-t mostanában és soha nem volt bajom, régebben meg CoD, stb. ADSL2 kapcsolatom van, 12Mbps a sebessége.

"dragabb mint az Xbox"
Ezt nem tudom, lehet, meg ehhez nincsenek még másolt játékok ha vkinek az plusz pont.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#9296) MrPG8


MrPG8
aktív tag

Karcmentes Terminator Salvation eladó!
Akit érdekel írjon privit! :R

(#9297) PhoenixK válasza AXisBOLD (#9294) üzenetére


PhoenixK
őstag

"miért érdemes UK reg is a US reg mellett?"

Mert sok demo és kisebb játék előbb jelenik meg az USA store-on, valamint átszámítva olcsóbb is...
Az UK store-ról viszont a DLC-ket lehet leszedni az EU régiós játékokhoz (mivel az USA store-ból leszedett DLC-k nem mennek az EU-s játékokkal).

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#9298) Gebriel válasza wrathchild (#9289) üzenetére


Gebriel
veterán

Xbox-ra kapható játékok 60% játszható a többi "szemét".
PS3-nál azért nagyobb ez az arány de összességében ugyan annyi.
Tehát a megjelent játékok számát nem sorolnám se előnybe se hátrányba.

PS3 javára, hogy ingyenes az online. :K Régebben ellensúlyozta a PS3 magas ára, de mára már ez is megszűnt az árcsökkenés miatt "slim"
"- Hiaba ingyenes ha neten akarsz jatszani, sokszor akadozik a kapcsolat, meg lassu"
Ez ugye nem komolyan gondoltad, hogy ez a PS3 hibája? :U

Grafikailag én nem nagyon veszek észere különbséget :(

Jelenleg semmivel sem olcsóbb összegezve a Xbox360 mint a PS3.
Hiába, hogy "olcsóbban" kapod meg a 360, de jó pár kényelmi szolgáltatásról le kell mondani cserébe. /wifi, joy töltése, ingyenes online stb/

(#9299) szasanyi válasza Paarthurnax (#9295) üzenetére


szasanyi
félisten

Engedelmeddel kiegészítenélek ennyivel, saját tapasztalatom alapján:
Sajnos vannak játékok, amiknél tapasztalhatod, hogy "nem simán megy"... és nem a multiplayer esetén. Ilyen a kiemelkedően sz@r, exclusive Lair, és ritkán a Heavenly Sword egy-egy részén is, aztán ott van már említett GTA4. Különös a Tomb Raider: Underworld is, ami nem akad, csak olyan furcsán lassú, vagy mi... engem valahogy zavart. Lehet az alacsony framerate miatt? :U
A játékok hazai árán pedig azt láttam, hogy az X360 játékok olcsóbbak mint a PS3 gamek, sokszor nem is kevéssel. Persze nem az új, frissen megjelent játékokra gondolok.
Egyébként nem az a leglényegesebb, melyikre hány játék van. Inkább az, hogy melyik jön be jobban, melyik konzol játékkínálatából tudsz több, neked tetsző darabot kiválasztani.

(#9300) Gebriel válasza szasanyi (#9299) üzenetére


Gebriel
veterán

Persze, hogy olcsóbb hisz a warez miatt nehezebb eladni..

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.