Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11889) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Üdv!

Lenne egy problémám, amire még nem találtam választ.

Adott két gép. Egy asztali (Windows 7 HP 64bit) és egy nettop (XP Home 32bit). Mindkét gép wifin csatlakozik fel a netre. Azonban néha össze kell őket kössem adatok másolása miatt. Erre a célra crosslink kábelt használok.
Azonban az összeköttetéssel van egy kis gond. Általában amint a két gépet összekötöm, a kapcsolat egyből megvan, azonban az asztali nem látja az nettopot (ugyanabban a munkacsoportban vannak és erre a kapcsolatra külön fix ip-ket adtam nekik, az XP-s gépen a tűzfal ki van lőve és a vendégfiók is be van kapcsolva). Van amikor segít ha újraindítom öszekötött kábellel a notit, azonban van amikor nem. Sőt van úgy hogy az asztali az összedugás után egyből látja a kis gépet, azonban ez a ritkább.
Arra lennék kíváncsi, hogy miért van az hogy az esetek többségében nem látja a kisgép tartalmát csak egy újraindítás után (amikor az segít persze...).
Megpingelve mindkettőt, rendben átmennek az adatcsomagok. Az eeePC felől az asztali megosztott mappái mindig látszanak, azonban az asztali éri el nehezen a notit.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.