Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11551) mezis válasza voyagee (#11548) üzenetére


mezis
nagyúr

A router status mit mutat ? (Router kapott IP címet, DNS-t ?) A PC-d drótos ETHERNET csatolója kapott átjárót, DNS-t ?

mezis

(#11552) voyagee válasza KicsiUbul (#11549) üzenetére


voyagee
csendes tag

Csatlakoztatva van, ip címet is kioszt dhcp-vel (az megegyezik azzal, ahol a tp link routert beállítottam, 192.168.1.100 a vezeték nélüklinél, 101 ha vezetékkel csatlakoztattam a routert), pinggel 4 küldött és 4 fogadott csomag, elveszett nincs, oda-vissza út 0 ms. Ez eljátszottam úgy, hogy vezeték nélkül volt a hálózat, és úgy, hogy vezetékkel. Ugyanez a fenti eredmény mindkettőnél. Örülök, ha ez valakinek mond valamit.

(#11553) voyagee válasza mezis (#11551) üzenetére


voyagee
csendes tag

Ha modemmel csatlakozok, akkor van rendes egyedi ip cím, meg dns, meg miegymás, a routernél azt írja, hogy vezeték nélküli vagy helyi kapcsolat csatlakoztatva, de mindig a 192.168.1.100 az ip cím (helyinél 101 a vége), a dns meg az átjáró meg a 192.168.1

(#11554) mezis válasza voyagee (#11553) üzenetére


mezis
nagyúr

Első körben csak addig foglalkozz a PC-d Ethernet beállításával, amíg csatlakozni tudsz dróton a routeredhez. De ezzel úgy látom, hogy semmi probléma. (Amijkor routeren keresztül szeretnél internetet, ugye nem indul el a közvetlen internetkapcsolat létesítésének programja ? )

A routered állapot táblázata mit mutat az internetet illetően (nem a PC-dé !) ?

mezis

(#11555) voyagee válasza mezis (#11554) üzenetére


voyagee
csendes tag

Nem indítja el. Kábelnetem van, ahhoz elvileg alapból sem kell, de itt sem teszi, elindítom a mozillát, és kiírja hogy probléma az oldal betöltése közben, mindegy, milyen honlapot akarok behozni. De próbáltam más böngészővel is, ugyanezt írja ki. Ha vezetékkel csatlakozok a routerre, kiírja, hogy helyi kapcsolat csatlakoztatva, ugyanazokat az adatokat hozza, mint tegnap, meg máskor. Ld. fent, már remélem erre gondolsz.

(#11556) KicsiUbul válasza voyagee (#11555) üzenetére


KicsiUbul
őstag

amikor pingeltél, akkor mit pingeltél?
Próbáld pl az origo.hu -t, vagy a 195.228.240.145 -t.
A routernél kell lennie egy statusnak, és ott az az IP, amit megkap a szolgáltatótól. Ha megírod a pontos típust, megmondom hol keresd.

Értem én...

(#11557) mezis válasza voyagee (#11555) üzenetére


mezis
nagyúr

Clone MAC address ugye meg volt ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#11558) shev7 válasza voyagee (#11553) üzenetére


shev7
veterán

ugye tudod, hogy csak ugy nem cserelgetheted a modemre dugott eszkozoket meg akkor sem ha ugyan az a mac cimuk. Nekem is volt ezzel gondom korabban. Ha kihuzol valamit a modembol, akkor mielott visszadugsz valami mast aramtalanitsd.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#11559) voyagee válasza KicsiUbul (#11556) üzenetére


voyagee
csendes tag

Na pingeltem a 195.228.240.145-t, a kérésre nem érkezett válasz határidőn belül. 4 küldött, 0 fogadott, 4 elveszett. A típusa TL-WR340GD.
És ne mondj ilyet, hogy clone mac adress, mert nem értem. De szerintem nem csináltam ilyesmit, na de kérem, fél évig megy a routerrel a net, aztán gondol egyet és már nem megy? Mégis mi tud történni, ami miatt nem megy? Senki nem nyúlt hozzá se a routerhez, se a modemhez, se egyik géphez se. Nem lett változtatva semmi. Nem változtattam szolgáltatót se. Most már veszettül idegesít a dolog.

(#11560) voyagee válasza shev7 (#11558) üzenetére


voyagee
csendes tag

Én nem szoktam cserélgetni eszközöket, nem szeretem, veszek valamit, az működjön. Bekötötték a netet, thomson fajtájú, vocára alkalmas modemmel. Elmentem, vettem egy routert. Beüzemeltem. Működött. Aztán vettem az asztali géphez egy tp link adaptert, mert abban nincs olyan kártya, ami kéne. Beüzemeltem. Az is működött, most is működik. Az is meg a laptop is megtalálja a hálózatot, rácsatlakozik, csak már a netre nem megy föl egyik gép se. Semmilyen eszköz nem lett cserélve, egy modem csere volt ugyanolyan típusú modemre, net csomagváltás miatt, de a krach már a csomagváltás előtt beütött, úgyhogy elvileg ennek nincs köze a hibához. Voca üzemel a modemről, annak semmi baja.

(#11561) Truman válasza voyagee (#11559) üzenetére


Truman
senior tag

Hard reset --> Firmware frissítés --> Újrakonfigurálás

Itt minden le van írva, még a MAC cím klónozás is. ;)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11562) voyagee válasza Truman (#11561) üzenetére


voyagee
csendes tag

Na mondom az eredményt. Megcsináltam a firmware frissítést, aztán a mac klónozást, utána végig a beállítást, a titkosítást is a leírás alapján, 14 karakterrel, a szűrős dolgot nem csináltam, mert nem tudom, hogy a másik gépen mit kell esetleg állítani. Na ettől lett internet a routerrel wifisen. Elballagtam az asztali géphez, ahol is az adapter nem óhajtott rácsatlakozni. Érzékelte a vezeték nélküli hálózatot, azonban annak tulajdonságainál csak wep titkosítás állítható be, max 13 karakterrel, wpa titkosításra nem tudtam átállítani, így az új jelszót nem tudtam hozzá beállítani. Gondoltam, újratelepítem az adaptert, de letakarítani se sikerült a fentlévőt, mindig azt írta, hogy running, de nem futott ott semmi. Visszamentem a laptophoz, és elmentettem egy új, 13 karakteres jelszót, mondjuk wpa-s ez is, de gondoltam, hátha ezt majd elfogadja a másik gép. Na az új jelszó óta aztán nincs net, sokáig nem is észlelte a gép a hálózatot, csak kétszeri újraindítás után, és most folyton csak a hálózati címet keresi. Végigcsináltam újra a beállítást, akkor is a hálózati címet keresi, nem csatlakozik. Harmadjára is meg akartam csinálni a beállítást, de már a 192.168.1.1-t se találja. Na itt tartok. A jelszó módosítás óta nem néztem az asztali gépet. Egyéb ötlet? És ha lehet, ne kelljen már resetelni semmit, mert az utolsó reset után fél óra volt, míg a sima vezetékes net visszajött.

(#11563) mezis válasza voyagee (#11562) üzenetére


mezis
nagyúr

Visszamentem a laptophoz, és elmentettem egy új, 13 karakteres jelszót, mondjuk wpa-s ez is, de gondoltam, hátha ezt majd elfogadja a másik gép

Bizonyára nem sikerült pontosan ugyanazt a 13 karaktert bevinni a routerbe és a laposba is.

A WPA és a WEP tikosítás teljesen különböző. Hiába írod ugyanazt a kódot, nem fog csatlakozni. Ha nincs WPA/PSK AES vagy WPA2/PSK AES titkosítás valamennyi WiFi-s eszközödön, akkor bizonyára WEP-et kell beállítanod mindenhol. A routeren is.

A szolgáltatód vagy Login Name / Password -el azonosít vagy MAC addressed alapján. Ha ez a routeren korrektül van beállítva, akkor a routered a modem közvetítésével meg fogja kapni az internet kapcsolathoz szükséges adatokat (IP, DNS..). Ha magad akarod megoldani a problémádat, akkor meg kell ismerned a routered kezelésének egy részét. Először is tudnod kell lekérdezni a statusát amivel eldöntheted, hogy az internet kapcsolat eljutott-e a routeredig.

Ha nem óhajtasz ezzel foglalkozni, akkor mérd föl anyagi lehetőségedet és annak megfelelően fogadj szakembert (valakit behívsz az utcáról, vagy Dr. Informaticus HUBa egyetemi tanárt... :K )

mezis

(#11564) Truman válasza voyagee (#11562) üzenetére


Truman
senior tag

Ez inkább valami szoftveres gond lesz. Pontosan milyen Wifi adapter-eket használsz, milyen op.rendszer alatt? Az adapter gyártó Wifi kezlőjét használod vagy a Windows sajátját (WZC)?

"Gondoltam, újratelepítem az adaptert, de letakarítani se sikerült a fentlévőt, mindig azt írta, hogy running, de nem futott ott semmi."

Talán csak látható módon nem, a folyamatoknál a feladatkezelőben megnézted?

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11565) huliganboy


huliganboy
addikt

Sziasztok!

Adott egy Tp link router melybe csatlakozik egy utp kábel + lóg rajta 1 notebook és egy Pc wifin!!
Na most már adott egy készülék amiben nincs wifi lehetőség de szeretném hozzá is eljuttatni a netet valamiféle vezeték nélküli megoldással ami a gép közelében sima hálózati kábellel tud csatlakozni!
Sajnos a készülék alkalmatlan bármiféle fejlesztésre! Marad az utp rj45 csatlakozás!

Köszönöm a segítséget!

durván így kellene!

http://kephost.hu/image-9B2A_4C1FBCCE.jpg

Köszönöm!!!!!

(#11566) mezis válasza huliganboy (#11565) üzenetére


mezis
nagyúr

Egy repeater kell ehhez Neked. TP-Link routerhez TP-Link repeater illik. Ha WPA titkosítást szeretnél, alaposan nézz utána. Kérdezd meg a gyár hazai képviseletét.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#11567) Truman válasza huliganboy (#11565) üzenetére


Truman
senior tag

Pont erre találták ki az Access Point -ok kliens módját: -->link

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11568) mrhitoshi


mrhitoshi
veterán

üdv

Adott egy ADSL kapcsolat.Van nekünk 3db gépünk és van egy router.Eddig semmi gond sincs.Az egyik gép kb. 50cm-re van a routertől,a másik kettő viszont 20-17 m-re.Innentől kezdőik a gond.legalábbis gondlom én.Sokszor van olyan,hogy egy honlap kb.10 perc alatt tölt,és a végén ezt írja ki a böngésző "kapcsolat alaphelyzetbe állt".Ez előtt vezeték nélküli internet volt,és azért váltottam,mivel filmet,játékok stb.. akartam letölteni.Behúztuk a kábeleket minden oké,és most már tele van a tököm,hogy állandóan lefagy.Kérlek titeket,hogy akinek van van valami ötlete az írja le,mert most már addig fajult a dolog,hogy mindjárt szétverem a gépet,és a routert is. :O :((

PS4

(#11569) Truman válasza mezis (#11566) üzenetére


Truman
senior tag

Nem repeater üzemmód kell, az ilyenkor csak egy jelismétlő és vezetékkel csatlakozva az AP-ra nem lesz net. AP kliens módban meg elérhető akár a WPA2-PSK is bármelyik TP-Link Access Point-on. Csak bridge és repeater üzemmódban van csak WEP. Bár N és lite N szabványú TP-Link AP-ken már ezen üzemmódokban is elérhető a WPA2.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11570) Truman válasza mrhitoshi (#11568) üzenetére


Truman
senior tag

És milyen router-ed van? Mekkora neted? Letöltés alatt Bittorrentet értesz?

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11571) mrhitoshi válasza Truman (#11570) üzenetére


mrhitoshi
veterán

Letöltés alatt Bittorrentet értek.TP-link TL-WR 642G routerem van.Net sebessége létöltésnél max: 610kb/s féltöltésnél pedig max: 60kb/s

PS4

(#11572) Truman válasza mrhitoshi (#11571) üzenetére


Truman
senior tag

Nekem is ilyen router-em van és semmi gondom vele (Wifi-n keresztül sem). A torrent nem akasztja ki.
Akkor is fagy ha csak böngészgetsz, és nem töltetsz semmit? (Mármint úgy hogy egyik gép se tölt.)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11573) mrhitoshi válasza Truman (#11572) üzenetére


mrhitoshi
veterán

igen,sokszor akkor akad ki mikor csak böngészgetek,és meglepő módon mikor letöltök semmi baja :F ,én arra tippelnék,hogy túl hosszú a kábel,de érdekes,hogy leöltés közben meg semmi baja.És te szoktál Wifin keresztül letölteni ?

PS4

(#11574) voyagee válasza mezis (#11563) üzenetére


voyagee
csendes tag

Azért egy jelszót még be tudok gépelni, köszi. Hagyd az adaptert, csak összezavar. A laptop a lényeg,ott elfogadta a wpa titkosítású jelszót, és a beírás után felcsatlakozott a hálózatra, csak keresi a hálózati címet, és netre nem csatlakozik. Modemen keresztül fel tudok csatlakozni, routeren keresztül meg nem. Klónoztam azt a nyomorult mac adresst, az jó. Felcsatlakozik a hálózatra a gép, de a netre meg nem. Eddig felcsatlakozott, most meg nem. Ugyan miért jó fél évig egy mac adress, klónozás nélkül is, utána meg miért nem jó, sehogy se?
Na most már mindenre kaptam választ, csak a lényegre nem. Köszönöm:(((((

(#11575) Truman válasza mrhitoshi (#11573) üzenetére


Truman
senior tag

Persze semmi, semmi jelentősége nincs, hogy hogyan csatlakozok. Azt meg nem hinném, hogy a kábelhossz a baj, egy átlagos minőségű UTP kábel röhögve kibír 100 métert jelveszteség nélkül, még a legsilányabb minőségű Cat5 is.
(Bár ha házilag krimpelted rá a csatikat előfordulhat, hogy rosszul kötötted be {nem szabványosan}, vagy valamelyik ér nem érintkezik megfelelően. Az ilyen hibás kábeleknél előfordulhat, hogy 1-2 méteren belül tökéletesen működnek, de egy hosszabb darabnál már nem. )

Ha ezek az okok kizárhatók akkor valami szoftveres gond van, ha V4-es hardver verziód van, nem árt beállítani az IP QoS-t. Egyébként meg lehetne próbálni egy firmware frissítést is. Én például mindig a legújabbal használom.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11576) Truman válasza voyagee (#11574) üzenetére


Truman
senior tag

Hát talán a router tényleg kuka. De lehet, hogy a kliensekre is ráfér egy formázás. :U

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11577) voyagee válasza Truman (#11564) üzenetére


voyagee
csendes tag

Nem az adapter az elsődleges, hanem hogy a laptoppal legyen wifis net. Az az alapproblémám nekem. A pc nem érdekel a laptopot tudom vinni mindenhova, ott kéne főleg a net. Na hogy ott miért nincs, arra nem kaptam választ. Azt hittem, találkozott már valaki ilyen gonddal, és tud segíteni, de nem jött össze. Szomorú vagyok.

(#11578) Truman válasza voyagee (#11577) üzenetére


Truman
senior tag

De azt mond, hogy eleve a router se csatlakozik a netre, nem? Akkor mégis ez az elsődleges probléma. Miután ráklikkelsz a renew gombra azonnal látnod kéne az IP címeket.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11579) mrhitoshi válasza Truman (#11575) üzenetére


mrhitoshi
veterán

kipróbálom,és köszönöm a segítséget :))

PS4

(#11580) voyagee válasza Truman (#11578) üzenetére


voyagee
csendes tag

Na, van a router, meg egy wifis laptop meg egy asztali gép a wifis adapterrel. Na az adapter az asztali géppel most nagyon nem érdekel. A laptop érdekel. Most van egy furi dolog. A renew után vezetékesen fel tudok menni a netre routeren keresztül. Pillanatnyilag legalábbis. A mac az klónozva van a wannál, és a laptop azon kártyájának a mace szerepel ott, amivel a gép a helyi kapcsolatot használja. A vezeték nélküli hálózatot meg egy másik kártyával használja a gép. Mondjuk ez akkor is így volt, amikor volt wifis net, és nem klónoztam semmit, de mindegy. Nem tudom, van-e ennek értelme, meg jelentősége, hogy nem az jelenik meg, amikor klónozni kéne. A vezeték nélküli hálózatot most egyáltalán nem találja a laptop, kb fél méterre van tőle a router. De ez az egész dolog olyan, hogy ha újraindítok valamit, már egész mást csinál a gép. Unom, kezd elegem lenni az egészből.

(#11581) huliganboy válasza Truman (#11567) üzenetére


huliganboy
addikt

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Akkor ez a masina jó lenne nekem:

http://3mernok.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=4650&bt=pdlist&pi=_5945&ck=0

?

A lényeg hogy tudja fogni a wifi router jelét és azt egy hálózati kábelen keresztül továbbítani?
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#11582) Truman válasza huliganboy (#11581) üzenetére


Truman
senior tag

Igen ez tökéletes lesz. Bár nem a legolcsóbb boltot linkelted:
TP-Link TL-WA601G
De inkább: TP-Link TL-WA701ND Kb. ugyan abban az árban van és többet tud.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11583) Nikk


Nikk
senior tag

Halihó mindenkinek! Kéne némi help!

Idáig net a T-s speedport-tal ment, ám szeretném lecserélni, mert gyenge a Wi-Fi-je. Idáig a gépem kábellel volt összekötve vele így nem volt problémás a dolog. Azonban a kábel most beadta a kulcsot, ezért maradt a Wifi. A 2,6MB/s-es netből most mindössz 0,2MB-ot tud kiszenvedni, ami édes kevés.

Nah szóval. A kérdés az, hogy a modem router-t és egy Wi-Fi router-t, hogyan lehet egybelőni. (az egyik egy sima egy portos 10/100-as modem + router kombó, a másik meg egy 4 port-os switch + Wi-Fi router)

Össze lehet kombinálni a kettőt úgy, hogy működjön is? Melyiken kell ilyenkor belőni a PPPoE-t? Hogyan kell a két masinát összekötni?

Gondolom a modem router LAN portjából, megy a Wi-fi router WAN portjába nem? Ha igen akkor sima LAN kábel jó hozzá? Vagy krimpeljek egy crosslink-et?

Ennyi...

Előre is nagyon köszönöm szépen a válaszokta... ELÉG VÉSZHELYZET A DOLOG!!!

DIGIC

(#11584) Truman válasza Nikk (#11583) üzenetére


Truman
senior tag

A kábel mindegy mert a készülék auto MDI/MDIX -es. Meg lehetne úgyis csinálni, hogy a Speedport LAN portját a wifi router WAN portjával kötöd össze. Majd a WAN beállításait Dinamic IP -re állítotd. De ez így bonyolult, mert kétszer történik route -olás ezért a NAT-olást is kétszer kell beállítani. Magyarul a portátirányítások nehézségeiről beszélek, ami pl uTorrent esetében szükséges.
A legegyszerűbb megoldás az az, ha a Wifi router-t csak sima AP-s Switch-ként használod.
Vagyis LAN portot a LAN portba. Előtte a Wifi router-en meg kell változtatni az IP címeket, pl ha a Speedport most 192.168.2.1, akkor a Wifi router legyen pl: 192.168.2.5. Az alhálózati maszk pedig ugyan az legyen, mint a Speedport -é. Ez után konfiguráld és titkosítsd a Wifi-jét tetszés szerint, majd kapcsold ki a DHCP szerver-ét, ez utóbbi a legfontosabb. Konfiguráció után összekötöd az eszközöket: LAN a LAN-ba. Ez után már mennie kell, mert a kliensek a Speedport DHCP-jéről kapnak majd IP címet.

Persze egyszerűbb lenne, ha a Speedport -ot lehetne Bridge módba állítani, ekkor a routernek használható lenne a WAN portja és az csatlakozna PPPoE-vel. De sajnos a tapasztalataim alapján, ezt a beállítást a T-Home vagy kigyomlálja az eszközből, vagy pedig Master jelszóhoz köti.

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11585) Nikk válasza Truman (#11584) üzenetére


Nikk
senior tag

Köszi szépen a kimerítő választ... :)

A Speedport-tól szabadulni szeretnék, megpróbálom olcsópénzért eladni. Helyette lesz majd egy TL-WR941ND Wi-Fi router és egy TD-8816 modem router. A modem routerbe megy majd a net ugye egyértelműen, és onnan dobja majd át a netet a Wi-Fi routernek.

Ezen már lesz Bridge is remélem (van bridge rajta egyáltalán? oO)

Igazából 15 alatt megúszom az egészet, ráadásul N-es hálózat lesz az egészből úgyhogy még viszonylag olcsón is...

Köszönöm szépen a válaszod előre is. :)

DIGIC

(#11586) voyagee válasza voyagee (#11580) üzenetére


voyagee
csendes tag

Na úgy látom, itt már nem lesz megoldás a bajomra, keresek más fórumot, hátha ott több sikerrel járok.

(#11587) mezis válasza voyagee (#11580) üzenetére


mezis
nagyúr

A laposodra installáltad már az InSSIDer programot, vagy valami hasonló tudásút ?
A WiFi-s kapcsolat bizzítását kezd előlről:
- a routeren beállítasz egy fix, legkevésbé zavart csatornát (ezt tudod megkeresni pl. az InSSIDer-el),
- beállítasz egy gyári default-tól lényegesen különböző SSID-t
- engedélyezed az SSID sugárzását, valamint a DHCP-t.
- A laposon kitörölsz minden esetleg korábban beállított WiFi-s kapcsolódást, IP-t, DNS-t automatikusra állítod.

Újraindítva a lapost, ekkor az InSSIDer-el "látni" kell a routeredet, másrészt vagy a op. rendszerrel (? WinXP ?), vagy a WiFi-t kezelő szoftverrel pár klikk, az SSID beírása vagy kiválasztása után létre kell jönni a kapcsolatnak a routerhez, internethez.

Rajtad múlik, hogy folyt. köv. vagy csak a csend és nyugalom.

mezis

(#11588) Truman válasza Nikk (#11585) üzenetére


Truman
senior tag

!!! A TD-8816 "Annex A" szabványú !!!

A T-Home -os ADSL -hez neked "Annex B" kell !!!

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11589) voyagee válasza mezis (#11587) üzenetére


voyagee
csendes tag

Na tehát. Én nem adom fel, csak valaki mondja, hogy mit csináljak. Letöltöttem programot, scan, 2-t talál, egy enyém, egy másé. Enyém 1 channel, másé 6 channel. Na ezt beállítottam, mármint az 1-t fixre, meg adtam meg új ssid-t, azt engedélyeztem. Automatikus ip maradt, mint eddig, a mac klónozás is maradt, na az automatikus dns-sel nem tudtam mit kezdeni, de mindegy. Maradt a wpa 13 karakteres jelszó is. Elmentettem, újraindítottam a lapost. Észlelte a routert, fel is csatlakozott rá, láss csodát most megy wifisen a net. A pc adaptere is elfogadta a jelszót, és most ott is megy a net. Nem kiabálok el semmit, örülök a pillanatnyi állapotnak, nagyon remélem, tartós marad, ha már két nap szabim ráment erre a bügyűrgetésre. Köszönöm szépen a végére a tanácsot, van aki még tud érdekeset mondani :C :C :C
Ha bajom van, majd gyüvök. De remélem, nem lesz rá szükség.

(#11590) Nikk válasza Truman (#11588) üzenetére


Nikk
senior tag

Az gáz... No akkor utánajárok ennek az Annex A/B dolognak...

Köszi a figyelmeztetést... :)

DIGIC

(#11591) Nikk válasza Truman (#11588) üzenetére


Nikk
senior tag

Nos úgy néz ki, hogy ebből is létezik B szabványú hál égnek, méghozzá TD-8816B jelöléssel. ;) Remélem pöpecül fogja tenni a dolgát a TP-LINK rendszer... :)

A wifi routert már megvettem egyébként és az eddigi gépekhez képest hihetetlen mennyi dologra képes... Kicsit meg is riadtam tőle, pedig nem most látok először routert, de pl. a gagyi speedport-hoz képest csoda a lehetőségek tárháza... :)

Nojó... Köszönöm szépen mégegyszer. Majd hétfőn beszámolok, hogy mit sikerült összeeszkáválni a rendszerből. Remélem ez megbírkózik a tömör vasbeton szerkezettel. :)

DIGIC

(#11592) Ati007


Ati007
őstag

Volna egy kérdésem hozzátok: van 2 ház egymás mellett az egyikben édesanyám lakik ahol kábelnet van(fiber 10/2) linksys wrt54g routerrel osztva a padláson a másikban én . A 2 ház között van kb 10m és nálam nagyon gyenge a jel és csak a mutter házához közelebbi szobában lehet fogni.
Szeretném úgy megoldani hogy nálam is minden szobában lehessen fogni a jelet.
Hogy kéne megoldani? Irányított antennával, esetleg venni hozzám is egy routert ami csatlakozna a másikhoz és nálam is osztaná a jelet? Valami költséghatékony megoldást keresek. Köszi

(#11593) iwu válasza Ati007 (#11592) üzenetére


iwu
addikt

helyfüggő. de ha pl a tv már át van húzva, akkor amellett áthúznék egy utp-t , és saját router.
Vagy venni kill egy olyan AP-t, aminek van repeater üzemmódja.

valami hasonló kell nálad is, ugye?!

üdw,iwu

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#11594) ufnagyi


ufnagyi
csendes tag

Sziasztok!

Egy számomra roppant zavaró probémával fordulok hozzátok:

Állandóan szakadozik a netem szabályos 1 másodpercekre, de random időközönként! Netezés közben még alig alig észrevehető (néha van egy kis üresjárat az odlal töltése közben), de játék közben roppant zavaró! Amit kizártam: a laptop baja nem lehet, mert máshol működött tökéeltesen (így szoftver sem); a kábel baja sem, mivel másik kábellel is megnéztem. A routert nem tudtam kizárni a netből, valamiért közvetlen a modemből átvezetve UTP-vel a netet a gépembe, egyszerűen azonosításra vár a végtelenségig és nem megy! Tehát a routert nem tudtam még kizárni.

Milyen probléma lehet?

1) router - TP-LINK WR542G v4 A minap raktam fel az eredeti odlalon található, ehhez a tipushoz készült elgfrissebb firmware-t, de nem segített.

2) modem - DSL-360R

3) szolgáltató - Invitel (globonet)

Bármilyen segítséget nagyon megköszönnék, mert Google-lel sem jutottam sok mindenre!

Köszi!

(#11595) Ati007 válasza iwu (#11593) üzenetére


Ati007
őstag

igen valami hasonló megoldást kerestem. köszi

(#11596) iwu válasza ufnagyi (#11594) üzenetére


iwu
addikt

hát, én első körből valami kölcsön routerrel próbálnám ki, a tp-linkekkel volt már pár bugom...
üdw,iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#11597) pisti222


pisti222
csendes tag

Sziasztok!
Ezt a felvetést még nem láttam, és nálam aktuális lenne:
Két internetet kötöttem, mert sok szakadás van. Az internet két külön helyen van a városban, és wirelessel lehet közösíteni a hálózatokat.
Hogyan lehet megcsinálni, hogy mindkét netet használni tudjam, és ha egyik kimarad, akkor minden menjen a másikról.
Minden megvan hozzá, de a ruttereket nem tudom összehozni.
Több Linksys WRT 54 gl-em van ezekkel próbáltam.
Ha bárkinek lenne ötlete, megköszönném!!! :Y

(#11598) kenyer1


kenyer1
csendes tag

Azzal mit lehet csinálni,h 80 megabites elvileg a netem speedtesten mégis csak 20-22-t érek el max a router lehet rossz? vagy mi?:S

(#11599) Truman válasza kenyer1 (#11598) üzenetére


Truman
senior tag

Nem rossz az, csak valószínűleg elavult gyenge hardver. A régebben gyártott példányokat nem készítették fel ekkora sebességre. A firmware frissítés gyakran segíteni szokott, de sokszor elkerülhetetlen a csere.
Amúgy milyen márkájú/típusú routerről van szó?

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11600) kenyer1


kenyer1
csendes tag

Edimax és már tényleg van pár éves:D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.