Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11851) localhost válasza neverless (#11850) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Első tipp: a klienseknek nincs DNS-szerver címük megadva, nem tudják, hogy kitől kérdezhetnék meg a servermasina.dyndns.org .-ra mutató címet

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#11852) neverless válasza localhost (#11851) üzenetére


neverless
tag

bár azt mondta az ICS hogy mindenhol automatikust állítsak be, megadtam a szervert a DNS-nél. disable, majd enable kapcsolat, és próba, de nem, nem jó ígysem :S
Pedig jó ötletnek tűnt :(

(#11853) localhost válasza neverless (#11852) üzenetére


localhost
Közösségépítő

A te szerveredet adtad meg, DNS.nél ? A szolgáltatódét kellene.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#11854) _stick_


_stick_
őstag

Sziasztok!
Utolsó reményem ebben a topikban van, nem tudom hova máshova fordulhatnék:

Új win(xp) telepítése után azt csinálja a firefox, ha az egyik (mag) torrent oldalon vagyok ~10 másodperc után nem tud kapcsolódni. Újabb 10 másodperc után sikerül kapcsolódnia, aztán kezdődik elölről az egész.
Még két gép van még a lakásba, mind a kettőn rendesen működik. Lehet, hogy csak egy beállítás lenne, de már átnéztem mindent, a víruskeresőtől kezdve és nem találom a hiba okát... Firefox újratelepítése sem oldotta meg a problémát és IE8-al is ugyanezt csinálja. :F
És csak azon az egy oldalon van a hibajelenség...
Segítsetek légyszíves, mert nagyon zavaró. :(

(#11855) Tosee válasza dfdfdf (#11843) üzenetére


Tosee
őstag

bocs, a késői válaszért nem voltam gépközelbe...

Akkor ez a probléma forrása! Mármint, hogy külön IP tartományba vannak a gépek, és ezért nem látják egymást a hálózaton! Az ap-n (tp-link) kapcsold ki a dhcp-t ahogy írtad... felesleges két dhcp szerver ebben a formában! Ha minden szép, akkor ezután már menni fog a hálózat!

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#11856) dfdfdf válasza Tosee (#11855) üzenetére


dfdfdf
őstag

köszi megpróbálom

(#11857) attiati


attiati
veterán

Azt hol és hogy lehet megnézni, hogy egy adott telefonvonalra maximum hány mbites adsl kapcsolat építhető ki?

(#11858) Truman válasza attiati (#11857) üzenetére


Truman
senior tag

Ezt a szolgáltató le tudja neked tesztelni, ha kéred..

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11859) attiati válasza Truman (#11858) üzenetére


attiati
veterán

pénzért?

ki kell hozzá jönniük, vagy távolról is megy nekik? :)

[ Szerkesztve ]

(#11860) Truman válasza attiati (#11859) üzenetére


Truman
senior tag

Azt nem tudom, mikor nekem szarakodott a 15 Megabitesem ingyen megcsinálták és visszatérhettem az előző csomagomra (T-Home).

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11861) mezis válasza attiati (#11859) üzenetére


mezis
nagyúr

A központból már utca/hsz alapján is tudnak saccolni, és mérni is. Ha meg próbaidővel rendelsz és nem vagy elégedett, fel tudod mondani.

mezis

(#11862) neverless válasza localhost (#11853) üzenetére


neverless
tag

Szia.

Igen, az enyémet, tehát 192.168.137.1-et. Igen, belegondolva tejjesen jogos, amit mondasz, hogy a szolgáltatóét kellene, meg is próbálom kideríteni, mi az ip.
De amúgy nekem az lenne logikus, hogy a szervernél amikor a PPPOE kapcs-csal felmegy a netre, akkor automatikusan kapja meg a gépem többek közt az ip-t és a dns ip-t is. Én úgy gondolnám, hogy az Internet connection sharing pl a dns ip-t "továbbítja" a belső lan felé, és a belső lanon a szintén automatikus beállításnak köszönhetően a kliensek is automatán kapják az ip-t -az ICS-től- és a dns ip-t is, szintén az ICS-től.

Bájdövéj tudja valaki DIGI-éknél mi a DNS szeró IPje? :) Közben én is megpróbbálom kideríteni.

Nem kötekedésképpen kérdezem, de miért lehet az hogy XP-k esetén ugyanezzel a topológiával ilyen gond nem volt?

[ Szerkesztve ]

(#11863) neverless válasza localhost (#11853) üzenetére


neverless
tag

EZalapján megvan a DNS ip, ezt be is írtam, és bár nem indítottam újra egyik gépet se, a kliensen hogy valahogy érvénybe lépjen mégis a változtatás; connection disable-enable-t nyomtam, de sajnos összességében eredménytelen az akció.
Most vagy nem jó a DNS ip, vagy ez nem megoldás.
Mondjuk az nem tűnik jónak, hogy ha a kliensgépről trace route olok a dyndns címemre, akkor 1 hopig sem jut. Sem úgy, ha automatára van állítva, se úgy, ha 193.110.57.4-re van állítva mint ahogy a fentebb látható postban is írja a tag.

[ Szerkesztve ]

(#11864) localhost válasza neverless (#11863) üzenetére


localhost
Közösségépítő

És az klienseken átjáró/gateway címének pedig a szerveredet kellene beállítani.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#11865) neverless válasza localhost (#11864) üzenetére


neverless
tag

Hát ez m ár sajnos nem fog menni :(

Ahhoz hogy a gateway hez IP-t tudjak beírni, le kell vennem automatikusról. (akkor vált inaktívról aktívra ugye a beviteli mező. Ha viszont ezt megteszem, tehát manuálisra állítom, akkor rögtön IP-t maszkot, gateway ip-t is meg kell adnom, Tehát így kirántom a szőnyeget az ICS alól. Az ICS világosan és ellentmondást nem tűrően meg mondta hogy "mindenhol automatikusat állítsál be kisköcsög" :)

Nekem sem tetszik annyira ez az ICS-es megoldás, (van vele egyéb problémám is, amit nem részletezek itt most) én is inkább a manuális megoldást preferálnám, csak akkor nem tudom, hogy a szerveren levő internetkapcsolat hogy osztódik meg a lanon...
Van erre valami megoldás? Ha van, akkor elindulok abba az irányba. Mondjuk pl rögtön ezen topikba ugrok fejest :(((

(#11866) Abrion


Abrion
senior tag

Hali

Ma lecserélték a jó működő internet modememet :), egy még jobb routere :D, annyira jó hogy a windows XP 15mpig társalog vele mire elkezdi tölteni a weblapot :D, "ZTE ZXDSL 931VII"
nem értem mi lehet a baj, mert csak weblapnál van ez a tünet ftpre csatlakozás azonnal megtörténik és egyből tölti is a fájlt róla, az msnröl sem lépek ki.
Csak weblap látogatásnál van valami baj, segítsen valaki :S

[ Szerkesztve ]

(#11867) Truman válasza Abrion (#11866) üzenetére


Truman
senior tag

Hívd fel a szolgáltatódat, és nekik mond el, hogy v***ék bele a f**z**at az új készülékükbe..

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11868) Abrion válasza Truman (#11867) üzenetére


Abrion
senior tag

nálam van a hiba, aki beszerelte a routert "T-comos" annak a laptopján nem volt semmi baj csak nálam

(#11869) Abrion válasza Abrion (#11868) üzenetére


Abrion
senior tag

Na megnéztem mindent, csak a böngészésel van ez a baj, még az email letöltő is egyből reagál, ez valami spéci baj lesz, és mindegyik böngészőre kihat :S

(#11870) Bambix


Bambix
csendes tag

Szevasztok .

Remélem tudtok segiteni , egy SMC7004VBR routert használok 2 sima gép között , pár hete volt cserélve nállunk a net most a szélessávu közvetlen kábelen keresztül jövő van .

A gond ott indult hogy a router gyors konfigjában nem találtam olyan beállitást ami túljutott volna a saját tesztjén :( A bömgészőből beléptem a beállitásaihoz és végül csak sikerült összehoznom hogy müködjön a net , ment is a névleges teljesitménye nagyjából 75-80% án szóval elégedett voltam .

Sajnos viszont letelt a router saját azonositó ideje - biztos tudjátok mit irok én még csak ismerkedem a hálózatokkal/netbeállitásokkal , korábban egy haverom segitett ő állitgatta be , csak most tanulmányúton van és még pár hétig nem tud segiteni - a lényeg a lényeg hogy ha emlékeim nem csalnak akkor nagyjából ugyanúgy állitottam be ahhogy először is , de valami gixer mégiscsak van :W a net müködik és a feltöltésem is egész korrekt de a letöltés az sajnos állandóan szakadozik .
Leginkább file megosztos mókára használom a netet és ott egész türhetően megjelenik az elért sebesség , amit tapasztalok tehát , ha gyors feltöltőre csatlakozik akkor általában 3-4-5 mp et tölt lejön 10-25MB adat és egyszerüen szétkapcsol .
Elvileg a kliensnél az összes beállitást végig zongoráztam már ott azt tapasztalom hogy a kérve oszlopban ha a kapcsolat egy ip ről 150 szál főlé emelkediik akkor egyszerüen mintha lefagyna v nem tudom és bontja a kapcsolatot és szép lassan elkezdi bontani a szálakat 2-3 as lépésekben a rendes 30-50 hez képest . E mellett általában 3 5 perc amig ugyanerre az ip re újra csatlakozni tud , ha esetleg felfelé is töltök hozzá akkor azt néha nem szakitja meg de a legtöbbször az is szakad .

Kérlek ha valakinek van rá ötlete akkor ne csupán cimszavakban segitsen mert még csak ismerkedek a beállitásokkal , és elég flusztráló hogy a feltöltésem kb az 5 ,6 szorosa a letöltésemnek :O

Remélem nem voltam túlzottan off itt és talán meg bocsátjátok azt is hogy ennyire hosszan fejtettem ki a hibát de igy talán a felesleges körök kimaradnak .

Előre is köszönettel a mihamarabbi segitséget

(#11871) Truman válasza Bambix (#11870) üzenetére


Truman
senior tag

Nem a beállításaiddal van a probléma. Ez a router egy őskövület, már 2002-ben is gyártották. Ennyit tud, ennyit bír. Még egy 10-20 megabites nettel megbirkózik P2P letöltések nélkül, de ennél több már nem várható el tőle.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11872) Abrion válasza Truman (#11871) üzenetére


Abrion
senior tag

és az én problémámra nem tudnál valami okosat mondani? :(
nincs baja a letöltésnek, csak sokáig gondolkozik, közben a LAN ledje villog de nem történik semmi, kb 10mp-ig

[ Szerkesztve ]

(#11873) Bambix válasza Truman (#11871) üzenetére


Bambix
csendes tag

Szeva .

Azt én is tudom hogy már nem mai darab megvan vagy 4-5 éve , de szerintem nem ezzel van a hiba mert a múlt héten még elég korrektül üzemelt , csak most a legutobbi reset után akadozik a letöltés , viszont a feltöltés most is jól szuperál .

Van esetleg valakinek vmi egyéb ötlete hogy merre lehet a gond ?

[ Szerkesztve ]

(#11874) emre33 válasza Bambix (#11873) üzenetére


emre33
addikt

cserélj routert.
Ennyi, ez a router jó ha a 8Mb adsl-t elbírja...

ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360

(#11875) Truman válasza Abrion (#11872) üzenetére


Truman
senior tag

Ha a szerelő laptopjával jól működött, akkor formázz. Ennél jobb és persze gyorsabb megoldást nem tudok.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11876) Abrion válasza Truman (#11875) üzenetére


Abrion
senior tag

rendben formázom :S de nem értem miért van ez a baj, az előző modemnél semmi baj nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#11877) Karesz951


Karesz951
csendes tag

Sziasztok, nem tudom ez e a legjobb hely ahova irhatnám ha nem akkor bocsi:)

Szóval nekem egy olyan kérdésem lenne hogy van egy modemem amiből utp kabelen keresztül megy a net az asztali gépbe, és egy usb kábelen keresztül pedig a laptopbamenne.De ha usb-n keresztul akarom a netet akkor kell driver, ezt feltelepitettem a laptopra és látja is a modemetet,felismeri, de csak probál csatlakozni de nem sikerül, mert azt irja hogy érvénytelen IP cim. az asztali gépen van net. Valami öttletet van? Elöre is köszi.
Esetleg ha beállítanam ugyanazt az IP cimet mint az asztali gépnek is van és nem automatikusra tenném az megoldás lehet?

Oda a 4-esbe akarnám bedugni.Egy nyomtatokábel kell igazából csak.

(#11878) Truman válasza Karesz951 (#11877) üzenetére


Truman
senior tag

Ez nem router, csak egy egyszerű modem. Ergo nem lehet róla egyszerre 2 db számítógépet üzemeltetni. Mivel a legtöbb kábel szolgáltató fizikai cím alapján azonosít, így valószínű, hogy a laptop önmagában sem fog üzemelni, hiszen az asztali PC hálókártyájának fizikai címét regisztrálta a szólgáltató.
Szóval ha kettő (vagy több) számítógépet akarsz üzemeltetni, egyetlen Internetkapcsolatról ahhoz router kell, és laptop révén célszerű Wifi-s router-t venni, hiszen a legtöbb Laptopba már van integrált Wifi adapter is.

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11879) Karesz951 válasza Truman (#11878) üzenetére


Karesz951
csendes tag

Értem. Hat akkor szerintem ez a megoldás lesz.. Köszi szépen a segitséget :) Am ezt a wifi-s routert csak bekell dugni a modembe és és a laptop mar latni is fogja majd? Vagy pontosan ezt hogy lehet megcsinálni? Meg akkor mar le is szeretném jelszavazni nehogy illetéktelenek használják :)

(#11880) Truman válasza Karesz951 (#11879) üzenetére


Truman
senior tag

Fusd át ezt a leírást. Ez meg fogja világítani a dolgot. :)

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11881) Karesz951 válasza Truman (#11880) üzenetére


Karesz951
csendes tag

na ezt majd meglesem ha meglesz a router. Köszönöm a váalszokat:)

(#11882) Hunter2


Hunter2
addikt

tudtok olyan routert ami 20k alatt tudja az adatcsomagok protokol szerinti priorizációját?

(#11883) Abrion válasza Truman (#11875) üzenetére


Abrion
senior tag

még szerencse hogy nem formáztam le, a hálokártyában a TCP/IP protokollra adtam egy DNS + a router DNSét és jó lett, még szerencse hogy nem halgatam rád

[ Szerkesztve ]

(#11884) Truman válasza Abrion (#11883) üzenetére


Truman
senior tag

Hát, akkor egy routerd -et kezd el formázni, méghozzá svájci bicskával, vagy kalapáccsal. Én tuti azt tenném, ha a routerem az aktív DHCP ellenére nem konfigurálná a DNS kiszolgálót is normálisan, automatikusan. :U

[ Szerkesztve ]

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

(#11885) Abrion válasza Truman (#11884) üzenetére


Abrion
senior tag

valahogy éreztem nem nálam van a baj :D az egyik ismerősöm is ezt mondja, hogy ez nem normális.
így már biztos a kiszolgálóval van a gond valami

[ Szerkesztve ]

(#11886) P-SZ-S


P-SZ-S
aktív tag

Üdv mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni, lehet hogy nem feltételnül a megosztással kapcsolatos,de lehet.

Több féle esettel is találkoztam:
1, mikor bekapcsolom a gépet, nincs internet hozzáférés, hiába restartolok mindent, hiába csatlakozok újra nem megy, megoldás: driver reinstallálása.
2, A böngésző program nem kap jelet, nem tudok se IE-t, se firefoxot használni, viszont más programok (lást : steam,skype) hibátlanul működnek. A böngésző hozzáférése pedig fél órán belül vissza szokott állni. Megoldás: driver újratelepítése
És ugye elhiszitek hogy nem akarok minden nap 3-szor újratenni a drivert. ( Hivatalos asus honlapról van)
Így néz ki az otthoni hálózat:
D-link dsl 360r modem- d-link dir 100 vezetékes router- Asus P5Q-EM integrált kártya,
2 gép van a hálózatra dugva és mindkét gépen előfordultak a problémák.

Előre is köszönöm ha tudnátok segíteni... :R

[ Szerkesztve ]

(#11887) Abrion válasza Truman (#11884) üzenetére


Abrion
senior tag

A tracert a kiszolgáló címénél kezd gondolkodni, a router címén egyből átsiklik

(#11888) Tonyo


Tonyo
őstag

Sziasztok!

Diginetre váltottam, ami ugye PPPoE és új kapcsolatot kell létrehozni ha direktbe akarom a gépbre dugni. Én routert használok de kipróbáltam nélküle is ergó PPoE új kapcsolatot létrehoztam. Visszadugtam routerre a net ment, de az otthoni hálózat megszünt, nem látom a gépeket, a nyomtató sem megy hálózatról. Hiába futtatom végig az otthoni hálózat varázslóját, semmi nemn történik. Előtte egy varázsló lefutattása után reset kellett. Most semmi sem történik. Mi lehet a gond? Kaspersky törölve lett, win tűzfal off.

[ Szerkesztve ]

(#11889) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Üdv!

Lenne egy problémám, amire még nem találtam választ.

Adott két gép. Egy asztali (Windows 7 HP 64bit) és egy nettop (XP Home 32bit). Mindkét gép wifin csatlakozik fel a netre. Azonban néha össze kell őket kössem adatok másolása miatt. Erre a célra crosslink kábelt használok.
Azonban az összeköttetéssel van egy kis gond. Általában amint a két gépet összekötöm, a kapcsolat egyből megvan, azonban az asztali nem látja az nettopot (ugyanabban a munkacsoportban vannak és erre a kapcsolatra külön fix ip-ket adtam nekik, az XP-s gépen a tűzfal ki van lőve és a vendégfiók is be van kapcsolva). Van amikor segít ha újraindítom öszekötött kábellel a notit, azonban van amikor nem. Sőt van úgy hogy az asztali az összedugás után egyből látja a kis gépet, azonban ez a ritkább.
Arra lennék kíváncsi, hogy miért van az hogy az esetek többségében nem látja a kisgép tartalmát csak egy újraindítás után (amikor az segít persze...).
Megpingelve mindkettőt, rendben átmennek az adatcsomagok. Az eeePC felől az asztali megosztott mappái mindig látszanak, azonban az asztali éri el nehezen a notit.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#11890) Altbrucke válasza Abrion (#11883) üzenetére


Altbrucke
tag

Köszi a megoldást, nekem is ma cseréltek ugyan erre a típusra, nekem is ugyan azt a hibát produkálta.
a megoldásod tökéletes:)
de én sem értem mitől áll fent a probléma:))

[ Szerkesztve ]

(#11891) Abrion válasza Altbrucke (#11890) üzenetére


Abrion
senior tag

te melyik kiszolgálónál vagy? én az enternetnél, ha te nem nálunk vagy akkor router probléma lesz e mögött.

(#11892) Altbrucke válasza Abrion (#11891) üzenetére


Altbrucke
tag

t-home:)
valami a routerrel van az tuti

(#11893) Abrion válasza Altbrucke (#11892) üzenetére


Abrion
senior tag

Akkor marad az hogy betopan valaki a topicba és segít megtalálni a hibás beállítást :D
Mondjuk te truman :D

(#11894) lamasz


lamasz
tag

Heló!

Talán rossz totyikot választottam a kérdéshez de jobbat nem nagyon találtam, szóval ha van akkor majd irányítsatok oda.

Lényeg:
Hétfőn jönnek beszerelni fiberpowert meg kábeltvt. Igazából a tv-vel lesz most kisebb gondom:

Egyenlőre egy 22" -os monitor helyettesíti a tv-t ami az asztali gépemre van rákötve és egy oldschool tv tuner-en át van megoldva a feladat. Na most hál istennek sikerült ezt a digitális tv-s cuccot megrendelni. Kérdésem pedig az lenne, hogy ezt a digitális tv-t (mediabox), hogy tudom rákötni az analóg tv tunnerre? Elvileg ehhez a mediaboxhoz vagy scart-al vagy hdmi-vel csatlakozik a tv hez. Nem ismerem még a teknikát azért kérdem, de ha meg lehet oldani azt hogy a mediaboxból jön ki egy coax kábel és simán bedugom tv tunnerbe, akkor nincs gond csak mint mondtam nem ismerem a teknikát még.

Szóval felvilágosítást kérnék :R

(#11895) Beri válasza Abrion (#11893) üzenetére


Beri
addikt

Ahogy így olvasom a problémádat, nálad a címfordítás lassú, az pedig egyértelműen a szolgáltató sara. Próbaként állítsd be a gugli DNS-ét (8.8.8.8 és 8.8.4.4), aztán ha azzal repül, tessék a szolgáltatónál verni az asztalt, vagy bennhagyni ezeket állandóra.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#11896) Abrion válasza Beri (#11895) üzenetére


Abrion
senior tag

és azt hogy csináljam?
mármint hogy a google DNSe 8.8.8.8 legyen

(#11897) Abrion válasza Beri (#11895) üzenetére


Abrion
senior tag

ja és megjegyezném hogy nem biztos hogy a kiszolgáló a rossz, nézd meg Altbrucke írását, nála is hasonló a baj, és ö nem enternetnél van hanem a T-Com nál, vagyis itt a routerel lesz a rossz szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#11898) Beri válasza Abrion (#11896) üzenetére


Beri
addikt

Félreértettél. A google-nek van DNS szerver szolgáltatása ingyen. Állítsd be DNS-nek azt a két IP-t, aztán próbálj megnyitni oldalakat.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#11899) ToxLee


ToxLee
őstag

Sziasztok!

Azt meg lehet oldani router nélkül, hogy van egy CAT5E kébelem ami a routerből vezetek ki, de az eddigi 1 gép helyett 2 gépet kellene kiszolgálnia. Szóval a cat kábel végére valami elosztó kellene. Létezik ilyen egyáltalán? :)
Előre is kösz

(#11900) Truman válasza ToxLee (#11899) üzenetére


Truman
senior tag

Létezik, a neve: Switch

Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.