Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
#TOTTI
üzenetére
Nem hülyeség amit írnak! Viszont ezt szinte bármelyik autó tudja, amelyik lambdaszondával van ellátva. A szonda nem a motornak legoptimálisabb keveréket állítja elő és főleg nem a teljesítményre figyel. A szonda a katalizátor védőszentje, semmi más. A környezetvédelem szempontjából, vagy is a katalizátor legoptimálisabb működéséhez megvefelelő keveréket állítja elő. Ha bármelyikünknek lehetne állítani a szonda értékeket, akkor tudnánk ECO és SPORT módot csinálni. Egyik kollega annak idején megcsinálta C20XE-nél, bár ő nem a teljesítményt akarta baromira érezni, hanem az ECO mód volt a lényeg. Asszem valami 8 decit faragott le a fogyasztásból. Ha sikerül meghtalálnom, belinkelem!

Szóval nem hülyeség, csak éppen nem biztos, hogy nagyon hosszú távon jót tesz a katalizátornak. Van az etanolban ráció, csak akkor az oktánszámához, meg úgy minden tulajdonságához kéne alakítani az egész motrort. Na úgy faca lenne, d akkor meg benzinnel nem menne rendesen.
-
#TOTTI
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Mindenki meggyőződése szerint cselekszik. De azért egy olyan oldalnak hinni ami eladni akar és csak pozitívumokról beszél, nem a legokosabb dolog. Bármennyire is kecsegtető a forintosított megtakarítás. Bár gondolom nem 10 évre tervezed az autót és nem számít a teljesítményveszteség, mert ekkora növekedés.. Akár 1%-nyi is nagyon szélsőséges esetben lehetséges.. Inkább egy 10%-os csökkenés.. és legalább ilyen mértékű fogyasztásnövekedés is.. és ez a legjobb eset! Sokan akik kit-et szereltek is megbánták az egészet, mert köhög a gép..
-
_seth_
veterán
Etanol: én is váltani szeretnék még idén 100% E85 üzemre persze elektronikával.
Teljesítmény növekedés: [link] Ha veszek én innen veszek majd elektronikát, messze a legjobb e85 cucc szerintem pláne ha nem speckó lamdbaszonda lenne az autómban akkor még ECO mód kettes fázis is menne... olyankor nem dúsít túl annyira mint alapból.
-
TasiA
senior tag
-
whited
addikt
hy
tudtok olyat aki csinál egyedi számlapot calibrához?
-
fero02
nagyúr

-
TasiA
senior tag
válasz
Quan-Chi
üzenetére
Miért a benzin az mit ken?? Azért az az abszurd, hogy 2010-ben még ott tartunk, hogy a gáztól tönkre megy az autó.
Ez a biogenya, meg lehet jó, ha hozzáálítják a moci elektronikáját, amúyg nálam pl egy nagy szar volt az egész, mint az indítás, mint a teljesítmény, a fogyasztásról nem is beszélve, és nem, hoyg olcsóbb, még drágábbra jött ki. ~40 ezret meg biztos nem adok ki azért, hogy spóroljak 1-2 ezer forintot 1 tank benzinen. Akkor már inkább kiadok 150-ezret, de 10 ezret spórolok 1 tank benzinen és a gáz is jobb 1 fokkal mint a benzin, ha a környezetet nézzük. 
-
Quan-Chi
őstag
nyilván mindennek van előnye és hátránya ! szerintem jó dolog a bioetanol ... az LPG gáznak sincs kenése még is sokan használják...

-
Daywalker
addikt
válasz
Quan-Chi
üzenetére
Azért nem kell ennyire tolni a marketing dumát
Nem minden autóban jó az E85, hidd el. Az oktánszám önmagában nem minden, ahogy a magas fűtőérték sem egészséges sok alkatrésznek.
Az, hogy BIO=környezetbarát meg egy nagy hamuban sült...nem kíméli a környezetet, maximum kevésbé szennyezi.
Egyébként nem mondom, hogy nincs értelme, mert az USA nagyvárosaiban csomó helyen BIO üzemanyagos buszok futnak és tényleg nem büdösek. Itthon is ez kéne a sok füstölő dízel fostaliga helyett, csak éppen itt a dízel lobbi túl nagy ahhoz, hogy megvalósulhasson. Nem baj, éljen soká a tüdőrák. Vicc ami ebben az országban folyik. -
#TOTTI
őstag
válasz
Quan-Chi
üzenetére
Én pedig azt mondom, hogy akkor begyújtani alkoholkazánba, arra jó..

Az amit te a kúton tankolsz.. Bár BIO de azon kivül semmi előnye..
Sok fogyókúrás joghurtól sem fogysz és attól hogy valami BIO még nem biztos hogy jobb, sőt. Ahhoz hogy valami BIO legyen fel kell áldozni számtalan más előnyét..Hosszútávú tapasztalatokról pedig nem beszélhetünk a Bioetanol esetében, ezt megcsinálhatták volna 50 évvel ezelőtt is, csak tudták hogy szar. De most már a környezettudatosság megköveteli, hogy ha szar is, de kevésbé szennyezi a környezetet, rá kell vezetni az embereket. Erre lett kitalálva egy foghíjas kampány ami a mai napig folyik.
Nem szívesen de szóba hozom. Kurdon Tolna megyében saját benzinkúton is van a környéken egyedülállóan E85. A forgalmat növeli, de olyan arányban a meghibásodott köhögő autók számát is. Lesznek majd E85-re optimalizált autók is, de ott még nem tartunk. Én azt kívánom mindenki csak az előnyös oldalát élvezze.. A csekély többletfogyasztást, az alacsonyabb árat, és stagnáló teljesítményt. Érzékelhető teljesítménynövekedés pedig kizárt. -
Quan-Chi
őstag
válasz
#TOTTI
üzenetére
vitatkoznék, ugyanis mint környezet és vegyészmérnök tudom hogy az alkoholnak ( ugyanis a bioetanol nálunk kukorica pálinka igazából jó erősre főzve ) nagyobb a fűtőértéke mint bármelyik kőolajszármazéknak ... amit EZ teljes mértékben alá is támaszt ! ugyanis 105-ös oktánszámú benzinnek felel meg
ezen kívül alacsonyabb fordulaton jobban húz az autó és padon mérve + 5-10 lóerőt / Nm is elkönyvelhetünk ! olcsóbb ! és mint a nevében is benne van BIO ez a lényeg 
-
whited
addikt
sziasztok
na, úgy néz ki németből hozunk calibrát, ha E-s rendszámmal használom akkor ugye fél évig lehet használni.A biztosítás akkor tényleg A0-ban lesz?
más költség nincs ugye? 
az E10el mennyit tudok spórolni?
érdemes használni?
-
whited
addikt
hy
ez mit jelent?
(E10-geeignet)
-
válasz
fero02
üzenetére
Hát, igen. Az RF ID még csak-csak átműthető, de pl. az enyémben az sem. És a legtöbb autókulcsban elég jól elrejtett már, ill. a távirányító nyákjára van forrasztva. Utoljára az elsőszériás Kangooban láttam külön.
Ami érdekesebb, hogy tud-e gyári riasztókat/távirányítókat vezérelni. Valószínűleg nem. -
Quan-Chi
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
ezek a pedálok tényleg jól néznek ki ! és az Irmscher-ről jut eszembe

más, valaki megtudja nekem mondani hogy EZ az Opel Manta vajon 2 vagy 3 ajtós ? írtam egy angol levelet a tulajnak de nem kaptam választ, pedig elég fontos infó mert 3 ajtós 100 h nem kell

-
#TOTTI
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Szerintem meg, legalább olyan jól fog mint a teli gumi. Mivel a lábad ezen is gumival érintkezik és szerintem sokkal kevésbé csúszik.
Nekem is olyan volt. A féket sikerült is lerúgnom. Mivel ez nem felcsavarozós volt.
-
tomyoy
senior tag
válasz
whited
üzenetére
mi az astrába kb 6 óra alatt raktuk be, és nekem nincs elektromos ablak meg egyéb extra funkciók, csak pity-pity központi
, a vezetőoldali ajtónál meg kell keresni a nyitó és záró vezetéket, kell neki fesz, stb...jah a vészvillogóra kötöttük a fényjelzést...keress valakit aki ért hozzá, hivatalos helyen 10 fölött kérnek el egy bekötést 
bár most már nem működik, valami érintkezés problémám van...
-
Quan-Chi
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
elképzelhetőnek tartom azt is
mindenesetre haverék összebarmolták maguknak
én biztosan megcsináltatom igényesre 
-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
kifelejtettem hogy rá kell az indexekre is,az ajtó kapcsolókra illetve az elektromos ablakra kötni (ha van)(és ha a tipus vezérli ) + ha riasztós is akkor, ott van még a sziréna is
-
csaresz002
senior tag
válasz
whited
üzenetére
belehet minden kocsiba. nekem az omegába is ilyen van. kapsz 2távirányítót + 2 nyerskulcsot, rámásoltatod az eredetit (ha nem megfelelő a hozzá kapott nyerskulcs,akkor venned kell hozzá), + venni kell chipet is bele. mondjuk én a régi kulcsból raktam át. a bekötéshez szerintem villamosságisra bízd,ha nem vagy otthon a témába.bár nem sok minden kell hozzá. kell egy +/-, kell a gyujtásról egy +, ki kell keresni a kp zár 2 szálát, a fékre rá kell kötni egy szálat,hogy zárjon ha elindulsz (nem tudom hogy ez olyan-e), illetve ha van a csomagtér ajtóba elektromos nyitó,akkor annak is kell egy szál. 3óra alatt tettem be az enyémet.

(#11841) Quan-Chi : nem fogják levágni a fémrészt.ezért van a nyerskulcs amire lemásolhatják

-
whited
addikt
hy
ezt hogy kell berakni és calibrába is belelehet?
[link] -
Quan-Chi
őstag
szerintem teljesen korrekt az autó, nyilván egyik használt régi verda se pont úgy van "optikailag tuningolva" hogy a következő gazdának teljesen megfelel ... még szerencse hogy bármit le lehet szerelni! a lényeg hogy a műszerfal-kárpit-ülés nagyon rendben van ! bár az ülés tuti újra van bőrözve ... egy ennyi idős autónál nem ilyen az ülés

-
-
omcsi
csendes tag
igen ez jó ötlet nézd meg ,meg még ötletként mondanám nézd meg a hűtő lamellák között nincs e tele piszokkal, lehet hogy egy takarítást az is megérdemelne ,
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
azé abba nem döglik bele, ha 90-el mész

Én se szeretem az orkán erejű szelet + hangzavart, inkább klímázok
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ahogy érzed! Az igaz, hogy 25 bárnál már letilt, de ha folyamatosan ilyen 23-24 bárral hajtod, akkor majd beremegnek a pilláid, mikor újítani kell a kompresszort+ tömítés csere+ lehet újra fittingelni(préselni) a 10-en éves gumicsöveket
de csináld csak

-
-
tomyoy
senior tag
valaki nézze már meg nekem, hogy a fékrásegítő vákumcsövén található(közepén) 2db cső az hova megy? mert lecsúszott róla és nem találom a helyét

-
Quan-Chi
őstag
válasz
whited
üzenetére
mindegyik autónál fogyó eszköz a futómű a magyar útviszonyok miatt ! de a japán kocsik sokkal érzékenyebbek rá ! talán a középkategóriáig a Ford szereli a legjobb futóműveket , a Franciák torziós tengelyre épített rendszerük meg nagyon kényelmes de ha törik nagyon drága ( 300K ... a tapasztalat
)
Az Opelbe az a jó hogy nagyon sok van belőle itthon, és ha nagy a baj érdemes bontóból szerezni alkatrészt
-
TasiA
senior tag
válasz
whited
üzenetére
Igen. Az autó már csak ilyen.
Viszont, ha veszel egy jó Passatot, vagy egy A4-A6-ost, akkor visszasírod az Opelt 
(#11805) csaresz002 Klímát ne nagyon használd venti nélkül, mert olyan nyomás lesz benne, hoyg szétmegy az egész. Nekem van 1 kicsi venti a klíma hűtő előtt a lökös mögött és van egy nagy venti a vízhűtő mögött a motortérben.
-
whited
addikt
Amugy opeloknál tényleg fogyóeszköz a futómű?

-
csaresz002
senior tag
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Úgy secperc alatt hazavágod a motort és a klímád, ha túlmelegszik. Bevállalós vagy.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Egyventis autónál majdnem kizártnak tartom, hogy lekapcsoljon a ventilátor.
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem pl klíma kapcsolásakor mindíg kapcsola a venti, az első kicsi és a vizhűtőé is alap fordulaton. Aztán, ahogy melegszik, úgy váltogatja az alap fordulatot és a hurikán verziót. Olyan nincs, hogy leáll.

whited a klímás még drágább, arra meg van zsé?? Az a 2 színű förmedvény 91-ből, az meg 850 volt. Most akkor még mindíg nem tudjuk, hogy mit és mennyiből akarsz?
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Daywalker
üzenetére
a miénk 10 éves 250K van benne míg haveréké 6 éves és 40K ... használattól függ, a 200K már reális lehet , de a motoron ha nincs felújítva azonnal meglátszik ha vssza van tekerve

énis ezt a Calibrat linkeltem elösször, nem tetszik a zöld szín de ez a legkorrektebb, és ha azt mondod hogy 700KP-ba azonnal oda fogják adni
, válság van ... a KP nagyon jól hangzik mostanában -
csaresz002
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
hát a citroen-ünknél ha megvolt a megfelelő menetszél,az lehütötte annyira hogy kikapcsolt...ha 1-2percre is,de ki kapcsolt...sőt....még álló helyzetbe is kapcsolgat...
na mindegy.töltök le kapcsolási rajzot,mert vmi nagyon át van kötözgetve a motortérbe a biztiknél meg a reléknél...lehet hogy valamelyik nyomás kapcsoló nem müködik és átkötötték direktbe
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de hogy került bele a 136Le 2.0 motor? 

Ez a biogenya, meg lehet jó, ha hozzáálítják a moci elektronikáját, amúyg nálam pl egy nagy szar volt az egész, mint az indítás, mint a teljesítmény, a fogyasztásról nem is beszélve, és nem, hoyg olcsóbb, még drágábbra jött ki. ~40 ezret meg biztos nem adok ki azért, hogy spóroljak 1-2 ezer forintot 1 tank benzinen. Akkor már inkább kiadok 150-ezret, de 10 ezret spórolok 1 tank benzinen és a gáz is jobb 1 fokkal mint a benzin, ha a környezetet nézzük. 

nekem sok
mert ugye itt van az E85 bioetanol ebből gondoltam hogy az E10 is valami hasonló ...

)