Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
vallas
üzenetére
Igen, turtle wax original.
Ez 2 polírozás eredménye, tegnap lemostam alaposan, sok pasztával néhol erősen néhol kevésbé odanyomva a gépet a szőrösebb fejjel mentem át az egész autón, utána szintén lemostam alaposan (sampon, öblítés, viasz, fényesítés). Ma pedig a finomabb fejjel és már kevesebb pasztával ismét az egész autót átpolíroztam. Ahol tegnap maradt karc annak is a nagyja eltűnt
Tényleg csak olyan maradt rajta ami már csak festéssel hozható helyre. És nem a viasz csillog rajta ennyire
Mert le van mosva és át van törölve alaposan jópárszor 
Még több kép: [link] 91. képtől. Régebbi képekkel össze lehet hasonlítani

Igen... lesz majd kasznis meló is egy kicsi... opelfoltos sajnos...
-
_seth_
veterán
Polír: kinek mire kell
Én apróbb karcokat akartam eltüntetni de az meg is történt, sőt... lámpabúrák is olyanok mint az új, alufelnik szintén (ha leszámítom a mély karcokat... arra való az újrafényezés).Egyébként meglepően sok kis karc eltűnt és még pár nagyobb is (műanyag felületről). Persze tudni kell mire lehet számítani: pl kőfelverődést kipolírozni ilyen módszerrel a motorháztető elejéről a lehetetlenség kategória de azt már komolyabb cuccal sem lehet, ott a lakkréteg már lejött, a festék sérült, néhol fémig szóval az szintén az újrafestés témaköre. Nekem annyit megért amennyit ráköltöttem

Egyébként nem hullott szét a gép, nem volt gond vele és vitte gond nélkül a pasztát még az elején is amikor sokat tettem rá és oda is nyomtam eléggé.
Szóval 5e gép, majd 2e forintos paszta persze csodát nem tesz de nagyon látványos eredménye van és nem csak a fényezés csillogása tükröződésére gondolok hanem sok karc tényleges eltüntetésére

Képek hamarosan

-
tomyoy
senior tag
válasz
tomyoy
üzenetére
nagynehezen ki kínlódtam az ülést, bakker azok a csavarok úgy bevoltak ragasztva, hogy mire kicsavartam a 4 csavart bedurrant a karom....vezetőülés, jobb hátul egy tartókar tört el, nagyon hülye helyen....
kicseréltem a ventillátor kapcsolónál az izzót, mert kiégett, lekellett bontani az egészet, áá kész vagyok.
lengéscsillapítóim annyira kivannak, hogy egy 15millás merci fapados ehez képest
jó-jó de egy intezívebb kanyarnál, olyan mint ha mindjárt felborulna...ráadásul most telitank van, most nagyon érződik....holnap megyek a fék cuccért amit múltkor írtam, de szegény gép már annyira gyenge, hogy 1 esben nem sereg el....viszont a fogyasztással nem lesznek bajok, ha normálisan megyek....
-
csaresz002
senior tag
uhhh tegnap kecsón láttam egy sárga Lamborgini Murcielago-t majdnem legyorsultam

ilyet:

-
#TOTTI
őstag
Csak egy kis infó ugye volt a balesetem. A rendőrség természetesen nekem adott igazat. Az ellenfelem szakértőt kért. De az csak rá fog bizonyítani ilyen dolgokat, hogy pl. biztosítási csalás, hamis vád, hamis tanúzás. Érdemes volt neki szerintetek húzni az időmet még két hónappal cserébe egy kb.500K-s büntetést kap (ebben benne van a szakértő is) Meg ha bebizonyosodik az a pár vád ellene akkor börtönt is akár. Mennyit számít az is hogy ki tolat ki eléd. Sajnos rátaláltam egy parasztra. Szerencsére az ügyem maga csak szabálysértés ott pedig a bírósági határozat ellen nincs fellebbezés. A többi meg külön ügy lesz ha lesz.
Meg egy kis matek? Szerintetek ha 90el megy egy autó és 39mp alatt tesz meg egy utat.. Mennyivel kellett mennem hogy állítások szerint 2-3mp alatt ott termettem kb 1800km/h val ilyet vallani kicsit durva hogy amikor feltünt az autóm 2-3mp mulva ott voltam a 2 kilóméteres egyenesben.. Lehet nem tudom előadni de eszméletlen..
-
fero02
nagyúr
válasz
tomyoy
üzenetére
Nem flex. Kézi polírozó gép. Van nekem is. Sokkal kisebb fordulatú (sőt, szabályozható), de az ereje nagyobb (emlékeim szerint közel 2kW), mint a flex-é (ott ugye a nagy fordulat a lényeg, itt nem). Meg van egy "kis flex"-em is, ami szintén szabályozható fordulatú. Ezekkel jól lehet dolgozni a sűrűbb, erősebb masszákkal is. Meg alumíniumot is lehet vele polírozni - azért vettem lényegében.
Az a fajta ami nektek van az semmirekellő (nem fikázódni akarok). Az csak arra jó, h ne a rengeteg körkörös mozdulattól fáradjon el a kezed 10 perc után, hanem a gép kínlódjon vele.

TasiA: ház az a felni sztem konkrétan okádék.
A törődés nagyon meglátszik rajta. Mondjuk egy ilyen alapból fullos verda meg is érdemli az állandó bütykölgetést, fejlesztést (már amennyit lehet még
). 
-
tomyoy
senior tag
ha a fényező áll neki polírozni akkor az tényleg munka, nekem 4 fajta polirkrémmel csinálta meg( szerencsésen le is szedte a lakkot a sárvédő ívről, bár nem vészes, de sokkal mattabb) , jah és flex, legalább is valami spec gép, kb 2 hónapig gyönyörűen pöttyökben ált a viz, amig a turtle és kézi polirral kb 2 nap....vagy 2 mosás.
-
TasiA
senior tag
Én így nem tudom!
A kasztnis/fényező cimborámtól szoktam szerezni ilyen GITT színű pasztát, na az mindent visz, a gépet meg úgy lefogja, alig bír vele. Ezzel viszont vigyázni kell, mert hamar lekopik az is, aminek nem kéne. Otthoni polírozáshoz, ami a lakk kisebb karcait finomítja és fényesít, arra hibátlan a TURTLE termék. 
-
TasiA
senior tag
válasz
tomyoy
üzenetére
Az, hogy mennyire hatékony, nagyban függ a felhasznált kenceficétől!!! Ezeket a Turtle izéket még könnyen viszi, főleg a WAX-okat. n a kéket szoktam használni fényesítésre! Mondjuk nekem hullottak kifelé darabok a gépből, szegény nem túl tartós, de 5000 FT-ot így is maximálisan megér!! 8 eutót eddig kibírt. HA komolyabb, erősebb szereket használsz, akkor már erőlködik nagyon. Otthonra, waxolgatni tökéletes!!!! Legalább nem lesz izomlázad!

Amúgy jól írta a kollega, mindent takarts le az autóról és úgy csináld!
-
TasiA
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
Havernak pl az F Astráján van ugyan ez a fék, mint neked, 288/286 egy Saabról.
Opel általában totál kompatibilis ilyen téren.
itt a verda -
tomyoy
senior tag
bakker ma eltört az ülés rögzítő fülem
lóg az ülés.... megyek is heggeszteni..áááne merjen senki semmit sem mondani

-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Vmi ilyesmi tehát működik mint féktárcsa és a közepe az egyben dobfék is mert az a kézifék. Ált ilyenek a hátul is tárcsafékes régebbi autók, opelek mindenképpen. Nekem pl szerencsém van mert a b vectra fékrendszere csereszabatos pl saab autók fékeivel
93 95 aeró, előző generációk
+ GM bandába tartozókkal. -
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ami lemaradt: 288 mm hűtött tárcsa 5 lyuk, 271-es hátsó tárcsa ami egyben dob + ezekhez betétek, pofák egy 96 12 havi B vectrához ami X20XEV 16V motoros lépcsőshátú autóhoz mennyi lenne ha te rendelnéd? Nem kell feltétlenül zimmermann inkább egy olyan alsó-közép kategória

-
Srácok, ha alkatrészt rendeltek, szóljatok nekem. Nagyon olcsón tudok alkatrészeket. Lásd: nekem itthon 35e forintot mondtak 1db első zimmerman tárcsára, most 86 euróért rendelek egy párat belőle. Pk.: 3-4e forint.
-
_seth_
veterán
Prattyiker
4990, és még gari is van rá + még két párnát is adnak hozzá. (debrecen)
20 pót fej 1990 ft, a turtle wax original pedig 1800 ft volt asszem, nekem b vectrára ment és minden políroztam vele amit lehet és ment mindenhova belőle de elég volt rá és még maradt is.A gép is bevált, nem melegszik, nem hangos túlzottan, teszi a dolgát és kész

Ahogy csináltam: le lett mosva alaposan, áttörölve, áttörölve ismét utána jött rá a paszta, ahol volt karc vagy sérülés ott jobban odanyomtam ahol nem ott szinte csak a gép súlyával nyomta a fényezést és úgy mozgatam, bevált
Amire nagyon ügyeltem, hogy semmi por, kosz, homok szemcse, madárkaki, préselt bogár ne maradjon a fényezésen mert az össze is karcolja az autót. Egyébként nekem mosások nélkül 4 órámba került... anno políroztam a kadettem is de azt csak ronggyal... hát akkor is volt változás de ehhez képest semmi
Most olyan a fényezés mintha most lett volna lefújva, a felnik is csillognak a lámpabúrák pedig újnak tűnnek
(az első mondjuk nem is régi rajta de a hátsón óriási a változás! olyan mint amikor belakkozzák, hogy csillogjon csak itt nincs lakk
).Képek pedig holnap lesznek

-
_seth_
veterán
Haladok: egész autó, alufelnik, lámpabúrák polírozása megvan
Csillog villog, legjobban a hátsó lámpán és a motorháztetőn látszik + kilincseknél + az látszik, hogy sok karc már nem látszik
Még a kipuffot is políroztam 
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Én ahol most voltam 1 db kamera volt.

Kérdeztem, h (többek között) a fotós dolog miként működik. Azt a választ kaptam, h még nem volt olyan eset, amit ne tudtak volna megoldani. No comment.

Cserélnem kell a 2 hátsó lengéscsillapítót, javítani a hátsó fékeimet, meg a bal első gömbtámaszom kuka. Ja meg a hideg kék led-es helyzetjelzőmet hagyományos izzóra, bár ezt végképp nem értem, mert egy huszadrangú dolog ráadásul a reped bal hátsó lámpaburámat meg észre sem vették.

-
-
_seth_
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Hát... végülis más igazán totál mind1 a forgalomban csak ez a kettő lényeges mert pl lámpa van nincs attól még baleset nem lesz vagy ha rozsdás a kocsid hátsó íve az sem éppen egy baleset okozója persze amikor már keresztül látni a kasznin az már ciki de az sem oka balesetnek

Ma polírozás lesz

-
RpPRO
őstag
Tegnap volt Opel Zafira 1.9 CDTI chipbiznisz. Reszecskeszuros, igy "csak" 25% ugras volt. 120@150 LE, 280@340Nm. Sajna nem mertem elotte semmit, de most legalabb mar hatosban is jobban huz.

-
#TOTTI
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igen felismerem, de ez a régi R6 otromba egy kicsit.. legalábbis nekem, így maradok az R1-nél.. Ha fizet a biztosító veszek egy 147es Alfát meg egy R1-et.. kb. kifutja majd.. Május végén már motorozni szeretnék. Bár kicsit nagy ugrás lesz a 150-es Malaguti F18 és 3 motor nélküli év után.. eddig nem érdekelt a motorozás..
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Így megy ez mindenhol... efelől ne legyenek kétségeid
Tudom, hogy zk már nincs csak leírtam, hogy az sem volt nagy meló. Így is fog ez menni ezután is.Jah: persze nem az NKH-hoz kell menni hanem maszekhoz. Felénk pl nincs fényszóró magasság mérés, valamint amit nem értek a videóban: miért ülhet benne a tulaj az autóban, felénk sokszor még egy légtérben sem lehet lenni a vizsga helyével.
Pl előttem volt egy terepjárós aki problémázott, hogy valami nem volt jó a a kocsiján és nem értett vele egyet és egyből rávágta, hogy akkor megy XY-hoz ott átmegy gond nélkül! (valami vonóhorgos dolog). Így megy ez. Max nem tudsz róla de tuti van ilyen az egész országban.
-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Lehet én vagyok vaksi de jártam az utóbbi 1 évben pár vizsgahelyen és sehol sem láttam kamerát max olyat ami az utcafrontot figyelte

Egyébként meg így megy felénk: zöldkártya: ha megoldható viszel egy hasonlót mint a tiéd aztán a tiéd kapja meg a matricát de ha nincs rá lehetőség megy nélküle is.
Műszaki: betolod az autód, végigmegy a vizsgasoron, kiderül, hogy ratyi a fék, nem égnek a lámpák, a felfüggesztés rázás nélkül is olyan mint a kocsonya majd megkapja valami csoda folytán, hogy minden rendben van. Persze mindkét helyen kell egy kis ösztönzés... $ és ez így működik.
Azt hozzá tenném, hogy nekem zöldkártya ment gond nélkül, műszakin meg a fékem miatt kellett elmennem még szervízbe mert az opel féle hülye hátsófék (tárcsa-dobfék páros) szétesett az egyik oldalon + ki kellett cserélnem az első ajtókban az üveget a fólia miatt + xenont kiszedni + kiégett a rendszám világítása. Ennyi volt a meló... féket úgyis meg kellett csináltatni, rendszám világítás 0 ft, ablaküvegek 12e de köv vizsgára már nem kell venni, xenont kicserélni meg több mint 1 óra meló és ennyi... és tisztán átment minden hülyeség nélkül.
Egyébként meg az a röhely, hogy nekem ki kell szedni a fóliás üveget meg a xenont mert nem megy át de hány olyan átmegy amelyiknek a fékje, váltója, futóműve, motorja rossz?

-
TasiA
senior tag
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ez a lightosabb.
Van ahova csak a forgalmi + rendszám kell. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A sok "tuningos" hülye gyerek szted h kap műszakit a vágott rugós, sötétített ablakos, mindenféle xenon barkács a szarabbnál szarabb lámpatestben, végig herélt kipufogó rendszer, stb autójára? Vagy a szitává rohadt alvázú, életveszélyes fék és futóművel rendelkező, orrán száján folyó autók igénytelen, tahó tulajdonosai?
Na ez a durva. -
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Igen, van ilyen hely... nem kevés
Műszaki, zöldkártya nem akadály... -
válasz
csaresz002
üzenetére
Hogy hogy nem igazán fogják megnézni az autót?

-
válasz
csaresz002
üzenetére
Zöldkártya, közúti ellenőrzésen gázmérés, stb.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
kasztni. De mindegy hogyan hívod, attól még valószínű, hogy eltörött a katalizátorod belseje.

-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
kasztni vagy kaszni?
már ezt se tudom 
-
csaresz002
senior tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
nem összeesett,hanem szétverte a kasztni....amikor cseréltem a rezgéscsillapítot a katalizátor előtt,valahogy pont ugy hegesztette vissza a szerelő,hogy a katalizátor pereme fél/1centivel a kasztni alá került...nagyobb gázadáskor meg kanyarodáskor pedig belevert a kasztniba.......
egy darabig csörgött,aztán abba hagyta.most megint.de rohadt idegesítő 
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Összeesett benne a kerámiabetét. Sajnos cserés lesz. Régi időkben csak kitördeltük belőle csavarhúzóval, de ma már ezzel könnyű bebukni.
-
csaresz002
senior tag
na biztos ami biztos befizettem 8000ret. viszont a katalizátorom megint elkezdett csörömpölni

-
válasz
Daywalker
üzenetére
A kivonás nem régi dolog, mert korábban nem is nagyon volt joguk erre. De most van. A rendőrségi büntetések behajtása is az önkormányzatokhoz került. Nagyobb a jogkörük, keményebbek tudnak lenni. Vidéken, ahol mindenki ismer mindenkit, ott máshogy megy valószínűleg, de Sopronban gond nélkül üzennek, hogy vidd be a rendszámot. Ha nem teszed, leveszi a yard, és meg is büntet.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem viccesek. Azért küldenek egy csekket, mert nem mindenki két részletben fizeti be. Ha látják, hogy csak a felét fizetted, szeptemberig, mikor a második részleg esedékes, kapsz új csekket postán.
-
tomyoy
senior tag
na leszedtem a dobot, kár volt, totál szátvan rohadva, ááá viszont kurva jó hangja a verdának

-
Daywalker
addikt
Nekem is kiküldték egyszerre a két csekket...ekkora hülyeséget, fél év sok idő, könnyen elveszik az

-
t1
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Ne izgulj, szeptemberre nálad lesz a másik csekk is.
-
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
ha nem húzod el fél évig a befizetését, akkor késedelmi kamattal sem kell számolnod, valahol olvastam talán origo-n egy hirt, hogy nem kel büntetést fizetni , mert van aki még most sem kapta meg, tehát április májusig el lehet húzni....
na megyek kicserélem a kipufogó tartó gumit, ingyen kaptam, zacskós, ami fönt van az meg talán még gyári....
-
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nálunk az önkormányzat, mindenkinek 2 csekket küldött, legtöbb ismerősöm azt mondta be sefizeti, nekem meg ez lesz az első fizetésem( most lesz 1 éves a kocsi, mármint nálam), egyiket márc31 ig kell befizetni a másikat meg szeptember 31 ig, bár olyat is olvastam, hogy az évben kell befizetni nem téma hogy mikor, nem nagy összeg 2x 3850 ft....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerintem egészen jó lett... azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez a szín nem adja vissza annyira, hogy most le lett polírozva, egy piros, kék vagy sárga vagybármilyen sötétebb színen jobban látszana de azért ezen is észre lehet venni

F14 pl elbújhat a pics@ba egy GTC mellett.
A kasztnis/fényező cimborámtól szoktam szerezni ilyen GITT színű pasztát, na az mindent visz, a gépet meg úgy lefogja, alig bír vele. Ezzel viszont vigyázni kell, mert hamar lekopik az is, aminek nem kéne. Otthoni polírozáshoz, ami a lakk kisebb karcait finomítja és fényesít, arra hibátlan a TURTLE termék.

már ezt se tudom