Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim Tonic

nagyúr

Motorral mentem egyenesen, csaj jött szemben, majd befordult előttem keresztbe parkolni az én oldalamon. Belerohantam fékezés nélkül. Motorom 2 hónapos volt, vadi új, majdnem 3m. Csuklóm eltörött, csavarozni, műteni kellett, 5 csavar, egy fémlap. Nem volt kérdés, ki a hibás. Ez augusztusban történt, jövő év februárjában lett vége.
    Addig törleszthettem a motorom, nem vonathattam ki a forgalomból, mindent fizetnem kellett rá, kötelező, súlyadó, casco, stb. Áprilisban adtam el a motort, arra az évre még a súlyadót (teljesítményadó, nem kevés) is kifizethettem.
    Ebből utólag semmit nem kaptam vissza, a csuklómra fémkivétel után kaptam minimális összeget.

Miért nem pereskedtem? Mert előtte egy motoros 170-nel belémjött szemből (pár hónapos Clio), 40 csavarral, jópár fémlappal, róddal raktak össze, fél évig feküdtem, vérátömlesztés, stb-stb. Motoros meghalt. Az ő kötelezőjétől tudtam 4év alatt olyan minimális összeget kiperelni, hogy az egy vicc. Ausztriában kb. 50-60m forintnyi összeg járt volna, a szilánkosra roncsolt térdem és bokám miatt. Itthon ennek az összegnek az 5%-át sem értem el.

Ez van, ilyen nyomorék a magyar jogrendszer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés