Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
én tavaly kicseréltem a termosztátot azóta 85 fokon van az üzemi, akkor lehet azért eszik egy kicsivel többet mert az ecu adja neki a cuccot?azelőtt 92 fokon volt folyamatosan, jah és mióta belekerült a nagy hűtő felment olyan 87-88 ra.....
kicserélem egy új újra

tegnap tankoltam e85-öt, elindultam. olyan 5km után 2000 nél elkezdett rángatni 1-2 km-en keresztül, utánna meg jó volt, azóta is jó.
-
Calogero
addikt
Mivel az autómban nincs vízhőfokmérő óra, így a "Test Mode"-ot tudom figyelembe menni.
Az pedig 97-98 fokot mutat, de volt rajta már 102 is (2 éve az M3-a-on, pont az F1 előtt értem oda, és csak araszolni lehetett).
-
Daywalker
addikt
Rengeteget számít az 5 fok. Nekem volt, hogy nem zárt rendesen a termosztát és 80-85 fok körül volt a víz, így be is kajált 9 litert, mivel 90-ig egyfolytában dúsította a keveréket. Tehát tény, hogy tartani kell egy hőmérsékletet, de nem mindegy mennyit. Egyébként meg tényleg pontatlanok az órák.
-
TasiA
senior tag
Össze ne vesszetek már 5 fokon!
Semmi baja , ha 90-en , ha 95-ön áll. A lényeg, hoyg tartson 1 állandó hőmérsékletett és ennyi. Arról meg ne is beszéljünk, mennyire pontosak az Opel hitvány műszerei. 
-
dragonfx
veterán
ez hogy mehet már.ütős szerkezet.csak aza hátsólámpa.mér nem cseréli már le valami modernebbre.

-
Daywalker
addikt
A régi benzines opel motorokban a a termosztát 92,5 fokon kezd nyitni és 107!!! foknál nyit ki teljesen. A hőgomba 100 (asszem van gomba ami 102,5) foknál kapcsolja a ventit és 95-ig hűti vissza. Aki nem hiszi el, az nézze meg az F Astra és B Corsa könyvét vagy keressen rá valamelyik autósbolt (bárdi, unix stb) katalógusában ezekre az alkatrészekre és meglátja, hogy mennyi az annyi.
Dízelnél nem tudom mi van...akinek benzinesnél ennél kevesebbet mutat az óra, annak nem jó a termosztátja vagy szarul mutatja a hőfokot (sajnos opel betegség ez is).
Tehát a 95 fok teljesen normális autópálya tempónál egy B omega esetében.
Az újabb Opeleknél (G astrától) már ennél alacsonyabb hőfokon járnak a motorok. -
válasz
fero02
üzenetére
Igen, a beépített segédfűtéssel, ami minden modern dízelmotorban benne van.
Mondjuk nem tudom, a tiedben benne van-e, de a common-railekben már megfagynál enélkül.Valahol anno azt olvastam, hogy sok új autónál ha elérted az üzemi hőmérsékletet, akkor szoftveresen csal, és 90C-ot mutat 75 és 110C között folyamatosan.
Megtaláltam: [link] -
#TOTTI
őstag
válasz
fero02
üzenetére
Nekem anno go-kart-nál és 125ccm kétkerekű motornál.. az ha melegen elgyengült a motor végét jelentette, gyűrűzni sokszor hengert is kellett cserélni...
Más: Miben más az újabb fajta.. 1.7 100LE és a 125LE CDTI ? Valaki tud helyet ahol meg tudom nézni a műszaki adataikat kicsit részletesebben..
-
Nem akartam beleszólni, de a lényeg az, hogy a hűtővíz nyomás alatt van, emiatt és részben az adalékok miatt a forráspontja 110C körül van. És mivel hőveszteségről beszélünk, az a legjobb, minél melegebb a motor.
Majdnem minden benzines autón 95C az üzemi hőmérséklet. Ha lentebb van, az csak nagyobb fogyasztást eredményez.
A dízelek mások, fel sem melegednek 90C-ra. -
csaresz002
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
erről beszéltem...ugyan ez volt nálam....termosztát

Atesz: az tény hogy minél melegebb annál jobb,de van egy üzemi hőmérséklet,ami az optimális
egy kis off:

A motor vezérlő, hacsak nem rossz a hőgomba, pontosan tudja hány fokos a hűtővíz, mi viszont a műszerfalon már csak egy közelítő értéket látunk.
Főleg a '94 év vége előtt készített órák mutatnak pontatlan értéket, de ez a későbbi modelleken sem változott sokat. Inkább csak az változott, hogy a tartomány melyik részén csal többet.
(Mondjuk egy '91-es Calibra órája lehet, hogy 82°C-ot mutat, de valójában a víz már 95°C. Egy '96-os évjárat 90°C körül max 1-2 fokot téved, viszont amikor 98-100°C-t mutat az óra, már legalább 105°C-nál járunk. Igazából a lényeg látszik. A mutató a "kék" sávban van, a motor hideg, ha pedig a "pirosban", akkor már baj van.) -
KrAt
veterán
Ne idegeljetek már
A motornak az a jó, minél melegebben megy, teljesen jó a 95 fok neki
Tekintve, hogy nyomás alatt van a hűtése, még 100 fokon se forr a víz, akkor sincs baja neki, ne parázzatok 
-
fero02
nagyúr
Na akkor ha már ennyire benne vagytok a témában.

Nekem tavaly nyáron a mutatóm szigorúan 90°C-on volt normál használat mellett. Csak akkor ment feljebb, ha sokáig alapjáraton mentem, de a venti akkor is kapcsolt és hamar visszahűtötte.
Na ez idén csak hűvösben van így, amikor voltak azok a 25-30 fokok, akkor 90-110 km/h-nál volt, h majdnem elérte a 95°C-t és tartotta.
A folyadék szint rendben van. Tavasszal toltam egy flakon hűtő tömítőt a rendszerbe, de azt nem hiszem, h attól lenne, ugyanis az tudomásom szerint a levegővel való érintkezéskor térhálósodik ki.
Ez lehet termosztát hiba?

-
csaresz002
senior tag
na most összezavartál,pedig most cseréltem a hőgombákat

a lényeg a lényeg hogy 90fokra kell beállnia. az az üzemi hőmérséklet. nekem rossz volt a termosztátom nem nyitott teljesen, 92 fok volt a vizem és folyamatosan ment a venti,mert nem birta visszahűteni. csináltam egy termosztát cserét, miliméter pontosan 90fokon van a mutató

-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Attól függ

Nekem az 1.3 az pl emlékeim szerint 95 foknál nyit a termosz, és 102 foknál kapcsol a venti

-
JanR
addikt
Sziasztok!
Tegnap en is Opel tulaj lettem (Omega B 2.0 16V sedan). Ha esetleg valakinek van ilyen autoja az mondja mar meg nekem, hogy az normalis, ha a motor homeroje 95 fokon van?
Gyakorlatilag pestrol hazajottem vele gond nelkul, csak furcsanak talalom, hogy 95-96 fokos a motor.
Elore is koszi!
janr

-
k.
őstag
válasz
tomyoy
üzenetére
Atya ég
.
Te egy G astra komplett árát költötted a kocsidra. Ez nagyon sok pénz, és sosem jön vissza. Nekem még nincs autom, de ha lesz biztos , hogy valami fiatalabbat-max 8 éveset- fogok venni-haa pénztárcám is megengedi-, hogy ezeket elkerüljem.
Mindenesetre nagyon szép lett az auto
-
Daywalker
addikt
válasz
tomyoy
üzenetére
Akkor vegyél egy blokkot és üttesd át a számot, az a legolcsóbb
De a papírozás se drága, ha papíros motort veszel. Az egész felújítás 3-4x annyiba lesz, mintha vennél egy jó fűzött blokkot. Kipróbálható mocit kell venni, annyi van belőle, mint a szemét és simán elmennek még 2-300 ezret is, ha jót veszel. -
fero02
nagyúr
válasz
tomyoy
üzenetére
Ha mégis vennél másikat, akkor tudok egy 1.6 16V blokkot, váltóval. Ugyan már nem kipróbálható, mert kikerült a kaszniból, de megtekinthető, mérhető, ami csak kell.
Sőt, sztem a beszerelés is megoldható lenne (ingyé), mivel autószerelő barátom vette a kocsit magának, csak neki a kaszni kellett.
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
áh használtat nem veszek, nemtudom mennyibe kerül egy ilyen papírmunka, meg a blokk, de szerintem van ugyanannyi, mint ezt felujjítani, emlékszem a 1200Lada blokk 42e ft volt( főtengelyköszörülés, új csapágyak, új dugók-csapszegek, gyűrűk, fúrás, hónolás), csak abba 8e a dugó készlet ebbe meg 24e....inkább megcsináltatom és akkor az tuti jó, ez a biztos!
szerelési költségem nem lesz...
Totál felesleges ennyit rákölteni: nekem már nincs visszaút 900e nél tartok összesen 1 év alatt

még lesz: a generál kb 100e, alufelni 40e, téli-nyári gumi 80e, lökösök kilincsek visszapillantók színre fújása 60e, és Si-sítés 45e
eladni nem fogom 150-200e ért amennyi most a piaci értéke....mostmár lehet hülyézni

(#11964) csaresz002: rutinosan már kb 1óra volt, egyébként 2-3 órát is ellehet velek szarozni...
(#11967) omcsi :szinte minden újra van kicserélve a blokkon kívül, 3 hétig csinéltam(tuk)
-
omcsi
csendes tag
nagyon zsír lett a géped garatul
!!! -
tomyoy
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
kézzel

-
tomyoy
senior tag
válasz
fero02
üzenetére
25e/db a fényezés, ráadásul előre venni kell újjat(11e)....a motorháztetőmet is fényezni kell.
majd ha meglesz a motor generál és az alufelni azután rászánom magam.
a motornak meg csak annyi baja van, hogy felső holtponton 1mm a kottya a dugónak, alul meg 1.5mm
kilátszanak a gyűrűk....semmi erő sincs benne, ráadásul azt se tudom, hogy hogy lehet e még fúrni...főtengely állopta, csapágyak, szimeringek....jó kis móka lesz...100 as tuti elmegy rá... ha meg kilesz véve a blokk akkor kiderül, a kuplung is milyen állapotban van. a kinyomóm már eléggé hangos
van baj...szerencsére van egy nagyon jó ismerős aki ezzel foglalkozik(hengerfúrás, főtengely köszörülés, hónolás stb)remélem olcsóbban megúszom
-
TasiA
senior tag
válasz
tomyoy
üzenetére
Szerintem meg az a legegyszerűbb, ha elviszi szakemberhez, vagy valakihez, aki ért hozzá

fero02
aksi témában nem tudok semmit mondani, de akksiban sem.
bocsi, nem bírtam kihagyni, főleg mivel én is nagy helyesíró és gépelő bajnok vagyok 
Nekem BOSCH van, aztán majd kiderül. -
Daywalker
addikt
Jah, valóban, akkor viszont elméletben z 50 és 55 is jó rá 195-ben, mert az egyik felfele, a másik meg lefele csal. Ha beleér, akkor az 50 javasolt. De mindegy, mert ott más baj lehet. A rugó az nem nyikorog, az is biztos. Vagy a gátló fáradt el, vagy a szilent szakadhatott el.
-
tomyoy
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
azért nem állandóan, de volt jó pár alkalom...ott basztam el, hogy tavaly nem néztem meg a savszintet, és a nyári hi-fizés "kiszárította" teljesen a cellákat, de ezt csak télen vettem észre amikor reggelre lemerült, teljesen kivolt száradva, volt benne kb 2-3 deci....utánna lett öntve, de csak annyit használt neki hogy nem merül le reggelre, de már nehezen indul....
-
válasz
Daywalker
üzenetére
én ezt értem, és ez igaz is h 50 es kell rá csak még nem volt lehetöségem lecserélni, viszont az a fémes nyekergös hang ami van kicsit zavar, akkor amikor hátra ülök és ugrálok akkor nem a gumi hangjat hallom, akkor a bal oldalon is kellene olyat hallani, valamint a gumit tudom mikor ér bele, ez tuti vmi fémes dolog lesz.
-
tomyoy
senior tag
holnap megyek akksit venni, vagy exide lesz vagy wild horse, anyagiak nem engednek többet

wild horse 14 most a tescóban akciósan, 23 az exide a 2. legolcsóbb...., de még körül nézek pár helyen....
teljesen ko az akkum, 1 perc lámpa vagy belső világítás és már nem indul

eddig Perion volt benne '04 es akksi és az 1 évben amit nálam kapott, le a kalappal előtte...
-
Daywalker
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Hozzányúlni nem is kell a mai akkukhoz, csak a tescósakhoz, amibe még kell víz. Nem azt mondtam, hogy nincs Banner ami tovább bírná, de nem ez a jellemző.
-
whited
addikt
Sziasztok
Opel astra classic 1.6b
Nívópálcát hol tudnék venni?

-
Tomoty
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
"És nem mindig lesz ennyi a benzin sem, innen azért már csak lefelé van út szerintem."
Amíg politikusok kezében vannak a honi olaj tározók, addig várhatod az árak mérséklését.
Alap recept a pénzkeresésre: vegyél valamit olcsón (valutában), valahogy generálj drasztikus árnövekedést (ekkor add el az árut), stabilizáld az árat (alacsonyan) -ekkor vegyél megint...
Szerinted az olajárak (benzin), a havonta történő felső-vezető politikus elszólások és hisztéria generálása (tudod csődben van az ország - nyomor és keserűség vár ránk), és az ebből adódó forint amortizálásával nem ezt csinálják?
Szerintem decemberre 360-370Ft-ba fog kerülni 1 liter 95-ös. -
Daywalker
addikt
válasz
insyde5
üzenetére
Hátul nincs toronycsapágy, mert nem kell (nincs ami forogjon, elöl a kormányzás miatt kell, hogy a gólyaláb el tudjon fordulni a toronyban ahogy tekered a kormányt).
Viszont az a gumi nagy a te autódra, F Astrára 195/50R15 való (GSI-re is). Ha ilyen lenne rajta, valószínűleg nem érne bele. Gyanítom, hogy a nyekergés hang az az, ahogy a gumi oldalfala hozzáér a peremhez. -
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Ejj.... ez már csak kötekedés

Elektronikáról is leírtam mindent aki ezt nem tudja hozzáadni az...

Szóval elektronika kell és, hogy egyértelmű legyen: az említett árak az elektronika megléte után érvényesek! Ugyanakkor ahogy itt páran írták, hogy mennyit mennek az autóval mindenkinek 1 év alatt megtérül.
És ahogy erről is írtam:
"Én tuti nem fogom állandóan etanollal tankolni de ha kút közelében leszek tuti inkább etanolt fogok választani mert olcsóbb és nem fogyaszt annyival többet. Ha csak 1 évet számolok akkor a jelenlegi árak mellett 2,5x jönne vissza az elektronika ára ami szerintem nem rossz pláne a második évtől de még ha nem is tankolok mindig etanolt akkor is megtérül az ára már idén utána meg az én választásom, hogy mit öntök bele
"Az, hogy mennyi idő alatt térül meg persze km és ár függő.
Arról meg nem érdemes álmodozni, hogy a benzin ára jelentősen olcsóbb lenne.... sajnos erre nem sok esély van jelenleg. Arra, hogy drágul több vagy stagnál.
-
válasz
_seth_
üzenetére
"244 e85 + 20% = 293 forint ha csak simán azt veszem, hogy mennyit fogyaszt többet ez 1 liternél is már csak átszámolva olyan mintha 300 forint lenne a benzin."
de nem olyan, mert ehhez még kellene az elektronika, a beszerelés, a szervizek esetleges plusz költségének a literre arányosan vett értéke is. És nem mindig lesz ennyi a benzin sem, innen azért már csak lefelé van út szerintem.
-
válasz
Daywalker
üzenetére
szia
olyan "'nyekergos" . ha hátra ülök és lekezdek "ugrálni" akkor is hallhato.
torony csapágyprobléma is lehet? a rugo nem törött. a leng. csillapito olajos gyártmény,de nem folyik. és csak a jobb hátso keréktöl jön a hang.
valamint még egy talán fontos info. a jobb hátso sárvédöivbe néha beleér a gumi bal fordulatnál. a bal oldaliba is ért már bele de akkor le volt sullyozva.
a gumi 195 /55 15 " felnin.
lehet olyan h kifáradt a rugo?
-
hali
tudnátok abban segiteni hogy :
f astra gsi 93' kaszni , jobb oldalrol ha hátra be ul egy személy akkor a jobb hátso felfuggesztés felöl "zaj" hallatszik.
Tippem rugo v lengéscsillapito.
SZTETEK?
-
#TOTTI
őstag
Ezt a korszakomat élném egyből megvenném.. Nagyon szép igényes kis élményautó énszerintem..
-
omcsi
csendes tag
szeva urak lenne egy kérdésem ? nem tudom hogy létezik e az Omegához ,olyan tükör amit, elektromosan belehet hajtani ??? nagy szükségem lenne rá,vagy valami megoldást ha tudna javasolni valaki előre is köszönöm

-
_seth_
veterán
válasz
fero02
üzenetére
Boscht felejtsd el...
Bosch Silver S3 72Ah 27990-
Exide Premium 72Ah 24000-A bosch kb 2,5 évet élt, elkezdett sav párát/felhőt engedni ezzel megette a fényszóró kábeleket, a fém alkatrészekről a festést és fokozatosan önmagát, hiába volt meg benne a megfelelő feszültség már nem lehetett az autóban tartani. Hosszas olvasgatás után pedig az exide mellett döntöttem ráadásul sikerült jó helyről venni olcsón garival és nem 2-3 éves darabokat mint amilyeneket sok helyen árulnak (fekete-sötét kék exidek pl tescoban) hanem 3 hónaposat tehát tényleg újat

(Azért 72Ah mert hifi, sok elektromos cucc, hűtő táska és társaik
) -
fero02
nagyúr
Milyen márkájú aksit érdemes venni mostanság. Jelenleg Exide van a műszerben, semmi gondom vele, de öregszik szegényke és télen már igencsak jelentkeztek a gyengeség tünetei.
Jelenleg 3 márka van, amik között nézgelődtem: Banner, Exide, Bosch. Utóbbiról viszont nagyon megoszlanak a vélemények/tapasztalatok.

-
-
tomyoy
senior tag
számoltátok már, hogy 1 év alatt mennyit költöttetek benzinre?
én most számoltam ki, kereken 1 éve van autóm, 20e km-t mentem vele, ledöbbentem 
-
_seth_
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
Jelenleg én is csak azt tudom amit olvastam
Amit az eladó ír egy dolog természetesen ő ELADÓ
Innen kezdve minden egyértelmű bár annyiból azért jobb a helyzet az említettnél, hogy amit nem értettem arról megkérdeztem és válaszolt na meg fórumban írtam ott is a már e85-öt tankolók véleményeiből és tapasztalataiból szedtem össze azt amit tudok na meg sok google az általános működéséről, jó vagy nem jó árt vagy nem árt. Pl flexfuel gyári autóban ami valami ford volt kiderült, hogy összesen az elektronika és talán az injektornál tér el valami már nem emlékszem de a fórumokban gyakran említett csövek megegyeznek és azt az autót direkt e85ös üzemre gyártják és több tesztoldal is kihozta már, hogy az etanolos autó nagyobb teljesítményt képes leadni persze nem 20-30 lovak meg azért na... olyan képtelen dolgokat is írnak sokan amit e85 meg vpower hatásaként értékelnek, hogy sokszor már nem is lehet rá mondani semmit ép ésszel 
Maga az elektronika egyáltalán nem olcsó és mindenki belőtte 40-45e forint környékére amit mondjuk nem értek mert van géppel összerakott már 20e alatt is persze nem tud annyit és nem olyan jó de ahogy olvastam az is működik gond nélkül. Szóval egy barátibb ár még lehetne igazán akkor többen vennének mert ugye ha csak 40e az már egyből 50 mire be is szerelik és nem mindenki áll neki otthon bütykölni mint ahogy én sem fogok még ha szoktam is sokmindent szerelni forrasztani. + Ennek az egy kütyünek van meg az az előnye, hogy teljesen automata az üzemanyag érzékelése mint a gyári flexfuel autóknál fogja a lambdaszonda jelét és annak az értékéből tudja, hogy mi is van a tankban így valóban olyan mintha gyári flexfueles autó lenne utána az átalakított és az elektronikát csak egyszer kell megvenni.
Teljesítményre visszatérve: nyomatékosabb és erősebb lesz az autó ez tény már de azért ne keverje ezt össze senki sem a teljesítmény tuninggal mert az a pár lóerő jó esetben arra elég, hogy a 10 éves kopott gyengült motor hozni fogja a katalógus adatot vagy egy kicsivel felette. Én kb azt saccolom, hogy az enyém lenne pl 136 lóról 140 paci, kb ez reális is a nyomatéka pedig 188-ról talán 200 sőt annyi biztosan ez elég ahhoz, hogy huuuuu de brutááálul megy te jó ég
Közben meg csak én nyomom jobban a gázt neki 
Ami még alternativája az etanolnak az az ukrán benzin
180 forint egy liter, átalakítani nem kell és állítólag jobb is mint az itthoni, na az lenne a tuti csak egy útlevél hiányzik jelenleg hozzá. Tőlem 140 kilométerre van jó kút ami tegyük fel a második alkalommal megyek ki tehát már a tankban is 180 forintos benzin van akkor 280 kilométer és óvatosan megyek az 7l/100 km azaz 3528 forint az út oda-vissza és tegyük fel kiérek úgy, hogy 50 litert tudok tankolni az 9000 forint! szemben azzal, hogy itthon 50 liter benzin: 16750 forint, levonva az oda-vissza utat a különbség 4222 forint lesz és ez egy tank benzinen (60 literes a tank de valamennyi csak van benne). Így literje kerülne: 250 forintba. Persze nagy biznisz lenne 1000 literes tartállyal menni de sajnos csak a gyárilag beépített tartályt lehet teletankolni többet nem. Persze ha benzines kamionom lenne 2x300 literes tankkal... de nincs 
Etanol: legyen ismét 7 literes átlag fogyasztás (főleg főút kevés várossal kivitelezhető még akár kevesebb is néha de 7 legyen az alap).
1 liter etanol 244 forint felénk, ebből 20%-kal többet fogyaszt úgy kerül literje 292 forintba. Akkor az ukrán benzin a nyerő és a rendszeres utazgatás
Kicsit elkanyarodtam a lényeg visszatérve ismét: elektronika jó dolog, megéri de nem lehet rajta meggazdagodni arra viszont jó, hogy utána már adott a lehetőség bármikor egy kis spórolásra valamint az elektronikához tartozó szoftverrel mindenki úgy állítja be a saját autóját ahogy akarja, aki pl gyorsulásra akar menni állíthat be olyan dúsítást, hogy jelentős lóerő és nyomaték növekedése legyen csak ugye sok etanolhoz sok levegő is kellene tehát nem lehet nagyon túlzásba vinni de azért jól jöhet pár plusz póniló is néha
Valamint olyanok már a szoftverek, hogy olyan érzés mint a halálos iram telemetria gépezetei csak beépítve az elektronikába
[link] -
Tomoty
senior tag
Etanol vitaműsor...
Munkatárs 8 hónapja használja a Renault Megane 1,4-es 2003-as autóját etanollal (Eddig semmi gond).
Egy kis matek:
7,6-8 litert evett benzinből (340*8=2720Ft/100km), etanolból 9-9,4 litert fogyaszt (248*9,4=2331Ft/100km). Látható egy majdnem 20%-os növekedés, de majdnem 400Ft-ot spórol/100km. 80km-ről jár be, oda vissza 160(+ egyéb napi 10km), havi 22 nap, 8 hónapon keresztül. Ez 116690Ft. 1év alatt 175000Ft-ot fog elérni a spórolás. Szerintem nem lebecsülendő az etanol.
Jó, ha sokat autózunk (napi 200km felett), akkor jobban megéri egy diesel, ha meg még gázolajat is tudunk okosban, akkor meg SOKKAL jobban.
De nem mindenki autózik 200km-t naponta... -
#TOTTI
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
Igazad van, nem ágálok annyira a véleményem mellett, mert tényleg elég szubjektív és nem is a saját tapasztalatamról beszélek, hanem egyik másik skoda feliciás, volkswagen polo '96, stb tapasztalatokról, fejlettebb motorok korrektebb technikákkal elképzelhető, én csak az orromig látok. Tényleg bocs, hogy ennyire okosnak képzelem magam..
Annyira nem olvastam utána nem kellene erőltetnem a véleményem.. -
tomyoy
senior tag
én most fogok szombaton tankolni 1/1 arányban, sajna nálunk nincs lehetőség tankolni, csak 20 km-re van e85....
egyszer pálinkával, egyszer meg lakbenzinnel mentem ki a kútra tankolni, mert sietnem kellett....tökéletesen ment

régebben volt a sparba meg a tescóba is 99Ft-os Grillgyújtó folyadék 1L-es, az is jó alternatíva lehet, meg kell nézni az összetételét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
válasz
bambano
üzenetére
10%-nál?
335 benzin
244 e85 + 20% = 293 forint ha csak simán azt veszem, hogy mennyit fogyaszt többet ez 1 liternél is már csak átszámolva olyan mintha 300 forint lenne a benzin.Egyébként még nem hallottam 10% körüli növekedésről inkább csak 20-23-25-ről, olyan motorral mint ami nekem van 20-at olvastam.
-
-
Quan-Chi
őstag
-
_seth_
veterán
A lamdaszonda a legfontosabb része a dolognak. Pl az általam említett elektronika is a lambdaszonda jeléből állapítja meg, hogy milyen üzemanyag van a motorban és ahhoz állít mindent szemben a többi manuális kapcsolgatásához. Az egész elektronika dolog nagy része a lamdba értékének manipulálása mert a többin olyan sokat nem kell csak ezt az egyet, hogy a gyár computer ne érzékeljen és jelezzen hibát az eco és sport módok pedig csak a valós lambda értéktől való még nagyobb eltéréseket jelentik econál ugye kevesebb az üzemanyag mint amit az érték jelentene sportnál pedig jóval több így lehet trükközni.
Én tuti nem fogom állandóan etanollal tankolni de ha kút közelében leszek tuti inkább etanolt fogok választani mert olcsóbb és nem fogyaszt annyival többet. Ha csak 1 évet számolok akkor a jelenlegi árak mellett 2,5x jönne vissza az elektronika ára ami szerintem nem rossz pláne a második évtől de még ha nem is tankolok mindig etanolt akkor is megtérül az ára már idén utána meg az én választásom, hogy mit öntök bele

-
_seth_
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
Hinni meg nem hinni... nem gondolod, hogy csak ezt az egy oldalt néztem meg?
Mellesleg a tapasztalatok híve vagyok és az pozitív teljesen, aki fejleszti is opeles, mást is fejlesztett már opelhez ért hozzá.1% növekedés szélsőséges? Szerintem olvasgass a témában mert ennél több is elképzelhető bőven. Olvass pl flexfuel autókról tesztet! Teljesítmény veszteség pedig nincs. Fogyasztás növekedés pedig 20% körüli, indításkor több utána lehetne kevesebb ha nem lenne speckó lamdaszondám de akkor sem sokkal szóval kb 20% többlettel kell számolni.
Ha valaki elektronikát szereltetett be és köhög akkor ne az elektronikát szidja mert még a legolcsóbb is tud már hidegindítást hanem saját magát, hogy nem képes beállítani vagy beállíttatni a hidegindításkori dúsítást.
Nem kötekedés de amit leírsz annak a valósághoz nem sok köze van. A létező össze kapható elektronikáról olvastam tesztet, gyártói oldalt, blogokat és főleg olyanok leírásait akik használják ezeket az átalakítókat és 100% etanolt tankolnak.
-
whited
addikt
Sziasztok
Opel astra classic 1.6b
Nívópálcát hol tudnék venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A motornak az a jó, minél melegebben megy, teljesen jó a 95 fok neki

kilátszanak a gyűrűk....semmi erő sincs benne, ráadásul azt se tudom, hogy hogy lehet e még fúrni...főtengely állopta, csapágyak, szimeringek....jó kis móka lesz...100 as tuti elmegy rá... ha meg kilesz véve a blokk akkor kiderül, a kuplung is milyen állapotban van. a kinyomóm már eléggé hangos