Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Sza_Sa #83499 üzenetére
Igen, és klímát nem nagyon láttam ott...
Amúgy korrekt volt a márkaszerviz most is, ugye bemehettem eleve, mindent szépen kicseréltek, átnéztek, akkor megmaradt az olajból egy ~0,7 liter nem nyúlták le, hanem ideadták külön, fékfolyadékból is egy pár deci azt is. Ezek ilyen korrekt benyomást keltenek. Persze ha nem megyek be, meg lehet ki se cserélik azt amit ki kellene...
Declare: Igen ezek nem olyan hamar avulnak kinézetben tényleg, mondjuk azért egy új Insigniától már le van maradva.
Kérdeztem másik topikban tiéd helyett mi lesz, gondolom nem láttad, így itt megírhatod.
-
Declare
őstag
válasz
Fandango #83493 üzenetére
(#83492) B-L-A-C-K szep azert ez az insignia, annak ellenere is, hogy azert ez sem mai design már. Valahogy vannak autok, amik baromi gyorsan örgednek, vannak amik kevesbe
Pl egy golf, passat valahogy baromi gyorsan öregszik, de az insignia, vagy a J Astra GTC az nekem tovabbra is tetszik. Meg a H GTC is....el is szorult ma a szivem, pont egy fekete kis H GTC melle parkoltam
-
válasz
Luck Dragon #83479 üzenetére
Az alig turbós nem a 68LE/132Nm verzió volt? A 82 lovas tudott 168Nm-t is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
stickermajom #83491 üzenetére
Én nem, meg ehhez olyan magas szintű hozzáértés kell, hogy nem érné meg az embert megfizetni árban (gondolom).
-
stickermajom
addikt
válasz
ArthurShelby #83490 üzenetére
Nem tudjátok kiírni belőle a figyelést OP-COM-mal? Off autón nekem eléggé melegedett az ellenállás, esős időben száraz folt volt mindkét rendszámtábla led fölött a karosszérián.
Most a K-ban ledes lesz alapból hátul, kíváncsi vagyok a tolató meg a rendszám marad-e hagyományos így is. Az index pl az..
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30 #83489 üzenetére
Ezért kell a minőségi canbus-os led. (biztos van, csak keresni kell) (én még nem is kerestem)
-
válasz
ArthurShelby #83488 üzenetére
Mikor lestem ezeket, akkor a gyári szenzor elég idegesítő volt, így próbáltam olyat keresni amiben nincs. Elvileg a Canbus rendszer jelez az ellenállással ellátott led-re is, mert elég kis darabot forrasztanak mellé. Legalábbis aki eddig tett be ledet, ott hibát jelzett. A rendszámtábla világításhoz terveztem tenni, de már dobta a hibát, így komplett modult rendeltem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30 #83486 üzenetére
Érzékel az mindent, fűszálat is.
Egyébként majd én is akarok jófajta canbus-os ledes égőket tenni a tolatóba, szóval ez engem is érdekel. (azt csak nem nézi egy rendőr, főleg ha elöl gyárilag xenonos a kocsi) -
válasz
ArthurShelby #83485 üzenetére
De ezt etetni kell meg minden. Lufit meg elég egyszer felfújni.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon #83484 üzenetére
Vagy akár így is lehetne.
-
válasz
ArthurShelby #83483 üzenetére
Meg egy lufi ha pukkan akkor már közel van.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tothgera30 #83481 üzenetére
Nem lámpa kell oda, hanem radar...
-
Tolatólámpából ki mit ajánl Astra J-be? Elég gyenge, nem sok mindent látni vele.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon #83479 üzenetére
Illetve az Isuzu verzió szelepfedelén egy irtózatos erőt sugallmazó piros TURBO felirat ékeskedik. Sőt, jó esetben hátul a csomiajtón megtalálható a turbo|intercooler badge is.
-
válasz
bandi0000 #83478 üzenetére
Utánna olvasva DTS azaz csak a nyolcvan ("kettő- négy-hat") lóerős példány az Isuzu ha konkrétan ő lenne a kiszemelt.
Kezdetben 57, később 60 lóerőt tudó szívódízel továbbfejlesztése. Az Isuzu által fejlesztett 82 lóerős 1686 köbcentis, a tulajdonosok által agyondicsért intercooleres motor mellett ez az alacsony turbónyomású, épp-hogy-csak-érezhetően turbós jellegű, a réginél 14 köbcentivel nagyobb és ugyanannyi lóerővel gyengébb csettegő '94-től kerülhetett az Astrák motorterébe. A két motor katalógus szerint egyformán fogyaszt - a gyengébb egyetlen előnye, hogy olcsóbb volt, mint az Isuzu.
Még annyiból tudod meg, ha meg van a könyve hogy 162Nm motornak kell lennie.
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #83474 üzenetére
Nekem ilyen motoros (1.6) B vectrám volt, és az astra sokkal könnyebb, mivel röpíti ezt a kasztnit, így széthajtani sem olyan könnyű. Szerintem jó választás lehet. Az isuzu dieseltől meg nem érdemes félni mert faék egyszerű motor, ami a világból kimegy. Egyszerűen nem tudom elképzelni hogy akármelyiket veszi is az ember , hogy olyan gondja legyen vele ami ne lenne aprópénzből javítható. veszel 200 ért egy kocsit, aztán úgyis van 1-200 ezred ha nagyon kell, kicsit meghekkeled és a világból kimegy..
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Luck Dragon #83475 üzenetére
igen azt hallottam, hogy az isuzu motor nagyon jó, persze a dieselektől tartok mindig, de ha ez tényleg annyira igénytelen mint ahogy mondják, akkor rá nézek
-
válasz
bandi0000 #83474 üzenetére
Régebben írtam erről.
Van egy jó ismerősünk festőként dolgozik és neki is egy f astra kombi , először ő is benzinesben gondolkodott, de végül talált egy nagyon jó állapotban lévő 1.7 dízelest , ez a 85 lóerős Isuzu motoros ha jól tudom.
Mai napig csak a kopó alkatrészeket cseréli . Meg van vele elégedve. Állítása szerint a strapát is bírja , ha a másikba nem férnek el (Hiace)
Akkor ez kapja.Szóval szerintem érdemes ezt az 1.7 Isuzut is fel rakni a listára , ha a kőmíves szerszámokat is látni fog. (Másik topicot olvastam)
-
stickermajom
addikt
Ide is bedobom, hátha Ti vágjátok.
Opel (konkrétan Astra K) és a rá való ablaktörlő (Bosoko) lenne a kérdés.
-
_seth_
veterán
Jól emlékszel
Hengerfej felújítás munkadíja volt 38e, ez csak a hengerfej síkolása, tisztítása, szelepek becsiszolása stb-t foglalja magában + szelepszár szimeringek cseréjét
Ami ezen felül mindenképpen cserés a felújítás során:
-Szelepfedél tömítés
-Hengerfej tömítés
-Szívó és kipufogó oldali tömítés
-Valamint a hengerfejtől függően a víz és további kipufogó köri tömítések, XEV-nél ha jól emlékszem volt egy gyújtótrafó alatti tömítés és egy bypass vízcsőtömítés is.
-Termosztát tömítés
-Vezérműtengely szimeringekValamint szerintem ha már meg van bontva akkor ha komplett vezérlés még nem is tart a cserénél, de egy új szíjat érdemes felrakni.
A hidrotőkéken pedig lehet gondolkozni, hogy zajosak-e vagy sem, az ami még sokat tud dobni a költségvetésen. Én cseréltettem a hidrotőkéket is, bár a régiek sem csattogtak még.A blokk másik kérdés, alapvetően lehet teljes felújításba fogni akkor fúrás is van benne, ha szükséges. Nekem ette az olajat és csepegtette illetve füstölt. A hengerfej felújításnál mondták, hogy a szelepszár szimeringek be voltak keményedve ami egy korábbi vízfelforralásra vezethető vissza, ha csak azok lettek volna kicserélve nálam már jó eséllyel megoldódott volna a füstölés.
Ami miatt viszont érdemes megbontani mégis a blokkot: gyűrűk állapota, nálam már az apró furatok el voltak tömődve, persze, 304e már nem kevés kilométer. A hengerek mérve voltak, hiba nem volt így gyári méretű gyűrűk kerültek bele + kapott egy hónolást minden henger a rend kedvéért. Természetesn a főtengely is át lett nézve, oda is új csapágyak kerültek. Nálam azóta az olajfogyasztás közel 0. Két olajcsere között 1 dl tűnt el, korábban a vége már 1000 km / 1 liter volt. A blokk bontásakor már olyan sokkal nem nő a költség, persze két olajdekni tömítés, hajtókar csapágyak és gyűrűk ára még plusz költség, de ha már meg van bontva...
Csapágykopás: a főtengely, vezérműtengely és más csúszócsapágyas részei a motornak általában úgy kopnak, hogy elsőnek a csapágy kezd el kopni és majd csak utána a tengely, a csapágyon van egy fényes bevonat, ha az már lekopott akkor érdemes mérni a tengelyeket, hogy azok koptak-e, de ha a gyári adatokat hozza akkor nem szükséges feltétlenül felújítani, de ez motor függő.
Ami még szintén fontos lehet a blokk szétszedésekor: mindent alaposan megtisztítani, sarkokban, és az olaj általál kevésbé jól átjárható helyeken sok olajsár le tud rakódni, ez igaz a hengerfejre is. Egyébként önmagában az alkatrészek tisztítása az egész munka egy jelentős része.Hogy egy ilyen közel komplett felújítás mennyibe kerül azt nem tudom megmondani, az alkatrész oldalát mindenki ki tudja számolni, nekem volt egy ismerős szerelő aki megcsinálta olcsón, minden alkatrészt én rendeltem a legolcsóbb helyről, de mindig a gyárival megegyező minőséget és így jött ki 174e forintra a motorfelújítás, ugyanez itt pesten minimum a duplája egy átlagos műhelyben.
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark #83470 üzenetére
csapágy csere megmunkálás nélkül kicsit kókányos
Hát ha nem fordult meg a csapágy a tengelyen és egy 1,6 benzin nem valószínű, hogy hajtogatja a tengelyt, akkor nem is annyira kókányos!
De ha már padon van a motor, fúrnak, gyűrűznek, csapágyaznak, akkor nem árt a főtengelyt is megnézni, de nem szokott vele gond lenni, nem az a tipikus tengelytörő nyomatékú motor! -
Markizmark
addikt
válasz
molnarpeter #83469 üzenetére
Csak gyűrűzés fúrás nélkül elég keveset ér. Ha egy igazi szakszerű motorfelújításba kezd akkor végig kell mérni minden hengert, hogy hordós vagy ovális-e, ha igen akkor fúrás és hónolás jön.
Ha csak gyűrűzés történik és ovális a henger akkor jönnek a gondok, az új kerek gyűrű nem passzol a nem kerek hengerbe és zabálja az olajat + a végnyomás is kevés.
Ha pedig kiveszik a dugót akkor nem árt ránézni a hajtókarcsapágyakra sem, ha azokat cserélik akkor a főtengelyt is be kéne méretni, mert csak csapágy csere tengely megmunkálás nélkül kicsit kókányos.
Csilliókat el lehet szórni ilyenkor.Szerintem csak szelepszár szimeringezés megoldja a gondját, de ha már szétszedik és belefér akkor komplett generál kéne.
(#83468) KrenAtesz Nekem is kb 1l/2000km a fogyásom X14NZ-n, de a XADO mintha csökkentette volna. Viszont nekem semmilyen füstöm sincs se hidegen se melegen. Az enyém valószínűleg "csak" elszórja a főtengely szimeringeknél.
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark #83466 üzenetére
Pár hónapja látom, eleinte kisebbet, akkor még az 5W40-es olajra fogtam, de visszatértem 10W40-re, és már azzal is.. De először láttam ekkorát.. Majd még megnézem, hogy fordulok azon a leejtőn párat, hogy melegedjen a motor rendesen, és akkor mit mutat..
legelek: az lesz a vége, de ha olaj kerül a kipufogó-rendszerbe, egy X16XEL-nél, hosszabb motorfék után, az szinte egyenlő a szelepszár-szimmeringgel..
-
KrAt
veterán
válasz
ArthurShelby #83461 üzenetére
Azt el is tudom fogadni, és nem is zavarna, mióta nálam van, töltök utána, de hogy olyan kék füstöt hagytam magam mögött, hogy egy vietnami falu teljes lakossága elrejtőzködhet benne, azt már nem...
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark #83459 üzenetére
Nem tudom pontosan, mert a szelepfedél-tömítés is meghót' megint, de olyan 0,5l / 1000km...
Víz nem fogy, benzin (pontosabban gáz) fogyasztás ideális (alatt tán egy picivel), pöccre indul, erős.
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark #83457 üzenetére
Indításkor semmi, és melegen sem jön semmi a kipuffból...
-
Jofi81
őstag
Nálam (X16XEL) volt hengerfejezés, 80 ezer. Utána rosszabb lett a helyzet, nagyon ette az olajat, nem ment volna át a műszakin sem. Komplett motorfelújítás lett a vége 240 ezerért. Azóta tökéletes, nem eszi az olajat, nem füstöl. A vizsgán mondta is az ember, hogy nem látott még ennyi idős ilyen motortól ennyire jó értékeket.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
engem is úgy néz ki, utolért az Ecotec 1.6 16V hengerfej felújításos móka.. Tegnap nemtúl meleg motorral legurultam a Hegyalja úton, motorfék + 3-as kombó, majd a végén gázra lépve le"kék"eztem mindenkit magam mögött..
Valakinek volt már ilyesmiben része (talán seth-re emlékszem az XEV-vel), hogy ez miben fáj? Illetve ilyenkor érdemes gyűrűket, főtengely-csapágyat meg ilyeneket cserélni?
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Opel Astra G-be belemenne ez a hangszóró pár?
-
Jofi81
őstag
válasz
ArthurShelby #83451 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Jofi81 #83450 üzenetére
Naviból van navi 600 és 900 is. Illetve van navi650 és 950. A 600 és a 900 szinte ugyanaz, viszont a traffipax pontok csak a 900-ban működnek.
2 rész van:
1. A fejegység, és annak a szoftvernek a frissítése. Ezt valószínűleg fölösleges frissíteni. Én frissítettem, elvileg a gm10.8v208 a legújabb (pl innen is le lehet tölteni, majd kiírni CD-re). Nem tudom, hogy előtte megvolt e, de én találtam egy bug-ot. Ugye ha CD-t játszol le, és kikapcsolod a fejegységet, majd vissza, akkor ugyanonnan folytatja a CD lejátszást. Nálam volt olyan, hogy CD-n volt, elmentem fél órára (lezártam a kocsit, ilyenkor a fejegység idővel teljesen kikapcsol), majd visszajöttem, és a motor indításnál lefagyott a fejegység (ezt csak a CD-nél csinálja, máskor nem).
2. A navigáció (navigációs sd kártya) frissítés.
Itt egyrészt a lényeg a térkép fájlok, amik a kártyán vannak. De a fő része, hogy a fejegység elfogadja navigációs sd kártyának, ehhez a kártyának egy adott CID -del (card id) kell rendelkeznie (ezt nehéz megcsinálni, ez a dolog lényege).Insignia fórumon wonkok van ebben otthon, illetve jófogáson valaki, aki elvileg tud egy olyan fejegységfrissítést is, ahol már nem nézi a CID-et (lehet a 2 ugyanaz, nem tudom). Ő állandóan más névvel hirdet, talán ő az (a telefonszáma nem változik
).
Anno én is árultam ilyet (szóval ilyet használok), ma már nem foglalkozom vele.
Traffipax pontok:
Ezek poi fájlok, de több féle poi létezik (itt az opeles kell, ha kimentesz (exportálsz) egy poi-t látod milyen a felépítése). A lényeg, hogy mozi poi-ként lesznek importálva (a mozinak van kamera ikonja, ami ugye egybeesik a speed cam-mal). Ebből több féle van: magyar véda, európai (scdb), európai magyarított.
Kb mindent elmondtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest