- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #45337 üzenetére
Klima csovet meg keresem, nem talaltam meg igaz azota nem is kerestem
Dupla hogombara azt mondta azert van ketto mert egy vezerli a ventiket egy meg a jelet kuldi a muszerfalba. Hogy ez mennyire van igy azt nem tudom en miota raberheltem a klimahutore azota ugy van, nem szedtem le XD -
-
HoaryFox
őstag
válasz
n0rbert0 #45341 üzenetére
Vaterán vagy egy eladó, aki kézileg, egyedire gyártott szoknyákat árul, ha érdekel privátban megadom az eladó felhasználónevét.
Adott hozzá kis cetlin utasításokat, nem volt egy nagy ördöngösség, de azért leírom nagyjából (meg amennyire emlékszem
):
Váltó:
Keret lepattint, régi rögzítést eltávolítani (nekem végig tűzőgéppel volt oda tűzve, nem szórakoztam vele sokat, körbevágtam óvatosan szikével), teljesen felhúzni kifordított állapotban a régit, gyorskötöző elvág, gombon keresztül lehúzni, majd rá az új ugyanígy (az újban nem gyorskötöző, hanem zsinór volt, amit szépen meg lehet kötni), megkötés, visszafordít, ráhúzni keretre, elején és végén van 2 nyelv, addig kell ráhúzni a szoknyát, keret vissza, eligazítani a szoknyát.Kézifék:
Előtte lévő tárolórekesz ki, lesz egy csavar a kézifék előtt, ami a keretet tartja, azt ki, keretet kipattint, régit eltávolítani (megoldás ua. mint váltónál), újat rá (érdekes, hogy mindkettő okdalán van 2-2 nyelv, a szoknyán meg 2-2 kivágás, de valamiért ez is végig volt tűzővel nyomva), oldalakon 2 nyelvbe oda szépen belebújtatod, keret mehet vissza, csavar is, tárolórekesz is (a szoknya elején lévő nyúlványt a tárolórekesz fogja oda szépen), szoknya igazítás.
Röviden ennyi!
Ui: 1992-es F Astra, nem tudom másban így van-e
-
deicide
veterán
No, 39 ezerből meg is állt az olajcsere.
9000 után cseréltettem, jobb a biztonság. 6L Dexxos2 5W-30 ment bele. -
sasa58
tag
Nem tudja valaki, hogy ha tesztelés céljából lehúzom a lambda szonda csatiját, akkor dob-e hibakódot? Nem szeretnék a hibakód törlésével szórakozni.
-
F_Gergely
őstag
válasz
mohabá 007 #45335 üzenetére
De
-
F_Gergely
őstag
Ja a klíma gondom megoldódott, (lehet mondtam már - ha mondtam már akkor sorry) ugye a klímám működött de kb csak 1 óra után kezdett el hűteni, nyomás értékek jók voltak, gázt nem engedte.
Mondtak nekem ventilátort, szárítószűrőt, meg a fene tudja még mit mint hiba.
Voltam több klímásnál mindenki csak a vállát vonogatta mondván hűt ez (persze hogy hűtött mert mire oda értem 1 órát autókáztam addigra meg magához tért a klíma).
Nos a probléma rém egyszerű volt, (én se gondoltam volna rá) a nyomás a rendszerben jó volt, viszont a gázt lefejtve kiderült hogy maga a hűtőközeg, csak 300 gramm volt a szükséges 700-900 gramm helyett.
Dugulás nincsen, (át lett járatva a rendszer) fel lett töltve a klíma rendesen, most álló helyzetben 5 fokos levegőt fúj, menet közben a leghidegebb fokozaton 1,5 fokos levegőt tol -
Declare
őstag
válasz
F_Gergely #45330 üzenetére
Lehet gumi vagy futomügond is. Nekem a teli gumim volt a szal megynulva igy nem egyenletesen forgott a kerek. Hiaba centiroztak ki, az egyenetlen forgasa miatt egyenetlenül is kopott. Ugyan ezt okozhat rosszul beallitott futomü is.
Persze az is lehet, hogy leesett egy centir suly -
F_Gergely
őstag
válasz
diablo1984 #45329 üzenetére
Alufelnis csak azért döbbentett le a jelenség mert eddig 180-nál is vajpuhán ment a pályán mint egy hajó, mostmeg 140 fölé nem is mertem menni, annyira rázott az eleje
-
F_Gergely
őstag
Tegnap mentem kb 250 km-t a kocsival, és azt vettem észre hogy 140-nél remeg a kormány, ráz az első futómű. Lengéscsillapítók, toronycsapágyak cserélve lettek, de futóműbeállítás nem volt. Lehet ez a baj?
-
haddent
addikt
válasz
sasa58 #45325 üzenetére
Akkor neked más nívód van? Nálam van a rácsos rész, a minimum csík, egy köztes, és egy maximum csík felette a ráccsal, tehát egy osztás nálam 5 dl. Vagy máshogy nézzük
Az ugyanott állás meglesz, garázsban a falig csattig.
trassher hát látod, ez ilyen misztikum kettőnknek is
-
sasa58
tag
válasz
haddent #45324 üzenetére
Próbáld ugyanoda állva nézni. Én már szinte mániákusan nézegetem az olajszintemet és nem sikerül kétszer egymás után ugyanazt leolvasni, ránézésre vízszintesen parkolva. Nagyon érzékeny a jobbra v. balra dőlésre is. Lehet az sem mindegy, hogy leállítás után 5, 10 vagy 15 perc múlva nézed. Tegnap még 3,5 dl hiányt mutatott a maxhoz képest, ma meg csak 2,5-öt (3200 km után). Egy osztás = 2,5 dl
-
haddent
addikt
válasz
sasa58 #45299 üzenetére
Visszatérve az olajosdira, most megtérítettél, megnéztem percre pontosan 5 perc után, fél csík hiányzott a max.-hoz. Tegnap ráöntöttem 1 decit mert olyan kedvem volt, meg mert ugye cserekor csak 4 litert öntöttem bele (ez nem gond, mivel a min és a max közt elvielg 1 liter van, tehát pont a min és a max közé lőttem be a 4 literrel elvileg?), most ma még egyet, ezután megnézve maxon áll. Majd kiváncsi vagyok..
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
BigBlackDog #45316 üzenetére
Idézek:
Kormányszervo-folyadék
"..Feladata a kormányerő rásegítés szivattyúja és munkahengerei közötti hidraulikus kapcsolat biztosítása. Egyes járművek kormányműve közvetlen elektromotoros rásegítéssel rendelkeznek, ezek nem tartalmaznak ilyen folyadékot. Ha a szervofolyadék elhasználódott, habosodhat, ezáltal a kormány tekerése közben rendellenes zajokat hallhatunk. Cseréje 100 000 kilométerenként javasolt. Mivel a rendszerből nem távolítható el maradéktalanul az összes folyadék, a cserét érdemes kétszer egymás után elvégezni..." -
BigBlackDog
veterán
válasz
diablo1984 #45320 üzenetére
Lehetséges, hogy rákérdezek, bár túlzottan sok hasznát nem látom még (legfeljebb megtudom, hogy már nem mostani hiba, hanem tényleg régebb óta elő-elő jön). Még mindig járatom az agyam, hogy mi miatt lehet (és mit kell cserélni), egy dolog jutott még az eszembe. A "nevezetes" indulás előtt sikerült lefulladni, abból az állapotból történt egy restart. De emlékeim szerint a restart után, mintha lett volna még néhány másodpercig rásegítés és csak azután ment volna el 5-10 másodpercre, majd megint vissza. Mindegy, napokban elgurulunk szerintem egy szerelőhöz (addig meg nem nagyon lesz használva a jószág). Köszönöm a segítséget!
-
mohabá 007
aktív tag
Ma délután megint alábujtam.Korábban ezt írtad: "... amikor visszatették a bölcsőt, odacsípték a tűzfalhoz…az anyós oldalon keresd és a bölcső felett van, alig látszik, kb 2-3 centit áll ki a tűzfalból, rajta egy gumicsővel…"
Eddig Én a tűzfalból kijövő vékony gumicsövet kerestem,amibe vékony merev drótot kell szúrkapiszkálni,ha dugulásos fennforgás lehetősége áll fent.Sehol senki nem említette,hogy: Wazze!! Egy min 1/2colos vastagságú pipa alakú gumicsövet keress!
Én most megteszem: Ilyet kell keresni:A „ gumipipa itt található „
Így néz ki feltéve a helyén.
Ha aláfekszem alulról így látom
A kép jobb oldalán látni a kipuf csövön lévő lambdaszondát.Ezek után szerintem könnyebb megtalálni.
Röviden ennyi. -
diablo1984
veterán
válasz
BigBlackDog #45318 üzenetére
full balesetveszélyes, mert kis újjal akarod tekerni, mert úgy a normális és csak erőszakkal fordul, erre készülni nem lehet, tehát ha jön a kanyar és te meg mégy egyenesen, kész a baleset. akitől vetted hívd fel, mert akkor valszeg ő is tudott erről a hibájáról, gondolom nem eladás után 90km-el jött elő először.....
-
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #45318 üzenetére
Kizárt. Pont akkor kell a legjobban.
-
BigBlackDog
veterán
Hát, nem tudom, hogy ennek örüljek, vagy búslakodjak.
Alacsony fordulat és nagy terhelés (indulás miatt) miatt nem lehet egyébként, hogy a szervó rásegítés "kikapcsol"?
Igazából legszívesebben azt mondanám, hogy nem akarok foglalkozni vele, csak nem jön elő többször, de kb. 90 km-et mentünk a kocsival a megvétel óta és nagyobb sebességnél, esetleg kanyarban eléggé balesetveszélyesnek érzem ezt a jelenséget. Más hiba viszont egyelőre (kopp-kopp) nincs. -
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #45316 üzenetére
Ha a nívó beleér, minden ok. Én amikor megvettem, nem hogy a minimumon, de a tartályban is alig volt. A milyen való bele kérdést szakboltban megmondják, én is úgy vettem. Az A zafira és a G astra elég gyakori jelensége az az izzadás. De úgy néz ki nálad máshol lesz a hiba.
-
BigBlackDog
veterán
Szóval megnézve a szervóolaj tartályát. A kupakon van egy nívópálca, annak az alsó 1-1.5 mm-es része volt olajos. Jól sejtem, hogy nem ártana után tölteni?
1. Ha kevés van benne, akkor miért fogyhatott ki belőle az olaj?
2. Mivel illik ilyenkor után tölteni (előéletét ilyen mélyen nem ismerem, fogalmam sincs, hogy milyen olaj van jelenleg benne)? -
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #45314 üzenetére
Ha folyamatosan villog, nincs hiba. Gyújtáskor csak azért világit, hogy lásd, működik. Ha beindítás után elalszik, akkor minden rendben. Szervónak tudtommal nincs is hibakódja.
-
BigBlackDog
veterán
Köszönöm, ránézek akkor, ahogy visszahűlt. Relatív poros, annyira jól nem látom sajnos.
Megnéztem akkufeszültséget is (esetleg nem-e a generátor nem bírta szuflával ellátni a szervószivattyút), de 12.99 Volt.
Hibakód kivillogtatás viszont nem túl egyszerű. Ha először ráadom a gyújtást, majd leveszem, benyomom a fék- és gázpedált és újra ráadom a gyújtást, akkor villog, ameddig fel nem engedem a pedálokat (25-30 villanás biztos volt szünet nélkül). Bármi egyéb módon próbálkozok (pl. kocsiba beülök, gáz, fék benyom, majd gyújtást ráadok) kigyullad az ikon és el is alszik néhány másodperc múlva. Ez természetes? -
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #45312 üzenetére
Elég magasan, a nyakán van a min-max. Ha nem túl koszos, onnan is látod. Ha a nívó nem ér bele és a min. alatt van, akkor töltsd utána. Kormánymű szeret izzadni, de gazdaságosabb utántöltögetni, mert a bontott is 100 környékén mozog.
-
BigBlackDog
veterán
-
beg
veterán
válasz
BigBlackDog #45309 üzenetére
Szervótartály hogy áll folyadékkal? Tűzfal anyós oldalán találod. Kupakban a nívópálca, annak olajosnak kell lennie.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #45309 üzenetére
Amit még elfelejtettem, hogy a műszerfalon semmi hibajelzés nem gyulladt ki, teljesen normális állapotot tükrözött.
-
BigBlackDog
veterán
Ha már így a szervó témánál tartunk, kérdeznék egyet ismételten.
Szóval következő volt a szituáció a (A) Zafirával. Enyhe emelkedő, indulás alacsonyabb fordulaton, kis gázzal (klíma is ment, de egyáltalán nem volt fulladás közeli állapotban), majd 10-15 méter múlva fordulnék balra a sarkon. Tekerném is a kormányt, de mintha végállásban lenne, viszont a kocsi egyenesen megy. Kicsit jobban belekapaszkodva már elkezdett fordulni a dög, sikerült is bevenni a kanyart szervó nélkül. 10-15 méter haladás után szépen fokozatosan elkezdett visszajönni a rásegítés. Előtte, utána semmi baja. Eddig még nem láttam, tapasztaltam ilyet, kicsit meglepett. Mi lehet az oka, illetve mi lehet a megoldás? Egy ilyen eset után mennyire kell felkészülni, hogy véletlenszerűen elmegy a kormány szervó rásegítése? -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #45306 üzenetére
Ha valóban ilyen sokat fogsz menni vele akkor nem kérdéses az "olajkályha" megvétele.
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power #45304 üzenetére
Igen, talán az évi 10e km-es céges autó nincs annyira lerúgva, sőt.
Éppen számolgattam, hogy ha Pécsen lesz munkám és be kell járnom minden nap Mohácsról (37km pálya + főút+város) ×2 az kb 100 km naponta. 26000km-t mennék éves szinten, akkor már dízelre kell majd váltanom. Amúgy is idén nyáron eldöntöttem, hogy a következő TD lesz és klímás.
-
Darkstile
csendes tag
Sziasztok ! Opel Combo 1.3 cdti 2006
Kivittük autópályára a combot és azt tapasztaltuk ,hogy a kilométer nem haladja meg a 120km/h -rát és a fordulat pedig a 3500 RPM et sem ... mi lehet ennek az oka ??
Talán ami még fontos lehet hogy az autó Hollandiából lett behozva!!
lehet hogy ott bekorlátoztak valamit ??
előre köszi a választ ! -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #45303 üzenetére
Amúgy persze tök átlagos. De egy céges autónak messze nem sok. Ami nekem jó.... jobb mintha 300e km vettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest