Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunwar
tag
A CRT monitorjaim sajnos a selejtezés áldozatai lettek,volt amelyiknek a színe is elment már,vagy zöld képet adott vagy kéket.A kábelei megtörtek,stb. Nem igazán voltak jó állapotban már,és sok helyet is foglaltak bizony,ééés még nagyon nehezek is voltak.
Aztán betelt a pohár...
Nah az Athlon 2 -is megér egy misét,meg az a P1 is. HA jól emlékszem,az Athlon2-t borzalmas volt hűteni,nekem 2 ventit is csapágyasra hajtott, A P1 meg borzalmasan válogatós a memóriával,van hogy elsőre nem is indult.
Ezeknél a régi retró hardvereimnél már vagy a táp fárad már el,a kondenzátorok benne és az alaplapon is szintúgy,a VGA-k is pedig azért az az 8XAGP nem rossz éppenséggel
...szóval a végét járják már nálam ezek a hardverek,egyéb oxidációs problémák,szereléseknél a műanyag kábelek törnek,csatlakozók is,stb,stb.1-2 év szerintem és GAME OVER.
Jó móka volt! -
inc3gnito
csendes tag
Windows 11 et el kell felejteni,lassan már gamingre is. Cachyos linux alatt játszok steamen proton-cachyos el ami mérföldekkel jobban optimalizált Cpu ra illetve Gpu ra is mint a windows. Cronos new Dawn Fsr 4.0.2 vel radeon rx 7600 xt 16 gb vga kártyával stabil 60 fps high beállításokon úgy hogy 80 % on megy mangohud alatt a gpu,tehát robbanásoknál marad még benne potenciál. a ryzen 5 5600 x es cpu m 30 % on megy játék alatt. Na ezt nevezik optimalizációnak!
-
NyalokAA
senior tag
Az Enhanced változat került a kezeim közé tavaly. Hatalmas élmény volt
Utána jött a 2033 meg a Last Light. 2025-ben se szúrták a szemem amin meg is lepődtem.
Néztem később pár videót lore és hasonló témában . Exodusból voltak jelenetek csak pislogtam. Le kellett ellenőriznem , hogy nem e véletlenül az alap verzióval játszottam... Az Enhanced színvilága teljesen el van cseszve ( Oled + Hdr se segít rajta ) Az alap verzió sokkal sötétebb árnyaltabb annyira más a hangulata mintha nem is ugyanaz a játék lenne. -
Hunwar
tag
válasz
heavygrip
üzenetére
Azért azt senki se felejtse el,hogy minden konzolos játék PC-n íródik...
Sose lesz egy konzolba annyi kraft és lehetőség mint egy PC-ben.
A PC egy nyílt világ...!
Drága,drágább?Igen.Több baj van egy PC-vel?Igen.STB,de több a lehetőség is benne.1995-óta nyomom a billentyűzetet és kattintom az egeret,de ezt már nem adnám fel.
-
heavygrip
senior tag
Én Series X -en játszottam vele elsőnek a végleges verzióval - valamikor 2022 nyarán vehettem meg mindenféle kiegészítőjével együtt pár forintért - és hát nekem akkor pazar volt a látvány, hiába hogy 1080p és 2160p között skálázódott a játék valami eszméletlen szép a mai napig.
Pc -n is megvettem - illetve az összes Metro -t is - de ott a "sima" Exodussal toltam magas képfrisítéssel inkább.Erre leszek nagyon kíváncsi,mit hoznak ki a Series X -en belőle.
-
shotika
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Exodus Enchanched maga is egy válaszható opció, és sajna nem is sikerült jól - nem az optimalizáláson csúsztak el, hanem konkrétan fos színű lett a játék. A Resi 2-3-7 is kaptak utolólag RT-t, ott is hasonló problémák voltak.
Nekem nem az RT-vel van bajom, hanem azzal, ha rosszul implantálják. -
Hunwar
tag
Aki szeret retrózni,márpedig én igen,mert nem most kezdtem a PC-vel foglalkozni...és van pár 8-10+ éves gépem is,VGA szintúgy,így jó móka és szórakoztató.
Igaz régi CRT monitorom már nincs,de ez az 1500Ft-os LCD monitorom még van,VGA-DVI csatlakozóval.Amikor megunom ezeket az új dolgokat,akkor megyek és Medal of Honor Allied Assaultotzom,minden kiegészítővel együtt,1024x768.
...és még sok más régi játékot
Jah és igen,ez a METRO 2039 , tetszik is meg nem is.Mint minden mai játék,grafikára csili-vili,de majd lássuk meg mi van mögötte tartalmilag.
Nálam még mindig TOP 1 Best game : Red Dead Redeption 2. Azóta nagyon semmi....
-
D.Va
őstag
Mostanában divat lett újra a CRT, sokan állítják hogy jobb az élmény rajta gamelni mint egy OLED-en, így visszaszoktatnak minket a CRT-re és az 1024x768-ra az NVIDIA és a játékgyártók.
Amúgy brutál ez a trailer, szerintem 5 éve néztem utoljára végig bármilyen trailert, de ez odab*
-
MikeWazowski
veterán
Tuti elővétel. Remélem egy 5060TI 16GB elég lesz mediumhoz...
szigorúan 1080p-be. 
-
negro
őstag
Sose volt konzolom. Csak is PC. Hiaba a mostani helyzet de nem. Kinottem mar reg azt, hogy egy szamomra "varos" jatekot mar megjelenes napjatol kotelezo jatszanom mert osszedol a vilag ha nem. GTA 4-5 pl. bar ott ~1,5 evrol beszelunk. Itt elek a gyanuval lehet tobb lesz. Csak hat nehez elkerulni spoilert ennyi ideig.
-
scdlsc
senior tag
Hogy értitek, hogy kikapcsolhatatlan a ray tracing? Mármint az látom, hogy az Enhancedben nem lehet, de az eredetiben sem?
-
myckey
veterán
Nem Te vagy az egyeduli jatekos, akinek elavultabb a gepe, az ujabb programokhoz..De pl. ilyen komponens arazassal...hat bassak meg magukat , marmint nem a jatekfejlesztok.

A vegen meg konzolba kell invesztalni, PS be...lassan annyi lesz egy tisztesseges memoria csomag, mint egy "jatekgep".
Nalam jobb a szitu, de itt is kellnene memoria meg igazabol elegge regi mar a CPU+lap, is.
* Tobbe kerul 32 gb Memoria, mint a cpu es lap, tulzassal...Verlazito.
ON,
METRO jatek johet, remek hir ! A szeria rajopngoja vagyok, es Steam az osszes megvan, felujitva is
-
negro
őstag
Remek... talan a valos 2039-ben ki is tudom majd jatszani.
A 8 gigas RX580 nitro nem sokat tudna mit kezdeni vele. Persze uj gep is kellene melle komplett de hat ilyen irrealis arak menten nem vagyok hajlando kolteni. Bar ezzel mar 5 eve is igy voltam... jobb nem lett a helyzet. -
heavygrip
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
A Metro Exodus Enanched-re való tekintettel szerintem kikapcsolhatatlan lesz.
Jó lenne egy kapcsoló és akkor nem kéne sz*rrá butitani a grafikát - mint pl a Doomba is - hogy értelmes FPS -el toljad a játékot...Én úgy játszom pl a fentebb említett játékkal - mivel Xbox Anywhere támogatást kapott - hogy PC-n 1080p/Fsr Balnced/Médium beállítás... Nyilván hányadék a grafika de legalább meg a 120-130 FPS. Ha meg ugye a látvány kell, low FPS -el akkor ott az Xbox és tolom azon. Megjegyzem lehengerlő munkát végzett Xboxon az optimalizálással az id.
Hunwar hátha meg emberelik magukat,de valamilyen szinten igazad van, kinek adják majd el az RTX 8090TI-t ha már egy "mezei" RTX 7090TI-n is futni fog - tegyük fel - natív 720p-n

-
hokuszla
senior tag
dlss 5 ráfér
-
heavygrip
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Jah, ez ma a trendi ugye...
Amúgy elég jól néz ki. Remélem meg tanultak optimalizálni, főleg a jelen memória és a kialakulóban lévő maradék hardver krízisre...
-
gainwardgs
veterán
Ebben is kikapcsolhatatlan lesz a gaytracing
-
shotika
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Imadtam az elso 2 Metrot, de az Exodust elveztem a legjobban
-
inc3gnito
csendes tag
Jó game lesz ez! 16 gb vram felkészül!
-
Yodafon
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
en elkezdtem jatszani, de csak a legelejeig jutottam, a rosszul idozitett feliratozas sokkal jobban felkurt
-
gainwardgs
veterán
5090 felkészül
-
Yodafon
őstag
Na, akkor meg pont lesz idom kijatszani az elozo 3-at
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000, 17,3 27% ÁFÁS
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4634
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó móka volt!
Utána jött a 2033 meg a Last Light. 2025-ben se szúrták a szemem amin meg is lepődtem.
szigorúan 1080p-be.

biztos jobb lesz mint a stutterfest unreal5