Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
Ez szerintem nem rossz ár: [SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 9070/ Gaming/ 16GB/ GDDR6 11349-03-20G] - 298k (aki regisztrálva van szinte mindig van 4000Ft-os kupon amit el lehet rá lőni) plusz Smart-al ingyenes a szállítás
-
zsirfecske
addikt
én csak pislogok ezeken a számokon (fogyasztás és temp, 2000+ venti rpm-ek, 400k körüli xt árak stb).
most nyomtam bő másfél óra poe2-t 1440p max beállításokon 100+ fps körül végig a kis csotroga 2 slot-os reaper 9070-nel. ok, ez egy real world mérés, de amúgy is csak nem hardcore játékra használom a karit
ilyen értékek lettek közben:
full stock kari, teljes kussban, 932 rpm átlag / 1322 rpm max venti fordulat, 165w átlag / 220w max teljes fogyasztás, 371w max spike, miközben a max hőmérsékletek: 78 fok hotspot / 60 fok gpu / 87 fok memory.ennyike, a nem nagy igényemnek ez a kari totál megfelel jelen helyzetben 299k-ért
-
válasz
easy...rider #1527 üzenetére
Topicjaban valaki berakta kitesztelte a kartyajat uv -power limit memoria tuning stb ugyan azt a pontszamot tudta elerni mint stockon 250w-bol
. -
tray86
tag
válasz
Zilko87 #1521 üzenetére
Szia! Ugyanezt a házat használom, valóban max. közepes szellőzésű, de én szeretem a minimál design-ja miatt, nekem az egész lakásom minimal design-os (fehér, szürke, fekete)😅
A ház légáramláson az sokat segít, ha a front panel melletti két oldalsó porszűrőt kiszereled + beépíted a plusz ventit a frontra, amit írtál.
Ahogy korábban is írták, adrenalin szoftverben mindenképp -15% power draw és -75 mV-el kezdenék (memoriához enhanced performance, azt nem húznám).
Ez stock teljesitmenyt hoz 260W fogyasztással, de a memória tuti 4-5 fokkal hűvösebb lesz.Ha fagy, akkor -50 mV.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
Feljebb beszéltünk a kártya spikejairól, amik elérhetik a 500W-600W-ot is. Én nem biztos hogy nyugodtan használnám 650W-os táppal folyamatosan maxon terhelve.
-
shad83
csendes tag
válasz
Ha 300w a cél akkor egyszerűen csak állítsd be az adrenalinban a "favor efficency" presetet. Megnéztem furmarkban, mit jelentenek ezek az alapbeállítások:
efficency = 300w
default = 315w
performance = 330w -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
akiknek van 9070 XT kártyájuk, milyen alul feszültség beállításokat használtok és milyen TBP értékeket értek el? meg milyen kártyán?
és milyen teljesítményt tapasztaltok?fontos lenne nekem hogy a gyári ~300W körül maradjon a kártya. kíváncsi lennék hogy ekkora fogyasztással milyen teljesítmény hozható ki.
(600W-os tápom van, a gép többi része 150W-ot eszik max, +300W VGA az 450W lenne, az éppen jó szerintem)
láttam írtatok sok indent, de ezt nem sikerült kikövetkeztetnem eddig. ha tudnátok ebben kicsit segíteni nekem, azt nagyon megköszönném!
azt amúgy látjátok hogy a gyárilag OC verzióknak mennyivel lehet alapból emelve a feszültsége? mert ha valaki a referencia modellhez hasonlító példányt tud beszerezni, akkor ott lehet alacsonyabb az alapfeszültség és akkor neki lehet nem is jön össze annyi alulfesz?
bár lehet csak az OC órajelekre adja meg a BIOS a + feszültséget.
(keresőszavak
undervolt, under volt, alulfesz, feszültség, powerlimit, power limit, TBP,)
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
Zilko87 #1521 üzenetére
Hát sajnos ez a hátránya a "zajszigetelt" házaknak, hogy a kicsit is combosabb komponensek zajosak lesznek benne, mivel nincs normális légáramlás.
Plusz venti nem nagyon fog segíteni, mivel nem az a szűk keresztmetszet.Kártyán amit tudsz segíteni:
power limit -10-15% kezdésnek
mag feszültség: -50mV
tesztelésha bírja a feszültséggel mehetsz lejjebb mondjuk 15-20-as egységekben
illetve ventire be tudsz állítani fix profilt hogy ne süvítsen, majd arra figyelj hogy a GPU hotspot hőmérséklethez igazítja a fordulatot.
-
RobbyJr
őstag
-
Zilko87
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült végre kipróbálni az asus prime xt-t. Klasszikus plug&play ember vagyok, szóval nem méregetek semmit...
A kártya fűt mint az állat, közben süvít is rendesen, fülessel nem zavaró.
Hozzáteszem egy pure base 500-as zajszigetelt házban van, elöl egy és hátul egy venti kíséretében.
Több óra F124 közben végig 314 watton ment, 60fok körüli gpu, és 90fok memória hőmérséklet melett.
Ez így vállalható, vagy kellene vele foglalkozni?
A ház kap még egy plusz ventit előlre meg felülre is. CW egyátalán nincs, a ventiknek sincs rossz hangja, de ebben a zárt házban elég szélzajos a kártya.
Egy adrenalinos alap uv-ra vevő lennék, de teljesen vakon vagyok a témában ebben tudnátok segíteni? -
sagit
veterán
Első gyors nekifutásra
Time Spy Extreme:
Alapon: 14187 315w
Ram Fast timing + 2650 MHZ : 14418 315w
-100mv+ram: 15062 315w
-10%power limit: 14710 285w
-20%power limit: 14294 254w
most egyszer így hagyom és fut a furmark de elég meggyőző
a 7900xt jól meghúzva 350-360w ból tudta ezt a 14000 párszáz pontot és fűtött mint az állat -
sagit
veterán
Üdv itt,
Egy XFX MERCH 310 7900 XT -t cseréltem Sapphire PURE 7090XT-re tegnap.
Mik a tapasztalatok sweetspot/undervolting terén?ITX hazikóban van, ugy gondolom így elsőre nekem elég a stock telljesítmény, de szeretném ha kevesebbet fogyasztana
-
Chaser
legenda
ufőéknál "dagad" a készlet
a gb már este is megvolt
az meg hogy egy táp bronz/slver/bármi nem releváns abból a szempontból, elég-e egy adott vga-hoz a teljesítménye mellett) konnektorból mennyit ránt ki a végén, ezt jelenti a hatásfok
bronzból is van jó minőségű, goldból is tré -
MaddeNNNN
őstag
válasz
SirRasor #1513 üzenetére
Ezek pillanatnyi spike-ok, de minden egyes spike teszteli a tápod védelmeit. Plusz ehhez még add hozzá a géped többi alkatrészének a fogyasztását játék alatt és rögtön eléred a tápod korlátait.
Én még mindig azt mondom, jobb most kiadni 40-50k-t egy normális tápra, mint később bánni hogy nem tetted meg. -
SirRasor
addikt
válasz
MaddeNNNN #1494 üzenetére
Nem mondom nem értem a helyzetet
Játszottam egy órát és igaz, hogy néha felugrott a fogyasztás 160w-ra, nagyrészt 90-100 körül volt. Erre a max 432w volt. Kb. mint uncapped superposition alatt. WTF?
Na mind1, ez még mindig 550-ön belül van, de maradok a -30 power limitnél -
RobbyJr
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1511 üzenetére
Annyiért igen
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
zsirfecske #1509 üzenetére
Szerintem a Foxconn. Régen legalábbis mintha úgy lett volna... Meg annyira nem lutri, egyik legnagyobb helyi bérgyár, kb az összes pl alaplapon levő csatlakozót is ők gyártják.
-
zsirfecske
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1506 üzenetére
jó ezen nem veszünk össze, akkor pontosítva: szerintem alfa verzióban maguknak készül ES, de a ref-et mindenképp legyártják valamilyen mennyiségben, amit a partnerek is kapnak, és ami alapján tervezik a sajátjukat. aztán ha úgy van, a ref is piacra kerül de eddig mindig csak inkább az elején, aztán hamar kifogy mert korlátozott számban készül. amúgy jó kérdés, hogy ki gyártja a ref-eket, nekem volt 6700xt amd-től közvetlenül, de pl alzában lehetett venni sapphire/powercolor stb brand neve alatt ugyanazt. az is lehet hogy egyik aib gyártotta és a többi csak terjesztette saját név alatt, de az is hogy többen gyártották. aztán persze lehet hogy ES és végleges ref között még vannak kis szériás iterációk, vagy nincs is igazi globális, sorozatgyártott ref, mint ahogy most látjuk. sőt, most az amd nem csak hogy nem vett le az aib-k válláról terhet, még jól meg is szopatta őket az árvariával, meg korlátozott rebate kavarással.
-
Land
veterán
Taichi ha jól látom elfogyott.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
zsirfecske #1504 üzenetére
amúgy meg nyilván mindig van valamilyen ref kártya, az amd mérnökök azon tesztelik a vasat
Ez így pont nem igaz. Amin a vasat tesztelik és mindig van, az a mérnöki mintapéldány [Engineering Sample], a referencia dizájn az, amit arra csinálnak, hogy a partnereknek legyen egy olcsó alap kártyája. Részben azért is olcsó, mert a tervezési költségeket leveszik a partnerek nyakából, csak gyártani kell. Míg a prémium modellek felárát az adja, hogy azt saját költségen kell megtervezni, kifejleszteni az AMD áűltal biztosított információk alapján.
-
zsirfecske
addikt
válasz
furdancs #1503 üzenetére
hehe, bevallom ezt már én is akartam linkelni, annyira kategorikusan volt kijelentve az elenkezője
amúgy meg nyilván mindig van valamilyen ref kártya, az amd mérnökök azon tesztelik a vasat, kérdés hogy a prototípus kicsiszolása után csinálnak-e kis vagy nagyobb szériás sorozatgyártást is. most vsz az előbbi volt, sff-be érdekes kari lenne, de vsz nem fogunk látni belőle eu-ban nagyon.
-
pluhi
tag
válasz
zsirfecske #1497 üzenetére
Ez nem coil, rpm arányos, és semmilyen formában nem reagál az FPSre.
3400-ig pörög.
Amúgy átvert az adrenalin. Ez alapján gondoltam 30%-nak a minimumot, de valójában 25%, 865 rpm körül. -
pluhi
tag
Elküldtem ennek a Steven Sunnak is már. A 2400-as dolgot eddig nem is vettem észre, mert a közelében sem jártam még, de van az is.
30% rpm: https://youtube.com/shorts/pHerfwlNrBY?si=Ef3lreJEjde5nOTs
Around 2400 rpm it starts rattling: https://youtube.com/shorts/OH-Vmf8dcXc?si=_kzQ2D8QpBBZy8Fw -
zsirfecske
addikt
jó kis háttérmagyarázat az árakra
Land:
uh itt van tényleg jó sok videó, bár tény, hogy nem annyira hallani ki a legtöbbjén a hangot, csak azt hogy valami nem ok. -
zsirfecske
addikt
biztos hogy nem tekercs hang ami pont a hátsó ventinél van? én anno cseréltem egy arctic p12 a-rgb házventit ami leghátul, közvetlenül a vga vége mellett volt, mert felőle hallottam csapágyszerű zajt. aztán kiderült, hogy nagyon fura cw hang volt ami pontosan abból az irányból jött, legalábbis a fülem úgy hallotta. nagyon halk, szinte csak közelről hallható neszekről beszélek.
nyilván engem is érdekel az ügy, ugyan sima 9070 reaperem van, de ugyanaz a venti része, és ez már a második hibajelentés itt. mondjuk az elsőt nem is értem:
"2200-2400-tól hangosan kerreg", nekem abszolut max 1700 rpm-en megy, nyilván más a tbp, de akkor is soknak tűnik. meddig pörög egyáltalán ez a 3 kis kerregő rajta? -
pluhi
tag
Szintén zenész, nekem a hátsó szar, de nem kerreg, hanem magas frekvenciás csapágyhangja van, vagy nemtom. Mintha súrlódna valaminek. Japán ball bearing my ass. Nálam már 30%-on hallani, de nem olyan horror, hogy most emiatt elálljak. Pláne, hogy coil whine az nulla, amit ugye amúgy elég esélytelen megszűntetni ellenben ezzel. A 2 slot méret is kell, max Asusra tudnék váltani vagy ebből egy másik. Majd nézek valami fan modot ehhez valamikor.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
ASRock Taichi-ról nincs valahol PCB analízis? Hiába keresek, egyszerűen sehol se találtam...
-
RobbyJr
őstag
válasz
BoneDragon #1483 üzenetére
-
Land
veterán
-
Land
veterán
válasz
BoneDragon #1456 üzenetére
Vajon egy 750W Gold táppal ezt be szabad vállalni úgy, hogy 850W-ost ír hozzá?
Van 12V-2x6 pin kábelem a táphoz. -
MaddeNNNN
őstag
válasz
Grat hozza!
Nagyon mozgatja az en fantaziamat is, de nincs panaszom a Red Devilre ugyhogy majd megnyugszom. -
monguz82
tag
válasz
BoneDragon #1464 üzenetére
Maximum a 8pines csati lesz kevés azon
Csini cicó, jó dolga lehet -
Floyd80
addikt
válasz
BoneDragon #1466 üzenetére
Ez jó hír, hogy a lengyel piac is elérhető és van megbízható shop.
Garilevél rendben van, mennyit adott?
-
kicsako
őstag
válasz
Kitől rendelted a Tacsit? Na meg a macskáról több képet!
-
monguz82
tag
válasz
az a táp márkájától függ, de legrosszabb esetben nem fog képet adni
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BoneDragon #1459 üzenetére
Abba még egy videókártya se döglött meg, hogy nem kapott elég áramot. A fordítottja veszélyesebb.
-
SirRasor
addikt
válasz
BoneDragon #1459 üzenetére
Végeztem a teszteléssel, most már csak játszom vele. Eddig nem láttam 110w fölé menni a TBP-t, amihez még a jelenlegi táp is overkill
-
válasz
Grat
Tacsi a legtöbbet tudja felvenni, de hát lehúzva leeht hogy nem crashel.
Én nem raknám be. -
SirRasor
addikt
válasz
550-essel hajtom az XT Hellhoundot
Igaz jelenleg -30 Powerrel, de 0-val se volt gond rövid távon.
212w vs 303w.
Szóval nem lesz gond, ha nem noname a táp. -
Sundesz
addikt
válasz
Na ez szuper és meglepő.
-
BoneDragon
veterán
Megjött a Tacsim!
Nagyon pozitiv csalódás volt az eladó!
3 munkanapon belül megjött a rendelésem, pedig kedd környékére irta.
Ráadásul drágábban rendeltem, mint a mostani ára, irtam az eladónak mi lenne ha....és vissza utalta a különbözetet is!
Macska már approválta.Már csak az a kérdés be merjem -e rakni az 500 wattos tápomhoz, mert az új jövőhéten érkezik.
-
válasz
TESCO-Zsömle #1447 üzenetére
Tacsi ritka meg, ide a proshopba popolt ma Nitro,TUF,Devil,Hellhound
Darabszamok 1,1,1,2 -
Hiei555
aktív tag
válasz
Egyébként ha közel lakok a határhoz és berendelem szlovák alzán, ottani alza boxba(mivel át magyarba nem hozzák azt sem) az működhet nem?
-
Land
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1450 üzenetére
Ide már lóf@sz sem jut. Múltkor is csak a szlovákoknál volt.
-
RobbyJr
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1450 üzenetére
Sajnos.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
360k + szállítás. jóféle
-
RobbyJr
őstag
válasz
Jó lenne, ha lenne nálunk
-
TESCO-Zsömle
titán
-
csidera
lelkes újonc
XT-khez találtam egy ilyen táblázatot, néhány plusz infóval.
-
BaLee
addikt
Van valami összesítő, hogy melyik gyártó melyik kártyáján milyen tápcsatlakozó van?
Bocs, ha vótmá.
-
TUF XT van már valakinek?
-
RobbyJr
őstag
Felkerült 2db RX 9070 / Alza.
-
hajbel
addikt
-
Plague1
tag
válasz
BoneDragon #1429 üzenetére
Hát szerdán megtudjuk, hogy 9070xt vagy féltégla
-
zsirfecske
addikt
válasz
hokuszpk #1430 üzenetére
bakker ez elég meglepő infó
mint pl ez a jayz2cents videó, felvet érdekes dolgokat. msrp vs drága karik power limtjei (ebből is kéne egy táblázat), meg hogy mennyit is keres (bukik?) egy aib egy karin stb.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
BoneDragon #1398 üzenetére
nemcsak a Devil.
gyorsba.** + Pulse Dual fan - Asus a Quicksilver meg hol XFX, hol PowerColor
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tranceplanet #1395 üzenetére
hm. a Red Devil mióta XFX zsuga ? hm.
** jobban megnezve az Asus is gyártja.
valamiért aszittem a Powercolor top zsugája, de ezekszerint mindenki top zsugája -
Floyd80
addikt
válasz
BoneDragon #1425 üzenetére
-
Sundesz
addikt
válasz
BoneDragon #1419 üzenetére
Itt mindig előre kell fizetni?
-
Land
veterán
válasz
BoneDragon #1421 üzenetére
És ez külföldről (vagy honnan küldi az Allegro) jobb kártya, mint az XFX Mercury, mely 400k Ft körül megy?
-
Land
veterán
válasz
BoneDragon #1419 üzenetére
Ez az Asrock csúcsa?
-
BoneDragon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1418 üzenetére
Allegro
Nem linkeltem, mert nem tudom mennyire megbizható az oldal, nincs tapasztalatom vele. Jövőhéten kiderül megjön-e és mit kapok. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BoneDragon #1416 üzenetére
-
BoneDragon
veterán
Na ezt is lehet majd tesztelni.
Half-Life 2 RTX | Demo with Full Ray Tracing and DLSS 4 Announce -
BoneDragon
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #1413 üzenetére
Nekem kedden jön a Tacsim. Kár, hogy jövőhéten nem leszek az országban...
-
válasz
TESCO-Zsömle #1413 üzenetére
Nem nincs, TPU mar bent van a hofok meg tuning listaban.
-
Puzzony
tag
Tegnap délután megjött a Reaper 9070XT-m, csak bepattintani volt időm, meg stresszeltem némi 100%os járatással. core +250mhz, memória 2800mhz, -75 mv stabil, memória ~76 fokon 2120-as rpm-el (full nyitott ház). Coil whine nincs, 2000 rpm alatt nem is hallani a ventiket. A max power 336w körül állt meg.
Nem fröccsöntött, tisztességes iparosmunka a kártya fizikailag is, kisebb és vékonyabb mint a TUF 3080-asom volt, arról nem beszélve mennyivel halkabb is.
Teljesítmény tekintetében kiderül a továbbiakban, CP2077 benchet futtattam vele, 1440p minden maxra húzva, FSR 3.1 quality RT psycho (PT off) 90 fps körül volt a mért átlag.
Első tapasztalatok alapján tudom ajánlani, nem kell félni attól hogy "alsó polcos". Egyedüli bánatom hogy nem három csatis. -
Hiei555
aktív tag
Amúgy az Asus Tuf 9070XT az hogy h 3x8pin a power de mégis kevesebb a max power mint a többi nagyobb kártyának? Ha jól látom a többi 3x8 as 340w meg ilyenek nem?
-
RobbyJr
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1406 üzenetére
Hűűű, annyiért jó.
-
TESCO-Zsömle
titán
Osztrákoknál volt ASRock Taichi 350-ért.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
zsirfecske #1404 üzenetére
Inkább XT szeretnék majd de nem rossz deal ja.
-
zsirfecske
addikt
válasz
Hiei555 #1403 üzenetére
hát én se vennék aorus-t mikor mondjuk a top sapphire sima 9070 nitro+ 316k az olasz amazonról express szállítással együtt, bő 1 hét alatt kézhezkapva. ok, nem xt, de ugyanúgy 3x8 pin (12V-2x6) és baromi robosztus kari.
-
Hiei555
aktív tag
válasz
zsirfecske #1387 üzenetére
Kösz de 400k tól többet és az a nagyon max nem vagyok hajlandó rá szánni..
500 ért már 5070ti van ez meg 440k lenne így.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az elmúlt években nem volt igazán sikeres az AMD a GPU piacon, idén ezért a középkategóriára helyezi a hangsúlyt.
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest